Microsoft uspješan

poruka: 22
|
čitano: 5.065
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft uspješan".
17 godina
Microsoft uspješan

Dadada... samo naprijed!

BTW, Windows Phone 7 će bit ludnica!

Vorsprung durch Technik
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Microsoft uspješan

Jos da nemaju monopol na trzistu. Samo da se malo proizvodaci igara opamete pa pocnu raditi igre i za linux ( ubuntu se siri sve vise i vise ) sreci nebi bilo kraja.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Microsoft uspješan
konjRR kaže...

Jos da nemaju monopol na trzistu. Samo da se malo proizvodaci igara opamete pa pocnu raditi igre i za linux ( ubuntu se siri sve vise i vise ) sreci nebi bilo kraja.

Hmmm to će biti nikad, recimo produkcija AAA igre stoji 10 - 30 milijuna dollara , e sad reci tko bi uz sav taj trud dao free ? 

Opet Linux je besplatan , ali Linux guru je skup.

Nešto što mi nije nikada nije bilo jasno, recimo gledao sam dokumentarac o Linux-u i ono što mi je bilo zanimljivo kako ti ljudi koji štuju free open source imaju astronomska primanja , idu po konferencijama koja su u većini slučajeva na nekim fancy mjestima , te kortizacije za iste koštaju bogatstvo, skoro svaki ima dvorac od kuće, itd, itd. Uvijek sam zamišljao da te likove kao cyberpunkere sa izlizanim starkama.

http://www.woodgamesfx.com
17 godina
woodgamesfx kaže...
konjRR kaže...

Hmmm to će biti nikad, recimo produkcija AAA igre stoji 10 - 30 milijuna dollara , e sad reci tko bi uz sav taj trud dao free ? 

A zašto bi dali svoj trud free?

15 godina
neaktivan
segregator kaže...

Pa jedino ako su ludi ili imaju novaca za bacanje :)

17 godina
Microsoft uspješan

Hehe, još jedna reklama u BUG-u Izlanuo se Al kužim ja to.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Microsoft uspješan

a ima ona stara narodna... ko ne plati kurvu, plati doktora...

tako da ono, ak ti ne platiš os, plačaš debelo lika koji će ti održavat susatav....

oba dva sustava imaju svoje + i -.

ti ak si loš na linuxu i ode ti neš u pip, onda ga možeš ježiti dok odkloniš problem..... dok na win imaš free pozivni help centar 0-24 i vrlo vjeroajtno ćeš uklonit kvar.

usluga se plaća i mislim da nema tolikih altruista koji će napravit nešto, a da pri tome ne nađu svoju neku zaradu....

osim toga imaš edicija linuxa koje se debelo plačaju...

0 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...
segregator kaže...

Pa jedino ako su ludi ili imaju novaca za bacanje :)

Nisi skužio poantu...zašto bi dali svoj trud free? Zašto ja, koji sve igre na Win kupujem legano, ne bi nastavio kupovati i na Linuxu?

mrvica_zg kaže...

a ima ona stara narodna... ko ne plati kurvu, plati doktora...

tako da ono, ak ti ne platiš os, plačaš debelo lika koji će ti održavat susatav....

Ili sam recimo sam dovoljno pametan pa ne moram nikome plaćati. Osim toga, ko se zna služiti netom, podrška i za Win i za Linux je besplatna. Ali kad dođemo

do SERVERSKIH usluga, vjeruj mi da je i software i support daleko jeftiniji na Linuxu

17 godina
neaktivan
mrvica_zg kaže...

Jel ti osobno znašikoga tko koristi linux i plaća održavanje nekom liku?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 14:15 (dekstroza).
15 godina
neaktivan
segregator kaže...
woodgamesfx kaže...

Nisi skužio poantu...zašto bi dali svoj trud free? Zašto ja, koji sve igre na Win kupujem legano, ne bi nastavio kupovati i na Linuxu?

Ti možda i bi, ali velik broj ljudi ne bi jer su jednostavno naučili uzimat software kao zdravo za gotovo, a i sumnjam da je Linux developerima u cilju stvoriti nešto slično. Njima je u interesu zaposliti se u velikim poslovnim okruženjima, integrirat se kao sys admini i zarađivat ogromnu lovu, znam par takovih i nemam ništa protiv, ljudi znaju znanje i naplačuju to, ako mogu drugi mogu i oni.

15 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
mrvica_zg kaže...

Jel ti osobno znašikoga tko koristi linux i plaća održavanje nekom liku?

Ja znam par njih , ali novac ne leži u đepu "običnog" korisnika već u velikim poslovnim sustavima ( čitaj banke ) , a to jako dobro znaju oni koji se orjeniraju za Linux sys admine. 

16 godina
protjeran
segregator kaže...

Ili sam recimo sam dovoljno pametan pa ne moram nikome plaćati. Osim toga, ko se zna služiti netom, podrška i za Win i za Linux je besplatna. Ali kad dođemo

do SERVERSKIH usluga, vjeruj mi da je i software i support daleko jeftiniji na Linuxu

Upravo suprotno. Skuplji je nego win.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
17 godina
Buffer Overflow kaže...
segregator kaže...

Upravo suprotno. Skuplji je nego win.

Je. Pokazuju ona 2-3 "istraživanja" naručena i plaćena od strane...Microsofta Nevinašce

Ja igrom slučaja imam iskustva iz prve ruke koja govore suprotno

17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
konjRR kaže...

Nešto što mi nije nikada nije bilo jasno, recimo gledao sam dokumentarac o Linux-u i ono što mi je bilo zanimljivo kako ti ljudi koji štuju free open source imaju astronomska primanja , idu po konferencijama koja su u većini slučajeva na nekim fancy mjestima , te kortizacije za iste koštaju bogatstvo, skoro svaki ima dvorac od kuće, itd, itd. Uvijek sam zamišljao da te likove kao cyberpunkere sa izlizanim starkama.

Zasto bi igru koju pustis na Linuxu morala biti free??? Ili zasto bi morala biti open source (posto ti ocito mislis da mora)...

Polupao si lončiće malo, na Linuxu mozes isto toliko prodati kvalitenu aplikaciju kao sto i na win-u mozes (ili mislis da neke tvrtke koje izdaju software specijaliziran za neke stvari na linuxu daju to besplatno... lol)

In Control
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
konjRR kaže...

Pa u cemu je problem, jedan strucnjak za linuk po tebi nema pravo zaradivat, nema dzabe ni u stare babe. Vecina Linux zajednice nema astronomska primanja, ali ako si dobar u linux-u , lako si zaradis dobre novce. Vecina programera i system admina se ovih dana odlucuje na Win platforme pa stoga konkurencija rusi prosjecna primanja na Win platformi a povecava na Linux - Unix. Starke su davno izasle iz mode, odjelo i kravata donosi znatno vise novaca. Vjeruj mi neides na razgovor za posao kod nekog IBM-a ili HP-a u starkama i trapericama.

Win7 ocigledno se dobro prodaje, mozda nakon SP1 i ja instaliran jedan.

e.......
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 22:53 (AlterA).
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Zasto bi igru koju pustis na Linuxu morala biti free??? Ili zasto bi morala biti open source (posto ti ocito mislis da mora)...

Polupao si lončiće malo, na Linuxu mozes isto toliko prodati kvalitenu aplikaciju kao sto i na win-u mozes (ili mislis da neke tvrtke koje izdaju software specijaliziran za neke stvari na linuxu daju to besplatno... lol)

Htio si reci: "Mozes probati prodati". Navrati malo do bilo kojeg linux foruma i vidjet ces kako je glavni razlog za prelaz na linux vecini cinjenica da je daleko jeftiniji od windowsa, i to od samog OS-a, officea, pa do svih ostalih aplikacija. Kako ti mislis takvom mentalitetu prodat bilo sto? Naravno, ima izuzetaka, npr. vece tvrtke, ali one uglavnom kupuju servere i ozbiljne aplikacije a ne igre. Cinjenica je i da je za razliku od nekih drugih djelatnosti, software jedna cudna grana u kojoj su troskovi razvoja i proizvodnje prakticki potpuno neovisni o kolicini koju ces prodati, tako da je itekako velika razlika u potencijalnoj zaradi da li ciljas na trziste koje ima 1% udjela (linux) ili 90%+ (windowsi).

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Htio si reci: "Mozes probati prodati". Navrati malo do bilo kojeg linux foruma i vidjet ces kako je glavni razlog za prelaz na linux vecini cinjenica da je daleko jeftiniji od windowsa, i to od samog OS-a, officea, pa do svih ostalih aplikacija. Kako ti mislis takvom mentalitetu prodat bilo sto? Naravno, ima izuzetaka, npr. vece tvrtke, ali one uglavnom kupuju servere i ozbiljne aplikacije a ne igre. Cinjenica je i da je za razliku od nekih drugih djelatnosti, software jedna cudna grana u kojoj su troskovi razvoja i proizvodnje prakticki potpuno neovisni o kolicini koju ces prodati, tako da je itekako velika razlika u potencijalnoj zaradi  da li ciljas na trziste koje ima 1% udjela (linux) ili 90%+ (windowsi).

Ovako glupu tvrdnju nisam dugo cuo... moja cijela tvrtka je na linuxu (19 strojeva + 2 mac koji nisu na linuxu) i ja nemam NIKAKVIH dodatnih troskova... tako da su to prazne price... LINUX nije skuplji, mozes si misliti sto moram imati sistem admina... morao bih i ovako i onako...

A sto se tice igara... i tu grijesis... a dobar primjer je indie bundle pack... pogledaj koliko su linuxasi love dali... To sto djeluju razliciti lobiji pa se Linux zeli sustavno ubiti (nekako im ne uspjeva) to je druga stvar... ali daj molim te, dok ne probas, nemoj komentirati...

Mene bi msdn pretplata tijekom recimo 5 godina dosla ko svetog petra maslo...

In Control
15 godina
neaktivan

Mene bi msdn pretplata tijekom recimo 5 godina dosla ko svetog petra maslo...

Pa i ne baš. Ako cijenu MSDN pretplate zaokružimo na $1000 godišnje (tu je negdje otprilike, ne da mi se sad točno gledati), to te ispada $47,61 po mašini godišnje ($1000 / 21 mašina). S time da s povećanjem broja mašina ova cijena po mašini proporcionalno pada. Uzevši u obzir što sve dobijaš u pretplati, riječ je zaista o smiješnoj cifri. OK, imaš još troškove CAL-ova (ako hoćeš da sve bude legalno), ali riječ je o jednokratnim troškovima.

Stvar je u tome Microsoft na MSDN pretplati okreće $ na broju korisnika, a ne na cijeni pojedinačne pretplate.

Plus, partneri uključeni u MSDN program dobijaju i dodatne pogodnosti. Npr. vaučeri za konferencije, edukaciju i certifikacijske ispite, dodatni softver, kupone za popuste za razne ne-Microsoft stvari (zadnji put smo dobili kupon za -20% za Overseas Express pošiljke), tu je i free support, original instalacijski DVDi, promotivni materijal (USB keyevi, kišobrani, majice, blokovi itd.), blablabla...

Da skratim - nisu stvari s Microsoftom toliko loše koliko Linux useri vole misliti. Namigiva

P.S.

E da, BTW - za one koji ne znaju... Microsoft ima i BizSpark program, za startup tvrtke i gdje u biti MSDN program plaćaš $100 u periodu od 3 godine. U tvojem slučaju bi te to ispalo $1,5 po mašini godišnje u tom periodu, dakle jeftinije od DVD-a na koji bi eventualno zapržio Linux distru.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan
Microsoft uspješan

naslov captain obvious xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
vlad0 kaže...

P.S.

E da, BTW - za one koji ne znaju... Microsoft ima i BizSpark program, za startup tvrtke i gdje u biti MSDN program plaćaš $100 u periodu od 3 godine. U tvojem slučaju bi te to ispalo $1,5 po mašini godišnje u tom periodu, dakle jeftinije od DVD-a na koji bi eventualno zapržio Linux distru.

ma koji vrazji DVD od 1.5$ jesi ti normalan, a i ubuntu ide na jedan CD... Belji se

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
vlad0 kaže...

P.S.

ma koji vrazji DVD od 1.5$ jesi ti normalan, a i ubuntu ide na jedan CD... Belji se

Ma karikirah, pobogu... Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
Mene bi ispalo puno skuplje to raditi jer neke specijalizirane softwere placam i do 10 puta manje nego na winsima + jos rade puno brze...

Kako god okrenes jeftinije mi raditi na Linuxu... I vecini ljudi bi bilo... samo sto zato treba ipak malo i angazmana...
In Control
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice