Idemo dalje. Drzava je donjela zakon po kome firme ne trebaju slati opomene vec vas uredno mogu ovrsit. Na ovrhama svi zaradjuju, od bezobraznih biljeznika/odvjetnika, preko Fine i na kraju ovrsitelja. Evo primjer 3 ovrhe moje supruge za koje NIKADA nije dobila obavijest:
1. voda za stan prodan prije 7 godina iako je od vodovoda dobila na pismeno da su svi dugovi podmireni (kupac nije isti mjesec prebacio vodu na svoje ime, a sto ona je to ih se ne tice)
2. T-Com za racun od prije nekih 10 godina za takodjer prodani stan iako je u medjuvremenu slijedecih 4 godine jos bila na T-Comu (znali su kamo slati racun)
3. T-Com jer su racun slali na staru adresu iako smo se odselili i podmirili sve dugove. Radi se o razlici od neki 20kn
Za dugovanja od 600kn ima ovrhe od cca 4000kn! Normalno?
Citajte malo nesto drugo osim Jutarnjeg da vidite kako ova drzava pljacka vlastiti narod. Fina NEMA zakonsku obavezu provijerit dal je ovrha ispravna. Pitajte Despota o pokusaju pljacke njegove firme i sto mu je Fina radila!
Dal ste svjesni da danas niko vise ne salje opomene vec samo ovrsuju? Budite svjesni da ce banke vrlo brzo krenut ponistavat kredite i oduzimat imovinu jer tako puno vise zaradjuju.
A to sto pisete da se trebas na ovrhu zalit... Kome? Hrvatskom pravosudju? Ha ha ha. Je znate da ljudi nemaju novca za sudove i da firme sve rade namjerno jer znaju da vecina ljudi nema novaca za sudjenje, pogotovo kada im otmu svu lovu. A kakva je to drzava koja dozvoljava krsenje vlastitih zakona?
Očito niste bili dovoljno pažljivi (a potvrda je glasila da su na određeni datum svi troškovi podmireni, ali se to ne odnosi na troškove nastale nakon tog datuma, a na to niste pazili u dogovoru s kupcem vašeg stana), pa su vas lupili po prstima. Trebali ste se dogovoriti s kupcima stana da vas obavijeste. Tako rade u mojoj zgradi. Pojedinci koji su prodali stanove, još su godinama dolazili po svoje račune ili su se dogovorili sa sada bivšim susjedima da na susjedovom sandučiću piše i njihovo ime.
Čitao sam o prevarama lažiranjem žiga i potpisa. Jednog od tih tipova su ulovili.
Neki šalju opomene, neki ne.
Ljudi nemaju novca za sudove ali imaju za nove mobitele, skupe pretplate, vožnju autom ravno do stola u kafiću itd.