Rekordna kazna Intelu

poruka: 32
|
čitano: 5.541
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rekordna kazna Intelu".
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

S obzirom da je kazna 4,15 % njihovog prošlogodišnjeg prihoda, mislim da im to neće bit nikakav problem platit.. :)

Samo što im je kazna jako narušila ugled.... Ali ja ću i dalje kupovat Intelove procesore...

5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Rekordna kazna Intelu

tak im i treba

amd-ati
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Rekordna kazna Intelu
dejantopolko kaže...

S obzirom da je kazna 4,15 % njihovog prošlogodišnjeg prihoda, mislim da im to neće bit nikakav problem platit.. :)

Samo što im je kazna jako narušila ugled.... Ali ja ću i dalje kupovat Intelove procesore...

Slažem se u svemu, i ja ću isto nastaviti kupovat njihove procesore
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 22 giga de-de-er-a 400...
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

cili ovaj incident opće nije narušia intelov ugleda

samo pokazuje kolko je moćniji od AMDa jer ima mogućnost sve to kontrolirat

samo dokazuje koliki je intel gigant

Život je spolno prenosiva bolest koja uvijek završi smrću
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dejantopolko kaže...

Radi se o prihodima, ne o dobiti - dobit (zarada) je bitno manja i postotak je puno veći, a kada dionice krenu padati... Prema ovoj vijesti, prihodi za 2008. su bili 37,6 mlrd$, a dobit 5,3 mlrd$. To bi bilo skoro 30% zarade, što nikako nije mala stvar.

U svakom slučaju, drago mi je da su ih opandrčili malo, treba im...

P.S. Još jedna sitnica za sve dušebrižnike MS-a - lijepo piše ispod prve slike: "Rekord u kazni od 896 milijuna eura do sada je držao proizvođač stakla Saint-Gomain". Obzirom da je Saint-Gomain, inače vodeći proizvođač stakla u svijetu, u originalu francuska kompanija, pogotovo nakon ovoga s Intelom, nitko ne može reći da se EU birokrati samo preseravaju. Dapače, vjerojatno su rijetki koji rade svoj posao...
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 19:32 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

Neka neka, sve se kad tad otkrije. Također su mi jako pali u očima, ali imaju bolje procesore.. i dalje ce biti u mojim kompovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...

cili ovaj incident opće nije narušia intelov ugleda

samo pokazuje kolko je moćniji od AMDa jer ima mogućnost sve to kontrolirat

samo dokazuje koliki je intel gigant

Slažem se ovim. Intel pokazuje samo koliko je moćan. Mogu oni Intel kažnjavati, ali istina jeste da ima bolje procesore od AMD-a.
Za sve koji prate (i vole) Prison Break: http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

Kazna je jako velika, i to nije upitno, ali sta se mene tice, moga je bit i veca,jer je intel svojim monopolom zaradija najmanje 3 mlrd. a da ne govorimo da je potisnuo AMD sa trzista. Ja iman AMD-ov proc i namjeravan ostat na AMD-u, prvenstveno zbog omjera cijena-performanse, i djelomicno zbog njihovog monopolistickog ponasanja... Samo da se razumjemo, neman nikakvih primjedbi na njihovu kvalitetu, nego prvenstveno na cijenu...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Radi se o prihodima, ne o dobiti - dobit (zarada) je bitno manja i postotak je puno veći, a kada dionice krenu padati... Prema ovoj vijesti, prihodi za 2008. su bili 37,6 mlrd$, a dobit 5,3 mlrd$. To bi bilo skoro 30% zarade, što nikako nije mala stvar.

U svakom slučaju, drago mi je da su ih opandrčili malo, treba im...

P.S. Još jedna sitnica za sve dušebrižnike MS-a - lijepo piše ispod prve slike: "Rekord u kazni od 896 milijuna eura do sada je držao proizvođač stakla Saint-Gomain". Obzirom da je Saint-Gomain, inače vodeći proizvođač stakla u svijetu, u originalu francuska kompanija, pogotovo nakon ovoga s Intelom, nitko ne može reći da se EU birokrati samo preseravaju. Dapače, vjerojatno su rijetki koji rade svoj posao...
 Kužim razliku, vjerovatno će se sad opametit i igrat po pravilima igre. Ali prema tome kako su to sve izveli (popusti već postoječim korisnicima tih procesora, i tak dalje..) ''morali'' su znati što će se dogoditi. Siguran sam da i AMD-ovci mogu odigrat takvu igru. Ali su bili pametniji i ostala im vjerovatno veća zarada za ovu godinu u odnosu na intel.
17 godina
Rekordna kazna Intelu

Očito je i vas intel zaslijepio...Smijeh

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

hmm, evo i na Dnevniku vijest, odmah iza Glavasa i problema sa Slovenijom. valjda i oni to drze vaznim za hmm, nesto. uglavnom kazna nije nimalo mala i beznacajna, nadam se samo da ce iz ovoga Intel izvuc neku pouku, iako sumnjam.

real life is for people who suck at video games

0 0 hvala 0
17 godina
Rekordna kazna Intelu

Drago mi je da ovakve stvari ne prolaze u EU što se očito ne može reći za SAD - gdje je izgleda još uvijek Divlji Zapad... Kakvi god razlozi bili - ovakvo ponašanje se uvijek treba kažnjavati od male trgovine pa sve do intela - bez iznimke.

A koje ću imati procesore sljedeće godine? - pa one koji budu pružali najbolje performanse uz razumnu cijenu - nije mi uopće bitno hoće li to biti Intel ili AMD...

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Rekordna kazna Intelu

Za Intel više nego nebitna novčana kazna, ali za AMD više nego fenomenalna vijest.AMD će se napokon moći pravedno nositi s Intelom na tržištu, nakon što je cijelom svijetu dato na uvid da je riječ o kompaniji koja gotovo desetljeće usprova svijet računalne tehnike iz čistog koristoljublja.Nikad nisam kupio Intel-ov proizvod u tom razdoblju, i iznimno sam ponosan zbog toga danas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koristim intel, nemam nista protiv Intela, ali drago mi je da su dobili ovu kaznu, sada bi trebali AMD-ovi procesori malo pojeftiniti a samim time i Intelovi...

xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
Rekordna kazna Intelu

Ugodno je, promatrajući sve to sa okrutnog Balkana, vidjeti kako Zakon tamo negdje zaista funkcionira.

A točno je, ovo je možda samo pokazalo koliko je moćan i velik taj Intel.

Down goes the window, out goes the heat!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Rekordna kazna Intelu

Odlična vijest :) Zanima me samo jedna sitnica. Rekli su da će novci biti uplaćeni Europskoj komisiji. Jel to proračun EU ili što? Na što Europska komisija može potrošiti te novce?

0 0 hvala 0
17 godina
J-man kaže...

Drago mi je da ovakve stvari ne prolaze u EU što se očito ne može reći za SAD - gdje je izgleda još uvijek Divlji Zapad... Kakvi god razlozi bili - ovakvo ponašanje se uvijek treba kažnjavati od male trgovine pa sve do intela - bez iznimke.

A koje ću imati procesore sljedeće godine? - pa one koji budu pružali najbolje performanse uz razumnu cijenu - nije mi uopće bitno hoće li to biti Intel ili AMD...

To sam i ja mislio reći.

Uzmeš ono što je bolje za pare koje imaš.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
Rekordna kazna Intelu

upravo sam gledao kraj intervjua s CEO Intela Pauolm S. Oteliniem na CNN i tip tvrdi da ce se zaliti na presudu, i ako ne prodje zalba da ce se ponovno zaliti na vecoj instanci suda! (i ak ne prodje, platit ce)

Takodjer, koliko sam shvatio, Intel je vec kaznjen u Koreji i Japanu ali svotom od samo nekoliko milijuna dolara te je takodjer podignuta tuzba i u SAD-u protiv njih!

Uglavnom, tip tvrdi da njihovi potezi nisu bili stetni za krajnje korisnike, dapace korisni, te da metode kojima su se sluzili uopce nisu monopolisticke, vec nesto sasvim normalno u trzisnoj borbi!

Nisam fan ni Intela i AMD-a, vec procesora koji ce mi dati bolje performanse za manju cijenu! Tako da ne volim niti jednu vrstu monopola vec zdravu konkurenciju gdje bi mi potrosaci trebali profitirati!

FOR THE HORDE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rekordna kazna Intelu

Vidim da neki pisu kako intel ima bolje procesore... Tu se da raspravljat ohoho. Svatko kupuje kako je njemu "bolje". Premda ne vidim niti jednu prednost u korist Intela, a da AMD ne bi zadovoljavao nase potrebe. Kaznili su ga s pravom, neko treba regulirat trziste kako ne dodje do monopola. Tako da AMD mrzovoljci ne bi mislili ce on propast, nikad nece - radi se o prevelikim firmama da bi propale, ako AMD padne, netko mora biti u rezervi.

0 0 hvala 0
17 godina
Rekordna kazna Intelu

Nadam se da će ova kazna samo potaknuti pravednu tržišnu utrku, iz koje će proizaći bolji procesori i niže cijene, i da će tehnologija brže napredovati

fuck yeah || ako nema riješenja nema ni problema II Win or lose, on the booze. II i nogom u guzicu je korak naprijed II when i'll be rich, you'll be my bitch II Bolje biti mrtav pijan nego mrtav hlada

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
fifiX kaže...

Nadam se da će ova kazna samo potaknuti pravednu tržišnu utrku, iz koje će proizaći bolji procesori i niže cijene, i da će tehnologija brže napredovati

Ni slucajno, samo je dokaz da za malu kaznu mozes debelo profitirati, sto ce sada biti i cesci slucaj od strane intela. Nekako ne vidim da se u USA netko odlucio pozabaviti ovim trustovskim problemima, a ni AMD nece vidjeti ni centa od ove kazne.
Zlo i Naopako
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

"Što posiješ, to i požnješ"

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

Tako mu i treba. teta što kazna nije barem 50% njihovih prošlogodišnjih prihoda. Ovo samo pokazuje koliko su veliki napuhanci i pohlepnici.Viče

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su za

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
QFlash kaže...

Za Intel više nego nebitna novčana kazna, ali za AMD više nego fenomenalna vijest.AMD će se napokon moći pravedno nositi s Intelom na tržištu, nakon što je cijelom svijetu dato na uvid da je riječ o kompaniji koja gotovo desetljeće usprova svijet računalne tehnike iz čistog koristoljublja.Nikad nisam kupio Intel-ov proizvod u tom razdoblju, i iznimno sam ponosan zbog toga danas.

X
17 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

Osobno mislim da je izrecena presuda i kazna posve ispravna. Iako koristim iskljucivo Intelove procesore, nikada necu reci da su bolji od AMD-a.

Neki su ovdje rekli kako je bolje ono sto odgovara potrebama korisnika i s time se apsolutno slazem. Ok, ovdje je veci dio forumasa kategoriziran u kucne korisnike, gamere, itd. Ali, u korporativnom svijetu primjerice, AMD predstavlja jako dobro rjesenje zahvaljujuci osjetno boljim price/performance/watt omjerima, pogotovo kad je u pitanju virtualizacija. Da li je onda korporativnom korisniku vazan AMD-ov udio na consumer trzistu? Naravno da nije. Jednako tako, kucnom korisniku snaga koju Opteron virtualizacija donosi ne znaci apsolutno nista. Dakle, vracam se na ono - za korisnika je najbolji procesor onaj koji na najbolji nacin rjesavanje njegove potrebe.

No, probajmo pogledati u tih 10 godina u kojima je Intel proizvodjace "poticao" na to da ne koriste AMD procesore i chipsete u svojim strojevima. Nekako sam siguran da bi AMD danas ipak imao znacajno veci trzisni udio nego da ima. Veci trzisni udio znaci i osjetno vece prihode, a osjetno veci prihodi znace i vise love za istrazivanje i razvoj. Ne mogu tvrditi, ali mislim kako bi to u danasnje doba zasigurno vise kompliciralo stvari samom Intelu na nacin da bi AMD osjetno brze odgovarao na tehnoloske izazove koji dolaze iz Intela. Jer, u vrijeme kad je AMD znatno bolje stajao na trzistu (sjetite se prvih Athlona i Opterona), brze je i izbacivao nove, bolje, kapacitetnije procesore. Danas su svi novi procesori iz AMD-a obiljezeni velikim kasnjenjima i odgodama upravo zahvaljujuci osjetno manjem budzetu za R&D.

E pa sad, da je u tih 10 godina bilo tako, vjerujem da bi se i Core i7 i novi Opteroni isticali osjetno boljim performansama. Ili bi barem bili jeftiniji.

Ukratko, ako ova presuda promijeni dosadasnju politiku Intela, mogu se jedino veseliti onome sto ce to donijeti svima nama.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Rekordna kazna Intelu

A monopol je monopol! Nije u redu to od Intela i nemojte odmah prebacivati stvari na njihove procesore! To što je kompanija napravila je jednostavno prljavo! Mislim, pa nije ne čudo da su imali

cilo vrime bolje procesore kad imaju monopol i na taj način više novca u blagajni za razvoj + mogu platiti najbolje stručnjake. Gadi mi se kad netko igra prljavo i zarađuje na taj način. Nije ni čudo

što AMD-u ide slabije - oni su pošteni - Intel izgleda nije.

http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

A što su to popusti u zakonskim okvirima?

Kupi 2, nosi 3? Znači ako kupim 2 npr K- vrhnja, dobijem i treće, pa zar to nije monopolističko ponašanje?

Vir prudens non contra ventum mingit...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

Iako sam licno korisnik Intelovog procesora podrzavam ovakvu odluku komisije mada je po mome misljenju kazna trebala biti veca, barem 20% godisnje zarade...Lako je Intelu iz godine u godinu prijavljivati sve vece prihode i govoriti im da drze vecinu svjetskog trzista procesorima kada ovamo sa strane ucjenjuju proizvodjace da ne stavljaju u svoje konfiguracije procesore AMD-a...Što je neko gore rekao kako je lijepo vidjeti da negdje zakoni stvarno obavljaju svoju funkciju...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rekordna kazna Intelu

Moje mišljenje iskreno...tak i treba. Danas se svatko grebe za bolju poziciju u svemu. Imam osjećaj da u današnje vrijeme sve i svatko može konkurirati nekome a onda se postavlja pitanje kvalitete. Ako je Intel imao tu mogućnost super ju je iskoristio. Računala su se prodala, a siguran sam da niti jedan od korisnika nije požalio što ga je kupio. Znam i sam koliko treba AMD-u da napravi nešto, a koliko Intelu. Napravili su od svega ovoga preveliku hajku jer su idioti. Mediji se moraju nečime hraniti. Ja i dalje navijam za Intel i nadam se da će ljudima doći iz dupeta u glavu da je intel procesor za sve, a AMD za igrice, što odmah dokazuje kako je AMD IGRAČKA!!!

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rekordna kazna Intelu

Pravda je mozda slijepa, al je slatka :D

http://breakfree.amd.com/en-us/default.aspx

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice