Isprobali smo Microsoft Surface

poruka: 57
|
čitano: 7.915
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Isprobali smo Microsoft Surface".
14 godina
neaktivan

Živjeli early adopters. Za koju godinu bit će to korisno. Lajkam UI folozofiju i vizualni jezik. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam iPad 3 generacije a iPad 2 sam prosljedio supruzi ... teško da će jedna "Površina" zamjeniti moj iPad barem za sad ... što ne znači da neće za par generacija prestići jabučicu {#} makar koliko čitam strane recenzije bit će tu više od par generacija posla uzevši u obzir da se iPad prestane razvijati a sad gledam ovu četvrtu generaciju koja je izašla i sve si mislim da je ovo ipak mali debakl za Microsoft ... ako ništa drugo barem su se malo moralno oporavili a financije mogu pričekati {#}{#}

http://www.gsmarena.com/apple_ipad_4_wi_fi_+_cellular-5071.php

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 11:29 (allenbug).

1 6 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Isprobali smo Microsoft Surface
logik kaže...
Sabbathian kaže...
Oldy kaže...

Zato se i čeka onaj koji će moći pokretati i .exe u tom smjeru se ide.... A da li apple ide u smjeru .exe? Pojma nemam...;)

Apple nikada neće ići u smjeru .exe... Elementarno poznavanje operativnih sustava dobro dođe u raspravi.

Pa zato mu i služi smajlić. Nauči čitati.

Nisam bio siguran da li je to taj smajlić, sada jesam :) sorry ;)

14 godina
neaktivan

Nikako ne razumijem ovaj Desktop mode na RT verziji. Koja glupost. Mogli su jednostavnije napisat Office iz nule prilagođen za Metro - sa Skype-om im je fino uspjelo. Ovako će bunit korisnike jer očito MS misli da se svi razumiju u tehnologiju. Već vidim milijun pitanja na forumima - zašto mi ne radi Winamp na Surface-u RT? Zašto ne mogu igrati WoW?

1 0 hvala 0
16 godina
KIKI3ooo kaže...
Envy kaže...

a ja sam već sebi zapikirao Lenovo Thinkpad Tablet 2 samo se nadam da neće biti preskup.

A hebemu, nadam se oko 4000 {#}

Cijena je $649 pa naviše: http://www.engadget.com/2012/10/09/lenovo-thinkpad-tablet-priced-at-649/ Sad jel skupo ili ne, hm.. navodno je fantastične konstrukcije i izuzetno lagan. Jedva čekam prve domaće recenzije.

15 godina
neaktivan
Envy kaže...
KIKI3ooo kaže...
Envy kaže...

a ja sam već sebi zapikirao Lenovo Thinkpad Tablet 2 samo se nadam da neće biti preskup.

Cijena je $649 pa naviše: http://www.engadget.com/2012/10/09/lenovo-thinkpad-tablet-priced-at-649/ Sad jel skupo ili ne, hm.. navodno je fantastične konstrukcije i izuzetno lagan. Jedva čekam prve domaće recenzije.

ovaj thinkpad mi se sviđa, samo da naprave verziju sa punokrvnim windowsima.

sviđa mi se da se može spojiiti na monitor. kupim bluetooth tastaturu i stari 17" laptop može na njuskalo. :-)

15 godina
Envy kaže...

Thnx. Također. Najviše me zanima baterija. Jeste li čuli Bugovci? {#}

MIKROBLOG: ungrateful madafakas
17 godina
neaktivan

ClearType radi samo u Landscape modu. Toliko o kvaliteti prikaza na Surfaceu...

i'm going back to 505...

0 2 hvala 0
16 godina
mzex kaže...
Envy kaže...
KIKI3ooo kaže...
Envy kaže...

ovaj thinkpad mi se sviđa, samo da naprave verziju sa punokrvnim windowsima.

sviđa mi se da se može spojiiti na monitor. kupim bluetooth tastaturu i stari 17" laptop može na njuskalo. :-)

To JESTE verzija sa punokrvnim Windowsima 8, (ne RT nego PRO) RT verzije neće ni biti, u tome i jeste čar ovog tableta. Sam Lenovo se hvali da na njega ide Photoshop CS6 bez problema. A zamisli tek Age of Empires II, Trine II ili nešto deseto što voliš. Dobra stvar jeste punokrvni USB, dakle odeš na faks i netko tko ima USB Stick sa nekim dokumentima, programima nemaš problema. A također mi se sviša ona dodatna tipkovnica i kožna futrola što ga čini punokrvnim tabletom (Notebook).

To je to, čekamo recenzije iako ja ga već vidim kod sebe.

14 godina
ukay1000 kaže...
Znaci, prema ovom clanku, ekran je jedina stavka koja se vrednuje. Nije bitan OS, ni prosirenja, ni cijena (ulozeno/dobiveno), ni to sto imas isti OS na svemu... Ekran je uberbitan. O da, zaboravio milijune beskorisnih aplikacija.

A koji dio tableta bi po tebi trebao biti uberbitan?

Tablet se cijeli praktički sastoji od ekrana, i to ekrana na dodir... I naravno da je kod bilo kojeg tableta najbitniji...

Kompletni korisnički doživljaj ovisi o tom ekranu... Ako ti to ne odgovara ili ne treba onda niti ne trebaš tablet

nego neki drugi uređaj...

15 godina
civicar kaže...

iPad imam od prvog dana do danas... Microsoftov Surface i Win8RT i PRo pratim i razmatram kao opciju za tablet ukoliko budu ispunjene neki od uvjeta koji mi ocajno nedostaju na iPadu:

Ozbiljan multitasking - ovo na iPadu je sve, samo nije pravi multitasking.

File Explorer - pristup file sistemu trebam, ovo zongliranje izmedju aplikacija ili stalno pristekavanje na iTunes je BozeSacuvaj

Korisnicki racuni - kreiranje vise korisnickih racuna, a ne da nemogu dat nikome svoj tablet jer tako izlazem svoje dokumente, mailove, xxx ;)

Alternativni ( ili kvalitetni ugradnjeni) mail klijenti ( sa punom funkcionalnoscu ) - s Appleovom mail aplikacijom sam ogranicen - trebam napredne funkcije, kao sto je attachanje slika iz maila, bold, italic... I uz sve to da postoji i push funkcija za mailove.

Kvalitetan office paket - postoje DocsToGo i Appleov iWork paket, ali to nije to. 

Ako uspije zadovoljit vecinu od kriterija koje sam nabrojao ( a pobrojao sam one koji su mi pali na pamet ) mijenjam iPad za Surface.

Naravno bitna stavka je da je sucelje brzo i fluidno, da nema lagova, rusenja aplikacija. iPad tu zadacu obavlja odlicno.

Rezolucija ekrana mi nije bitna dok god nije 800x600 na 10" tabletu... 

Reci da je iPad i dalje najbolji tablet koji postoji na temelju par minuta isprobavanja je vrlo nategnuto, ali mozda receno samo zato da raspali mase. :D

Citajuci ove nedostatke koje spominjes na ipadu cini mi se da imaš neku prastaru verziju iosa ili još nisi pohvatao sve stvari.

Ne moraš spajati na itunes ako ti funkcionira wlan. Ako bas zelis file explorer mozes napraviti jb pa instalirati ifile, ali smatram da to uopce nije nuzno. No objektivno gledajuci jb i instalacija ifilea rusi 99% "nedostataka" za one navikle na tradicionalno koristenje racunala.

Slike i video se mogu attachati iz maila. Može se koristiti bold , italic... A da ne govorim o tome da push vec godinama radi. Stvarno ne znam o cmeu pricas.

MS office bude izgleda uskoro dosao i na ios. Premda mi se to nekako sumnjivo cini ali valjda ms ocekuje vise zarade na iosu nego na svojim tabletima.

Jakovp thumbdown subscriber
14 godina
Borostef kaže...
ukay1000 kaže...
Znaci, prema ovom clanku, ekran je jedina stavka koja se vrednuje. Nije bitan OS, ni prosirenja, ni cijena (ulozeno/dobiveno), ni to sto imas isti OS na svemu... Ekran je uberbitan. O da, zaboravio milijune beskorisnih aplikacija.

A koji dio tableta bi po tebi trebao biti uberbitan?

Tablet se cijeli praktički sastoji od ekrana, i to ekrana na dodir... I naravno da je kod bilo kojeg tableta najbitniji...

Kompletni korisnički doživljaj ovisi o tom ekranu... Ako ti to ne odgovara ili ne treba onda niti ne trebaš tablet

nego neki drugi uređaj...

Ti vjerojatno imaš iPad.

Kojem je ekran "Main feature".

Samsung Galaxy SII crew.
16 godina
neaktivan
Naravno. Ipad rulez.

0 1 hvala 0
14 godina
allenbug kaže...

Imam iPad 3 generacije a iPad 2 sam prosljedio supruzi ... teško da će jedna "Površina" zamjeniti moj iPad barem za sad ... što ne znači da neće za par generacija prestići jabučicu {#} makar koliko čitam strane recenzije bit će tu više od par generacija posla uzevši u obzir da se iPad prestane razvijati a sad gledam ovu četvrtu generaciju koja je izašla i sve si mislim da je ovo ipak mali debakl za Microsoft ... ako ništa drugo barem su se malo moralno oporavili a financije mogu pričekati {#}{#}

http://www.gsmarena.com/apple_ipad_4_wi_fi_+_cellular-5071.php

Zbilja? Što je to iPad4 donio da se Surface čini debaklom? Kolko ja vidim, Microsoft je s W8RT i WP8 napravio moderne mobilne OSove uz kojeg iOS jednostavno izgleda zastarjelo. Apple će se održati zahvaljujući odličnom ekosustavu i dobrim uređajima, ali morati će značajnije preurediti iOS kako bi ostali u korak s vremenom. W8 zasada izgleda kao pobjednik kod zatvorenih OSova. Android je odlična otvorena alternativa te svaki ima svoju nišu. THE 

16 godina
Sabbathian kaže...
Oldy kaže...

Zato se i čeka onaj koji će moći pokretati i .exe u tom smjeru se ide.... A da li apple ide u smjeru .exe? Pojma nemam...;)

Apple nikada neće ići u smjeru .exe... Elementarno poznavanje operativnih sustava dobro dođe u raspravi.

Ajoj kako si ti pametan ali ovaj mig na kraju si predvidio? :p

bug caruje, um klade valja
15 godina
odjavljen
Oldy kaže...
Sabbathian kaže...
Oldy kaže...

Ajoj kako si ti pametan ali ovaj mig na kraju si predvidio? :p

Jesam, te sam se zbog toga ispričao čovjeku nekoliko postova iznad ovog tvojeg... valjda si ga previdio ;)

16 godina

Ma nema problema nisam bio čitao dalje jer radim 5 poslova odjednom.... Neka svatko koristi što mu odgovara meni bi recimo dobro došlo nešto takvo što može pokretati normalne izvršne datoteke... ovo za apple je bila šala.... a što se tiče storea na osmici btw što je više toga na njemu sve mi je nepregledniji ja ne mogu tako funkcionirati sve i da mogu uspoređivati appove sa "normalnim" programima postaje nepregledno ubi Bože....

Na mogli su bar staviti search na taj store ako bar znam ime app-a da ga mogu lakše nači.... ah....

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 13:52 (Oldy).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Citajuci ove nedostatke koje spominjes na ipadu cini mi se da imaš neku prastaru verziju iosa ili još nisi pohvatao sve stvari.

Ne moraš spajati na itunes ako ti funkcionira wlan. Ako bas zelis file explorer mozes napraviti jb pa instalirati ifile, ali smatram da to uopce nije nuzno. No objektivno gledajuci jb i instalacija ifilea rusi 99% "nedostataka" za one navikle na tradicionalno koristenje racunala.

Slike i video se mogu attachati iz maila. Može se koristiti bold , italic... A da ne govorim o tome da push vec godinama radi. Stvarno ne znam o cmeu pricas.

MS office bude izgleda uskoro dosao i na ios. Premda mi se to nekako sumnjivo cini ali valjda ms ocekuje vise zarade na iosu nego na svojim tabletima.

Necemo se vrijedjat. Ne sjecam se da smo ovce skupa pasli ili koze cuvali. 

Ajmo redom...

Za vecinu stvari se moras spojiti na iTunes (bilo zicom ili WiFijem) ili kemijati sa FTP ili neznam kakvim cakama (iz aplikacija) da prebacis dokumente, glazbu filmove sa racunala na ili sa  iPada. Meni je puno jednostavnije i brze ustekat USB i prebacit dokumente/slike/multimediju, pogotovo jer ionako sve drzim po prijenosnim diskovima, stickovima. 

Na tu pricu se odmah nadovezuje i file explorer da bi bilo lakse upravljati svim tim fileovima. Ti smatras da nije nuzan, ja smatram da meni treba. I iFile koristim na dnevnoj bazi u kombinaciji sa Camera Kitom ( jer nema USB utora na iPadu) i stvar mi jako olaksava.

Ako si pozorno citao spominjem "alternativne" mail klijente jer je ugradjeni nedovoljan za moje navike. Koliko ih ima za iOS? Skoro NULA. Jedino sto mi se svidjelo u zadnje vrijeme je Sparrow. Ali pogodi sta? Nemoze radit PUSH mailova. Zabranio Apple. A sta ce mi mail klijent koji nemoze dojavit da je mail stigao.

Sto se tice ugradjenog mail klijenta. Opcija za attach fileova, slika iz mail klijenta? Gdje je? Prosvijetli me. Sortiranje mailova po folderima? Ima li to? Karikirao sam s ovim bold, italic...

Da, zasad vecinu ovih nedostataka kompenziram jailbreakom. Neki od tweakova/appova sa Cydije rade dobro, neke ne, i samim time narusavaju stabilnost iOSa.

Zato zelim nabrojane opcije "out of the box".

Kad smo vec kod jailbreaka... Mogu li trenutno nadogradit svoj iPhone, iPad na iOS 6? NE. Zato sto nema jailbreaka.

Ako nadogradim iOS gubim funkcionalnosti koje mi trebaju. A cekat par mjeseci na tethered (koji je sranje ako ti slucajno krepa iUredjaj negdje dok si vani)  ili untethered jailbreak je nekad puno previse. 

15 godina
neaktivan

Surface pro ce zato to sve imati ko na desktop pc-u. Full desktop aplikacije ce raditi najnormalnije i to je ono sto je najbitnije. Bas me zanima koliko brzo mogu na ipadu editirati nekakv kod u html-u i prebacit to preko filezile na host. Bas me zanima vremenski koliko bi trebalo na ipadu klikova da to napravim, a koliko klikova bi trebalo na surface. Dam se kladit da je razlika ogromna. Ljudi vrijeme je novac,a ipad ili nekakv android tablet sa ovakvim poslom trosi  vrijeme uzaludno dok na surface tabletu bi se takav posao napravio instantno. To je samo jedan od primjera, a di su tek psd fajlovi od photoshopa? Kak budes to otvorio i malo editirao na ipadu ili androidu? Visual basic?? Ma joj kakav ipad . S ovim mozes doslovno sve.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 14:35 (kach).

3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Prepirke oko tableta... Da se svađate oko tripova, još bi i kužio :)

Da, ovo je šala™ 

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
civicar kaže...
Ezio kaže...

Necemo se vrijedjat. Ne sjecam se da smo ovce skupa pasli ili koze cuvali. 

Ajmo redom...

Pa tko te vrijeđa? meni je neki fanboy par redova iznad napisao da si opalim šamar a ti se vrijeđaš zato što sam konkretno reagirao na nabrojene "nedostatke". Sve sto sam napisao stoji i reagirao sam jer glupo mi je čitati kad netko navodi da se nešto ne može a ja znam da se može.

Uopće ne sporim da tebi osobno treba file explorer. Ja sam se navikao na ovaj sustav kakav je bez jailbreaka i nista mi ne fali. Pretproslo ljeto sam imao jb na ipadu i stvarno mi je ifile pojednostavio neke stvari. ali radilo se o stvarima koje rijetko koristim pa mi nije problem ici appleovom logikom i koristiti nejailbreakani uredjaj.

a ovo sa boldanjem i italicom bilo karikirano ili ne nemres napisati da se ne moze kad se moze. isto je i sa dodavanjem slika. 

Jakovp thumbdown subscriber
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 15:09 (Ezio).
15 godina
neaktivan

Mene u cijeloj priči zanima samo to kako se Windows RT nosi sa višezadaćnošću?

Konkretno, da li se može istovremeno raditi na 6 .doc dokumenata?

Da li se ista aplikacija može otvoriti u više instanci?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kako sam ja shvatio text:

surface je u svemu bolji od ipada osim ekrana

ergo

ipad je bolji

koju posluku porati

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

A kad ce se taj Surface moci kupit kod nas na Balkanu? Hocemo opet morat cekat 3 mjeseca kao kod slicnih proizvoda?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran

kad izlazi taj surface pro, oce radit sve ko i na klasicnom racunalu? tipa office, winamp, firefox, vlc, gom, revo bla bla, usb -  prebacivanje dokumenata, pjesama,  divxa, itd. ovo navedeno mi je najbitnije, sve ostalo zanemarivo,..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

kad izlazi taj surface pro, oce radit sve ko i na klasicnom racunalu? tipa office, winamp, firefox, vlc, gom, revo bla bla, usb -  prebacivanje dokumenata, pjesama,  divxa, itd. ovo navedeno mi je najbitnije, sve ostalo zanemarivo,..

Da,pro verzija ce se ponasati ko normalan laptop! Nedo im bog da slucajno nesto nebude radilo.

16 godina

To ja i čekam da radi kao na normalnom kompu onda se ipad može slikat'. :p

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice