Loš kvartal za HG Spot

poruka: 386
|
čitano: 82.826
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Loš kvartal za HG Spot".
15 godina
protjeran
RE: Loš kvartal za HG Spot
Romano kaže...

Zanimljivo koliko ovdje ima objesne djece sa puno predrasuda.Valjda vam roditelji nisu pruzali dovoljno paznje kad ste bili jos mladji pa sad lijecite frustracije ovdje. Da vam navedem jedan primjer iz svoje kupovine u HGSpotu.Dosao sam kupiti graficku karticu u HGSPOT koja je kostala 1600 kn,a ista ta kosta u Linksu 1399 kn. Kad sam vidio da je cijena veca za 200 kn,to sam napomenu prodavacu koji je istog trenutka nazvao centralu i na moje iznenadjenje i kratkog razgovora mi je rekao "Nema nikakvih problema,cijena graficke je sada 1398 kn".Fino izbacio 1398 kn i otisao kuci pjevajuci. Dakle nemojte se bahatiti i popricajte sa ljudima jer imaju direktivu da reagiraju na cijene i napomene kupaca. Naravno,to ne mozete jer prdite iz naslonjaca i ne da vam se ustati

I ja se cudim tolikoj zlobi. Kakvo je to vrijeme doslo...

Ovima koji prizivaju cijene ADM-a i Protisa. A tko su ti? Nikad cuo za njih, a nagledao sam se kojekakvih "informatickih firmi". Osim toga, pokusajte vi otvoriti firmu, imati na lageru dovoljno robe i platiti sve dobavljacima i redovito isplatiti placu zaposlenima. Web ducani snose puno manji rizik od firme koja ima lager. Sve im je placeno 100% unaprijed. Mogu raditi u nekoj prcvarnici umjesto u lijepom prostoru, kao sto mnogi i rade. Zar je mudrost otvoriti takvu firmu? Pa takvi moraju prodati vagone robe da bi ista zaradili i jos se maltretirati s balavurdijom koja spaljuje graficke kartice i maticne ploce dan prije isteka jamstva. Imajte hrabrosti pa se upustite u takav biznis.

17 godina
propuhmajstor kaže...
Romano kaže...

Zanimljivo koliko ovdje ima objesne djece sa puno predrasuda.Valjda vam roditelji nisu pruzali dovoljno paznje kad ste bili jos mladji pa sad lijecite frustracije ovdje. Da vam navedem jedan primjer iz svoje kupovine u HGSpotu.Dosao sam kupiti graficku karticu u HGSPOT koja je kostala 1600 kn,a ista ta kosta u Linksu 1399 kn. Kad sam vidio da je cijena veca za 200 kn,to sam napomenu prodavacu koji je istog trenutka nazvao centralu i na moje iznenadjenje i kratkog razgovora mi je rekao "Nema nikakvih problema,cijena graficke je sada 1398 kn".Fino izbacio 1398 kn i otisao kuci pjevajuci. Dakle nemojte se bahatiti i popricajte sa ljudima jer imaju direktivu da reagiraju na cijene i napomene kupaca. Naravno,to ne mozete jer prdite iz naslonjaca i ne da vam se ustati

Ovima koji prizivaju cijene ADM-a i Protisa. A tko su ti? Nikad cuo za njih, a nagledao sam se kojekakvih "informatickih firmi". Osim toga, pokusajte vi otvoriti firmu, imati na lageru dovoljno robe i platiti sve dobavljacima i redovito isplatiti placu zaposlenima. Web ducani snose puno manji rizik od firme koja ima lager. Sve im je placeno 100% unaprijed. Mogu raditi u nekoj prcvarnici umjesto u lijepom prostoru, kao sto mnogi i rade. Zar je mudrost otvoriti takvu firmu? Pa takvi moraju prodati vagone robe da bi ista zaradili i jos se maltretirati s balavurdijom koja spaljuje graficke kartice i maticne ploce dan prije isteka jamstva. Imajte hrabrosti pa se upustite u takav biznis.

Pored svih ti silnih "informatičkih dućana" stvarno bi trebalo imati hrabrosti u ovo vrijeme otvoriti još jedan...

Jednom davno samo kod njih kupio hdd, ne zato jer su bili najbolji ili najpovoljniji nego zato jer nisam znao za druge ;-)

HDD i danas radi...

Za ADM ne znam, vidim da ih ljudi dosta hvale po forumu, ali nisam nikad kod njih kupovao, a Protis... :-D

15 godina
propuhmajstor kaže...

Ovima koji prizivaju cijene ADM-a i Protisa. A tko su ti? Nikad cuo za njih, a nagledao sam se kojekakvih "informatickih firmi"...

Imaš ti onda puno toga za pohvatati.

17 godina
Loš kvartal za HG Spot

Sami su krivi za neuspjeh. ADM je ok jer ima predobre cijene određenog hardvera i vrlo često robu imaju isti tren. Links također, malo skuplji, ali znaš po webu dal imaju, nemaju, ne trebaš šetati i gubiti vrijeme. Svi ostali webshopovi nisu naodmet, naručim tu i tamo neki laptop jer je u totalu ~500kn razlike od bilo kojeg drugog dućana, a jamstvo ionako vozim u ovlašteni servis tako da straha nema. Sve u svemu, popravilo se stanje na tržištu i drago mi je da Internet shopping napokon dobiva neki smisao i kod nas :) Eh da nam je još ebay.hr

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
FLes kaže...
propuhmajstor kaže...

Ovima koji prizivaju cijene ADM-a i Protisa. A tko su ti? Nikad cuo za njih, a nagledao sam se kojekakvih "informatickih firmi"...

Imaš ti onda puno toga za pohvatati.

Ne, bas suprotno, oni moraju dokazati da vrijede. Imam malo vise godina, pa i iskustva kao kupac u raznoraznim informatickim i "informatickim" firmama. Sjecam se Losta iz davnih godina. Dosao sam i htio od komponenti sastaviti PC. Nisu imali sve u malom ducanu u Bosiljevskoj. Gazda je uzeo biljeznicu, zabiljezio sto zelim, ime i broj telefona. Kupio sam ono sto je imao, a ostalo mi je nabavio vrlo brzo. I kasnije, kad god sam nesto od njih zatrazio, a nisu imali, nudili su mi da to nabave ili zamjenu koju su tada imali. Uvijek su imali super pristup kupcu. Vec se dugo bave veleprodajom, pa mi kao malom kupcu vise nisu zanimljivi.

Danas se trgovina informatickom robom svodi na preprodaju robe nekolicine velikih dobavljaca, pa ako oni nemaju trazenu robu u veleprodajnom cjeniku, onda svijet staje.

Na kraju, hvala bogu, tu je Ebay za sve sto se kod nas ne moze nabaviti i sto se ceka mjesecima.

17 godina
protjeran

Ah da, kad se sjetim s kakvom je bombastičnom lakoćom Hrvoje Prpić prošle godine najavljivao kako će vratiti HGspot u plus "u roku od 3-4 mjeseca". Nijedan ozbiljan biznismen ne bi davao takve izjave čak ni u državi sa zdravim i prosperitetnim gospodarstvom, a kamoli u recesijom pogođenoj Hrvatskoj. Čisto sumnjam da će izvještaj za drugi kvartal biti išta bolji.

17 godina
Loš kvartal za HG Spot

Jedini napredak koji vidim u hg-spotu je taj da kad se uđe u dućan, neko ipak obrati pozornost na tebe, i pita te dali trebaš pomoć. Prije sam znal bauljat po dućanu sat vremena a da me niko ni ne pogleda. A za cijene se slažem da su koma.

FOR THE HORDE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Loš kvartal za HG Spot

Svaka cast HG spotu na novoj stranici koja lijepo izgleda, ali ja ne mogu tamo naci sijeno u plastu sijena

- Psiho246
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
patch123 kaže...0

Sapphire 5970 - 5519kn  HGSPOT

Sapphire 5970 OC - 4700kn - ADM

i to još OC verzija Smijeh

17,4 % skuplje

Sapphire HD5770 Vapor-X - 1499kn  HGSPOT

Sapphire HD5770 Vapor-X - 1299kn  ADM

15,3 % skuplje

uz ovakve cijene samo mogu još više propasti

s tim da čak i da smanje cijene rijetko tko bi kupio kod njih jer bi mu garancija bila upitna (stabilnost firme)

Uspoređivati webshop sa pravom firmom, koja je ujedino i uvoznik, nema smisla...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
Don Kihoty kaže...

Uspoređivati webshop sa pravom firmom, koja je ujedino i uvoznik, nema smisla...

Dobra je usporedba. HGSpot je i maloprodaja, mora konkurirat cijenama. Ne daju uvoznici tolike rabate, koliko HG ima marze.

15 godina
protjeran

Ne mora.. HG plaća uvoz, radnike, iznajmljuje radni prostor, iznajmljuje skladišta,

ima više poslovnica, ima mnogo radne snage, ima svoju osobnu dostavu koju isto plaća,

benzin i ostalo što sve uz vozila ide (neočekivani kvarovi itd itd)...

Ako jedan radnik dobiva plaću od min 3000kn, njemu se zapravo uplaćuje preko 4700kn,

mirovinsko, zdravstveno, porez državi itd...

Pravi shop ne može raditi sa maržom od 2%, mora biti minimum 9% da se isplati...

ADM je radio iz šupe, sad imaju kakav-takav radni prostor, ali se sve odvija preko weba.

Imaju 5 artikala kod sebe, ostalo se kupuje direktno, tako da kupac prvo daje novac,

a onda dobija robu.

A to nije isto kao robu odmah na ruke. Novac dati unaprijed 5 dana je kao dati bezkamtni kredit

na 5 dana.

Ako ja tebi posudim 5 somova na 5 dana, onda ne želim da mi vratiš 5 somova za 5 dana,

nego i bar 1% kamatu... Na 5 somova to nije puno, ali skupi se na veći iznos, vjeruj mi...

Nitko ti neda bezkamatni kredit, pogledaj banke...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina

zato je amd toliko jeftin ,ne zakupljuju prostor nemaju radnike i ostalo

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

To ti je danas tako...

Prije nije bila razvijena web-trgovanje, ljudi su bili nepovjerljivi, internet je bio sotonino leglo,

i gdje god da si ostavio broj kartice uvjek bi te svi pokrali i ubili ti familiju, razorili brak,

zapalili kuću itd (tako su prije 10 godina govorili "ystarci" od 40-50 godina)...

No ljudima je sinulo da ne imati skladište, neimati veze sa reklamacijama i radnom snagom je nešto najbolje.

Umjesto 10 radnika, 2-3 prodaja, 1-2 knjigovodstvo, 1-2 dostava, 1-2 servis, 1-2 skladištenje,

danas imaš PC. Za sve osim dostavu, a to imaš druge firme, Overseas, HPExpress, CityEX itd..

Najjeftinija radna snaga je ona koja ne treba plaću, zdravstvo i mirovinsko -> PC.

U današnje vrijeme, webshopovi imaju veliku prednosti, ali zaboravlja se jedna stvar, da su oni samo

prodaja. Njima po volji, kad roba u jamstvu umre, mogu ti slobodno recimo uručiti fakturu primjerice iz Linksa,

i kupac sam nosi na reklamaciju.

Oni pošalju iz Zgb-a robu recimo u Split, ali ne vraća se roba o njihovom trošku.

Recimo Links Pula mora obavezno preuzeti robu, odvesti je do Zagreba u centralni servis, popraviti ili zamijeniti robu,

i isporučiti je opet kupcu. To je njihov teret,a teret kupca je par kuna više.

Uvjek se znalo da se kvaliteta plaća...

Adidas VS Adike...

Nike VS Najk...

I tako u nedogled...

15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

da, u tome je tajna :)

sad ozbiljno, zar vi mislite da je ADM jeftin i da im je marza 2%? Zar nikome nije palo na pamet otici na neki njemacki, engleski, irski web shop i pogledati cijene? ako je razlika u cijeni 20, pa i vise posto a uzmemo li u obzir da i ti ducani imaju svoje marze kako onda neko moze reci da su ADM i Protis (ja bi u ovu grupu stavio i Telebit, cijene su im tu negdje a nivo poslovnosti jos veci) jeftini. Istina je da manje deru :)

17 godina
neaktivan
surki kaže...
blackalbum kaže...

sad ozbiljno, zar vi mislite da je ADM jeftin i da im je marza 2%? Zar nikome nije palo na pamet otici na neki njemacki, engleski, irski web shop i pogledati cijene? ako je razlika u cijeni 20, pa i vise posto a uzmemo li u obzir da i ti ducani imaju svoje marze kako onda neko moze reci da su ADM i Protis (ja bi u ovu grupu stavio i Telebit, cijene su im tu negdje a nivo poslovnosti jos veci) jeftini. Istina je da manje deru :)

Pogledaj vanjske carine i poreze + davanja za zaposlenike + oporezivanje same dobiti firme... i sto dobijes :) tocno tih 15% do 25% sto je skuplje...

In Control
15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...
blackalbum kaže...

To ti je danas tako...

Prije nije bila razvijena web-trgovanje, ljudi su bili nepovjerljivi, internet je bio sotonino leglo,

i gdje god da si ostavio broj kartice uvjek bi te svi pokrali i ubili ti familiju, razorili brak,

zapalili kuću itd (tako su prije 10 godina govorili "ystarci" od 40-50 godina)...

No ljudima je sinulo da ne imati skladište, neimati veze sa reklamacijama i radnom snagom je nešto najbolje.

Umjesto 10 radnika, 2-3 prodaja, 1-2 knjigovodstvo, 1-2 dostava, 1-2 servis, 1-2 skladištenje,

danas imaš PC. Za sve osim dostavu, a to imaš druge firme, Overseas, HPExpress, CityEX itd..

Najjeftinija radna snaga je ona koja ne treba plaću, zdravstvo i mirovinsko -> PC.

U današnje vrijeme, webshopovi imaju veliku prednosti, ali zaboravlja se jedna stvar, da su oni samo

prodaja. Njima po volji, kad roba u jamstvu umre, mogu ti slobodno recimo uručiti fakturu primjerice iz Linksa,

i kupac sam nosi na reklamaciju.

Oni pošalju iz Zgb-a robu recimo u Split, ali ne vraća se roba o njihovom trošku.

Recimo Links Pula mora obavezno preuzeti robu, odvesti je do Zagreba u centralni servis, popraviti ili zamijeniti robu,

i isporučiti je opet kupcu. To je njihov teret,a teret kupca je par kuna više.

Uvjek se znalo da se kvaliteta plaća...

Adidas VS Adike...

Nike VS Najk...

I tako u nedogled...

ti si na ovoj temi u sukobu interesa pa nije ni cudo da ovo postas. mozda da nam kazes i zasto bi bilo najbolje da svi kupujemo bas kod tebe?

jel ovo ti nas uvjeravas da je za nesto bolje dati 1500 nego 1000? Garancija? Web ducani imaju istu odgovornost prema kupcu kao i obicni ducani, s tima da kod web kupovine svaki artikl mozes vratiti i odustati bez obzira ako je i ispravan. To je slovo zakona kod nas a i vani. Da je glupo kupovati u online ducanima onda ebay i amazon ne bi bili ono sto jesu.

15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
surki kaže...
blackalbum kaže...

Pogledaj vanjske carine i poreze + davanja za zaposlenike + oporezivanje same dobiti firme... i sto dobijes :) tocno tih 15% do 25% sto je skuplje...

aha :)

kao krajnjeg kupca bi me trebalo zanimati koliko socijalnog i mirovinskog uplacuje prodavac?

15 godina
protjeran
surki kaže...
blackalbum kaže...

Ne zaboravi da recimo ADM dobija nogu od dosta firmi.

Na tržištu od uvoznika postoji jedno pravilo, koje štiti uvoznika od štete prema njemu.

Postoji nešto što se zove preporučena cijena.

Da lakše pojasnim, uzmimo produkt kojem je ulaz 100kn veleprodaje (u daljenjem tekstu VP), dakle bez PDV-a.

Po tome, taj produkt bez zarade mene košta 123kn (100 x 1,23).

Uvoznik daje preporučen cijenu od 149kn. Dakle ja je ispod te cijene ne smijem prodavati, inače kršim ugovor

i lako se može desiti da mi firma odbije daljnu suradnju.

Dakle na prepopručenoj tržišnoj cijeni od 149kn, ja imam zaradu 21%. Zvuči puno, ali na sitne cijene to je ništa (zarada 26kn, od toga mogu krepati),

dok recimo na skuplje produkte marža ide od 9 do 15%, što je za klasične shopove normalno.

Recimo H2Shop je maloprodajna trgovina od uvoznika Esys-a.

Dakle Esys:

http://esys.hr/

HShop:

http://www.h2-shop.com/

Kad god naručujem robu iz Esysa, a jako puno uzimam od njih, XFX, ASRock, Speed, NotOnlyTV, Corsair, AOC, Intel itd,

uvjek se ravnam po H2Shopu. Nikad ne smijem i neću biti jeftiniji od njih, jer oni uvjek imaju po zakonu svoje veleprodaje

preporučene cijene, i nikad ispod toga. Smijem biti 1kn, 5kn, 50kn skuplji, ali nikad povoljniji, jer time štetim firmi.

Naravno postoje i artikli koji nemaju preporučenu cijenu, recimo da je neka boja u H2Shopu 50kn, ja je mogu prodavati za 49kn,

i nikome ništa. Bitno je poštovati zakone tržišta.

Recimo MSan, jedna od najvažnijih i najbitnijih tvrtki u HR, je davno dala odjeb ADM-u. Nisu poštivali zakon tržišta,

a on se mora poštivati.

EDIT:

surki kaže...

ti si na ovoj temi u sukobu interesa pa nije ni cudo da ovo postas. mozda da nam kazes i zasto bi bilo najbolje da svi kupujemo bas kod tebe?

jel ovo ti nas uvjeravas da je za nesto bolje dati 1500 nego 1000? Garancija? Web ducani imaju istu odgovornost prema kupcu kao i obicni ducani, s tima da kod web kupovine svaki artikl mozes vratiti i odustati bez obzira ako je i ispravan. To je slovo zakona kod nas a i vani. Da je glupo kupovati u online ducanima onda ebay i amazon ne bi bili ono sto jesu.

Nema tu sukoba interesa. Neka si svatko kupi gdje hoće, gdje mu bolje odgovara. Poznajem zakon ekonomskog tržišta.

Webshop ne mora prihvatiti artikl. Može reći "izgleda da je greška nastala neispravnim rukovanjem", dati ti fakturu, i poslati te do dobavljača.

To je njihovo pravo.

Kao i recimo Konzum. Možeš kod njih kupiti ajvar, a ako ćeš se žaliti na kvalitetu, idi u Podravku.

Oni niti uvoze niti su proizvođač, samo dilaju. Njih ništa ne kači.

Kupi u konzumu LG TV, i kad ti se pokvari, samo dobiješ potvrdu i adresu servisa. Thats the law...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 0:00 (Don Kihoty).
16 godina
Don Kihoty kaže...

Recimo MSan, jedna od najvažnijih i najbitnijih tvrtki u HR, je davno dala odjeb ADM-u. Nisu poštivali zakon tržišta,

a on se mora poštivati.

Kupi u konzumu LG TV, i kad ti se pokvari, samo dobiješ potvrdu i adresu servisa. Thats the law...

- nemoj previše otkrivati, btw, upravo time MS.. krši zakon, ali to je OK. (Dok su kumovi tu).

- računala ipak imaju malo drugačiju mrežu servisa nego vešmašine, auti... uvoznik je dužan organizirati garantnu mrežu, uz to su računala-Brandovi 'HR proizvod', za koji je odgovoran proizvođač (opet) MS.. a ne seljak u kini..

Ja to zovem 'sveto trojstvo', uvoznik-trgovac-seviser koje može sve, do te mjere da garancija ne vrijedi papira na kojem je napisana.

btw. - što kažeš je OK, ovo je samo mali (ne negativan) komentar.Cool

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran

Da, mora garantirati mrežu servisa, ali samo u slučaju da imaju sporazum.

Recimo, u neke firme ja osobno moram dostavljati reklamacije, a druge dolaze same po to.

Ovisno kakav im promet radiš, koliko dugo surađujete i još par internih faktora i dogovora.

Da, MS napajanja su MSan... Proizvedena u Kini, najšrot kvalitete, ali drže 50-60% tržišta kućnih računala svih korisnika

(konfa od 1500-1800kn ne prolazi bez njihovih napajanja).

Žalosno ali istinito.Cool

PS - Komentar je dobar, nemaš beda. Ipak imati znanja o ekonomiji pa napisati komentar,

naspram komentara tipa "ali oni su 20 lipa jeftiniji, yebes te i te, ovi su zakon", svatko će razumjeti i uočiti razliku...

15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Da, mora garantirati mrežu servisa, ali samo u slučaju da imaju sporazum.

Recimo, u neke firme ja osobno moram dostavljati reklamacije, a druge dolaze same po to.

Ovisno kakav im promet radiš, koliko dugo surađujete i još par internih faktora i dogovora.

Da, MS napajanja su MSan... Proizvedena u Kini, najšrot kvalitete, ali drže 50-60% tržišta kućnih računala svih korisnika

(konfa od 1500-1800kn ne prolazi bez njihovih napajanja).

Žalosno ali istinito.Cool

PS - Komentar je dobar, nemaš beda. Ipak imati znanja o ekonomiji pa napisati komentar,

naspram komentara tipa "ali oni su 20 lipa jeftiniji, yebes te i te, ovi su zakon", svatko će razumjeti i uočiti razliku...

Ocito se nismo razumjeli i nisam siguran da li me pratis. Prednost web shopa je sto ti kao kupcu zakon omogucuje povrat robe cak i kad je ispravna. Jednostavno kazes, ja sam mislio da ce mi to pasati, ne pase mi i oni ti MORAJU uzet robu nazad i vratiti novac. Tim zakonom se stiti kupac "na nevidjeno", dok isti zakon za kupovinu u ducanu ne postoji. Evo ti jedan primjer. Znas da kod monitora razliciti proizvodjaci imaju razlicite tolerancije za dead i bad pixele. U vecini ducana u Hrvatskoj ti nece dozvolit ozvaranje kutije i isprobavanje monitora. Na osnovu izlozenog modela (precesto ni to) kupujes macka u vreci. Dodjes doma, upalis monitor kad tamo 6 bad pixela koji ti kopaju oci. Ja osobno ne bi mogao podnijet ni jednog. Odes u ducan i shvatis da mozes plakat jer proizvodjac tolerira do 8 bad pixela. Kod online kupovine ZAKON ti daje pravo da robu vratis samo zato sto ti se ne svidja. Ako uzmemo u obzir da je to i jeftinija kupovina onda.... Postoje iznimni slucajevi kad osobno poznajes prodavaca i znas da ce se potrudit ako ti nesto rikne i on reklamirati robu kod uvoznika.

15 godina
protjeran

Malo je čudan taj zakon..

Koliko znam, robu možeš vratiti u roku 7 dana, a ne ako se ti sjetiš da ti se ne sviđa nakon 6 mjeseci...

Naravno možeš ju vratiti samo ako imaš račun.

I ako je plaćeno u kešu, kartice i krediti se ne storniraju.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Koliko znam, robu možeš vratiti u roku 7 dana, a ne ako se ti sjetiš da ti se ne sviđa nakon 6 mjeseci...

Naravno možeš ju vratiti samo ako imaš račun.

I ako je plaćeno u kešu, kartice i krediti se ne storniraju.

Mozes da u roku 7 dana samo kaj to nigdje nije istaknuto u ducanu, i ne pise posebno u vecini ducana tak da to mnogi nit ne znaju uopce.Nevinašce

15 godina
protjeran
Loš kvartal za HG Spot

Naravno da je mozes vratit u roku 7 dana. Pa neces je vratit kad izadje novi model pa tako u nedogled. 

I naravno da je njima u cilju da se za to pravilo ne zna.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
EnlightenedPhoenix kaže...

A u Irskoj ne postoje ni carina ni porezi, a zaposlenici rade za 2 centa po satu, bez zdrastvenog i mirovinskog? Država se financira na principu dobrovoljnih priloga?

Don Kihoty kaže...

Na papiru je to tako, ali baš u konkretnom slučaju kad sam kupovao monitor prvo sam otišao u HGspot. Na lageru nisu imali ništa (Split), mogao sam naručiti model koji mi je zapeo za oko. Pitao sam prodavača što u slučaju da ima mrtvih piksela, kaže on "Ništa". Pitam ja kako ništa, mogu li zamijeniti, vratiti? Kaže on "Ne". Mogu li prije uzimanja isprobati? "Ne". Nikakav spomen mogučnosti vračanja robe u roku od 8 dana. Mogao sam naručiti monitor, pa ako ima mrtvih piksela je*avati se s inspekcijama i udrugama za zaštitu potrošača.

Otišao sam u Vemil, pitao istu stvar i dobio odgovor: "Službeno se zbog mrtvih piksela, ukoliko ih ima manje od broja naznačenog u garanciji, ne može vratiti monitor, ali mi izlazimo ljudima u susret, pa ukoliko bude mrtvih piksela dođite odmah ujutro zamijeniti". Samo nemoj reći da je Vemil zbog ovoga propao, ovo je samo na lijepši način rečeno: "Aj, ako bude problema, ti to donesi ujutro, lakše nam je zamijenitit nego se je*avati sa storniranjem zbog nezadovoljstva kupca", ali su barem bili korektni.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
protjeran

Vidi, Samsung daje zamjenu ako u jednom od 9 pravilno određenih kvadranata ima 3 dead pixela.

Dakle možeš imati 9 bad pixela, i nikom ništa, nemaš pravo, prodavač ima pravo i gotovo.

Recimo ja sam uzimao i sa jednim bad pixelom, nikad bad,

ali ono što nikad neću uzeti je to, kad netko otvara kutiju pa zareže skalpelom/možom/škaricama po monitoru,

te dođe sa spikama "mi smo otvorili, to je tako bilo, sigurno je otvaran".

Onda staviš monitor u stiropor, staviš u kutiju i zaklopiš stranice, i pogledaš kako je karton srezan,

te taman display zarezan po površini gdje su rezali kutiju.

Nema zamjene. A za bad pixele nema frke, meni je jedan dosta. Dobiješ novog,

a onda se ja dogovaram sa uvoznikom oko RMA.

A u stvari me nebi ni terbala biti briga, ja mogu pratiti zakon, i poklopiti rukom uši,

te reći "ne ispunjava uvjete"...

Back on topic. Zašto HG ima loš kvartal.

Imali su cijelu lošu prošlu godinu.

Problem je u marketingu...

Loša uprava uvjek loše vodi firmu.

Otkazi nisu riješenje, nego odgađanje, to zna svaki ekonomist.

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Uvoznik daje preporučen cijenu od 149kn. Dakle ja je ispod te cijene ne smijem prodavati, inače kršim ugovor

i lako se može desiti da mi firma odbije daljnu suradnju.

iz osobnog iskustva mogu reci da to uopce vise ne stoji. mozda neke manje firme, zastupnici za neku "egzotiku" koju samo oni uvoze, jos i paze na to. ostali ne.
danas je samo bitna prodaja tj. kolicina. nije bitno nista vise.
sto reci kada IBM hrvatska neke stvari ne moze prodati jeftinije od nekih koji kupuju od IBM i imaju "samo status dealera/integratora" ili slicno. ;)

politika poslovanja se promjenila. cak i veliki brandovi vise ne obracaju pozornost na to. bitna je kolicina. .... bloody manageri.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...
Romano kaže...

A to mene(nas) kao kupca zanima zato sto? Ja bih treba dati 500kn vise da Drpic moze vozit BMW?

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

ADM je radio iz šupe, sad imaju kakav-takav radni prostor, ali se sve odvija preko weba.

Imaju 5 artikala kod sebe, ostalo se kupuje direktno, tako da kupac prvo daje novac,

a onda dobija robu.

A to nije isto kao robu odmah na ruke. Novac dati unaprijed 5 dana je kao dati bezkamtni kredit

na 5 dana.

Ako ja tebi posudim 5 somova na 5 dana, onda ne želim da mi vratiš 5 somova za 5 dana,

nego i bar 1% kamatu... Na 5 somova to nije puno, ali skupi se na veći iznos, vjeruj mi...

Nitko ti neda bezkamatni kredit, pogledaj banke...

O cemu ti pricas?

1% kamate za pet dana, to ti je 73% kamate godisnje!?!?!?

Prestani pricati gluposti! Ovo je kapitalizam, i svatko se bori za naklonost kupca i za svoj polozaj na trzistu! Njihova strategija je sve samo ne pametna!

Meljes gluposti i tu klinicima prodajes fore... vrati se u HG spot!

Edit: Inace su kamate 4 do 6% u bankama, a po zakon ti imas pravo na kamate ako si platio po predracunu za iznos koji je uplaceno, po kamatnoj stop "prosjecne banke"!

Pa da ti to pojasnim na sljedeci nacin!

Uplatis 5000 kn, i za pet dana te pripada kamata u iznosu od od 2,5 kn (na taj mali iznos, veca je kamata ako se ide preko 25000kn, 50000kn itd... ali marginalno veca)!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 9:13 (Co7).
15 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot

kad vidim onu početnu stranicu na hgspot web stranici odmah mi dođe muka i izgubim volju gledati šta imaju u ponudi

a cjene su im previsoke i nitko informatički pismen neće ići kupovati tamo gdje su cjene previsoke

imamo svi internet i znamo se njime služiti kako bi našli trgovinu sa najboljom ponudom

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice