Microsoft ne prihvaća mogućnost da ne žele svi na

poruka: 87
|
čitano: 11.607
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft ne prihvaća mogućnost da ne žele svi na ".
13 godina
neaktivan
Re: Microsoft ne prihvaća mogućnost da ne žele svi
MdN kaže...
Bilal kaže...

Čuj svi pljuju po Windowsu 10. Okupila se šačica podrumaša i na sve načine pokušavaju ocrniti par zadnjih Windows izdanja, da bi mu nekako smanjili broj korisnika za nekoliko procenata. Samo na njihovu žalost korisnici će umjesto zadnjeg, izabrati drugu verziju - Windowsa. Jbg, niko neće na šugavi OS. Pardon, kernel...

Krasan rječnik i zadivljujuća sofisticiranost u komunikaciji, imaš probleme sa hormonima? Ja samo vidim komentare korisnika Windowsa 10 i korisnika Windowsa 7, i zanimljivi su mi. A malo manje mi je zanimljivo kad vidim pripadnika većine koji se osjeća ugroženo. Uostalom, što bi ikome značilo da neka anonimna osoba sa interneta promijeni OS? Ne bi od toga automatski postali elokventniji. Isto kao što ni ja ne bih postao kao ti da se vratim na Windowse. Pozdrav sa prvog kata.

Jeli ovo na mene misliš da se osjećam ugroženo? Zašto bih se ja tako osjećao? Koristim najbolji OS dostupan na tržištu. I kojemu ide odlično, uprkos pljuvanju manjine po njemu. Ali takvih će uvijek biti. Ako je vama satisfakcija što ćete odvratiti nekolicinu slabih duša od korištenja najboljeg OS-a, neka vam je. Mogu se samo nasmijati na vaše jadne pokušaje. A ni ovi koji padaju pod vaš uticaj ne zaslužuju bolje...

Marko :D kaže...
Bilal kaže...

Čuj svi pljuju po Windowsu 10. Okupila se šačica podrumaša i na sve načine pokušavaju ocrniti par zadnjih Windows izdanja, da bi mu nekako smanjili broj korisnika za nekoliko procenata. Samo na njihovu žalost korisnici će umjesto zadnjeg, izabrati drugu verziju - Windowsa. Jbg, niko neće na šugavi OS. Pardon, kernel...

Što tebe briga koji OS ću ja koristiti. Imam par razloga zašto ne želim na Windows 10:

- "besplatan je" jer Microsoft zarađuje na korisnicama preko reklamama unutar Windowsa (možda i telemetrijom)

- Microsoft se i dan danas nije izjasnio što će im i kome odlaze prikupljeni podaci korisnika

- Ne volim kada me netko nagovara na nešto što ne želim

- Dosadni su ko' proljev sa Get Windows 10 aplikacijom

- Pokušavaju progurati telemetriju na ostale aktivne (svoje) operacijske sustave

- Ne kompatibilnost s mnogim aplikacijama

- Česte "afere", problemi s driverima te nedovršenost Windowsa

- Prilikom upgradea brišu se neki moji programi i zamjenjuju MS-ovim (antivirus na primjer)

- Politika privatnosti je smiješna i neopravdana

- Za neke dodatne usluge (koje su na ostalim Windowsima besplatne) moram platit

Moram priznat da mi Windows 10 prije liči na spyware/adware nego na operacijski sustav. Ovaj operacijski sustav je MS jednostavno upropastio i zato ga se najmanje koristi.

Jesam li ja negdje rekao da me je briga šta ti koristiš?

Većina tvojih "problema" sa OS-om se svodi pod umnu bolest (paranoja), a ne na probleme sa samim OS-om. Ništa se od toga ne odnosi na normalnog čovjeka koji ne pati od takvih bolesti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 14:54 (Bilal).
15 godina
neaktivan
Bilal kaže...
Bilal kaže...

Što tebe briga koji OS ću ja koristiti. Imam par razloga zašto ne želim na Windows 10:

- "besplatan je" jer Microsoft zarađuje na korisnicama preko reklamama unutar Windowsa (možda i telemetrijom)

- Microsoft se i dan danas nije izjasnio što će im i kome odlaze prikupljeni podaci korisnika

- Pokušavaju progurati telemetriju na ostale aktivne (svoje) operacijske sustave

- Prilikom upgradea brišu se neki moji programi i zamjenjuju MS-ovim (antivirus na primjer)

Moram priznat da mi Windows 10 prije liči na spyware/adware nego na operacijski sustav. Ovaj operacijski sustav je MS jednostavno upropastio i zato ga se najmanje koristi.

Jesam li ja negdje rekao da me je briga šta ti koristiš?

Većina tvojih "problema" sa OS-om se svodi pod umnu bolest (paranoja), a ne na probleme sa samim OS-om. Ništa se od toga ne odnosi na normalnog čovjeka koji ne pati od takvih bolesti...

Ti si jedan od onih osoba s kojima se uopće ne može normalno raspravljati nego odmah okrećeš na svađu. Rekao si da te briga svojim davanjem TD-a na svaki post koji ne hvali nove Windowse. Na tvoje vrijeđanje samo ću reći da se ponašaš kao da imaš tri godine i to puno govori o tebi. 

Ako si toliko zaljubljen u nove Windowse, molim te da mi navedeš minimalno 10 razloga zašto bih trebao prijeći na Windows 10 (ne računam razloge tipa zato što uskoro Windows 7 ostaje bez podrške i slične). Zbog Cortane ili zbog nove teme? Možda ipak zbog nedovršenog Edgea? Reci mi što to Windows 10 ima, a da Windows 7/8/8.1 nema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 15:13 (Marko :D).
17 godina
neaktivan

Microsoft vam daje ponudu koju ne možete odbiti. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Otvorim MSN.com i iskoči prozorčić. 

pazi šta otvaraš

15 godina
neaktivan

odoh ja na linux.,ne mogu više pratiti sve one KB-ove na sedmici koji imaju veze sa telemetrijom i upgradeom

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Otvorim MSN.com i iskoči prozorčić. 

pazi šta otvaraš

15 godina
neaktivan
alexspalato kaže...

odoh ja na linux.,ne mogu više pratiti sve one KB-ove na sedmici koji imaju veze sa telemetrijom i upgradeom

Jednostavno onemogući Windows Update i riješen problem.

17 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Uglavnom tvoj glavni argument je neće oni muji govorot što može, a što ne može...

14 godina
neaktivan

Windows 10 je kao većina današnjih igara - nedovršeni proizvod kojem treba nekoliko ažuriranja da bude na očekivanoj razini.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
alexspalato kaže...

-ne baš.. zašto bi netko onemogućio update.. zbog upgradea gnjavaže.. + ni ne možeš ovisno o win.ver.. nije jednostavno, iritirajuće, al ne toliko koliko se suza prolije na ovm temama (ili žući).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Meni nije jasno kako neki jos nisu naucili skracivati citate ,užas pogotovo kad citam s mobitela ...da ne bude OT , koristim 8.1 na laptopu vec duze vrijeme i nemam skoro nikakvih problema jedini je problem sto se nekad nece upaliti iz prve ,zapne na onom win. logu ,pa ga moram opet resetirati ,ali pošto ga skoro nikad ne gasim nije mi neki problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
molim te da mi navedeš minimalno 10 razloga zašto bih trebao prijeći na Windows 10 (ne računam razloge tipa zato što uskoro Windows 7 ostaje bez podrške i slične). Zbog Cortane ili zbog nove teme? Možda ipak zbog nedovršenog Edgea? Reci mi što to Windows 10 ima, a da Windows 7/8/8.1 nema.

Aj da ja probam tih minimalnih desetak razloga, iako meni bi bila dovoljna i par.

1. instalacija sa USB 3.0 stika na SSD traje doslovno 15 minuta, nikada windowse nisam instalirao brže na čisto...ludilo :D, nisam štopao negao od oka. Nakon istalacije skida se samo jedna zakrpa, te za koji dan možda još pokoja za razliku od svih prethodnih vezija windowsa gdje skidaš hrpu zakrpa i imaš više posla sa time nego sa samom instalacijom.

2. nadogradnja je besplatna i sobzirom da na desetki ostaje budućnost šteta je ne iskoristiti.

3. rade odlično, jednako dobro kao i sedmica ili 8.1. Moj subjektivni dojam je da radi i bolje uz nešto sporije gašenje kompa.

4. amd korisnici dobijaju odlične defoltne sata drivere, bolje od AMD-ovi windows 7 drivera. SSD radi brže, nije problematična nadogradnja firmware

5. DX 12 podrška za nadolazeće igre, dostupna samo u novim windowsima. Za gamere ključna prednost koja će daleko bolje iskorištavati trenutni i budući hardver.

6. kompatibilnost windowsa, xbox one i windows phonea ( na ovim prostorima manje bitna stvar)

7.koliko znam prvi windowsi na kojim uspješno prolazi nadogradnja na stariju verziju uz zadržavanje svih dokumenata, iako po mom iskustvu prava stvar je tek instalacija na čisto kao i uvijek.

8.-10. bi bili razlozi koje ne želiš da se navode poput buduća podrška, aktualnost i sl.

16 godina
XXX kaže...
molim te da mi navedeš minimalno 10 razloga zašto bih trebao prijeći na Windows 10 (ne računam razloge tipa zato što uskoro Windows 7 ostaje bez podrške i slične). Zbog Cortane ili zbog nove teme? Možda ipak zbog nedovršenog Edgea? Reci mi što to Windows 10 ima, a da Windows 7/8/8.1 nema.

Aj da ja probam tih minimalnih desetak razloga, iako meni bi bila dovoljna i par.

1. instalacija sa USB 3.0 stika na SSD traje doslovno 15 minuta, nikada windowse nisam instalirao brže na čisto...ludilo :D, nisam štopao negao od oka. Nakon istalacije skida se samo jedna zakrpa, te za koji dan možda još pokoja za razliku od svih prethodnih vezija windowsa gdje skidaš hrpu zakrpa i imaš više posla sa time nego sa samom instalacijom.

2. nadogradnja je besplatna i sobzirom da na desetki ostaje budućnost šteta je ne iskoristiti.

3. rade odlično, jednako dobro kao i sedmica ili 8.1. Moj subjektivni dojam je da radi i bolje uz nešto sporije gašenje kompa.

4. amd korisnici dobijaju odlične defoltne sata drivere, bolje od AMD-ovi windows 7 drivera. SSD radi brže, nije problematična nadogradnja firmware

5. DX 12 podrška za nadolazeće igre, dostupna samo u novim windowsima. Za gamere ključna prednost koja će daleko bolje iskorištavati trenutni i budući hardver.

6. kompatibilnost windowsa, xbox one i windows phonea ( na ovim prostorima manje bitna stvar)

7.koliko znam prvi windowsi na kojim uspješno prolazi nadogradnja na stariju verziju uz zadržavanje svih dokumenata, iako po mom iskustvu prava stvar je tek instalacija na čisto kao i uvijek.

8.-10. bi bili razlozi koje ne želiš da se navode poput buduća podrška, aktualnost i sl.

:)) Marko griješi tražeći da mu netko treći (pogotovo negativac) da razlog, još gore to pokušati ofrlje.. (ako on nema razlog, ima izbor, tema je forsanje izbora, ponovo, ponovo i opet.. i još jednom sutra..).

Misli li MS da sam retardus ili da je moj izbor njihov?

Misli li itko da zna boljle od mene za mene? No zbog uloženog truda, evo i odgovora.. (onak, usputno..)

1. stvar HWa, svaki OS možeš u jednakom (pa i kraćem roku.. pa i ručno).

2. da, i za to ima vremena, besmisleno je silovanje pogotovo za free.. može bez silovanja? Može za pola godine?

3. da, + subjektivno.. :)

4. svašta, vjerojatno pod dojmom 3. Driver je driver, no ovaj je sad neki uber driver? LOL

5. u futuru? .. im ali vremena npr 6mj? .. ili moram baš danas, pogotovo na starijem HWu koji nema ni dx 10-11.. a nikad čuo za 12? Gaming kriterij?.. onaj tko želi i ima HW već je na w10, nije u temi oko upgrade offera..

6. LOL, npr WP je odgođen, pa sad tvrdiš da je kompatibilniji nego s w8.1 ili što? nepotrebno uvođenje argumenta koji to nije.

7. pogrešno (znaš), svaki upgrade je takav inače se ne naziva upgrade, postojalo još od doba DOSa nadalje (osim što se zagubilo, pa opet podsjetnik na Vista ili w8..). Obrnuto, MS je nekad prioritet stavljao na kompatibilnost UNAZAD (to je važno za soft-radni dio..) a to gase, prvo 16bit, pad CMD-appse .. sad skoro sve što miriši na DOS ili winXP..

.. ili hajd navedi neki OS kad gubiš dokumente.. ups, desilo se npr OSXu :)) .. ali to je greška, dakle izuzetak od pravila, suprotno od argumentacije.

itd..

čemu, mogu naći 100 (ili neograničen broj) razloga ZA, win je odličan OS. W10 je popeglan (sve GUI primjedbe koje imam na silovanje MetroUIem su korigirane (donekle), npr start meni i power..), win 8 je odličan, win10 je 8.SP2.. no zašto su dosadni upgradeom? Zašto uvjeravati osobu 'X' da je nešto za njega bolje.. ako to nazovemo izbor? Za desktop ako mogu odaberem w7, ovisno o MOJIM potrebama, ponekad w8-10 opet kad su mi fičeri koje OS ima bitni. Kad nisu bitni, tad mi npr dx12 ne znači baš ništa... jednako kao da piše dx2.

17 godina
odjavljen
ihush kaže...
1. stvar HWa, svaki OS možeš u jednakom (pa i kraćem roku.. pa i ručno).

2. da, i za to ima vremena, besmisleno je silovanje pogotovo za free.. može bez silovanja? Može za pola godine?

3. da, + subjektivno.. :)

4. svašta, vjerojatno pod dojmom 3. Driver je driver, no ovaj je sad neki uber driver? LOL

5. u futuru? .. im ali vremena npr 6mj? .. ili moram baš danas, pogotovo na starijem HWu koji nema ni dx 10-11.. a nikad čuo za 12? Gaming kriterij?.. onaj tko želi i ima HW već je na w10, nije u temi oko upgrade offera..

6. LOL, npr WP je odgođen, pa sad tvrdiš da je kompatibilniji nego s w8.1 ili što? nepotrebno uvođenje argumenta koji to nije.

7. pogrešno (znaš), svaki upgrade je takav inače se ne naziva upgrade, postojalo još od doba DOSa nadalje (osim što se zagubilo, pa opet podsjetnik na Vista ili w8..). Obrnuto, MS je nekad prioritet stavljao na kompatibilnost UNAZAD (to je važno za soft-radni dio..) a to gase, prvo 16bit, pad CMD-appse .. sad skoro sve što miriši na DOS ili winXP..

.. ili hajd navedi neki OS kad gubiš dokumente.. ups, desilo se npr OSXu :)) .. ali to je greška, dakle izuzetak od pravila, suprotno od argumentacije.

itd..

čemu, mogu naći 100 (ili neograničen broj) razloga ZA, win je odličan OS. W10 je popeglan (sve GUI primjedbe koje imam na silovanje MetroUIem su korigirane (donekle), npr start meni i power..), win 8 je odličan, win10 je 8.SP2.. no zašto su dosadni upgradeom? Zašto uvjeravati osobu 'X' da je nešto za njega bolje.. ako to nazovemo izbor? Za desktop ako mogu odaberem w7, ovisno o MOJIM potrebama, ponekad w8-10 opet kad su mi fičeri koje OS ima bitni. Kad nisu bitni, tad mi npr dx12 ne znači baš ništa... jednako kao da piše dx2.

1.Znači isti hardver, isi ssd i isti stik na istu matičnu, desetka mi ide daleko najbrže kod instalacije. Nakon nje jedna zakrpa, jedan restart i to je to.

2. naravno, ova prilsila od microsofta je loša, ne znam zašto si stekao dojam da to smatram pozitivnim? Ne smatram.

3.da, subjektivno mjeni najbitnije:D

4. znači amd nije izbacio sata drivere za windowse 10, barem ih ne preporuča MBO proizvođač na svojoj stranici. Defoltni od windowsa 10 rade bolje, daleko bolje nego AMD sata driveri za windows 7. Samsung magician više ne javlja grešku kod nadogradnje firmeware i dobija bolje rezultate u benchmarkovima. Znači windows defoltni su savršeno dovoljni i nepotrebni su AMD-a. Istina bili su nepotrebni i na sedmici ali su brzine ipak bile bolje uz njih. Da li sam sada janiji?

5. u 2016. godini, dolazi dosta hitova sa DX 12 podrškom. I opet ne podržavam prisilnu nadogradnju, od kuda suprotni dojam?

6.http://www.xbox.com/en-US/windows-10

7. nisam ovo razumio...koji su to windowsi nudili masovnu i relativno uspješnu nadogradnju postojećih windowsa i da ti sve ostane sačuvano od podatak i programa koje si koristio na prethodnim windowsima? Rekoh mguće i griješim ali ja u zadnjih trideset godina kako koristim PC ne pamtim ni jedne a da je to prošlo kako treba.

Za zadnje se slažem. Forisranje nadogradnje nitko valjda ne podržava. Ja sam samo iznio svoje razloge zašto bi netko trebao nadograditi.

16 godina

1. brzina instalacije je brzina HWa, možeš i raspakirati wim... cca 5 min, min za kreiranje boota, gotovo. Ne vidim bitnu/mjerljivu razliku w8-w10..

.. + primijećuje se jedna (ne slučajna) fora od ljeta, slučajno nakon w10 datuma, w7-8 traži po par sati za update.. podsjeća me na one EU i ostali carinske formalnosti, čekaš.. onak, niži prioritet. + nekad su postojali SPovi, odlukom MSa više ih nema. Za godinu-dvije i w10 će se updateati.. i w11, 12.. (zapravo 2015, 2016..). Ili da ih nazovem win.v.6.4, sp2-3--? To je odluka MSa, koji forsira svoj interes, ne moj-korisnički.

2. jer je tema, jer ... tak :) (referiraš na marko-bill...)

3. da

4. driver je driver, ne radi ga MS. Da je loš integriran u win, što tad? ovaj je dobar, takav bi morao biti svaki.. (a stariji OS ima nezgodnu 'manu', ne može imati noviji driver jer nije postojao). OS je OS, nije driver... (kao što nije linuxova mana nepostojanje kvalitetnog drivera itd.)

5. u budućnosti.. a tad će doći i dx13, 14.. itd. (a podsjetnik, govirimo o forsiranju upgradea i šarenom HWu kao i potrebama korisnika..).

6. tema.. (odgođen, upravo zbog problema upgrade-updatea.. a ova tema je o?)

7. svaki, tj u doba pred XP si imao upgrade (koji je išao isključivo na ppostojeći OS, od npr w95 je preduvijet bio DOS..), pa full, pa legalizacijski (cijenom između XPpro-OEM-Retail, 1400kn) pa dolaskom Viste upgrade, pa dolaskom sedmice obrnuto od MS najavljeno da seven neće dozvoljavati upgrade s XPa da bi se Vista bolje prodavala.. nije pomoglo, pa osmica dozvoljava s XP-vista-seven.. itd. i naravno desetka koja ne dozvoljava XP jer je ugašen 2014te postonan do ove jeseni zbog bankara..

.... ukratko, vidiš da je upgrade uvijek bio tu, tj interes-odluka MSa pogotovo u slučaju Seven.. a drugi problem je npr 32-64bit (to ne omogućuje ni isti win, mora clean...

+ pa ni u jednom slučaju n egubiš podatke, ni s clean (osim ako formatiraš disk), a aplikacije? .. pa s cleanom ih nemaš jer nema ništa u registryju.. s upgradeom ovisno o MSovoj odluci. Problem uvijek može biti npr MSO-VS jer koriste iste sys fileove.. a ne prepoznaju novi OS, nove kontrole.. pa i kad instaliraš VS dođe do kurcšlusa itd itd..

-nema razloga objašnjavati zašto netko (ne)treba nadograditi. Postoji ponuda, opcija i želja da to ne gnjave svaki dan. Svatko će za sebe odlučiti po svom kriteriju (i tu je moje-tvoje uvjeravanje nepotrebno, osim da nas pita za mišljenje..). Win 10? Da, .. ili bilo koji OS koji radi, koji radi ono što korisnik treba, kompatibilnost itd.. Ja recimo ne mogu znati dali je za tvoje potrebe bolji xp-7-10.. i svaki moj odgovor je tad pogrešan bez obzira na znanje oko PC-ja.. jednako kao lijek ako ne znam bolest, kriteriji.

Mogu znati tek kad navedeš (razno).. kriterije. Istovremeno, MS odgađa WP. ... i ja postponam iz svojih razloga. Ponekad nije bitan dx12, možda npr printer, banking, neka blentava app.. -> 100 ljudi, ... dvijesto sisa. :)

14 godina
neaktivan

Kljucna rijec - upgrade.

OS instaliram da bude bar 5 godina na racunalu. Da li ce se instalirati za 5, 15 ili 25 minuta totalno je nebitno. Ali ako ces vec brzinu instalacije uzimati kao neki faktor, kazes 15 minuta? I koliko nakon toga za nastimati da OS radi onako kako zelim? I onda to usporedi s vremenom koje mi treba da upalim racunalo na kojem je vec odavno instaliran i ustiman stariji OS? Tih 15 minuta nije prednost nego mana s obzirom da ih necu izgubiti ako ne radim upgrade.

5 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
ihush kaže...

1. brzina instalacije je brzina HWa, možeš i raspakirati wim... cca 5 min, min za kreiranje boota, gotovo. Ne vidim bitnu/mjerljivu razliku w8-w10..

.. + primijećuje se jedna (ne slučajna) fora od ljeta, slučajno nakon w10 datuma, w7-8 traži po par sati za update.. podsjeća me na one EU i ostali carinske formalnosti, čekaš.. onak, niži prioritet. + nekad su postojali SPovi, odlukom MSa više ih nema. Za godinu-dvije i w10 će se updateati.. i w11, 12.. (zapravo 2015, 2016..). Ili da ih nazovem win.v.6.4, sp2-3--? To je odluka MSa, koji forsira svoj interes, ne moj-korisnički.

2. jer je tema, jer ... tak :) (referiraš na marko-bill...)

3. da

4. driver je driver, ne radi ga MS. Da je loš integriran u win, što tad? ovaj je dobar, takav bi morao biti svaki.. (a stariji OS ima nezgodnu 'manu', ne može imati noviji driver jer nije postojao). OS je OS, nije driver... (kao što nije linuxova mana nepostojanje kvalitetnog drivera itd.)

5. u budućnosti.. a tad će doći i dx13, 14.. itd. (a podsjetnik, govirimo o forsiranju upgradea i šarenom HWu kao i potrebama korisnika..).

6. tema.. (odgođen, upravo zbog problema upgrade-updatea.. a ova tema je o?)

7. svaki, tj u doba pred XP si imao upgrade (koji je išao isključivo na ppostojeći OS, od npr w95 je preduvijet bio DOS..), pa full, pa legalizacijski (cijenom između XPpro-OEM-Retail, 1400kn) pa dolaskom Viste upgrade, pa dolaskom sedmice obrnuto od MS najavljeno da seven neće dozvoljavati upgrade s XPa da bi se Vista bolje prodavala.. nije pomoglo, pa osmica dozvoljava s XP-vista-seven.. itd. i naravno desetka koja ne dozvoljava XP jer je ugašen 2014te postonan do ove jeseni zbog bankara..

.... ukratko, vidiš da je upgrade uvijek bio tu, tj interes-odluka MSa pogotovo u slučaju Seven.. a drugi problem je npr 32-64bit (to ne omogućuje ni isti win, mora clean...

+ pa ni u jednom slučaju n egubiš podatke, ni s clean (osim ako formatiraš disk), a aplikacije? .. pa s cleanom ih nemaš jer nema ništa u registryju.. s upgradeom ovisno o MSovoj odluci. Problem uvijek može biti npr MSO-VS jer koriste iste sys fileove.. a ne prepoznaju novi OS, nove kontrole.. pa i kad instaliraš VS dođe do kurcšlusa itd itd..

-nema razloga objašnjavati zašto netko (ne)treba nadograditi. Postoji ponuda, opcija i želja da to ne gnjave svaki dan. Svatko će za sebe odlučiti po svom kriteriju (i tu je moje-tvoje uvjeravanje nepotrebno, osim da nas pita za mišljenje..). Win 10? Da, .. ili bilo koji OS koji radi, koji radi ono što korisnik treba, kompatibilnost itd.. Ja recimo ne mogu znati dali je za tvoje potrebe bolji xp-7-10.. i svaki moj odgovor je tad pogrešan bez obzira na znanje oko PC-ja.. jednako kao lijek ako ne znam bolest, kriteriji.

Mogu znati tek kad navedeš (razno).. kriterije. Istovremeno, MS odgađa WP. ... i ja postponam iz svojih razloga. Ponekad nije bitan dx12, možda npr printer, banking, neka blentava app.. -> 100 ljudi, ... dvijesto sisa. :)

1.ja vidim, brže je bolje.

2.ok to smo razjasnili, dajem svoje prjedloge zašto nadograditi. nisam usamljen, slično misli i microsoft i hrpa korisnika koji su prešli i zadržali desetku + hrpa koja će to sigurno napraviti.

3.ovdje više nezna tko pije tko plaća :D

4. u konačnici imam na destki istu brzinu kao na sedmici sa amd driveima i nemam problema sa nadogradnjom SSD-a. Meni bolje a vjerujem i drugima na istom hardveru.

5.2016. je praktički stigla i nije više budućnost nego sadašnjost. stižu https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/3jbq8v/list_of_upcoming_dx12_pc_games_add_more_if_you/

6.mogu linkati opet isto. Kompatibilnost sa xbox konzolom, da li je to mana?

7.radio ali tek na sa desetkom je prošlo u smislu da su svi instalirani programi radili bez reinstalacije ili traženja novih verzija. Moguće da drugi imaju drugačija iskustva.

Čovjek je pitao za deset razloga zašto prelaziti na desetku, uključio sam se svojim razlozima. Ima li potrebe objašnjavati? To je relativno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 1:47 (XXX).
10 godina
rambox kaže...
nixass kaže...

nije mi jasno, kod nijednog proizvoda, ako ga moras toliko forsirati da ga korisnici kupe ocito nekaj ne valja s njime.

a i inace se u meni pojavljuje inat prema svemu kaj mi se namece na silu

A čuj puno toga pod defoltu ne štima sa Windows 10, dolnji link če pokrit ono najosnovnije to je sasvim dosta.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/spybot-anti-beacon-windows-7810-spijuncine/230357.aspx

Realno osim DX12 tehnikalija+grafa koja to podržavaju+DX12 igrice, jedino gejmeri i vlasnici slabijih AMD procesora sa 6 ili 8 jezgri oni imaju razloga za veselje prelaskom na W10.Sve ostalo na Windows 10 je ništa bitno, samo hrpa šminkerskih gluposti na kubik.Uzmeš brzi SSD pa okačiš gore W7 na tjedan dana, pa onda na taj isti SSD staviš W10 pa da vidiš primjetne razlike u radu sistema.Ti bokca razlika je takva, da buš je moral tražit sa tri svječurine fučkaj ga sad.

Ma jos gore sad mi treba 45min da maknem sve te gluposti preko powershella , dok sam prije to barem mogao donekle preko Programs and Features.
Za Edge i Defender sam moral neke hackove skidat.

15 godina
neaktivan
XXX kaže...

1. Ovo mi je jako bitno (ne) jer Windowse instaliram svaki dan (ne). Ja kada stavim instalirati Windowse, radim nešto drugo dok instalacija ne završi.

2. Nadogradnja je besplatna zbog oglasa u samim Windowsima, dodatnim funkcijama koje se plaćaju i zbog odvratne politike privatnosti. Ljudi, čitajte između redaka!

3. Kod mene Windowsi 7/8/8.1 rade brzo i bez problema tako da to i nije neka prednost. Sam si napisao da se nešto sporije gasi tako da je to nedostatak.

4. Više volim drivere od proizvođača hardvera nego modificirane od strane Microsofta.

5. DX 12 mi ništa ne znači jer nisam gamer.

6. Nemam Xbox i nemam WP tako da mi je i to ne predstavlja ništa.

7. Correct me if I'm wrong, ali prilikom instalacije Windowsa imaš dvije opcije za odabrati, Upgrade i Custom installation. Upgrade se koristi za nadogradnju sa starije verzije Windowsa, a Custom installation za novu instalaciju.

8.-10. Gubitkom podrške Windowsa 7 mogu prijeći na Windows 8.1, a onda za dalje mi je prerano govoriti.

Sve u svemu ne vidim ni jedan razlog zašto bi (ja) trebao instalirati Windows 10. Par frendova iz razreda su instalirali i ubrzo se vratili na Windows 7 jer su imali nekih problema s nekompatibilnosti programa i drivera.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
alexspalato kaže...

-ne baš.. zašto bi netko onemogućio update.. zbog upgradea gnjavaže.. + ni ne možeš ovisno o win.ver.. nije jednostavno, iritirajuće, al ne toliko koliko se suza prolije na ovm temama (ili žući).

Zašto ne? Na Windows 7/8/8.1 se update može isključiti i to vrlo jednostavno.

17 godina
odjavljen
2. Nadogradnja je besplatna zbog oglasa u samim Windowsima, dodatnim funkcijama koje se plaćaju i zbog odvratne politike privatnosti. Ljudi, čitajte između redaka!

2. ne smetaju mi/ne primjećujem ih/mogu se maknuti oglasi, nisam još morao platiti nikakve dodatne funkcije, ne bojim se za privatnost i nisam paranoičan.

12 godina

Ljudi mi donesu komp na popravak i ja im nudim nadogradnju na desetku i redovito (u 90% slučajeva) čujem onu "Nemoj neću znat s timbaš sam se navika/la na ovaj šta iman" i u tome ja vidim u čemu je problem, a to je STRAH OD NEPOZNATOG (NOVOG)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 10:12 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...

Ljudi mi donesu komp na popravak i ja im nudim nadogradnju na desetku i redovito (u 90% slučajeva) čujem onu "Nemoj neću znat s timbaš sam se navika/la na ovaj šta iman" i u tome ja vidim u čemu je problem, a to je STRAH OD NEPOZNATOG (NOVOG)

Onaj tko ne zna sam popraviti računalo (što je često samo pobrisati viruse malo očistiti računalo od gamadi te ga obrisati od prašine) taj neće ni u kojem slučaju pomišljati nešto mijenjati.

Swedish latin super funk.
16 godina

Najbolje riješenje je napraviti"upgrade" na W10, pa ponoviti "clean instal" i onda "format" i instalirati sedmicu ili osmicu nanovo i više vas ne gnjave sa "upgrade windows 10". Kad želite preći na windows 10, opet "format" i "clean instal" i imate aktiviranu desetku. Naravno podatke koji će vam trebati sačuvate prije formatiranja.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ivo454 kaže...

Najbolje riješenje je napraviti"upgrade" na W10, pa ponoviti "clean instal" i onda "format" i instalirati sedmicu ili osmicu nanovo i više vas ne gnjave sa "upgrade windows 10". Kad želite preći na windows 10, opet "format" i "clean instal" i imate aktiviranu desetku. Naravno podatke koji će vam trebati sačuvate prije formatiranja.

zabavna ti je procedura i sretno ti s njom. Naravno da će doć "zahtjev" za nadogradnju doćim ta nova sedmica pokupi sve potrebne updateove.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina

ja ću gurati na windows 8.1 sve dok bude bilo podrške za istog, ili dok microsoft ne vrati stari sistem windows updatea, tj da ga ja mogu kontrolisati, šta želim apdejtovati a šta ne.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
16 godina
nicky.sl 

zabavna ti je procedura i sretno ti s njom. Naravno da će doć "zahtjev" za nadogradnju doćim ta nova sedmica pokupi sve potrebne updateove.

Neće doći novi zahtjev, jer je računalo već registrirano na W10. Ja već mjesecima koristim tako i sva ažuriranja odrađujem, procedura je takva kakva jest, ali se to odradi jednom i ako hoćeš za godinu W10, odradiš čistu instalaciju i kreneš dalje.

Za zahvalu klikni na Hvala
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 7:06 (ivo454).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice