Da ,ali može li mi napraviti sendvič?
Ne, ali možeš ga staviti u toster i pojesti.
ma pustite sendviče, pitanje je will it blend?
Ok, ja stvarno ne kužim čemu tolika pompa oko tog ekrana. Mislim, preko 290 dpi su imali HTC Touch Pro i Xperia X1 2008. godine i o tome nije bilo ni riječi nigdje, uzimalo se za najnormalniju stvar. Apple napravi 326 dpi ekran 2010. i o tome se piše kao da je svjetsko čudo. Ne razumijem uopće u čemu je bit.
Razumijem da je to nekom selji-belji fascinantno, ali vi ste informatički časopis, ne morate se spuštat na tu razinu.
Moj život sad napokon ima smisao....
OMG koje gluposti uspoređivat ih pod mikroskopom, kaj me boli za razliku pod mikroskopom pa gledam ga s normalne udaljenosti, a ne ispod povečala... Naravno da se vidi razlika ispod povečala, pa nismo glupi znamo razliku u količini piksela...otkrili su toplu vodu.
Bolestan i iritantan marketing.
haha, pa koga je briga tko je imao to prije iPhonea, bitno je da se zna koliko je 4 bolji od starih modela.
Apple i onako pretstavlja svaku novu sitnicu kao da su je oni izmislili, moć marketinga =)
Iako je jasno da je novi ekran bolji od staroga, tek ove snimke koje su za Engadget napravili stanoviti Ryan White i Bryan Gaunt sa Sveučilišta Penn State pokazuju koliko je točno bolji
---------------------------------------
E moji bugovci,,, oprostite al kako moze Mikroskop ustanoviti koji je ekran bolji ? Jel se ekran ne ocjenjuje po ukupnom dojmu kojeg daje???
A ovo kolko ima pixela i sl. gluparije, to ne treba mikroskop, nego kalkulator :) obican kalkulator :)))))))
ugl... BUG ONLINE SUX AGAIN!!!!
Ok, ja stvarno ne kužim čemu tolika pompa oko tog ekrana. Mislim, preko 290 dpi su imali HTC Touch Pro i Xperia X1 2008. godine i o tome nije bilo ni riječi nigdje, uzimalo se za najnormalniju stvar. Apple napravi 326 dpi ekran 2010. i o tome se piše kao da je svjetsko čudo. Ne razumijem uopće u čemu je bit.
Razumijem da je to nekom selji-belji fascinantno, ali vi ste informatički časopis, ne morate se spuštat na tu razinu.
Kako sad ti ne kužiš da je 320 dpi granica koju ljudsko oko može razlučiti ... retina display!! :D šalu na stranu, prvi dojmovi kažu da je ekran stvarno malo nadrealno izgleda tj nestvarno, kao da je lažan, ko ona sjajna plastika što znaju stavljati umjesto pravog ekrana u izložbene primjerke.
Kako sad ti ne kužiš da je 320 dpi granica koju ljudsko oko može razlučiti ... retina display!! :D šalu na stranu, prvi dojmovi kažu da je ekran stvarno malo nadrealno izgleda tj nestvarno, kao da je lažan, ko ona sjajna plastika što znaju stavljati umjesto pravog ekrana u izložbene primjerke.
Retina my ass Ma vjerujem ja da je dobar ekran, ali ovaj članak uopće nije o tome. Ovaj je članak doslovno vijest o tome da su otkrili da ekran sa 4 puta više piksela ima 4 puta više piksela. Odlično. To bih očekivao od 24 Sata i od Jutarnjeg, ali kad dođem na BOL očekujem neku vijest za nas koji smo informatički ponešto obrazovani a ne za moju mamu. (bez uvrede mojoj mami, naravno
)
Pa posto Apple iz nekog razloga nije mogao ili nije hteo da dobije Super AMOLED ekrane, onda su izmislili "novi tip" ekrana i nazvalai ga Retina dosplay i sad svi treba da mislim kako je to nesto najsavrsenije sto postoji na svetu... Kakav marketing, katastrofa...
Pa posto Apple iz nekog razloga nije mogao ili nije hteo da dobije Super AMOLED ekrane, onda su izmislili "novi tip" ekrana i nazvalai ga Retina dosplay i sad svi treba da mislim kako je to nesto najsavrsenije sto postoji na svetu... Kakav marketing, katastrofa...
A čuj, svakako je najgušće reze među telefonima. A lcd isp ima određene prednosti kao i mane u usporedbi sa Super Amoledom. Marketing kaže da je to ekran sa najboljom rezom na tržištu sphonea, a to i jest.
Dakle zaključak ovog je:
iPhone 3 niš ne valja, bacajte to u smeće i kupujte četvorku! A onda kada dođe petica će njen ekran biti još bolji pa ćemo se smijat ovome...
Je, to mi nista ne govori...
Vise me zanima na koji se lakse maze pasteta..., pa bi zamolio da slijedeci pokus bude po tome pitanju. Zahvaljujem unaprijed.
Dakle zaključak ovog je:
iPhone 3 niš ne valja, bacajte to u smeće i kupujte četvorku! A onda kada dođe petica će njen ekran biti još bolji pa ćemo se smijat ovome...
Mozda bi bilo najbolje da ga ODMAH bacimo u smece :)
po naslovu mislio da su ugradili mikroskop u iPhone 4
fantastično

izgleda da je apple ovaj puta zeznuo...
iphone gubi signal kad ga se drži u lijevoj ruci zbog antene u onom obruču http://www.engadget.com/2010/06/24/some-iphone-4-models-see-signals-drop-to-0-when-held-left-handed/
iphone drop test http://www.engadget.com/2010/06/24/iphone-4-drop-test-yields-results-video/ (malo prebrzo umre za moj ukus?!)
noooooooooooo
iphone gubi signal kad ga se drži u lijevoj ruci zbog antene u onom obruču http://www.engadget.com/2010/06/24/some-iphone-4-models-see-signals-drop-to-0-when-held-left-handed/
Ovo je meni isto idiotsko ako je to istina, ja mobitel skoro stalno držim u ljevoj ruci(iako sam dešnjak) a i kad pričam mi je uglavnom u lijevoj ruci. Sad ljudi moraju i mjenjat navike kojom rukom koriste mob da bi imao signal Ili je to appleova zavjera da se istrijebe ljevaci
Ovo je meni isto idiotsko ako je to istina, ja mobitel skoro stalno držim u ljevoj ruci(iako sam dešnjak) a i kad pričam mi je uglavnom u lijevoj ruci. Sad ljudi moraju i mjenjat navike kojom rukom koriste mob da bi imao signal Ili je to appleova zavjera da se istrijebe ljevaci
I trojka nije baš neki primjer odličnog prijema, a sad postaje i gore. Očito su nokijine tužbe urodile plodom :)
Kako je netko prije reko "to znaci da IP 3 nist ne valja.....
Da oni su sve to mogli odma napravit a oni stalno bacaju polu proizvod i onda sa jakim marketingom ubijaju ekipicu......
Najbolji prijmjer je ona rekama za video poziv ! WAAUU pa moji W910i podržava video poziv.. ?! tko je tu glup
iphone drop test http://www.engadget.com/2010/06/24/iphone-4-drop-test-yields-results-video/ (malo prebrzo umre za moj ukus?!)
noooooooooooo
Ako je ovo gore točno onda se slažem da je Apple ovaj put zabrljao stvar. Mislim da ću ovo preskočiti. Osim ako stvar spase sa Ipod Touch.
Za sada 3 velika minusa koja su trebali ispraviti.
1. poleđina osjetljiva na grebanje (OPET!!!!!)
2. gubitak signala ako metalni rub dođe u veći kontakt sa kožom (ajde to se ispravi sa onim plastičnim obrubom, ali ipak)
3. promjene boje na ekranu - ipak nije trajna greška (žute točke su posljedica nekog premaza koji se još nije uspio osušiti - potvrđeno je da potpuno nestane nakon dana korištenja)
Veoma sam razočaran ovom serijom. Nema šanse da pređem na Android jer je iOS 4 ipak bolji i ima veći i bolji izbor app + JAILBREAK :) stoga Apple probudi se.
Evo baš ja gore napisao da žutica nestaje nakon korištenja.
http://www.engadget.com/2010/06/24/iphone-4s-yellow-spot-issue-goes-away-with-a-bit-of-time/
Jel vi to pricate o genijalnoj integraciji antene u kuciste? Mora se drzati uodredjenoj ruci? Morate priznati da je to genijalno. Niko to jos nije napravio. Svi ostali su krsevi i mozete ih drzati kako hocete. GENIJALNO!!!
Ovo je fakat sramota za Apple i još jedna potvrda da je ovaj zadnji Iphone prepun propusta i nedostataka... Ovakve stvari sa signalom se ne bi smijele ni pod koju cijenu događati, a pogotovo kad je riječ o telefonu koji košta 7000 kn. Što reći nego SRAMOTA!!!
A čuj, svakako je najgušće reze među telefonima. A lcd isp ima određene prednosti kao i mane u usporedbi sa Super Amoledom. Marketing kaže da je to ekran sa najboljom rezom na tržištu sphonea, a to i jest.
Slažem se da Iphone trenutno ima najbolji zaslon. Evo usporedbe sa SUper AMOLED. Iphone je bolji.
http://www.engadget.com/2010/06/24/iphone-4-retina-display-vs-galaxy-s-super-amoled-fight/