HAKOM k'o šakom

poruka: 104
|
čitano: 14.058
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HAKOM k'o šakom".
11 godina
neaktivan
Re: HAKOM k'o šakom
Drazen kaže...
Iznio sam podatak koji sam cuo od osobe zaposlene kod jednog operatera i koja je dobila ovrhu. Znaci, kao sto napisao, samo prenosim.
Idemo dalje. Drzava je donjela zakon po kome firme ne trebaju slati opomene vec vas uredno mogu ovrsit. Na ovrhama svi zaradjuju, od bezobraznih biljeznika/odvjetnika, preko Fine i na kraju ovrsitelja. Evo primjer 3 ovrhe moje supruge za koje NIKADA nije dobila obavijest:
1. voda za stan prodan prije 7 godina iako je od vodovoda dobila na pismeno da su svi dugovi podmireni (kupac nije isti mjesec prebacio vodu na svoje ime, a sto ona je to ih se ne tice)
2. T-Com za racun od prije nekih 10 godina za takodjer prodani stan iako je u medjuvremenu slijedecih 4 godine jos bila na T-Comu (znali su kamo slati racun)
3. T-Com jer su racun slali na staru adresu iako smo se odselili i podmirili sve dugove. Radi se o razlici od neki 20kn
Za dugovanja od 600kn ima ovrhe od cca 4000kn! Normalno?

Citajte malo nesto drugo osim Jutarnjeg da vidite kako ova drzava pljacka vlastiti narod. Fina NEMA zakonsku obavezu provijerit dal je ovrha ispravna. Pitajte Despota o pokusaju pljacke njegove firme i sto mu je Fina radila!
Dal ste svjesni da danas niko vise ne salje opomene vec samo ovrsuju? Budite svjesni da ce banke vrlo brzo krenut ponistavat kredite i oduzimat imovinu jer tako puno vise zaradjuju.
A to sto pisete da se trebas na ovrhu zalit... Kome? Hrvatskom pravosudju? Ha ha ha. Je znate da ljudi nemaju novca za sudove i da firme sve rade namjerno jer znaju da vecina ljudi nema novaca za sudjenje, pogotovo kada im otmu svu lovu. A kakva je to drzava koja dozvoljava krsenje vlastitih zakona?

Očito niste bili dovoljno pažljivi (a potvrda je glasila da su na određeni datum svi troškovi podmireni, ali se to ne odnosi na troškove nastale nakon tog datuma, a na to niste pazili u dogovoru s kupcem vašeg stana), pa su vas lupili po prstima. Trebali ste se dogovoriti s kupcima stana da vas obavijeste. Tako rade u mojoj zgradi. Pojedinci koji su prodali stanove, još su godinama dolazili po svoje račune ili su se dogovorili sa sada bivšim susjedima da na susjedovom sandučiću piše i njihovo ime.

Čitao sam o prevarama lažiranjem žiga i potpisa. Jednog od tih tipova su ulovili.

Neki šalju opomene, neki ne.

Ljudi nemaju novca za sudove ali imaju za nove mobitele, skupe pretplate, vožnju autom ravno do stola u kafiću itd.

11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ako i kupio mobitel po povlaštenoj cijeni, odjednom, ne plaćaš ništa, jer bi u suprotnom plaćao penale u obliku otplate preostale pretplate. Ako si kupio mobitel s ovim modernim otplatama mobitela na rate, e onda postoji mogućnost za to da ćeš platiti.

I dalje ne vjerujem da će operateri lako pustiti ove sa skupim mobitelima prodanim po nižoj cijeni. Jednostavno ne vjerujem.

16 godina
odjavljen
BudalastoStvorenje kaže...

Ljudi nemaju novca za sudove ali imaju za nove mobitele, skupe pretplate, vožnju autom ravno do stola u kafiću itd.

Naravno, zašto hraniti bagru?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
HAKOM k'o šakom

https://www.simpa.hr/pomoc/posebne-obavijesti

Bon od 50 kn će koštati 55...najs... {#}

Planira li i konkurencija isto?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Najvjerojatnije. Pričekajmo obavijesti drugih operatera

P.S. VIP je ponudio nove VIPme tarife.

11 godina
neaktivan
Tonči kaže...
BudalastoStvorenje kaže...

Naravno, zašto hraniti bagru?

Koju bagru?

16 godina
Mr. Fugitive kaže...

Only in Croatia™...{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
HAKOM k'o šakom

LOL kakva smo mi šaka jada...  

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ajar kaže...

tu ima i jedna duboka i u biti demagoška dubioza. teorija je da se povećanje cijena prebacuje na korisnike zbog ostvarivanja nekakvih godišnjih planova-šmanova. burek za naivce. koliko će ti planovi držati vodu kad počne otkazivanje "usluge" i prebacivanje simte-tamte ili čekanje "povoljnijih" ponuda? opet im računica ne bu štimala. kaj buju onda prebacivali i na koga? {#}

To nije nužno problem sa kojim se "treba" odmah suočiti. Bitno je da im trenutni brojevi štimaju, a za slijedeću sezonu će ažurirati predviđanja u startu. Npr. uzmi Siemens u HR što je bio prije 5 godina i što je danas ostalo od toga. Radio sam tamo i dobio otkaz kao i gro ljudi. Iz jednostavnog razloga, restrukturiranje poslovanja u centrali koje je uhvatilo ove tu totalno nespremno. Da bi se pokazali kao dobri manageri koji će održati profit su počeli dijeliti masovno otkaze i tako skresali izdavanja. Kratkoročno pali, stvarno se izdavanja smanje jer ne daješ za plaće, no druga strana medalje je da više ni nemaš ljude koji će raditi. I eto, danas od Siemensa u HR skoro ni S nije ostalo. Prije 5 godina je bilo preko 1000 zaposlenih, sada je možda ostala trećina ljudi.

Ne bi bilo ni prvi put, ni zadnji. A sa druge strane, kuda će klijenti otići? I drugi provideri će napraviti isto.

16 godina
odjavljen

Zar Siemens uopće postoji? U domaćim IT krugovima je općenito prekrižen...

17 godina
Tonči kaže...

Postoji, origigi zgrada je i dalje tako i nešto ljudi je zaposleno. Samo ne znam na čemu više rade. Valjda neko održavanje. To je upravo primjer gašenja požara instant metodama da bi se nabildao trenutni score, a kasnije što bude. Uprava je u to vrijeme bila iz Austrije, očito te metode nisu HR only :).

13 godina
neaktivan
HAKOM k'o šakom

Kada konacno integracija telekoma u EU bude zavrsena i padnu cijene na cijenu lokalnog poziva, bio ja u roamingu ili zvao ja Njemacku - onda ce doci do zanimljive situacije. Naime, nitko ne brani da se jedna njemacka, madjarska, slovenska, ... prepaid kartica koristi i u Hrvatskoj. Svi sada imaju opciju nadoplate racuna preko interneta, nece biti dodatnih troskova izmedju razlicitih zemalja pa sto mene drzi za jedan npr bonbon ciji bon od 160 kuna sada kosta 176? Nista. I kad 10-15% pametnijih korisnika skonta da je isplativije u mobitel gurati kakav nehrvatski sim, telekom operaterima ce doci iz guzice u glavu da ljudi koriste njihovu infrastrukturu a da za to dobijaju 0 kuna ...

battlelog: b4stardo_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Siemens u IT-u već par godina ne postoji jer je - prodan.

17 godina
Bastardo kaže...

Kada konacno integracija telekoma u EU bude zavrsena i padnu cijene na cijenu lokalnog poziva, bio ja u roamingu ili zvao ja Njemacku - onda ce doci do zanimljive situacije. Naime, nitko ne brani da se jedna njemacka, madjarska, slovenska, ... prepaid kartica koristi i u Hrvatskoj. Svi sada imaju opciju nadoplate racuna preko interneta, nece biti dodatnih troskova izmedju razlicitih zemalja pa sto mene drzi za jedan npr bonbon ciji bon od 160 kuna sada kosta 176? Nista. I kad 10-15% pametnijih korisnika skonta da je isplativije u mobitel gurati kakav nehrvatski sim, telekom operaterima ce doci iz guzice u glavu da ljudi koriste njihovu infrastrukturu a da za to dobijaju 0 kuna ...

Zaboravio si jednu stvar - roaming će ostati cijenom isti, međunarodni pozivi neće.

Pa ti zovi frenda na kavu. A zarada operaterima leti u nebo.

16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Tonči kaže...

Čuo sam da se "dio odvojio", ali nisam znao za prodaju; znam samo da je u jednom trenutku dosta ljudi dobilo otkaz i da se nadalje savjetuje "nemoj tamo". Doduše, Siemens je dugo vremena imao lošu reputaciju što se uvjeta rada tiče...

17 godina
Tonči kaže...
Old Iggy kaže...

Čuo sam da se "dio odvojio", ali nisam znao za prodaju; znam samo da je u jednom trenutku dosta ljudi dobilo otkaz i da se nadalje savjetuje "nemoj tamo". Doduše, Siemens je dugo vremena imao lošu reputaciju što se uvjeta rada tiče...

Simenes IT je u cijelom svijetu prodan. Ne mogu dalje u detalje, jedino na PM.

14 godina
neaktivan
HAKOM k'o šakom

Ne smeta mi ovo povećanje cijena usluga telekomunikacijskih usluga. Ne zato što volim plaćati dodatni novac telekomima, već zato što ne trošim puno.

Kao i u poslu, prije potpisivanje dvogodišnje pretplate treba napraviti analizu potrošnje barem unazad nekoliko mjeseci i zatim projekciju potrošnje za te naredne dvije godine. To sigurno neće pokazati da su potrebne najveće tarife i opcije.

Razne televizijske reklame koje nude neograničene pozive, poruke i mobilni internet su privlačne, no kome to treba. Ako trošim 200-300 minuta mjesečno, onda mi ne treba ni tarifa s 2000 minuta, ni ona neograničena. Isto su privlačni skupocjeni telefoni za kunu, no to povlači i visoku pretplatu.

Visoke pretplate nisu ništa drugo nego uzimanje skupog mobitela na kredit s velikom kamatom, a tko je želio novi iPhone ili Galaxy bez da ih može u kešu isplatiti, sad mu je kamata skočila za dodatnih 10%. Po meni, karma je učinila svoje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Meni izgleda da su telekomi odlucili opaliti drzavi samar. Cudno je da nijedan od njih nije rekao, evo mi necemo povisit cijene i pokrit cemo drzavni harac iz svog djepa koji ionako pune korisnici. Vjerujem da bi dobili priljev novih korisnika, bilo onih koji zele promjeniti operatera ili potpuno novih i samim time povecali svoj profit. Isto tako bi popravili svoju sliku medu ljudima i povecali popularnost. Medjutim svi su dogovoreno odlucili povisiti cijene da vrate pare koje im otima drzava. Samim time su ispali smradovi u nasim ocima, a tesko da su mogli vise narusiti popularnost ionako omrazenog politickog vodstva ove drzave, bilo ono proslo, sadasnje ili buduce. Po svemu sudeci, iako nezaposleni ili sa slabim primanjima izgleda da jos uvijek imamo novaca koje nam mogu uzeti.
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Bastardo kaže...

Zaboravio si jednu stvar - roaming će ostati cijenom isti, međunarodni pozivi neće.

pa frenda zvrces preko vibera, a poziv sa stranom karticom u fiksnu mrezu je jeftiniji nego poziv s recimo bonbona u bonbon ili fiksnu mrezu bez aktiviranih paketa, preracunato 0,69kn,a roaming nece ostati cijenom isti jer ga unutar EU nece biti od Bozica 2015.

17 godina
Casperius79 kaže...
Old Iggy kaže...

pa frenda zvrces preko vibera, a poziv sa stranom karticom u fiksnu mrezu je jeftiniji nego poziv s recimo bonbona u bonbon ili fiksnu mrezu bez aktiviranih paketa, preracunato 0,69kn,a roaming nece ostati cijenom isti jer ga unutar EU nece biti od Bozica 2015.

Brkaju se kruške, jabuke i krumpir. Ako ti je viber dobar, uzmi ovdje neki paket orijentiran samo na net ili lovi free WLAN po gradu.

Na koji način misliš da je poziv iz Njemačke u Hrvatsku jeftiniji baš i ne znam, možda i ima neki paket gdje su međunarodni pozivi jeftiniji nego lokalni ovdje, ali mi je malo čudno gledajući tarife ovdje.

Roaming nema nikakve veze s time, osim da ćeš poziv iz Hrvatske putem Njemačke mreže plaćati isto kao da to radiš iz Njemačke.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Casperius79 kaže...
Old Iggy kaže...

Brkaju se kruške, jabuke i krumpir. Ako ti je viber dobar, uzmi ovdje neki paket orijentiran samo na net ili lovi free WLAN po gradu.

Na koji način misliš da je poziv iz Njemačke u Hrvatsku jeftiniji baš i ne znam, možda i ima neki paket gdje su međunarodni pozivi jeftiniji nego lokalni ovdje, ali mi je malo čudno gledajući tarife ovdje.

Roaming nema nikakve veze s time, osim da ćeš poziv iz Hrvatske putem Njemačke mreže plaćati isto kao da to radiš iz Njemačke.

i gdi je problem? istina poziv prema mobilnim mrezama iz na primjer njemacke je skuplji nego ovdje, ali poziv u fiksnu nije vec je jeftiniji neg pozivi nasi ovjde, a maknut cu se jer ne zelim placat tih ekstra 10% za nikavu protucinidbu jer je ionako radijska frekvencija odnosno naknada za istu vec uracunata u cijenu bona i poziva odnosno poruke. viber je katastrofa, ali za te 2 sekunde ne zelim placati nesto sto ne zelim, a njemacki operateri nemaju obvezno trajanje bona s kojim te ovdje prisiljavaju da svako malo moras bon kupiti bez obzira na stanje racuna, ima prednosti.

17 godina
Casperius79 kaže...
Old Iggy kaže...

i gdi je problem? istina poziv prema mobilnim mrezama iz na primjer njemacke je skuplji nego ovdje, ali poziv u fiksnu nije vec je jeftiniji neg pozivi nasi ovjde, a maknut cu se jer ne zelim placat tih ekstra 10% za nikavu protucinidbu jer je ionako radijska frekvencija odnosno naknada za istu vec uracunata u cijenu bona i poziva odnosno poruke. viber je katastrofa, ali za te 2 sekunde ne zelim placati nesto sto ne zelim, a njemacki operateri nemaju obvezno trajanje bona s kojim te ovdje prisiljavaju da svako malo moras bon kupiti bez obzira na stanje racuna, ima prednosti.

Koliko košta poziv iz mobilne mreže u Njemačkoj u bilo koju mrežu u Hrvatskoj?

16 godina
neaktivan

u fiksnu 0,09€ a u mobilnu mrezu 0,29€ po minuti 60/60

17 godina
Casperius79 kaže...

u fiksnu 0,09€ a u mobilnu mrezu 0,29€ po minuti 60/60

Imaš negdje cjenike?

16 godina
neaktivan

www.lidl-mobile.de

www.blau.de

oni imaju slicne ak ne i iste cijene a i ova stranica za usporedbu nije losa Prepaid Handy Vergleich > > > PREPAIDHANDY.COM < < <

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 17:30 (Casperius79).
17 godina
Casperius79 kaže...

www.lidl-mobile.de

www.blau.de

oni imaju slicne ak ne i iste cijene a i ova stranica za usporedbu nije losa Prepaid Handy Vergleich > > > PREPAIDHANDY.COM < < <

To su cjene koje vrijede za pozive i kod nas nakon 01.07.

No ne vidim kako je to isplativije?

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Casperius79 kaže...

www.lidl-mobile.de

www.blau.de

od Bozica 2015 nema roaminga o tom se radi, tada su cijene one koje su kao da si u njemackoj, nema vise e kosta te vise jel si u hrvatistanu s njemackom karticom ili obrnuto, za sada se jos ne isplati, makar je roaming 30/01 sekundi a ne 60/60, ali sad necemo cjepidlacit, godinu i pol se strpit pa onda razmislit.

17 godina
Casperius79 kaže...
Old Iggy kaže...

od Bozica 2015 nema roaminga o tom se radi, tada su cijene one koje su kao da si u njemackoj, nema vise e kosta te vise jel si u hrvatistanu s njemackom karticom ili obrnuto, za sada se jos ne isplati, makar je roaming 30/01 sekundi a ne 60/60, ali sad necemo cjepidlacit, godinu i pol se strpit pa onda razmislit.

I opet brkaš roaming i međunarodne pozive.

Ukida se roaming, ne znači da ćeš frenda iz kvarta na kavu zvati za istu lovu kao tetku u Njemačku.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Casperius79 kaže...
Old Iggy kaže...

Ukida se roaming, ne znači da ćeš frenda iz kvarta na kavu zvati za istu lovu kao tetku u Njemačku.

vidim da neide,

znaci, ovako, uzmem mob ili mob+karticu iz dojcland, poziv u fiksnu mrezu od Bozica 2015 je 0,09€ (sada je roaming a to mi se sad neda trazit negdje 0,29€) kada tu karticu koristim u RH, koji dio nije jasan, ako lik s blau.de karticom ili lidl-mobile karticom dok je doma u njemackoj za medjunarodni poziv s tog mobilnog broja na bilo koji fiksni broj u EU pa cak i svijetu trosi 0,09€ a u roaming 0,29€, nakon gore navedenog datuma bit ce sa svojom karticom kada je u posjeti teti u Spickovini i zeli je nzvat na fiksni telefon u trosku kao da zove frenda u Berlinu kada je on umjesto u Spickovini u Hannoveru.

17 godina
Casperius79 kaže...
Old Iggy kaže...

vidim da neide,

znaci, ovako, uzmem mob ili mob+karticu iz dojcland, poziv u fiksnu mrezu od Bozica 2015 je 0,09€ (sada je roaming a to mi se sad neda trazit negdje 0,29€) kada tu karticu koristim u RH, koji dio nije jasan, ako lik s blau.de karticom ili lidl-mobile karticom dok je doma u njemackoj za medjunarodni poziv s tog mobilnog broja na bilo koji fiksni broj u EU pa cak i svijetu trosi 0,09€ a u roaming 0,29€, nakon gore navedenog datuma bit ce sa svojom karticom kada je u posjeti teti u Spickovini i zeli je nzvat na fiksni telefon u trosku kao da zove frenda u Berlinu kada je on umjesto u Spickovini u Hannoveru.

U njemačku mrežu. Koliko je za krvatsku fiksnu mrežu?

Ukidanje roaminga ne znači ukidanje međunarodnih cijena razgovora.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice