HRT sramota u 4:3 formatu

poruka: 233
|
čitano: 52.949
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HRT sramota u 4:3 formatu".
16 godina
odjavljen
Re: HRT sramota u 4:3 formatu
Leglo kaže...

Gledam ZDF svaki dan zbog Eura, pa ne shvačam baš na što si ciljao. 

Gledanost je 12.1% tj. treća televizija po gledanosti, a ARD je druga po gledanosti sa 12.4% , pošto su obe državne i nisam nešto puno fulao. 

Ako uzmeš u obzir da je prosječna plaća u Njemačkoj oko 2000+ eura , onda sam siguran da su tamo plaće veće. Znam da je prije par godina bila neka reportaža o plaćama uprave na državnim televizijama u EU i cifra za Njemačku je bila nešto preko 3500 eura, ali sada treba pronaći taj članak. Svakako me možeš demantirat nekim linkom, sasvim je moguće da sam se prevario, makar mislim da sam ipak točno zapamtio. 

Rai nema veze sa Berlusconiem, on je vlasnik Mediaseta tj. pet privatnih televizija ( Italia 1, Rete 4, Canale 5 .. ). 

Treba se informirat o stanju državne televizije u zemlji kao što je Finska, te pokupit njihov model. ;)

A ARD ti prenosi iste meceve kao ZDF. Cak imas i istog komentatora {#} .

Osim, ako se nesto nije promijenilo u posljednjih pola godine/ godine dana. A i gledanost im je daleko niza od jednog DSF-a recimo, a da ne idemo na malo tezu komercijalu.

16 godina
odjavljen
rambox kaže...
Mrgud Veliki kaže...
rambox kaže...

Ne trebam ja uopče goglat nema potrebe,{#} to kaj je SPTV u vlasništvu Hrvatskog Olimpijskog Odbora ne znači da je to Olimpijska TV jer u praksi to ne stoji.SPTV je nastao spletom okolnosti zapravo, on je pokrenut je jer je vrlo neslavno propao projekt HTV sportskog posebnog programa pa su ubili dvje muhe jednim potezom. Sad je ovako i bolje to sigurno, dobro su počeli a planovi za budučnost su dost široki i zanimljivi no samo polako i nema problema to sigurno.{#}

Ma nitko niti ne sumnja da si ti upuceniji i od predsjednika MOO-a.

To da je SPTV u vlasništvu,{#} Hrvatskog Olimpijskog Odbora je jedna dobra ideja ili marketinški potez ali ništa drugo u praksi Olimpijska TV nula bodova.{#}

Pa onda ce biti da je u vlasnistvu tebe, jer HRT i dalje fura 4:3 signal.

Mislim, covjece pogledaj svoje izgovore u kojima drzis neki samo tebi poznat stav :

1. SPTV nije nikakava olimpijska TV niti blizu, osim ako Moto GP spada u tu kategoriju

2. to kaj je SPTV u vlasništvu Hrvatskog Olimpijskog Odbora ne znači da je to Olimpijska TV

3. To da je SPTV u vlasništvu,{#} Hrvatskog Olimpijskog Odbora je jedna dobra ideja ili marketinški potez ali ništa drugo u praksi

Jel' ti vidis tu 3 odgovora koji iskljucuju jedan drugoga, a sve si ti napisao ?!?! Ama odustajem. Jedno je razgovor, ali nemam ja vremena za ovo.

EOD od mene ovdje {#}

17 godina
Mrgud Veliki kaže...
rambox kaže...

To da je SPTV u vlasništvu,{#} Hrvatskog Olimpijskog Odbora je jedna dobra ideja ili marketinški potez ali ništa drugo u praksi Olimpijska TV nula bodova.{#}

Pa onda ce biti da je u vlasnistvu tebe, jer HRT i dalje fura 4:3 signal.

Mislim, covjece pogledaj svoje izgovore u kojima drzis neki samo tebi poznat stav :

1. SPTV nije nikakava olimpijska TV niti blizu, osim ako "Moto GP spada u tu kategoriju"

2. to kaj je SPTV u vlasništvu Hrvatskog Olimpijskog Odbora ne znači da je to Olimpijska TV

3. To da je SPTV u vlasništvu,{#} Hrvatskog Olimpijskog Odbora je jedna dobra ideja ili marketinški potez ali ništa drugo u praksi

Jel' ti vidis tu 3 odgovora koji iskljucuju jedan drugoga, a sve si ti napisao ?!?! Ama odustajem. Jedno je razgovor, ali nemam ja vremena za ovo.

EOD od mene ovdje {#}

I kaj tu tebi nije sad jasno jer tu zapravo ništa nikoga ne isključuje,{#} ovo sa Moto GP nisi skužil kaj sam htel reč očito pa neču crtat na ploču to sigurno skužio ili ne nije moj problem.Ostalo je sve vrlo jasno ko dan, da SPTV nije Olimpijska TV niti blizu opet ču to spomenut za kraj. Ovo kaj si navel prije da je RAI u Berlusconijevim rukama,(bože me sačuvaj) sve govori kolko se razmeš u te stvari.{#}

http://www.motogp.com/

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina

Iskreno, boli me ona stvar od korijena do vrha za sliku na HRT-u, kao i na ostalim državnim televizijama, al RTL bar šiba 16:9.

99,999% programa je repriza ili smeće, sapunice i izbori ljepote, političari, itd.

Povremeno se dogodi nekakav "odabrao Đelo" dokumentarac i kakav sportski događaj poput ovogodišnjeg Eura (za olimpijadu me boli ona stvar od početka).

I onda ovi tuljani sa HTV-a daju kretenske isprike, e pa fala lepa, NSK (ovo ne znači nacionalna sveučilišna knjižnica već napušite se k)

Kod mene se uglavnom gledaju crtići (za klince) i filmovi (za mamu i tatu) u minimalno 720p, kupio sam j*beni LCD da mogu gledat dvb-t i 16:9!!

Na TV-u jedino i isključivo gledam F1 na NET-u, koji, pazi sad, iako program emitira u 4:3, za vrijeme prijenosa utrke prebaci format u 16:9!

OMFG!!!! KAKO?!?!?!?!

HTV je samo odraz sveopćeg stanja države i državnih institucija: nesposobni za bilo kakav napredak i bilo kakvu inicijativu, samo da se održava famozni status quo: "NE DIRAJTE NAM PLAĆE I BENEFICIJE, za ostalo i ostale nas boli K*".

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

2 0 hvala 0
17 godina

Slika tekmi mi ide sa SLO2, a glas Čose preko DVB-T sticka s kompa preko DVBViewera (u ostalim slučajevima radije slušam slovence). Delay rješava ffdaudio. HRT je sramota svjetskih gabarita po svim parametrima već nekoliko godina. Fosilna televizija kojoj je jako dobro dok got ubiru milijune od sramotnog nameta zvanog RTV pretplata. Na slijedećim izborima glasam za one koji u programu ponude ukidanje tog nameta koji plaćam HRT-u.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
surferdean kaže...

Inače se ne bavim kometiranjem članaka,ali definitivno ovo je već previše. Tjeraju nas da kupujemo televizije nove generacije HD - FULL HD , LCD i sada LED LCD - FULL HD i šta ti ga ja znam kakve će još oznake stavit, a nama šalju sliku u "SRANJE" formatu kao da smo u 70-im. pa to je strašno i može ih bit sramota !!  Ne samo HRT, ni drugi nisu ništa bolji.

...da ne spominjemo 3D u kojem će neki kanali vani prenositi olimpijadu. Uskoro se niti neće moći kupiti televizor koji neće podržavati 3D. Predlažem da HRT prijeđe na crno-bijelu tehniku kako ona tri korisnika koji možda negdje po tavanima još imaju crno-bijele televizore nebi bila zakinuta.

Deckard
16 godina
neaktivan

Prije par dana brat i ja gledamo tekmu kad ono ni pet ni šest veli buraz "pas m*ater što god veći TV kupiš oni ti još manju sliku utrpaju" {#}   svaka mu je na mjestu....

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
rambox kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Pa nije da slabo pratim SPTV, ali slabi su prijenosi. Recimo posljednje prenosenje hokeja je bilo na kapaljku (BTW A skupina u hokeju postoji u svakoj 'diviziji'). Nekoliko utakmice prijenosa, reprize istih utakmica i to je to.

K tome nisu niti dosli najjaci igraci, zbog zavrsetka sezone - mislim na najjacu diziviju koja se prenosila nedavno. Uglavnom - SPTV pokriva onu jeftinjariju.

Formula 1 je na net-u - tu pokrenem, ali ima toliko reklama da mi je negledljivo.

Mene osobno zaboli za format. Vise me brine sadrzaj koji je nestao. To je bila moja namjera napisanoga. Radije cu odgledati 4:3 necega kvalitetnoga, nego 16:9 blejanja u glupost.

Mislim da ti loše i površno pratiš SPTV, a usput si nekaj gadno pobrkal znači sad ti ne smeta Formula 1 u 16-9 na TV-NET ili sve ostalo na SPTV u 16-9?{#} Nisi skužio izgleda da SPTV sa lovom s kojom raspolaže, radi neusporedivo bolji posao od HTV-a tu je poanta svega itekako.{#}

stormich50 kaže...

90% ljudi koji gledaju TV u hrvatskoj imaju 4:3 televizor pa im se ne isplati eto ti odgovor, moš lockat temu.

Kako se onda SPTV-u ko nacionalnoj sportskoj televiziji,{#} isplati emitirat u 16-9(live prjenosi sportova izvan hrvatske) s obzirom da imaju neusporedivo manje love od HTV di je kvaka.{#}{#}

U cemu ja lose i povrsno pratim SPTV ?!?Sve sam ti lijepo naveo. Savrseno ja njega pratim. Aj' pronadji mi prijenos hokeja recimo izvan stenley cupa na toj televiziji. Neces naci.Ili recimo prijenos GS sto se tice tenisa.

Ili recimo bilo cega sto iziskuje malo veci izdataka za prijenos. Neces naci.

SPTV je nesto kao olimpijska televizija i na njoj ne idu vrhunska natjecanja.

I sto sam ja 'gadno pobrkal' ?!? Nigdje nisam napisao da mi smeta 16:9. Biti ce da si ti nesto 'gadno pobrkal'.

A sto se posljednjeg pitanja to pitaj njih. Mozda su dobili opremu, dok ovi kradu gdje god dohvate.

Pa SPTV je imao prijenos Svjetskog prvenstva Elitne divizije u hokeju. I to su prenosili nekih 13-14 utakmica. Znam sigurno jer sam ih sve gledao.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
13 godina
neaktivan
Koliko ono treba potpisa za pokretanje referenduma? Predlažem da probamo referendumom ukinuti rtv pristojbu. (Ne)kvaliteta je direktna posljedica uhljebljenosti.

2 0 hvala 0
14 godina
Odlična ideja.Trebali bi ukinuti rtv pristojbu
robimarko@gmail.com
16 godina
odjavljen
1950Killer kaže...

u splitu NITI JEDAN HD kanal, can ni 2008. kada je europsko bilo... SRAMOTA {#}

Nije točno, jer je HD kanal HTV-a bio u Splitu gledljiv s dva odašiljača (na dva kanala) i uredno se mogao gledati i nogomet tada u HD-u. B.net ti nudi hrpu HD programa preko kabela, uglavnom beskorisnik, ali i vrlo zgodnih: Eurosport HD, National Geographic HD, F1 HD, NovaTV HD koja Dnevnik i ponekad nešto drugo ima u HD-u (ostalo je upscale)...

15 godina

u PM. stalno se pozivaju na većinu gledatelja koji imaju 4:3 tv. Od kud im ta informacija?? Plaćam tu je**nu pretplatu (zapravo porez na TV da se razumijemo) već jako dugo i ne sjećam se da me itko ikad pitao kakav tv imam niti kako sam zadovoljan programom. Mogli su skupa sa računom poslati neki upitnik koji bi se mogao popuniti ručno i poslati poštom (za one koji ne koriste kompjutere) i dati neki link za online anketu... ali neeee, bože me sačuvaj pitati gledatelje nešto, pa nisu tu gledatelji da ih se pita, HTV još uvijek radi kao komunistička TV koja je tu da govori narodu šta je istina i daje mu stupidne odgovore o razlozima ne prelaska na 16:9. Nismo mi tu da mislimo, oni će to umjesto nas (kao u sjevernoj koreji)

Koliko vidim na bugu je jučer pokrenuta anketa http://www.bug.hr/anketa/ekran-vaseg-televizora-format/94472.aspx

Možda netko sa HRT-a to vidi, ali ne vjerujem da će pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sreća moja da sam kupio 2004 kvalitetan CRT ( 100hz, dolby zvuk, čak ima u i subwoofer) a radi još kako treba, slika je brutala, tako da se ne sjekiram radi omjera slike. Žao mi judi koji su trčali pred rudo.{#}

0 8 hvala 0
16 godina

Nez sto bih vise rekao al....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Leglo kaže...

Zašto bi plaća na javnoj televiziji trebao biti državni prosjek ? Time bi se samo gomilala nestručnost i korupcija. U važne državne institucije treba postavit kvalificirane i obrazovane ljude, te ih platit toliko da ne budu skloni korupciji. Problem HRT-a jest što ima previše zaposlenih tj. oko 3000, dok jedna Nova TV ima oko 350 djelatnika pod ugovorom. Da se HRT ustroji kako spada tj. sa max 1000 zaposlenika mogao bi napravit čuda od programa, a i plaće bi bile više nego dobre. 

Lijepo je što danas imamo F1 TV , SPTV, ali i dalje MORAMO plaćat HRT pretplatu, a kada već plaćam nešto 80kn želim dobit normalnu uslugu tj. sliku. 

Zato sto je tako normalno u uredjenim drzavama.

Top Gear je na javnoj televiziji BBC. Mislis da Jeremy Clarkson ima prosjecnu englesku placu?

Tek kad bi na HTV-u uveli prosjecnu hrvatsku placu propali bi totalno. Ne televiziji moras imati strucne ljude a strucni ljudi moraju biti placeni iznad prosjeka.

13 godina
neaktivan

Jbt, prije koji sat pišem o ideji o referendumu protiv pristojbe, i sad uzmem jučerašnji 24sata i vidim članak gdje je HRT nasjeo s 270 kn mjesečno na penziju od 700 kn nekoj starici u čijem selu do lani nije bilo ni struje, a kamoli televizora!!! Naime žena se "drznula" imati tranzistor na baterije koji ni ne radi dobro! Frajeri iz HRT-a joj kulturno odredili da mora plaćati pretplatu 80 kn zbog tog jbnog tranzistora prije 3 i pol godine. Nažalost žena (polupismena, 83god) se opet "drznula" ne plaćati to što su joj dragi HRT-ovci odredili, pa sad ima 5000 kn s kamatama te su joj ovrhom sjeli na penziju. Ma ima još pikanterija oko naplate ovršnog postupka itd. Glavnicu još nije ni počela otplaćivati...

Jebote koja socijalna neosjetljivost!!! A istovremeno si dijele basnoslovne plaće...

Jel' sad referendum zvuči bolje?!?

Oprostite što je off-topic i što trolam (nadam se da me moderator neće banati), ali toliko me razbjesnio članak da razmišljam (konačno) otvoriti account na facebook-u i pokrenuti grupu za referendum protiv rtv pristojbe.

Po mom mišljenju, ako treba sufinancirati rad javne televizije to onda treba biti isključivo iz proračuna - time bi se osiguralo da se javna televizija, kao javno dobro, plaća u skladu s dohotkom. Nije li apsurdno da siromašni s jednim pokvarenim tranzistorom plaćaju istih 80 kn pretplate kao i tajkuni s 5 ogromnih plazmi u svojim vilama?

Za početak evo jednostavnog poll-a da se opipa bilo Bug čitatelja.

Kako treba organizirati sufinanciranje javne televizije?

1 pristojbom
14 isključivo iz drž. proračuna
30 nikako, neka budu komercijalni
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 11:35 (higgs).

2 0 hvala 0
17 godina
čova kaže...

Sreća moja da sam kupio 2004 kvalitetan CRT ( 100hz, dolby zvuk, čak ima u i subwoofer) a radi još kako treba, slika je brutala, tako da se ne sjekiram radi omjera slike. Žao mi judi koji su trčali pred rudo.{#}

HD filmovi negdje brutalno izgledaju i zvuče na njemu {#} .

Deckard
15 godina
Tonči kaže...
1950Killer kaže...

Nije točno, jer je HD kanal HTV-a bio u Splitu gledljiv s dva odašiljača (na dva kanala) i uredno se mogao gledati i nogomet tada u HD-u. B.net ti nudi hrpu HD programa preko kabela, uglavnom beskorisnik, ali i vrlo zgodnih: Eurosport HD, National Geographic HD, F1 HD, NovaTV HD koja Dnevnik i ponekad nešto drugo ima u HD-u (ostalo je upscale)...

nije baš da je hrpa hd programa na bnetu. ima ih 12 i neki zaista jesu beskorisni. poput myzen tv i luxe tv. zdf i erste imaju svrhu sad za ljubitelje nogometa, a koliko se sjecam prenosili su i zimsku olimpijadu u hd-u. takodjer i premier league hd. mene recimo nogomet uopce ne zanima i vise bih volio kad bi imali neki hd program sa serijama. uz geographic imaju i nat geo wild i history hd.  novatv hd je cisto solidna cak i kad je samo upscale jer je bitno bolja slika od sd verzije i ide u 16:9. imaju i sve nove serije u svojoj produkciji takodjer u hd-u. na žalost, ne zanimaju me.

čova kaže...

nisu ljudi kupovali hdtv samo radi gledanja hrt-a i ostalih domacih programa. i btw, kakva ti je to brutala slika? brutala hrt slika? lol

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 11:37 (Ezio).
17 godina
redrum781 kaže...

Iskreno, boli me ona stvar od korijena do vrha za sliku na HRT-u, kao i na ostalim državnim televizijama, al RTL bar šiba 16:9.

99,999% programa je repriza ili smeće, sapunice i izbori ljepote, političari, itd.

Povremeno se dogodi nekakav "odabrao Đelo" dokumentarac i kakav sportski događaj poput ovogodišnjeg Eura (za olimpijadu me boli ona stvar od početka).

I onda ovi tuljani sa HTV-a daju kretenske isprike, e pa fala lepa, NSK (ovo ne znači nacionalna sveučilišna knjižnica već napušite se k)

Kod mene se uglavnom gledaju crtići (za klince) i filmovi (za mamu i tatu) u minimalno 720p, kupio sam j*beni LCD da mogu gledat dvb-t i 16:9!!

Na TV-u jedino i isključivo gledam F1 na NET-u, koji, pazi sad, iako program emitira u 4:3, za vrijeme prijenosa utrke prebaci format u 16:9!

OMFG!!!! KAKO?!?!?!?!

HTV je samo odraz sveopćeg stanja države i državnih institucija: nesposobni za bilo kakav napredak i bilo kakvu inicijativu, samo da se održava famozni status quo: "NE DIRAJTE NAM PLAĆE I BENEFICIJE, za ostalo i ostale nas boli K*".

Nisam siguran ali jamačno koriste teške droge,{#} usput dečki dok komentiraju F1 vole popit pa se slika malo onak pijano razvuče kaj moš tak je kak je.Normalno ovi na HTV nisu tak bezobrazni, oni su kulturni ne piju i ne drogiraju se samo troše kune bezveze i slika se ne može razvuč nikako sama od sebe normalno.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 12:38 (rambox).
16 godina
odjavljen
higgs kaže...

Jbt, prije koji sat pišem o ideji o referendumu protiv pristojbe, i sad uzmem jučerašnji 24sata i vidim članak gdje je HRT nasjeo s 270 kn mjesečno na penziju od 700 kn nekoj starici u čijem selu do lani nije bilo ni struje, a kamoli televizora!!! Naime žena se "drznula" imati tranzistor na baterije koji ni ne radi dobro! Frajeri iz HRT-a joj kulturno odredili da mora plaćati pretplatu 80 kn zbog tog jbnog tranzistora prije 3 i pol godine. Nažalost žena (polupismena, 83god) se opet "drznula" ne plaćati to što su joj dragi HRT-ovci odredili, pa sad ima 5000 kn s kamatama te su joj ovrhom sjeli na penziju. Ma ima još pikanterija oko naplate ovršnog postupka itd. Glavnicu još nije ni počela otplaćivati...

Jebote koja socijalna neosjetljivost!!! A istovremeno si dijele basnoslovne plaće...

Zato sve više ljudi radi na crno, nema plaće i nema im se na što sjesti...

13 godina
neaktivan

Ja u Poreču moram plačati tv pristojbu...kako se več dugo zna da pola Istre nema signala zbog "pre jakog talijanskog signala",kupio sam Samsung tv dao 10000kn i sad gledam crni ekran na kojemu piše"signal je slab ili ga nema....

Ili je to neka namještaljka zbog max tv-a ili....ja samo znam da bim volio gledati i u 4:3...i bio bi sritan

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
1950Killer kaže...

nudi ih Bnet, ali zasto bi ja morao placati jos i njih ako sam vec platio porez na tv, lol koja luda drzava {#}

16 godina

Ne znam čemu uopće služi javna televizija u današnje vrijeme...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
PR0MATRAC kaže...

televizija zaglupljije ljude

htv zaglupljuje ljude

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Bez obzira na sve HRT ima daleko bolji program od Nove TV ili RTL-a. Osim jednog Dnavnika i Provjerenog navedene televizije nude samo "trash" ( Big Brother, Larin izbor, Survivor, In Magazin, Red Carpet etc. ). HRT nudi "Potrošački kod" , "NU2" , "Peti dan", "Otvoreno", "Reporteri" , "Ne rubu znanosti" , "Generacija y", "Drugi format" , "Direkt" ,a to su sve više nego izvrsne emisije. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan

Kada je HRT eksperimentirala sa HD-om to je bilo 1080i ili 720p?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

0 0 hvala 0
16 godina
mislim da je bio interlaced 1080
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina

citirat ću se iz jedne starije teme.. nemojte mi zamjeriti.

i uz svu tu tehničku inferiornost hrt-a, rado ga gledam u odnosu na sve ostale trash tv hrvatske postaje..

---------------------------------------------------------------------

jasno mi je da postoji tijelo koje daje koncesije.. ali mi nema smisla da ne postoji tijelo koje bi oduzimalo iste.

rtl već par godina nema nikakav program, novatv također. zalome im se tu i tamo filmovi koji nešto valjaju, ostalo je katastrofa..

zanima me kako luksemburg dozvoljava da se njihovo ime dovodi u kontekst sa ovakvim tv izmetom

jasno mi je da postoji tijelo koje daje koncesije.. ali mi nema smisla da ne postoji tijelo koje bi oduzimalo iste.

rtl već par godina nema nikakav program, novatv također. zalome im se tu i tamo filmovi koji nešto valjaju, ostalo je katastrofa..

zanima me kako luksemburg dozvoljava da se njihovo ime dovodi u kontekst sa ovakvim tv izmetom

evo naprimjer danas.. danas je jedan skroz prosječan dan.. pa da vidim što nam nude RTL i nova

RTL

8.00-18.30 -> na programu je 5 sapunica, jedna domaća (na momente, al samo na momente) humoristična serija, jedna lifestyle (kako mi se gadi ta riječ) emisija i nešto žutila..

u 18.30 imamo vijesti koje su nam došle u novom look-u, koji je sterilan i dosadan. sa muškarcima našminkanim od glave do pete i nezanimljivim tonom..

naravno, rtl vijesti ne bi bile rtl vijesti da nema nepotrebnog senzacionalizma sa epskom glazbom u pozadini.

19.00-22.00 još malo lajfstajla, malo sapunice za one koji su došli doma s posla

u 22.00 imamo neki akcijski film B kategorije, sa 1000x prožvakanom temom "osvete i uznemirenim duhuvima prošlosti ™" i neizostavnom zvijezdom steven seagalom (nećemo sad ulazit u možebitne kvalitetnije filmove glumca, prevladava trash)

poslije filma imamo još nešto malo vijesti

nakon toga, u 23h i nešto sitno imamo opet B film sa seagalom koji traje do pitaj boga kada..

poslije toga astro show za ono malo preostalih debila koji sad imaju priliku i nazvati u eter i blamirat se pred našminkanim slatkoriječivim pljačkašima uživo

nakon toga ide još malo sranja od programa i onda napokon kraj programa, koji dolazi, eto, jedno 18 sati prekasno.

---------

Nova tv

ujutro imamo nešto  dječjeg programa koji zatupljuje današnju djecu. iskreno, za jedno 15 godina će djeca izgledat ko da su na tripu, a to nije ni čudno kad se vidi kaj im se fila u te nejake mozgove. di su oni kvalitetni crtići, koji na lijep način uče o moralu i poštenju?

ove pedobear i pedo-bob graditelj stvari me plaše..

oko 8.30 opet imamo zatupljujućeg programa, al ovog puta za roditelje djece koji su nakon djece i njihovog zatupljujućeg programa sjeli u fotelju po svoju dozu nije-me-briga-za-stanje-u-državi-i-svijetu tripa. tu se naravno nađe i nešto žutila, taman oko ručka, valjda da nam zgade jelo i da izgubimo tek.. možda na taj način zapravo štede naš novac izgladnjujući nas?

u 17h su vijesti (wow!)

gumus - nastavak serije (ne znam za vas al meni ovo zvuči ko neko jelo odvratnog izgleda i još goreg okusa)

18.30 - žutilo za večeru.. opet nam štede hranu i novac

19.15 - vijesti nove tv.. dobro je za pogledat, al samo dok ne počne dnevnik na hrt. taman oko tog vremena nas počnu filat sa vijestima koje postaju sve dosadnije i je moguće pročitat na svakom portalu koji imalo drži do sebe. naravno, s dozom žutila ili nekog nepotrebnog komentara.

jedino kaj mi je zbilja dobro u tim vijestima jest stari dobri sijerković i njegova prognoza vremena.

oko 20h imamo domaću popularnu seriju. ne znam jel dramska il humorstična al znam da je puno ljudi gleda. neka im.

oko 22.30 ide neki film.. kolko sam skužio, filmovi su daleko bolji na novoj nego rtl-u.. jest da su protkani reklamama i da su često B produkcije kao i na rtl al nekako ih je veći gušt gledat. evo, sinoć sam npr gledao "istinite laži" sa švarcijem i jebozovnom jamie lee curtis i mojoj sreći nije bilo kraja.. na rtl-u se to nikad ne događa.

naravno, na novoj tv film ne bi bio film ukoliko isti ne bi bio prepolovljen sa večernjim vijesti (wotafak?!!??!!!!11)

poslije idu uglavnom reprize, ponekad dobrih filmova..

iza ponoći uglavnom prožvakane al bitno kvalitetnije serije nego na luksemburško-hrvatskoj televiziji

u rane jutarnje sate nam dolazi malo astrologije za one koji si ne znaju sami sreću proizvest, nego im za to treba našminkani slatkorječivi pederko s televizije ili oronula ženska egzotičnog imena poput Kllea, Sarahh, Igma itd itd..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
Leglo kaže...
Bukva kaže...

Bez obzira na sve HRT ima daleko bolji program od Nove TV ili RTL-a. Osim jednog Dnavnika i Provjerenog navedene televizije nude samo "trash" ( Big Brother, Larin izbor, Survivor, In Magazin, Red Carpet etc. ). HRT nudi "Potrošački kod" , "NU2" , "Peti dan", "Otvoreno", "Reporteri" , "Ne rubu znanosti" , "Generacija y", "Drugi format" , "Direkt" ,a to su sve više nego izvrsne emisije. 

HRT je obična katastrofa koja otjera sve koji imaju pola sive stanice.

Sjeti se samo Šprajca koji je vodio pregenijalno Dnevnik. I što bilo? Reko nešto što se tamo nekome u fotelji nije svidlo i leti. Ajmo se sjetiti i Latina koji je imao, IMHO, definitivno najbolju emisiju na HRTu - jednostavno su ga otkantali jer im nije bilo po mjeri što radi. Možemo ovdje smjestiti i Tarika koji, doduše nije letio ali je bio novčano kažnjen - jer je pazi sada - reko istinu (u Milijunašu o Petrovoj).

Nova TV ima M. Bagu koji kad je nekakvi politički happening u zemlji jednostavno potuče sve ostale. Koga ima HRT? Hloverku... Ta žena je toliko glupa i antipatična da mi prisjedne ručak od prekjučer kad ju vidim.

Sve ovo što si nabrojao me apsolutno ne interesira. Zanima me neka zabavna serija / emisija / film. Istina, i Nova i RTL imaju trash, ali, pazi sada - NJIH NE PLAĆAM.

HRT s druge strane godišnje platim oko 1000 kuna. Hej, T-I-S-U-Ć-U kuna. Manje mi dođe kad preko ljeta na par dana odem do frenda na more. Manje mi ljetovanje dođe!!! A što dobijem za tih tisuću kuna? Apsolutno pod milim bogom ništa.

Sad gledam EU na HRTu i doslovno mi se, da oprostite, sere kad čujem Štimca i Ćosića. "Imamo veće izglede da zabijemo gol ako više pucamo na njega!" Ma nemoj??!!?? Pa kao da slušam dvojicu maloumnika, a ne dva masno (pre)plaćena komentatora.

A pogledaj stručnjake u studiju. Počevši od Barića koji em priča sebi u bradu da ga ništa ne čuješ (di je i taj friking tehničar da prokleti ton povisi na njegovom mikrofonu???)... A koliko mlate praznu slamu mogo si jučer vidjeti kad su odjednom svi bili veći prognostičari od Vakule kad je utakmica Fra-Uk prekinuta. A da ne počnem o tome kako imam osjećaj da je primarni cilj sportskom programu zaposliti mlade i sisate voditeljice. Pa da mi se to gleda, ima takvih programa koji to nude. Hoću sport sa sposobnim ljudima.

A ajmo malo i o znanstvenom programu kad si ga već spomenuo. Igrom slučaja imao sam jedno gostovanje na HRTu, odnosno prilog u jednoj znanstvenoj emisiji. Znati radi se o znanosti - imaš 110% zacrtanu istinu i dokaze. I ja pričam o temi. I oni snime i što sve ne. I nakon par dana gledam na TVu sam sebe i nevjerujem. Gledam se i razmišljam - "To nisam reko! To nije istina!" U montaži su sve naglavačke okrenuli kako njima paše. Ko j*** znanosti i istinu, bitno da je novinarčić posložio kako je njemu pasalo.

Opet pitan - što će nam javna TV? Zbog vijesti? Pa 10 puta brže me internet portali obavjeste. Što je najbolje, mogu selektirano primati vijesti, a ne da slušam kako je (karikiram) u somaliji otet luftić. Ne zanima me to. Ima ljudi koje to zanima, i oni mogu takve vijesti slušati. Pratiti razvoj događaja. Mene to ne zanima. I tu su portali u golemoj prednosti.

Zbog nekih državnih poslova koji moraju biti javno dostupni (sjednice Sabora)? Nabavi kameru, stavi na web i streamaj. Tko hoće, nek gleda.

Zbog znanstvenog programa? Pa naš znanstveni program je takav da kad ga gledam onda brojim koliko će puta napraviti pogrešku i lupiti nešto što apsolutno nije točno. Osim toga koda nas znanstveno-poučni program == booooring! Pogledaj vani - Brainiack, Myth Bustere i sl. Em je zanimljivo, em nešto naučim. Hoćeš ozbiljnije? Evo ti National Geographic.

A na HRTu je vrhunac kad ona ženska počne kenjat kako globalizacija i globalno zatopljenje sve nas ubija i kako nestaju sve tradicionalne vrijednosti. Ma daj, bježi...

I onda na kraju zbog čega uopće plaćati tih 1000 kuna godišnje? Prije 20 godina je imalo smisla. Danas apsolutno nema. Zašto da dajem tih 1000 kn? Da mi za svaki Božić se vrte jedni te isti filmovi, a znam i napamet iza koje scene u LotRu će biti reklame. Eto, kako je naša javna TV super...

Ni Nova ni RTL ne vide kune od mene i tako mi je svejedno što emitiraju. Što se mene tiče, može Ceca i Thompson cijeli dan zavijati na njima. Jednostavno prebacim program. HRT masno plaćam, a dobivam natrag apsolutno ništa.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen

RTL zna imati solidan CSI (ma koja repriza bila), imali su nekoliko vrhunskih serija čak i svježih, dakle 3. sezona Mentalista (koji sad ide u reprizi), Pillars of the Earth, ne znam zašto nisu nastavili, ali bila je i odlična Battlestar Galactica (ili je to bio HRT?); valjda babe nisu gledale. Njihova produkcija (njihova je?) Ruža vjetrova relativno je solidan proizvod sa solidnim glumcima i daleko kvalitetnije od Larinog izbora, također domaće serije s promašenim osvijetljenjem, umjetnim kulisama i apsolitno nikad prikazanim eksterijerom. Naravno, glumci cmizdre 99% vremena i ubace pjesmu, solo, pred kraj. Iako imaju dosta reklama, RTL-ove su manje naporne, ne sadrže kretenski Top Shop (barem ga nisam vidio) i čini mi se da traju kraće. Inače, NovaTV redovito ima reprize RTL-ovih filmova; nedavno je na RTL-u bio True Lies (Istinite laži) i to milijardita repriza u zadnjih 208 godina od snimanja filma.

Na kraju, RTL ima vrhunsku sliku i još u 16:9. Meni je samo 16:9 format već "epic win".

HRT ima dobre dokumentarce, serijama su malo posustali, ali bolje da se trgnu malo. Neka otkupe Rome i Game of Thrones ili možda Homeland pa će pomesti večernji termin i RTL-u i Novoj. Mogu dodati i novu sezonuSpartacus: Blood & Sand kojeg je također prikazao RTL kao i vrhunskog Dextera.

No, po onome što kupuju, čini se da naša publika gleda samo turske sapunice, smeće od Exclusiva, Explosiva, Dnevnika, Red Carpeta i najviše - reklama. Naše TV kuće imaju idiotsku naviku da kupe 1 sezonu nečeg dobrog i tu priča završava, ma koliko dobro bilo. Primjer su Fringe, Dexter, BSG, Spartacus... Sve je završilo na 1-2 sezone.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice