ne znam kako je kod tvojih prozora, ali u mene je sadržaj win7 start -> start meni isti kao i win8 start->metro.. pri čemu metro ima više sadržaja i bolju funkcionalnost.. mislim, zapeli za taj start gumb.. iza njega je meni sa nekim sadržajem i ništa više.. nema u startu magije..
alt+tab?
rekao bi moj profa iz fizike: nisi istrenirao kalkulator (iliti ga, treba naučiti koristiti ).. vježbom do savršenstva.. a ako ne moš pamtiti brojeve, svaki metro app ima alternativu u desktop appu pa tako i kalkulator.. a iz toga slijede dvije opcije: desktop - kalk u zasebnom prozoru pa moš gledat u brojke i tipkat metro - desktop na većem dijelu ekrana, kalk na manjem.. tkz snap view.. pa opet moš prepisivati brojke u kalkulator.. i svašta nešta još..
u metrou ne koristim klitoris (thinkpad) niti tipke "miša".. isključivo tipkovnicu.. koju prije win8 nisam koristio za tasking.. biće sam evoluirao.. uz pravi alat.. miš koristim samo za desktop.. kao nekada, u win7..
zašto bi klikao na start kad mi, u najgorem slučaju, potrebno stisnuti 4 tipke.. kao što rekoh u prošlom postu.. kakav crni start.. dok ga klitorisom upiknem, pa desnim klikom otvorim, pa odaberem.. metro - "shu" enter i bok.. čak ne moram klitorisom pikat u search box, samo pišem.. istina, stari start se također mogao start tipkom na tipkovnici pokrenuti, ali nikad nisam usvoji tu naviku jer sam koristio miš.. pa je nekako prirodnije klikati.. metro, druga filozofija..
evolucija u korisnika je zakazala, ne evolucija u softveru.. ljudi nisu skloni mijenjanju navika.. eto, ti si čisti primjer (al ne i jedini, to je u u svim ljudima pa i u meni u nekim stvarim).. hoću reći, win8 mi je bio kaos ali dao sam si truda.. iako je većina pljuvala po metrou.. mic po mic, polovio sam ga i nema šanse da se vratim na staro.. jednostavno, odrađujem stvari brže nego prije..
Oprosti ali pricas totalne gluposti. Alt+Tab je postojao i ranije i lako je alt+tab-irati kad imas 2 aplikacije upaljene ali ajde ti altabiraj kad imas otvoren troskovnik u wordu, tehnicki opis u wordu, ponude izvodjaca u 5 tabova maila, nacrt u Archicadu i detalje u autocadu :)
Popamti brojeve i gdje se koji nalazi kad ti iskoci metro preko cijelog ekrana samo da bi calculator upalio.
Usporedi brzinu navigacije s misom i sa tipkovnicom u takvom okruzenju koje je meni svakodnevnica. To sto je tebe win 8 naucio koristiti tipkovnicu i vlastito kasnjenje u tome sto nazivas evolucijom nema nikakve veze sa cinjenicom da si sve sto mozes sad mogao i ranije a obrnuto bas i ne mozes.
vidim da imas veliki problem sa shvacanjem cinjenice da se software treba prilagoditi korisniku a ne korisnik softwareu, bar sto se OS-a tice.