iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!

poruka: 416
|
čitano: 52.443
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!".
14 godina
neaktivan

Skoro godinu dana nakon svjetske premijere?!

Ovo je ultimate poniženje za sve nas gadget lovere, a osobito ljubitelje telefona.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!
CrapFireX kaže...

Skoro godinu dana nakon svjetske premijere?!

Ovo je ultimate poniženje za sve nas gadget lovere, a osobito ljubitelje telefona.

kakve veze ovo ima s telefonima? nemosh ni slikat telefon s ovim.

14 godina
neaktivan

E pa zato moraš imati telefon sa sobom. Najbolje iPhone.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CrapFireX kaže...

E pa zato moraš imati telefon sa sobom. Najbolje iPhone.

znam da mi to neces vjerovati ali rijesio sam se svog iphonea odavno. sad mi opet iz tscuma nude ovog novog i mozda ga uzmem da na neki nacin iskoristim gomilu bodova koje imam, pa cu ga prodati ili opet pokloniti nekome. nekako mi je puno lakse koristiti mob sa klasicnom tipkovnicom, bez ikakvih preklopa, klizanja i sl.

16 godina
odjavljen
EnlightenedPhoenix kaže...
Kolike cijene....

bemu... jeftinije naručiti izvana, platiti pdv, platiti špediterske usluge... i opet uštediš...

...

I to uskoro iPad 2, daleko isplativije prođeš.

Ne bih ovo kupovao jer kako Apple brzo onemogući uređajima update na novi OS (ili kako je iPhone 3G dobio OS bez multitaskinga) nema smisla uzimati nešto što je dobilo 2. generaciju.

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 21:59 (kingmedo).
16 godina
neaktivan

nadam se da ce tmobile ubrzo uvrstiti ipad (pa onda i 2) u ponudu :))

thinking...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

I to uskoro iPad 2, daleko isplativije prođeš.

Ne bih ovo kupovao jer kako Apple brzo onemogući uređajima update na novi OS (ili kako je iPhone 3G dobio OS bez multitaskinga) nema smisla uzimati nešto što je dobilo 2. generaciju.

A proizvođaci Android i ostalih uređaja nude bolju podršku? Ne bih rekao. iPhone 3G je dobio podršku makar je star gotovo 3 godine,

a nije dobio multitasking jer mu jednostavno procesor nije dovoljno jak.

Mene jednostavno zanima za koje sve to proizvode proizvođaci nude nadogradnje nakon 3 godine. Apple ocito još to radi..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
kingmedo kaže...

2 godine baš i nije brzo, i barem dobije  neki update(iako možda nevažni, barem ne nama non-apple korisnicima koji su i prije imali foldere i wallpaper) Ali je i to bolje nego kada kupiš glanc novi mob i onda moliš se svaki dan da će možda ikada dobiti neki update i opet neće mob biti na najnovijoj verziji. SE x10 izbacio update na 2.1 a već je 2.3 vani, dok recimo neki HTC-ovi nisu update-ani a stari su možda pola godine i sl. Tako da kada pogledaš situacija sa apple-om i nije toliko loša. Jedino što je 3G jadan što nema ni multitasking ili išta jer je po apple-u preslabog hardvera.

Stoja
16 godina
odjavljen
alen-c kaže...

A proizvođaci Android i ostalih uređaja nude bolju podršku? Ne bih rekao. iPhone 3G je dobio podršku makar je star gotovo 3 godine,

Mene jednostavno zanima za koje sve to proizvode proizvođaci nude nadogradnje nakon 3 godine. Apple ocito još to radi..

Više me zanima koliko background opterećuje procesor? Zašto je onemogućen službeni downgrade na iOS 3.x jer na 4.x ne radi dobro teško ga je koristiti.

Očito je da Apple ovim pokušava natjerati korisnike da kupi novi uređaj, a da da ispadne kako ne updateaju uređaj.

I većina tih android telefona je imala multitasking kada su izašla, a da pritom nisu bili 7 000 kuna.

P.S. nemoj krivo shvatiti, nisam nikakav hater, naprotiv posjedujem iPhone.

...
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...
kingmedo kaže...

2 godine baš i nije brzo, i barem dobije  neki update(iako možda nevažni, barem ne nama non-apple korisnicima koji su i prije imali foldere i wallpaper) Ali je i to bolje nego kada kupiš glanc novi mob i onda moliš se svaki dan da će možda ikada dobiti neki update i opet neće mob biti na najnovijoj verziji. SE x10 izbacio update na 2.1 a već je 2.3 vani, dok recimo neki HTC-ovi nisu update-ani a stari su možda pola godine i sl. Tako da kada pogledaš situacija sa apple-om i nije toliko loša. Jedino što je 3G jadan što nema ni multitasking ili išta jer je po apple-u preslabog hardvera.

U redu, više-manje moja greška, pročitaj post dolje. Mobitel te cijene je morao dobiti multitasking kad-tad, a dobio je update na novi OS koji je nepotreban i usput (barem meni) nepoželjan.

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 22:10 (kingmedo).
16 godina

Ma to se i ja slažem, debilana teška. Ali to je sada prošlost i ne interesira me više, onda nije vrijedio tih para i ne bi ga ni pod razno kupio(osim za neku sitnu lovu) danas iphone4 to sve nudi i mogu reći da je u sveukupnom dojmu za stepenicu bolji od mog HTC desire-a. I onda je lijepo znati da će takav mobitel u budućnosti dobivati nove update-ove(vjerojatno iOS 5 za kojih pola godine) Dok ja strepim hoće li HTC izbaciti novu verziju za moj desire.

Istina da imam romove(i sam koristim custom rom) ali to je onda više da mobitel koristim kao sredstvo testiranja a ne nešto što meni služi, i zato to nije baš neka velika prednost.

A isto tako je i sa ipadom. Niti je imao multitasking(dobio je update sada ga ima) niti ima kameru za videopoziv, niti ovo ni ono, sada će druga verzija dosta toga adresirati pa će biti još bolji, a onaj koji ne želi čekati duju neka sada trči u technomax/hgspot i uzme jedinicu. Siguran sam da će se naći dosta takvih{#}

Ali rađe biram ipad pored trenutno bilo kojeg android tableta, koji je trenutno plasiran na tržištu(ne govorim o onim tek najavljenim) jer android na tabletu je vrlo kaotičan, niti su aplikacije prilagođene za njega(tojest koliko sami developeri sređuju da stvar radi) a niti je sam OS (android 2.1/2.2) nije predviđen za tablete, i to je sam google rekao i zato izlazi uskoro android 3,0 koji je prilagođen.

Znači ovo što se trenutno nudi je po meni poluproizvod, ne hardverski, ali zato softwareski pa je to možda još i gore jer opet je pitanje hoće li samsung updatati svoj galaxy tab, ili će za 2 mjeseca izbaciti galaxy tab 2 koji će imati novu verziju(i malo ušminkan/pojačan).  

Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...

Ma to se i ja slažem, debilana teška. Ali to je sada prošlost i ne interesira me više, onda nije vrijedio tih para i ne bi ga ni pod razno kupio(osim za neku sitnu lovu) danas iphone4 to sve nudi i mogu reći da je u sveukupnom dojmu za stepenicu bolji od mog HTC desire-a. I onda je lijepo znati da će takav mobitel u budućnosti dobivati nove update-ove(vjerojatno iOS 5 za kojih pola godine) Dok ja strepim hoće li HTC izbaciti novu verziju za moj desire.

Istina da imam romove(i sam koristim custom rom) ali to je onda više da mobitel koristim kao sredstvo testiranja a ne nešto što meni služi, i zato to nije baš neka velika prednost.

A isto tako je i sa ipadom. Niti je imao multitasking(dobio je update sada ga ima) niti ima kameru za videopoziv, niti ovo ni ono, sada će druga verzija dosta toga adresirati pa će biti još bolji, a onaj koji ne želi čekati duju neka sada trči u technomax/hgspot i uzme jedinicu. Siguran sam da će se naći dosta takvih{#}

Ali rađe biram ipad pored trenutno bilo kojeg android tableta, koji je trenutno plasiran na tržištu(ne govorim o onim tek najavljenim) jer android na tabletu je vrlo kaotičan, niti su aplikacije prilagođene za njega(tojest koliko sami developeri sređuju da stvar radi) a niti je sam OS (android 2.1/2.2) nije predviđen za tablete, i to je sam google rekao i zato izlazi uskoro android 3,0 koji je prilagođen.

Znači ovo što se trenutno nudi je po meni poluproizvod, ne hardverski, ali zato softwareski pa je to možda još i gore jer opet je pitanje hoće li samsung updatati svoj galaxy tab, ili će za 2 mjeseca izbaciti galaxy tab 2 koji će imati novu verziju(i malo ušminkan/pojačan).  

iPhone 4 je u redu mobitel, sa solidnim hardwareom, ali iPhone 3G im je bio velika pogreška i tu update uopće nije trebao biti, a ako je već bio trebalo je raditi kako spada.

Što se HTC-a tiče, sigurno još gora stvar, sa svakim mobitelom je update upitan, ali Appleu je znatno lakše jer imaju samo jednu seriju uređaja, tako da je sve lakše organiziriti.

Napokon jedan normalan korisnik koji ne posjeduje Apple uređaj, a da nije hater {#}

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 22:32 (kingmedo).
16 godina

Ja sam bio hater dok nisam imao prilike na duže vrijeme isprobati iphone4 pa vidio da sam u krivu{#} Istina da i oni imaju gadnih propusta, ali dosta ovisi o korisniku tko što želi.

Ja bi recimo istog momenta mijenjao da moram koristiti itunes za sinkronizaciju podataka u zamjenu za normalan multitouch, ili za veću i brzu unutarnju memoriju, ili da nemogu slati slike bluetoothom...

Isto tako rađe bi da imam tablet koji nema kameru za pozive(koje ionako ne koristim) ali da zato imam OS potpuno prilagođen njemu i da na marketu sve aplikacije rade bez problema na njemu.

Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...

Ja sam bio hater dok nisam imao prilike na duže vrijeme isprobati iphone4 pa vidio da sam u krivu{#} Istina da i oni imaju gadnih propusta, ali dosta ovisi o korisniku tko što želi.

Ja bi recimo istog momenta mijenjao da moram koristiti itunes za sinkronizaciju podataka u zamjenu za normalan multitouch, ili za veću i brzu unutarnju memoriju, ili da nemogu slati slike bluetoothom...

Isto tako rađe bi da imam tablet koji nema kameru za pozive(koje ionako ne koristim) ali da zato imam OS potpuno prilagođen njemu i da na marketu sve aplikacije rade bez problema na njemu.

Od početka do kraja se slažem s tobom. I samo da kažem, da nije takvih banalnih propusta kao što je zaključan BT i korištenje iTunesa za sinkronizaciju podataka, bio bi to daleko bolji uređaj.

I još mi se ne sviđa sučelje home screena, ali to je više stvar osobnog ukusa i estetike.

...
16 godina
protjeran
kingmedo kaže...
alen-c kaže...

Više me zanima koliko background opterećuje procesor? Zašto je onemogućen službeni downgrade na iOS 3.x jer na 4.x ne radi dobro teško ga je koristiti.

Očito je da Apple ovim pokušava natjerati korisnike da kupi novi uređaj, a da da ispadne kako ne updateaju uređaj.

I većina tih android telefona je imala multitasking kada su izašla, a da pritom nisu bili 7 000 kuna.

P.S. nemoj krivo shvatiti, nisam nikakav hater, naprotiv posjedujem iPhone.

ni iOS ni android nemaju multitasking, niti su ga ikada imali i pitanje je dal ce ga ikad imati

oba os-a "simuliraju" multitasking

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan

plazma, ipad, plazma, ipad, plazma, ipad, plazma, ipad... hm...

plazma..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...

ni iOS ni android nemaju multitasking, niti su ga ikada imali i pitanje je dal ce ga ikad imati

oba os-a "simuliraju" multitasking

ooo grimy se vratio s godisnjeg! ajde ti malo simuliraj normalnu osobu pa ne pisi gluposti ;)

16 godina

Simulirano ili ne, ako to radi onako kako ja  želim, za mene je to multitasking. Recimo meni nije potrebno da zbilja više stvari radi istovremeno(neke i da ali ovisno što) ali nekada mi je dovoljno samo ta simulacija, to jest da kada izađem iz aplikacije i kada se vratim u nju, da me vrati u identično stanje kako sam je ostavio.

Znači, neznam, pišem mail, i napišem do pola, i izađem iz aplikacije. Kada se vratim želim da se nađem na istom mjestu di sam stao. Dali će OS sada taj program cijelo vrijeme držati u pozadini i trošiti resurse(ili kako već radi) ili će možda samo "snimiti" poziciju di sam bio, i ponovo je pokrenuti kada se vratim nazad, meni svejedno. Ako stvar radi pouzdano i brzo meni na mobitelu od multitaskinga dosta.

Jedino od servisa tipa voip/IM/mail tražim da rade u pozadini tako da dobivam poruke na vrijeme, a ostalo je sve manje bitno kako multitaska.

A ako će realno gledati nijedan mobitel trenutno nema pravi multitasking jer nijedan nema dvojezgreni procesor pa tako nijedan nemože raditi dve operacije u isto vrijeme već samo jednu po jednu...

Stoja
Moj PC  
5 5 hvala 0
17 godina

koliko onda procesora treba za 10 aplikacija? :D

salu na stranu, daleko je bolji ovakav multitasking, nego "punokrvni" kojeg dobijes na netbooku (ko je probao zna). 

i cijela poanta price je da korisnik jednostavno radi na 10 aplikacija najednom!

uplodam sliku na dropbox, vratim se pisanju maila, odem na web naci jednu stranicu koju zelim linkati, 

vratim se na mail (tocno di sam stao) i linkam, dobim sms i odgovorim, vratim se u dropbox i kopiram link, 

odem na skype i linkam ga fredu koji je cijelo vrijeme bio tu... dok to radim slusam radio streaming!

meni je to multitasking! bitno je sto korisnik moze raditi, a ne sto uredjaj radi da bi mu to omogucio!

ja na iphonu i na ipadu sve to radim, i ni u jednom trenutku nema pada performansi! to je meni kao korisniku svetinja!

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
CRT kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

Naravno da se opće ne čudim što nisu naveli kompletnu promotivnu ponudu od T-mobilea jer štite svoje bijelo govno vip

Šta mislis da bug zarađuje na tvojim komentarima?

Pa ustvari zaradjuje na svim nasim komentarima, da. Za to sluzi AdSense.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
16 godina
protjeran
Stoja kaže...

A ako će realno gledati nijedan mobitel trenutno nema pravi multitasking jer nijedan nema dvojezgreni procesor pa tako nijedan nemože raditi dve operacije u isto vrijeme već samo jednu po jednu...

Ovo bi ti bolje bilo da si obrisao cim si postao :) Shit of the week.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Broj jezgri u procesoru nema ama baš nikakve veze sa multitaskingom.

I'll be back
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

A ja sve sto mogu da kazem je lol...

Jedan procesor, jedna jezgra, moze izvrsavati i na tisuce procesa istovremeno (uz podjelu normalno)...

I oprosti moja N8 ima pravi multitasking, za razliku od vecine (skoro svih zar ne?) smartphoneova... Baš me zanima kako joj to uspjeva...

15 godina
neaktivan

smeće za razliku od konkurencije! 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne znam za ios, ali android ima pravi multitasking. Svaka aplikacija ima svoj linux proces.
15 godina
neaktivan

Nije mi jasna ta mržnja informatičke zajednice prema Appleu. Svi koji su probali iPad na duže vrijeme su oduševljeni s njim, ali informatičari uvijek traže nekakav Andriod ili Windows ne zato jer je bolji nego samo da mogu reći "ja se ne slažem, Apple nije najbolji".

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Definitivno se ne isplati kupit, jer uskoro izlazi iPad 2 koji će cjenom bit tu negdje kao i prvi iPad, dobro će bit ako paralelno sa distribucijom u zemlje EU stigne i kod nas, što naravno sumnjam, ovako ovo mi izgleda kao rješavanje starih zaliha i vućenje za nos . 

I'm from Hollywood

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Jedan procesor, jedna jezgra, moze izvrsavati i na tisuce procesa istovremeno (uz podjelu normalno)..

I oprosti moja N8 ima pravi multitasking, za razliku od vecine (skoro svih zar ne?) smartphoneova... Baš me zanima kako joj to uspjeva...

TalaxY kaže...

smeće za razliku od konkurencije! 

A cime to? Ja konkurenciju bome nisam ni vidio osim Taba, koji koliko god bolje zvuci na papiru to nije.

funat kaže...
Ne znam za ios, ali android ima pravi multitasking. Svaka aplikacija ima svoj linux proces.

Ovo za Nokiu N8 (Symbian opcenito) i Android OS opcenito vrijedi i jest. Istina da imaju punokrvni multitasking.

To zvuci cool i automatski bolje no ta medalja ima i svoju drugu stranu, a to je potrošnja.

Dakle i aplikacije koje ne trebaju biti stalno aktivne (a takva je velika vecina na mobitelima, izuzetak bi bio glazba/radio,

možda neki download u pregledniku i IM klijent). Npr.poruke/mail, browser ili igrica. Koji je razlog da mi to stalno radi i jede

RAM, troši brzinu procesora, zagrijava mobitel i ono najvažnije troši bateriju?

Stvar kod iPhonea jest da mu vecina aplikacija nije punokrvni multitasking ali to ne smatram manom nego prednošcu.

Naime u pozadini se odvijaju samo stvarno važne aplikacije: skype, IM klijenti, glazba i sl.

Shodno tome na iOSu možeš imat 20 i više aplikacija ukljucenih istovremeno a da ti mob ni ne zatrza i da to

nema skoro nikakav utjecaj na bateriju.. A nema ni utjecaj na produktivnost, tako da nevidim mane.

Izađite malo iz svojih okvira i kutija i pocnite razmišljati razumom. Vecina vas radi grešku jer kad razmišlja o mobitelu,

radi istu grešku da želi iskustvo s desktop verzije Windowsa prebaciti na mali ekran. To su cinili i u M$ ali su ipak

uvidjeli vlastitu grešku i napravili drugaciji OS, rekao bi po uzoru iOS i odmah je duplo prihvaceniji..

Smartphonei nemaju toliko veliki ekran da bi paralelno vrtio i gledao 5-6aplikacija..

facewithascar kaže...

Nije mi jasna ta mržnja informatičke zajednice prema Appleu. Svi koji su probali iPad na duže vrijeme su oduševljeni s njim, ali informatičari uvijek traže nekakav Andriod ili Windows ne zato jer je bolji nego samo da mogu reći "ja se ne slažem, Apple nije najbolji".

To ti je problem što su ljudi vecinom navikli na komplicirano pa mrze jednostavno ili im se ne sviđa jer je drugacije od onoga

što su navikli. Npr.i ja dok sam došao na Mac OS X imao sam osjecaj šta je ovo, zašto nema toliko teksta, postavki, ikona,

svega. Bio sam malo ko izgubljen. Neznam kako bi to rekao, ali kao da mi je falila kompliciranost Windowsa.

Ali kad sam nakon par tj.korištenja uvidio zapravo da imam ssve žive opcije na dlanu i da nije nabacano gore sve

potrebno i nepotrebno i da jednostavno stvari rade bez posebnih naštimavanja kako ja želim, jednostavno sam navikao.

I sad mi je uopce smješno da sam svih ovih godina sam sebi komplicirao život s Windowsima.

Tko ne proba, nezna šta govorim.

A iz nerazumjevanja ili ljubomore lako plane mržnja. Eto to ja vidim kao jedine moguce razloge netrpeljivosti nekih ljudi

prema Appleu i njegovim proizvodima ili korisnicima.

Ja nemam potrebu druge zvati idiotima jer kupuju Nokie s Symbianom koji meni osobno ne odgovara, niti one

koji koriste Win ili kupuju PC laptop zombijima i slicnim. Neznam zašto onda drugi imaju te potrebe.

Nek svako koristi šta voli i što ga cini sretnim, svako od nas je individuum i normalno da koristi ono što se slaže s njegovom

osobnošcu i razmišljanjem {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 9:26 (alen-c).
16 godina
A jbga onda profesor na faksu govori gluposti...on je objasnjavao da procesor sa jednom jezgrom ne izvrasava paraleno vise procesa,vec jedan po jedan. Samo normalnlo kada procesor obraduje nekoliko milijuna operaciju u sekundi mi to necemo primjetito u radu, ali i dalje on radi instrukciju po instrukciju. Tek visejezgreni procovi omogucuju u istom djelicu vremena obraditi vise radnji.

Uglavnom tako je on rekao, i meni to nekaako zvucilo cudno al eto xD

Ali slazem se da punokrvni multitasking na mobu nije potreban sem za odredene appove, tojest da unutar aplilacije postoje samo neki procesi koji bi radili u pozadini kad treba.

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Pa istina je da obrađuje jedan po jedan proces, samo što se toliko brzo prebacuje između njih da mi to ne primjetimo.

Don't lie to me, I Google everything!

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice