Kako ono rekoše u onom filmu : kad bi bili sami u svemiru, to bi bilo ogromno traćenje prostora !
ja mislim da smo sami u svemiru, da nismo sami već bi to znali.
Da li trolaš, se šališ ili si toliko neuk? Šanse da smo sami u cijelom svemiru su jednake šansi da onaj Sinčić postane predsjednik.
Ne trolam, nego ne vjerujem u ono što ne vidim.
Po mom mišljenju vi koji vjerujete u te izvanzemaljce vjerujete i u Boga.
Ljudi koji vjeruju u izvanzemaljce, Boga, Avatare, zombije i ostale gluposti koje smisli ljudska mašta je najlakše manipulirati.
Zbog takvih ljudi poput vas zemlja je u krizi jer dopušta inteligentijim ljudima da postanu bogati, dok manje inteligentni ljudi su na dnu hraninbenog lanca.
Sinčić će najvjerojatnije pobjediti jer je na razini prosječnog čovjeka.
Ja ne mislim za nikog glasati jer nitijedan ne zaslužuje biti predsjednik. Neka slabointeligentna masa odluči tko će im krojit sudbinu.
Nismo i točka! Pogledao sam cijeli X-Files tako da mene ne možete izmuljati. We Are Not Alone
Ne razmišljaš logički, ne znaš očito ništa o svemiru njegovu postanku, sastavu... Pored 200-400 milijardi zvijezda (Sunčevih sustava kao naš, manjih većih...) samo u našoj galaksiji ti misliš da nigdje nema života, da se nigdje drugdje nije evolucija poigrala i dala život? A gdje su ostale galaksije koje su višestruko veće od naše? A majke mu zbilja si neuk i ne razmišljaš šire, to nema veze s ovim da ne vjeruješ u ono što ne vidiš. Nisam ni ja vjernik ali vjerujem u znanost. Jesi kad pogledao koji dokumentarac o svemiru, da li znaš što je evolucija? Ne znam koliko si star ali očito si se uhvatio nečega što ne shvaćaš, pogledaj si serijal How the Universe works, Wonders of the Universe, dokumentarac National Geographic Journey To The Edge Of The Universe pa nešto i naučiš i shvatiš koliko smo mali, koliko si u krivu i koliko ti je izjava da smo sami smiješna.
Vrlo je vjerojatno da u svemiru postoje razni oblici inteligencije da su neki nama
i nedokucivi po obliku ili razini.E sad je pitanje zašto ovi koji su mnogo razvijeniji od nas,
ne stupaju u kontakt s nama.Po mom mišljenju,mi smo stavljeni u neki oblik"karantene" jer ovakvi,kakvi smo
predstavljamo potencijalnu opasnost.Istina je da smo postigli određeni tehnološki napredak ali se po mentalnom
sklopu nismo daleko odmakli u procesu evolucije.Ne tako davno dominantna"Zapadna civilizacija"je uništila i pokorila
Novi svijet-Ameriku.Trenutno uništavamo širom planeta mnoge biljne i životinjske vrste.Sve smo podredili profitu a u zdanje vrijeme
se cak ocituje i pad morala,humanosti i nekih normi kojih bi se trebalo držati"napredno"društvo.I tako nas"oni"odozgo drže
na distanci,promatraju i cekaju da krenemo pravim putem.Izgleda da ce se nacekati!!!
Ne razmišljaš logički, ne znaš očito ništa o svemiru njegovu postanku, sastavu... Pored 200-400 milijardi zvijezda (Sunčevih sustava kao naš, manjih većih...) samo u našoj galaksiji ti misliš da nigdje nema života, da se nigdje drugdje nije evolucija poigrala i dala život? A gdje su ostale galaksije koje su višestruko veće od naše? A majke mu zbilja si neuk i ne razmišljaš šire, to nema veze s ovim da ne vjeruješ u ono što ne vidiš. Nisam ni ja vjernik ali vjerujem u znanost. Jesi kad pogledao koji dokumentarac o svemiru, da li znaš što je evolucija? Ne znam koliko si star ali očito si se uhvatio nečega što ne shvaćaš, pogledaj si serijal How the Universe works, Wonders of the Universe, dokumentarac National Geographic Journey To The Edge Of The Universe pa nešto i naučiš i shvatiš koliko smo mali, koliko si u krivu i koliko ti je izjava da smo sami smiješna.
Zamisli da je svemir živo biće.
Recimo čovjek kao živo biće ne može funkcionirati ako ga nešto unutar njega ne pokreće. Ljudi kažu da svaki čovjek ima dušu.
Ima li čovjek 2 duše? Naravno da nema. Tako i svemi postoji samo zbog nas, mi smo ti koji mu dajemo neki smisao.
Meni je glupo vjerovati u nešto što ne postoji i nije dokazano da postoji.
Recimo čovjek kao živo biće ne može funkcionirati ako ga nešto unutar njega ne pokreće. Ljudi kažu da svaki čovjek ima dušu.
Ima li čovjek 2 duše? Naravno da nema. Tako i svemi postoji samo zbog nas, mi smo ti koji mu dajemo neki smisao.
A kažeš da ne vjeruješ u Boga, sorry što ti sad ovo moram reći ali ova izjava kao da je izašla iz usta nekog zatucanog popa.
A kažeš da ne vjeruješ u Boga, sorry što ti sad ovo moram reći ali ova izjava kao da je izašla iz usta nekog zatucanog popa.
Ne vjerujem u Boga, niti sam ga igdje spomenuo, spomenuo sam dušu.
Duša nije Bog, osim ako misliš da smo mi svi bogovi na zemlji.
Ako vjeruješ u dušu vjeruješ i Boga, odnsono nekakvo božansko biće pošto je duša proizvod religija i vjera.
Ako vjeruješ u dušu vjeruješ i Boga, odnsono nekakvo božansko biće pošto je duša proizvod religija i vjera.
Ne vjerujem u božansko biće. Vjerujem u dušu.
Automobil treba vozača da bi radio, isto tako čovjek treba nešto da bi funkcionirao. Za mene je to duša tj. ja , nikakvo božansko biće.
Daj Gremlinu prestani za svoje dobro. U 2014-oj godini izjavljivati da svemir postoji samo zbog nas zvuči blago rečeno smiješno, pa nismo više u 18. stoljeću. Pričaš o dušama, zvučiš kao neki pop koji ne vidi dalje od nosa a ne vjeruješ u Boga. WTF?
Meni je najvise zastrasujuce da svemir nema kraja tj i da ima kraj sta je poslje tog kraja.. i kako je opce nastala prva cestica u svemiru..
Daj Gremlinu prestani za svoje dobro. U 2014-oj godini izjavljivati da svemir postoji samo zbog nas zvuči blago rečeno smiješno, pa nismo više u 18. stoljeću. Pričaš o dušama, zvučiš kao neki pop koji ne vidi dalje od nosa a ne vjeruješ u Boga. WTF?
Ja ću tvrditi i stajat ću iza onoga što ja mislim tj. vjerujem. Vjerovanje u nešto što nije dokazano niti nađeno ne može me uvjeriti u suprotno.
Meni je smješno što ljudi vjeruju u izvanzemaljce. Bog je izvor ljudske mašte, da se lakše manipulira. Kad nebi postojale religije, ljudi bi se međusobno ubijali jer bi nebi imali osječaj da je to loše. Iz tog razloga postoje religije. One na taj način drže čovječanstvo pod kontrolom.
Možete vidjeti muslimane tamo što se ubijaju, ubijaju se zato što misle da im religija nalaže da treba ubiti nevjernike.
To jako dobro pokazuje kako se ljudi daju lako izmanipulirati.
Kod nas je druga situacija, ljudima je dosadilo vjerovanje u Boga, pa žele vjerovati u nešto što će jednog dana biti možda dokazano.
Zato su izmislili izvanzemaljce, koje nikad neće dokazati.
Gledao sam nastanak svemira i te ostale dokumentarce. Zanjimljivi su, al to ne znači da bi ja sad trebao u njih vjerovat.
To su sve pretpostavke, nema čvrstih dokaza. Niti će ih ikada biti.
Gledao sam nastanak svemira i te ostale dokumentarce. Zanjimljivi su, al to ne znači da bi ja sad trebao u njih vjerovat.
Nisi ti gledao ništa. Da jesi znao bi kako je nastala voda na Zemlji i što treba da nastane život i kako se odvija proces evolucije. Onda bi znao da nema šanse da smo sami i da se svemir vrti oko Zemlje, jer tvoje izjave upravo to govore. Žalosno da ima danas ljudi koji razmišljaju tako ograničeno i imaju uvjerenja kao ti. Ali ima vremena za tebe, pretpostavljam da si jako mlad ali skužit ćeš s vremenom.
Nisi ti gledao ništa. Da jesi znao bi kako je nastala voda na Zemlji i što treba da nastane život i kako se odvija proces evolucije. Onda bi znao da nema šanse da smo sami i da se svemir vrti oko Zemlje, jer tvoje izjave upravo to govore. Žalosno da ima danas ljudi koji razmišljaju tako ograničeno i imaju uvjerenja kao ti. Ali ima vremena za tebe, pretpostavljam da si jako mlad ali skužit ćeš s vremenom.
Pogledaj sad u nebo i vidjet ćeš da se svemir vrti oko zemlje. Zamisli da si na drugoj planeti, također ćeš vidjet da se svemir vrti oko te planete.
Hoću reći, tko može točno znati što se oko čega vrti? Sve su to samo pretpostavke. Kako mogu znanstvenici sa sigurnošću tvrditi kako je nastala voda na zemlji?
Nema pravih dokaza, smješno je vjerovati u to. Čovjek je sam centar svemira.
Ljudima je servirano sve što je lako shvatiti. Ne mogu vjerovati u nešto što nema stvarno pravih dokaza.
Mogu staviti takvo vjerovanje za rezervu, možda su u pravu, ko zna. Ali ne mogu stvarno vjerovati ako mi se ne dokaže pred očima.
A jesam se uhvatio s pravim za neku raspravu. Ipak mislim da na kraju svega trolaš jer ne mogu vjerovati što pišeš.
A jesam se uhvatio s pravim za neku raspravu. Ipak mislim da na kraju svega trolaš jer ne mogu vjerovati što pišeš.
Oke, kažeš da je čovjek nastao evolucijom. Kako objašnjavaš to što govore da su postojale drevne civilizacije.
Znači stvorila se ta civilizacija evolucijom. Došao meteor i izbrisao ih sa zemlje. Opet se stvarao čovjek evolucijom, došao neki meteor izbrisao ih sa zemlje i tako u nedogled dok nisu došli do nas. Koliko onda postoji zemlja zapravo? Kolka je mogučnost da se 50 puta evolucijom napravi jedan te isti DNK?
Još je žalosnije kako do kosti brane neke stavove bez ikakvih dokaza, već samo temeljem različitih pretpostavki.
Da, svemir je bezgraničan, i da, postoji planeta "koliko je zrna pijeska na plaži". Ali još uvijek nema dokaza da igdje drugdje postoji život izvan Zemlje, makar i najosnovnije bakterije.
Zasto nitko ne razmislja o zemlji? jedna intelitentna vrsta (osim miseva i delfina) u 5 milijardi godina i savrseni uvjeti.Meni je to dovoljan dokaz da je intelignentni zivot rijetka pojava. A nek ispadne da je zemlja/suncev sustav unikatni po jos necem sto ne uzimamo u obzir sansa za inteligentan zivot je jako mala.
Činjenica je da samo u našoj galaksiji ima par milijardi egzoplaneta a kad se to pomnoži sa brojem galaksija u svemiru bilo bi glupo reči da smo sami. Također život može postojati na mjesecima koji nisu u zlatokosoj zoni kao i na planetima koji su u sustavu crvenih patuljaka.
Zasto nitko ne razmislja o zemlji? jedna intelitentna vrsta (osim miseva i delfina) u 5 milijardi godina i savrseni uvjeti.Meni je to dovoljan dokaz da je intelignentni zivot rijetka pojava. A nek ispadne da je zemlja/suncev sustav unikatni po jos necem sto ne uzimamo u obzir sansa za inteligentan zivot je jako mala.
moderan čovjek nije jedina inteligentna (visoko inteligentna) vrsta koja je zivjela na zemlji, ali je jedina koja je preživjela sve ostale. Neke smo pobili, neke asimilirali.
Još je žalosnije kako do kosti brane neke stavove bez ikakvih dokaza, već samo temeljem različitih pretpostavki.
Da, svemir je bezgraničan, i da, postoji planeta "koliko je zrna pijeska na plaži". Ali još uvijek nema dokaza da igdje drugdje postoji život izvan Zemlje, makar i najosnovnije bakterije.
Ako je svemir beskonačan, onda je sigurno da ima još života osim nas, ako ništa drugo onda barem beskonačno puno naših kopija u skoro pa beskonačno kombinacija.
Tako da neko relevantno pitanje nama na Zemlji onda ne bi bilo da li ima života u svemiru, nego recimo da li ima života u našj galaksiji?
Ako je svemir beskonačan, onda je sigurno da ima još života osim nas, ako ništa drugo onda barem beskonačno puno naših kopija u skoro pa beskonačno kombinacija.
Ako je stvarno tako nešto moguće. Po meni bi morao postojati neki veliki svemir u kojem bi bilo više manjih. S tim da bi se ovo odnosilo na taj veliki.
Ako je stvarno tako nešto moguće. Po meni bi morao postojati neki veliki svemir u kojem bi bilo više manjih. S tim da bi se ovo odnosilo na taj veliki.
Ako je moguće, onda je u beskonačno velikom sustavo sigurno. A kako ćeš ti to zvati je nebitno, jer koliko mi malo ustvari danas znamo o svemiru ispada da je ta riječ "svemir" u principu vrlo loše i manjkavo definirana.
ja mislim da smo sami u svemiru, da nismo sami već bi to znali.
Da li trolaš, se šališ ili si toliko neuk? Šanse da smo sami u cijelom svemiru su jednake šansi da onaj Sinčić postane predsjednik.
Ne trolam, nego ne vjerujem u ono što ne vidim.
Po mom mišljenju vi koji vjerujete u te izvanzemaljce vjerujete i u Boga.
Ljudi koji vjeruju u izvanzemaljce, Boga, Avatare, zombije i ostale gluposti koje smisli ljudska mašta je najlakše manipulirati.
Zbog takvih ljudi poput vas zemlja je u krizi jer dopušta inteligentijim ljudima da postanu bogati, dok manje inteligentni ljudi su na dnu hraninbenog lanca.
Sinčić će najvjerojatnije pobjediti jer je na razini prosječnog čovjeka.
Ja ne mislim za nikog glasati jer nitijedan ne zaslužuje biti predsjednik. Neka slabointeligentna masa odluči tko će im krojit sudbinu.
Bože dragi koliko jedno ljudsko biče može gluposti izreći u jednom postu , tebe bi trebalo u muzej stavit. Mislio sam ti neke stvari objasnit jer pretpostavljam da nemaš više od 17 godina no s ovim postom si ti sve rekao o sebi i dao si nam do znanja da se nema smisla truditi, hvala na ušteđenom vremenu
.
Pozdrav,
jesmo li našli odgovore? Možda će biti 31.12.
I onda kažeš da je svijet u k**cu zbog ljudi poput nas??? Nedo bog da itko sličan tebi dobije vlast u ruke :). Ako nisi znao mi nismo istražili ni 0.1% svemira i ti onda tvrdiš da smo sami??? pa ti mene podsječaš na nekog diktatora, s tobom na vlasti bi znanje izumrlo, a primitivizam uskrsnuo :).
Može meni netko reći, kako objašnjavate to da se svakih 80 godina fiksne zvjezde pomaknu za 1 stupanj OKO Zemlje?
To je meni jači dokaz da se sve okreće oko Zemlje nego da se Zemlja okreće oko nečeg. Iako mi više ima smisla vjerovat da se Zemlja okreće oko Sunca, ali opet mi nema smisla zbog toga, ako se okreće oko Sunca u obliku elpise zašto se po takvome svaki dan kreće oko sunca za točno isti stupanj?
To bi dokazalo, da se zemlja ne okreće oko Sunca u obliku elpise, već da se Sunce okreće oko Zemlje. Kad bi to uzeli u obzir, tada si ja ne mogu objasnit retrogradnost planeta u našem sustavu prema Zemlji.
Može meni netko reći, kako objašnjavate to da se svakih 80 godina fiksne zvjezde pomaknu za 1 stupanj OKO Zemlje?
To je meni jači dokaz da se sve okreće oko Zemlje nego da se Zemlja okreće oko nečeg. Iako mi više ima smisla vjerovat da se Zemlja okreće oko Sunca, ali opet mi nema smisla zbog toga, ako se okreće oko Sunca u obliku elpise zašto se po takvome svaki dan kreće oko sunca za točno isti stupanj?
To bi dokazalo, da se zemlja ne okreće oko Sunca u obliku elpise, već da se Sunce okreće oko Zemlje. Kad bi to uzeli u obzir, tada si ja ne mogu objasnit retrogradnost planeta u našem sustavu prema Zemlji.
Sad ću ti ja nešto objasnit, tebi s kraljevskim egom. Mi ljudi nemamo neogračičen mozak, postoji puno stvari koje nam nikad neće biti jasne i nemoj bit primitivac pa onda uzimat neke svoje teorije kao dokaz zbog nedostatka pravih dokaza.