Ovo moram prokomentirati, mozda iz druge perspektive...
Jeste li se ikada zapitali koliko zarade, recimo na prosjecnom monitoru (od cca 1400 kn) ova ekipa koja se na nabava.net i jeftinije.hr nalazi na "vrhu" liste (Protis, MagazinRS, SuperNet, Adria...). Reci cu vam.. sitno, 5-15 kn max (ako im M SAN, Microline i sl. daju nekakav ekstra rabat, a vjerujte, veliki gledaju svoj interes, oni zarade posteno, ovi webshopici se narade za njih, bas mi ih je zao). Jeste li se zapitali koliko on monitora mjesecno mora prodati da bi platio recimo samo 2 radnika?
Mislim da vode IT "trgovinu" u propast.. U biti, cine uslugu M SAN-u (jeste vidjeli da neznaju kuda ce sa lovom?), Microline-u, Megatrendu, Recru i slicnima (ispricavam se ako sam nekoga zaboravio)..
Meni iskreno uopce nije cudno da je takav gigant (kao HGS) propao, pogotovo u ovo krizno vrijeme i ocekivanje kupaca..
Svi kupe svoje: drzava, rezije, banke, dobavljaci.. djelatnici gube posao.. potpuno jasno...
Sada skrecem sa teme, ali mi konkretno ne možemo dati prijenosnik za 15 kn zarade i onda jos klijent provuce Amex na 24 rate, pa ti majstore cekaj 2 godine da se to isplati. Nema sanse, do sada nismo imali kupca koji se u sljedeca tri mjeseca nije pojavio na servis barem sa pitanjem: "nesto sam kliknuo, sto je to?".. Sve to kosta, ako nista drugo vrijeme djelatnika..
Pametnome dosta..