S obzirom da je u USA taj iPad 500$, a ovdje 540Eura (cca. 4000kn), to i nije tako pretjerano skupo...
S obzirom da je u USA taj iPad 500$, a ovdje 540Eura (cca. 4000kn), to i nije tako pretjerano skupo...
A s obzirom da su u Srbiji manja mjesečna primanja nego npr u Hrvatskoj onda i je dosta skupo.Kod njih je npr minimalac 100 - 120 € ,a kod nas u Hrvatkoj 2100 kn,samo kao ogledni primjer.
Edit:Ispričavam se malo sam istražio u vezi primanja u srbiji;ipak je (bruto)155 €,ma da ima slučajeva koje ih ja znam da dobivaju i po 100 €(ko i kod nas ispod minimalca)
Koga briga što je stigao u Srbiju!!
Koliko je iphone 4 u srbiji ako tko zna cisto usporedbe radi?
Znaci i ovdje bi ipad slobodan mogao biti 4000 kn? To onda i nije "skupo" ako uzmemo u obzir koliko tehnika inace kosta kod nas....
Zar se iPad vec ne prodaje u Hrvatskoj?
Ovdje kod mene u bosni vise od mjesec dana ima ga u prodaji cijena je oko 1000 i nest km.
Iznenadio bi se koliko je bug posjecen sa srpskih IP adresa.Mogu slobodno reci da je iz srbije ista(ako ne i veca)posjecenost.
Mogao bi admin izbacit graf posjeta bol portala.
Iznenadio bi se koliko je bug posjecen sa srpskih domena.Mogu slobodno reci da je iz srbije ista(ako ne i veca)posjecenost.
Iskreno sumnjam.
Joj kako uzbudljivo,ne mogu vjerovati.Javite mi molim vas čim dođe i u Obalu Bjelokosti !
Ako se dinar jos uvijek ko nekad aproksimacijom djeljenjem sa 10 (neda mi se gledat tecaj) pretvara u kune onda je to ocekivana cijena.Kod nas bu malo vise 6 , 6 i pol tisuca
Prvi val jupija kad pokupuje i zasite svoju potraznju za modom i prestizom ko ce realno to kupovat bilo u Srbiji bilo u Hrvatskoj sa nasim standardom
4,5,6 koliko vec bude tisuca kuna za internet preglednik koji i nije bas ultra prenosiv sa 10 inca .Ko citac knjiga nicem ne sluzi jer je lcd,ko pmp takdjer lose jer krivi omjer stranica.Plus svi nedostaci u ovoj prvoj inkarnciji (da se ne ponavljamo)
Da je skupo - skupo je!
Mislim za te pare taj uređaj ne vredi.
No ko ima poveći džep i ko stvarno misli da će imati nekakve koristi od toga, nek izvoli.
LOLchina. Srbija nas owna. Gutajmo gowna od mladoga owna. Skupo.
Ako se dinar jos uvijek ko nekad aproksimacijom djeljenjem sa 10 (neda mi se gledat tecaj) pretvara u kune onda je to ocekivana cijena.Kod nas bu malo vise 6 , 6 i pol tisuca
Prvi val jupija kad pokupuje i zasite svoju potraznju za modom i prestizom ko ce realno to kupovat bilo u Srbiji bilo u Hrvatskoj sa nasim standardom
4,5,6 koliko vec bude tisuca kuna za internet preglednik koji i nije bas ultra prenosiv sa 10 inca .Ko citac knjiga nicem ne sluzi jer je lcd,ko pmp takdjer lose jer krivi omjer stranica.Plus svi nedostaci u ovoj prvoj inkarnciji (da se ne ponavljamo)
http://coinmill.com/CSD_HRK.html#CSD=57239
3896 Kn osnovni model u Srbiji, kod nas oko 4500(negdje čujem 4000) kn osn.model.Ma zapravo tu je tema:
http://213.202.123.24/forum/topic/komentari-it-vijesti/ipad-cijene-datumi/48845.aspx
Genijalče, što uopće čitaš takve vijesti ako te ne zanimaju?
3896 Kn osnovni model u Srbiji, kod nas oko 4500(negdje čujem 4000) kn osn.model.Ma zapravo tu je tema:
http://213.202.123.24/forum/topic/komentari-it-vijesti/ipad-cijene-datumi/48845.aspx
Znaci ocito nije vise sa 10 djeljenje za dinar .
Kod nas vidjah samo po oglasnicima od 4-5 tisuca ovisi o varijanti .Sumnjam da kod nas nece u ducanu i kod providera biti barem 5 tisuca.Ono dellovo cudo a i samsungovo su astronomski skupi.Takodjer iphonovi kod nas su (u tcomu) u velikoj diskrepanciji cijenom
Slažem se sa ovim postom, nije tako teško konvertirati valute.
OVO je možda i naj lakši način.
Genijalče, što uopće čitaš takve vijesti ako te ne zanimaju?
Dont feed the troll.
Mislim da je za one koju su blize Srbiji, a htjeli bi kupit iPad ovo dobra vijest.
Sve je to lepo sto se konacno i kod nas u Srbiji moze kupiti legalno iPad za oko 4.400kn, mada ne znam ko bi kupio to sem nekog zagorelog ljubitelja Stiv Jobsa i Applea . Mislim tablet zaista lepo dodje za krstarenje netom, ali vise od 200 eura ne bih dao za njega, tako da sam sebi uzeo Eken M002 koji izgleda poput iPada samo 7" ekran. Cena? 102$ sa isporukom i garancijom 105$ sta je po nekoj mojoj gruboj racunici oko 670kn.
PS. @zitzko - plate variraju od grada do grada, tako da na severu su vece, na jugu manje. Koliko znam u mom gradu su oko 40.000rsd prosecne, bar tako je pisalo u novinama. I nemojte se zaliti na cene tehnike u Hrvatskoj jer svi odavde idu kod vas (najvise u Osijek) u shoping
sto mene niste pitali, ja sam za to saznao jos 26.11., a 27-og sam objavio na mom sajtu.....sad vidim svi objavljuju ehhhhhhhh........
Da preskupo .... ko i kod nas pogotovo kada se usporedi sa plaćama.
Ja sebi uzeo SuperPad od 10" sa Androidom 2.1 - odličan uredaj sa ogromnim ekranom, 2 utora za kartice i 2 USB-a (2200 kn) i uskoro dolazi Android 2.2 na njega
Uređaj je odličan, ne isplati se dati još dva soma samo da bi ekran bolje reagirao pod prstom
Iznenadio bi se koliko je bug posjecen sa srpskih IP adresa.Mogu slobodno reci da je iz srbije ista(ako ne i veca)posjecenost.
kad srbi nemaju svoje internetske portale pa su po hrvatskim portalima 70 % srbi i još ne poštuju domaćina
^ Imaju. Ja sam još pre tražio "domaće" IT portale i slučajno naleteo na Bug.hr i jako mi se svideo.
Ja poštujem svakoga ko se normalno ponaša i odnosi prema meni.
Enivej, ja ni ne bih znao da se iPad pojavio kod nas da Bug nije obavestio.
Inače za Metro u Subotici ne znam da li treba ona kartica (za firme) ili ne.
Nešto su spominjali da treba.
Još jedan balavac koji je bio u tatinim jajima 91-95. Šta mene boli k***c kolko košta u USA kad tamo ne mogu ići kupiti a u SRB mogu otići kupiti i još dobijem povrat PDV-a.
prije nepunih mjesec dana sam bas bio u beogradu. gadget od 500€ si tamo mogu priustit jedino dileri i vlasnici disko-klubova. vssovcu koji radi za placu to je oko 150% neto mjesecnih primanja. ako se uzme u obzir da se kod nas iphone 4g (koji je btw. jaci uredjaj od ipada) mogao nabaviti za 50% mjesecnih primanja vssovca mislim da su komsije prosli losije.
btw. nisam mogao ne primjetiti buljenje u moj iphone 3g (star tocno dvije godine) dok sam sjedio na kavi u knez-mihajlovoj..
u zemlji gdje 90% (!!) populacije vozi daciu ili zastavu ili vw stariji od 15 godina ovo je mislim kao nama 3d televizor (u boji ).
prije nepunih mjesec dana sam bas bio u beogradu. gadget od 500€ si tamo mogu priustit jedino dileri i vlasnici disko-klubova. vssovcu koji radi za placu to je oko 150% neto mjesecnih primanja. ako se uzme u obzir da se kod nas iphone 4g (koji je btw. jaci uredjaj od ipada) mogao nabaviti za 50% mjesecnih primanja vssovca mislim da su komsije prosli losije.
btw. nisam mogao ne primjetiti buljenje u moj iphone 3g (star tocno dvije godine) dok sam sjedio na kavi u knez-mihajlovoj..
u zemlji gdje 90% (!!) populacije vozi daciu ili zastavu ili vw stariji od 15 godina ovo je mislim kao nama 3d televizor (u boji ).
Potpisujem.
kad srbi nemaju svoje internetske portale pa su po hrvatskim portalima 70 % srbi i još ne poštuju domaćina
Ovdje ima ljudi i iz Srbije, BiH(oba entiteta), Makedonije itd. Daj se sredi malo. Ovi momci su OK i postovi su im na mjestu. Gdje te netko vrijeđa - šta si TI tu domaćin?
ali na temu ovog gore..
pomalo me sram kad citam ove velike hrvate. u 4 dana boravka u beogradu jedino sam se u zagrebu osjecao ugodnije. dalmatinci se ne ponasaju toliko uljudno kad na more dodjem koliko su se tamo srbi ponasali. toliko o tome tko je kakav "domacin". a da ne govorim da je (buduci je bilo studensko putovanje) upravo velik broj dalmatinaca radio skandale po beogradu. tipa napili se pa pjevali misu kovaca iz sveg grla usred novog beograda. i gle cuda i oni su prosli cak i bolje nego sto su zasluzili. ponekad smo mi hrvati, pogotovo ti kojima jako smetaju svi drugi najveca stoka ovih prostora. a kao turisticka zemlja ovo-ono. to je to sta cu rec na temu tog... "gostoprimstva". jednostavno sam se osjecao duzan jer sam pod izuzetno ugodnim dojomom istocnih susjeda.
Daj ajde, oko ceg vi kukate.
Sta sad vijest o Srbima, nes ti strasne stvari.
I oni su ljudi i imaju pravo posjecivati i kupovati BUG i isto tako izrazavati svoje misljenje.
Kako je netko vec rekao, rade cu citati vijesti o napredku IT-a na Balkanu nego o tome kakav je drekec S. J. pokakao u SAD-u.
Kako god okrenes skupo je Nije bitno odakle si i koliku platu imas, onaj ko nesto zaista zeli to ce i kupiti bez obzira na cenu.
Ja mislim da si donekle u pravu ako bi se tu još dodala i RS i bilo bi dobro kad bi se izbacio takav graf ali ne vjerujem da ćemo ga vidjeti,inače mene više zanima pošto kila pasuljčeta u Srbiji nego iPad.