Preskočit će i Sedmicu

poruka: 131
|
čitano: 18.485
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Preskočit će i Sedmicu".
17 godina
neaktivan
RE: Preskočit će i Sedmicu
rambox kaže...

Sigurniji je malo sutra ak sam korisnik skine neki program ili igru s krekom (unutra je normalno gamad trojanac,virus nije bitno) jer drukcije ne moze a hoce to imat onda ce bit izuvanja u zraku bilo na XP-u ili Windows 7 i to je tak. Vecina zaraze ide upravo na ovakak nacin ljudi skidaju smece i onda se cude poslije kak je windows nesiguran. Nema problema do problema koji si sam korisnik ne napravi!Nevinašce

ja sam do prije 7 dana imao original xp sp3 sa zadnjim updejtima, nod32 licenciran i updejtan i zonealarm na high settings.  popušio sam rootkit preko sticka koji je bio u nekoj fotokopiraoni, i mašina mi se počela (pokušavala) kačiti na smtp servere.

zonealarm je vrištao da ga pustim van (services.exe) da se spoji, kad nisam pristao - blue screen. kad jesam - smtp konekcije. nod32 ništa nije vidio - xp up to date je šaptom pao. meni je to bilo dovoljno da pređem na win7. uopće me ne zanima što sam popušio - jednostavno xp je pun rupa.

16 godina
Kuzo kaže...

Vista nije nista sigurnija od XP-a. Probajte ga koristiti bez AV softvera i videcete sto ce biti za kratko vreme.

Kada se govori o sigurnosti u kompanijama, onda se misli na upade u sistem.

Every hole is a goal!
17 godina

baaab -> o ovo za vistu ti je biser nad biserima...koristiš li vistu...vjerovatno ne...ali si ju probao...ili si negdje čuo...

Radim vec 20 godina u IT sektoru, i da koristim Vistu od prvog dana, a aktivno sa izlaskom SP1. Ako si toliko siguran u Vista OS zasto koristis AV softver, i po kojim opcijama ili mogucnostima Vista je sigurnija od XP-a, mozda po UAC ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 21:37 (Kuzo).
16 godina
protjeran
Preskočit će i Sedmicu

I treba da je preskoce,zbog toga sto opet nisu uradili nista;ovi iz majkrosofta samo uzimaju pare i leze na staroj slavi vindovsa Xp a i on je daleko od dobroga samo su ljudi navikli pa ga ne menjaju.Ja koristim vistu samo zato sto lepse izgleda,ne planiram prelazak na sedmicu vec na mac!Dosadilo mi stalno da apdejtujem sistem,drajvere,softver pa opet nesto neradi pa ponovo drajveri,softver pa malo hardver i nikad kraja mislim da je apple resenje svih problema!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Rajko kaže...

I treba da je preskoce,zbog toga sto opet nisu uradili nista;ovi iz majkrosofta samo uzimaju pare i leze na staroj slavi vindovsa Xp a i on je daleko od dobroga samo su ljudi navikli pa ga ne menjaju.Ja koristim vistu samo zato sto lepse izgleda,ne planiram prelazak na sedmicu vec na mac!Dosadilo mi stalno da apdejtujem sistem,drajvere,softver pa opet nesto neradi pa ponovo drajveri,softver pa malo hardver i nikad kraja mislim da je apple resenje svih problema!

Ja sam imao problema sa XP samo sa chipsetom (VIA chipset i to prije SP1). Sad sam na Win XP SP3 i nemam NIKAKVIH problema. Sve radi. Mogu se kladiti da tvoji XP nisu bili baš legalni... Ispravi me ako griješim.

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina
Preskočit će i Sedmicu

U dogledno vrijeme će prodaja M$-ovih operacijskih sustava pasti na vrlo niske grane. OS-ovi su mu sve lošije kvalitete, piratluk je u porastu, Linuxi su sve bolji, Google priprema invaziju sa svojim OS-om, a kada tome dodamo ekonomsku krizu i globalnu promjenu svijesti koja odbacuje kapitalističke 'vrijednosti', dolazi se do zaključka da će M$ prodavati samo ono što mu najbolje ide - tipkovnice i miševe. Smijeh

Bor4c - human geek, level 30, technosexual, neutral good
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
funat kaže...
rambox kaže...

Sigurniji je malo sutra ak sam korisnik skine neki program ili igru s krekom (unutra je normalno gamad trojanac,virus nije bitno) jer drukcije ne moze a hoce to imat onda ce bit izuvanja u zraku bilo na XP-u ili Windows 7 i to je tak. Vecina zaraze ide upravo na ovakak nacin ljudi skidaju smece i onda se cude poslije kak je windows nesiguran. Nema problema do problema koji si sam korisnik ne napravi!Nevinašce

ja sam do prije 7 dana imao original xp sp3 sa zadnjim updejtima, nod32 licenciran i updejtan i zonealarm na high settings.  popušio sam rootkit preko sticka koji je bio u nekoj fotokopiraoni, i mašina mi se počela (pokušavala) kačiti na smtp servere.

zonealarm je vrištao da ga pustim van (services.exe) da se spoji, kad nisam pristao - blue screen. kad jesam - smtp konekcije. nod32 ništa nije vidio - xp up to date je šaptom pao. meni je to bilo dovoljno da pređem na win7. uopće me ne zanima što sam popušio - jednostavno xp je pun rupa.

Ti iz toga kaj se tebi dogodilo zakljucujes da je XP kriv za to jel pa je nesiguran skroz. Rijesenje je sigurno prelazak na Windows 7 na kojem se to ne moze dogodit niti pod razno uopce ma kakvi on je otporan na Rootkite pa nema frke onda svasta. Ajd ti onda taj isti zarazeni Stick upikni u komp sa Windows 7 pa bus videl kaj se bude dogodilo a preventiva ti je vrlo jednostavna ne guraj Stick-ove svugdje i bit ce manje problema. Poznata je stvar da su Rootkit-i jako nezgodni i tesko se uklanjaju na bilo kojem windowsu pa sad ti vidi onda!Cool

16 godina
protjeran

Potpuno se slazem sa tobom imam osjecaj da oni vise i neznaju da napisu novi OS vec samo nodeliraju stari XP!

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

To je skoro pa nemoguće. Windows XP su bazirani na zastarjelom NT kernelu koji se vuče od Windowsa NT iz 1993. godine. Znači osnova tog kernela je stara preko 15 godina! (1.)

S vremenom, nakon Service Packa 5 (to nećemo doživit, znam) to bi postao neupotrebljiv OS koji bi vukao ograničenja iz '93. godine na današnjim strojevima. (2.)

I Vista je bazirana na tom kernelu (win7 također) ali to je iznova rađeni kod a ne zakrpana hrpetina kao što ti predlažeš. Ti windowsi bi nestabilni jer su ni simo ni tamo - osnova je stara preko 15 godina a ima dodatke koji moraju nekako podržavati višejezgrene procesore i velike količine RAM-a. (3.)

Windowsi XP nisu optmimizirani za više jezgri i da bi ih iskoristili kako treba (sa maksimalnim performansama) trebalo bi izvršiti neke voodoo nadogradnje. (4.)

Priznaj, XP su uskoro propali. Osim što nisu sposobni raditi sa takvim hardverom i softverom kojem je potrebna kvalitetna podrška, uskoro se i support za njih gasi a to znači samo nove sigurnosne rupe koje više ni Bog Otac nebi mogao zakrpati. Htjeli mi ili ne, moramo na nove windowse jer imamo novi hardver. (5.)

(1.) Godine nemaju veze s tim. Što ti misliš da se osnova UNIX-a i ostali OS-eva mijenja svaku godinu?

(2.) Po IBM-ovoj specifikaciji (prvotnog) PC-a piše da PC obavezno mora biti unatrag kompatibilan s postojeći softverom i hardverom. Iako MS ne sluša baš IBM, ovo mu je u početku bila itekako otežavajuća okolnost. Ne može MS kao Apple izdati novi OS i jednostavno ukinuti podršku za sve prethodne modele i hardver: motorola->IBM->Intel je najbolji primjer toga
(3.) Vista ima novi minwin kernel kao što imaju server 2008 i sedmica. Problem je bio što nisu dobro osigurali kompatibilnost unatrag. Znači nije Vista starudija s novim điđa-miđama, nego je ona nova stvar (ali neispolirana). Win7 starije dijelove virtualizira i emulira (barem su takve bile najave) - tako da nema više rušenja zbog prastarog hardvera i sličnih situacija

(4.) Zar nekome u uredu treba dvojezgreni proc da bi promijenio font? U uredu gdje se koristi Office uopće ne treba neka nova nabrijana mašina i OS. I još da nešto napomenem: tvrtke najćešće kupuju gotove PC-e s predinstaliramim OS-om (HP, Dell, Lenovo itd.). Tako da ti ovo pada u vodu - neće s uber grafikom dobiti windows 95

(5.) Novi hardver ne treba za uredski posao - ovaj postojeći je sasvim dovoljan. A što se tiče instalacije: Jeftinije im je plaćati support za XP nego kupiti win7 licence za sve PC-e i plaćati instalaciju.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 22:04 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kod je pisan iznova (znači nije copy/paste starog koda kao npr 2000 - XP - 2003). Istina, vista je napisana nabrzinu ali nije prepisani stari kod. Bez obzira što je taj kod na osnovi NT kernela, to nije NT kernel (dosta je toga promijenjeno, memory managment pogotvo). Driverski model je napisan iznova (tako sam barem pročitao). NT kernel iz XP i "NT kernel" iz Viste nisu ista stvar. nisu ni potpuno različiti jer programi pisani prije Viste ne bi radili. Alpha Longhorna je bio prepravljeni 2003 server ali dok su došli do stabilnih buildova, to je već bio jako dobar dio novog koda.

O tome ti ja govorim (dobro, barem djelomično). Vista jest bazirana na 2003 (jednako kao što su 64-bitni XP bazirani na njima). I ove promjene koje si naveo je ono što je nakalemljeno.  Ne vidim u čemu je problem. I ako je to NT porodica onda je i Vista i 7 "stari NT kod". Samo sa dodacima.

I da se vratim na temu, nevolja Microsoftova je što većina poslovnih korisnika nema pretjerane koristi od tih "dodataka" (pogotovo kada se ubroji nekompatibilnost programa).

16 godina
odjavljen
Paolo2612 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

To je skoro pa nemoguće. Windows XP su bazirani na zastarjelom NT kernelu koji se vuče od Windowsa NT iz 1993. godine. Znači osnova tog kernela je stara preko 15 godina! (1.)

S vremenom, nakon Service Packa 5 (to nećemo doživit, znam) to bi postao neupotrebljiv OS koji bi vukao ograničenja iz '93. godine na današnjim strojevima. (2.)

I Vista je bazirana na tom kernelu (win7 također) ali to je iznova rađeni kod a ne zakrpana hrpetina kao što ti predlažeš. Ti windowsi bi nestabilni jer su ni simo ni tamo - osnova je stara preko 15 godina a ima dodatke koji moraju nekako podržavati višejezgrene procesore i velike količine RAM-a. (3.)

Windowsi XP nisu optmimizirani za više jezgri i da bi ih iskoristili kako treba (sa maksimalnim performansama) trebalo bi izvršiti neke voodoo nadogradnje. (4.)

Priznaj, XP su uskoro propali. Osim što nisu sposobni raditi sa takvim hardverom i softverom kojem je potrebna kvalitetna podrška, uskoro se i support za njih gasi a to znači samo nove sigurnosne rupe koje više ni Bog Otac nebi mogao zakrpati. Htjeli mi ili ne, moramo na nove windowse jer imamo novi hardver. (5.)

(1.) Godine nemaju veze s tim. Što ti misliš da se osnova UNIX-a i ostali OS-eva mijenja svaku godinu?

(2.) Po IBM-ovoj specifikaciji (prvotnog) PC-a piše da PC obavezno mora biti unatrag kompatibilan s postojeći softverom i hardverom. Iako MS ne sluša baš IBM, ovo mu je u početku bila itekako otežavajuća okolnost. Ne može MS kao Apple izdati novi OS i jednostavno ukinuti podršku za sve prethodne modele i hardver: motorola->IBM->Intel je najbolji primjer toga
(3.) Vista ima novi minwin kernel kao što imaju server 2008 i sedmica. Problem je bio što nisu dobro osigurali kompatibilnost unatrag. Znači nije Vista starudija s novim điđa-miđama, nego je ona nova stvar (ali neispolirana). Win7 starije dijelove virtualizira i emulira (barem su takve bile najave) - tako da nema više rušenja zbog prastarog hardvera i sličnih situacija

(4.) Zar nekome u uredu treba dvojezgreni proc da bi promijenio font? U uredu gdje se koristi Office uopće ne treba neka nova nabrijana mašina i OS. I još da nešto napomenem: tvrtke najćešće kupuju gotove PC-e s predinstaliramim OS-om (HP, Dell, Lenovo itd.). Tako da ti ovo pada u vodu - neće s uber grafikom dobiti windows 95

(5.) Novi hardver ne treba za uredski posao - ovaj postojeći je sasvim dovoljan. A što se tiče instalacije: Jeftinije im je plaćati support za XP nego kupiti win7 licence za sve PC-e i plaćati instalaciju.

1. nemaju godine veze ali samo kažem kad je nastao kernel. windowsi vuču svoje osnove iz windowsa 1.0 i dos-a, koliko ja znam. temelji tog sustava su tada određeni (ne govorim za win7, govorim za xp npr - tamo je moguće pokrenuti dos programe i imaju 16bitnu podršku negdje, znam to 100%. osnove se nikad neće promijenit. jedan primjer - što se dogodilo sa boot loaderom - od boot.ini datoteka do ntldr pa do BCD-a. neke stvari se MORAJU mijenjati

2. win7 podržava com i lpt portove npr. unatrag su kompatibilni sa svime (onaj slučaj sa win7 na pII). samo je pitanje kako to radi isto kao i kako win xp koriste 8 gb rama - loše. ali je isto tako moguće pokretati legacy programe u compatitbility modu i instalirati npr multi boot - win 95, 98, me, 2000, xp, 2003 server, vista i win7 upravo zbog te kompatibilnosti. ali na vrhu je BCD, a ne boot. ini

3. nisam ja reko da je vista starudija - ona je novi kod koji je kompatibilan sa NT kernelom. znači da se na neki način bazira na njemu. a istina je da nije ispolirana

4. ne treba im i7 u uredu. imaju svoje p4 sustave (kao i ja) na kojem su dobri stari xp presretni. os se prilagođava hardveru, a ne hardver os-u. zato firme neće pokupovat win7, što sam ja i objašnjavao u jednoj temi (Tvrtke ne žele Sedmicu)

5. u potpunosti se slažem s tobom

post mi je malo smuljan ako je neš nejasno, budem objasnio

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Vista kao da nije bazirana na MinWin vec na MaxWin platformi. Umjeto da radi na 128MB ona trosi 1Gb u startu.

A to da je Vista pisana iz pocetka, pogledajte EXE,DLL i ostale datoteke, imena i nivni raspored, kao da se nije nesto smenilo u odnosu na starije OS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Ovo o potrošnji rama je već smiješno.

"Imam 8gb rama, vista mi uzme 1gb.... i ostalo mi je samo 7!!! glupi mikrošrot!!"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Ja ostajem na Visti jer mi bolji OS ne treba,pogotovo sa SP2.Još MX5500-ov softver je rađen za Vistu Smijeh

written by pod009

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

"Imam 8gb rama, vista mi uzme 1gb.... i ostalo mi je samo 7!!! glupi mikrošrot!!"

A i to nije potrošeno bezveze nego čeka sa svrhom....ali...

Inače predvišao sam ovakav razvoj situacije oko win7,

ali takva razmišljanja je ipak bolje zadržati za sebe jer odmah si zastario, zatucan, "samo ti uživaj u prastarom xp-u"....

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
17 godina
nadimak888 kaže...

Koliko vidim, imaš 2 GB RAM-a. Još dvoje ljudi iznad tebe imaju svaki po 2 GB. Samo osoba u postu ispod tvog ima 320 MB. Svi zajedno nemate 8 GB o kojima pričaš Smijeh

ontopic: nekako mi se čini da je kritična masa dostignuta - ljudima su računala dovoljno snažna za obavljanje svakodnevnih zadaća, a XP u pravilu pokriva softversku podlogu. Stvarno, sljedeći OS će morati biti ili stvarno napredan (navijam za WinFS ovdje) ili ponuditi nešto drugo, što konkurenti nemaju, a korisnici nalaze vrlo bitnim i korisnim (možda Chrome OS?).

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 23:43 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

RAM služi kao cache, RAM postoji zato da se iskoristi! Windows Xp nije znao učinkovito iskoristiti RAM za razliku od Viste i Windowsa 7! Jedino je važno da sistem zna osloboditi RAM kada je potreban za nešto višeg prioriteta. Bolje da je RAM iskorišten pa da se aplikacije brže pokreću i brže reagiraju nego da je RAM neiskorišten a kompjuter usporen. Nadam se da je sada nekima jasnije.

Is it weird that this gave me an orgasm?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Da, imam 2 gb. Ne zato jer nemam para da si kupim još, nego zato jer mi je dosta za sve sta radim na PC.

I još imam vistu, pa si ti misli Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Ja znam da ću 100% na sedmicu. Od 5. mjeseca 2007. koristim Vistu i prema tome obožavat ću i sedmicu.

Kako ću se samo smijati ovima što pljuju Vistu, a za nekoliko mjeseci će instalirati sedmicu i biti sretni što imaju "najbolji os", a da vas podsjetim taj OS je ništa drugo nego mala nadogradnja na Vistu. Minor, a ne major izdanje kao što je bila vista. Vista je verzija 6.0. Sedmica je verzija 6.1.

Ma, zapravo, onima koji su mrzili Vistu zakonski bih zabranio i da pomisle na sedmicu :P

Potpis ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Dva su razloga zbog kojih stvari idu na loše za Microsoft i bez obzira kakav OS oni naprave, to ne mogu promijeniti:

1) Brzina, mogućnosti i kapacitet računala ne rastu onako brzo kao prije, razlike među novim i još novijim generacijama hardwarea su daleko manje nego prije. Milijun jezgri donosi male pomake, nebitne za prosječnog korisnika, a veliki diskovni kapaciteti bježe od PC-a u logičnije izdanje autonomne djeljive multimedijske sprave. Nema velikih tehničkih pomaka za koje bi bio nužan friški OS.

2) Fokus interesa korsnika nije više na OS-u i mogućnostima njega i uredskih paketa - tu se napravilo sve i nove mogućnosti nikoga ne intersiraju. Ono što može biti interesantno je naizbježan pomak prema "oblaku" ali za te stvari OS nije važan.

Windowsi će u budućnosti ostati ono što u stvari i danas jesu: OS za entuzijaste i korisnike koji trebaju mogućnosti autonomne računalne radne stanice na svom stolu.

Za većinu korisnika to je jednostavno prevelik i nepotreban zalogaj.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Vidim da je offtopic naveliko zavladao u ovoj temi pa da malo vratim temu u život...

Zaista, mnogi od korisnika nemaju razlog prelaziti s XP-a na Sedmicu još neko vrijeme. Međutim, ni oni neće moći vječno ostati na XP-u. Ti isti korisnici XP-a (mislim na korporativne korisnike) uglavnom (kažem uglavnom, a ne u pravilu) posjeduju slabija računala koja su im u ovom trenutku dostatna ali uskoro neće biti. E tu Microsoft vidi svoju priliku za prodaju novih proizvoda.

Tako donekle Microsoftu i odgovara ovakva situacija na tržištu. Novi će proizvod u startu privući dobar dio naprednije klijentele dok će ovi ostali kad-tad morati prijeći na Sedmicu. Prema tome, Microsoft može (a vjerujem i da hoće) sačuvati trenutne korisnike starijih OS-eva kao svoju buduću klijentelu. Na kraju krajeva, koliko god bili zaguljeni, i najvatreniji pobornici XP-a će jedom morati "priznati poraz" i prijeći na Sedmicu ili nešto novije (znam po sebi).

Vidim da su neki govorili o tome koji OS koriste. Što se mene tiče, XP je pokojni OS na mom računalu. Koristio sam Vistu pola godine i bio prezadovoljan, a Sedmicu koristim već mjesec dana i također sam zadovoljan. Zašto bih sputavao svoje računalo zastarjelm XP-om kad postoje noviji, moderniji, sigurniji i vizualno atraktivniji OS-ovi od njega?!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bor4c kaže...

U dogledno vrijeme će prodaja M$-ovih operacijskih sustava pasti na vrlo niske grane. OS-ovi su mu sve lošije kvalitete, piratluk je u porastu, Linuxi su sve bolji, Google priprema invaziju sa svojim OS-om, a kada tome dodamo ekonomsku krizu i globalnu promjenu svijesti koja odbacuje kapitalističke 'vrijednosti', dolazi se do zaključka da će M$ prodavati samo ono što mu najbolje ide - tipkovnice i miševe. Smijeh

Svaki sljedeći Microsoftov operativni sustav je bolji od onog prethodnog, htio to priznati ili ne. Ja ne volim baš Windowse, ali priznajem da su dobri, a na Mac bih se prebacio prvom prilikom, ali neću zato pljuvati sustave tvrtke čiji proizvodi su na 90% računala svijeta. Taj podatak valjda govori nešto.

Chrome "OS" neće postići ništa. Ispod se nalazi Linux jezgra i to je zapravo samo jedna od već milijun distribucija. Ako niti jedna od njih nije uspjela, neće ni ova. Ljudi će je probati jer je brandirana od strane Googlea i ako netko ne voli Linux, neće voljeti niti taj Chrome ne-OS.

Potpis ;)
17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Joj kakvih deb*la u ovoj temi jooooooooooj!!!!

Sam sam bacio oko i vec sam vidio 632 retardirana posta.

Vista je super i sigurnija je 16x od XPa. Je, to je tako i tocka.

Zasto?

Zato sta se za XP vec skoro 10 godina rade virusi a Vista kao novi OS sa nesto izmjenjenom arhitekturom nije podlozna tim istim virusima ko i XP. Da i ne govorimo kako ima manje usera Viste nego XPa tako da tim "proizvodacima" virusa je daleko "isplativije" raditi viruse za XP jos uvijek.

Kako su i Vista x64 daleko popularnije od "obicne" Viste x86 i tu su puno manje podlozni virusima jer je virus teze napisati za 64 bitni sustav.

I da vecina poduzeca ce preskocit sedmicu iz jednostavnog razloga sto je jos puno njih i na DOSu i Win3.1 i netreba im nista vise od toga, a standardna i modernija poduzeca netrebaju nista vise od dobrog starog XPa.

Vecina tvrtki treba samo word i excell i PC im treba za pisanje dopisa, printanje i slanje mailova.

Jedan ducan sa kasom netreba Windows 7 to je valda svima jasno.

- Psiho246
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

ja bih svakom sedmicu preporučio!! ja ju imam na kompu pre dobra je vista se nemože uspoređivat s win xp i win 7 jel win xp i win 7 su slični si a vista je nezz kak da kažem bezveze!! ja sam znam windows 7 je car!! nemože se niti s nijednim windowsom uspoređivat pa onaj ko je pametan nek me posluša jel sam ja korisnik windowsa 7!!

Intel Core 2 Duo 2.13ghz ram ddr2 4gb grafička 256 mb gddr 3 nVidia hdd wd 500gb matična gigabyte s series 2x lg dvd-rw LightScribe monitor 19inća agm,kučište sagitta (400W)windows 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Jedan ducan sa kasom netreba Windows 7 to je valda svima jasno.

Već vidim, sljedeće izdanje Windowsa imat će i verziju Windows 8 Cash Register Edition :P

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Vidim da je offtopic naveliko zavladao u ovoj temi pa da malo vratim temu u život...

Zaista, mnogi od korisnika nemaju razlog prelaziti s XP-a na Sedmicu još neko vrijeme. Međutim, ni oni neće moći vječno ostati na XP-u. Ti isti korisnici XP-a (mislim na korporativne korisnike) uglavnom (kažem uglavnom, a ne u pravilu) posjeduju slabija računala koja su im u ovom trenutku dostatna ali uskoro neće biti. E tu Microsoft vidi svoju priliku za prodaju novih proizvoda.

Tako donekle Microsoftu i odgovara ovakva situacija na tržištu. Novi će proizvod u startu privući dobar dio naprednije klijentele dok će ovi ostali kad-tad morati prijeći na Sedmicu. Prema tome, Microsoft može (a vjerujem i da hoće) sačuvati trenutne korisnike starijih OS-eva kao svoju buduću klijentelu. Na kraju krajeva, koliko god bili zaguljeni, i najvatreniji pobornici XP-a će jedom morati "priznati poraz" i prijeći na Sedmicu ili nešto novije (znam po sebi).

Vidim da su neki govorili o tome koji OS koriste. Što se mene tiče, XP je pokojni OS na mom računalu. Koristio sam Vistu pola godine i bio prezadovoljan, a Sedmicu koristim već mjesec dana i također sam zadovoljan. Zašto bih sputavao svoje računalo zastarjelm XP-om kad postoje noviji, moderniji, sigurniji i vizualno atraktivniji OS-ovi od njega?!

Da baš to ,sve je ovo otišlo u OT ,jel očito klinci nemaju kaj pametnije za reć.

Ja Sedmicu koristim već pola godine paralelno s XP-om i Vistom i niko mi ne može reć da će XP vladat do ne znam kad (forever ,ha ha) ,jel će se dogodit upravo ono kaj si napisal - kad-tad će svi morat preć na noviji OS. A prvi razlog će bit M$-ova podrška za XP koja će se posebno plaćat od 2011.

Jel nisam baš siguran da će se bilo kome isplatit plaćat za nešto šta će na novijim sistemima bit zabadava.

A i Sedmica je puno dorađeniji sistem nego je to bila Vista kad je izšla pa čisto sumnjam da će bit puno downgrade-a ko kaj je to bil slučaj sa Vistom.

Ja XP još uvijek koristim ,ali sve manje. Na poslu zato jel moram ,jel su tamo svi PC-i na njemu ,ali je kod nas u firmi dobro kaj imamo slobodne ruke pa sam mogel stavit Sedmicu i mogu radit na njoj (istina ,kupil sam svoj hard i stavil ga u PC).

Doma sam praktički cijelo vrijeme na njoj i skoro uopće ne palim ni XP ni Vistu. I stvarno nemam loše riječi za nju.

I za razliku od nekih ljudi ovdje ,još nisam našel program ili komad hardvera da ne radi na njoj.

I mislim da je stvarno vrije da XP-u "poželimo" R.I.P.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 0:51 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Ovo je opet preraslo u prepucavanje koji je win bolji i zasto.

Izlanuo se

No zaboravljate da nisu svi korisnici poput vas, da baš vas, bilo koga od vas, svako od vas ima drugačije zahtjeve.

Koorporacija (firma, bilo koja, neka) koja u svom poslovanju koristi računalo ( dakle sve ) moraju taj os i platiti, zato neće preč na sedmicu, a pogotovo neće preć ako imaju Vistu jer su ju najvjerovatnije kupili tek ovu ili prošlu godinu i što, opet za 1000 kompova u firmi kupovat novi os, neznam baš, ja nebi.

A vi kučni korisnici, koji 99% vas ima piratsku verziju vi u tu računicu ni ne ulazite, vi zapravo ni nemate win os oni na vama nisu zaradili ni kune i boli ih briga, a vi se lijepo svađajte od toga tak i tak će biti samo 400 postova na forumu i ništa više.

I za kraj da prokomentiram još jedu stvar, uvijek se je govorilo da piratiziranje koristi Misrosoftu, no sad više i nisam tolko siguran. Da, moglo bi se reči da onaj klinac koji cijelo djetinjstvo radi na (piratiziranom) windowsu će ga koristit jedan dan na poslu ili onaj koji naući radit na poslu u win+offic kombinaciji će to dovuć i doma, ali bilo tko ko je studirao informatiku i jednog će dana biti programer ili administrator ili što već, on zna što je i win i linux i unix i mac os X i svoje će poslovanje usmjerit prema onome što mu je isplatljivije bio to win ili linux, jer on je upoznat sa svim.

Namigiva

BAj d vej ja sam davno skužio da je dobro preskakat po 1 generaciju i hardwera i softwera, a softwer se ne nadograđuje tako dugo dok radi dobro.

Dim a,b As Integer

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

prije sat vremena se na p2p pojavila RTM verzija (7600)..mozda je prerano za ovakvo pitanje al da pitam vec kad sam tu...ima li kakvih naznaka sa cod4 i pb-om?

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@BYRef

Stari moj ,uvijek kad krenu usporedbe krene i to koji je OS bolji.

Ja samo ne znam s kim se ti svađaš i izvini ali puno nas ovdje imamo potpuno legalni ,plaćeni OS i softver. Ja sam malo prestar da bi okolo tražil kak ću crackat Windowse ili recimo CAD od kojeg živim.

Zato ,molim te cool down i ne uopćavaj.

I ,by the way ,jedna generacija je preskočena u 90 % firmi - Vista. A tu su i razni popusti od M$ koji upgrade s jednog OS na drugi čine smiješno jeftinim.

Pogtovo kad se radi o količini.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 1:13 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
Preskočit će i Sedmicu

Heh, ja jos nista nisam odlucio...

Da ne kupujem software onda bi mijenjao OS-eve kako izlaze.

Ovako mi je i XP dobar.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice