Kad je u redu ubiti hackera?

poruka: 61
|
čitano: 11.792
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kad je u redu ubiti hackera?".
16 godina
Re: Kad je u redu ubiti hackera?

Terminator

15 godina
neaktivan
redneck kaže...

Recimo ovako..da nije bilo američke podrške,ne bi bilo Hrvatske države,ne bi bilo Bosne...dalje nije potrebno..

Eh, da mi je sad Mamićev ulični vokabular...

Da, u stvari u pravu si... SAD nas je prvi priznao kao državu, naoružavali su nas usprkos embargu kojeg su nam stavili,  '91. sam u rukama imao američku jurišnu pušku zvanu AK-47, a dok sam u Vukovaru ispijao kavicu, američke bespilotne letjelice potpomognute A10 su uništavale srpske tenkove. A ne smijem zaboraviti ni Johnnya Rednecka iz Južne Karoline koji je sa mnom na Velebitu držao položaj...

17 godina
DeathBringer12 kaže...

Pitanje autoru:

Gdje piše da su upletene Amerika i Izrael? Pričaš gluposti. Nitko na svijetu to nije dokazao i ti se sada našao i prokužio nekom xy forom da je iran napadnut od strane amerike i izraela.

http://arstechnica.com/tech-policy/2012/06/confirmed-us-israel-created-stuxnet-lost-control-of-it/

Možeš pogledati i WSJ, NYT i tako te novine...

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Država osim nas i Slovenije koja se najviše borila za naše priznenje je Njemačka.Zbog nje nas priznao ostatak unije.SAD nam je više puta postavljao nogu,a Rusija je bila previše zaokupljena vlastitim problemima.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako vama nije jasno da je ovo samo početak stvaranja NWO, tj. svjetske fašističke tvorevine, ne znam što bih vam još rekao. 

Bog poživo Rusiju (mada ih ne volim), jer da ih nema ovaj svijet bi odavno bio uništen a preostalim resursima i preživjelim ljudima vladali bi zle korporacije i masonska ''braća''.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Moj PC  
4 6 hvala 1
13 godina
neaktivan
redneck kaže...

Bed je što je istina da Kina,već duže vremena vodi cyber rat protiv USA,a tu se uključuje i industrijska špijunaža,gdje se mogu uštedjeti nemile milijarde..Ne shvaćam,dali je ovdje puno talibančića,ili ljudi imaju one stvari preko očiju da vide samo ispred i puše shemu,da je Amerika svesvijetsko zlo..

Recimo ovako..da nije bilo američke podrške,ne bi bilo Hrvatske države,ne bi bilo Bosne...dalje nije potrebno..

Istina Bog,Ameri su u svojim nastupima čisti kauboji,zato i strše povrh svih,ali nemojte misliti da Rusi,Kinezi,Tajvanci,rpa talibanskih država,a i ostali ne vode svoje male prljave ratove,u skladu sa svojim mogućnostima..

Iran primjer od dolaska Ajatolaha na vlast ima prilično respektabilnu obaviještajnu službu,a i tehnički nisu za potcijeniti..Fini,dobri,ne ratuju,ali su posvuda..  {#}

Joj kad se neko derle javi sa branjenjem amera{#}

Da, bili su otpocetka tu, sa onom poznatom necemo se mijesati. I nije im smetalo gledati genocid u Srebrenici. Ali kad je Bosna preokrenula rat u svoju korist. Kad smo poceli vracati izgubljenu teritoriju, onda su odjednom smislili dejton. A da bi bili sigurni da ce ga potpisati, nama su zaprijetili avionima. Bas su nam pomogli...

Dobro su ti rekli ovi prije, ne mijesaj se u nesto o cemu nemas pojma. Bolje svrsavaj na americke proizvode.

16 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Ako vama nije jasno da je ovo samo početak stvaranja NWO, tj. svjetske fašističke tvorevine, ne znam što bih vam još rekao. 

Bog poživo Rusiju (mada ih ne volim), jer da ih nema ovaj svijet bi odavno bio uništen a preostalim resursima i preživjelim ljudima vladali bi zle korporacije i masonska ''braća''.

Slažem se u svemu osim precrtanog.

NWO - New World Order - Novi Svijetski Poredak 

I ovo nije tek početak, ovo je samo dio slagalice, sve je već odavno počelo....

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 3:29 (xZero).
12 godina
protjeran

To je Amerika. To su Sjedinjene Američke Države. Oni imaju ideju. Ideju svjetske dominacije. Oni donose slobodu.

Kod njih si prije 9/11 imamo slobodu uzeti avion zaletiti se u zgradu sa njim, ali onda dolaze dečki koji osvećuju svoje pale sunarodnjake, te mjesec dana poslije napada blizanaca, dolaze ti zrokati zemlju.

{#}

To je sloboda i preuzimanje odgovornosti za istu. Tako je i sa ovima koji se žele igrati hakera, razbijača sustava i vitezova-heroja "prava na informacije", pa je ovo upozorenje onima koji se malo previše zaigraju da neće proći nekažnjeno, pa ako treba i cijelu zemlju prevoriti u spaljenu ruševinu.  Kao i sa konjokradicama, neki su mislili da konji pripadaju svima, pa su išli otimati konje koje je netko drugi već pripitomio, a ne da si sami ulove divlje konje koji trče prerijom. Zato i nije bilo oprosta za konjokradice, isto vam je i sa hakerima.

Da, jedini jamac hrvatske nezavisnosti su SAD. Vratite se malo u povijest, pa vidite kako su druge ondašnje velesile gledale na male narode i njihove države.....npr. Habsb.monarahija, mi pomogli caru da sruši mađarske revolucionare, a on nama još jači teror nametnuo. A mi kao "samosvijesni i samosvojni narod" stavili tog carskog žandara na glavni trg u glavnom gradu, te ga još u suvremenoj Hrvatskoj okrenuli na jug, da plaši ne znam koga na jugu. Fakat, buraz smo nezavisni. E, od svih mogućih priznanja samostalnosti i nezavisnosti Hrvatske(ako ona i postoji...) je jedino ona od Busha, kada je rekao na Markovom trgu da nam više nitko neće uzeti nezavisnost.

SAD lajkam zbog mnogo stvari, za stvari koje se spočitavaju Americi od strane onih koji nose laponke i palestinke usred ljeta, ne marim previše. Nego, go America, go America, kill bad guys...

World's Strongest, Sharpest Knives
Moj PC  
7 9 hvala 0
16 godina
neaktivan

LOL... ovo je NATO napisao naputke za sve clanice osim SAD-a...

Laicki receno ovim se naputcima dopusta da ako se nadje haker, da se moze poslat policija i dopustit im da ga ubiju ako pocne bizat. nista vise nista manje...

Nece nitko nitkoga bombadirat. ici ce se vise na nacin da se posalje nekoliko domacih agenata da ga uhvate.

Sta se Koreje tice, ako pogledate di se nalaze geografski i vi bi se naoruzali do zuba. Taman su na nekakvom putu izmedju Rusije, Kine i SAD-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne čudi me odluka. U takvim cyber napadima se gube miljarde dolara godišnje i još više u vrijednim dokumentima.

Napad na kritične infastrukture kao nuklearna postrojenja nisu mala stvar, tako da u jednu ruku je to razumljivo. A sad kako će se taj zakon intrepetirati, to je druga strana medalje.

Ad astra peronospora

6 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Nije u redu ubiti nikoga, pa niti hackera...ali Amerika nije pravna država,stoga....{#}

2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
clipper kaže...

Nije u redu ubiti nikoga, pa niti hackera...ali Amerika nije pravna država,stoga....{#}

Naravno da nije u redu. Ali svaka država bi reagirala tako da ima kapaciteta. Nije amerika jedina u tome.

Zamisli koliko ljudi mogu ubiti napadači onesposobljavajući nuklearnu elektranu.

Ad astra peronospora
12 godina
protjeran

Hm, zašto nije u redu ubiti? Kako ćeš onemogućiti nekog tko ti želi zlo, a jedina mogućnost ti je da ga likvidiraš, da ti ne počni to zlo. Znači budeš zlo pretrpio, mada on tebe želiti ubiti. U kojem svijetu ti živiš? Ja rađe, bum, bum ili koji zamah/ubod Cold Steel nožem, nego da budem žrtva. Hm, pravna država, to je borba majstore, nikakav zakon tu ne pomaže, nego samo uzvraćanje napada.

12 godina
protjeran

Hm, s ovakvim razmišljanjima svijet je zaista spreman na 3. WW!...ionako previše ima humanoida.

0 1 hvala 0
12 godina
protjeran

Ma kakav rat....gle, uhvaćen si u svojoj nelogičnosti i ne želiš odgovoriti na pitanje, jel' bi rađe bi žrtva, nego da ubiješ napadača. Svijet nije jednostavan, nego kompiliciran. Neki ljudi ne uzvraćaju na napade, neki ih primaju i trpe. Imaš izbor. To poštujem, ali ne poštujem kada onako netko bez argumenata počme dijeliti pacifističku pamet.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Cold Steel kaže...

Ma kakav rat....gle, uhvaćen si u svojoj nelogičnosti i ne želiš odgovoriti na pitanje, jel' bi rađe bi žrtva, nego da ubiješ napadača. Svijet nije jednostavan, nego kompiliciran. Neki ljudi ne uzvraćaju na napade, neki ih primaju i trpe. Imaš izbor. To poštujem, ali ne poštujem kada onako netko bez argumenata počme dijeliti pacifističku pamet.

Ne razumijem o kakvoj "nelogičnosti" je riječ? Kad se ubijalo, ti se vjerojatno još nisi niti rodio, tako da mi ta epizoda života uopće nije problem. Ovdje se pak spominje američko zastrašivanje djece da se ne igraju pametnjakoviča jer bi mogli biti pogubljeni...odnosno, pošto se ameri očito ne znaju obranit od hackera (otupio narod kroz godine), idu na kartu tko je jači i ima više streljiva. Bolje da se posvete svojim dugovima jer su pojeli za sto godina unaprijed!

12 godina
protjeran

Joj, Amerikanci se ne znaju obraniti od napada pa prijete, joj super....joj, Ameri glupi, ti pametan, kao i hrvatski narod(drugi po IQ u Europi, sami istočni susjedi gluplji od nas...). Ah, ma izlazim iz ove konverzije s tobom, ne isplati mi se, kao da sam na forumu od anarahista...dvaput pitam isto pitanje, ti izbjegavaš direkti odgovor, te pričaš ne znam kaj valjda o Domovinskom ratu i "pobjedi nad trećom armijom Europe", oni puni oružja, a mi onako sa srcem njih dobijemo, joj, koja legenda, još danas igramo protiv "njih", ma super. Ma baš sam "ponosan". Odmah prodajem sve svoje Cold Steel noževe, otkazujem narudžbe novih, prestajem čitati NRA magazin...totalno si me uvjerio. Savjetuješ Amere, jel' znaš kako funkcionira svijet? Pokreću ga ljubav i vrline, uskoro ćemo svi da se vozimo javnim prijevozom, jer papa Franjo I. tako želi....

Da, poanta je da budeš jači od svog neprijatelja, ne valjda slabiji.{#}

Ma ako želiš, nastavimo na PP, da ne zagomilavamo temu porukama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 10:41 (Cold Steel).
17 godina
77ari kaže...

Velika je napetost između Rusije, Kine i Anerike, a i Koreanci stvaraju napetost s testiranjem nuklearki. Ako jedna od tih 4 država ispali metak mislim da bi nastao 3 svjetski rat, povukli bi sve jače vojne sile za sobom.

Mislim da je smrtna kazna kod hakera neprihvatljiva, pa pedofili dobiju manju kaznu...

Sve je stvar izbora!  Nitko te nije tjerao da budeš haker...

17 godina
Luciano kaže...
redneck kaže...

Da, u stvari u pravu si... SAD nas je prvi priznao kao državu, naoružavali su nas usprkos embargu kojeg su nam stavili,  '91. sam u rukama imao američku jurišnu pušku zvanu AK-47, a dok sam u Vukovaru ispijao kavicu, američke bespilotne letjelice potpomognute A10 su uništavale srpske tenkove. A ne smijem zaboraviti ni Johnnya Rednecka iz Južne Karoline koji je sa mnom na Velebitu držao položaj...

Kalashnikov (AK-47) nije američka puška  Mislim stvarno, svaki znalac Call of Dutya to zna {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 11:27 (lllnuclearlll).
12 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
Luciano kaže...
redneck kaže...

Kalashnikov (AK-47) nije američka puška  Mislim stvarno, svaki znalac Call of Dutya to zna {#}

Ali je zato sarkazam često upotrebljiv i svaki forumaš to zna {#} (NHF)

15 godina
lllnuclearlll kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
movie kaže...
77ari kaže...

Velika je napetost između Rusije, Kine i Anerike, a i Koreanci stvaraju napetost s testiranjem nuklearki. Ako jedna od tih 4 država ispali metak mislim da bi nastao 3 svjetski rat, povukli bi sve jače vojne sile za sobom.

Mislim da je smrtna kazna kod hakera neprihvatljiva, pa pedofili dobiju manju kaznu...

Sve je stvar izbora!  Nitko te nije tjerao da budeš haker...

Ti kada hakiraš ti nanosiš samo materijalnu štetu, pa bi oda kazna trebala biti materijalna ili zatvor. Možeš nekoga psihički oštetiti ali svaka normalna osoba zna kakve podatke smije davati na internet i gdje pa se to ne događa tako lako.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
17 godina

Nije problem iznimno ako su životi u opasnosti, ali imovina?!

Znači ako neko sredi račun nek švicarske banke dobije metak u čelo? Nešto tu smrdi.

magistar prava
16 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Znači ako neko sredi račun nek švicarske banke dobije metak u čelo? Nešto tu smrdi.

zasto ne?

metak u glavu njemu i nece nitko vise radit glupost takvu nakon nekoliko potrosenih metaka.

Svijet je jednostavno postao pre mekan prema kriminalcima. I zbog toga imamo porast kriminala.

12 godina
neaktivan
torrente kaže...

ovo sa e-neprijateljima je obicno glupiranje, uz jos gluplju separaciju, pokroviteljstvo drzave ili grupe e-gangstera. špijunaža postoji još od one gospodje sa cool imenom i bit ce je dovijeka.  sve ce se to odradjivati u pozadini bez ikakvih odmazdi i bombardiranjem... i to jos po civilima...koji cirkus od ideje kad se ide po špazi šbbkbb (sto bi bilo kad bi bilo).

a kad je rijec o amerima, onda neuki puk, nazalost i omladina istovaraju kamione govana, onako napamet i nepovezano... nafta, svjetski policajci, namjestanje sukoba, neduzno krme sa novog zelanda i sl.

jadna vam pamet, da ih nije 100000 zagnjohilo po europi, pricali bi germanskim naglaskom.  a i djedove ili pradjedove nahranili su vam jajima u prahu.  i cijela europa je toliko nesposobna, da su morali rasporedit xy vojnih baza i stitova sljedecih 50g.

sto su tad radili po svijetu... nije valjda i tada nafta bila problem?    zbog svih zasluga u ww2 (pa i atomska, da preduhitrim citiranja), ne uzimam im za zlo sve igrice i ratiće u zadnjim desetljecima koji su imali svrhu rasporedjivanja figura na svjetskoj šahovskoj ploči (pretezno ekonomskoj).

no...kome govorit? 

Samo da te ispravim, rekao si: "jadna vam pamet, da ih nije 100000 zagnjohilo po europi, pricali bi germanskim naglaskom". Ovo ne stoji. Da nije bilo Amera, rat u Evropi bi potrajao još koju godinu a sad bi pričali ruski, a Rusija bi bila do Portugala.

17 godina
Abomb kaže...
Korny1603987 kaže...

zasto ne?

metak u glavu njemu i nece nitko vise radit glupost takvu nakon nekoliko potrosenih metaka.

Svijet je jednostavno postao pre mekan prema kriminalcima. I zbog toga imamo porast kriminala.

Opa Miki... Ovdje govorimo o nekim elementarnim pravima na pravično suđenje, na zakoniti kazneni postupak, govorimo o nezakonitoj primjeni sile.

Ne može se na temelju indicija pa i vjerovarnosti u kazneno djelo glumiti šerifa i pucati bez pitanja.

Takvo nešto ni Kafka ne bi zamislio. "Hacker" isključi struju negdje, ošteti se imovina zbog posrednih razloga i sada netko glumi suca Dredda, otkrije GPS lokaciju izgrednika i pobiju sve koji se trenutno nalaze u kući ??? Jesi ti normalan?

magistar prava
16 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...
Abomb kaže...
Korny1603987 kaže...

zasto ne?

Opa Miki... Ovdje govorimo o nekim elementarnim pravima na pravično suđenje, na zakoniti kazneni postupak, govorimo o nezakonitoj primjeni sile.

Ne može se na temelju indicija pa i vjerovarnosti u kazneno djelo glumiti šerifa i pucati bez pitanja.

Takvo nešto ni Kafka ne bi zamislio. "Hacker" isključi struju negdje, ošteti se imovina zbog posrednih razloga i sada netko glumi suca Dredda, otkrije GPS lokaciju izgrednika i pobiju sve koji se trenutno nalaze u kući ??? Jesi ti normalan?

nitko nije spominjao vjerojatnosti niti minorna kaznena dijela. Nego ako se imaju dokazi i ako hacker narpavi ozbiljniju stetu onda se isplati za idiote iskoristit metak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 15:06 (Abomb).
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Pravo stanje stvari je da nije nitko od vas ovdje u pravu. Možete se nagađat i pogađat do prekosutra i potkapati nekim svojim argumentima, no pravo stanje stvari ne znate nit možete znati.

Jedina istina je da će od sveg tog sranja uvijek naj***ti mali i nedužni, a oni kojima je to sve u interesu će sve fino promatrat iz fotelja, a ovi mali nikad na žalost neće shvatit da su oni u biti veliki.

Idući veći rat kad se desi će nas čini mi se koštat izumiranja i uništavanja ove predivne planete koju ne znam zašto nam je netko uopće dao da koristimo.

Iduci rat, zapravo se nikad nece desit, nego ce se prije desiti da ovi koji konstantno kuckaju oruzijem, nabildani vlastitom samodopadnoscu zaborave uloziti novac na sigurnije obezbijedzenje nuklarnih glava.I onda ce da bude kabum.Unistit cemo sami sebe kao vrsta.Cernobil je pravi pokaz da ti ne treba rat da ubijes nekoliko hiljada svojih gradzana, i narednih pet - sest generacija osudis na rano umiranje od raznih kancera...Od rata tesko da ima ikakve sanse, prije ce se ovako rasturati male zemljice i male nacije podijeljene unutar.Doci ce im demokraticni Ameri i prodati tezu kako su oni pod diktaturom kao u slucaju Muamera Gadafija pa se na kraju ispostavilo da Libijski mali covjek je 10x bolje zivio od jednog amerikanca.Neobicno da drzava koja proklamira demokraciju, u svom ustavu koristi izraz ''nacionalna sigurnost''  ugrazava prava na bilo koji oblik privatnosti svojim gradzanima.Amerikanci igraju na kartu podijeljenosti i netolerancije, jer u narodima u kojima nema tolerancije i dovoljno budala bez svijesti najlahkse uvodi u sukobe.

15 godina
neaktivan

"Ubi geeka" filozofija...

koje budale.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neću se puno uključivati u flame war, iako moram malo
Ameri su kao što je rečeno sigurno iza ovoga i to zvuči već mao kao "očajnički poklik" - jer da imaju bolje metode za sukobljavanje hakerima iskoristili bi ih!

On topic

Ovo mi je malo kontradiktorno jer od svih NATO članica jedino SAD provodi smrtnu kaznu (i to ne u svim državama) i to (ispravite me, nisam siguran) samo za teže slučajev ubojstva koje je izvela potpuno mentalno zdrava osoba

i sad reći "ako mi on otvori tu i tu datoteku idemo mu naselje u kojem živi sravnati sa zemljom"! Ajmo reć da da ubiju samo hakera - i dalje nije opravdano, iako oni vrlo lako mogu izvući razlog za opravdanost (npr "prisupio je vojnim podatcima i mogao je otkriti i ugroziti živote naših vojnika koji se bore za slobodu!" - 'Murica! 

A pogotovo ako gledamo njihove državne hakere koji su napravili Stuxnet!

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice