Hawkingov savjet: kolonizacija ili nestanak

poruka: 133
|
čitano: 31.698
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hawkingov savjet: kolonizacija ili nestanak".
16 godina
RE: Hawkingov savjet: kolonizacija ili nestanak
thechosenfreak kaže...

1.Dusa ne postoji, ostavi taj science fiction iz biblije za neke druge teme :) Sto se tice toga djela, a sto se tice teleportacije  to nije stvar duse ili razine svjesti nego tehnologije.

Mozda ste culi mozda ne da je uspjesno teleportiran mis preko nekakavih materijala koji su spojeni u snop kablova, mislim da je rjec o nekih 5 meteara teleportacije.

Te su znanstvenici otkrili da je ne memoguce sa bilo kojom drugom zivotinjom na taj nacin uspjet te da ne govorim o covjeku. DA ne nabrajam sada zasto...

2.I daj nemojte biti tolike seljacine i izvaljit izjave Hawking je budala i slicno. Da ste imalo procitali sto je taj covjek napisao i napravio u zivotu znali biste ga cjenit...

Za prvo bi ti dao TD ,a za drugo TU.Di si ti u Bibliji našao da se prica o telepatiji I teleportaciji :D

McLaren Mercedes
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 11:04 (loky4i4).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
vlad0 kaže...
Danijel kaže...
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Teleporter je realnost, napravili su ga već, doduše teleportirali su samo jedan atom ali i to je početak.

'Teleportirali' su jedan foton. Navodno.

I to ga nisu teleportirali u smislu Star Trek teleportacije, već su informacije iz originalnog fotona kopirane, pa je taj foton originalni uništen i na drugom mjestu je stvorena njegova kopija... :)

Zato sam i napisao 'teleportirali'. Ali i to što su napravili je onako... Pa iskreno malo bezveze. Zašto to kažem? U cijelom eksperimentu su zapravo korištene spoznaje iz kvantne teorije ponašanja svjetla (odnosno nosioca svjetla, fotona), što za sobom povlači neugodnu činjenicu da se pročitana informacija na toj razini već samim čitanjem nepovratno mijenja. OK, to možda i nije toliki problem sa 1 fotonom, ali recimo da imate 5-6 fotona 'na jednom mjestu' i krenete ih čitati - već prvi pročitati foton bi utjecao na svoj okoliš (zbog jednostavnosti: na svog prvog fotonskog susjeda) i malo ga 'izmjenio', pa krenete čitati informacije o drugom fotonu (kojeg je malo 'izmjenio' onaj prvi) i tako kaskadno do 6. fotona... Kopija već na tom jednostavnom primjeru ne bi bila identična originalu (osim ako ne smislimo način kako kompenzirati prilikom interpretacije pročitanih informacija, što trenutno nemamo pojma kako izvesti). Uglavnom, blaga katastrofa. I onda još na sve to dodajte činjenicu da kvantna fizika u svojoj osnovi zapravo djeluje na statističkim modelima ponašanja promatranih objekata i informacija (jer bolje nažalost trenutno nemamo) i cijeli koncept stoji na prilično klimavim nogama... Odnosno, korištene metode su primjenjive u praksi NE.

Najveci problem kod teleportacije kompleksnijih elemenata od fotona je zapravo u tome sto ne postoji dovoljno brzo racunalo koje bi moglo sve informacije o cesticama slicno pohraniti, obraditi te ih ponovo sintetizirati.

Ma to ce se sve kvantim racunalom dat... Belji se

Uostalom:

15 godina
protjeran

prvo nek nađu ljek za besmrtnost jer ne želim umrijeti na ovoj planeti nego u delta kvadrantu

We can't change the past we can only affect the future

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
delmatdelmati kaže...

prvo nek nađu ljek za besmrtnost jer ne želim umrijeti na ovoj planeti nego u delta kvadrantu

Metak u celo?

15 godina

Poanta je da nemamo previše vremena za istraživanje jer je čovjek tek nazad 60 godina svjestan prijetnji koje mogu uništit kompletnu ljudsku vrstu.

Ne pricam o smrti našeg sunca koje sa sobom nosi smrt planeta zemlje koje ce se dogodit za miljune godina ili o ledenom dobu koje dolazi i koje ce trajat 100 000 godina ili nekim drugim, dalekim opasnostima.

Nas sada može strefit asteroid ili komet. Yelowstone nacionalni park koji je ujedno i vrh supervulkana može eruptirat sada.  Oboje predstavlja kraj ljudske rase a mi znamo da će se dogidt sigurno u sljedećih 100 godina.

Možemo nestat kao i dinosauri - vrlo lako. Vremena nema puno. Ovako ili onako treba naći pogon za putovanje kroz svemir.

@Koki007  www.newscientist.com  -  nemogu nac taj clanak di su bile opisane sve 3 metode zato i nisam stavia link

CTF Junky™ ︻┳═一 ᶠᶸᶜᵏᵧₒᵤ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ▄▀▄▀▄▀ http://www.bug.hr/forum/userposts/kiki30o0/8389.aspx?sort=desc ▄▀▄▀▄▀

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jedno pitanje... evo procitao sam 5 puta clanak...

Zasto je ovo na koliko toliko usko specijaliziranom portalu kao sto je bug.hr...
In Control
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Jedno pitanje... evo procitao sam 5 puta clanak...

Zasto je ovo na koliko toliko usko specijaliziranom portalu kao sto je bug.hr...

Zato što je geeky, ah glupog li pitanja. Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
paraplegicar je naveo jos nesto konstantno i nepromjenjivo..agresija unutar koda. sve i da se kurcoportiramo u neki paksu kozmosa,reko bi corba,opet bi pravili sahovsku plocu sa zapisavanjem teritorija,a to je cool nacin za upraznjavanje agresije.
teško vrijeme za matore
17 godina
protjeran
Danijel kaže...
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Teleporter je realnost, napravili su ga već, doduše teleportirali su samo jedan atom ali i to je početak.

I to ga nisu teleportirali u smislu Star Trek teleportacije, već su informacije iz originalnog fotona kopirane, pa je taj foton originalni uništen i na drugom mjestu je stvorena njegova kopija... :)

Pa i tako i radi teleporter iz star treka, uništava orginal i ostavlja kopiju.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
pinkskin kaže...
Danijel kaže...
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Ne. U Star Treku teleportira bas tebe samo te prvo pretvori u energiju, premjesti i onda opet pretvori u materiju. Zato nemogu stancati ljude po potrebi.

16 godina
protjeran
bor4c kaže...
 S druge strane, ne mislim da je teleportacija nemoguća, mislim da će ljudi, kada uspiju pustiti u pogon svojih ostalih 95% moždanih stanica biti u stanju ovladati materijom i vremenom i tada moći u potpunosti iskoristiti svoje prave potencijale - teleportaciju, telepatiju, nevidljivost, predviđanje vremena i ostale 'nadnaravne' osobine, koje su svima nama urođene, ali trenutno nemamo pristup njima zbog naše niske razine svijesti... Dakle, za teleportaciju i ostale fenomene ključne su duhovne sposobnosti čovjeka i na tome bi svatko trebao više poraditi... Mozak je najsavršenije i najmoćnije računalo koje čovjek nikada sa nikakvim strojem neće uspjeti nadmašiti.

sorry sto te moram razocarati, ali covjek koristi 100% svog mozga

covjek ne koristi vise od 20ak% svog mozga istovremeno radi pregrijavanja, a da i koristis 100% mozga istovremeno to ti nebi znacilo nikakve posebne supermoci, jer mozak vecinom sluzi za pohranu podataka, a ne procesuiranje podataka, a da ne spominjem upravljanje svim organima

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 20:08 (grimyHR).
17 godina
protjeran
konjRR kaže...
pinkskin kaže...
Danijel kaže...
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Ne. U Star Treku teleportira bas tebe samo te prvo pretvori u energiju, premjesti i onda opet pretvori u materiju. Zato nemogu stancati ljude po potrebi.

MOgu samo su to onemogučili a i još puno stvari , a ipak je to samo fikcija.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
bor4c kaže...
 S druge strane, ne mislim da je teleportacija nemoguća, mislim da će ljudi, kada uspiju pustiti u pogon svojih ostalih 95% moždanih stanica biti u stanju ovladati materijom i vremenom i tada moći u potpunosti iskoristiti svoje prave potencijale - teleportaciju, telepatiju, nevidljivost, predviđanje vremena i ostale 'nadnaravne' osobine, koje su svima nama urođene, ali trenutno nemamo pristup njima zbog naše niske razine svijesti... Dakle, za teleportaciju i ostale fenomene ključne su duhovne sposobnosti čovjeka i na tome bi svatko trebao više poraditi... Mozak je najsavršenije i najmoćnije računalo koje čovjek nikada sa nikakvim strojem neće uspjeti nadmašiti.

sorry sto te moram razocarati, ali covjek koristi 100% svog mozga

covjek ne koristi vise od 20ak% svog mozga istovremeno radi pregrijavanja, a da i koristis 100% mozga istovremeno to ti nebi znacilo nikakve posebne supermoci, jer mozak vecinom sluzi za pohranu podataka, a ne procesuiranje podataka, a da ne spominjem upravljanje svim organima

Cijeli mozak je aktivan, ali samo sa 20% (? ispravite me, ako griješim) upravljaš svjesno.

http://boards.4chan.org/b/
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Cijeli mozak je aktivan, ali samo sa 20% (? ispravite me, ako griješim) upravljaš svjesno.

Svjesno korištenje ovdje nije u pitanju, nego korištenje...

Čovjek iskorištava 100% mozga, ALI samo 10% moze u istom trenutku biti aktivno... To ti je cisto zbog potraznje kisika i energije neurona... Jednostavno bi temperatura pri vecim koristenjima porasla dovoljno da se koagulira mozak :)

Eto ti informacije s CNS-a...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 20:50 (EnlightenedPhoenix).
17 godina

Da ali se za neka podrucja mozga uopce nezna cemu sluze.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da ali se za neka podrucja mozga uopce nezna cemu sluze.

samo za oko 15% funkcija i dijelova se zna cemu sluze... a vec i to znanje okupira 100injak knjiga od par tisuca strana...

Samo pogledaj sto smo mi morali na CNS-u (temelji neuroznanosti) uciti... oko 1800 stranica... a nismo ni zagrebali po povrsini... strasno nesto...

In Control
17 godina

Ovdje je najbolje prikazano sve ono što sam govorio o odnosu materije i energije.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bor4c kaže...

Ovdje je najbolje prikazano sve ono što sam govorio o odnosu materije i energije.

Nasao si jako dobar izvor... covjek je osvojio 3 nobelove iz fizike i slicno. Inace ove gluposti sa jutuba... ako u to slijepo vjerujes onda ces povjerovati i u ovo: Posudi mi koju kunu, vratit cu ti :)

I'm going woo woo
15 godina
protjeran

Ksindi će doći u ovo vrijeme i uništit če ZEMLJU sa onom kuglom koja liči na BORG sferu.NESTANAK se bliži

We can't change the past we can only affect the future

1 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Nasao si jako dobar izvor... covjek je osvojio 3 nobelove iz fizike i slicno. Inace ove gluposti sa jutuba... ako u to slijepo vjerujes onda ces povjerovati i u ovo: Posudi mi koju kunu, vratit cu ti :)

Ovdje nije riječ o nekakvom 'slijepom vjerovanju', a nedajbože nametanju nečijih mišljenja ikomu. Kada netko vidi nešto što se poklapa sa nekakvim njegovim ranijim razmišljanjima i konceptima, dogodi se 'klik' i dijelovi slagalice se slože. Često se taj netko posluži i drugim izvorom kada pokušava dočarati ono što je s vremenom već posložio u svojoj glavi. Za razliku od pukog štrebanja činjenica i formula, njihovog prihvaćanja zdravo za gotovo, bez ikakvog naknadnog provjeravanja i ispitivanja. Neprocjenjivo.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
16 godina
protjeran
bor4c kaže...
tnakir kaže...

Ovdje nije riječ o nekakvom 'slijepom vjerovanju', a nedajbože nametanju nečijih mišljenja ikomu. Kada netko vidi nešto što se poklapa sa nekakvim njegovim ranijim razmišljanjima i konceptima, dogodi se 'klik' i dijelovi slagalice se slože. Često se taj netko posluži i drugim izvorom kada pokušava dočarati ono što je s vremenom već posložio u svojoj glavi. Za razliku od pukog štrebanja činjenica i formula, njihovog prihvaćanja zdravo za gotovo, bez ikakvog naknadnog provjeravanja i ispitivanja. Neprocjenjivo.

a ta tvoja razmisljanja s kojima se to poklopilo se sigurno temelje na znanstvenim cinjenicama i istrazivanjima...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
bor4c kaže...

Za razliku od pukog štrebanja činjenica i formula, njihovog prihvaćanja zdravo za gotovo, bez ikakvog naknadnog provjeravanja i ispitivanja. Neprocjenjivo.

Dobro, jesi li ti normalan...? Nema dokaza? Sjećam se da smo na faksu 1,5h izvodili dokaz da je 1 veće od 0. Sljedećih 1h smo dokazivali da je 1 + 1 = 2. Očito nemaš nikakvog pojma o čemu pričaš. Iza svake ikad napisane matematičke ili fizičke formule stoje gomile i gomile izvoda! Pa tako i za ovu spomenutu E = mc2!

A prosr*ti... Pardon, "kliknuti" danas mogu i najveći idioti. U punom značenju te riječi.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
vlad0 kaže...
bor4c kaže...

Za razliku od pukog štrebanja činjenica i formula, njihovog prihvaćanja zdravo za gotovo, bez ikakvog naknadnog provjeravanja i ispitivanja. Neprocjenjivo.

Dobro, jesi li ti normalan...? Nema dokaza? Sjećam se da smo na faksu 1,5h izvodili dokaz da je 1 veće od 0. Sljedećih 1h smo dokazivali da je 1 + 1 = 2. Očito nemaš nikakvog pojma o čemu pričaš. Iza svake ikad napisane matematičke ili fizičke formule stoje gomile i gomile izvoda! Pa tako i za ovu spomenutu E = mc2!

A prosr*ti... Pardon, "kliknuti" danas mogu i najveći idioti. U punom značenju te riječi.

Ma zasto se obazires. Vidis da je lik neki freak kojemu je nestalo tableta.

I'm going woo woo
17 godina

mislim da čovjek jest malo previše otišao u jednom smjeru no ne bi samo tako trebalo isključiti duhonvost..

ipak nas ona vodi kroz filozofiju a bez filozofije se, nažalost, mnogo toga ne može objasniti niti predočiti što se same fizike, astrofizike tiče, kvantne fizike i općenito poimanja svemira tiče..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
Iskreno ja mislim da su svi znanstvenici sem onih string teoreticara u krivu...
In Control
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

mislim da čovjek jest malo previše otišao u jednom smjeru no ne bi samo tako trebalo isključiti duhonvost..

ipak nas ona vodi kroz filozofiju a bez filozofije se, nažalost, mnogo toga ne može objasniti niti predočiti što se same fizike, astrofizike tiče, kvantne fizike i općenito poimanja svemira tiče..

Filozofija je svakako nužan uvjet znanosti, ali duhovnost nema izravne veze ni s jednim od to dvoje.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 12:20 (itf4n).
17 godina
konjRR kaže...
pinkskin kaže...
Danijel kaže...
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Izgleda da nisi dovoljno pozorno gledao TNG kada su nasli jos jednog Rikera jer je zbog smetnji u atmosferi signal za brisanje originala bio bounce-an.

Koji to tocno? Ne postoji samo jedna teorija struna, ima ih vise nego dovoljno :).

17 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Koji to tocno? Ne postoji samo jedna teorija struna, ima ih vise nego dovoljno :).

Ja znam za jedno 8 teorija... vjerojatno je od svake ponesto tocno :)

In Control
16 godina

jedva cekam da se svi preselimo  na novi svjet

a onda otkrijemo da na naš novi dom juri planet 3 puta veci

ajme kuku lele

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ma evo samo sto nisamo.nepoznamo ni svoj vlastiti planet(tek 5% morskog dna istraženo) a već bi se selili.SF kao sto sam i prije spomenuo

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice