HGspot i dalje gomila gubitak zaključana tema

poruka: 195
|
čitano: 42.432
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot i dalje gomila gubitak".
15 godina
RE: HGspot i dalje gomila gubitak
Dženan kaže...
naxeem kaže...

(...)

Slobodno nam možeš reći koji je proizvođač bio u pitanju, nije zgoreg znati.

Mene zanima o u kojem su ga to dučanu tako zajeb*****.

17 godina
protjeran
HGspot i dalje gomila gubitak

Razlog skoro propasti HG-spota je ukratko u tome što se informatička pismenost u par godina uvelike povečala. Prije 6-7 godina kad je HGspot bio in puno ljudi nije imalo adsl, na internetu je boravilo jako malo ljudi i nje bilo "puno" kompova. Kako su ljudi kupovali kompove i išli na net, "googlali" svoje komponente i one koje žele kupit tako su gledali gdje su manje cijene.

Dok je prije bilo: ide tata sinu kupit komp, vidi na tv-u reklamu od hgspota, čuje od prijetelja da je kupio komp u hgspot i  ode u hgspot i na preporuku prodavača kupi komp. Za par godina sin hoče novi komp, sad se već zna služit netom, ima brzu vezu, nešto se kuži u komponente, odlazi na forume itd. Zatim odlazi na stranice trgovina i traži komponente sa što manjom cijenom, a upravo to hgspot nije nudio, uz još ograničen asortiman. Sad naravno trgovine koje su se prilagodile opstale su.

Pričao sam ja sa tipom iz protisa na letjenju i kaže oni surfaju po forumima i gledaju ono što se najviše traži, zatim to naručuju i prodaju uz male marže, ono što ide jako dobro toga imaju više na stanju pa mogu imat i još niže cijene, a nešto naručuju po potrebi. Na nečemu izgube, negdje dobiju i izgleda daim ide dobro.

Oni su se snašli, kao i druge trgovine i web shopovi, ostali nisu i zato su propali ili su pred propadanjem.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Pa zar nije gazda prpić(pipić, kako li se već zove) prozvao staru upravu i rekao kako nemaju pojma o poslu te da se vratio u hg spot samo zato da im pokaže kako se uspješno vodi jedna takva kompanija.

Godinu dana kasnije ništa novo.  Gubici se i dalje gomilaju a izlaza nema ... gdje je nestalo vizionarstvo i majstorstvo dotičnog gospodina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
movie kaže...

Pa zar nije gazda prpić(pipić, kako li se već zove) prozvao staru upravu i rekao kako nemaju pojma o poslu te da se vratio u hg spot samo zato da im pokaže kako se uspješno vodi jedna takva kompanija.

Godinu dana kasnije ništa novo.  Gubici se i dalje gomilaju a izlaza nema ... gdje je nestalo vizionarstvo i majstorstvo dotičnog gospodina?

Lako je vodit firmu kad love ima ko blata i kad raja troši. Sada se vidi ko je znao šta radi a ko je trošio i širio se ko pijani milijarder bez smisla i logike.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
neaktivan
movie kaže...

Kao što sam ti ja gore napisao: bio je skoro pa jedini. Nije strašno velik problem uspjeti u takvoj situaciji.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 18:10 (naxeem).
16 godina
protjeran
PrisojeTG kaže...
naxeem kaže...
@mbaksa: HG-Spot dugo nema svoj servis i sve moras slati partneru. Nema nikakve razlike od slanja na servis M-Sanu.
HG-Spot je bio dobra firma, ali pohlepa uprava nije nista drugo nego nesposobnost.
Jedan minus je i odnos prema zaposlenicima, muljanje i nevidena bahatost i njihovog sefa Prpica.

Znam cijelu ekipu od početka...sve je bilo dobro dok Hrvoje nije otišao u Australiju....kad je uzde prepustio (prodao svoje dionice) počelo je dobro u jeku najvećeg rasta u IT kompanijama...ali prva kriza i sve je raspršilo kao balon.....Znam previše pa ne bih komentirao....Radio sam s njima do prošle godine...kad sam dug naplatio rekao sam im sretno vam bilo ali ne vidim načina kako i s kim....Komisiona prodaja je bila u posrednicima u doba Juge....Uskoro će u RH doći MediaMarket....(kupit će TechnoMarket...to im je plan) a onda će biti stezanje kakvo se nije vidjelo....a to je dobro za kupce...

mediamarkt u njemackoj ima strasne cijene, vece ili jednake onima u hrvatskoj, tak da nemoj se nadati icem dobrom od njih jer je elektronika jeftinija u njemackoj nego u hrvatskoj

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 17:35 (grimyHR).
17 godina

Ne, pad prodaje je jer i dalje drže sramotno visoke cijene i to je to...

Herbalife
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

bio u hg spotu sad. Pitam jel imate ...(nebitno) a ženska me onako čudno pogleda i kaže ne. Ok ajd nemaju ali ženska u  trgovini informatičke opreme???

Da se razumijemo nisam nikakav rasist,ne dijelim ljude ali kad idem curi kupit tange u women secret ne očekujem da mi ih proda muškarac isto tako ako idem kupovat  pastu za procesor ne očekujem žensku da mi ju proda.Ok ako ona zna o čemu se radi ali u 99% slučajeva nemaju pojma o čemu se radi a da ne govorim o nekom savjetu.bože pomozi

Više puta sam bio u hg spotu i ta ženska pojma nema.Za sve što sam ju pitao je zvala nekog i ispitivala kako šta....

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 19:06 (Kill Frenzy).
Moj PC  
2 24 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

bio u hg spotu sad. Pitam jel imate ...(nebitno) a ženska me onako čudno pogleda i kaže ne. Ok ajd nemaju ali ženska u  trgovini informatičke opreme???

Da se razumijemo nisam nikakav rasist,ne dijelim ljude ali kad idem curi kupit tange u women secret ne očekujem da mi ih proda muškarac isto tako ako idem kupovat  pastu za procesor ne očekujem žensku da mi ju proda.Ok ako ona zna o čemu se radi ali u 99% slučajeva nemaju pojma o čemu se radi a da ne govorim o nekom savjetu.bože pomozi

Više puta sam bio u hg spotu i ta ženska pojma nema.Za sve što sam ju pitao je zvala nekog i ispitivala kako šta....

Neznanje jedne osobe nije razlog za generalne šovinističke ispade svojstvene ruralnim područjima bez škola i kulture.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 19:33 (naxeem).
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
nije tu toliko problem neznanje navedene gospodične nego više manje kolektivno neznanje tam....

Vezano uz pojedince, ne spol, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 19:32 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma sve jasno

(meni je žensko u cjelokupnoj IT industriji uvijek ugodno iznenađenje :) )

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
movie kaže...

Lako je vodit firmu kad love ima ko blata i kad raja troši. Sada se vidi ko je znao šta radi a ko je trošio i širio se ko pijani milijarder bez smisla i logike.

Budućnost vidim u restrukturiranju u prodavaonicu mješovite robe u prizemlju i fitnes centar na katu. Iako mi je lokacija najatraktivnija za disko na dvije etaže s ćevabdžinicom ili kebabom u podrumu.

Off-topic: odličan avatar. Kao s reklame za Bauhaus.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 22:59 (Karabaja).
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Ana.Matic kaže...

Zadovoljni smo s prodajom iPada. Žao nam je što nije došao prošle godine jer bi prodaja bila još veća.

Eto probajte izaranžirat nabavu Nintendo 3DS-a po recimo realnoj cijenu ( oko 270$ koliko košta u cjelom normalnom svijetu ) i vidjet ćete procvat.

Inaće jedno pitanje za Vas , naime ako koristim Maestro karticu i imam obroćni limit, dal mogu preko WEB-a kupit od Vas proizvod putem iste ?

Možeš platiti s karticama Amex, MasterCard, Visa, a možeš i s virmanom.

Ana Matić
15 godina
Karabaja kaže...

Budućnost vidim u restrukturiranju u prodavaonicu mješovite robe u prizemlju i fitnes centar na katu.

Pa znas kaj... to uopce nije losa ideja... smanjili bi si troskove i rizik poslovanja sveli nam minimum a tako i tako brojne statistike govore da su hrvati pretili narod, znaci trzista ima... samo da opet ne pretjeraju s cijenama.

14 godina

ajme ja neznam kak oni misle dalje pao brand i povjerenje,

men je ono hg bio jedna od dvije trgovine, al usluga im je uvjek bila ono... ak si malo skuplji barem imaju uslugu ali ne ništa,

dobro tada baš nisam ni imo izbora al sad nakon svih tih gluposti teško pogotovo jer i dalje   dođem i pitam neš a meni ekipa imaš web stranicu,

inače nevolim web shopove a njihov još manje.

i da su ljudi informatički potkovaniji neznam baš , no dobro otom potom

kod mene je došo eurotrade tak neš nisam niš kupovo krupno kod njih al barem kdo mene ekipa u dučanu zna ok,

i ljepo popričam i čak mi ponude buduči da je uvjek neš egzotičnije tražim da ak vidim to na msanovoj ili di več da mi oni mogu izvidit koliko bi me došlo.

inače nisam baš još provjeravo jer sam trenutno malo suh xD al opčenito i nešto više se može platit za dobru uslugu i dobar odnos.

pogotovo nakon hg spot i ve mil sr..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma mogu oni zaposliti i same legende IT industrije, to im neće pomoći s tim cijenama...

Jedno je recimo Links vs ADM vs Protis gdje imaš nešto skuplju ili jeftiniju robu, ali akedvatno time dobiješ i uslugu.

A sasvim neka druga priča je ovo - HgSpot vs ADM To je, oprostit' će te, ali rađenje budale od kupca...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan

Baš mi je drago da ste me se sjetili i da se brinete za moj posao : ) Nisam se nadala da ćete me tako dobro prihvatiti jer ipak sam ja žena u IT-u koja brani poduzeće koje je vama trenutačno malo smeta, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje i to bi svatko trebao poštovati.

Više pute ste napisali da HGspot propada, ali morat ću vas razočarati. HGspot ne posluje negativno već je to rezultat početka prošle godine odnosno prije restrukturiranja, a krajem godine (od 1.9.) počeli smo poslovati pozitivno. I koliko sam upućena, nije bitna ukupna dobit već je bitan *EBITDA koji će ove godine biti pozitivan. Naše izvještaje svatko može pročitati na stranicama burze www.zse.hr i oni su javni.

*EBITDA - Ovaj pokazatelj pruža značajniju mjeru zarađivačke moći kompanije

Lp

Ana Matić
15 godina
protjeran
Bukva kaže...

Ma mogu oni zaposliti i same legende IT industrije, to im neće pomoći s tim cijenama...

Jedno je recimo Links vs ADM vs Protis gdje imaš nešto skuplju ili jeftiniju robu, ali akedvatno time dobiješ i uslugu.

A sasvim neka druga priča je ovo - HgSpot vs ADM To je, oprostit' će te, ali rađenje budale od kupca...

huuuh....ovo definitivno NIJE mala razlika...u čemu je tajna gospodična Ana???...

15 godina
protjeran
grimyHR kaže...

mediamarkt u njemackoj ima strasne cijene, vece ili jednake onima u hrvatskoj, tak da nemoj se nadati icem dobrom od njih jer je elektronika jeftinija u njemackoj nego u hrvatskoj

mediamarkt je u pravilu skuplji od specijaliziranih IT ducana u njemackoj no nije bas da su cijene kao u hr. ono sto njih cini posebnim su akcije. tako je sad bila bozicna akcija 2000 proizvoda po tvornickim cijenama, prije toga su bili USB stickovi koliko GB toliko EUR (kupio ja jednog od 16 :). u mediamarkt ne ides kad ti nesto treba nego odes vidit sta ima jeftino, a uvijek se nadje nesto debelo ispod cijene.

17 godina
neaktivan
Ana.Matic kaže...

Baš mi je drago da ste me se sjetili i da se brinete za moj posao : ) Nisam se nadala da ćete me tako dobro prihvatiti jer ipak sam ja žena u IT-u koja brani poduzeće koje je vama trenutačno malo smeta, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje i to bi svatko trebao poštovati.

Više pute ste napisali da HGspot propada, ali morat ću vas razočarati. HGspot ne posluje negativno već je to rezultat početka prošle godine odnosno prije restrukturiranja, a krajem godine (od 1.9.) počeli smo poslovati pozitivno. I koliko sam upućena, nije bitna ukupna dobit već je bitan *EBITDA koji će ove godine biti pozitivan. Naše izvještaje svatko može pročitati na stranicama burze www.zse.hr i oni su javni.

*EBITDA - Ovaj pokazatelj pruža značajniju mjeru zarađivačke moći kompanije

Lp

Ana samo nastavi ovako i neces me razocarati.Od ovog trena si na mojoj listi autorica koje pratim.

dasHHa
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
grimyHR kaže...

mediamarkt je u pravilu skuplji od specijaliziranih IT ducana u njemackoj no nije bas da su cijene kao u hr. ono sto njih cini posebnim su akcije. tako je sad bila bozicna akcija 2000 proizvoda po tvornickim cijenama, prije toga su bili USB stickovi koliko GB toliko EUR (kupio ja jednog od 16 :). u mediamarkt ne ides kad ti nesto treba nego odes vidit sta ima jeftino, a uvijek se nadje nesto debelo ispod cijene.

Po licnom iskustvu u madjarskom mediaMarktu nikad nije bilo jeftino.Cak ni roba sa akcija.

dasHHa
15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
Bukva kaže...

huuuh....ovo definitivno NIJE mala razlika...u čemu je tajna gospodična Ana???...

vjerovatno u starim navikama. oni su taj modul platili puno vise nego sto ga ADM danas prodaje a nezamisljivo im je na nekom artiklu gubiti novac pa se nadaju da ce naletit neka budala koja je u zivotu samo za HG spot cula. ili to ili se ne prate zbivanja na trzistu. u oba slucaja pogubno za poslovanje.

15 godina
protjeran
Commodore kaže...
linuxjuzer kaže...
Bukva kaže...

vjerovatno u starim navikama. oni su taj modul platili puno vise nego sto ga ADM danas prodaje a nezamisljivo im je na nekom artiklu gubiti novac pa se nadaju da ce naletit neka budala koja je u zivotu samo za HG spot cula. ili to ili se ne prate zbivanja na trzistu. u oba slucaja pogubno za poslovanje.

pffff.da..bitno da su za onu svoju staklenu kockicu na utrinama plaćali kvadrat 9slojnog stakla iz Italije 18000 kuna...

15 godina
protjeran
dasHHa kaže...

Po licnom iskustvu u madjarskom mediaMarktu nikad nije bilo jeftino.Cak ni roba sa akcija.

za madjarsku zaista ne znam. USB Kingston Data traveler 16GB kod nas dodje tocno duplo od onoga koliko sam ga platio u mediamarktu.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
dasHHa kaže...

za madjarsku zaista ne znam. USB Kingston Data traveler 16GB kod nas dodje tocno duplo od onoga koliko sam ga platio u mediamarktu.

Usporedjujem madjarski mediaMarkt VS ostali madjarski retaileri VS ostali mediaMarktovi u europi VS ostali retaileri u europi.Nase trziste i cijene sam prestao usporedjivati jer su van granica ikakvog razuma.

dasHHa
15 godina
neaktivan

Ahah, ja sam pročito "HG spot i dalje gomila gubitnika".

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Muško i žensko nisu rase! 

A što se tiče žena u takvim trgovinama više puta sam se susreo sa time i imam samo ugodna iskustva!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
17 godina
protjeran
Ana.Matic kaže...

Upravo prema tim izvještajima, za zadnji kvartal 2010 prikazan je gubitak od -10.259.065 kn. Očigledno je riječ o vrlo specifičnom "pozitivnom poslovanju".

17 godina
neaktivan
Vortac kaže...
Ana.Matic kaže...

Upravo prema tim izvještajima, za zadnji kvartal 2010 prikazan je gubitak od -10.259.065 kn. Očigledno je riječ o vrlo specifičnom "pozitivnom poslovanju".

Ako pogledas kompletni izvjestaj jasno se vidi da je gubitak smanjen sa 31 Milijuna na 10 milijuna i to prodajom imovine,najvecim dijelom.To je uspjeh i to je pozitivno poslovanje bez obzira sto je i dalje saldo u minusu 10 milijuna.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 1:28 (dasHHa).
17 godina
protjeran
dasHHa kaže...

Ako pogledas kompletni izvjestaj jasno se vidi da je gubitak smanjen sa 31 Milijuna na 10 milijuna i to prodajom imovine,najvecim dijelom.To je uspjeh i to je pozitivno poslovanje bez obzira sto je i dalje saldo u minusu 10 milijuna.

Prvi put da čujem kako se prodaja imovine i kvartalni gubitak od deset milijuna kuna proglašavaju pozitivnim poslovanjem i uspjehom. Ali naslušat ćemo se vjerovatno još svačega kad dođe izvještaj za prvi kvartal 2011...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice