Papa osudio gubljenje vremena na Internetu

poruka: 237
|
čitano: 29.919
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Papa osudio gubljenje vremena na Internetu".
17 godina
Re: Papa osudio gubljenje vremena na Internetu

ovo je bas interesantno. papa koristi twitter za dobre svrhe, a s druge strane osuduje koristenje prijasnje spomenutog servisa. ne znam ko koga ode u zdrav mozak. znaci kad ga koristis onako kako ti ja kaze da ga treba koristit (kao da ima uputa za uporabu) onda je to ok, a za sve ostalo nije dobro. normalna osoba bi rekla da je papa licemjer, jer onda i on u tom slucaju gubi vrijeme. osim ako nema manuala koji za njega stavlja poruke na twitter. nemam nista protiv pape, niti me briga za bilo kakvu religiju, al bolje bi mu bilo da pamti sto govori ili da zaposli PR strucnjaka da se u buducnosti ne crni.

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Haha, dal me indoktrinira crkva ili milanović sa svojim komunjarskim stavovima totalno mi je svejedno. Toga će uvijek biti no crkva barem govori dobre stvari za razliku od ovog drugog. ;)

Svaki režim ima svoju vrstu indoktrinacije, u školi te učiteljica dresira sa svojim stavovima, kasnije te mediji dresiraju sa svojim stavovima pa povrh svega dolazi vlada koja te indoktrinira sa svojim stavovima. Pitanje je tko je onda mjerodavan da kaže jel neš dobro ili je neš loše, onaj tko u tom trenutku ima moć?

Kako god bilo, porez crkvi bi trebali plaćati samo vjernici, također bi samo vjernici trebali tada dobivati pomoć od crkve, to bi bilo jedino fer.

1. Koje to crkva govori dobre stvari? Protiv homoseksualaca,protiv seksualnog odgoja u školama, protiv tetovaža, protiv ženskog prava na abortus i protiv umjetne oplodnje? To su dobre stvari?!

2. Ispada da je crkva neki elitni klub "ili si s nama ili protiv nas". Osim toga oni koji primaju pomoč od crkve niti nemaju financija da financiraju crkvu. 

A šta da uvedu porez i većina ljudi želeći izbjeći novi namet u recesiji se deklarira kao ateisti? Šta bi onda crkva napravila?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 21:19 (peroko).
17 godina

Smjesno mi je kad se dirne u gay populaciju svi te popljuju i mrze i deru se na tebe, s druge strane kada se dirne u Crkvu svi dodu tu da dodaju jos koji komentar protiv Crkve.

Zasto mrziti ono sto netko voli?

Svakome svoje, ali zasto napadate ljude koji kazu da su vjernici i da idu u Crkvu, sta su vama krivo napravili?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
3 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
goodye kaže...

Smjesno mi je kad se dirne u gay populaciju svi te popljuju i mrze i deru se na tebe, s druge strane kada se dirne u Crkvu svi dodu tu da dodaju jos koji komentar protiv Crkve.

Zasto mrziti ono sto netko voli?

Svakome svoje, ali zasto napadate ljude koji kazu da su vjernici i da idu u Crkvu, sta su vama krivo napravili?

Zašto oni napadaju nas koji nismo i neidemo?

17 godina
moderator
peroko kaže...
A šta da uvedu porez i većina ljudi želeći izbjeći novi namet u recesiji se deklarira kao ateisti? Šta bi onda crkva napravila?

Ne treba razmišljati o tome. Naši političari su bezkičmenjaci i nema šanse da se kod nas uvede takav porez. Mi ujedno nismo u poziciji kao zemlje koje su uvele takav porez - mi imamo štetne i teško svrgljive vatikanske ugovore, a Vatikan na njihovu reviziju neće pristati, čak i kad bi naši poličari imali muda to zatražiti. Dakle, slobodno to možeš zaboraviti kao opciju.

16 godina
neaktivan

Nisam pročitao ni jedan komentar u ovoj temi jer znam da je tema ljiiiigava . Želim joj brzo sudbinu ove teme

sudbina

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 10:20 (Wox).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mislim da nije teško za skužiti da Papa nije kritizirao korištenje twittera niti kojeg drugog servisa kao ni interneta samog, već prekomjerno korištenje, bez neke stvarne potrebe za istim, a što svi činimo i s kojom se izjavom,objektivno, većina može složiti.
13 godina
neaktivan
Pravo na pobačaj definitivno nije žensko pravo. Možda postane kad žena sama sebi začme dijete.
17 godina
neaktivan
mithrandir.online kaže...

Rekao si podosta pametnih stvari s kojima se prirodno složiti. Ovo zadnje je pomalo ekstreman stav, možda da promisliš bi li kako mogao biti tolerantniji oko toga.

14 godina
Pravo na pobačaj definitivno nije žensko pravo. Možda postane kad žena sama sebi začme dijete.

Primjer 1.

Ok, ja ti silujem sestru, ako je imas, i ona ostane trudna. Znaci trudnoca je nezeljena. Oce li on mene pitat prihvacam li ja da ona napravi abortus ???

Primjer 2

Dijete ce se rodit s teskom deformacijom, i prezivit ce vrlo tesko i cijeli ce zivot patit. Majka je samohrana, dijete zaceto umjetnom oplodnjom. Hoce li pitati donora sperme treba li napravit abortus ?

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
17 godina

jos jedan primjer da je religija jedna od ljigavijih tema o kojima mozes raspravljati...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
goodye kaže...

Ja ti ocjenjujem ljude u životu samo po dva kriterija: 1.) Kakvi su prema drugima i 2.) Kakvi su prema samom sebi. Sve ostalo mi je nevažno; vjera, rasa, politika, seksualna opredjeljenost i slične stvari. Npr. imamo vjernika koji živi svoj život kroz vjeru i pritom je vrlo religiozan. Zbog takvog života, koji oblikuje njegov karakter na sebi svojstven način; ja ga mogu poštivati ili ne moram. No to spada pod točku 2. i to je to, ništa više od toga.

Problem nastaje u onom trenutku kada taj vjernik počne, kroz svoja uvjerenja utjecati na ljude oko sebe na onaj način na koji to drugi ne žele (točka 1) i još se pritom poziva na svoju vjeru koja drugome ne znači apsolutno ništa. Ja to dosta puta doživim. To živcira. Doživljavam to kao pritisak. I sam sam se maknuo iz, inače vrlo religiozne, katoličke obitelji. Baš zbog onih razloga nametanja koje mbaksa opisuje. Dalje, ulje koje se nadolijeva na cijelu ovu stvar je cijelo more kontradikcija u Crkvi, pričaju o jednakosti, a po meni su sve samo ne liberalni, pričaju o siromaštvu, a nakrcani su zlatom (pa i doslovno), pa pedofilija i stav Crkve prema tome, zatim stav prema ženama, pa onda nebrojeni slučajevi svečenika koji su seljačine da veće ne mogu biti, pogotovo po raznim selima i prip*zdinama i čega sam se sve naslušao zadnjih 30tak godina, sve finese primitivnosti... Čast izuzecima, ali njih je u promilima.

Nakon svega je moj zaključak da je vjera nešto vrlo intimno i između mene i Boga, ako će i biti nećega, između neće stajati nikakvi samoprozvani plemenski "vođe" u haljinama koji će tinejđere tjerati u pakao jer mastrubiraju (no comment), koji od seksa rade tabu temu i boje ga se, žive u srednjem vijeku, govore ljudima u crkvi da "šta tako malo novaca davaju", miješanje u politiku, miješanje u znanost (još se sjećam vjeroučitelja o osnovnoj koji otvoreno sere po učiteljici iz biologije(??)) itd... Uglavnom primitivizam na svakoj razini. To je moj stav o crkvi u 'rvata. Danas su u crkvi svakakvi j*bivjetri, licemjeri, "biznismeni", ljudi 'poslani od boga' koji uzimaju pravo da svoja uvjerenja guraju u svaki dio svačijeg života, kroz obrazovanje, život u dvoje itd...

Kužiš sad? Vjeruj u što god želiš, budi dobar prema drugima i drugi će biti prema tebi. Ali provaj me pogledati "s visine", mene ili moje bližnje samo zato jer si ufuran u neke dogme i različte "svete" stvari, a ja/mi nismo; pasti ćeš jako, jako nisko.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 1:21 (Canis).
17 godina
Canis kaže...
goodye kaže...

Ja ti ocjenjujem ljude u životu samo po dva kriterija: 1.) Kakvi su prema drugima i 2.) Kakvi su prema samom sebi. Sve ostalo mi je nevažno; vjera, rasa, politika, seksualna opredjeljenost i slične stvari. Npr. imamo vjernika koji živi svoj život kroz vjeru i pritom je vrlo religiozan. Zbog takvog života, koji oblikuje njegov karakter na sebi svojstven način; ja ga mogu poštivati ili ne moram. No to spada pod točku 2. i to je to, ništa više od toga.

Problem nastaje u onom trenutku kada taj vjernik počne, kroz svoja uvjerenja utjecati na ljude oko sebe na onaj način na koji to drugi ne žele (točka 1) i još se pritom poziva na svoju vjeru koja drugome ne znači apsolutno ništa. Ja to dosta puta doživim. To živcira. Doživljavam to kao pritisak. I sam sam se maknuo iz, inače vrlo religiozne, katoličke obitelji. Baš zbog onih razloga nametanja koje mbaksa opisuje. Dalje, ulje koje se nadolijeva na cijelu ovu stvar je cijelo more kontradikcija u Crkvi, pričaju o jednakosti, a po meni su sve samo ne liberalni, pričaju o siromaštvu, a nakrcani su zlatom (pa i doslovno), pa pedofilija i stav Crkve prema tome, zatim stav prema ženama, pa onda nebrojeni slučajevi svečenika koji su seljačine da veće ne mogu biti, pogotovo po raznim selima i prip*zdinama i čega sam se sve naslušao zadnjih 30tak godina, sve finese primitivnosti... Čast izuzecima, ali njih je u promilima.

Nakon svega je moj zaključak da je vjera nešto vrlo intimno i između mene i Boga, ako će i biti nećega, između neće stajati nikakvi samoprozvani plemenski "vođe" u haljinama koji će tinejđere tjerati u pakao jer mastrubiraju (no comment), koji od seksa rade tabu temu i boje ga se, žive u srednjem vijeku, govore ljudima u crkvi da "šta tako malo novaca davaju", miješanje u politiku, miješanje u znanost (još se sjećam vjeroučitelja o osnovnoj koji otvoreno sere po učiteljici iz biologije(??)) itd... Uglavnom primitivizam na svakoj razini. To je moj stav o crkvi u 'rvata. Danas su u crkvi svakakvi j*bivjetri, licemjeri, "biznismeni", ljudi 'poslani od boga' koji uzimaju pravo da svoja uvjerenja guraju u svaki dio svačijeg života, kroz obrazovanje, život u dvoje itd...

Kužiš sad? Vjeruj u što god želiš, budi dobar prema drugima i drugi će biti prema tebi. Ali provaj me pogledati "s visine", mene ili moje bližnje samo zato jer si ufuran u neke dogme i različte "svete" stvari, a ja/mi nismo; pasti ćeš jako, jako nisko.

OK, postujem tvoju odluku.

Zasto se meni onda namece gay drustvo, zasto se meni namece ateizam zasto se mene vrijeda sto sam vjernik?

Uzmi ovo svoje pod 1, kakav si ti prema meni, ocrnjujes Crkvu, sve vezano za Boga, i onda govoris da se prema tebi ponasa kao sto se ti ponasas prema drugima???

Crkva po meni grijesi po pitanju pedofilije, dogadala se i treba prstom ukazati na one koji jesu i protjerati ih, to je moje misljenje. Ali od toliko svecenika, njih 10 nije ok i cijela Crkva je osudena zbog 10 ljudi?

Sta bi trebalo znaciti to Crkva tivi u srednje vijeku po pitanju seksa? To sto Papa nije rekao nek se jebe tko hoce s kim hoce? Mastrubiranje isto...

U 10 Bozijih zapovijedi pise ne sagrijesi bludno...

Svi mi znamo sta je blud, e sada kako hoces to zivjeti, to je pitanje. Papa nije Bog da moze mjenjati te zapovijedi, tako da one ostaju tu.

Dalje, ja nikoga ne gledam sa visine, niti mi je to cilj u zivotu. Meni smeta sto sto moja vjera smeta nekome, i sto se na moju vjeru sikce i uce.

Jednom je netko rekao da je lako biti krscanin, svi bi bili. Necu se busati u prsa i prozivati vecim od ostalih, jer nisam i ja sam gresnik i imam nebrojno mana, ali pokusavam zivjeti krscanski i ne zelim da to nekome smeta, sto ocito jest. Jer pogledaj pocetak teme, svi koji su stali na stranu pape koliko su TD dobili, zasto? Zato sto su krscani?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
13 godina
protjeran
Mislim da nije teško za skužiti da Papa nije kritizirao korištenje twittera niti kojeg drugog servisa kao ni interneta samog, već prekomjerno korištenje, bez neke stvarne potrebe za istim, a što svi činimo i s kojom se izjavom,objektivno, većina može složiti.

Ma, da. {#}

Nešto slično htjedoh napisati, no dosta je i tvoj upis, da se vidi kako senzacionalistički naslov Sandra Vrbanusa ne odgovara sadržaju pisanog teksta.

Eno, na slici Papica čak radoznalo gleda s "omladincima" u nekakav smartphone. {#}

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
17 godina

Je, to je crkveno pravo. 

17 godina
goodye kaže...
Canis kaže...
goodye kaže...

OK, postujem tvoju odluku.

Zasto se meni onda namece gay drustvo, zasto se meni namece ateizam zasto se mene vrijeda sto sam vjernik?

Ti si lažljivac i manipulator i zbog toga ideš ljudima na živce, a ne zato što si - vjernik. Pogledaj samo ovo. Ti lažeš da ti se nameće gey društvo. Što ti se nameče? Netko te sili da sklopiš gey brak. Netko te sili da stupiš u gey odnos? Netko ti brani da sklopiš hetero brak? Netko ti brani hetero odnos? 

Ne, ništa od toga, ono što se stvarno događa je da ti i tebi slični namećete gey osobama svoje stavove na razini ustava i derete se da ste ugrožena večina ako vam netko zbog toga prigovori.

Ja nisam gey pa me to osobno ne pogađa, ali što je iduće na redu? Ustavna zabrana kontracepcije? Ustavna zabrana razvoda?

I to češ opradati s tvrdnom da ti se nameće razvod i kontracepcija.

Vi ste vjerski nasilnici koji ne mogu psihički podnijeti da kraj njih živi netko drugačije od njih i htjeli bi s državnm represivnim aparatom sve oko sebe natjerati da žive po vašim vjerskim dogmama i mi bi sad prema takvima trebali biti jako toleratni i ljubazni. 

13 godina
protjeran

Off Topic; Dečki, malo smirite strasti, jer se već otišlo daleko izvan teme, počelo je vrijeđanje što bi se danas popularno reklo Ad Hominem odn. na osobnoj razini itd.

Ako želite nastaviti prebacite se na temu Što se događa s našim društvom.

{#}

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.

2 3 hvala 1
13 godina
neaktivan

kada ce vam biti jasno da sve sto papa govori je cisti marketing vatikana i nista drugo.

u doba kad je vatikan i crkva pala na najnize grane, sa gomilom tuzbi za szlostavljanja i kako su sami rekli ogromnim gubitkom stada odjednom se pojavljuje papa koji se super narodski cool sve ekstra.

malo morgen.

kome god nije jasno da je i ovaj najnoviji papa cisti marketing, izreziran i upravljan vatikanom da bi popravio imidz crkve koji je totalno srozan taj stvarno ne razmislja svojom glavom ali niz a trunke.

tako da sve sto on prica je cisti marketing vatikana na ovaj ili onaj nacin.

kao i sve ostale crkve sve su to najobicniji biznisi sa sovjim PR-ovmia, marketingom organizacijom a da ne rpicamo budgetima.

malo malo cujemo ih sve kako lupaju pomozimo ovima onima.. vatikan sam ima toliki budget d moze da rijesi problem hrane i vode na citavoj planeti.

a sta rade? masu sa balkona i kao budite dobri ovo ono.

ma batalite to....suplja prica

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
10 1 hvala 1
16 godina

Slazem se sa paom oko gubljenja vremena na netu kao sto se slazem i sa onima koji njihov posao također smatraju gubljenjem vremena.Problem je sto mi za njihovo djelovanje moramo placati porez .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Muškarci nemaju pravo na potomke sve dok sami sebi ne budu mogli stvoriti.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan

Kladim se da će se nakon deset poruka lomiti koplja oko seksa,  pobačaja i gejeva

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
rjakopec kaže...

Ti si lažljivac i manipulator i zbog toga ideš ljudima na živce, a ne zato što si - vjernik. Pogledaj samo ovo. Ti lažeš da ti se nameće gey društvo. Što ti se nameče? Netko te sili da sklopiš gey brak. Netko te sili da stupiš u gey odnos? Netko ti brani da sklopiš hetero brak? Netko ti brani hetero odnos? 

Ne, ništa od toga, ono što se stvarno događa je da ti i tebi slični namećete gey osobama svoje stavove na razini ustava i derete se da ste ugrožena večina ako vam netko zbog toga prigovori.

Ja nisam gey pa me to osobno ne pogađa, ali što je iduće na redu? Ustavna zabrana kontracepcije? Ustavna zabrana razvoda?

I to češ opradati s tvrdnom da ti se nameće razvod i kontracepcija.

Vi ste vjerski nasilnici koji ne mogu psihički podnijeti da kraj njih živi netko drugačije od njih i htjeli bi s državnm represivnim aparatom sve oko sebe natjerati da žive po vašim vjerskim dogmama i mi bi sad prema takvima trebali biti jako toleratni i ljubazni. 

Aha, znaci ja sam lazljivac i manipulator...OK.

Ja lazem da mi se namece gey drustvo? Kada si vidio paradu katolika, muslimana, pravolsavaca ili budista? Parada gayeva je vrlo ucestala u zadnje vrijeme.

Ustav nije zabranio gay vjencanje niti zabranio nekome da bude gay niti osuduje to, ni ja ne osudujem.

Ja osobno nisam rekao nista protiv gay populacije, budi ti gay ali u 4 zida, kao sto sam ja hetro u 4 zida, to sto ja volim svoju zenu ne moram pokazati cijelom svjetu i paradirati okolo. I ne znam zasto se krscane osuduje za napadaju gay populaciju? Da se netko nesto protivi jutros se nebi ozenila 2 gay lika iz Hrvatske.

Razvod necu ni komentirati jer nema veze sa vezom o cemu pricas.

Kontracepcija se vraca na onaj grijeh o blucnosti... Svatko radi na svoj nacin.

Vjerski nasilnici? Po cemu sam ja to bio nasilan? Kako sam ja tebe uvrijedio? I zasto mislis da ne mogu psihicki podnijeti da netk orazlicit zivi pored mene? Ja sam iz BiH, ito iz Mostara, grad u kojem zivi 101 vjera i nacionalnost, gdje zive kinezi, crnci, korejci, srbi, hrvati, bosnjaci, muslimani ateisti, budisti, katolici, pravoslavci i jos masa razliciti i ni skim od njih nemam problema, niti ja nekoga pokusavam natjerati na "moje vjerske dogme".

Zasto postoji taj nagon vrijedati katolike i vjernike?

Zasto vrijedati Papu koji je rekao provodite manje vremena na gluposti. Ovo se desava kada ljudi probaju citati izmedu redova. Koliko sam upoznat nije rekao Internet je zlo i nemojte ga korstiti, nego manje vremena izdvajajte za gluposti.

13 godina
neaktivan

danas paradiraju gayevi ko zna zasto mislim da ne znanju ni oni sami samo trose ogromne pare svih ostalih poreznika,

sutra trandze, sodomisti, nekrofili, pedofili.... gdje je granica tacno? gdje cete povuci crtu i reci ok gay je ok, ovo drugo nije?

nije sporno regulisanje zakonskih dijelova odnosa, nasljedjivanje i sl sto moze stovriti realne probleme u zivotu gay para. 

vole se ek se vole nek rjesavaju svoje probleme zakonski kao i svi ostali.

ali sam svakako protiv paradiranja i bolesteina na uluci.

https://www.google.ba/search?q=gay+parade&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=GJHkU4LeFMWE4gTfnIDoBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1463&bih=774

samo pogledajte slike izbacene. Da li je OVO normalno???

Goli ofarbani orgijaju po sred ulice...

Toliko o tome.. no dobro ovo ide tsvarnou offt opic hehe

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 10:58 (mirkoj).
Moj PC  
2 10 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja ne vjerujem kakvih likova ovdje ima. 

16 godina

Imam dojam da dosta ljudi ovdje "pere" vjerska fobija. Ili nešto u tom smislu s obzirom koliko su uvjereni da Crkva provodi indoktrinaciju i pranje mozga. Osobno vjerujem u Boga, ali isto tako u meni ima i sumnje i razmišljam (a kod koga se nije javila sumnja - pa ljudi smo). Ali ovi koji su odlučili ("shvatili") da Bog ne postoji su mi u najmanju ruku čudni - u biti OK, imate svoje mišljenje.

No, što vi mislite, da bi se kršćanstvo tako dugo održalo da je to sve isprazna priča? Teško... I, jeste li vi ikada prisustvovali Svetoj misi? I o čemu se najviše priča? O ljubavi i razumijevanju! U biti svemu dobrom. Je li to nešto loše pa da biste trebali izbjegavati mise?

Htjeli vi to priznati ili ne, vi jeste frustrirani s obzirom kako gorljivo i čvrsto omalovažavate Crkvu i njezine pripadnike. Oni su ovce i ovo-ono....

Činjenica je da vi ne možete dokazati nepostojanje Boga, a ja ne mogu dokazati postojanje - ali vjerujem. Isto tako jedan "argumet" su razno-razna viđenja. Jasno, reći ćete - pa to su laži i želja za 5 min. slave i nešto na taj način. Ok, sigurno da neki ljudi lažu o tome, ali neki su stvarno nešto doživjeli. Jer ne mislim da bi tako živopisno opisivali te svoje doživljaje da stvarno nisu nešto vidjeli.

E, sada kako to sve zapravo izgleda tj. što se događa sa sviješću nakon smrti - možemo samo nagađati. Jednog dana ćemo otkriti. Ono što ne vjerujem da se događa je da u potpunosti sve nestane (za svakog ponaosob) kao da nikad nismo ni postojali - to mi je besmisleno.

No, stvarno smo se udaljili od teme, ali dobro je malo se raspričati i poslušati druga mišljenja.

Moj PC  
4 11 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa kad se vec siri na to. nije pitanje uopste o Bogu nego o crkvi.

Bog neka je takav kakav vjerujes ima nema nije ni bitno.

Ostaje istorijska cinjenica da je crkva kroz vijekove samo sranje pravila da se izrazim.

Od inkvizicije, spaljivanja vjestica, uijanja ljudi akda su govorili daje zemlja okrugla...

Sama tvrdnja da je papa poslanik Boga na zemlji je apsolutno retardirana. I ako crkva toliko zna o bogu sta i kako kako da nisu znali osnovne stvari nor da je zemlja okrugla?

Nemojte brkati babe i zbe. Boga da li ima ili ne to je tema koje se nikad nece dogovoriti niko.

Ali pitanje crkve i svih ostalih religijskih organizacija, jihovi primarni ciljevi i djelovanje su vidljivi svima. 

Nemojte da sirimo temu i dalje na to kako je sam papa blagosiljao koncentracione logore za vrijeme hitlera. Da li je to crkva koja prica o miru i blagostanju i razumjevanju?

pa zbog crkve je vise ubijajna i nedaca bilo nego zbog drugih stvari.

Budimo realni.

Crkva kaze ne ubij - a misli ne ubij ali ok je ako ubijas za mene, tj za crkvu.

kaze ne kradi - ali ok je kad "krade" tj kupi milione donacija i cuda i zatvara u svoje trezore a planeta gladuje. 

ne pravi sebi idola niti lika nemoj im se klanjati - a papa je stvljen za idola i lika na zemlji da mu se mase klanjaju i pljescu. cemu?

pravom vjerniku tako reci ne treba crkva, ne trebaju popovi i ostalo, on moze sam sa sobom naci sta mu treba od boga, sve ostalo je samo glupost.

Moj PC  
9 1 hvala 0
16 godina
mirkoj kaže...

ne pravi sebi idola niti lika nemoj im se klanjati - a papa je stvljen za idola i lika na zemlji da mu se mase klanjaju i pljescu. cemu?

Meni se čini da dosta ljudi ovo krivo shvaća. Papa je tu više kao smjernica ljudima, a ne da bi se prema njemu odnosilo kao prema Bogu. Sumnjam da se itko njemu klanja sa mišlju da je on Bog.

14 godina
goodye kaže...

Ja lazem da mi se namece gey drustvo? Kada si vidio paradu katolika, muslimana, pravolsavaca ili budista?

Pa katolici i dr. paradiraju svaki dan, samo se eto ne zove parada već procesija i sl. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 13:55 (5220).
17 godina
5220 kaže...
goodye kaže...

Ja lazem da mi se namece gey drustvo? Kada si vidio paradu katolika, muslimana, pravolsavaca ili budista?

Pa katolici i dr. paradiraju svaki dan, samo se eto ne zove parada već procesija i sl. {#}

Gdje paradiraju? U centru Splita, Zagreba, Beograda, Sarajeva?

Ne mogu shvatiti zasto tolika mrznja prema katolicima...

17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Gdje paradiraju? U centru Splita, Zagreba, Beograda, Sarajeva?

a frende, sad si se sam upetljao...čekaj samo za tjedan dana pa gledaj Trsat, Sinj i Mariju Bistricu. Zamisli sada da ti netko kaže što ti nama namećeš katoličko drušvo, odi i slavi Velu Gospu u svoja četiri zida... aAAAAAaa mržnja i netolerancija prema katolicima, kulturi  i tradiciji. . Kad je u pitanju pride, onda je to nametanje gay društva...  jel kužiš svoju grešku?

iddqd
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice