bas gledam BUG TV oko rampage 3 black edition i ona 2 macproa iza XDDD
ja ne planiram na novi mac jer ih sad imam i zadovljan sam...
bas gledam BUG TV oko rampage 3 black edition i ona 2 macproa iza XDDD
ja ne planiram na novi mac jer ih sad imam i zadovljan sam...
To.
Ovo se stvarno isplati, kad bi netko išao ovo slagati sam došlo bi ga maksimalno 2-3 tisuće kuna manje, što je zanemarivi trošak za nekoga tko ima 15000 kuna za izdvojiti i tko eventualno ima koristi od elegancije i jednostavnosti jednog iMaca. Ja bih samo za ovo drugo platio 3 tisuće više.
ma da? takvu konfiguraciju složiš za samo razliku u cijeni između američke i hrv cijene MAC-a :)
Ovo se stvarno isplati, kad bi netko išao ovo slagati sam došlo bi ga maksimalno 2-3 tisuće kuna manje, što je zanemarivi trošak za nekoga tko ima 15000 kuna za izdvojiti i tko eventualno ima koristi od elegancije i jednostavnosti jednog iMaca. Ja bih samo za ovo drugo platio 3 tisuće više.
Kome se isplati ,nek izvoli ,svako zna kaj je najbolje za njega!
Moja kanta (koja je s monitorom koštala ispod 10k kuna) ,vrti OS X ko i punokrvni ,original iMac (ustvari Mac Pro ,po System Profileru)
,po svim parametrima je legalna verzija (naravno ,osim po EULI ,ali baš me zanima kak će to Apple otkrit ,osim da im pošaljem sliku PC-a) ,OS X je original DVD ,kupljen u iStyle-u.
A kad mi dopidi ,uvijek mogu formatirati Macintosh HD i prijeći opet na Linux ili nove Windowse 8!
(Naravno ,u dual bootu sa Sedmicom)
Kome se isplati ,nek izvoli ,svako zna kaj je najbolje za njega!
Moja kanta (koja je s monitorom koštala ispod 10k kuna) ,vrti OS X ko i punokrvni ,original iMac (ustvari Mac Pro ,po System Profileru)
,po svim parametrima je legalna verzija (naravno ,osim po EULI ,ali baš me zanima kak će to Apple otkrit ,osim da im pošaljem sliku PC-a) ,OS X je original DVD ,kupljen u iStyle-u.
A kad mi dopidi ,uvijek mogu formatirati Macintosh HD i prijeći opet na Linux ili nove Windowse 8!
(Naravno ,u dual bootu sa Sedmicom)
Sam monitor specifikacija kao iMac 27" kosta 8.000 kn.
Sam monitor specifikacija kao iMac 27" kosta 8.000 kn.
Da ,pa kaj? Meni je moj U2311H sasvim dovoljan za sve ,a plaćen je 2100 kn s carinom!
Da ,pa kaj? Meni je moj U2311H sasvim dovoljan za sve ,a plaćen je 2100 kn s carinom!
Istina, i sam sam planirao uzet navedeni, ali isto tako istina je da DELL-ov onaj dijagone 27" kakav
je u iMac-u košta preko 4000kn.
Mac OS si pregayio debianom?
A sto nije jednostavnije dignut prek paralellsa ili VM-a?
Pa može to netko i s iMacom. Prva stvar koju sam napravio na Macbook Prou je što sam pregazio OSX sa Debianom. :D Ekipa iz Apple nek mi složi lijepo i dobro računalo, a ja ću pripomoći sa dobrim i slobodnim softverom, hehe.
Naravno da se može! Da ,MacBook dizajn je stvarno dobra baza za dobar OS!!
Samo kak si riješil trackpad i drivere za njega ,jel na Windowsima su driveri očajni!
Kupljeno.
27 inch, i5 3.1, 4GB RAM, AMD Radeon HD 6970M 1 GB, hard drive 1 TB
U narednih nekoliko dana cu biti nesto pametniji oko eventualnih savjeta ili pitanja oko kupovine istog (ili slicnog).
Za sada, samo pohvale.
Istina, i sam sam planirao uzet navedeni, ali isto tako istina je da DELL-ov onaj dijagone 27" kakav
sad jel 8000 ili 4000?
Dell U2710 nije skup monitor za onoga kome je namjenjen. Uzeti takav monitor za po doma je po meni bacanje novaca.
Evo zanimljivog članka s novim iMac-om u usporedbi s PC konkurencijom. Ne kažem da je sjajan, ali svakako baca sasvim drugo svjetlo na priču o skupom Macu.
http://www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/imac-21.5-thunderbolt.html
sad jel 8000 ili 4000?
Dell je 4.000 kn, a Apple monitor 27" je 8.900. Ja imam Apple iMac 27", a kod frenda na poslu sam vidio Dell 27" i moj je monitor za tri klase bolji od njegovog.
Dell je 4.000 kn, a Apple monitor 27" je 8.900. Ja imam Apple iMac 27", a kod frenda na poslu sam vidio Dell 27" i moj je monitor za tri klase bolji od njegovog.
Definitivno.
Kut gledanja uopce ne utjece na kvalitetu slike, glossy staklo uopce ne smeta kada se gleda neki film ili video ili sl....
Osim toga, cistoca prikaza i boje su bez premca....
Da ne spominjem jednostavnost koristenja, brzinu i kompantnost dimenzija....
U ovih nekoliko dana sam vise nego odusevljen...
sad jel 8000 ili 4000?
Zanimljivo, iste su matice, a tvoj je tri klase bolji.
Plus sto Appleov ima glossy premaz koji dodatno nabrijava boje.
A kad se uzme u obzir da oba monitora spadaju pod nekakve profi monitore (iako u malo visu entry pro klasu) i kad uzmes u obzir da appleov ne prikazuje boje kakve jesu vec ih nabrijava sa tim staklom (veci konrtast i slicno) kako mozes tvrdit da je appleov bolji od della.
Definitivno.
Kut gledanja uopce ne utjece na kvalitetu slike, glossy staklo uopce ne smeta kada se gleda neki film ili video ili sl....
A iz tvog teksta vidim da nemas pojma sto je IPS matrica, da si korisnik vulgaris i da zapravo nebi skuzija razliku izmedju TN matrice i IPS matrice.
Definitivno.
A iz tvog teksta vidim da nemas pojma sto je IPS matrica, da si korisnik vulgaris i da zapravo nebi skuzija razliku izmedju TN matrice i IPS matrice.
Zar je to uopće bitno? Čovjek je zadovoljan.
Apple cinema ima LED backlight, dok DELL ima CCFL
Meni je drago da jest...
Kakve to ima veze sa kvalitetom boja? Paneli su isti. Imali su probleme sa zutim tonom i jedni i drugi. Backlight je osvjetljenje.
Meni je drago da jest...
Kakve to ima veze sa kvalitetom boja? Paneli su isti. Imali su probleme sa zutim tonom i jedni i drugi. Backlight je osvjetljenje.
Pa upravo to neki vise vole, da je slika svjetlija, izgleda zivlje.Plus to LED backlight ima bolji kut gledanja, i color gamut.
Inace, CCFL nakon nekog vremena cca 1-2 god osvjetljenje pocinje slabiti.
Pa upravo to neki vise vole, da je slika svjetlija, izgleda zivlje.Plus to LED backlight ima bolji kut gledanja, i color gamut.
Inace, CCFL nakon nekog vremena cca 1-2 god osvjetljenje pocinje slabiti.
NEMAS POOOJMA! Vrsta osvjetljenja nema veze sa kutem gledanja i sa gamutom boja, vec tip matrice. Obrazuj se prije nego krenes u raspravu.
NEMAS POOOJMA! Vrsta osvjetljenja nema veze sa kutem gledanja i sa gamutom boja, vec tip matrice. Obrazuj se prije nego krenes u raspravu.
to se moze i "njeznije" reci, ili mu pomoc da shvati :D
ali usporedivanje 4.000 monitora sa 8,500 mora imat razliku
Nabrzinu:
LED-backlit LCD differ from conventional CCFL-backlit LCD in the following:
Sto se kuta gledanja tice to je spomenuto od par usera u reviewu, nisam isprobavao.
Dakle samo prenosim.
Inace, nisi ti nista dobar i spreman pomoci, ti si arogantan, bezobrazan i bez postovanja.
I s tobom vise uopce nemam namjere disutirati vise, stoga me ubuduce zaobidi.
Inace, nisi ti nista dobar i spreman pomoci, ti si arogantan, bezobrazan i bez postovanja.
I s tobom vise uopce nemam namjere disutirati vise, stoga me ubuduce zaobidi.
Ovisi s kim imam posla. Najcesce sam dobar i spreman pomoci.
:))
Jos jedan pametnjakovic na forumu...
Naravno...
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/23-led-ips-lcd/78736.aspx?jumpto=1618650&sort=asc&view=flat
Naravno...
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/23-led-ips-lcd/78736.aspx?jumpto=1618650&sort=asc&view=flat
Da. I?