Iz verzije u verziju sve bolja i bolja, vec standardno.
Evo procitaj ovo... i to ti je to... ima par stvari koje moras napraviti (medju kojima je i stvoriti taj fajl u odredjenom direktoriju, procitaj tekst i kopirati onda sve ovo)... manje od minute rada...
ta lista je malkice starija, imas ispod link na easylist koji je redovito update-an, a nemoras ni praviti fajl rucno jednostavno blokiraj nesto iz Opera i ona ce ti napraviti fajl
Google instant ne podrzava Operu.
Ali RADI u Operi.
Evo upravo sam je instalirao.
Do sada nikada nisam koristio Operu, i moram reći da mi se full sviđa.
Ali najviše me živcira što se otvara (barem kod mene) 1-2 sekunde.
Isto je bilo i sa prijašnjim verzijama (ok, ova je jos u beti)...
Za sada mi je to jedini problem.
Dok se to ne sredi, ostajem na Chrome-u.
1-2 sekunde te živcira?
P.S., pokreni ju par puta dok ju ne prepozna superfetch...
Kad izlazi konačna verzija?..ova mozilla šteka li šteka...:/
Evo upravo sam je instalirao.
Do sada nikada nisam koristio Operu, i moram reći da mi se full sviđa.
Ali najviše me živcira što se otvara (barem kod mene) 1-2 sekunde.
Isto je bilo i sa prijašnjim verzijama (ok, ova je jos u beti)...
Za sada mi je to jedini problem.
Dok se to ne sredi, ostajem na Chrome-u.
Pretpostavljam da se Chrome odmah otvori cim kliknes na njega ?
Daj ne budalasaj, 1-2 sekunde se i ne primjeti
Inace sam koristio sve browsere, najduze firefox i operu a chrome i safari sam probao zadnje verzije. Moram rec da mi se malo teze naviknuti na operu 11, nije losa al izgleda mi kao da je chrome brzi.
Bar je meni tako, mozda se i varam.. Safari sam otpisao a i FF vise bas i ne koristim.
Uglavnom ako je Chrome cista desetka, opera mi je 9.5/10 :D
Takoder kad otvorim net.hr na operi i ff-u mi se sporo scrolla, kao da je lag, dok na chromeu sve ide glatko. Mislim da je do reklama, a ovaj ad-block ih bas i ne blokira sve :(
desni klik na prazni dio stranice - block content - i samo klikaš po bannerima.. po potrebi editiraš listu servera s kojeg se vuku reklame. btw, adblock ne radi sam od sebe, treba mu reći kaj da blokira
desni klik na prazni dio stranice - block content - i samo klikaš po bannerima.. po potrebi editiraš listu servera s kojeg se vuku reklame. btw, adblock ne radi sam od sebe, treba mu reći kaj da blokira
Aha, nisam znao.. prije sam koristio aplikaciju na FF koja sama blokira, nezz kako se zove, pa sam mislio da ce i AdBlock sam od sebe.
Vratio sam se na Chrome do finalne verzija Opere i FF-a pa cu razmislit i mijenjanju
Pa ako je tako čemu skidati adblock... napraviš url filter... i on sam od sebe blokira te gluposti...
Evo nesto i od mene kolege
https://addons.labs.opera.com/addons/extensions/details/bug/1.0/?display=en
Bug.hr extenzija za 11-icu
bilo mi malo dosadno
jel ko koristi onaj fraud and malware protection? mislim meni je uključen al mi zato malo sporije otvara stranice(tj. čeka sekundu dok je "odluči" otvorit) :D
Evo nesto i od mene kolege
https://addons.labs.opera.com/addons/extensions/details/bug/1.0/?display=en
Bug.hr extenzija za 11-icu
bilo mi malo dosadno
meni je još zgodnije to napraviti bez ekstenzije (custom web panels).
dobro funkcionira sa svim mobilnim verzijama stranica:
super je ova nova opera, dosta je brža, samo me gnjavi što na nekim stranicama neće pamtiti pass, ja ga upisem, a sljedeci put na istoj stranici mi se neće automatski ulogirati nego ga moram opet upisivati (nema onog ključa gore) :/
meni sve normalno, kljuc mi se zna izgubit(zamjeni se s duplom strelicom) al kad sam na stranici gdje mi je spremljen pass obavezno je gore i do sad nisam morao nista dvaput upisivat
Meni pamćenje lozinke radi bez problema. Na chrome-u sam imao više problema s time.
moze li se uskoro WOT ocekivati u 11ici?
Pojavilo se novo izdanje bete Opere 11 s brojem 1128 u nazivu.
Cijeli niz novosti i ispravljenih grešaka možete vidjeti ovdje:
Extension improvements, updates to Core and some other nice fixes
A evo i poveznica za preuzimanje:
Glavna novost ovog builda je auto tab stacking, ali ne bi ga baš preporučio jer na windowsima ima stabilnost kao
- više mi se puta srušio u par sati nego sve ostale verzije ove godine zajedno.Trenutno sam ponovno na beti jedanaestice pa osim ako niste neki reinstall freak možete ga komotno preskočiti
Ima neke naznake kada bi Opera trebala izaci iz Bete?
Priča se da bi finalna verzija 11-ice trebala izaći do Božića ili nove godine, ali jedino norvežani znaju zasigurno
Jeli stabilna sta beta i hoce li se instalirati na sadasnju ili posebno ako vec imam instaliranu 10.63 verziju?
Jeli stabilna sta beta i hoce li se instalirati na sadasnju ili posebno ako vec imam instaliranu 10.63 verziju?
stabilna je , nema puno bugova, samo par... a instalirati će se odvojeno (moći ćeš i dalje pokretati staru ver.)
Glavna novost ovog builda je auto tab stacking, ali ne bi ga baš preporučio jer na windowsima ima stabilnost kao
- više mi se puta srušio u par sati nego sve ostale verzije ove godine zajedno.Trenutno sam ponovno na beti jedanaestice pa osim ako niste neki reinstall freak možete ga komotno preskočiti
eto ja imam isti taj build cijeli dan danas, i niti jednom se nije srušila, a surfao sam puno. Meni se niti jedna Alpha verzija nije rušila
eto ja imam isti taj build cijeli dan danas, i niti jednom se nije srušila, a surfao sam puno. Meni se niti jedna Alpha verzija nije rušila
A nije ni meni do ove verzije možda tamo od alphe 10.50, a danas jedno 7-8 puta ovaj zadnji build, na Beti opet sve šljaka.
EDIT:Nešto upload zeza - link.
A nije ni meni do ove verzije možda tamo od alphe 10.50, a danas jedno 7-8 puta ovaj zadnji build, na Beti opet sve šljaka.
eto meni taj zadnji build radi kako treba, niti jednom se nije srušila
kako ju je samo lagano instalirati na slackwareu...
skines,
tar jxvf /operablablabla.tar.bz2
cd operablablabla
install
i onda u terminalu zapitkivanja ako ide na posebno mjesto ili normalno i to je to..<3 <3 <3
***** sada kada sam ju instalirao i pokrenuo sam se sjetio zasto sam prosao na firefox... nema downloadhelpera i na fullscreen se ne pojavljuje onaj toolbar kada misem odes na rub(vrh) ekrana..:PPPP