Lucid Lynx u distribuciji

poruka: 45
|
čitano: 8.627
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lucid Lynx u distribuciji".
16 godina
neaktivan
RE: Lucid Lynx u distribuciji

Sve bi to bilo jako fino da čoeku radi tipkovnica, ali... Belji se

Kako ti je linuxuser rekao, probaj s Virtualboxom ili malo proprčkaj postavke VMWarea. Možda ima neka opcija koja je nehotice isključena. Osobno nemam velikog iskustva s VMWareom pa te ne mogu uputiti na nešto konkretno.

Prijatelju moj strucni, Ako tipkovnica ne radi u init 5 to ne znaci da ne radi u terminalu

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 23:17 (linuxomanija).
17 godina
southy kaže...
redrum781 kaže...

Poslužit će dok ne izađe opensuse 11.3 Namigiva

A što je tak dobro u opensuse 11.3?

Ukratko, to je osobni odabir.

SuSE vrtim još iz vremena prije Novella, a obzirom da je to bila najispeglanija distra sa KDE window manager-om odmah sam ju prihvatio, rpm paketi, te Yast (alat za administraciju sustava), a i uvijek je bila orijentirana prema poslovnim korisnicima.

Ubuntu ne smatram lošim, ali osobno preferiram openSuSE jer se s njim bolje snalazim.

16 godina
neaktivan

Ja sam ga odma nadogradio sa 9.10 na 10.04 i mogu reć da je prejbn...Nešto malo noviji dizajn kod podizanja i brže se podiže, naravno ima tu još dosta novih dodataka.

0 0 hvala 0
17 godina

Ako nekom (osim mene) ide na živce što su ikone kontrola prozora na novim temama pomaknute lijevo (minimize, maximize, close) te ih želi vratiti u desno to možete napraviti ovako:

1. Pokrenuti gconf-editor
  2. Otići na /apps/metacity/general
  3. U desnom dijelu promijeniti vrijednost stavke button_layout da glasi menu:minimize,maximize,close

Ako vam fale aplikacijske ikonice na prozorima (Na vrhu svakog prozora lijevo, prije naziva prozora) to učinite tako da uredite datoteku /usr/share/themes/Ambiance/metacity-1/metacity-theme-1.xml od linije 274 do 285. Zamijenite ovo:

<draw_ops name="menu_focused_normal">
      <image filename="menu.png" x="0" y="1" width="object_width" height="object_height"/>
    </draw_ops>
       <draw_ops name="menu_focused_prelight">
     <image filename="menu_prelight.png" x="0" y="1" width="object_width" height="object_height"/>
    </draw_ops>
    <draw_ops name="menu_unfocused_normal">
         <image filename="menu.png" x="0" y="1" width="object_width" height="object_height"/>
    </draw_ops>
    <draw_ops name="menu_unfocused_prelight">
         <image filename="menu_prelight.png" x="0" y="1" width="object_width" height="object_height"/>
    </draw_ops>

sa ovim:

<draw_ops name="menu_focused_normal">
         <icon x="0" y="1" width="mini_icon_width" height="mini_icon_height" alpha=".9"/>
    </draw_ops>
    <draw_ops name="menu_focused_prelight">
       <icon x="0" y="1" width="mini_icon_width" height="mini_icon_height" alpha="1"/>
    </draw_ops>
    <draw_ops name="menu_unfocused_normal">
       <icon x="0" y="1" width="mini_icon_width" height="mini_icon_height" alpha=".4"/>
    </draw_ops>
    <draw_ops name="menu_unfocused_prelight">
       <icon x="0" y="1" width="mini_icon_width" height="mini_icon_height" alpha=".7"/>
    </draw_ops>

Lijevo je ikonica programa gedit, desno su pomaknute kontrole prozora na temi Ambiance Lijevo je ikonica programa gedit, desno su pomaknute kontrole prozora na temi Ambiance
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 15:59 (redrum781).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Ma ja samo ne kuzim... ako vam toliko smeta, pa napravite svoju distru... Imate LFS i BLFS, i kasnije ABLFS (autoamted je ono A)... pa eto... Znate za razliku od ostalih OS-ova, linux mozete prilicno lagano customizirati (tko zna) i napraviti po svom okusu... Ali... gle... za to treba malo vise od 20 minuta klikanja :O :O :O

Kako mudro. Update će ti biti redoviti i održavani za stotine paketa. Smijeh

Vau napravio si LSF, i mi bi sad trebali biti zadivljeni tvojim znanjem prepisivanja iz knjige?

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Ako nekom (osim mene) ide na živce što su ikone kontrola prozora na novim temama pomaknute lijevo (minimize, maximize, close) te ih želi vratiti u desno to možete napraviti ovako:

Jednostavnije je koristiti ubuntu tweak http://ubuntu-tweak.com/ i sa jednim klikom prebaciti na desnu stranu. Opcija je odma vidliva čim ga pokrenete  :) 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
linuxuser kaže...
redrum781 kaže...

Jednostavnije je koristiti ubuntu tweak http://ubuntu-tweak.com/ i sa jednim klikom prebaciti na desnu stranu. Opcija je odma vidliva čim ga pokrenete  :) 

Istina. Ali nema ovu foru s ikonama programa...

16 godina
neaktivan

ima li ko od vas problema da se sa empathy spoji na fb chat...radilo je prva dva dana a onda pocelo non stop izbacivati Disconnected: Network Error

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
redrum781 kaže...

hvala na ovome...ovakve teme su ko stvorene za nas koji imamo namjeru zauvijek napustiti windoze i linux ubuduće koristiti ko glavni i jedini OS...

za početak ovakva gotova rješenja su idealna...onima koji su s linux-om na "dobar dan" je ovo možda ispod časti, ali nama početnicima su idealna...thnx

http://www.youtube.com/user/hoggar001
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
linuxomanija kaže...
hogar strašni kaže...
linuxomanija kaže...

@linuxuser

Nasmijao si me :D

Sta ti znaci "nema ti to veze terminal"?

Htio sam covijeku pomoc ako je tastaura u terminalu aktivna, da promjeni par postavki u xorg-u te da mu ista proradi.

ajd daj pomagaj ako to možeš ovak objasniti kaj da napravim...

http://nthrbldyblg.blogspot.com/2008/06/vmware-and-fubar-keyboard-effect.html

Zelim ti puno srece. :)

Sve bi to bilo jako fino da čoeku radi tipkovnica, ali... Belji se

Kako ti je linuxuser rekao, probaj s Virtualboxom ili malo proprčkaj postavke VMWarea. Možda ima neka opcija koja je nehotice isključena. Osobno nemam velikog iskustva s VMWareom pa te ne mogu uputiti na nešto konkretno.

nisam imao živaca se baktati s wmvare-om nego sam ubuntu instaliral na drugo računalo i upravo na njemu sretan tipkam ovu poruku...nekako mi se čini da je moja budućnost na linux-u....em ima sve kaj mi treba, em mi se sviđa cijena...jedino za čim žalim s windoza je Pinnacle studio jer mi je on idealan za video obradu...za sve drugo LINUX RULZZZ!!!!...btw...igranje na kompu me ne zanima..dost mi je bela na playtoy-u i to je vrhunac moje "gamerske"  vještine...to apsolutno ne znači da time potcjenjujem igrače...nedaj bože...svatko radi kaj mu se sviđa..i  to je to...

http://www.youtube.com/user/hoggar001
17 godina
neaktivan
redrum781 kaže...
...

Naravno, sve pod uvjetom da dotični korisnik koristi Metacity kao window manager.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
1domagoj1 kaže...
redrum781 kaže...
...

Naravno, sve pod uvjetom da dotični korisnik koristi Metacity kao window manager.

Naravno, ovo je editiranje defaultnog sučelja...

17 godina

Ne znam da li još netko koristi dodatni monitor. Meni je to zgodno na laptopu, imam dodatno 21'' monitor koji hoću postaviti kao primarni i da mi na njemu bude prikazan menu panel, a na laptop monitor kao dodatni. Kad mi vanjski monitor nije spojen hoću da sve bude prikazano samo na laptop monitoru. E, to je kod linuxa malo zeznutije jer na gnome-u nema te opcije, a na kde baš i ne funkcionira.

Evo mala skriptica koja pomaže u ovom slučaju, a koristi xrandr. Pretpostavka je da je VGA1 vanjski monitor, a LVDS1 ugrađeni. Da bi provjerili nazive monitora pokrenite xrandr te zatim izmijenite skriptu da odgovara vašim vrijednostima (koje mogu biti drukčije, ovisno o priključku). Skripta automatski podešava rezoluciju monitora.

# Promjena rezolucije i primarnog ekrana

xrandr | grep VGA1 | grep " connected "
if [ $? -eq 0 ]; then

# Vanjski monitor je spojen

# podesi laptop monitor lijevo (left-of) od vanjskog monitora.

xrandr --output VGA1 --auto --preferred --primary --output LVDS1 --auto --left-of VGA1
    if [ $? -ne 0 ]; then
        # Greška. Automatski konfiguriraj interni monitor i onemogući vanjski
        xrandr --output LVDS1 --auto --output VGA1 --off
    fi
else
    # Vanjski monitor nije spojen
    xrandr --output LVDS1 --auto --output VGA1 --off
fi

# END Promjena rezolucije i primarnog ekrana

Ako korisitite gdm želite da se skripta pokrene prije login ekrana (tako da i login ekran bude ispravno prikazan) onda gornju skriptu iskopirati u /etc/gdm/Init/Default prije linije koja počinje sa:

/sbin/initctl -q emit login-session-start DISPLAY_MANAGER=gdm

Za kdm dodajte navedeni dio u /etc/kde4/kdm/Xsetup

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mnogo mi se svideo. I naručio sam CD da ga imam.Osmijeh

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo jedan vrhunski vodić kako instalirati ubuntu a ispod toga imate i razne programe koje možete instalirati uz samo jedan klik :) 

http://blog.thesilentnumber.me/2010/04/ubuntu-1004-post-install-guide-what-to.html 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice