Naprednija Opera 11

poruka: 611
|
čitano: 144.674
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naprednija Opera 11".
15 godina
neaktivan
RE: Naprednija Opera 11
mind_challenge kaže...
Cevi kaže...

Ljudi, ne trebate komplicirati! Evo kako sam ja to riješio: 

Dodao sam start bar, zatim sam u njega ubacio "Enable plug-ins" kontrolu na njega, da mi bude jednostavnije kad idem postati slike, i kad sam gotov sa postanjem slika enejblam plug-inove sa dva klika mišem! I to je to, nema nekih komplikacija.

e sada mi još objasni kako to napraviti

Desni klik na refresh button, nakon toga: Costumize, Apperance, pod tabom Toolbars selektiraš start bar, zatim odeš na tab na kojem piše buttons, u Category traži "preferences", klikni i sa desne strane češ vidjeti kontrole, povuci željenu kontrolu u start bar (nalazi se ispod adress bar-a) I to je to, kad klikneš na adress bar trebao bi ti iskoćiti start bar, na kojem je smještena kontrola.

17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Ne radi više na 98-ici {#}... a baš sam bio sretan kako bar netko od glavnih radi nove verzije browsera za nju.

Vjerojatno kako su ukinuli classic installer su nekaj sprčkali.

Ništa, instaliran 10.63, isključen update i nada u vraćanje podrške.

2 0 hvala 0
16 godina
majkell kaže...

Ne radi više na 98-ici  {#}... a baš sam bio sretan kako bar netko od glavnih radi nove verzije browsera za nju.

a ništa, žali im se, možda i poduzmu nešto

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
neaktivan
majkell kaže...

Ne radi više na 98-ici  {#}... a baš sam bio sretan kako bar netko od glavnih radi nove verzije browsera za nju.

Znaći Opera 11 više ne podržava win 98? Baš nedavno moj frend tražio browser koji će mu raditi na prastarom kompu sa win 98 os-om, i kaže da mu jedino Opera 10 radi kako tako normalno na kompu sa 64 mb rama, i 600 MHz procesoru.

17 godina
neaktivan
majkell kaže...

Nece raditi niti ako je na silu uguras? Na pr. sa portable verzijom

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
neaktivan
Cevi kaže...

Dodao sam start bar, zatim sam u njega ubacio "Enable plug-ins" kontrolu 

Sto se tice ovog foruma ovo je u najmanju ruku genijalno! Ozbiljno!

(sve dok nam neki forumov veliko-dostojnik ne objasni zasto je Opera ukleta za ovaj forum? Na pr. na BOL-u Silverlight radi, jel?)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Cevi kaže...

Dodao sam start bar, zatim sam u njega ubacio "Enable plug-ins" kontrolu 

Sto se tice ovog foruma ovo je u najmanju ruku genijalno! Ozbiljno!

(sve dok nam neki forumov veliko-dostojnik ne objasni zasto je Opera ukleta za ovaj forum? Na pr. na BOL-u Silverlight radi, jel?)

Da, ovo je najbezbolnije privremeno rješenje dok bugovci ne riješe problem sa uploadom slika na silverlightu. Opera ima problem i sa Bugovim WYSIWYG editorom, (ne radi check spelling) taj problem čini se važi samo za ovaj forum, jer sam isprobavao na drugim WYSIWYG editorima, i radi sve kako treba.

15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
Lazarus Long kaže...
Cevi kaže...

Da, ovo je najbezbolnije privremeno rješenje dok bugovci ne riješe problem sa uploadom slika na silverlightu. Opera ima problem i sa Bugovim WYSIWYG editorom, (ne radi check spelling) taj problem čini se važi samo za ovaj forum, jer sam isprobavao na drugim WYSIWYG editorima, i radi sve kako treba.

Eto sam si se demantirao!Opera nema problem!{#}

15 godina
neaktivan

Da, Opera nije tu problem, nego bugov WYSIWYG editor, kojem od zadnje nadogradnje foruma ne radi operin spell check.

16 godina
Cevi kaže...

Da, Opera nije tu problem, nego bugov WYSIWYG editor, kojem od zadnje nadogradnje foruma ne radi operin spell check.

da, i ja mogu potvrditi da nije problem u Operi nego u BOL-u

15 godina
protjeran
Mali review nove Opere

Čitajući dosada viđene vrlo pozitivne komentare na forumu odlučio sam isprobati Operu i dati joj priliku, ako ništa drugo, da umjesto firefoxa bude tu kao drugi preglednik. Do sada sam koristio Google Chrome te bio i više nego zadovoljan, ali eto, odlučio sam isprobati Operu.
Evo mog kratkog osvrta:
Opera je vrlo, vrlo brz preglednik. Otvara se podjednako brzo kao i Chrome 8 (računajući ovdje da se uz Chrome otvara i 10 ekstenzija). Surfanje je više nego ugodno, rekao bih, vjerojatno najbrže otvara i interpretira stranice od svih dostupnih preglednika interneta. Uspoređujući brzinu otvaranja s Chromeom, uvidjeh da je mnogo brža. Svaka stranica se otvara gotovo trenutno te pri tome ne troši prevelike količine ram memorije. Uzrok što se kod Chromea stranice sporije interpretiraju može biti u tome što koristim AdBlock ekstenziju, ali sve u svemu Opera je stvarno fantastična po pitanju brzine i potrošnje memorije, u prvi mah sam ostao impresioniran. Također, skrolanje i navigiranje je vrlo fluidno, mnogo bolje nego na Chromeu.
Drugi aspekt koji sam promatrao su dodatne mogućnosti, takozvani „featuresi“. Koliko sam upoznat, ekstenzije su nova stvar u ovom pregledniku (što je među ostalim i jedan od razloga instalacije). Ima ih stvarno jako malo, nema uopće nekih meni vrlo bitnih. Pokušao sam staviti neke koje koristim u obliku različitih java-skripti, ali bez uspjeha. Ono što mi se doista svidjelo, s obzirom da nemam flat internet, je Opera Turbo. Sažimanjem stranica poprilično štedi promet što vrlo dobro dođe kada potrošite gigabajte uključene u paket, vjerojatno ću to koristiti ljeti, kada koristim mobilni internet. Budući da koristim mobilnu verziju Opere, odmah sam isprobao Opera Link. Sve podatke vezane uz surfanje koje sam imao na mobitelu ova je funkcija uspješno sinkronizirala s verzijom na računala. Ništa spektakularno s obzirom da i Chrome ima svoju sinkronizaciju, no sasvim korisno.
Isprobao sam i Widgete, očekivao sam da su oni nešto sasvim drugo, nisam mislio da su to klasični widgeti za desktop kakve svakodnevno viđamo u tisućama inkarnacija. Sasvim nepotrebno jednom pregledniku interneta, no dobro. „Pinanje“ tabova je korisna funkcija, makar viđena u svim boljim preglednicima, a funkciju za „spajanje“ tabova u jedan nisam koristio jer ne držim previše tabova istovremeno otvorenima, no čini mi se vrlo korisnom.
Download manager je dobar, iako ne i savršen. Otvara preuzimanja u novom tabu, prilično je jednostavan no istovremeno intuitivan i informativan. Prednost je i što podržava torrent protokol, no većina ljudi preferira odvojenu aplikaciju za te primjene.Isprobao sam i hvaljenu funkciju Opera Unite. Nije mi se dopalo, niti je smatram pretjerano korisnom. Dopisivanju s prijateljima, dijeljenju podataka, slušanju glazbe običavam pristupiti na neke druge načine, tako da mi je apsolutno nepotrebno. Nisam ostao oduševljen.
Za kraj bih se osvrnuo na sučelje i izgled. Iako su dostupni brojni skinovi koji to vjerojatno mogu promijeniti, originalni Operin skin mi se baš i ne dopada. Tabovi su pojedinačno po mome ukusu previše razmaknuti (niti je vizualno lijepo kao na Chromeu, niti je pretjerano dobro kod navigiranja). Sledeća stvar koja mi se ne sviđa je pozicija „Menu“ tipke. Više bih volio da se nalazi s desne strane, jer često mišem udaram gornji lijevi kraj kako bih otvorio prvi tab bez potrebe za praćenjem kretanja pokazivača. To nije nikakva značajna mana, ali meni je prilično bitna stvar. Da napomenem, vjerojatno se može riješiti nekim skinom, ali nisam imao živaca. Samo navigiranje menijem nije pretjerano intuitivno, ali je sasvim u redu.
Da zaključim, Opera me u nekim aspektima impresionirala, a u nekima razočarala, dat ću joj još koju šansu te iako ne vjerujem da se mičem s Chromea, ostavit ću je na računalu kao sekundarni preglednik. Barem dok ne srede ekstenzije. Eh, da, zaboravio sam napomenuti da interpretiranje stranica nije savršeno, iako sama Opera prolazi sve standarde...

EDIT: Hebo te i WYSIWYG i kopiranje oblikovanog teksta.

17 Opera
5 Chrome
0 Firefox
0 IE
1 nešto drugo?
Trollanje u duši.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 1:31 (lukavg).

0 0 hvala 1
16 godina
Naprednija Opera 11

Uspješno pobjegao od Chromea u Operu.

LONG LIVE MOUSE GESTURES!

DUMP udruga mladih programera
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Mali review nove Opere
lukavg kaže...

Probaj instalirati skin 11 Clean za operu, pa vidi jel ti paše.

17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Jel ima neka ekstenzija koja bi automatski grupirala sve tabove s iste domene. Recimo, pootvaram 5-6 tema na forumu koje planiram pročitat, i da se one automatski grupiraju u jednu grupu tabova (kao kad ih ja mišem potrpam zajedno)?

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
FlyBoy kaže...

Jel ima neka ekstenzija koja bi automatski grupirala sve tabove s iste domene. Recimo, pootvaram 5-6 tema na forumu koje planiram pročitat, i da se one automatski grupiraju u jednu grupu tabova (kao kad ih ja mišem potrpam zajedno)?

još nema, ali bi bilo dobro da ima, ja bih je koristio

15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Ja ne znam dali postoji, ali to bi bilo jako korisno! Ako nema trenutno, siguran sam da će netko napraviti takvu ekstenziju! Mene zanima dali takva ekstenzija postoji za druge browsere? 

15 godina
Naprednija Opera 11

Na zalost  vratio sam se opet na Chrome, makar sam zahavan ekipi u temi koja mi je davala savjete za Operu.

Sve sam mogao "pretrpjeti",ali naravno ne mogu bez WebUI-a za uTorrent, a on na zalost ne radi nikako sa Operom. {#}

Inace Opera mi ima neke odlicno izvedene sitnice, ali funkcionalnost prije svega te sam se vratio na Chrome te uz njega za svaki slucaj imam instaliranu Lisicu.

Sada sa novom verzijom 10-ke sve radi na BUG forumu ko' podmazano...Silverlight, upload slika, sve prikazuje kako treba...milina.

No svaka cast Operi....da mi pokazuje ok WebUI, 99% da bih ostao na njoj.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 21:02 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

A ništa,sretno ti bilo!{#} Inače sasvim te razumijem koristiš onaj komad softwarea koji ti najbolje paše(govorim u globalu),s kojim ćeš najbolje ,najkvalitetnije,najbrže nešto napraviti,skratiti si muke...pozdrav!

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Šta je to interna predmemorija?..

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Na zalost   vratio sam se opet na Chrome, makar sam zahavan ekipi u temi koja mi je davala savjete za Operu.

Sve sam mogao "pretrpjeti",ali naravno ne mogu bez WebUI-a za uTorrent, a on na zalost ne radi nikako sa Operom.  {#}

Inace Opera mi ima neke odlicno izvedene sitnice, ali funkcionalnost prije svega te sam se vratio na Chrome te uz njega za svaki slucaj imam instaliranu Lisicu.

Sada sa novom verzijom 10-ke sve radi na BUG forumu ko' podmazano...Silverlight, upload slika, sve prikazuje kako treba...milina.

No svaka cast Operi....da mi pokazuje ok WebUI, 99% da bih ostao na njoj.

Zašto na žalost? Ako ti Chrome najbolje leži, zašto žaliti? Ja koristim Operu sedam godina, i navikao sa na nju, i kada se stvori neki problem, pokušam ga sam riješit samo da izbjegnem problem mojih navika! Ali nije samo to što me drži da ostanem na Operi{#}, ima ona svojih vrlina i mana kao i sve na ovom svijetu! 

14 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Da li ima ekstenzija poput EHtip za FF?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

zašto na ubuntu radi puno bolje nego na windowsima od podizanja do brzine surfanja,puno sam zadovolniji sa ubuntu verzijom

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
Naprednija Opera 11

Je li vama radi photobucket na operi? Bas danas htio podijeliti neki wallpaper, i nece pa nece. Otvori normalno photobucket, i kad se ulogiram, idem na upload i samo bijel ekran, nista drugo. Takodjer ima velikih problema s tportal.hr, pretpostavljam da nije do opere, ali ide mi na zivce, kako bih to mogao ispraviti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ramo kaže...

Je li vama radi photobucket na operi? Bas danas htio podijeliti neki wallpaper, i nece pa nece. Otvori normalno photobucket, i kad se ulogiram, idem na upload i samo bijel ekran, nista drugo. Takodjer ima velikih problema s tportal.hr, pretpostavljam da nije do opere, ali ide mi na zivce, kako bih to mogao ispraviti?

Kod mene sve normalno radi...i ovaj photobucket..;))

15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Imam mali problem s Operom.

Stranice se presporo otvaraju što prije nije bio slučaj. Od extenzija imam samo WOT, url filter je prazan, očišćen cache, povijest i ostalo. Nema malware-a i Ccleaner odradio svoje.

O.o

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
probaj s drugim browserom mozda imas neke probleme s vezom...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan

Jesam, FF radi normalno, samo Opera zeza.

15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Jesi očistila cache memoriju,možda pomogne?.Što se tiče otvaranja mislim da nije slučaj sa svim stranicama{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Stranice se presporo otvaraju što prije nije bio slučaj. Od extenzija imam samo WOT, url filter je prazan, očišćen cache, povijest i ostalo. Nema malware-a i Ccleaner odradio svoje.

O.o

Start traje puno duže nego inače, svaku str. otvara jednako sporo. Deinstalirala i ponovno instalirala, ista stvar.

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

O.o

Možda ti je upaljena opcija  "Opera Turbo"? ona je korisna samo za spore veze, a ako imaš brzu vezu može ti samo usporiti browsanje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice