PlayStation 3 ipak pokleknuo

poruka: 183
|
čitano: 82.406
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "PlayStation 3 ipak pokleknuo".
17 godina
RE: PlayStation 3 ipak pokleknuo
Arxi kaže...

Ja cu se odmah baciti u biznis. Ako prvi krenem u svojoj regiji prodavat JailBreak, bice love. Vec sam narucio usb dev kit.

EDIT: Neznam mnogo oko PS3-a ali izasao je alat PS3Proxy koji omogucava da se ide na net iako nemate novi firmware.

Dobro si rekao da ne znas mnogo oko PS3-a.

17 godina
moderator

Ajd da razjasnimo ovu situaciju koja pojedince evidentno jako zbunjuje i ljuti :) Komentar dana je upravo to - komentar na neku aktualnost. Ovo, dakle, nije NAJNOVIJA VIJEST o tome da je PS3 crackan, već osvrt i komentar na ono što se odigralo u posljednjih mjesec i kusur dana (što je većina ispravno prepoznala i shvatila). Zašto smo zaključili da je to važno prokomentirati - zato jer je zaštita PS3-a po prvi puta pala "za ozbač". Crack je slobodno dostupan svim korisnicima Interneta i počele pojavljivati jailbreakane igre, kojekakve homebrew aplikacije i koješta drugo što proširuje osnovnu namjenu konzole (Danny je napisao odličnu poruku na tu temu). Da, sličnih pokušaja je bilo i ranije (što sam spomenuo u članku), no nikada se nije radilo o nečem konkretnom i smjesta prihvaćenom/popraćenom od strane gejmerske zajednice (što također piše u članku).

To što je Sony izdao firmware 1.32 ne mijenja činjenicu da je dosad nedodirljivi PS3 probijen. I da će biti probijen ponovo. Ovo što je jučer izašlo nije firmware 2.0 pa da možemo govoriti o nekakvom novom i kompleksnom sustavu zaštite kojeg će trebati iznova prokljuviti, već flaster na ranu koja sad (po prvi puta) obilno krvari. Ako se netko sjeća kako je tekao postupak probijanja zaštite Xboxa 360 (iXtreme)... hoće li se povijest ponoviti? Nitko ne može znati, ali iskustvo je pokazalo da jednom kad se tako nešto prokljuvi (na ovako konkretan način), zaustavljanja više nema...

Work is for people who suck at video games.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Šteta. Velika šteta koju će opet na leđima osjetiti upravo igrači, a ako sve krene najgorim putem, više neće ni biti bitno jer konzole neće biti.

What? Kako je neće biti? Molim te, daj mi jedan jedini argument kako je to PS2 nestao sa tržišta jer se mogao "mod-ati" za pirate?

Koja je to šteta za $ony kad počne prodavati 10x više konzola nego do sada?

Shvati da je jedini razlog XBox-ove pobjede upravo mogućnost igranja na kopijama, nikakav "pretežak SDK za PS3" i "veći hype" nego upravo to. Da su prodali 500% više konzola do sada, sam $ony bi kompajlirao developerima igre za 0 kuna, pa nek programiraju u čemu žele samo nek je lova do krova.

Onaj koji pravi konzole zarađuje na prodaji konzola, onaj koji bude htio kupovati originale kupovati će i dalje originale.

Igrači će osjetiti štetu na svojim leđima? Kako, tako što   će sad $ony svima brickat konzole jer se "naljutio"?

Da imaju imalo mozga u toj Japanskoj glavi ne bi tvrdoglavo već 4 godine pokušavali napraviti nešto što je neobranjivo, a to je apsolutni monopol nad distribucijom, te tretiranje cijele igračke populacije moronima i lopovima (neki među nama će se sjetiti DRM-a).

Ja ti garantiram da 90% ljudi koji su kupovali PS2 pirate NE BI NIKAD KUPILI NITI PS2 KONZOLU NITI ORIGINAL IGRU!

Ovako je $ony zaradio OGROMNE pare na PS2, vuk sit, ovce na broju. Ili želiš reći da nitko više nije kupio niti jednu PS2 original igru kad se pojavio modchip?

His eyes were eggs of unstable crystal, vibrating with a frequency whose name was rain and the sound of trains, suddenly sprouting a humming forest of hair-fine glass spines
17 godina
Danny_HR kaže...

Zanimljivo, iako ni najmanje začuđujuće s obzirom na naš mentalitet, kako se kod nas Jailbreak Playstationa 3 instantno povezuje samo i isključivo sa piratskim igrama.

Nitko od takozvanih wannabe IT-ovaca koji posjećuju ovaj forum ne gleda na sve to na način na koji je zamišljeno. Naime, daleko od toga da je ovo napravljeno s ciljem mogućnosti igranja piratskih igara. Ako pogledate bilo koji intervju ili nešto slično sa onima koji su ovaj jailbreak napravili moći ćete vidjeti da je cilj bio nešto sasvim treće.

Jailbreakanjem zatvorene platforme kakva je PS3 ili Iphone ne postižete samo mogućnost korištenja piratskih stvari, dapače, to je tek marginalna opcija. Jailbreakanjem dobijate veću upotrebljivost uređaja, a s obzirom na kvalitetu i specifičnost PS3 hardvera mogućnosti su velike. Kao što ste mogli vidjeti iz članaka o "serverskim farmama" sastavljenim isključivo od PS3 uređaja.

Citat jednog od članova skupine koja je napravila prvi jailbreak:

"The fact that we have a homebrew-enabled console without opening it up is massive. It will take a while for all the good stuff to filter through, but it will be great to see which areas [of the PS3 hardware] are accessible. It’s the media’s narrow-minded view that modchips/hacking = piracy. This is not the case. It’s all about getting more out of your console. If unlocking homebrew on your console is piracy then you can say the same thing about jailbreaking an iPhone, which is now legal in the US. It's really a shame that despite the fact console manufacturers use military grade security on their devices which they spend literally millions of dollars to design, that security always ends up broken at one point or another because they can't make compromises with console hackers or homebrewers. Considering the number of those, the latter are more likely to always end up winning.”

Ne okreće se sve oko piratiziranja, iako je to možda teško shvatiti sa našim "hoću sve mukte" mentalitetom.

Dobar clanak za mazanje ociju. Mislim komentar ti je vrhunski. Lopovi se opravdavaju,a glavna stvar je piratiziranje softwera za PS3.Koliko se ja sjecam,na PS3 se mogao instalirati Linux.To su maknuli kad su tu opciju poceli iskoristavati za probijanje zastite.Zasto onda homebrew nije rekao "cujte,necemo probijati PS3 da se mogu igrati piratske igre,kad ionako mozemo sve raditi na njemu,osim sto moramo kupiti orginal igre kad se zelimo igrati".

15 godina
neaktivan

Konačno!

Sad bih stvarno mogao razmisliti o kupnji PS3. Da igre koštaju 100-200 kn, prvi bih bio za kupnju PS3 i originalnih igara, ali naplacivanje preko 500kn za pojedine naslove je apsurdno. Možda će ovo kroz neko vrijeme uvjetovati i pad cijena originala.

A što se tiče udarca Sonyju i proizvođačima igara, mislim da neće biti pretjeran - većina ljudi (barem u civiliziranom svijetu) ipak kupuje originale, oni koji koriste piratske igre većim dijelom original ne bi ni kupili, a s druge strane će popularnost konzole osjetno porasti, što će pak sa sobom donijeti i nove korisnike legalnog softvera koji će se odlučiti za kupnju PS3 s obzirom na to da je popularnost konzole jedan od ključnih faktora pri odabiru konzole velike većine kupaca.

Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
c0unt.0 kaže...

Da imaju imalo mozga u toj Japanskoj glavi ne bi tvrdoglavo već 4 godine pokušavali napraviti nešto što je neobranjivo, a to je apsolutni monopol nad distribucijom, te tretiranje cijele igračke populacije moronima i lopovima (neki među nama će se sjetiti DRM-a).

A tvoja hrvatska (?) glava ima više mozga pretpostavljam. Zato si tu di jesi i bogat si koliko jesi jelda? I pretpostavljam da si na čelu mega utjecajne svjetske korporacije?

Prije pokušaja rušenja nečijeg kredibiliteta dokaži svoj.

Tretiranje igračke populacije moronima i lopovima, na našem području barem, u barem 80% slučajeva je opravdano.

Romano kaže...

Dobar clanak za mazanje ociju. Mislim komentar ti je vrhunski. Lopovi se opravdavaju,a glavna stvar je piratiziranje softwera za PS3.Koliko se ja sjecam,na PS3 se mogao instalirati Linux.To su maknuli kad su tu opciju poceli iskoristavati za probijanje zastite.Zasto onda homebrew nije rekao "cujte,necemo probijati PS3 da se mogu igrati piratske igre,kad ionako mozemo sve raditi na njemu,osim sto moramo kupiti orginal igre kad se zelimo igrati".

Sam linux nije bio dovoljan za homebrew zajednicu a i postojale su limitacije. Osobno se ne bavim time niti me pretjerano interesira ali sigurno možeš naći koje su bile. Znam samo da se homebrew aplikacije nisu mogle pokretati, nije bilo mogućeg pristupa grafičkom čipu itd.

Grgapm kaže...

Konačno!

Sad bih stvarno mogao razmisliti o kupnji PS3. Da igre koštaju 100-200 kn, prvi bih bio za kupnju PS3 i originalnih igara, ali naplacivanje preko 500kn za pojedine naslove je apsurdno. Možda će ovo kroz neko vrijeme uvjetovati i pad cijena originala.

Lažeš (ne želim biti grub, ali tako ispada). Jer igre zbilja i jesu između 100-250 kuna. Samo ne treba biti gotovan i naručivati izvana, možda kupiti rabljenu.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 11:05 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Davor kaže...

Ajd da razjasnimo ovu situaciju koja pojedince evidentno jako zbunjuje i ljuti :) Komentar dana je upravo to - komentar na neku aktualnost. Ovo, dakle, nije NAJNOVIJA VIJEST o tome da je PS3 crackan, već osvrt i komentar na ono što se odigralo u posljednjih mjesec i kusur dana (što je većina ispravno prepoznala i shvatila). Zašto smo zaključili da je to važno prokomentirati - zato jer je zaštita PS3-a po prvi puta pala "za ozbač". Crack je slobodno dostupan svim korisnicima Interneta i počele pojavljivati jailbreakane igre, kojekakve homebrew aplikacije i koješta drugo što proširuje osnovnu namjenu konzole (Danny je napisao odličnu poruku na tu temu). Da, sličnih pokušaja je bilo i ranije (što sam spomenuo u članku), no nikada se nije radilo o nečem konkretnom i smjesta prihvaćenom/popraćenom od strane gejmerske zajednice (što također piše u članku).

To što je Sony izdao firmware 1.32 ne mijenja činjenicu da je dosad nedodirljivi PS3 probijen. I da će biti probijen ponovo. Ovo što je jučer izašlo nije firmware 2.0 pa da možemo govoriti o nekakvom novom i kompleksnom sustavu zaštite kojeg će trebati iznova prokljuviti, već flaster na ranu koja sad (po prvi puta) obilno krvari. Ako se netko sjeća kako je tekao postupak probijanja zaštite Xboxa 360 (iXtreme)... hoće li se povijest ponoviti? Nitko ne može znati, ali iskustvo je pokazalo da jednom kad se tako nešto prokljuvi (na ovako konkretan način), zaustavljanja više nema...

Potpisujem i ujedno isprike za negativan komentar od prije, i ja sam skužio da nije vijest tek kasno.

OnTopic, neki najavljuju firmware 2.0 već do kraja godine, pa budemo vidjeli.

Mene bi recimo jako zanimalo   vidjeti nešto u BUG-u o ovom opensource PSGroove rješenju. Čini se kao vrlo zanimljiv pristup.

His eyes were eggs of unstable crystal, vibrating with a frequency whose name was rain and the sound of trains, suddenly sprouting a humming forest of hair-fine glass spines
17 godina
Grgapm kaže...

Konačno!

A što se tiče udarca Sonyju i proizvođačima igara, mislim da neće biti pretjeran - većina ljudi (barem u civiliziranom svijetu) ipak kupuje originale, oni koji koriste piratske igre većim dijelom original ne bi ni kupili, a s druge strane će popularnost konzole osjetno porasti, što će pak sa sobom donijeti i nove korisnike legalnog softvera koji će se odlučiti za kupnju PS3 s obzirom na to da je popularnost konzole jedan od ključnih faktora pri odabiru konzole velike većine kupaca.

O cemu ti pricas? Igre vani kostaju 50 $,top novi naslovi.To je 270 kn.Starije igre kostaju 20-30$.Tvoja borba protiv vjetrenjaca je usmjerena na pogresnu stranu.HR uvoznici nabiju cijenu + PDV i evo ti 500 kn

17 godina
neaktivan
c0unt.0 kaže...
naxeem kaže...

Šteta. Velika šteta koju će opet na leđima osjetiti upravo igrači, a ako sve krene najgorim putem, više neće ni biti bitno jer konzole neće biti.

What? Kako je neće biti? Molim te, daj mi jedan jedini argument kako je to PS2 nestao sa tržišta jer se mogao "mod-ati" za pirate?

Shvati da je jedini razlog XBox-ove pobjede upravo mogućnost igranja na kopijama, nikakav "pretežak SDK za PS3" i "veći hype" nego upravo to. Da su prodali 500% više konzola do sada, sam $ony bi kompajlirao developerima igre za 0 kuna, pa nek programiraju u čemu žele samo nek je lova do krova.

Onaj koji pravi konzole zarađuje na prodaji konzola, onaj koji bude htio kupovati originale kupovati će i dalje originale.

Igrači će osjetiti štetu na svojim leđima? Kako, tako što   će sad $ony svima brickat konzole jer se "naljutio"?

Ja ti garantiram da 90% ljudi koji su kupovali PS2 pirate NE BI NIKAD KUPILI NITI PS2 KONZOLU NITI ORIGINAL IGRU!

Ovako je $ony zaradio OGROMNE pare na PS2, vuk sit, ovce na broju. Ili želiš reći da nitko više nije kupio niti jednu PS2 original igru kad se pojavio modchip?

Pričaš gluposti, jer nemaš pojma o čemu govoriš. Nemaš pojma ni o tržištu ni o konzolama ni o Sonyu niti bilo čemu na kraju.

PS3 je gubitak za Sony. Ogroman. Gubitak koji je već najmanje jednom doveo Sony do ruba, ako ničeg, gašenja konzole. Konzole se prodaju ispod cijene, u nadi da će se kroz licenciranje razvoja i same igre namaknuti gubici i prijeći u pozitivu.

Što se "mozga u japanskoj glavi" tiče, meni se čini da su Japanci pokazali više mozga od većine Balkanaca. Gdje su oni, a gdje smo mi?

Mislim da je veći problem muktaškog mentaliteta uzimanja svega besplatno. Nije to strano nigdje u svijetu, ali stopa piratstva na ovim prostorima dovoljno govori o mentalitetu koji prevladava, a koji se može i uvijek se mogao svesti na one: "ne možeš ti mene tako malo platit, koliko ja mogu malo radit" i "psi laju, karavane prolaze", "tko je jamio, jamio je" i sl.

Romano kaže...
Danny_HR kaže...

Zanimljivo, iako ni najmanje začuđujuće s obzirom na naš mentalitet, kako se kod nas Jailbreak Playstationa 3 instantno povezuje samo i isključivo sa piratskim igrama.

Nitko od takozvanih wannabe IT-ovaca koji posjećuju ovaj forum ne gleda na sve to na način na koji je zamišljeno. Naime, daleko od toga da je ovo napravljeno s ciljem mogućnosti igranja piratskih igara. Ako pogledate bilo koji intervju ili nešto slično sa onima koji su ovaj jailbreak napravili moći ćete vidjeti da je cilj bio nešto sasvim treće.

Jailbreakanjem zatvorene platforme kakva je PS3 ili Iphone ne postižete samo mogućnost korištenja piratskih stvari, dapače, to je tek marginalna opcija. Jailbreakanjem dobijate veću upotrebljivost uređaja, a s obzirom na kvalitetu i specifičnost PS3 hardvera mogućnosti su velike. Kao što ste mogli vidjeti iz članaka o "serverskim farmama" sastavljenim isključivo od PS3 uređaja.

"The fact that we have a homebrew-enabled console without opening it up is massive. It will take a while for all the good stuff to filter through, but it will be great to see which areas [of the PS3 hardware] are accessible. It’s the media’s narrow-minded view that modchips/hacking = piracy. This is not the case. It’s all about getting more out of your console. If unlocking homebrew on your console is piracy then you can say the same thing about jailbreaking an iPhone, which is now legal in the US. It's really a shame that despite the fact console manufacturers use military grade security on their devices which they spend literally millions of dollars to design, that security always ends up broken at one point or another because they can't make compromises with console hackers or homebrewers. Considering the number of those, the latter are more likely to always end up winning.”

Ne okreće se sve oko piratiziranja, iako je to možda teško shvatiti sa našim "hoću sve mukte" mentalitetom.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 11:23 (naxeem).
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Grgapm kaže...

Konačno!

Lažeš (ne želim biti grub, ali tako ispada). Jer igre zbilja i jesu između 100-250 kuna. Samo ne treba biti gotovan i naručivati izvana, možda kupiti rabljenu.

Ne ispada grubo, ali tvoja definicija laži je interesantna. Usporedi cijenu DA:O za PC i za PS3 u našim dućanima. Mislim super je to da je vani jeftinije, baš odlično, jer onda kad želim igrat neku igru, moram naručit i čekati nekoliko dana a ne mogu ko pošten čovjek otić u dućan, kupit, doć doma i igrat. Ili kupit rabljenu, što sam radio i za PSX i za PS2 (jer sam se borio protiv vjetrenjaća ne kupujući kopije - borba protiv vjetrenjača igrajući piratske verzije == fail), pa sam fino prešao prva dva CD-a FF VII da bi mi na trećem zaštekala igra uvijek na istom dijelu, slično kao što mi se dogodilo i sa FF X-2, iako diskovi nisu imali vidljivo oštećenje na sebi.

Dakle opcije koje imamo su slijedeće:

1. Kupi tigru za 500kn
  2. Kupit igru za 250kn, čekati nekoliko dana, eventualno imat gnjavažu s carinom ak im se sprdne
  3. Kupit rabljenu igru za 200kn i riskirati da 50 sati igranja ode u vjetar kao i spomenutih 200kn

Ili:

1. Kupiti original za PC koji košta 150kn, odmah ga mogu igrati, nema gnjavaže s carinom, sigurno će raditi + bolja je grafika
  2. Skinuti piratsku verziju za PC, platiti 0kn, igrati nakon par sati koliko treba da se downloada, ako se radi o igri koju ionako ne bih kupio / ne mislim puno igrati

Stvarno čudno da nisam osjećao potrebu kupiti PS3 zbog onih par igara koje se mogu igrati samo na toj konzoli. No, ako probijanje zaštite natjera naše dućane da spuste cijene PS3 igara, jer budimo iskreni - ntiko ih neće kod nas višse kupovati po ovakvim cijenama kad se može igrati piratska verzija, onda to već postaje prihvatljivo. S druge strane, ako ne natjera, opet mogu skinuti igru i igrati je besplatno. U svakom slučaju win-win.

16 godina
protjeran

Pričaš gluposti, jer nemaš pojma o čemu govoriš. Nemaš pojma ni o tržištu ni o konzolama ni o Sonyu niti bilo čemu na kraju.

PS3 je gubitak za Sony. Ogroman. Gubitak koji je već najmanje jednom doveo Sony do ruba, ako ničeg, gašenja konzole. Konzole se prodaju ispod cijene, u nadi da će se kroz licenciranje razvoja i same igre namaknuti gubici i prijeći u pozitivu.

Što se "mozga u japanskoj glavi" tiče, meni se čini da su Japanci pokazali više mozga od većine Balkanaca. Gdje su oni, a gdje smo mi?

Mislim da je veći problem muktaškog mentaliteta uzimanja svega besplatno. Nije to strano nigdje u svijetu, ali stopa piratstva na ovim prostorima dovoljno govori o mentalitetu koji prevladava, a koji se može i uvijek se mogao svesti na one: "ne možeš ti mene tako malo platit, koliko ja mogu malo radit" i "psi laju, karavane prolaze", "tko je jamio, jamio je" i sl.

sony ti vec oko 2 mjeseca(sigurno i vise tj od kad su stavili 40nm gpu) prodaje ps3 sa dobiti od oko 23$ 

prije je bio gubitak i to veliki sada vise nije 

http://asukaanime.weebly.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 11:40 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
neaktivan

baš me zanima da li ovi što pričaju o mentalitetu i takvim stvarima skidaju piratske stvari s interneta

4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ukratko ne i ne. Dakle 99+% primjena ce ako bude radilo biti crackiranje, a korištenje PS3 za HPC nece specijalno zaživjeti jer je u PS3 za 2010 g. slab HW. Doduše ne toliko slab koliko  neisplativ što se tiče potrošnje energije.

17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

sony ti vec oko 2 mjeseca(sigurno i vise tj od kad su stavili 40nm gpu) prodaje ps3 sa dobiti od oko 23$ 

A akumulirani gubici proteklih godina? :)

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

A akumulirani gubici proteklih godina? :)

pa dobro al sony ide prema plusu 

uglavnom zbog ps3-a (bila je vijest na bug-u)

http://asukaanime.weebly.com
17 godina
naxeem kaže...
c0unt.0 kaže...

Istina Nax, ali nije li nedavno bila vijest da je cijena proizvodnje PS3-a napokon manja od trzisne cijene?

I sad se kao nasao jailbrak i sad ce se konzole pocet masovno prodavat. :D

Meni to tako izgleda.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
c0unt.0 kaže...
naxeem kaže...

Nekoliko stvari:

1. Pun mi je balkanski Q..c tvog flame-anja. Još jednom i ovo ide adminu, jer si na rubu;

2. Koji si ti faktor da prosuđuješ što i kako ljudi na Balkanu mogu u odnosu na Japan? Japan je na prvom mjestu po broju samoubojstava po stanovniku u svijetu, hoćemo ih tako prosuđivati? Moj komentar što se tiče "mozga" je opravdan, jer su od početka na pitanja o skupoći konzole i igara odgovarali sa "Pa vidite li koliko je PS2 popularan, ljudi će kupovati PS3 jer je to PS3, u igrama je zarada a cijenu izrade konzole će pokriti interes, itd, itd, itd". Proguglaj malo novinske članke iz te godine pa ćeš vidjeti. Da li se sve to pokazalo opravdanim? Po meni - NE.

Majstore, krepala SFRJ je bila ISPRED Japana i po stručnjacima za i po razvoju mikroprocesora 1975. godine, prema tome, možemo jaaaaako puno. To gdje su oni SADA a gdje smo mi, e to bi trebao ti pitati sebe, a ne mene, jer si I TI odgovoran za stanje stvari u ovoj zemlji, a ne uvijek netko drugi. Prema tome, next stop - ogledalo;

3. ON topic, ovaj put - PS3 je gubitak? DA ! Ja sam to i naveo, PS2 i jeste bio dobitak jer se mogao "modchip-ati" te prodavati u ogromnim količinama. I dalje čekam da odgovoriš na ključna pitanja u mom post-u, naime da li vjeruješ da bi ljudi u siromašnijim zemljama (70% svijeta) uopće kupovali konzole da ih se ne može koristiti za pirate, da li je cijena "nesalomivosti" zaštite bila opravdana u odnosu na prodaju konzole, itd, itd...

4. Muktaški mentalitet? Prije nekoliko godina je otkriveno da je zaštitu za Windows98 za Kinu otključao nitko drugi nego - sam Microsoft. Kao opravdanje su tada insajderi navodili da je Kina jednostavno - preveliko tržište, te da si Microsoft jednostavno ne može priuštiti da u Kini "zavlada" neki drugi OS koji se može "kopirati" te da je bolje da se "koja kopija instalira ilegalno" nego da sva Kina prijeđe na nešto drugo. Vidiš li paralelu između XBox-a i PS3 ovdje, ili treba crtati? 

Još jednom ponavljam, pa i nekima kojima 270KN (50$) "vani nije skupo": igre za konzole su PRESKUPE. Treba im smanjiti cijene te se usredotočiti na prodaju konzola na što se i TROŠE resursi, a ne na 1874637829 načina novog DRM-a. Tako se marginalizira piratstvo, ne ratovanjem sa potencijalnim kupcima. Osobno poznajem nekoliko ljudi koji su klincima kupili "chip" PS2 i koji ipak kupuju i originale ali samo one koji su vrijedni kupovine (top naslovi koje bi sačuvali).

p.s.

Ne vidim na koji si se način osjetio osobno uvrijeđenim da ideš vrijeđati druge, ali eto - tipično balkanski od tebe. ;)

17 godina
neaktivan

to je to :D

sad ga svi mozemo kupit :p

4 godina ga netko probija?

sta covjek napravi-covjek unisti.... jednostavna formula za sve, pa i za smak svita :D

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

@naxeem

molio bih dusebriznike da ne pricaju o piratizaciji kradi i prijevarama!!!

tebe naxeem su nedavno uhvatili u koristenju cheata u igri battlefield bad company 2..

i ti se sad brines o mentalitetu svojih sudrzavljana??

jokaCRO ingame
Moj PC  
3 1 hvala 3
17 godina
neaktivan
red_bull kaže...

@naxeem

tebe naxeem su nedavno uhvatili u koristenju cheata u igri battlefield bad company 2..

Cheatanje u igri nema apsolutno nikakve veze sa piratizacijom. Cheatanjem ne radiš APSOLUTNO NIKAKVU materijalnu ni bilo kakvu drugu štetu.

Ne trolaj!

16 godina
odjavljen

... i to je covjek lijepo priznao. a da nije nebi ni znali sta je. i stvarno nema veze s vezom. i nije bas citao nego malo experimentirao pa se malo zanio i je8iga.

hm, ako je ovo sve istina u vezi ps3 cak bi ga i kupio... da imam lcd tv, a nemam a i volim fps-ove i rpg-ove i nis drugo me ne zanima tak oda ipak necu...

fiju, kako sam se strucno izvukao iz oftopica

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Danny_HR kaže...
red_bull kaže...

@naxeem

Cheatanje u igri nema apsolutno nikakve veze sa piratizacijom. Cheatanjem ne radiš APSOLUTNO NIKAKVU materijalnu ni bilo kakvu drugu štetu.

Ne trolaj!

mozda nema ali ima veze sa osobom koja prica o moralu i mentalitetu  kuzis?? e ja pricam o tome da nije dobro da mi o tim stvarima drzi lekciju netko tko koristi nepravedne prednosti u igrama . a po tebi je dobro kupit original i onda cheatat i busat se u prsa da smo mi svi pirati sa balkanskim glavama??? a tebe bih molio da me ne nazivas trollom jer nikad ne pisem samo da bih nesto napisao nego samo kad imam nesto za napisat a to mozes vidjeti i po broju mojih postova (ako mozes)

jokaCRO ingame
17 godina
neaktivan
Ako ne znaš definiciju trola, potraži ju. Gornjim postom a i ovim trolaš.

Nadalje, cheatanje u igri osim sa onim stvarima koje sam prije rekao nema apsolutno nikakve veze ni sa moralom. Posloži malo kockice.

Nax možda je guzonja jer je cheatao, pa i on će sam za sebe to reći. Ali na osnovu toga suditi o njegovom moralu je infantilno i glupo, te spada u sferu trolanja. Zato te još jednom molim, ne čini to.

Sad dosta off topica i komentiraj temu ako želiš. Ako ne, nastavi dalje.
16 godina
Danny_HR kaže...
Ako ne znaš definiciju trola, potraži ju. Gornjim postom a i ovim trolaš.

Nadalje, cheatanje u igri osim sa onim stvarima koje sam prije rekao nema apsolutno nikakve veze ni sa moralom. Posloži malo kockice.

Nax možda je guzonja jer je cheatao, pa i on će sam za sebe to reći. Ali na osnovu toga suditi o njegovom moralu je infantilno i glupo, te spada u sferu trolanja. Zato te još jednom molim, ne čini to.

Sad dosta off topica i komentiraj temu ako želiš. Ako ne, nastavi dalje.

svaka cast!! vidi se solidarnost sa kolegama moderatorima... samo se vi branite medusobno. pa na kraju krajeva vdje ne pricamo o ratnim zlocinima stoga ne pretjeruj sa nazivanjem nekog djetinjastim, ali pricamo o igranju, a chetanje je bilo i bit ce infantilno i pokvareno pogotovo u mreznim igrama..

on topic: moj kolega upravo kupuje plejku. i sam veli da misli kupovat i razmjenjivat originale.. unatoc mogucem jailbreakanju.. dakle ps3 ce se prodavat i dalje dok god ima kvalitetnih igara koje vrijedi kupit...

jokaCRO ingame
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
red_bull kaže...

@naxeem

Ne trolaj!

To je diskutabilno. AKo ja kupim originalnu igru da bi je mogao igrati na netu i onda tamo dozivim da ekipa moze i koristi razne cheatove, onda ba si ne mislim da je vjerojatno da cu kupiti slijedeci nastavak = materijalna steta. Ako pak skinem s neta igru koju ionako inace ne bih kupio, ili kao npr DA:O skinem igru koja mi se toliko svidi da onda kupim original (a inace ne bih kupio), onda ne samo da ne nanosim materijalnu stetu nego potencijalno donosim dobitak.

Dakako, nije upitno da bi proizvodac vise zaradio da ne postoji piratska verzija jer na jednog koji kupi original nakon pirata dolazi puno veci broj onih koji bi kupili original da nemaju izbora, ali samo zelim skrenuti pozornost na to da nije sve toliko crno bijelo, i da definitivno nisi u pravu s tvrdnjom da varanje ne nanosi materijalnu stetu - mozda ne direktno,k ali posredsno sigurno.

17 godina
protjeran

htio bih samo prokomentirati  Dannyev prvi post u kojem navodi izjavu  majstora koji su izradili jailbreak, i naxeemov komentar o balkanskom mentalitetu -

1. Budimo iskreni, jailbreak će se u barem 90% slučajeva koristiti za piratske igre, što god oni pokušali pričati o tome (a ovo štu su izjavili je samo radi toga da bi ih javnost manje osuđivala)

2. vrlo nepromišljen komentar, naxeem.   Ljudi kupuju originale u zemljama gdje im to standard dopušta zato da bi izrazili na neki način respekt prema developeru i ujedno ga podržali.    Prema tome, svaki oblik  hardcore zaštite poput DRM-a, Sony PS3 itd.  su uvijek na kraju  bezuspješni i samo rezultiraju time da naljute i odvrate od kupnje one koji su već od samog početka htjeli kupiti original.

Sonyeva velika greška pri lansiranju PS3 je bila ta što su uzeli potrošače za ovce i očekivali da će kupovati njihov proizvod samo zato što se zove Playstation 3.   Stvari su krenule nabolje otkad su izdali manji PS3 i snizili cijenu (konačno), a mod chip će samo doprinijeti većoj popularnosti konzole što u konačnici donosi više novaca samom Sonyu.     

Oni što su prije kupovali originale će ih nastaviti i dalje kupovati, oni što nisu, kupiti će barem konzolu.  Hrvatska  (a i ostatak regije moglo bi se reći) je jedna od zemalja gdje kupovanje originala i nije neki običaj zbog niza različitih okolnosti, ali ostatku svijeta znači izuzetno malo za prolazak na tržištu (čak i kad bi svi Hrvati kupovali originale).

Kao najrecentniji primjer šugavog  načina zaštite od piratluka uzmimo Starcraft 2 -  koliko je izostanak LAN-a pomogao a koliko odmogao prodaji igre ?   ja bih ipak rekao da bi se više kupovao kad bi imao LAN.

Hedonism Is My LifeStyle

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

1. Budimo iskreni, jailbreak će se u barem 90% slučajeva koristiti za piratske igre, što god oni pokušali pričati o tome (a ovo štu su izjavili je samo radi toga da bi ih javnost manje osuđivala)

Baš zbog ovoga sam spominjao mentalitet. Vidi, to je tako u tvojoj glavi i u glavi većine sa ovih prostora, međutim ne razmišljaju svi tako i to moraš prihvatiti. Druga stvar je što se krećemo u tim krugovima da zbilja 90% ljudi koristi piratizirani softver.

Pazi primjer mojih prijatelja iz Engleske. Dođem kod njega doma i na računalu, na xboxu, na polici za filmove nema apsolutno nikakvih ilegalnih materijala. Sve je kupio. Pomislit ćeš "Ima love". Ali ne, sasvim je prosječnog imovinskog stanja. Ista stvar kod četvorice drugih.

Belgija, 1 prijatelj, nikada u životu imao piratsku igru. Zašto? Tako su ga učili i odgajali. Da cijeni proizvod, da zna da ništa nije besplatno.

l)oolvl kaže...

2. vrlo nepromišljen komentar, naxeem.   Ljudi kupuju originale u zemljama gdje im to standard dopušta zato da bi izrazili na neki način respekt prema developeru i ujedno ga podržali.    Prema tome, svaki oblik  hardcore zaštite poput DRM-a, Sony PS3 itd.  su uvijek na kraju  bezuspješni i samo rezultiraju time da naljute i odvrate od kupnje one koji su već od samog početka htjeli kupiti original.

...

Stvari su krenule nabolje otkad su izdali manji PS3 i snizili cijenu (konačno), a mod chip će samo doprinijeti većoj popularnosti konzole što u konačnici donosi više novaca samom Sonyu.

Oni što su prije kupovali originale će ih nastaviti i dalje kupovati, oni što nisu, kupiti će barem konzolu.  Hrvatska  (a i ostatak regije moglo bi se reći) je jedna od zemalja gdje kupovanje originala i nije neki običaj zbog niza različitih okolnosti, ali ostatku svijeta znači izuzetno malo za prolazak na tržištu (čak i kad bi svi Hrvati kupovali originale).

Kupovanje originala nema apsolutno nikakve, a ako ima onda su to minimalne poveznice sa respektom prema developeru. Kao što sam rekao prije, ne može me više "boliti labud" za developera ni za podršku prema istom.

Kupujem original jer sam svjestan da sve što uzmem i čime se služim trebam platiti. Svaku uslugu, svaki proizvod, SVE! To je jednostavno zdrav razum. Isto tako volim kada i meni plate za proizvod, uslugu (ne kao favour nego kao service, užas kako se lakše izraziti na engleskom (: ) ili štogod jer ne volim raditi za badava.

Ljudi koji su kupovali originale neće nužno nastaviti, jer dio ljudi kupuje jer nema drugog izbora. U tome je problem.

I za kraj, što se same PS obitelji tiče. Sony (kao i MS kada o Xboxu pričamo) puno više zarađuje na prodaji igara nego na prodaji samog hardvera. Dakle njima je izuzetno bitno nastaviti prodaju kako treba, jer o tome ovisi uspješnost platforme.

Ne smijemo miješati utjecaj piratstva na Windowse i na igru npr. Nije ista stvar nikako.

15 godina
protjeran
nixass kaže...

veličine nekih backupiranih PS3 igara

slika

nije ništa presrašno.. a i ovaj backupirani GOW se skine za max dva dana pri najsporijoj adsl brzini..

Na jednom torrent sajtu ima Gow 3 i ima 40giga...

Vjerovatno to vidio :)

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
16 godina
odjavljen

"Kola su za Sony nizbrdo krenula sredinom kolovoza, kad je australska web-trgovina OzModChips, specijalizirana za prodaju jailbreakova za Xbox 360 i Nintendo Wii, objavila da posjeduje i nudi prvu pravu napravu –najobičniju USB memoriju s odgovarajućim softverom - za probijanje zaštite dotad nedodirljivog PlayStationa 3."

Not. Dezinformiranje čitatelja.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Cheater = najveca idiotina.

On topic. Nek probijaju zastite jer tu su da se ruse, ne? :))

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice