joj....te dionice..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zbogom MySQLu!!!
Evo i par komentara sa foruma:
Is 8am too early to start drinking?
Sun = Poorly run company with great products
Oracle = Masterfully run company with shitty products
Interesantni komentari i razmisljanja.
Moram reci da je interesantno pratiti opstajanje SUN-a dugi niz godina, vise puta su se dizali poput fenixa iz pepela ali ocito dalje nije islo.
Ono sto su napravili za internet pa i Unix mislim da je stvarno izuzetno i vrijedno svake pohvale.
Igra koja se sada igra puno je grublja od nacina kako je to naucio igrati SUN.
Tko stvarno gubi a tko dobiva mislim da jos nije jasno.
Nisam siguran da je HP gubitnik jer sumnjam da je Oracle stvarno uso u hardvare trziste. Larry Elison je jasno rekao da ga zanima Java i Solaris znaci softvare i mislim da on planira hardvare prepustiti/prodati nekom drugom.
Ako se pogleda slijed dogadaja posljednih par mjeseci lako je moguce da je to bas HP.
Oracle je prvo napravio dogovorom s HP-om oko Exadata hardvera a HP je brzo iza toga objavio strateski partnership sa SUN-om o podrsci Solarisa na HP Proliant serverima.
Iz svega ovoga imam osjecaj da se je ekipa negdje u Kaliforniji dogovorila kako podjeliti kolac da svi budu zadovoljni.
Mislim da u konacnici ostaju dvije hardverske tehnologije u enterprise segment i to IBM Power i Intel/HP Itanium.
Itanium tehnologija nikako ne prolazi lose jer je enterprise Unix trziste bilo podjeljeno izmedu IBM-a, HP-a i SUN-a a sada ce ostati samo IBM i HP dok ce se Solaris pomaknuti prema Linux trzistu.
R.I.P.
Sun Microsystems
1982 - 2009
I wonder how that DNA is going to come together...