Ako odlazite iz Hrvatske, odaberite Izrael

poruka: 92
|
čitano: 18.510
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ako odlazite iz Hrvatske, odaberite Izrael".
16 godina
Re: Ako odlazite iz Hrvatske, odaberite Izrael
BarbaVeli kaže...

Židovu ne bi palo na pamet nazvati svoju zemlju "rupom". Neka gospodin Petric tamo i ostane te osnuje židovski Bug kad mu ova "rupa" ili njegovi pretpostavljeni ne mogu dati plaću kakvu on misli da zaslužuje.
Ne znam je li autor zaboravio da Židovi drže većinu svjetski relevantnih medija, uključujući Hollywood, uz dobar dio bankarskoga sektora, trgovine dragim kamenjem i tko zna što još, te da Židovi investiraju u svoju zemlju na religijski fanatičnoj razini. U Hrvatskoj dok je bio rat, nitko nije otvorio ni trgovinu pod izlikom "kapital bježi od rata", dok recimo jednome Intelu nije nikakav problem otvoriti tamo više industrijskih pogona.

A ako se pitate koji je pravi razlog izraelskog gospodarskog uspjeha, mišljenja sam da se sve svodi na mentalitet: dok se Hrvati smiju hrvatskome jeziku i najradije bi prešli na engleski, Židovi su rekonstruirali izumrli hebrejski jezik i razvijaju ga izmišljajući informatičku terminologiju. Nikome ne pada na pamet vidjeti nešto nakaradno u hebrejskim neologizmima za avatar, internet, malware, "neprevedivim anglizmima na hrvatskome jeziku".

Jos da "oni" imaju svoju zemlju... A ne otetu od palestinaca koji im je UN dao poslje 2 svj rata...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
neaktivan
jozef kaže...
Samo ne znam sto bi nasi ljudi u Izraelu(?). Naravno da i mi imamo genijalaca i ljudi koji rade odlicne stvari, ali izraelski obrazovni sustav je desetljecima ispred naseg. Totalno smo nekonkurentni.

Pa nisu poznati židovski naučnici i umjetnici studirali u Tel Avivu već u Ivy ligi, Beču, Ženevi, Oxfordu... 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

U Bugu ima lektora, ali koliko znam ne prolazi tekst za web, preopterećen tiskom. :) No, da, ili stoje doma nezaposleni ili su otišli. Ne odnosi se na Bug, ali prvi tko dobije otkaz u mediju kad ga preuzme 'Rvat je - lektor. 

Možda bi trebalo zaposliti još jednog? (Podižem ruku! Podižem ruku! ) Postoji mogućnost i da tip jednostavno nema pojma pa mu za karticu teksta treba višestruko vremena nego nekom tko zna. Poznajem jednog takvog - upoznat je s osnovama i ima neki okvir u glavi, ali je neproduktivan jer ne zna dovoljno. Dobra bi analogija bili dobri i loši vozači; dok dobar vozač ne griješi i dok nije 100% "unutra", loš vozač radi gluposti čim skrene pogled s ceste. Znajući da je jedno od načela lekture baš efikasnost... pa, ne moram valjda dalje objašnjavati.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
17 godina
Friday kaže...
nixass kaže...

vec sam tjedan dana u okolici washingtona (mozda cak i jacoj/poznatijoj od izraelske silicijske doline :)) i potvrdio bih isto.

cak niti ljudi nisu "tipicni glupi amerikanci" kao sto se cesto prezentira.

da je prilike, sutra vih preselio ovdje. ko zna, mozda se i dogodi uskoro..

Vratio bi se ti u Dublin brzo

radim si malo usporedbe u glavi i pokusavam na prste jedne ruke nabrojat prednosti dublina u odnosu na ovo ovdje.

ne ide mi bas :D

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Jos da "oni" imaju svoju zemlju... A ne otetu od palestinaca koji im je UN dao poslje 2 svj rata...

Još da Hrvati imaju svoju zemlju, a ne onu otetu Keltima, Histrima, Japodima, Delmatima i kome već... 

17 godina
odjavljen
Onjegin kaže...

Još da Hrvati imaju svoju zemlju, a ne onu otetu Keltima, Histrima, Japodima, Delmatima i kome već... 

Di si ti bio devedesprve???

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Fake_Alert kaže...

Skoro svaki postojeći narod na svijetu (osim možda Inuita, Aboridžina i sličnih) danas živi na "svojoj" zemlji koju je ukrao onome koji su tu prije živjeli, nakon što su dio njih poklali, dio silovali / oženili, a dio asimilirali. Ko ne poznaje drevnu povijest Izraelci nisu drevni Izrael (ne ovaj današnji nego onaj prije nego što su ih Rimljani otamo raselili kao kaznu za pobunu) dobili na poklon ili u njemu nastali, nego su kao dobro organizirano iako malobrojno ratničko pleme (manje od 10 000 muškaraca na početku) uspješno poklali dotadašnje stanovnike i naselili se na njihovoj zemlji. Isto vrijedi za skoro svaki veći narod danas. Englezi npr. su potomci 10 različitih plemena koji su redom dolazili na to otočje i klali / pokoravali one otprije. Hoću reći da su teorije o "bogomdanoj zemlji" bilo kojeg naroda mahom gluposti. Svi su ih uglavnom zaradili klanjem (iako je bilo i mirne asimilacije).

13 godina
neaktivan
Friday kaže...
Onjegin kaže...

Šta si to rekao za mene, ti mali prdonjo? Samo da znaš, diplomirao sam odličnim kao najbolji u godini u Hrvatskoj Ratnoj Mornarici i bio sam uključen u mnogim tajnim akcijama na Radovana Karadžića te imam preko 300 potvrđenih ubojstava. Treniran sam u gorila ratovanju i najbolji sam snajperista u oružanim snagama RH. Ti meni ne predstavljaš ništa više osim još jedne mete, zapamti ove riječi. Mogu te skinuti preciznošću koja još nije viđena na ovoj planeti Zemlji. Misliš da se možeš izvući ako pitaš ovakve stvari preko Interneta? Pomisli ponovo, prijatelju. Dok pišem ovo kontaktiram tajnu mrežu špijuna u Irskoj i tvoja IP adresa će uskoro biti otkrivena pa ti predlažem da se spremiš za oluju kakvu još nisi vidio. Za oluju koja će obrisati tu jadnu malu stvar koju zoveš svojim životom. Gotov si. Ja mogu biti bilo gdje, bilo kada, mogu te ubiti u preko sedamsto načina i to samo svojim golim rukama. Ja nisam samo treniran u nenaoružanoj borbi, već na raspolaganju imam cijeli arsenal Ratne Mornarice Republike Hrvatske i koristit ću ga u punom kapacitetu da isprašim tvoj maleni tur sa ovog kontinenta. Da si samo znao kakvu odmazdu će ovo tvoje maleno pitanje izazvati, siguran sam da ga ne bi ni postavio, ne bi ni otvorio usta. Ali nisi mogao, jednostavno nisi mogao izdržati ti prokleti smrade. Gotov si, mališa.

15 godina
odjavljen

Komentari članka polako ali sigurno poprimaju karakteristike Indexa :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Još jednom spomenut odlazak iz HR, wau, pa dokle više.

Ova tematika je toliko dosadna i prežvakana, da mi je slabo svaki put kad se više poteže s pravom i bez.

Brate, ko ide nek ode u tišini, ko ostaje nek ne drobi o ostanku, svakom svoje.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 3 hvala 1
13 godina
neaktivan

Kako to da nitko od dežurnih teoretičara zavjera nije komentirao gedžet koji podsjeća na žig Zvijeri?

A članak je postavljen prije gotovo 11 sati?!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Treniran sam u gorila ratovanju 

Like this ?

13 godina
neaktivan

RFID čip je više za kupovanje i prodavanje i osobni info, a ovo valjda ide na čelo. Tako da podanici i gazda podijele misao, tj. da gazda misli, a ovi dolje djeluju (vojska bez dezertera).

Dosta brzo se to razvilo.

Prvo barkod sa onim 666 separatorima, pa RFID čip pod kožu, pa sad ovo za kontrolu misli, a još fali neki sklopić za utjecaj na DNA pa da se zaokruži cijela priča.

Iako je i sam barkod već dovoljno dobar da se ispuni proročanstvo.

A evo, po novom, ak vjerujete u Boga ćeju vam spržit sa magnetom dijelove mozga da bi prestali vjerovati u Boga.

https://stream.org/scientists-claim-zapping-brains-with-magnets-can-treat-belief-in-god/

Ma predivno.

Uživajte dok ste još slobodni da možete koliko toliko odlučivati sami za sebe. Kako stvari stoje, uskoro ćete biti samo nečiji zombiji.

Eto do čega je čovjek došao, od Adama i Rajskog vrta, do Antikristovih zombija.

Time waits for no man.
10 godina
protjeran
Onjegin kaže...
Friday kaže...
Onjegin kaže...

Gotov si, mališa.

Pa Zna Se, Minhenska bojna.

16 godina
odjavljen
Arendelle kaže...
Tonči kaže...

U Bugu ima lektora, ali koliko znam ne prolazi tekst za web, preopterećen tiskom. :) No, da, ili stoje doma nezaposleni ili su otišli. Ne odnosi se na Bug, ali prvi tko dobije otkaz u mediju kad ga preuzme 'Rvat je - lektor. 

Možda bi trebalo zaposliti još jednog? (Podižem ruku! Podižem ruku! ) Postoji mogućnost i da tip jednostavno nema pojma pa mu za karticu teksta treba višestruko vremena nego nekom tko zna. Poznajem jednog takvog - upoznat je s osnovama i ima neki okvir u glavi, ali je neproduktivan jer ne zna dovoljno. Dobra bi analogija bili dobri i loši vozači; dok dobar vozač ne griješi i dok nije 100% "unutra", loš vozač radi gluposti čim skrene pogled s ceste. Znajući da je jedno od načela lekture baš efikasnost... pa, ne moram valjda dalje objašnjavati.

To ja guram ženu isto, ali za ludu, slabo to ide. :( Mislim da nije da nema pojma, web nikad nije prolazio lekturu/korekturu, jednostavno se nije ni krenulo s tim. To je i meni rečeno već kad sam krenuo pisati. :)

Enkidu kaže...
Onjegin kaže...
Fake_Alert kaže...

Skoro svaki postojeći narod na svijetu (osim možda Inuita, Aboridžina i sličnih) danas živi na "svojoj" zemlji koju je ukrao onome koji su tu prije živjeli, nakon što su dio njih poklali, dio silovali / oženili, a dio asimilirali. Ko ne poznaje drevnu povijest Izraelci nisu drevni Izrael (ne ovaj današnji nego onaj prije nego što su ih Rimljani otamo raselili kao kaznu za pobunu) dobili na poklon ili u njemu nastali, nego su kao dobro organizirano iako malobrojno ratničko pleme (manje od 10 000 muškaraca na početku) uspješno poklali dotadašnje stanovnike i naselili se na njihovoj zemlji. Isto vrijedi za skoro svaki veći narod danas. Englezi npr. su potomci 10 različitih plemena koji su redom dolazili na to otočje i klali / pokoravali one otprije. Hoću reći da su teorije o "bogomdanoj zemlji" bilo kojeg naroda mahom gluposti. Svi su ih uglavnom zaradili klanjem (iako je bilo i mirne asimilacije).

Pa i Hrvati su se sjurili i pregazili dotad civilizirana rimska sela i gradove. :P Imigranti su opasni, vidiš. 

17 godina
neaktivan
Haha ako mi netko mislima preore zemlju ili obere vocnjak dat cu mu zemlju na poklon. :D
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

To ja guram ženu isto, ali za ludu, slabo to ide. :( Mislim da nije da nema pojma, web nikad nije prolazio lekturu/korekturu, jednostavno se nije ni krenulo s tim. To je i meni rečeno već kad sam krenuo pisati. :)

Tako su i liječnici pričali u devetnaestom stoljeću, pa mi jednostavno nikad nismo prali ruke prije operacije, zašto bi sad počeli s tim...

11 godina

Ako zelite napraviti nesto dobro na svoju zemlju-emigrirajte.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Enkidu kaže...
Like this ?

Gerilsko ratovanje, gorila-ratovanje (gorilsko?)... Ista stvar.

Tonči kaže...

Mislim da nije da nema pojma, web nikad nije prolazio lekturu/korekturu, jednostavno se nije ni krenulo s tim. To je i meni rečeno već kad sam krenuo pisati. :)

Nije da se ne može krenuti s tim. Pih!

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo jedna vijest relevantna na ovu temu - baš vidio da su u Izraelu ubili nekog random Eritrejca jer su greškom pomislili da je pomagao nekom palestinskom teroristu (valjda je zbog tamne kože odma sumnjiv), prvo ga je murija napucala pa onda ga još rulja umlatila. Baš predivno srednjovjekovno. Odmah mi se ide tamo.  Come to think of it, zar nisu ono i u Londonu ili negdje upucali mladog Brazilca (policija, sa 10 metaka !) zbog strašnog zločina trčanja na vlak sa torbom u ruci (ili na leđima, ne sjećam se više) i naravno imanja sumnjivo tamne kože ?

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisu li u Zagrebu ubili trinaestgodišnjakinju jer je bila krive nacionalnosti, a u Osijeku nalijevali ljude kiselinom iz istih pobuda? Ovaj Eritrejac stradao je tijekom terorističkog napada, dakle svi uključeni su bili u jakom afektu, dok su slučajevi koje sam naveo pomno planirani. 

E, baš je dobro onaj tip rekao o trunu u tuđem i balvanu u vlastitom oku. Uh, vidi vraga, i on je bio Židov, stvarno su posvuda.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Čuj, u Zagrebu su ubili Luku Ritza, u Šibeniku su pokušali ubiti devetnaestogodišnjaka... grad slučaj. Tamo te ubije policija/vosjka, ovdje te ubije zlatna mladež, navijači, studenti...

Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina

Želiš reć da RH po tom iskače iz prosjeka? RH ima manje ubojstava na 100.000 ljudi od Izraela...a čisto sumnjam da oni u svoju statisku ubrajaju žrtve rata...

14 godina
protjeran
Koliko Hrvatska ima ubijenih na 100 000 stanovnika a koliko Izrael? Naravno, zanima me izvor u kojem su odvojene žrtve rata.
16 godina
odjavljen
om-prat kaže...

Želiš reć da RH po tom iskače iz prosjeka? RH ima manje ubojstava na 100.000 ljudi od Izraela...a čisto sumnjam da oni u svoju statisku ubrajaju žrtve rata...

Što je u Izraelu žrtva rata?

17 godina
protjeran

hrvatima bi bilo bolje da se Hrvatska ugleda na Izrael ,jedinu uspjesnu i demokratsku drzavu na bliskom istoku 

Arapi su si sami krivi,prodali su zemlju cionistima koji su je posteno platili , arapi samozvani palestinci  nemaju pravo na svoju drzavu ,prodali su je ,nek se vrate u arabiju! 

Da sam kojim slucajem zidov,bez razmisljanja bih se vratio u svoju drzavu i svoju zemlju !

europa europljanima

1 8 hvala 1
16 godina
Van_Blaster kaže...

hrvatima bi bilo bolje da se Hrvatska ugleda na Izrael ,jedinu uspjesnu i demokratsku drzavu na bliskom istoku 

Arapi su si sami krivi,prodali su zemlju cionistima koji su je posteno platili , arapi samozvani palestinci  nemaju pravo na svoju drzavu ,prodali su je ,nek se vrate u arabiju! 

Da sam kojim slucajem zidov,bez razmisljanja bih se vratio u svoju drzavu i svoju zemlju !

Ozbiljno prodali? Daj referencu bas me zanima..

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Van_Blaster kaže...

https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_land_purchase_in_Palestine

Palestinci su 1947. dobili ponudu da osnuju državu (43% njima, 56% Židovima), ali su to odbili, jer su htjeli sve, pa ju sada praktički uopće nemaju, a teritorij im je daleko manji od tih 43%. Mogli su zadnjih 70 godina graditi vlastitu državu, a ne podmetati bombe u tuđoj.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
16 godina
Visak kaže...
Fake_Alert kaže...
Van_Blaster kaže...

https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_land_purchase_in_Palestine

Palestinci su 1947. dobili ponudu da osnuju državu (43% njima, 56% Židovima), ali su to odbili, jer su htjeli sve, pa ju sada praktički uopće nemaju, a teritorij im je daleko manji od tih 43%. Mogli su zadnjih 70 godina graditi vlastitu državu, a ne podmetati bombe u tuđoj.

Koliko ja znam da su palestinci imali svoju zemlju u potpunosti dok nije UN ( iliti britanci ) dosao sa idejom ( poslje 2 svj rata - jer ih je hitler poubijao i protjerao iz europe... ) da daju dio zemlje izraelcima u palestini i dogodilo se danas to sto se dogodilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 20:58 (Fake_Alert).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice