Imamo li stvarno LTE?

poruka: 47
|
čitano: 8.496
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo li stvarno LTE?".
17 godina
neaktivan
Re: Imamo li stvarno LTE?
propuhmajstor kaže...

Ista stvar na jednom sjevernojadranskom otoku. Administrativno središte otoka fino je pokriveno 3G signalom, a malo dalje signal lovim uz pomoć trikova. Telefoniranje na 3G tijekom sezone ponekad jednostavno nije moguće, osobito predvečer kada svi navale telefonirati. Prvo neka srede to, a onda ćemo se veseliti LTE-u.

Ako misliš na Krk definitivno se slažem. Tamo provodim gotovo 4 mjeseca svake godine i sve je super dok sjediš na rivi ili u parkiću u centru, čim odeš negdje do punta di galeta on pada već na EDGE a o udaljenijim plažama da i ne govorim.

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
16 godina
neaktivan
Imamo li stvarno LTE?

Brže će naplaćivati više vjerovatno zato što i na adsl-u brže naplaćuju više a sporije jeftinije, takva je praksa i vani da je sadašnje jeftinije a LTE nova tehnologija ipak skuplje

a odgovor za Krk ili bilo koji je LTE 800Mhz, zaboravite 3G upravo smo ga počeli polako napuštati....

tko je ovo shvatio ok, tko nije opet ok -)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Oldy kaže...
zaboravite 3G upravo smo ga počeli polako napuštati.... 

Nismo napustili niti GPRS niti EDGE, pa nećemo ni 3G. Zašto bi si bilo koji operater uništio dobar izvor prihoda u korist šačice ljudi koji će prvi pohrliti na LTE kada uopće postane dostupan?

"Stoga se očekuje da će pravi LTE u Hrvatsku stići tek 2015. godine." (izvor: http://www.vecernji.hr/biznis/ht-vipnet-pustili-rad-4g-mrezu-ali-ne-usluge-uredaje-clanak-390529)

16 godina
neaktivan
Imamo li stvarno LTE?

No i kada u potpunosti zaživi lte kako treba i kako je u planu, i osim što takav može sve pokriti (čarobnih 800Mhz), lte ima puno veće kapacitete, osim najpoznatijeg da je brži....

i što će ti tada više 3G?   imaš pokrivenost, imaš kapacitete, imaš brzinu?

eventualno ga mogu držati neko vrijeme da se i oni sa tada već starim uređajima bez lte chipa mogu spojiti, a sada koliko će ga i dalje držati paralelno ne znam vjerovatno hoće to je tada jedini razlog

a osim toga to sve je petogodišnji plan, i ok podudara se krenuli su testirati 2010.... famozna 2015. se spominje jer je do tada bio plan da se pogase sve preostale analogne tv da se oslobodi 800Mhz, a pošto je u međuvremenu EU donijela odluku da se imaju poskidati sa svojim tv signalima sa tog djela spektra 1.1.2013. mislim da će i to donekle ubrzati cijelu stvar :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 14:00 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina

To sa 2015 godinom... vidite to ovako da se napravi neki breakthrough onda se gradi cijele IT ekonomija na tome, širila bi se tehnologija, širilo bi se poslovanje, jer bili bismo među prvima koji nude to skoro pa svugdje. Kad imaš pravu infrastrukturu NA VRIJEME onda to automatski povlaći posao, dakle bolje zapošljavanje, jer kroz razne grane industrije se vrše zapošljavanja... nude se proizvodi sa strana tržišta itd... sve se to može da se hoće ali kod nas u Hrvatskoj bilo kakav napredak se uvijek koči bilo to politički razlog ili ovaj monopolistički. Dok je samo VIp i Tcom kao najjači uvijek će biti dogovaranja.

15 godina
protjeran
Oldy kaže...

No i kada u potpunosti zaživi lte kako treba i kako je u planu, i osim što takav može sve pokriti (čarobnih 800Mhz), lte ima puno veće kapacitete, osim najpoznatijeg da je brži....

eventualno ga mogu držati neko vrijeme da se i oni sa tada već starim uređajima bez lte chipa mogu spojiti, a sada koliko će ga i dalje držati paralelno ne znam vjerovatno hoće to je tada jedini razlog

a osim toga to sve je petogodišnji plan, i ok podudara se krenuli su testirati 2010.... famozna 2015. se spominje jer je do tada bio plan da se pogase sve preostale analogne tv da se oslobodi 800Mhz, a pošto je u međuvremenu EU donijela odluku da se imaju poskidati sa svojim tv signalima sa tog djela spektra 1.1.2013. mislim da će i to donekle ubrzati cijelu stvar :)

Nisam uopće optimist i zapravo nemam veće potrebe za LTE-om, jer je i 3G dovoljan, kada sve funkcionira, pogotovo s ovim novijim 3G stickovima koji prema reklamama imaju dosta veliku propusnost (http://www.t-mobile.hr/2/20-30-02-11-00.asp). Imam jedan takav stick i jako sam zadovoljan njime.

Vama koji ćete prvi uzeti pretplate i uređaje za LTE želim puno sreće.

15 godina
protjeran
makopos kaže...

To sa 2015 godinom... vidite to ovako da se napravi neki breakthrough onda se gradi cijele IT ekonomija na tome, širila bi se tehnologija, širilo bi se poslovanje, jer bili bismo među prvima koji nude to skoro pa svugdje. Kad imaš pravu infrastrukturu NA VRIJEME onda to automatski povlaći posao, dakle bolje zapošljavanje, jer kroz razne grane industrije se vrše zapošljavanja... nude se proizvodi sa strana tržišta itd... sve se to može da se hoće ali kod nas u Hrvatskoj bilo kakav napredak se uvijek koči bilo to politički razlog ili ovaj monopolistički. Dok je samo VIp i Tcom kao najjači uvijek će biti dogovaranja.

Dok sam čitao tvoju poruku osjećao sam se kao da gledam vijesti navečer na televiziji. :)

I s digitalnom televizijom smo počeli na vrijeme (prije 10 godina), pa i dalje nemamo nikakve napredne usluge o kojima se tako glasno pričalo na televiziji prilikom isključivanja analognih odašiljača. I HD TV smo isprobavali s onim "HRT Promo" programom i Croatelom s nekim svojim programima koje su prenosili, pa se na kraju nije ništa dogodilo i nemamo niti jedan HD program. Nemamo ni pay per view ponudu i još ponešto.

"Kada imaš pravu infrastrukturu na vrijeme..." - sjeti se da je HT svojedobno imao koncesiju za kabelsku TV, pa svim znamo kako je to neslavno završilo.

Baš me zanimaju kakve će biti cijene tarifa i uređaja za LTE.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 10:14 (propuhmajstor).
17 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...
Vuce kaže...

ma nek sisaju oni. na more kad odem 3g hvatam s vjetrom (a u Trogiru sam ne na Jabuci). Jedno veliko E su oni svi zajedno..

Ista stvar na jednom sjevernojadranskom otoku. Administrativno središte otoka fino je pokriveno 3G signalom, a malo dalje signal lovim uz pomoć trikova. Telefoniranje na 3G tijekom sezone ponekad jednostavno nije moguće, osobito predvečer kada svi navale telefonirati. Prvo neka srede to, a onda ćemo se veseliti LTE-u.

Pa jel ideš na more da bi surfao???!Ja evo tu Zagorju imam dosta pokriven 3g.Do prije par godina je bio 3g samo u većim gradovima,dok posljednjih par godina se ubrzano radi i gotovo pa 70% zagorja ima 3g,ovak svi gradovi naselja koja su razumo naseljena dok općine/sela na brdima nemaju.Ovak ima edge svugdje kaj je ok za mail/pogledat vijesti ali za sve ostalo katastrofa.Ja ljetujem u Istri i tam je isto dobra pokrivenost,uostalom tam gdje ima signala što je svugdje ima edgea a u mjestima ima 3 što je od 2-6 mbit.

I ja sad neznam šta samo jaukate.

Imate edge dostatan za sve osim videa na netu,signal je svugdje,3g ima nešto manje tu negdje oko 70%,dobra brzina(bazna je oko 1mbit,dok u većim gradovima ima hdspa i više od toga).I ja sam mislim da je smisao da idem na more da se zabavim,odmaram a ne da vučem kompove i svu silu tehnike i tam sam cijeli dan na netu,probajte sam nosit mob na ljetovanje,bit će vam puno bolje.Brzo život otiđe da bih ga tratio na tehniku....

A u vezi lte pa to je normalno da su predstavili sad negdje to je bar pravi lte a ne kak imaju ovi glupi ameri.I opet vas ne razumijem,kaj vi mislite da budu oni postavljali prve stanice na sela?pa iuvijek se prvo ide na područja gdje ima puno ljudi da dobe profit pa da mogu dalje širit mrežu.S vremenom će svugdje doć i 4g polako,kao da nije 3g dosta svima.

15 godina
protjeran
jpelko2 kaže...
propuhmajstor kaže...

Pa jel ideš na more da bi surfao???!Ja evo tu Zagorju imam dosta pokriven 3g.Do prije par godina je bio 3g samo u većim gradovima,dok posljednjih par godina se ubrzano radi i gotovo pa 70% zagorja ima 3g,ovak svi gradovi naselja koja su razumo naseljena dok općine/sela na brdima nemaju.Ovak ima edge svugdje kaj je ok za mail/pogledat vijesti ali za sve ostalo katastrofa.Ja ljetujem u Istri i tam je isto dobra pokrivenost,uostalom tam gdje ima signala što je svugdje ima edgea a u mjestima ima 3 što je od 2-6 mbit.

I ja sad neznam šta samo jaukate.

Imate edge dostatan za sve osim videa na netu,signal je svugdje,3g ima nešto manje tu negdje oko 70%,dobra brzina(bazna je oko 1mbit,dok u većim gradovima ima hdspa i više od toga).I ja sam mislim da je smisao da idem na more da se zabavim,odmaram a ne da vučem kompove i svu silu tehnike i tam sam cijeli dan na netu,probajte sam nosit mob na ljetovanje,bit će vam puno bolje.Brzo život otiđe da bih ga tratio na tehniku....

A u vezi lte pa to je normalno da su predstavili sad negdje to je bar pravi lte a ne kak imaju ovi glupi ameri.I opet vas ne razumijem,kaj vi mislite da budu oni postavljali prve stanice na sela?pa iuvijek se prvo ide na područja gdje ima puno ljudi da dobe profit pa da mogu dalje širit mrežu.S vremenom će svugdje doć i 4g polako,kao da nije 3g dosta svima.

Ne idem na more da bih surfao.  Pristup internetu mi treba tu i tamo, i tada je zgodno da sve radi i zgodno je imati 3G jer je EDGE nedovoljan za naše portale koji su zbog reklama sve već i veći, pa i za e-mail.

"Pogledati mail" može značiti samo pregledavanje naslova poruka ili njihovo povlačenje. Ne jednom mi se dogodilo da uz poruku moram povući dokument od nekoliko megabajta i EDGE za to nije dovoljan.

16 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...
Oldy kaže...

Nisam uopće optimist i zapravo nemam veće potrebe za LTE-om, jer je i 3G dovoljan, kada sve funkcionira, pogotovo s ovim novijim 3G stickovima koji prema reklamama imaju dosta veliku propusnost (http://www.t-mobile.hr/2/20-30-02-11-00.asp). Imam jedan takav stick i jako sam zadovoljan njime.

Vama koji ćete prvi uzeti pretplate i uređaje za LTE želim puno sreće.

Ma imam i ja već godinu i pol k4505z stick u rangu tog i ja sam zadovoljan pogotovo sa vip noćnom u kojoj imam pravi flat svaki dan 8 sati, pa ako zatreba flat tu je, ne znam da li ću prelaziti ne znam pokrivenost a ni cijene, bumo vidli samo velim da bu lte kad krene kako treba sve ono što 3G nije bio sposoban na stranu brzinu mada je i ona tu, ima veće kapacitete i ima bolje pokrivanje tu je 3G bil slab :)

15 godina
Imamo li stvarno LTE?

kakav je taj 4G? jel trosi puno baterije ko i 3G?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Dok budeš surfao preko 4G mreže doći će i kod nas nove generacije baterija koje će trajti, tako da ti pitanje i nije od neke koristi 

16 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Ako mene pitaš pojma nemam nisam se o tome informirao jer koristim stick na lapu tj. takvu namjeru imam koristiti i na LTE a lap je većinom na struji tako da za baterije ne znam, ali vjerovatno je da isto troši, i vjerovatno je da konačno trebaju krenuti sa nekom boljom tehnologijom što se baterija tiče jer postojeća ne zadovoljava, baterije su najslabija karika u cijeloj priči :)

16 godina
odjavljen
domac5 kaže...

Osjetno više baterije (iako ne nešto sad urnebesno) kad ga guraš na 100%. (Huawei stick)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 21:58 (Tonči).
15 godina
Imamo li stvarno LTE?
Slazem se... Nemoze vise mala baterijica od 1700 mAh hraniti dvojezgrene procesore od 1,5 ghz na modernim smartphoneima... Ako se nesto ne promijeni smartphonei bi mogli biti ko laptopi... 4 sata trajanje baterije.. Uff
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
domac5 kaže...

Da. I nije toliko povezano s brzinom procesora koliko s cinjenicom da odasiljes na bandwidthu od max 20MHz (najcesce), u usporedbi s 3G-om, gdje odasiljes na bandwidthu od 5MHz.

16 godina
neaktivan
Imamo li stvarno LTE?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice