Novi-Net postaje nacionalni operater

poruka: 23
|
čitano: 13.282
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi-Net postaje nacionalni operater".
16 godina
Moze li netko pojasniti sto je to tocno WiMAX? nesto kao mobilni internet ili sto? I zanimaju me kakve su brzine
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Novi-Net postaje nacionalni operater
lovac82 kaže...
Moze li netko pojasniti sto je to tocno WiMAX? nesto kao mobilni internet ili sto? I zanimaju me kakve su brzine

To ti je mikrovalna veza velikog dometa i brzine - ide i do 1 gigabita. Naravno, nećeš to u nas vidjeti jer će se štedjeti na baznim stanicama (kapaciteti se dijele).

17 godina

Ovo je super samo da budu dostupni na širem području Zagreba a ne centar, centar grada ima hrpu druge konkurencije a šire gradsko područje nema i svi smo na T-comu.

Tri ključne stvari koje trebaju imati da bi ljudi prešli na njih:

1. Dobre cijene

2. Dostupnost

3. Brzina - Upload !

17 godina

u nas lol

0 0 hvala 0
17 godina
takodjer, wimax spada medju 4g mreze
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
protjeran

Ma joj wimax i rvati teško... To je kakti Optima uvela prije cca 3 godine, pa na moj upit dali će biti dostupno na području Bjelovara, nisam nikada dobio odgovor....

Emocije su poput vala, nikad ne zadrže isti oblik…

0 0 hvala 0
17 godina

Vi tu laprdajte što želite, ali u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji je dobra pokrivenost istoga..

Radi sasvim ok.. 2 Mbit flat i Telefon sa normalnim brojem  150kn/mj.

Pa tko ne voli T-com, ima alternativu, i nema vuci potegni.. pa malo je pa nije dostupan recimo h1, optima itd..

Ovo je preko zraka i u večini slučajeva je pokriveno sa signalom. Čak i brežni dio tj sjever Međimurja.

I meni je drago da se šire, možda t-com smanji cijene

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Krasno, već duže vrijeme tražim način kako prekinuti sve odnose s T-Comom, a pogotovo seksualne, jer mi je dosadilo biti strana koja 'prima'. Najgore je što sam iz Varaždinske županije, a nikad nisam čuo za Novi-Net.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ovi nema šanse da naprave bum na tržištu na najskuplji su kolko se sad mogu sjetit imaju flat na smiješnu brzinu od 2 mb/sec za 149 kn (samo internet), iskon ima 130 kn 5 mb/sec, H1 99 kn 3 mb/sec, optima 124 kn 2 mb/sec, bnet 130 kn 3 mb/sec sve flat...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:12 (damir33).
17 godina
dadoremix kaže...

Vi tu laprdajte što želite, ali u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji je dobra pokrivenost istoga..

Pa tko ne voli T-com, ima alternativu, i nema vuci potegni.. pa malo je pa nije dostupan recimo h1, optima itd..

Ovo je preko zraka i u večini slučajeva je pokriveno sa signalom. Čak i brežni dio tj sjever Međimurja.

Šta si rekao ???

2Mbit flat ? what the F*** is that ??? jel to 2003 godina ?? back to the PAST.

To NEMA APSOLUTNO NIKAKVE ŠANSE DA IKADA USPIJE, propast je osigurana prvog i zadnjeg im istog dana.

13 godina
protjeran
makopos kaže...
dadoremix kaže...

Šta si rekao ???

2Mbit flat ? what the F*** is that ??? jel to 2003 godina ?? back to the PAST.

To NEMA APSOLUTNO NIKAKVE ŠANSE DA IKADA USPIJE, propast je osigurana prvog i zadnjeg im istog dana.

apsolutno si u pravu. koji luzeri. kad sam čuo najavu mislio sam ono nebo im je granica kad sam se malo bolje upoznao s detaljima rekao sam tresla se brda rodio se miš. smiješna brzina, visoka cijena, zamisli ulaze u tržišnu utakmicu s najnižom brzinom i najvišom cijenom od konkurencije i čemu da se nadaju?

17 godina
neaktivan

Prije cca 5-6 godina WiMax je mnogo obećavao i bilo je nekolicina providera koji su se natjecali za koncesije u RH. i dobili ih. Međutim to je sve u tišini stopirano jer, navodno, nisu postavljeni standardi nego svaka firma gura svoju tehnologiju, a koja nije kompatibilna s drugima. Barem je to bilo neko smušeno obrazloženje "Odašiljača i veza" koji još uvijek imaju koncesiju na razini cijele države. Iako su kod potpisivanja ugovora preuzeli obvezu da nešto naprave po tom pitanju, nisu ništa napravili, kao ni drugi koncesionari. Nisu niti kažnjeni zbog toga. Ali su zato vrlo uspješno lobirali da se HT-u nametne obveza uvođenja duple optičke niti u svaki stan ili kuću, iako je i jedna više nego dovoljna za ugodan rad. 

Inače, uvođenje WiMax tehnologije je obrazlagano omogućivanjem internet pristupa na područjima gdje je teško ili skupo polagati nužnu kabelsku infrastrukturu. A sada je postavljaju tamo gdje je internet već dostupan (Zagreb, turistička mjesta uz obalu) i ima dovoljno drugih providera. Nije mi jasno gdje je tu logika?!

Sažetak izbora: svinje su zamijenjene, ali je zato kopanja ostala ista
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Inače, uvođenje WiMax tehnologije je obrazlagano omogućivanjem internet pristupa na područjima gdje je teško ili skupo polagati nužnu kabelsku infrastrukturu. A sada je postavljaju tamo gdje je internet već dostupan (Zagreb, turistička mjesta uz obalu) i ima dovoljno drugih providera. Nije mi jasno gdje je tu logika?!

Kad bi barem ovo pročitali nadležni !

Stvarno ne kužim sve te ulagače, pa čovjek bi pomislio da su to kao pametni ljudi a ono oni rade ponude kako upropastiti vlastitu tvrtku.

Malo sam pogledao WiMax specs, nije baš obećavajuće brzine prosjeka su 4-8Mbit i sve ovisi o udaljenosti korisnika do bazne stanice, nigdje nisam našao takve testove a sve drugo govori u teoriji. 1Gbit zaboravite, a za nekih 30Mbit treba biti bliže stanici koliko bliže neznam nisam našao takve podatke.

17 godina

Dok pogledas cijene padne ti mrak na oci. {#}

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Previsoke cijene i veza im stalno puca.

Ne isplati se uzimat to.

The_God_Of_The_Gods
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa nije to zamjena za sve, ko je u gradu ili gdje je dostupan ADSL se ne isplati ali ima dosta ljudi koji još uvijek nemogu do DSLa a s WiMaxom možeš do njih, pa biraj 64kb ISDN ili 2MB flat WiMax.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hary kaže...

Pa nije to zamjena za sve, ko je u gradu ili gdje je dostupan ADSL se ne isplati ali ima dosta ljudi koji još uvijek nemogu do DSLa a s WiMaxom možeš do njih, pa biraj 64kb ISDN ili 2MB flat WiMax.

sve je to ok, ali gledaj ovako tamo gdje nije dostupan ni DSL govorimo o nekim mjestima gdje su praktički sela, i sad će oni nagovoriti neku "bakicu" da uzme WiMax za 150kn mjesečno... moš si mislit uspjeha u toj misiji to je pod prvo, pod drugo takvih mjesta ima malo i premala bi bila zarada, a pod treće nisu uopće najavili da će ići tom logikom već u Zagreb gdje je žiža svih telekoma, a malo van centra npr. Sesvete, Zaprešić i slično tome ne možeš ništa dobit osim Tcoma, tj. Iskon(a to je Tcom) nudi nešto ali ništa više/bolje od tcoma.

17 godina
moderator

Ja sam se ponadao da će napokon netko ponuditi pošten upload, no ništa od toga. 

2 Mbit downloada je smiješno malo, no 2 Mbit uploada bi bilo super. No 800 kn mjesečno!?

http://www.novi-net.hr/cijene_swdsl

5 Mbit download + 2 Mbit upload za kakvih 300 kn bi se dalo pregrmit.

Domagoj

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznate ljudi što pričate, oni govore o novoj mobilnoj tehnologiji, WiMAX 4G - 35 Mbit/s, sa nadogradnjom na LTE 150 Mbit/s

Te cijene što sad imaju su sa postoječom fiksnom opremom WiMAX iz 2005 godine.

0 0 hvala 0
17 godina
Domagoj kaže...

Ja sam se ponadao da će napokon netko ponuditi pošten upload, no ništa od toga. 

2 Mbit downloada je smiješno malo, no 2 Mbit uploada bi bilo super. No 800 kn mjesečno!?

http://www.novi-net.hr/cijene_swdsl

5 Mbit download + 2 Mbit upload za kakvih 300 kn bi se dalo pregrmit.

Molim uvaženi IT kolega da im ne dajete ovakve ideje {#} radi malih pomaka u usluzi nećemo ništa napraviti. 2012 je godina pa nećemo se vraćati nekih 6-7 godina nazad.

Bnet daje koliko je to sad 20-25Mbit downloada...

17 godina
jskvorc kaže...

Neznate ljudi što pričate, oni govore o novoj mobilnoj tehnologiji, WiMAX 4G - 35 Mbit/s, sa nadogradnjom na LTE 150 Mbit/s

Ispod 10Mbit down i minimalno 2 Mbit upload 95% korisnika neće mjenjati operatera osim ako se radi o nekoj smješnoj 5 kn mjesečnoj pretplati.

17 godina
jskvorc kaže...

Nije valjda da im sajt stoji neosvjezen od 2005. godine?

Trebali bi kompletno novi sajt napraviti, staviti nove cijene, potrgat konkurenciju tipa Tscum i svi sretni i zadovoljni (naglasak tamo na pocetku na trebali - znam da nece)

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
17 godina
neaktivan

Ne očekujte nešto od Novi-neta, od kako su se pojavili nisu ništa promjenili na bolje. Uvijek kad nešto obečaju ili predstave jedino oni vide pomak na bolje ali krajni korisnik i dalje ima probleme po istoj prevelikoj cijeni. 190kn za 600-820 kbps i tjedno barem 20 pucanja veze? 600kn za opremu koja u maloprodaji košta do 400kn, ko voli nek izvoli. Moj susjed plača 190 kuna Novi-netu a preko wi-fia se spaja na moj ruter i internet. Zašto? Jer  na Novi-netu nema dovoljno dugo vezu u komadu da plati račune. Youtube? jednom u tjedan dana.

I još jedan trošak koji morate uračunati ako ste njihov korisnik a to je poveči telefonski račun zbog učestalih pozivadežurnog servisera.

Novi-net za one koji nepoznaju Youtue download,  live stream da. Da ne mislite kako laprdam bezveze bio sam njihov korisnik i njihova antena mi je oko 700 metara optičke vidljivosti od kuče a i susjed plača nešto što ne dobije od njih.

Ali da nebudem samo kritičan nadam se da ako su ih kupili ameri da neće opet biti samo prazna obečanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice