HG Spot - stečaj je neminovan

poruka: 93
|
čitano: 15.359
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HG Spot - stečaj je neminovan".
15 godina
neaktivan
Re: HG Spot - stečaj je neminovan

Ovo moram prokomentirati, mozda iz druge perspektive...

Jeste li se ikada zapitali koliko zarade, recimo na prosjecnom monitoru (od cca 1400 kn) ova ekipa koja se na nabava.net i jeftinije.hr nalazi na "vrhu" liste (Protis, MagazinRS, SuperNet, Adria...). Reci cu vam.. sitno, 5-15 kn max (ako im M SAN, Microline i sl. daju nekakav ekstra rabat, a vjerujte, veliki gledaju svoj interes, oni zarade posteno, ovi webshopici se narade za njih, bas mi ih je zao). Jeste li se zapitali koliko on monitora mjesecno mora prodati da bi platio recimo samo 2 radnika?

Mislim da vode IT "trgovinu" u propast.. U biti, cine uslugu M SAN-u (jeste vidjeli da neznaju kuda ce sa lovom?), Microline-u, Megatrendu, Recru i slicnima (ispricavam se ako sam nekoga zaboravio)..

Meni iskreno uopce nije cudno da je takav gigant (kao HGS) propao, pogotovo u ovo krizno vrijeme i ocekivanje kupaca..

Svi kupe svoje: drzava, rezije, banke, dobavljaci.. djelatnici gube posao.. potpuno jasno...

Sada skrecem sa teme, ali mi konkretno ne možemo dati prijenosnik za 15 kn zarade i onda jos klijent provuce Amex na 24 rate, pa ti majstore cekaj 2 godine da se to isplati. Nema sanse, do sada nismo imali kupca koji se u sljedeca tri mjeseca nije pojavio na servis barem sa pitanjem: "nesto sam kliknuo, sto je to?".. Sve to kosta, ako nista drugo vrijeme djelatnika..

Pametnome dosta..

16 godina
requests23 kaže...

.Reci cu vam.. sitno, 5-15 kn max . .

-pobrkao si, 5-15% ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
requests23 kaže...

.Reci cu vam.. sitno, 5-15 kn max . .

-pobrkao si, 5-15% ...

hehehe, kako se varas... da barem je.. potpisao bi odmah! :)

17 godina
neaktivan
requests23 kaže...
ihush kaže...
requests23 kaže...

.Reci cu vam.. sitno, 5-15 kn max  . .

-pobrkao si, 5-15% ...

Sa 1% budi siguran da ne rade.

Tom logikom treba mjesecno prodat robe vrijedne milijun kuna da bi zaradio 10 000.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
neaktivan

kako nemate pojma. ajde reci mi kako si shvatio da ti HGspotu otplacujes kredit!?,  na nacin da kada ti svaki mjesec stigne racuna za amex ili koju vec kreditnu karticu, ti novci idu hgspotu? {#}

pa zato postoji kreditorska kuca koja ti je izdala karticu i jamci za tebe. ti platis karticom, karticna kuca za tebe HGspotu i ti otplacujes kredit karticnoj kuci koja ti, ako je iznos na vise od 12 rata naplacuje kamatu od cca 10% (ovisi o kuci) i kojoj u krajnjoj ruci placas clanarinu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bistri kaže...
requests23 kaže...
ihush kaže...
requests23 kaže...

-pobrkao si, 5-15% ...

Tom logikom treba mjesecno prodat robe vrijedne milijun kuna da bi zaradio 10 000.

Pa upravo to zelim reci.. Nema sanse da opstanu..

Ako zelis, izvuci jedan artikl sa nabava.net.. ja ti se spojim na dobavljaca, i iskazem recommended price, standardne rabate, sto god pozelis, pa onda izracunaj koliko tko u cjeloj prici zaradi...

15 godina
neaktivan
xyan kaže...

kako nemate pojma. ajde reci mi kako si shvatio da ti HGspotu otplacujes kredit!?,  na nacin da kada ti svaki mjesec stigne racuna za amex ili koju vec kreditnu karticu, ti novci idu hgspotu? {#}

Meni sada dode da vam izvlacim izvode.. Sve do 12 rata ti se placa kako skidaju klijentu sa racuna.. i to sa (u slucaju Amex-a i Dinersa) sa 45 dana zakasnjenja...

16 godina
requests23 kaže...
..

Pa upravo to zelim reci.. Nema sanse da opstanu..

Ako zelis, izvuci jedan artikl sa nabava.net.. ja ti se spojim na dobavljaca, i iskazem recommended price, standardne rabate, sto god pozelis, pa onda izracunaj koliko tko u cjeloj prici zaradi...

-još si 'zelen', naučit ćeš matematiku za par godina. Točnije nije stvar matematike nego kad postaneš kum ili veliki kupac. I u trgovini (sitnoj) već odavno nema kruha, neki brand, core biznis i zastupništvo su uvijet. A cjenici koje ti vidiš su za djecu i djedamraza.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 0:09 (ihush).
15 godina
neaktivan

ukratko, nemas pojma. ako je uistinu tako kako kazes, onda se radi o potrosackom kreditu, a taj oblik je mislim propao sa Jugom XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo su neke opake igre. Zadnje sto sam nacuo jest da srpski kapital ulazi preko HG Spota u RH, te da zbog toga odredeni ljudi zele spustit vrijednost, a onda za "badava" dograbit HGSpot. Tko je uopce vecinski vlasnik M San grupe? 

In the end there will be only ( c )haoss ...
14 godina
neaktivan

Meni je baš žao ako HG Spot prestane s radom. A baš sam mislio  kupit procesor, matičnu i grafičku kod njih (u akciji u kojoj ne plaćam PDV) . Ja sam njihov stari kupac i znalo je biti svega u zadnje vrijeme (roba koja se brzo kvari itd.) ali bili su korektni i poslali u MR Servis ili dr. servis i sve ok. Zamjenjena roba radi. Problem je što nisu podmirili obveze prema dobavljačima i/ili su frizirali aktivu i pasivu bilance i muzli novce (osnove ekonomije). Šteta. Meni je pasalo zbog dostave što je besplatna i što je preko Overseass-a (u njih imam najviše povjerenja) a ne preko HP Exspress-a ili drugih za koje i nemam baš predobro mišljenje. Konkretno: HP Exspress - UKRALI LAPTOPE ZA DOSTAVU i raznu drugu robu, dok mi preko Overseass-a zna slati i Vipnet, Tele2, T-Com, MESC...  i nikad nikakvih problema. Nadam se kako će HG Spot nastaviti s radom a da će lopovi unutar HGSPOT-a koji ga potkradaju (ako ih ima) biti uhvaćeni.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 1:25 (ivek095).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
bistri kaže...
requests23 kaže...
ihush kaže...
requests23 kaže...

-pobrkao si, 5-15% ...

Pa gdje je problem? Protis na neku robu "lupa" 0.5% marže.

Njima je dnevni promet oko 300.000 do 500.000kn, i to je to...

Meni za 500.000kn prometa treba 6 mjeseci... 

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran
requests23 kaže...
xyan kaže...

Meni sada dode da vam izvlacim izvode.. Sve do 12 rata ti se placa kako skidaju klijentu sa racuna.. i to sa (u slucaju Amex-a i Dinersa) sa 45 dana zakasnjenja...

I još ti banka uzme proviziju... Recimo za Maestro "odjednom" bar 1-1.5%,

za Amex, bar meni, banka skida 7% od provučenog iznosa.

Dakle ako laptop od 3000kn imam 5% zarade = 150kn, a recimo kupac želi Amex do 60 rata,

gdje je tu meni zarada. Normalno da neće dobiti cijenu kao i za gotovinsko plaćanje.

Jednostavna računica:

3000 - 5% = 2850kn 

3000 - 7% = 2790kn

Razlika je -60kn. Da radim sa "-60"kn zarade? Nebih rekao...

Cijena za Amex je 6% skuplja nego za keš/maestro, i to je to... Dakle 3000 + 6% = 3180, od toga mi banka uzme 7% = 2957,40kn,

dakle prodao sam laptom sa 107,40kn zarade, umjesto sa 150kn zarade.

I sad još kupac očekuje da mu "besplatno" instaliram Linux ili Windows OS (koji on donese na CD-u/DVD-u)?

Hvala, ne hvala...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
igy kaže...
thedream kaže...

Ako netko ima viška para i ne zna šta će s njima, sad je vrijeme za kupnju HGS-ovih dionica, čista lutrija, a uz malo insiderskih informacija mislim da će biti ekipe koja će masno zaraditi ukoliko firma stane na noge iz svog ovog sranja i dionica se vrati iznad 30kn.

uh, to je malo prevelik rizik za ovu situaciju - kao što si i sam rekao čista lutrija

Joj pusti me ja već razmišljam, kako onaj kaže karirani zeleni inspektor, ime mu zaboravio...u crtiću, kombiniram! {#}{#}

Nik Praskaton {#}

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
requests23 kaže...
xyan kaže...

I još ti banka uzme proviziju... Recimo za Maestro "odjednom" bar 1-1.5%,

za Amex, bar meni, banka skida 7% od provučenog iznosa.

Dakle ako laptop od 3000kn imam 5% zarade = 150kn, a recimo kupac želi Amex do 60 rata,

gdje je tu meni zarada. Normalno da neće dobiti cijenu kao i za gotovinsko plaćanje.

Jednostavna računica:

3000 - 5% = 2850kn 

3000 - 7% = 2790kn

Razlika je -60kn. Da radim sa "-60"kn zarade? Nebih rekao...

Cijena za Amex je 6% skuplja nego za keš/maestro, i to je to... Dakle 3000 + 6% = 3180, od toga mi banka uzme 7% = 2957,40kn,

dakle prodao sam laptom sa 107,40kn zarade, umjesto sa 150kn zarade.

I sad još kupac očekuje da mu "besplatno" instaliram Linux ili Windows OS (koji on donese na CD-u/DVD-u)?

Hvala, ne hvala...

Apsolutno se slažem. Tu je povrh svega: troškovi skladištenja, radnici, struja, voda, telefoni, obveze prema dobavljačima..... i zbog toga naravno da su Telebit i Protis uspiješniji jer nemaju puno djelatnika, manji su im troškovi za ovdje neke navedene stavke i naravno da sve mogu poplaćat, imati manju maržu i dobru zaradu.  To su samo webshop d.o.o. firme, dobavljaju po potrebi i zahtjevima, imaju par CD/DVD paketa, USB-ova i sitnica kojekakvih a ostalo po naruđbi i unaprijed plaćenom artiklu.

16 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Ovo su neke opake igre. Zadnje sto sam nacuo jest da srpski kapital ulazi preko HG Spota u RH, te da zbog toga odredeni ljudi zele spustit vrijednost, a onda za "badava" dograbit HGSpot. Tko je uopce vecinski vlasnik M San grupe? 

Stipo Matić. Barem koliko se zna :)

14 godina
alexspalato kaže...

Da nije bilo vas dragih forumaša,grdno bih se prevario i kupio neko sranje od kompjutera u HG SPOT dućanu.Hvala svima koji su mi rekli za LINKS :)

ko jos kupuje u tom mega skupom shit links ducanu, ultra velike marze kao i u hgspotu, technomaxu itd..???  protis i rs magazin su mila majka za ostale,...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 2:53 (Cryogenic).
17 godina
requests23 kaže...

U biti, cine uslugu M SAN-u (jeste vidjeli da neznaju kuda ce sa lovom?)

Točno, zato su kupili poljoprivredno zemljište kod Orahovice, i otpustili hrpetinu ljudi (~250 ljudi).

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Mislim da si se jaaaako prevario....ne rade oni ni priblizno te brojke, samo sto nemaju nikakvih troskova - nemaju lager, imaju malo zaposlenih, nikakvu logistiku, a da ne spominjem rezije i najmove, pa si mogu priustiti da rade s cijenama nabavna + 1-3% za gotovinu, a zive i od porabata....

Ove brojke koje ti pises rade mozda dvije ili tri firme u hrvatskoj na dnevnoj bazi i vjeruj mi da niti jedan webshop nije niti blizu tome...

Problematika lezi u dobavljacima koji ce jednom malom webshopu i jednom velikom retaileru dati prakticki iste uvjete s prakticki istim rabatima i onda webshopovi imaju mjesta na pretek za dumping cijena, a njih boli tuki jer ionako im je cilj da prodaju robu, ali doci ce i njima iz dupeta u glavu kad se pocnu zbog toga gasiti veci lanci, jer nikome nije u interesu propast hgspot-a koji je radio na godisnjoj bazi 80-100 milijuna kuna prometa, tehnomaxa, konikom je u problemima...a kad sve to ode kvragu pitat cu ih koji ce im webshop kupovati tolike kolicine robe....

Pozdraf....

Zed's dead baby, Zed's dead...
15 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
Don Kihoty kaže...

Mislim da si se jaaaako prevario....ne rade oni ni priblizno te brojke, samo sto nemaju nikakvih troskova - nemaju lager, imaju malo zaposlenih, nikakvu logistiku, a da ne spominjem rezije i najmove, pa si mogu priustiti da rade s cijenama nabavna + 1-3% za gotovinu, a zive i od porabata....

Ove brojke koje ti pises rade mozda dvije ili tri firme u hrvatskoj na dnevnoj bazi i vjeruj mi da niti jedan webshop nije niti blizu tome...

Problematika lezi u dobavljacima koji ce jednom malom webshopu i jednom velikom retaileru dati prakticki iste uvjete s prakticki istim rabatima i onda webshopovi imaju mjesta na pretek za dumping cijena, a njih boli tuki jer ionako im je cilj da prodaju robu, ali doci ce i njima iz dupeta u glavu kad se pocnu zbog toga gasiti veci lanci, jer nikome nije u interesu propast hgspot-a koji je radio na godisnjoj bazi 80-100 milijuna kuna prometa, tehnomaxa, konikom je u problemima...a kad sve to ode kvragu pitat cu ih koji ce im webshop kupovati tolike kolicine robe....

Pozdraf....

Potpisujem bas SVE receno!

17 godina
Don Kihoty kaže...

Ne pisati gluposti po forumima, oni ni u ludilu ne mogu imati toliki dnevni promet.

15 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Onda izgleda i nisam mnogo fulao u svom prvom postu spomenuvši moralni hazard..

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

POzdraf,

vec duze vrijeme citam ovaj forum, i nisam se nikad osjetio ponukanim da nesto komentiram....al ovo mi je presmijesno....

da se razumijemo odmah na pocetku - nisam uopce djelatnik IT struke tak da nebi ispalo da nekog branim....

Pa kaj ste si vi zabrijali?? ''Krivi su dobavljaci jer Vam svima daju iste cijene '' ..... ''Mali ducan se mora nakrvit da bi zaradio nekaj s malim marzama''....'' Mali su nam konkurencija jer nemaju lager, skladiste...''

Pa kaj bi ljudi trebali povecat cijene i zaposlit jos radnika da bi bili skupi kao ostali?? Prvi i osnovni problem prodaje u IT-u je upravo TO...ne zna se radit prodaja ....ducane su mahom pootvarali ekipa koja se nekaj kuzi u kompove, ali nema pojma o poslovanju pa te stvari uci usput na vlastitoj kozi....

isto kao i ugostitelji i brdio drugih privatnika...ako nesto ne znas, moras izdvojit neku lovu da ti to napravi netko ko zna...iako se cini nepotreban trosak, grcanje na granici egzistencije je jos veci....

kolko Vas ima ovdje koji nisu u IT-u? Onak prosječni radnik u bilo kojoj branši? Koliko trebate radit da bi si zaradili 5k kuna?

Vec mi je pun nos privatnika koji kukaju kak je tesko, i onda kad neko veli kak je radnicima, onda veli pa zakaj nisi ti privatnik?? Pa zato kaj ne zelim/ne mogu/ne znam...al cinjenica je da zivite bolje od nas...nismo ljubomorni - hebe nas to kaj kukate 3 put vise od radnika....

najbolje su izjave....jeee pa moras sve preko m sana, recra, sensa, bljuc truc....a 350 brandova koje nitko ne uvozi, 50 razlicitih nisa koje nitko ne pokriva...samo treba radit sa dobavljacima izvana, treba radit uopce....imat privatnu firmu ne znaci znat nesto o nekom proizvodu i cekat da lova dodje.....

damn...uzrujah se....slicna prica iz druge branse u familiji pa me pogodilo malo....

ispricavam se svima koji se u ovom nebudu prepoznali, no vi ionako znate da vam 80% konkurancije tako razmislja, a onima koji se prepoznaju skru ju!

17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
Don Kihoty kaže...

Pozdraf....

nije se prevario

znam po određenim artiklima koliko je nabavna cijena i znam MPC cijenu protisa

Prortis u velikoj večini slučajeva radi sa 1 do max 3% rabata (računala, laptopi, komponente) i dumpaju i uništavaju svu konkurenciju

16 godina
neaktivan
Darky kaže...
Sphynx kaže...
Don Kihoty kaže...

Pozdraf....

nije se prevario

znam po određenim artiklima koliko je nabavna cijena i znam MPC cijenu protisa

Prortis u velikoj večini slučajeva radi sa 1 do max 3% rabata (računala, laptopi, komponente) i dumpaju i uništavaju svu konkurenciju

Mislim da nisi shvatio moj post....uglavnom odnosio se na cifre koje je don kihoty naveo kao dnevni promet protisa....

Zed's dead baby, Zed's dead...
15 godina
neaktivan

Kako ću ja lupat glavom od zid ako se oni izvuku, dionica se vrati na 30-35kn a bila je 16 do evo, nedavno..

http://danas.net.hr/novac/page/2011/06/08/0269006.html?pos=n1

Pošto je tek išao stečajni prijedlog od strane Microlinea, mislim da nije obustavljena trgovina dionicama HGS-a ili? Jooooj, info netko pliz {#} imam osjećaj za feeling da će se izvući, a vrijednost dionica oporaviti..

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Kako ću ja lupat glavom od zid ako se oni izvuku, dionica se vrati na 30-35kn a bila je 16 do evo, nedavno..

http://danas.net.hr/novac/page/2011/06/08/0269006.html?pos=n1

Pošto je tek išao stečajni prijedlog od strane Microlinea, mislim da nije obustavljena trgovina dionicama HGS-a ili? Jooooj, info netko pliz {#} imam osjećaj za feeling da će se izvući, a vrijednost dionica oporaviti..

a čuj ovo ti je sad prilika za kockanje

realno gledajući cijena dionice bi trebala biti više od 50 kn.

no... tu nikad neznaš. može se dogoditi da ZABA preuzme ostale dionice, apsorbira dug i počne ponovo prodavati iste dionice za 100 ili više kune

isto tako može sve završiti u kanti za smeće (iako je dug prevelik pa će banke ipak pokušati spašavati stvari)

17 godina

Po objavi te vijesti, cijena dionice HG Spota potonula je na Zagrebačkoj burzi

za 19 posto, na 12,51 kunu te je završila u blokadi.
Ujedno, Zagrebačka burza je stavila dionicu HG Spota u segment promatranja.

Neznam što to znači(promatranje - valjda da se izbjegnu špekulacije u kupoprodaji na kakvu misli Thedream),

no stvarno je dosta vjerojatno da se nekako dogovore preuzimanjem dionica glavni vjerovnici.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 14:52 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

danas sam prosao pokraj prostora.

fascinira me da ljudi koji prodaju IT opremu, rukom i kemijskom napisu intentura...

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

još i lažu!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: