Naprednija Opera 11

poruka: 611
|
čitano: 144.684
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naprednija Opera 11".
14 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

da li postoji extension tipa yahoo mail sličan onome što mozilla nudi? nisam se ubio od traženja....ali nisam ga našao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Naprednija Opera 11
veki22 kaže...

Ja sam je sad instalirao i jako mi se dopada, koristim chrome već dosta dugo,ali opera je brža, barem meni. E sad me zanima me jel ima kakav extension tipa adblock? Instalirao sam no ads ali kolko vidim ne funkcionira.

https://addons.labs.opera.com/addons/extensions/details/noads/1.0.8/?display=en

Evo linka... iako ja više volim koristiti svoju url filter listu :) ovo je ajmo takoreći nešto za lijene :)

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
protjeran
Naprednija Opera 11

Instalirao.

Dojmovi:

Lijepo izgleda

Dobra brzina (neke stranice otvara i malo brze o Chromea, neke malo sporije. U prosjeku tek nijansu sporija.

Stranice koje je pogresno otvarala u prethodnim verzijama jos uvijek pogresno otvara.

Deinstalirao.

Ostaje kombinacija Chrome + FF za one stvari koje Chrome takodjer krivo otvara.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stvar je u tome da se neke stranice još uvijek loše otvaraju...Kad će više ti web masteri prilagoditi stranicu operi :S

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Stranice koje je pogresno otvarala u prethodnim verzijama jos uvijek pogresno otvara.

Nije to do Opere vec je do stranice koja ne podrzava Operu.

LoL nick: Alkser (EU)
17 godina
Naprednija Opera 11

evo i mene na operi i mogu reći da sam iznenađen....inače sam na firefoxu već 5g. ali mislim da ću sad malko isporobati i operu, a chrome mi nije nikako legao...

uglavnom brzna joj je odlična a i acid test je 100/100.....što kod ostalih i nije...

www.apriliabase.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Naprednija Opera 11

Kada izade iz Bete budem je i ja probao. Koristio sam Operu dok jos nije bila free i bio mi je to prvi "pravi" browser nakon IE. Nakon sto sam probao Operu vise nikada nisam ni dodirnio IE. Nakon toga je dosao FF kojega sam koristio godinama i sa kojime sam bio prezadovoljan. Chrome sam instalirao i maknio ga isti dan, da bi mi sada to bio "default" browser.....brz, pregledan, "cist"...tocno ono kako bi browser trebao izgledati.

Opera cim izade iz Bete dolazi kod mene na komp da vidim kako radi te ako ce biti bolja od Chrome-a, ostaviti cu je kao jedini browser na kompu. Naravno, prvo cu je dobro "izmrcvarit" i reci realno sve pluseve i minuse.

Drago mi je da je Opera dozivjele ove, po meni velike promjene....svaka cast (ovo kaze inace zagrizeni ljubitelj Chromea).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crowap kaže...

Stvar je u tome da se neke stranice još uvijek loše otvaraju...Kad će više ti web masteri prilagoditi stranicu operi :S

Zapravo evo kako ljudi pogrešno misle...

Jedina stvar ti je što su te stranice napisane van pravila pa ih   Opera koja slijedi sva pravila općenito lošije rendira...

16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Upravo sam preuzeo Operu 11.

Razlika u brzini u odnosu na prethodnu verziju je i više nego očita i sa sigurnošću mogu reći da je brža od aktualnog Chromea. Detaljnije usporedbe u odnosu na 10.63 nisam radio pošto nemam baš puno vremena za to, al od oka, napredak je itekako vidljiv.

Što se tiče hardverske akceleracije, na Operinim forumima je bilo govora kako će ona biti implementirana tek u finalnu verziju tako da je u ovoj beti nema.

Hoće li to biti potpuna hardverska akceleracija (content + compositing) ili samo compositing (Direct3D 9/10) kao što je slučaj kod Chrome-a?

Pohvale za 11ku.{#}

http://redfoxyhead.blogspot.com
15 godina
protjeran
Aliser kaže...
Commodore kaže...

Nije to do Opere vec je do stranice koja ne podrzava Operu.

znam ja to vrlo dobro, no ostaje problem da mi opera pogresno otvara te stranice.

15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
crowap kaže...

Zapravo evo kako ljudi pogrešno misle...

Jedina stvar ti je što su te stranice napisane van pravila pa ih   Opera koja slijedi sva pravila općenito lošije rendira...

nebitno ko je kriv, rezultat je los. zar bi ja sad trebao ostati bez nekih mogucnosti iz solidarnosti prema softwareu? 

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

nebitno ko je kriv, rezultat je los. zar bi ja sad trebao ostati bez nekih mogucnosti iz solidarnosti prema softwareu?

Jel te tko tjera da ostaješ???

Prvo i prvo ne rendira opera te stranice loše... opera ih rendira po standardu... znači ako stranica ispadne kako ispadne u Operi, tako bi trebala i u ostalim browserima DA ONI POŠTUJU SVE STANDARDE...

ako ti se ne svidja... bježi s nje...

Nije da ćemo plakati...

15 godina
protjeran
Commodore kaže...

Jel te tko tjera da ostaješ???

Prvo i prvo ne rendira opera te stranice loše... opera ih rendira po standardu... znači ako stranica ispadne kako ispadne u Operi, tako bi trebala i u ostalim browserima DA ONI POŠTUJU SVE STANDARDE...

ako ti se ne svidja... bježi s nje...

Nije da ćemo plakati...

jel tebi toliko tesko shvatiti da ima ljudi koji zele da im stranica izgleda i ima sve funkcije kao u ostalim browserima?

naravno da ne zelim takav browser i nije mi jasno zasto to tebe toliko dira.

al ajde, ima nas svakakvih.

17 godina
icecold kaže...

Hoće li to biti potpuna hardverska akceleracija (content + compositing) ili samo compositing (Direct3D 9/10) kao što je slučaj kod Chrome-a?

Pohvale za 11ku.{#}

Iz onog što se priča po Operinim forumima, dalo bi se zaključiti da je riječ o potpunoj hardverskoj akceleraciji. Onakvoj kakvu ima IE9.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
icecold kaže...

Pohvale za 11ku.{#}

Iz onog što se priča po Operinim forumima, dalo bi se zaključiti da je riječ o potpunoj hardverskoj akceleraciji. Onakvoj kakvu ima IE9.

Hvala.

Pravu HW akceleraciju imaju Firefox 4 i IE 9, dok Chrome ima samo compositing.

No videćemo kakvu će Opera ponuditi i kakvo će rešenje imati.

http://redfoxyhead.blogspot.com
17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

mega like, fakat leti, i extenzije su odlicno izvedene

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Naprednija Opera 11

Instalirao sam Operu 11 i sada primjetih da ne radi Instant na Google-u.

Na Firefoxu je radilo, jel zna netko zasto sada ne radi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
na operi ne radi uopće instant...

OSIM ako ne staviš operu da se identificira kao firefox ili IE...

glavno... google doesn't like opera...
16 godina
Naprednija Opera 11

Steta, evo jos jedan nedostatak, također na Google stranicama koje pronađe, nema onog malog povecala sa strane da se moze vidjeti kako stranica izgleda.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kran kaže...

Steta, evo jos jedan nedostatak, također na Google stranicama koje pronađe, nema onog malog povecala sa strane da se moze vidjeti kako stranica izgleda.

A gle... tebi nedostatak...

nekima, poput meni, dobrodosla stvar jer ne volim to...

Svaki proizvod ima svoju publiku, tako i ovaj...

17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Opera 11 je odlična. Da li je netko primjetio kotačić kad se par sekundi drži desna tipka miša?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Šta ovo nije google instant?(operu nisam podesio da me identificira/zamaskira kao neki drugi web browser)

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 17:37 (zitzko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Šta ovo nije google instant?(operu nisam podesio da me identificira/zamaskira kao neki drugi web browser)

Nope...

16 godina
Naprednija Opera 11

Kako radi exstanzija NoAds, jel se moze kako podešavati, stavio sam je i pojavila se gore u desnom kutu i jel je to to.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Google instant ne podrzava Operu.

16 godina
Aliser kaže...
zitzko kaže...

Da, to smo zakljucili.

Nego jel ima neki dodatak npr. Adblock za reklame, da radi na operi 11.

15 godina
neaktivan
kran kaže...
Aliser kaže...
zitzko kaže...

Da, to smo zakljucili.

Nego jel ima neki dodatak npr. Adblock za reklame, da radi na operi 11.

Probaj ovaj:

https://addons.labs.opera.com/addons/extensions/details/noads/1.0.8/?display=en

Ja osobno nisam testirao jer meni ne trebaju extenzije.

17 godina
neaktivan
Ni ja ne kuzim cemu ekstenzija kad imam urlfilter na operi i samo ubacim popis tih gluposti i voila...

:)
16 godina
Ni ja ne kuzim cemu ekstenzija kad imam urlfilter na operi i samo ubacim popis tih gluposti i voila...

:)

Kako se dolazi do toga urlfiltera?

17 godina
neaktivan
http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block

Evo procitaj ovo... i to ti je to... ima par stvari koje moras napraviti (medju kojima je i stvoriti taj fajl u odredjenom direktoriju, procitaj tekst i kopirati onda sve ovo)... manje od minute rada...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice