Microsoft ponovno kažnjen

poruka: 116
|
čitano: 11.653
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft ponovno kažnjen".
17 godina

Bas me zanima u ciji dzep idu ti novci Bogataš

0 0 hvala 0
17 godina

Mene zanima koje su pozitivne, a koje negativne strane davanja otvorenog koda drugima na koristenje. Prva stvar koja mi je pala na pamet su virusiBelji se. Bilo bi fora da se ista stvar desi Applu.

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft ponovno kažnjen
Mah sta god da se lose desi Microsoftu extra!!!!!!! Nek samo keširaju ma imaju oni para... ZIVIO OPEN SOURCE
17 godina
neaktivan

Osobno ne podnosim Micro$oft... ali ovo mi je malo pretjerano.

Zvuci mi cisto kao isprika EU da zaradi malo love. A bas me zanima koliko bi kaznili recimo neku firmu 100 puta manju od M$-a??

Da sam ja Bill Gates, ne bi im platio ni centa, pa nek oni prigovaraju koliko hoce. A sta im mogu napravit ionako? zabranit prodaju u europi? vise stete nego koristi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Istina je da se M$ ponaša totalno monopolistički u vezi nekih svojih proizvoda, ali opet mogu reč - s punim pravom. Za sada još niti jedna distribucija Linuxa ne može ozbiljno konkurirati Visti ili XPu. Probajte biti 'ozbiljniji' gamer pod Linuxom?  LOL!  A tko upravo kupuje najjače komponente?  Pa gameri naravno! Znači - proizvođačima hardvera je bitnije da M$ radi sve zahtjevnije OSove, dok je proizvođačima igara lakše programirati pod DXom i Windows platformom koja ipak ima unificirana pravila (DX), pa ne moraju za svaki komad hardvera pisati  posebne procedure (boljka Linuxa raznih..). Stvar je praktičnosti - imaš Windoze i miran si, ležeran..  sve ti radi bez previše prtljanja po samom OSu i namještavanja kojekakvih više ili manje skrivenih postavki.

Intel Core2 Duo E8400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

...lakše programirati pod DXom i Windows platformom koja ipak ima unificirana pravila (DX), pa ne moraju za svaki komad hardvera pisati  posebne procedure (boljka Linuxa raznih..)...

Namjerno lažeš ili? Direktan pristup hardwareu: SDL (Simple DirectMedia Layer), Mesa (open source OpenGL); Frameworks: OGRE (Object-Oriented Graphics Rendering Engine), Allegro (A game programming library). BTW, sve navedene biblioteke su multiplatformske.

anonimni privremeni email je zakon
17 godina
protjeran
nema_šanse3 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

...lakše programirati pod DXom i Windows platformom koja ipak ima unificirana pravila (DX), pa ne moraju za svaki komad hardvera pisati  posebne procedure (boljka Linuxa raznih..)...

Namjerno lažeš ili? Direktan pristup hardwareu: SDL (Simple DirectMedia Layer), Mesa (open source OpenGL); Frameworks: OGRE (Object-Oriented Graphics Rendering Engine), Allegro (A game programming library). BTW, sve navedene biblioteke su multiplatformske.

Dobro onda gdje su razvojni timovi koji razvijaju veće hit igre na bazi tih frameworka?
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Istina je da se M$ ponaša totalno monopolistički u vezi nekih svojih proizvoda, ali opet mogu reč - s punim pravom.

A kojim pravom, nerazumijem.

Za sada još niti jedna distribucija Linuxa ne može ozbiljno konkurirati Visti ili XPu. Probajte biti 'ozbiljniji' gamer pod Linuxom?  LOL!  A tko upravo kupuje najjače komponente?  Pa gameri naravno! Znači - proizvođačima hardvera je bitnije da M$ radi sve zahtjevnije OSove, dok je proizvođačima igara lakše programirati pod DXom i Windows platformom koja ipak ima unificirana pravila (DX), pa ne moraju za svaki komad hardvera pisati  posebne procedure (boljka Linuxa raznih..). 

Nemislim da su ove dvije teme vezane, Usporedba MS-a & Linuxa i monopolisticko ponasanje Microsofta.

Stvar je praktičnosti - imaš Windoze i miran si, ležeran..  sve ti radi bez previše prtljanja po samom OSu i namještavanja kojekakvih više ili manje skrivenih postavki.

Microsoft kontrolira cijelo trziste kako OS-a tako i popratnog soft-a za njihov OS, te gusi svaki pokusaj poboljsavanja istih.

Dakle  nije rijec o tvojoj lojalnosti ili priklanosti jednom Operativnom rjesenju vec o dominantnom te nedopustenom ponasanju jednog OS providera, mozda da to stavim u tvoje okruzje, "zamisli da imas samo jednu znacajnu izdavacku kucu za igre i da svaku godinu puste 2-3 igre, mozda dobre nakon 3 mjeseca ispravljanja bug-ova, te gomilu nekakvih igara otvorenog koda koji nemogu isplivati na povrsinu zbog kontroliranja trzista od stranje ove glavne izdavacke kuce."

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

@Mayo, problem je u komercijanoj neisplativosti (ili bolje reć percipiranoj komercijanoj neisplativosti) GNU/Linuxa kao platforme za igre, a ne u nepostojanju biblioteka i API-ja.

anonimni privremeni email je zakon
17 godina

Meni je cijela logika ove presude glupa. M$ radi OS, njihov proizvod, i sta tu sad tko ima srat sta oni smiju staviti unutra, a sto ne smiju? Da unutra nema media playera i IE-a onda bi ljudi kukali zasto toga nema. Take it or leave it.

Zasto nisu digli tuzbu protiv apple-a u vezi iPhone-a, koliko se sjecam programeri bash nisu bili odusevljeni mogucnoscu programiranja za njega. Ni protiv npr. Volkswagen-a nisu dizali tuzbu sto stavlja svoje motore u svoja vozila. A mogli bi, neka daju ljudima izbor...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 7:45 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Linus Torvalds je jednom rekao: "Nemam namjeru uništiti Windowse, biti će to slučajni 'side effect'!"

Linux je toliko bolji OS od ostalih koje poznajem, da je jedan Novell napustio svoj i za 210 milijuna dolara kupio SuSE linux distribuciju.

Dolazi vrijeme kada će na linuxu raditi više igrica nego na windowsima.

Wine projekt je već na 0.9.x verziji.

Mono (.NET klon od M$-a) je u sličnoj (završnoj fazi).

Ne bih mijenjao OpenOffice za M$ Office, da mi netko plati...

Ovo je mišljenje mene kao programera...

Nikola Tesla and My Thoughts:
http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još uvijek ne vidim uništene Windowse

Još uvijek ne vidim te igrice za Linux

Wine još uvijek en radi kako treba

Mono baš i nije... ne znam

MS Office - Open office - tako tako

I ne vidim Linusa baš se pravi važan nakon što je cijeloj open source zajednici okrenuo leđa i popljucao ih.

Uostalom, ne znam što u industriji bilo tko radi ako m smeta zarada. Pa svi mi želimo zaraditi što više i pobijediti svu moguću konkurenciju. Microsoftova politika je sasvim razumljiva.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina

Microsoft ne može nitko uništit i prestanite fantazirat.

Pozdravljam novu globu ali opet ne razumijem kako netko može nekome srat i gurat nos u tuđe poslove?!?

Kao što je netko prije napisao to je njihov proizvod i kaj je u njemu ili nije je njihova stvar.

Kome ne paše nek si stavi Linux pa nek pametuje. Nitko nikoga ne tjera da nešto kupi i tupljenje o otvaranju kodova je krajnje stupidno.

Ne paše ti Office uzmi OpenOffice, Internet Explorer - Firefox, za sve postoji alternativa koja je po meni bolja i meni osobno draža jer mrzim Microsoft.

Globit treba kretene koji uvode Microshit u državne institucije i stvaraju ovisnost o njihovim aplikacijama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zašto ti mrziš Microsoft?

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina

Jer prodaju poluproizvode.

Zato jer prodaju program koji pečiraju sljedeče dvije godine i promjene pol koda ili dodaju još 50% koda.

Daj si zamisli da kupiš auto i da ti za dvije godine zamjene pol auta ili da ti u prvom zavoju po putu od auto kuće do doma otpadne kotač?!?!?!?!

Microsoft je bahata američka korporacija koja gazi i otkupljuje konkurenciju kako bi povečali profit automatski zaustavljajući moguć napredak informatičke industrije kroz inovacije malih ali nedovoljno jakih firmi.

What is there not to love? hate?!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 9:40 (NEW_MAN).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Za sada još niti jedna distribucija Linuxa ne može ozbiljno konkurirati Visti ili XPu. Probajte biti 'ozbiljniji' gamer pod Linuxom?  LOL!  A tko upravo kupuje najjače komponente?  Pa gameri naravno!

ma daj ne budi smiješan, kao prvo, linux distribucije itekako konkuriraju windowsima, samo što se to ne odnosi na domenu gamera (zasad). no, izgleda da nisi upoznat sa ničim drugim budući da se očito samo igraš na računalu. linux istina još uvijek nije dobar za igre, ali svijet ne počinje i ne završava sa igrama, DX-om niti su gameri ti na kojima se najviše zarađuje. nemoj se zavaravat. što misliš, zarađuju li trgovine računalnom opremom više na 'ozbiljnim gamerima' ili na firmama?

...weeping shades of indigo... shed without a reason... weeping shades of indigo...
17 godina
neaktivan

Poluproizvode? - ne bih se baš složio. Meni Microsoftovi Windowsi rade jako, jako fino. Imaju ljepše fontove i finije, mekše (ne samo vizualno) sučelje i od Gnomea i od K-a.

Što se patchiranja tiče, ti očito nemaš pojma o čemu pričaš. Linux distribucije izlazeg svaki mjesec skoro. A baš da mi je na Windowsima otpao kotač.... nije se desilo.

Bahata korporacija da, koja ulaže milijarde dolara u edukaciju i dobrotvorne svrhe, što to radi i sam osnivač Gates i što je PC zahvaljujući upravo Microsoftu danas u svakom domu u barem jednom primjerku...

Gazi konkurenciju? A ti ne gaziš konkurenciju? Bojim se za tvoju budućnost ako voliš konkurenciju. Ja konkurenciju volim u potpunosti zgazit i bio bih najsretniji kada bih imao monopol na apsolutno sve.

Inače, za tvoju informaciju, otkupu od Microsofta veseli se svaka kompanija jer im to znači višestruko povećanje profita.

Nikakav napredak ne koče, dapače, tjeraju napredak softvera i hardvera naprijed dajući (kupnjom) sredstva malim timovima za napredak i oživljavajući male ideje u praksi; ideje koje bi u suprotnom nestale zbog nedostatka resursa.

Ostavi se te patetične demagogije i priče o Windowsima koja je prolazila još davno prije Win 95 SR2.... Smiješno zvuči i ta lažno-komunistička demagogija o konkurenciji.

Ako ti se radi besplatno za dobro zajednice, javi mi se s podacima na privatnu poruku. Vrlo rado ću prihvatiti tvoj rad za opće dobro. Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 9:59 (naxeem).
17 godina
neaktivan

microsoft se ponaša monopolistički i protivno zakonima EU.jer u EU mora postojati tržišna utakmica.

a ovo vezano uz Volkswagen, ne mogu podići tužbu jer nisu jedini proizvođaći automobila.

kad bi oni samo proizvodili motore i imali monopolistički položaj i svi proizvođači kupovali od njih, onda bi ih mogli kazniti.

a ti ako hočeš dobar auto s dobrim motorom, takav češ i kupiti.

MS-u je ovo već 3 kazna, ukupno je EU naplatila preko milijardu dolara.

pa jeftinije je Ms-u slušat EU i stavit unuta sve i otvoriti kod nego plačati kazne.

MS se boji ideja ili se boji svojih krađa, tj. možda je šta popalio opensource zajednici, to ugradio u windowse ili popalio neku tehnologiju i kad bi otvorio kod bilo bi možda još više tužbi.

cijela vista je izgrađena oko .net-a.

17 godina
neaktivan

da.... istina je... svi su protiv microsofta čak i eu. cijeli svemir je protiv njih jadnih kvalitetnih

heheheeheheeh

17 godina
neaktivan
MarkoCro kaže...

MS se boji ideja ili se boji svojih krađa, tj. možda je šta popalio opensource zajednici, to ugradio u windowse ili popalio neku tehnologiju i kad bi otvorio kod bilo bi možda još više tužbi.

cijela vista je izgrađena oko .net-a.

možda????

pa sve nove patente koje je registrirao ms zapravo je popalio opensourceu.....   uhvatio je uspavane inovatore prije nego su svoje radove
zaštitili GNU licencom koja zabranjuje bilo kakav oblik naplate osmišljenoga.

stalno ugrađuje open source elemente u windowse i svoj office a za uzvrat nikome neda uvid u svoje sistemske fajlove... zato su i kažnjeni.

ima tu jedna stara narodna:  "možeš zaj..at koga hoćeš ali ne dokle hoćeš!"
17 godina
neaktivan

Ja pozdravljam kažnjavanje M$-a ali budimo iskreni.

M$ neće nikad otvoriti kod u potpunosti.

Rađe placaju kazne.

Otvaranje koda bi istovremeno moglo znaciti i da bi druge firme imale predložak kako napraviti konkurentan OS windowsu.

Love imaju dosta za placanje pa nek plate.

A otvaranje koda bi automatski znacilo i puuuuuno više virusa i ostale gamadi iz interneta.

To se mislim neikom nebi sviđalo.

Nisam fan M$-a ali na jednu stranu ih razumijem.

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Rade ti jako fino jer su pečirani.

Bil daje svoje pare a ne od Microsofta i firme koje daju u dobrotvorne svrhe imaju višestruko koristi od toga.

PC je u svakom domu neovisno o Microsoftu, on je u svakom domu jer su takva vremena isto kak je i auto u svakom domu (ko si može priuštit).

Gazit konkuranciju je ok ako postoji zdravo tržište bez monopolizma, a gazit konkurenciju jer imaš monopol je druga priča.

Ako ne koče napredak zašto je EU mišljenja da koče? Zašto ih se kažnjava?

Praksa kod otkupa konkurencije je da se onda ta ista ugasi a ono kaj valja implementira u vlastiti proizvod.

Ne mislim radit za badava ;P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pečiran je i Linux bogami. Da mu ne treba patch nebi izlazile nove verzije niti bih ja ikada rekompajlirao kernel. Nemoj mi samo reći da su na Linuxu patchevi samo performance nadogradnje.

Bill daje svoje pare, ali daje i MS.

PC nebi bio u svakom domu da Microsoft nije forsirao približavanje PC-a i OS-a i najglupljem korisniku.

Gazit konkurenciju je uvijek dobro. :) Jebiga, danas moraš bit Ferengi da preživiš inače će te drugi Ferengi zgazit.

Ne vidim kako koče napredak. Tjeraju i hardver i softver naprijed. Danas se mainstream grafika proizvodi po softveru, a ne softver po grafici.

Firme se ugase kao takve, ali egzistiraju kao dio Microsofta. Implementacija bilo čega što sam ja napisao u neki MS proizvod bila bi super jer bi to značilo da sam zaradio jako puno para. :)

Pa što nebi softver trebao biti opće dobro? :D

17 godina

Ma danas sve živo pečira, živimo u svijetu pečeva gdi se sve nekej forsira pošto poto a kad ti ga uvaljaju onda je kasno pa na mala vrata pečiraju.

Windowsi su mrvicu skuplji pa bih volio za te pare da nema pečeva ;P

Pare se daju za reklamu, porezne olakšice i ko zna zašto samo ne zato jer su oni dobri u duši jer nitko nije dobar u duši eventualno postoje naivni.

PC bi bil u domu jer da nije bilo Microsofta bil bi neko drugi. Došlo je do informatičke revolucije i Bil se prvi snašel tak da je napravil najjači OS koji vlada svijetom bez obzira kolko to meni ne paše. Btw imal sam sve Win od kad postoje i imal ih budem dok ne krepam jer su najbolji bez obzira kolko mene to smeta.

Gazit konkurenciju je uvijek dobro dok si ti taj koji gazi, a kad te gaze onda baš i nije super. Primjer naše vrle telefonije koja je još uvijek skupa ali su cijene drastično pale od kad se pojavila konkurancija i T-Mobile nema monopol.

Gdi si Ferengije iskopal lol :P da je po njihovom svi bi kruha bili gladni.

Softver i hardver se sam tjera kako bi bili konkurentni a ne jer Microsoft proizvodi Windowse.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Microsoft proizvodi puno više od Windowsa.

Nego, malo si mi smiješan; prvo sve mrziš, pa sve voliš.

Štp se tiče patcheva, ne postoji niti će ikada postojati takav softver koji ne treba patch.

17 godina

Proizvodnja Microsofta nema veze s napretkom hardvera nego činjenica da sve firme imaju konkurenciju i ta ista konkurentnost (nema monopola) tjera proivođače da rade bolje jeftinije.

Intel - AMD, Nvidia - ATI itd.

Volim sve što je u moju korist a mrzim sve što nije.

Postoje pečevi kojima se određenom programu dodaju dodatne funkcije, postoje oni koji krpaju rupe koje zlobnicima omogučavaju upad na računalo i postoje pečevi koji se prodaju pod poboljšanja a zapravo krpaju rupe.

Pečevi su normalna stvar samo ako plačam za nešto onda bih volio da ih je što manje.

Windowsi su kao i žene nužno zlo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Microsoft proizvodi puno više od Windowsa.

Nego, malo si mi smiješan; prvo sve mrziš, pa sve voliš.

Štp se tiče patcheva, ne postoji niti će ikada postojati takav softver koji ne treba patch.

ovaj radi za microsoft ziher Šutim
17 godina

Tuzbe se ne odnose na monopol OS-a. MS ima prirodni monopol na OS. Nitko te ne sili da koristis Windowse.

Tuzbe se odnose na nedokumentirane i zatvorene APIe za Office, WMP i ostale jezgre.

Da bi neka firma otvorila ili generirala Excel dokument iz svoje aplikacije, na klijent masini mora biti instaliran Office ili moraju kupiti neki vanjski  (.NET/COM) objekt koji to moze bez instaliranog Officea.

O takvim stvarima se radi u tuzbi. Koristenje pozicije za guranje svojih proizvoda. To bi svaka firma napravila i to svaka firma radi (inace propada) no sud zamjera MS-u jer je premocan i lako gazi male proizvodjace softvera sto bas i nije u potpunosti istinito.

MS je u zadnjih 2 godine ubacio podrsku za XML svugdje u svoje proizvode. Nisu vise tako jako "zatvoreni".

Ali ova presuda mi je apsurdna jer nigdje nisam uspio naci kamo idu ti novci. Oni traze ogromnu svotu od MS-a koji ce je morati platiti (a vjerojatno nece) da mu ne zabrane izlazak na EU trziste.

No mogli su jednostavno kao kaznu reci da ce od tog-i-tog dana zamrznuti uvoz MS proizvoda u Europsku uniju. Ali ne, oni koriste situaciju i potrazuju novac koji ide u neki cudan fond EU od kojeg ce korist imati samo stare clanice EU. Ajde da taj novac daju opensource zakladama i dobrotvornim ustanovama.

Kuzite o cem se radi? O REKETU!

17 godina
neaktivan

dado je inteligentan korisnik :)

U svakom slučaju je jasno da EU samo pokušava iskamčiti lovu. Da se radi o Siemensu, nebi bilo tužbe.

17 godina
neaktivan
dado kaže...

Bas me zanima u ciji dzep idu ti novci Bogataš

Who gets the 899 million euros ($1.35 billion)?

That goes into the European Union budget, which means that citizens in the European Union will be paying a little less tax this year.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice