I što s tim ?!
Ja nisam niti želim "dokazivati" tvrdnju tih autoriteta jer nisam znanstvenik a nisi ni ti Hegel, Kant, da ni nabacuješ link koji mi objašnjava pogreške "Argumenta iz autoriteta".
Mogao si to lijepo objasniti "svojim riječima" a ne se nabacivati pomodnim linkovima s Wikipedije (to je isto neki "autoritet" napisao je li ?!) a i nesuvislo si uletio u raspravu.
Ova tema mi je zanimljiva i ima na internetu toliko smeća u vezi pitanja "jesmo li sami u svemiru" ? nego što ima racionalnih spoznaja, zato u tih mojih 5% mogućeg pripada i link iz emisije koji jesu dali autoriteti.
Jedan dugogodišnji pilot vojnog zrakoplova vrlo lako prepozna je li "pojava" na nebu meteorološki balon, igra svjetla, vremenska manipulacija ili čvrsti leteći objekt.
E sad; jesu li ti objekti, letjelice, izvanzemaljske ili ne, ne znam. Možda su to ruske, američke, francuske, kineske, japanske ..... eksperimentalne letjelice i ne kontam da jesu, zašto bi objavili širokoj javnosti nešto takvo.
Možda rade letjelicu koja će s nekim novim pogonom moći do Marsa za 4-5 sati, tko će ga znati, no kao što rekoh tema je zanimljiva i ne tražim dokaze ni filozofsko pravilne logičke potvrde mojih izjava.
Govorio si o tome koliko je ta emisija bila uvjerljiva. Ja tvrdim da samo zato što je netko pilot njegova tvrdnja ne vrijedi ništa više od tvrdnje bilo kojeg drugog svjedoka jer dolazi iz iskrivljenog i konstruiranog sjećanja iz konstruirane i iskrivljene percepcije zbog susreta za nečim nepoznatim. Zato sam i metnuo link jer si ti upravo tu grešku napravio.Ljudski mozak ne voli nepoznato. Zato dugogodišnji vojni pilot kada se susretne sa nečim nepoznatim ima isti problem. Vojni pilot će npr. bez problema odrediti visinu i udaljenost aviona, ali ako je riječ o nečem nepoznatome tada neće budući da ne zna da li je riječ o malom objektu koji je blizu ili velikom objektu koji je daleko jer ne zna što gleda.