Zanimljivo je da Google Maps uopste ne pokriva Bosnu i Hercegovinu detaljno, dok Bing Maps, sa integrisanim mapama od Nokia Maps servisa, detaljno pokriva Bosnu i Hercegovinu. Ne razumijem zasto Google ne uradi nesto po ovom pitanju, jer je sigurno puno vise korisnika Android uredjaja od Windows Phone uredjaja na Balkanu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanimljivo je da Google Maps uopste ne pokriva Bosnu i Hercegovinu detaljno, dok Bing Maps, sa integrisanim mapama od Nokia Maps servisa, detaljno pokriva Bosnu i Hercegovinu. Ne razumijem zasto Google ne uradi nesto po ovom pitanju, jer je sigurno puno vise korisnika Android uredjaja od Windows Phone uredjaja na Balkanu.
Bing maps je i u Hrvatskoj detaljniji koliko se meni cini.
Vjeruj ja se ovim problemom bavim odavno jer sam i sam iz BiH :D Mape su bile na G MAps ali su uklonjenje i koliko je meni poznato razlog je taj da navodno nisu imali odredjene dozvole. Vec par godina unazad se moli Google ali dzabe niti odgovaraju niti rade ista. Vlasti BiH su navodno poslale dopis Google-u ali ni na to nije odgovoreno. BiH je jedina zemlja u regionu koja nema mape i map maker (cak i Kosovo ima). Tako da smo do daljnjeg rupa na G Maps :D
Google Maps nisu Bogom dane. Ako njih nema, imaš Bing Maps, a evo ljudi kažu da je možda i bolja pokrivenost nego sa Google Mapama.
ne vjerujem da je itko zalio za gmaps na wp
Google Maps nisu Bogom dane. Ako njih nema, imaš Bing Maps, a evo ljudi kažu da je možda i bolja pokrivenost nego sa Google Mapama.
Problem je sto G Maps predstavlja jednostavno besplatno rjesenje sa dedicated aplikacijom. Druga stvar G Maps kao najpopularniji servis bi mnogo pomogao turizmu jer stranci kada dodju u BiH se pogube jer osim auto-puteva nema apsolutno nista :D
Neznam sta im je falilo da predju preko BiH sa satelitima i da pokupe neke podatke.
jedva nesto malo BIH ima slike iz 2011 i to je sve ono blizu granice.
Mozda i manje neznam.
A Banja Luku su malo shebali.
Slike iz 2006 is 2011 u jednom vemrenu i jos lose spojene.
A kad predjes preko granice drzave i udjes u npr Hrvatsku odjednom imas slike za sve i jednu hebenu godinu.
Ja pokušavam sa Omniom 7 ić na Google maps, ali još uvijek preusmjerava na početnu Google stranicu. Ko tu koga...
P*zde iz googla se usrale windows phona
P*zde iz googla se usrale windows phona
Sve im se gaće tresu od silnog straha...
ali to nije sve, google blokira microsoft da napravi poštenu app za you tube... malo je stara vijest ali nema veze...
http://www.wpcentral.com/microsoft-calls-out-google-poor-youtube-windows-phone
http://www.wpcentral.com/youtube-access-and-windows-phone-microsoft-throws-down-gauntlet
To nije ni marketinški niti ikakav trik ni potez, to je jadno.
Ako je istina, da brane, pa mogu se pokriti po ušima. Sumnjam da Microsoft tu laže, jer nije im teško napraviti app.
Iako sumnjam da bi Google to napravio, ali ako je, opet kažem-
Ma cime li je to postenjacina m$ zasluzila? Cime?