Josipović za ACTA-u

poruka: 452
|
čitano: 117.696
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Josipović za ACTA-u".
14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Evo da se malo ubacim u temu.

Meni nije jasno jeli zabranjeno skidati ilegalno sebi ili nekom drugom.

Shvaćam to da je zabranjena pretprodaja ilegalnih stvari,a jeli SEBI ZABRANJENO SKIDATI IGRE,FILMOVE,GLAZBU...

Dino

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Josipović za ACTA-u
Dinče kaže...

Shvaćam to da je zabranjena pretprodaja ilegalnih stvari,a jeli SEBI ZABRANJENO SKIDATI IGRE,FILMOVE,GLAZBU...

-naravno da je ilegalno zabranjeno (osnovna pravna definicija..)

-Zakonom predviđeno, dozvoljeno, legalno, pokriveno ZAMPom je s legalnog izvora. Sve ostalo je nelegalno tj kažnjivo. Ali nije problem korištnje (kranji korisnik-konzumacija) nego distribucija. Ako skineš nešto torrentom istovremeno si distributer... -kazna za distribuciju zakonom zaštićenog sadržaja (mada si ti samo sebi skido pjesmu, koju možda i imaš kupljenu ili si ti autor.. ne smiješ distribuirati).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 21:30 (ihush).
14 godina
protjeran

Ljudi skocice vam secer od nerviranja.

Polovina koji kupuju 2x6990 igraju pirate igre nisu probali trip originala. 

Nema nerviranja, narezite sta znate da volite a necete kupiti a stvari koje vrede sacekajte da padne cena pa 11 igra u 15-20 dana ako je dobra komotno se moze toliko igrati.

Neke se igraju i po 2 meseca. Sve vise ce biti organizovane ekipe koja ce kupovati 1 disk pa ce on kruziti kod njih nekoliko. 

http://www.evga.com/articles/00645/
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Nema nerviranja, narezite sta znate da volite a necete kupiti a stvari koje vrede sacekajte da padne cena pa 11 igra u 15-20 dana ako je dobra komotno se moze toliko igrati.

Neke se igraju i po 2 meseca. Sve vise ce biti organizovane ekipe koja ce kupovati 1 disk pa ce on kruziti kod njih nekoliko. 

To je jednako nelegalno ko igranje pirata tj. prvi je instalira legalno a ostali su pirati.

17 godina

http://www.novossti.com/2012/02/teorija-pendreka/

"Uzgred budi rečeno, još je i dobro kada je tvorac ZAMP-a suglasan s predsjednikom države, jer je znalo biti i drugačijih slučajeva, koji su se na poseban način dodirivali fenomena anonimnosti i autorskih prava. Pravnik Ivo Josipović, primjerice, u značajnoj mjeri polaže autorska prava na tužbu za genocid koju je Hrvatska podigla protiv Srbije, ali je radije ostao nepotpisan i za svoj rad vjerojatno naplatio obilan honorar. Otkad je postao predsjednik države, međutim, zalaže se za to da tužba bude povučena, pokušavajući delikatnim riječima naciji staviti do znanja da je ona pravno neutemeljena i politički štetna.

Ostavimo li po strani konvertitstvo, udvaranje nacionalističkim sentimentima i slične ideološke izmaglice, a uzmemo li u obzir samo prihodovnu stranu priče, slučaj može poslužiti kao zgodna ilustracija suvremene kapitalističke ekonomije koja ponajveću zaradu temelji na proizvodnji bespotrebnosti."

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 12:21 (segregator).
13 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

@Vlada011 hvala ti, uvijek od tebe nesto konstruktivno, jasno i sazeto.

slazem se s tobom.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
13 godina
protjeran
BlueMax kaže...
To je jednako nelegalno ko igranje pirata tj. prvi je instalira legalno a ostali su pirati.

diskutabilno je sto znaci rijec pirat ?

ako ti imas kod kuce neku dobru knjigu koju si platio nekih 300 kn smijes li je ti meni posuditi da ju procitam ?

nije sve crno-bijelo

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
17 godina
Dinče kaže...

Samo ti skidaj kaj očeš za svoje osobne potrebe, ali nemoj pretjerat u količini toga kaj skidaš jer te bude T-COM ili neki drugi naš ISP upozoril na preveliki promet.{#} Ak skineš recimo 500gb mjesečno jel bit če malo čudno,{#} recimo do 200gb mjesečno je ok a za ostalo ih baš boli đon ko kaj skida osim ak nije Pedofilija i slično a tak če bit i ubuduče.{#}

Ak nekaj povjerljivo šalješ nekome a misliš, da neko iza Internet čoška viri ili šnjofa onda se posluži ovim dole receptom i nema frke pa nek samo gledaju do mile volje.{#}{#}

Kad smo več kod toga isti je postupak, ak neke bitne privatne datoteke pohranjuješ na internet Backup stranice ko Skydrive ili stranice za djeljenje datoteka kao Mediafire ili Box.net itd. Pa ako neko nešto provjerava ili pregledava, a to se radi sigurno ne moš vjerovat nikome na internetu previše nek samo pregledava i dalje jel fučkaj ga.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/acta-pobijedila-/136666.aspx?page=3&jumpto=2633295&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 17:50 (rambox).
17 godina
Josipović za ACTA-u

Tako se ona Josipovićeva samoposluga ukazuje kao čudnovato mjesto, gdje nam redari već na ulazu naplaćuju globu, jer se računa da ćemo sigurno ukrasti nešto za što nismo zainteresirani. Oni naprosto oporezuju naše zločinačke namjere, pošto su ih prethodno, bez i jednog dokaza, proglasili neupitnima.

http://www.novossti.com/2012/02/teorija-pendreka/

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...
BlueMax kaže...

ako ti imas kod kuce neku dobru knjigu koju si platio nekih 300 kn smijes li je ti meni posuditi da ju procitam ?

nije sve crno-bijelo

kod mene je sve crno.

raniji post je samo tumacenje zakona. EULA kod kupovine igara (flimova, glazbe...) brani svakakvo posudjivanje, iznajmljivanje, javno reproduciranje....

u zakonu je najcesce sve crno-bijelo (osim rupa koje su sive).

17 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Sve vise ce biti organizovane ekipe koja ce kupovati 1 disk pa ce on kruziti kod njih nekoliko

Zavisi, ukoliko se radi o igri koja ima sistem registracije poput Starcrafta 2, drugari ti neće moći igrati igru istovremeno.{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Samo ti skidaj kaj očeš za svoje osobne potrebe, ali nemoj pretjerat u količini toga kaj skidaš jer te bude T-COM ili neki drugi naš ISP upozoril na preveliki promet.{#} Ak skineš recimo 500gb mjesečno jel bit če malo čudno,{#} recimo do 200gb mjesečno je ok a za ostalo ih baš boli đon ko kaj skida osim ak nije Pedofilija i slično a tak če bit i ubuduče.{#}

Ne razumijem ovo.

Potpisao sam ugovor sa ISP-om na X vremena u kojem mu se obavezujem mjesečno plačati Y iznos.

U ugovoru je on meni dužan isporučivati korištenje prometa u neograničenom paketu (Flat). Ja znam što znači neograničeno. Oni znaju što znači neograničeno. Na potpisanom/ispečatiranom ugovoru stoji riječ: "neograničeno".

Tko je bilo tko da mi nakon takvog sklapanja ugovora prigovori o bilo čemu što je vezano za "količinu ostvarenog prometa"?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 22:31 (Canis).
17 godina
Canis kaže...
rambox kaže...

Ne razumijem ovo.

Potpisao sam ugovor sa ISP-om na X vremena u kojem mu se obavezujem mjesečno plačati Y iznos.

U ugovoru je on meni dužan isporučivati korištenje prometa u neograničenom paketu (Flat). Ja znam što znači neograničeno. Oni znaju što znači neograničeno. Na potpisanom/ispečatiranom ugovoru stoji riječ: "neograničeno".

Tko je bilo tko da mi nakon takvog sklapanja ugovora prigovori o bilo čemu što je vezano za "količinu ostvarenog prometa"?

Možda nisi dobro pročitao poslovična "sitna slova":

http://www.t-com.me/Privatni.aspx?akcija=557&id=1598

(to je sa crnogorskog sajta doduše, jer nisam našao na hr, ali i kod nas važi isto)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
Budokai kaže...
BlueMax kaže...

nije sve crno-bijelo

ono što vrijedi za knjige ne vrijedi za software jer aplikacije tipa windows, adobe itd.... ne možeš "posudit" prijatelju zato jer si aplikaciju kupio isključivo za računalo na koje je prvi put snimljena i registrirana lozinkom. Čitaj uvjete o korištenju pri instalaciji softwarea.... ima tamo dobrih 6-7 stranica sitnog teksta ali između ostalog piše i to...... "ovaj software je isključivo za ovo računalo na koje ga upravo snimate". Novo vrijeme, nova pravila

to što smo mi navikli kliknuti  I agree a da nismo ni prvu rečenicu pročitali to je za neku drugu polemiku. no klikom potvrđuješ da si sve pročitao od prvog do zadnjeg slova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 20:49 (hondo).
17 godina
neaktivan
hondo kaže...
"ovaj software je isključivo za ovo računalo na koje ga upravo snimate".

Upravo tako, i ja se slažem da je taj softwer upravo za to računalo na koje ga upravo instaliram. Ni manje, ni više.

Nešto slično kao ona poznata krilatica s TV-a: Kad piješ, ne vozi. Nikada nisam niti pio dok vozim. Kad parkiram, e to je druga priča {#}

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
15 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Živio Anoinymuous ! {#}

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
codec kaže...

Živio Anoinymuous ! {#}

Živjela sloboda ! {#}

14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Zivio Josipovic!

ali negdje drugdje, nek odseli npr. u Siriju

3 0 hvala 0
17 godina
17 godina
BlueMax kaže...

Zivio Josipovic!

ali negdje drugdje, nek odseli npr. u Siriju

Neka ode u Libiju recimo, buduci da mu je njegov kompa Obama sada tamo uveo demokraciju, nema se sto onda brinuti.

Sjetimo se kako je kritizirao Mesica sto podrzava Gadafija.

Pogledajmo sada ovaj link svi skupa.

Ovo tu u kombinaciji sa ACTA-om je double fail za Josipovica.

Kako mi se samo spustio u ocima. {#}

- Psiho246
13 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

uf !

citam da je ljudima jako bitno misljenje precjednika Josipovica o ACTI !?

da zivimo u Deutschland ne bi ni znali tko je precjednik, niti bi nas zanimalo njegovo misljenje o ovakvim temama.

a koliko citam po medijima, i on se nastavio petljati u svakakve teme i mora sve komentirati poput razboritog Mesica.

0 0 hvala 0
17 godina

Da zivimo u Njemackoj znali bi jer je zadnje dane stalno na tv posto je bila afera i dal je otkaz. lol

Mesic je bil starkelja koji se blizi 80 godina, a isto tako lopov ko i ostali majmuni na vlasti.
Ukral je Nasice cement a vrhunac karijere mu je vic o Kosorici koja iskace iz pastete.

Josipovic je dobil izbore jer je bil najmanje zlo i nista drugo. Covjek je mlakonja i dodvorava se svima gdi stigne.

Sve politicare treba pohapsit, slozit tombolu da je ticket 1000 kn i ak te izvuku mozes u nedjelju u 12 na HTV uz live prijenos sa Trga bana Jelacica sprasit metak u celo jednom od politicara.
Sva uplacena lova u tombolu ide za otplatu vanjskog duga. Ja bi odma digel kredit da kupim 100 listica a vanjski dug bi otplatili za tjedan dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 17:05 (NEW_MAN).
17 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Da zivimo u Njemackoj znali bi jer je zadnje dane stalno na tv posto je bila afera i dal je otkaz. lol

Mesic je bil starkelja koji se blizi 80 godina, a isto tako lopov ko i ostali majmuni na vlasti.
Ukral je Nasice cement a vrhunac karijere mu je vic o Kosorici koja iskace iz pastete.

Josipovic je dobil izbore jer je bil najmanje zlo i nista drugo. Covjek je mlakonja i dodvorava se svima gdi stigne.

Sve politicare treba pohapsit, slozit tombolu da je ticket 1000 kn i ak te izvuku mozes u nedjelju u 12 na HTV uz live prijenos sa Trga bana Jelacica sprasit metak u celo jednom od politicara.
Sva uplacena lova u tombolu ide za otplatu vanjskog duga. Ja bi odma digel kredit da kupim 100 listica a vanjski dug bi otplatili za tjedan dana.

X

Zaboravio si da Mesić i dalje parazitira na račun poreznih obveznika jer mu je politička banda izglasala status doživotnog bivšeg

predsjednika omogučujući mu vlastiti ured umjesto da se umirovi kao u svakom normalnom svijetu pogotovo s obzirom u kakvoj se gospodarskoj krizi nalazi Hrvatska.

Usput su i jedan i drugi dobili dodatnih 5 milijuna kuna jer je financiranje fikusa važnije od financijskih injekcija u gospodarstvo.

17 godina
the_tux kaže...

Zaboravio si da Mesić i dalje parazitira na račun poreznih obveznika jer mu je politička banda izglasala status doživotnog bivšeg

predsjednika omogučujući mu vlastiti ured umjesto da se umirovi kao u svakom normalnom svijetu pogotovo s obzirom u kakvoj se gospodarskoj krizi nalazi Hrvatska.

Usput su i jedan i drugi dobili dodatnih 5 milijuna kuna jer je financiranje fikusa važnije od financijskih injekcija u gospodarstvo.

Mesić je jedini pravi igrač kojeg imamo u hr

16 godina
neaktivan
Budokai kaže...
       ACTA idi AD ACTA{#}
Uze mi čovjek riječ iz usta {#}... samo da dodam ...
ACTA ad acta,
libertas ad torrentes ed pirates intacta...
ne dajte da vas gamad izbaci iz takta...{#}{#}
... tak-ta-ta-rata-ta-ti-ra!
(pliz, nemojte me lovit na padežima, ipak je prošlo 20+godina otkad sam učila latinski, u školi. hvala).
Btw, zakaj se za članstvo u Saboru, Vladi i raznim odborima, komitetima i inim pi**ama materinama ne treba prethodno riješiti test inteligencije? Npr. ak nemaš bar IQ 125, vozi!
Još kad bi postojao test moralnosti, pravednosti....
Kamo lijepe utopije ... pa da ne moramo brinut da će svaki put kad nekog svjetskog konja potkivaju i domaća žaba spremno dignut nogu!
Pa tako i Josipović s ACTA-om. Najvjerojatnije ni ne razumije pol teksta, ali će podržat (pa valjda Ameri, Japanci, Australci, Kanađani, Marokanci, Novozelanđani, Singapurci, Južno-Koreanci te kasniji su-potpisnici, tj. sveta EU, znaju kaj rade!!!).
Jedino kaj si naši političari mogu evenutalno predočit je rezon tipa slijedeće:
"aha, ljudi neće moć skidat piratski materijal = dakle, morat će si filmove, mjuzu, softver itd.itd.itd. kupovat = a kad se nešto kupi, na to se plati i POREZ = ergo, nama 23-5% u džep = nemre bit loše = ajmo mi to podržat."
A o daljnjim implikacijama Sporazuma da se i ne priča! Kad država i velike korporacije preuzmu kontrolu nad komunikacijama (Veliki Brat u najpokvarenijem obliku) super nam se piše.
"Josipović" (čitaj: svekoliki hrvatski politički zbor) podržava ACTA-u, ne razmišljajući da je ACTA sporazum koji direktno udara po najsiromašnijem stanovništvu, tj. da radi suprotno interesima svojih građana (izuzev nekolicine Kerumova, Todorića i njima sličnih stupova društva) - kao Hrvatska je jbno bogata država, maltene pa smo Šveđani, >'ladno al standard, jebiga<. Jer na kraju krajeva, fućkaš mjuzu i filmove, oš-neš al kultura je u našim prilikama ipak luksuz - al kad nemreš dobit generički lijek, a za brand name nemaš para, onda to postaje pitanje golog opstanka.
Meni sve to skupa ne miriši na dobro...živi bili pa vidjeli.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 0:01 (BlackQ).
14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Kako je rekao nas dicni predsjednik. To je kao da udjes u ducan i ukrades nesto.

Pa Ivo, u kojem to ducanu ima maznut 33 milijuna kuna da se i mi malo veselimo?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-josipovicev-zamp-josipovicevom-prijatelju-isplatio-33-milijuna-kuna/600812.aspx

nisam ni sumnjao :)

5 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

..

nisam ni sumnjao :)

- ja jesam ;-)

.. ali me ta priča ne iznenađuje. Više me iznenađuje ova tema, predsjednik bi morao gledati interese države i naroda, koincidencija, on je pravnik i glazbenik, sudjelovao u izradi ZAMPa itd, dakle vrlo je upućen u tematuku ACTAe, pa kako se to (faux-pas) moglo dogoditi njemu?

- Da je Kerum, reko bi neznlica pa nije znao... -ovaj je još gori jer je znao. Mesić je bio loš, Josipović je bolji jer ne priča viceve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ako je Mesić bio loš, samo se sjetite Tuđmana {#} (kome sjećanje seže)! Možda bi Tito bio za ovu situaciju die beste. (Koji će mu ku'a ACTA kad ima UDBA {#}?!)

Queen of Black Hearts
17 godina
protjeran
segregator kaže...

Mesić je jedini pravi igrač kojeg imamo u hr

BlackQ kaže...

Ako je Mesić bio loš, samo se sjetite Tuđmana {#} (kome sjećanje seže)! Možda bi Tito bio za ovu situaciju die beste. (Koji će mu ku'a ACTA kad ima UDBA {#}?!)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 18:11 (the_tux).
17 godina
protjeran
ihush kaže...

- ja jesam ;-)

.. ali me ta priča ne iznenađuje. Više me iznenađuje ova tema, predsjednik bi morao gledati interese države i naroda, koincidencija, on je pravnik i glazbenik, sudjelovao u izradi ZAMPa itd, dakle vrlo je upućen u tematuku ACTAe, pa kako se to (faux-pas) moglo dogoditi njemu?

- Da je Kerum, reko bi neznlica pa nije znao... -ovaj je još gori jer je znao. Mesić je bio loš, Josipović je bolji jer ne priča viceve.

Jer je služenje gospodarima i privatnim interesima važnije od osobnog integriteta i profesije. Usprkos pravnoj struci dovodi se u neugodnu poziciju da sam sebi uskače u usta i dovodi u pitanje svoju pravnu stručnost.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/josipovic-brani-actau-nije-ljudsko-pravo-uzeti-tudji-rad-besplatno/598335.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/josipovic-priznao-da-nije-strucnjak-za-actau-u-ured-zovem-anonymouse/600178.aspx

Dakle, prvo podržava a kasnije priznaje da nije stručnjak za ACTA-u i da bi trebalo detaljnije proučiti sporazum. E tako ti je to Ivo kada se prijevremeno uvlačiš gazdama u guzicu pa se sramotiš.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice