OdinMonkey za 10 puta brži JavaScript

poruka: 16
|
čitano: 3.619
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OdinMonkey za 10 puta brži JavaScript".
17 godina
neaktivan

JavaScript, jel to ono sto svi kopi pejstaju? :D

Samo malo promijenit boju i alajnat.... hehe

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 14:34 (Core2Duo2).

2 16 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: OdinMonkey za 10 puta brži JavaScript
> Samo malo promijenit boju i alajnat.... hehe

Pormijenit boju? O čemu ti?
16 godina
protjeran

Ovo je jako dobra vijest a i pljuska dezurnim pljuvacima :P

Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jel vi u BUG uredništvu koristite mozak ili se samo hvalite da ga imate?!

"Ukratko, asm.js uzima izvorni kod JavaScripta i prevodi ga u asemblerski jezik procesora na kojem se izvršava."

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 16:36 (Mayo).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam bas tocno shvatio kako ovo funkcionira, cak ni nakon pregleda prijedloga za asm.js i dodatnog citanja o OdinMonkeyu. Da li to znaci da ako zelis efektivan JS kod, moras koristiti subset iz asm.js, ili Rhino to sam compilira? I kako se u to tocno uklapa OdinMonkey?

Btw, ovdje http://www.geek.com/articles/geek-pick/odinmonkey-adds-a-turbocharger-to-firefoxs-javascript-engine-20130322/ kazu da iako je zlib test prosao 3x bolje nego V8 - skinning je bio 1/25 vremena.

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Radi se načelno o C/C++ kompajleru u JavaScript i sama integracija u browseru nije potrebna ali se Mozilla potrudila da daljnje optimizira integraciju unutra samog motora preglednika. Dakle radi se načelno o native aplikacijama unutar preglednika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 16:40 (Mayo).

0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Radi se načelno o C/C++ kompajleru u JavaScript i sama integracija u browseru nije potrebna ali se Mozilla potrudila da daljnje optimizira integraciju unutra samog motora preglednika. Dakle radi se načelno o native aplikacijama unutar preglednika.

Hvala, ali - hmmmm? Prvi put da vidim da netko compilira low level code u high level code? Kakva je svrha ovome?

Jedino sto mi konkretno pada na pamet je mogucnost da napises nesto kvalitetno u C/C++, i onda compiliras u JS da bi se moglo izvrsavati u browseru.

Napisao sam prije nego si editirao, tako da hvala...

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 16:50 (Deus ex machina).
17 godina
protjeran

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Mislim da si u krivu. asm.js je podskup JavaScript-a, koji je smišljen kao output kompajliranja iz proizvoljnog koda (prvenstveno iz C/C++). Mozilla je dodatno optimizirala JS engine za brže pokretanje upravo tog podskupa. Znaći, ako pretvoriš tvoj kod u asm.js, tada možeš očekivati performase bliske onima nativnih aplikacija (samo 2x sporije).

16 godina
neaktivan

Pored OdinMonkey-a, ove godine (Firefox 23 ako ne bude problema) dolazi i Baseline JIT koji će zameniti JaegerMonkey i kasnije GGC (Generational Garbage Collection).

http://www.arewefastyet.com/

Što se tiče nativnog koda, dobar demo: https://blog.mozilla.org/futurereleases/2013/02/20/one-developer-one-impressive-3d-game-demo-ported-to-the-web-with-no-plugins/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Holy f***... OK impresioniran sam i to podosta, a to nije jednostavno jer sam se nagledao svega i svacega u zivotu! Totalni hats off!!!

Edit:

malo je izbugirano, svijetla ne rade i zvuk se tu i tamo ugasi sam od sebe, ali svejedno - jako jako impresivno...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 21:11 (Deus ex machina).
16 godina
odjavljen

Ima tu materijala i za zločestu:

Ako je nešto prije optimizacije trajalo 12 sec, a nakon optimizacije traje 2 sec (npr skripta koja bi se nativno izvršila za 1 sec), koliko je to ubrzanje:

a) 12 - 2 = 10  {#}

b) 12 / 2 = 6  {#}

c) oboje istovremeno {#}

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Ima tu materijala i za zločestu:

Ako je nešto prije optimizacije trajalo 12 sec, a nakon optimizacije traje 2 sec (npr skripta koja bi se nativno izvršila za 1 sec), koliko je to ubrzanje:

a) 12 - 2 = 10 {#}

b) 12 / 2 = 6 {#}

c) oboje istovremeno {#}

"Iako na prvi pogled ovo ne djeluje izrazito brzo, riječ je o velikom napretku u odnosu na postojeća rješenja koja su najmanje 10 puta sporija u odnosu na izravno izvršavanje na računalu. "

mislim da nisi dobro procitao :P

16 godina
odjavljen
TranceMight kaže...

"Iako na prvi pogled ovo ne djeluje izrazito brzo, riječ je o velikom napretku u odnosu na postojeća rješenja koja su najmanje 10 puta sporija u odnosu na izravno izvršavanje na računalu. "

mislim da nisi dobro procitao :P

Naslov i ova rečenica:

Mozilla je počela s ispitivanjem OdinMonkeya, novog modula za sustav za izvršavanje JavaScripta, za kojeg tvrdi kako bi trebao poboljšati performanse do 10 puta.

Govore upravo ono kako sam ja shvatio.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm, pitanje je da li se radi o punokrvnom engineu ili verziji prilagodjenoj mobilnim platformama... ova potonja vise manje podrzava tehnologiju iz doba Quakea 1 tako da je tehnicki smijesna iako impresivno izgleda.

Demo me podosta podsjeca na Android UDK verziju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice