Ja sam mislo da je lenovo drži do kvalitete, iz tog razloga moj prvi laptop prije godinu-dvije je upravo lenovo, i to ne bilo kakav, nego think pad, što bi značilo da su najbolji.
Već kroz par mjeseci prilikom zatvaranja-otvaranja ekrana čuje se neko ko pucketanje.. Također više nije mogao da se na pola pritvori jer bi se postepeno zatvarao (što tek kad je kupljen nije bio slučaj). To i ne bi bilo čudno, ali sami su reklamirali kako može, ne znam tačno, dosta puta da se poklapa i da će raditi kao nov.
Onda sam mislio da ću nakon što instaliram windows 8 (a bila sedmica) dobiti sav lenovov softver, oni njihovi alati dodatni, kad evo do dan danas nemaju ga.. imaju samo neku light verziju, a pazi, laptop je star 1-2 godine. Čak se taj moj laptop prodavao i sa windows 8, ali ja iz nekog razloga morao uzeti sa win 7 pa sam ga nadogradio.
Zatim nakon godinu dana problem sa najboljom tastaturom.. jednostavno 1-2 tipke sada se ponašaju i zvuče "jeftino". Također su se skoro sve tipke izlizale, vide se sva slova, ali je ta crna plastika kao izlizana (pokušao očistiti i ne može), izgleda nešto kao "masno" na tipkama, ali ne može se obrisati, valjda izgubilo neku svoju boju, odnosno onu "hrapavost" na tipkama.