Samsung robotima želi zamijeniti sve skuplje kines

poruka: 27
|
čitano: 3.824
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung robotima želi zamijeniti sve skuplje kines".
16 godina

Došli smo do toga da su čak i kineski radnici preskupi...

Samo pare, pare, pare...

It will be legen--- wait for it---dary!!! Barny Stinson
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eh kad bi kako moglo da im rade dzaba jos da im radnici plate da proizvode njihove poluproizvode...

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

htio bi da mi neki futurolog objasni kuda to vodi i što će se dogoditi unutar 50 godina.

Sve nas je više na zemlji, a posla sve manje.

Živimo dulje, mirovine dolaze kasnije.

Tko će financirati bogaćenje onih jedan posto, kada konzumerizam izgubi novčano tlo pod nogama?

mag.iur.

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to je u redu ako je i vlasnik tvornice robot, kao i kompletan nadzorni i upravni odbor. roboti portiri i čistačice se podrazumijevaju a na koncu će im roboti biti i jedini kupci proizvoda. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
Re: Samsung robotima želi zamijeniti sve skuplje k
Korny1603987 kaže...

htio bi da mi neki futurolog objasni kuda to vodi i što će se dogoditi unutar 50 godina.

Tko će financirati bogaćenje onih jedan posto, kada konzumerizam izgubi novčano tlo pod nogama?

Pa to je i cilj, da ljudi ne moraju raditi. Kaj bumo bili ludisti?

17 godina

Ali ako želimo doći do toga da ljudi žive kao bogovi, tada to može paliti da se "makne" 99.9 % stanovništva i onih 0.1 posto upravljaju robotima i jedu grožđe u ležećem položaju.

Dakle elita mora istrijebiti radničku klasu kao nepotrebnu masu koja bezveze guta reserse.

Dobro je dok žive od nas, kada nas ne budu trebali gotovi smo.

mag.iur.
13 godina
Korny1603987 kaže...

Ali ako želimo doći do toga da ljudi žive kao bogovi, tada to može paliti da se "makne" 99.9 % stanovništva i onih 0.1 posto upravljaju robotima i jedu grožđe u ležećem položaju.

Dakle elita mora istrijebiti radničku klasu kao nepotrebnu masu koja bezveze guta reserse.

Dobro je dok žive od nas, kada nas ne budu trebali gotovi smo.

Pa ok, bolje bi i bilo da nema ovoliko ljudi na zemlji. Preveliki smo napor za eko sustav.

12 godina
Korny1603987 kaže...

Netrebas biti futurolog, posla je manje znaci da ce se manje radit. Ljudi i sutav ce se prilagoditi ko i uvijek kroz povijest.

17 godina

Znači zabraniti razmnožavanje Azijatima, Afrikancima i Europljanima.

Naći će Ameri način.

mag.iur.
17 godina
Korny1603987 kaže...

Naći će Ameri način.

evolucija... jači preživljava  Al da su to ameri, čist sumnjam...

Mene zanima tko će kupovati tolike telefone ako ljudi nemaju para? Dakle robotizacija vodi u bankrot firme koje koriste robote (ne u startu, ali kad svi počnu definitivno će tako biti), tako da ona moja rečenica o "evoluciji" pada u vodu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 13:13 (lllnuclearlll).
17 godina

Jedno je sigurno. Europljani su najmekši po toj Darwinovoj teoriji.

Ne možemo sjesti za stol i donijeti jednu tešku odluku. Bilo na razini Europe ili razini RH.

Amere sam spomenuo jer su oni već imali razna cijepljenja po Africi. Mnogi nisu mogli imati djecu.

Naravno nas kao prave Europljane boli briga za Afrikanere, ali uskoro počinju problemi i u domaćem dvorištu.

mag.iur.

2 0 hvala 0
17 godina
Korny1603987 kaže...

Jedno je sigurno. Europljani su najmekši po toj Darwinovoj teoriji.

Ne možemo sjesti za stol i donijeti jednu tešku odluku. Bilo na razini Europe ili razini RH.

Ma Europa nikad u povijesti nije mogla donjeti nikakvu odluku, uvijek nešto polovično, uvijek se svašta dopuštalo. To je i razlog 1 i 2 svj. rata.

16 godina
neaktivan

Sumnjam da će sa masovnom robotizacijom doći do masovnog siromaštva, jer inače bi došlo do revolucije i raspada cijeloga sustava. Bogati i super-bogati bi nadrapali. Sve više ekonomista predlaže da se sukladno sa sve većom robotizacijom postupno uvede neka vrsta garantiranog dohotka, tj. da ljudi koje su zamijenili roboti (većina stanovništva) dobivaju plaću čija visina ovisi o ekonomskom blagostanju robotiziranog društva. 

But where did he come from, this fleck of spite in an abandoned paradise?

2 0 hvala 0
15 godina
Cekajte malo, po nekim komentarima bi ljudi koji ne rade zbog toga sto su ih zamijenili "roboti" dobivali placu jer ne rade posao koji su do sada radili?
Da je tako, onda samo uvodenje robota u proizvodnju ne bi imalo smisla jer bi opet placao ljude koji vise ne rade, a ne treba zaboraviti da i sam robot treba odrzavanja pa tu treba dodati i trosak odrzavanja i sl. pa dolazimo do vise vrsta troskova dok su do sada imali samo jedan "trosak", a to je prejeftina i podcijenjena kineska radna snaga.
Da sve robotiziramo, sta bi radili ljudi? Prezivljavali bi od servisiranja robota (njih 0,01% (bezveze i random podatak no znate na sta ciljam)) i super bi zivjeli vlasnici tvornica.
Tko bi onda kupovao njihove proizvode? Roboti?
Definitivno sam za razvoj robotike na svim razinama, ali se ipak mora zbrinuti i ljudska radna snaga jer bi u suprotnome tvornice radile za robote posto ne bi bilo opticaja novca medu ljudima.

P. S.

Zalosno je da je lakomom Samsungu cak preskupa inace podcijenjena kineska radna snaga.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cekajte malo, po nekim komentarima bi ljudi koji ne rade zbog toga sto su ih zamijenili "roboti" dobivali placu jer ne rade posao koji su do sada radili?
Da je tako, onda samo uvodenje robota u proizvodnju ne bi imalo smisla jer bi opet placao ljude koji vise ne rade, a ne treba zaboraviti da i sam robot treba odrzavanja pa tu treba dodati i trosak odrzavanja i sl. pa dolazimo do vise vrsta troskova dok su do sada imali samo jedan "trosak", a to je prejeftina i podcijenjena kineska radna snaga.
Da sve robotiziramo, sta bi radili ljudi? Prezivljavali bi od servisiranja robota (njih 0,01% (bezveze i random podatak no znate na sta ciljam)) i super bi zivjeli vlasnici tvornica.
Tko bi onda kupovao njihove proizvode? Roboti?
Definitivno sam za razvoj robotike na svim razinama, ali se ipak mora zbrinuti i ljudska radna snaga jer bi u suprotnome tvornice radile za robote posto ne bi bilo opticaja novca medu ljudima.

P. S.

Zalosno je da je lakomom Samsungu cak preskupa inace podcijenjena kineska radna snaga.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Kakav garantirani dohodak, kakvi bakrači. Evolve or perish. Ja sigurno neću sufinancirati nečiju ljenguziju. Jedva čekam da nestanu dronovi u ljudskom obliku.

1 1 hvala 0
15 godina

Što će nam roboti kad ima gospodarskih migranata koliko hoćeš? Oni su u Njemačkoj spremni raditi za 1000€, jednakovrijedno nekih 3500 kn u RH (računajući troškove stana, režija, hrane...). Nije li nam onda jednostavnije zadržati ove migrante koji su trenutačno u RH, pa neka rade. Svima dobro.

2 2 hvala 0
17 godina
protjeran
BarbaVeli kaže...

Što će nam roboti kad ima gospodarskih migranata koliko hoćeš? Oni su u Njemačkoj spremni raditi za 1000€, jednakovrijedno nekih 3500 kn u RH (računajući troškove stana, režija, hrane...). Nije li nam onda jednostavnije zadržati ove migrante koji su trenutačno u RH, pa neka rade. Svima dobro.

Baš su ovi Muslimanski hahari spremni raditi.. hau jes nou.. špurijus mi govori da se radi većinom o socijalnim parazitima. Da nešto vrijede borili bi se za dobrobit u vlastitoj zemlji.  Jebeš "čovjeka" koji nije spreman boriti se za vlastiti dom nego se ide CILJANO nateretiti drugome na kičmu.

"Under the current rules, those seeking asylum receive a combination of non-cash benefits and an allowance during their first 15 months in the country. Individuals receive €143 ($163) a month and adults sharing a household €129 each. A family also receives between €85 and €92 a month for each child, depending on age.

But what about after the 15-month period? A particular point of contention are the benefits available to successful asylum applicants under Germany’s unemployment and social welfare program, known as Hartz IV. A single refugee unable to find work after 15 months receives €392, an amount slightly below the €399 available to Germans who quality for the support."

https://global.handelsblatt.com/edition/284/ressort/politics/article/schauble-mulls-refugee-benefit-cuts

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 17:13 (Mayo).
16 godina

Što ćemo raditi kad nas zamijene strojevi?

Ovo pitanje se vuče još od 18. stoljeća od kada su se radnici bunili zbog izuma parnog stroja.

Od tog doba do danas nastalo je bezbroj zanimanja koja su proizašla iz toga da su se ljudi okrenuli znanosti, umjetnosti, medicini, uslužnim djelatnostima...

Tako smo došli do kvalitete života koju imamo danas.

Svaka revolucija u industriji donosi promjene koje se odražavaju na društvo u cjelini. Tako će biti i ovaj put, i svaki sljedeći dok je čovječanstva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 22:43 (Moonwalker82).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Mayo kaže...

Kakav garantirani dohodak, kakvi bakrači. Evolve or perish. Ja sigurno neću sufinancirati nečiju ljenguziju. Jedva čekam da nestanu dronovi u ljudskom obliku.

Gospodine malo ste se zabunili. Dakle, ti "ljeniguzi" koje tvornice torpediraju postaju socijalni slučajevi pa su tek onda naš problem. Netko mora plaćati socijalu.

Dok rade sami si plaćaju životne potrepštine.

Kao i izbjeglice u Njemačkoj. Nije problem "najezda muslimana" i ostale srednjevjekovne pričice i legende već činjenica da su većina njih buduća socijala koji će tražiti koju milijardu iz proračuna Njemačke svake godine.

mag.iur.
17 godina
protjeran
Korny1603987 kaže...
Mayo kaže...

Gospodine malo ste se zabunili. Dakle, ti "ljeniguzi" koje tvornice torpediraju postaju socijalni slučajevi pa su tek onda naš problem. Netko mora plaćati socijalu.

Dok rade sami si plaćaju životne potrepštine.

Kao i izbjeglice u Njemačkoj. Nije problem "najezda muslimana" i ostale srednjevjekovne pričice i legende već činjenica da su većina njih buduća socijala koji će tražiti koju milijardu iz proračuna Njemačke svake godine.

Ne znam zašto bi ostao ovdje i plaćao razne poreze i parafiskalne namete kako bi sufinancirao nekoga tko poslje posla bleji u Big Brother umjesto da troši vrijeme na osobnu edukaciju i proširenje osobnih vidika?! Meni na svu sreću još nitko ne brani da se primjerice preselim u neku od slobodnih zona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i na taj način zadržim hrpu love koju bi trebao dati u nekakve "redistributivne socijalne programe."  Jedno je socijalna infrastruktura  What is Social Infrastructure?gdje je većina članova društva produktivna i ima visoku dozu osobne odgovornosti, a nešto sasvim drugo je društvo koje ide po krilatici "prijeđi brigo na drugoga."

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 19:51 (Mayo).
16 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Korny1603987 kaže...

Naći će Ameri način.

evolucija... jači preživljava  Al da su to ameri, čist sumnjam...

Mene zanima tko će kupovati tolike telefone ako ljudi nemaju para? Dakle robotizacija vodi u bankrot firme koje koriste robote (ne u startu, ali kad svi počnu definitivno će tako biti), tako da ona moja rečenica o "evoluciji" pada u vodu.

Ne samo telefone. Masa je drugih proizvoda gdje će ekipa sa sličnom filozofijom poput Samsunga koristiti strojeve umjesto ljudi.

Kome oni misle prodavati svoje proizvode? Sumnjam da od borbe između kvartala za što veću dobit i što manje plaćenih taksi iko i razmišlja o tome.

Tako je to danas. Kao Merkelova što se zajebala sa pozivnom imigrantima.

Samo će se probudit jedno jutro, uz reakciju, šta je ovo jebo te.

12 godina
neaktivan

Ni riječi o Vietnamu? Ne zaboravimo da je masu flagshipa za EU tržište pod "Made in Vietnam".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čudim se da odi svi samo komentiraju o staroj "roboti VS radnici" dilemi a niko živi ne spominje jednu drugu očiglednu problematiku, a to je sljedeće.

Korejska vlada je zaključila da im nije u interesu uvoziti stranu tehnologiju (ku*ac preskupo, obično je kupiti nešto uvijek jeftinije nego razviti, nego oni štite svoje dugoročne interese i oće razvijati svoju tehnologiju) pa lijepo daje milijune dolara prebogatoj milijarde dolara vrijednoj megakompaniji da bi ona unutar države razvila novu tehnologiju (i zaposlila ljude pri tome, i zadržala patente u državi).

S druge strane mi uvozimo NAJOBIČNIJU FAKIN SVINJETINU I JABUKE, i da se nađe neki ministar da kaže da npr. kompjuterski hardver ne bismo trebali uvoziti nego sami razviti svi bi mu se nasmijali i zatvorili ga u ludnicu, a robote za tvornice čak niti ne uvozimo jer nemamo šta proizvoditi sa njima...

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Enkidu kaže...

Čudim se da odi svi samo komentiraju o staroj "roboti VS radnici" dilemi a niko živi ne spominje jednu drugu očiglednu problematiku, a to je sljedeće.

Korejska vlada je zaključila da im nije u interesu uvoziti stranu tehnologiju (ku*ac preskupo, obično je kupiti nešto uvijek jeftinije nego razviti, nego oni štite svoje dugoročne interese i oće razvijati svoju tehnologiju) pa lijepo daje milijune dolara prebogatoj milijarde dolara vrijednoj megakompaniji da bi ona unutar države razvila novu tehnologiju (i zaposlila ljude pri tome, i zadržala patente u državi).

S druge strane mi uvozimo NAJOBIČNIJU FAKIN SVINJETINU I JABUKE, i da se nađe neki ministar da kaže da npr. kompjuterski hardver ne bismo trebali uvoziti nego sami razviti svi bi mu se nasmijali i zatvorili ga u ludnicu, a robote za tvornice čak niti ne uvozimo jer nemamo šta proizvoditi sa njima...

Trošimo skoro 4 milijarde kuna na poticaje poljoprivedi pa svejedno imamo goli #####.  Na brodogradnju smo potrošili kumulativno 30+ milijardi kuna.. opet goli ####. Država mora biti minarhična (minimalna država) — vojska, policija, sud i socijalne službe. Sve dalje od toga država nema što raditi. Da prihvatimo ekonomski model kao recimo u Dubai-u postali bi ekonomska sila u roku par desetljeća, ovako smo samo još jedna socijalistička žabokrečina.

13 godina
Mayo kaže...

Trošimo skoro 4 milijarde kuna na poticaje poljoprivedi pa svejedno imamo goli #####.  Na brodogradnju smo potrošili kumulativno 30+ milijardi kuna.. opet goli ####. Država mora biti minarhična (minimalna država) — vojska, policija, sud i socijalne službe. Sve dalje od toga država nema što raditi. Da prihvatimo ekonomski model kao recimo u Dubai-u postali bi ekonomska sila u roku par desetljeća, ovako smo samo još jedna socijalistička žabokrečina.

Da, daju se poticaji prema potencijalu, a ne prema urodu. A uz razne suse ili poplave, lakse je proglasiti elementarnu nepogodu i pobrati novce nego raditi. Uz trenutno stanje ne trebas se nadati tome nego mozes biti siguran. Bolje bi bilo da se drzava inteligentno pobrinula za buducnost i rijesita odvodne kanale i sustave navodnjavanja umjesto sto baca novce u vjetar kroz los sustav poticanja nerada.

Ja jedva cekam da se konacno dogodi ta ekspanzija robota o kojoj se vec toliko dugo prica te da se proizvodnja vrati natrag na lokalna podrucja, a ne da se sve proizvodi u toj nesretnoj Kini. Tada bi valjda i prestala potreba za uvozom nekvalificirane radne snage (ekonomski imigranti koji ocekuju med i mlijeko ukljuceni!) koja je vise na grbaci vrijednih ljudi no sto radi.

17 godina
protjeran
kerum kaže...

Da, daju se poticaji prema potencijalu, a ne prema urodu. A uz razne suse ili poplave, lakse je proglasiti elementarnu nepogodu i pobrati novce nego raditi. Uz trenutno stanje ne trebas se nadati tome nego mozes biti siguran. Bolje bi bilo da se drzava inteligentno pobrinula za buducnost i rijesita odvodne kanale i sustave navodnjavanja umjesto sto baca novce u vjetar kroz los sustav poticanja nerada.

Ja jedva cekam da se konacno dogodi ta ekspanzija robota o kojoj se vec toliko dugo prica te da se proizvodnja vrati natrag na lokalna podrucja, a ne da se sve proizvodi u toj nesretnoj Kini. Tada bi valjda i prestala potreba za uvozom nekvalificirane radne snage (ekonomski imigranti koji ocekuju med i mlijeko ukljuceni!) koja je vise na grbaci vrijednih ljudi no sto radi.

Po urodu bi bilo bolje, ali po meni poticaji ( ako bi ih uopće bilio bi trebalo dijeliti) onda  za poljoprivredni start-up i slično a ne da se poticaji pretvore u obilatu socijalnu naknadu. Što se tiče strane radne snage, primjerice Emirati su to lijepo riješili.. imaš radnu vizu na 2-3 godine, ne plaćaš gotovo nikakve izravne poreze, ali niti nemaš pravo ostati u državi, a kamo li na državnoj sisi ako izgubiš uposlenje (neću komenitrati navode o kršenju osobnih sloboda stranih radnika koje se tamo događaju, to je druga tema).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice