1. BC2 bi vrtila normalno i igrivo sa medium postavkama na 1680x1050, dovoljno je jaka, a košta 2x manje od tvoje koja i je itekako gamerska konfa. To što ne može vrtjeti sve na high i dalje ne znači da nije gamerska konfiguracija, jer i dalje su sve igre na tomu igrive (naravno ako ne staviš sve na max). Grafika ne mora biti mega-uber da bi se zabavljao (bar meni i većini koje znam). Čak nas nekolicina radije igramo u mreži COD2 koji i nema baš neku grafiku i to nam je zabavnije od nekih FarCry-eva, Assasina...
To što tebi npr. treba igra imati 150+ fps sa max detaljima je već psihološka granica, neki ljudi se isto zabavljaju igrajući sa svim postavkama na minimumu i ne gledaju svaki FPS i trokut da li je ispravno izgleđen i sl. Svi ljudi ne gledaju isto na stvari i neki se na 5 god staroj konfi zabavljaju više od onih sa konfama od 20 000 kn.
Misliš da tvoja nije gamerska jer imaš psihološku granicu prilično visoko podignutu. Da usporedim to s autima. Ti npr. voziš VW Passat ili BMW 5-icu s full opremom i misliš da nije ništa naročito, tek za npr. Mercedes SLR bi rekao da je to to. A kako i sam znaš i VW Passat i BMW 5 su kod 95% populacije itekako visoka klasa.
Da ne misliš da sam nepristran i da te napadam jer to nije tako (samo diskutiram s tobom jer si on-line, mogao je biti i netko drugi) i ja sam imao sličnu konfu prije 2 godine. Uzeo sam zadnji 8400 u HG-spotu (nakon toga su im cijene otišle gore), 2 GB Geil BlackDragon memorije, 8800GT grafičku i sve je letjelo na tome i nisam se zamarao FPS-ima niti sam to testirao. Čak nisam ni pokrenuo 3DMark sve dok me kolega nije počeo s tim daviti. Konfiguraciju sam prodao nakon 1 god., a čovjek na njoj i sada igra sve igre i kaže da mu sve radi super. Velim, sve ili većina je u glavi korisnika (kako u mojoj tako i u tvojoj). To što si mi možemo priuštiti naj konfiguracije ne znači da ćemo se to više zabavljati što smo više dali za konfu.
Što se tiče HG-Spota, da ne butem off topic, smatram da se oni 99% neće izvući zbog krive politike. Otpuštaju radnike i štede na plaćama koje su ionako mali dio troškova, a najveći problem im je konkurentnost i to što su pretromi za današnje uvjete tržišta.
Evo, ova konfiguracija je kupljena prije nekih tri godine (samo sa 8800gtx, pa je ona promjenjena u 2x 8800gx, pa onda u 4890)!
Sa mojom konfiguracijom na mom monitoru (1920 x 1200) igra ide na max detaljima(8 aa i 8 af, znaci ne max) od 45 do 55 fpsa (ali zna pasti i do 25 fps-a), na medium postavkama razlika je u 5 fpsa!
Nikako nije moguce da ce na onoj konfiguraciji na medium postavkama (na mom monitoru) to ici ikako, cesce ce stekati nego ici glatko!
ova usporedba sa autima nije bas dobra, jer to su sve odlicni auti!
Molim te mi ovo napravi: stavi mi linkove i cijenu komponenti za to gamersko racunalo ali da sadrzava sljedece:
kuciste
dvd rw
napajanje
maticnu
cpu
gpu
rame
hdd
Mozda ti se nece dati, ali molim te samo onda provjeri pa da vidis je to nemoguce za te novce napraviti! Za mene nije gamerska konfiguracija na kojoj igrice idu na low na 30 fps-a!
To je kao da kazes da je bmw x3 terenac i onda ga usporedis sa ladom nivom! U teoriji moze on voziti van ceste, ali zapravo i u stvarnom zivotu ne moze! Po toj tvojoj logici bi moj laptop isto bio gamerski!?
Edit: da ne bi bilo zabluda, curi cu dati samo cpu, mbo, rame i graficku! A kuciste i napajanje itd... sve ostaje!