Google kupuje vjetroelektrane

poruka: 117
|
čitano: 21.581
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google kupuje vjetroelektrane".
17 godina
RE: Google kupuje vjetroelektrane
artfull kaže...
sunca ima uvijek negdje. 1% površine sahare gdje je sunce 360 dana u godini i to pod idealnim kutom i struje za cijelu Europu i Afriku. Dok se ne napravi hladna fuzija ili nesto slično u kombinaciji sa vjetroelektranama i solarnim panelima i nema ništa čišće a potpuno je obnovivo. veći problem je infrastruktura za to sve dovesti u Europu al već postoje projekti i iznimno je isplativo. nedavno sam čitao u wiredu, bila je tema broja i zvuči jako zanimljivo i izvedivo.

ne znam di sam čitao neki dan.. al rade na nekoj tehnologiji kolektora koja bi preko noć od infracrvenih zraka dobivala el. energiju..

interesting..

15 godina

pogledajte linkove gori što sam stavio a još bi ih se našlo da je tražiti

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
neaktivan

Sad si ga lupio, radioaktivni izotopi cezija i kobalta se ne drze sa nuklearnim gorivom. Probaj pohraniti  par stapova uranija tamo pa ces vidjeti frku. Nije ti bas neki izvor.

Poslijednje sto sam cuo je da se nuklearni otpad (the real stuff) u bivsoj jugi skladistio negdje na Papuku, poslije toga su se ozbiljnije primili posla i od tada vise nije bilo skandala...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 0:18 (rustweaver).
17 godina
blackalbum kaže...

pogledajte linkove gori što sam stavio a još bi ih se našlo da je tražiti

i kaj ti linkovi dokazuju?

15 godina
neaktivan
nixass kaže...

i kaj ti linkovi dokazuju?

Da ne razumije to o cemu prica, i da se boji samog spomena na NE

Ovaj link o stanju u Njemackoj je jos gori od prvoga... 1977 xD

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 22:28 (rustweaver).
15 godina

ako vi želite nuklearke slobodno ih tražite ja sam za obnovljive izvore,samo se nadam da ta glupost sa gradnjom nuklearke u hrvatskoj neće dobit ozbiljnijeg zamaha,ako je baš želite nek vam je naprave u maksimiru,ili ako ne živite u zagrebu nek bude u vašem uvrtu

15 godina
neaktivan

Nece biti, da, jer imamo glupu vladu eto u tome se slazemo. Ali one sekunde kada cijena struje ode nebu pod oblake, ja se pakiram i napustam drzavu, a ti placaj astronomske cijene uvezene struje koju ce ti prodavati strane NE (ironija)...

Ja pricam o realnosti, a vi fantazirate o nekakvim utopijskim izvorima energije koji 50% vremena cesto i ne rade punom snagom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 22:34 (rustweaver).
15 godina

ali struja nije toliko skupa najskuplja je telefonija,a što je važnije elektrika ili što moraš po cijeli dan visiti na telefonu,kod nas uređaji radu cijeli dan a struje platimo 300 i nešto kuna ,a što misliš koliko telefona interneta i ostalih gluposti dođe,računalo ne može raditi bez struje a bez interneta može

17 godina
neaktivan
ja gradim kuću uskoro sa solarnim panelima i vjetrenjacom i gusternom i boli me kua za elektru i cijene struje i vode. poanta je da bi mnogi mogli tako, a investiciju otplatis u cca 10 godina.
A.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ali struja nije toliko skupa

Kod mene u kuci najvisi je racun za struju. A ako ti struja nije skupa jos, pricekaj malo, ici ce tako visoko da ce se svi hvatati za glavu. Nasa cijenjena drzava nema nikakav plan elektricnog razvoja, najblize tome je bilo ovo s nuklearkom, ali to je zapelo. Samo dograduju plinske blokove i produljuju agoniju, a plin je steta paliti jer ga nema bas previse...

15 godina
neaktivan
artfull kaže...
ja gradim kuću uskoro sa solarnim panelima i vjetrenjacom i gusternom i boli me kua za elektru i cijene struje i vode. poanta je da bi mnogi mogli tako, a investiciju otplatis u cca 10 godina.

I to je veoma pohvalno, ali mnogi ne raspolazu financijama ili lokacijom za takvo nesto. I to nas opet vraca na argument realnosti. Sad to sto ti mozes nakeljiti na svoj krov solarne panele ne rijesava problem ostalih XXX kucanstava koji ne mogu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 22:44 (rustweaver).
17 godina
artfull kaže...

Misliš da mnogi mogu graditi kuće sa solarni panelima i vjetrenjačom i usto da ih boli za struju, ja bi to volio ako ništa da mnogi mogu graditi kuće, za solarne panele ćemo lako...Bogataš

15 godina

nema naša država plan nikakvog razvoja nedajbože da bi se oni sa svojim glavama takvim problemom zamarali,glavno je da sijalica svijetli a tko će tu struju proivesti oni se ne zamaraju time,tako i sa energetskom neovisnosti brige njih dok ima nafte dobro kad je ne bude svi ćemo biciklama,ovo nafta ne mislim na nestanak nafte već na dobavljivost

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 22:47 (blackalbum).
16 godina
protjeran

evo, vidim zemlju iz svemira za 50 godina, na njoj velikim i sarenim slovima pise GOOGLE :D

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Nece biti, da, jer imamo glupu vladu eto u tome se slazemo. Ali one sekunde kada cijena struje ode nebu pod oblake, ja se pakiram i napustam drzavu, a ti placaj astronomske cijene uvezene struje koju ce ti prodavati strane NE (ironija)...

Ja pricam o realnosti, a vi fantazirate o nekakvim utopijskim izvorima energije koji 50% vremena cesto i ne rade punom snagom...

Znaš  što će biti najveća ironija. To što potencijalno katastrofa tih stranih NE može za nas imati gore posljedice od moguće katastrofe naše NE. Sve ovisi kako vjetar puše u tom trenutku.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
blackalbum kaže...

ali struja nije toliko skupa

Kod mene u kuci najvisi je racun za struju. A ako ti struja nije skupa jos, pricekaj malo, ici ce tako visoko da ce se svi hvatati za glavu. Nasa cijenjena drzava nema nikakav plan elektricnog razvoja, najblize tome je bilo ovo s nuklearkom, ali to je zapelo. Samo dograduju plinske blokove i produljuju agoniju, a plin je steta paliti jer ga nema bas previse...

I kod nas je najveca struja... kakva telefonija (i uz flat, maximalna brzina)...

A sto se tice... nikada ne bih imao kucu sa vjetroelektranom... jednostavno se ne uklapa u moje vidjenje estetike... solarni paneli, moze... ali vjetroelektrana... nikada...

I kada bi postojali minijaturni reaktori plutonija ili torija koji bi bili za kucnu upotrebu... odmah bi si nabavio jednog...

In Control
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Znaš  što će biti najveća ironija. To što potencijalno katastrofa tih stranih NE može za nas imati gore posljedice od moguće katastrofe naše NE. Sve ovisi kako vjetar puše u tom trenutku.

Ziva istina... ali potencijalna katastrofa... ne postoji ni potencija za njih... sve danasnje nuklearke u slucaju meltodowna imaju najmanje 8 safety measures... medju kojima je i urusavanje velikih kolicina betona na reaktor koji ce efektivno zaustaviti SVE...

In Control
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
I kod nas je najveca struja... kakva telefonija (i uz flat, maximalna brzina)...

A sto se tice... nikada ne bih imao kucu sa vjetroelektranom... jednostavno se ne uklapa u moje vidjenje estetike... solarni paneli, moze... ali vjetroelektrana... nikada...

I kada bi postojali minijaturni reaktori plutonija ili torija koji bi bili za kucnu upotrebu... odmah bi si nabavio jednog...

čak je i ford sredinom prošlog stoljeća napravio koncept auta na nuklearni pogon  Smijeh

doduše, u slučaju sudara može biti svega.. pa je na konceptu i ostali..

17 godina
neaktivan
nixass kaže...

čak je i ford sredinom prošlog stoljeća napravio koncept auta na nuklearni pogon  Smijeh

doduše, u slučaju sudara može biti svega.. pa je na konceptu i ostali..

Hehe... da zabavljao sam se slicnim stvarima... jednotracni vlakovi na nuklearni pogon... ali dobro tu je opasno... ali zamisli totalno zatvoren minijaturni plutonijski reaktor koji radi na malim kuglicama tog goriva (cca r= 5 - 10 mm)...

Dobro sa nuklearnim gorivom je to da ga imamo za najmanje sljedeca 2 tisucljeca... vjerojatno jos puno vise...

In Control
15 godina
neaktivan

Onda sjedni i veseli se, bozic je ranije stigao, (doduse nije jos spreman ali tu smo negdje)

Primjeti profil stranice koja to propagira, i to je ono sto ja pricam cijelo vrijeme ovdje. Pravi zeleni (da ih tako nazovem) znaju cijeniti nuklearnu energiju, jer je ona spram ovoga sto se do sada koristilo cista nirvana.

17 godina
rustweaver kaže...

Poslijednje sto sam cuo je da se nuklearni otpad (the real stuff) u bivsoj jugi skladistio negdje na Papuku, poslije toga su se ozbiljnije primili posla i od tada vise nije bilo skandala...

Pričao nam je profesor o tome prošle godine. A i rekao je da se u to ne treba baš previše petljati jer se navodno može "dobiti po prstima". Pa onda kad čuješ da tu i tamo ulove divljač koja ima količinu teških metala u tijelu čak i do 30 puta veću nego što je propisano, nije ti baš svejedno...

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Onda sjedni i veseli se, bozic je ranije stigao, (doduse nije jos spreman ali tu smo negdje)

Primjeti profil stranice koja to propagira, i to je ono sto ja pricam cijelo vrijeme ovdje. Pravi zeleni (da ih tako nazovem) znaju cijeniti nuklearnu energiju, jer je ona spram ovoga sto se do sada koristilo cista nirvana.

Eh... ali sve se bojim da ce zakoni to ogranicavati... ali ako treba napravit cu rupu 40 metara pod tlom i zalit je betonom...

Zamisli... energetski neovisan... dobro ovisan o tom gorivu... ali vjerujem da ce biti puno jeftinije nego da kupujes struju od hep-a (+ ne moras vise ni plin jer se mozes grijati na struju...)

In Control
17 godina
neaktivan

Pa ok, kad je već največi potrošač neka bar djelom ulaže u obnovljive izvore i 'zelene' tehnologije Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Pa ok, kad je već največi potrošač neka bar djelom ulaže u obnovljive izvore i 'zelene' tehnologije Namigiva

da... dobro si napisao... "zelene" :)

Bas me zanima koliko su CO2 izlucili dok su napravili jednu vjetroelektranu :) :)

In Control
17 godina
protjeran

Treba pametno trošiti energiju, i raditi na novim izvorima...

Evo jednog primjera za 'sutra':

Najveći trošak struje u kući ide na grijanje.

I tu mi padaju na pamet toplotne pumpe (klima uređaji).

Oni troše 1, a daju 2-4 topline. Zar nitko ovdje ne vidi mali energetski raj?

Noćna je struja 50% jeftinija, a klima uređaj radi najčešće danju.

Zar i ovdje nema mogućnosti gdje bi trošili 1 (po cijeni, noću), a dobili 4-8 (danju)?

A tek koliko daju energije, ako se ono malo dnevnog sunca sprema vakumskim solarnim kolektorima u blizini te toplotne pumpe?

Ali potrebne su baterije koje bi se noću punile, a trajale više od 10 godina [Altairnano, Toshiba SCiB, koje uskoro dolaze (ako vojska ne umješa prste), litij-titan baterije].

A ima još nešto... Je li netko primjetio da se u klima uređajima pritisak plina besmisleno pretvara u toplinu?

Koliko bi se energije moglo vratiti sa Teslinim mehaničko-električnim generatorom natrag u bateriju (koji bi stajao na mjestu gdje danas postoji prigušna cijevčica)? I kolika bi tada trebala biti baterija da nosi uređaj u pogonu? Kakav bi onda bio COP?

Netko je spomenuo hladnu fuziju...

A tko će mi dati vodu sa deuterijem u njoj da je zapalimo?

Električno pražnjenje iskre preko aluminijske elektrode u teškoj vodi stvara savršene uvjete za stvaranje te fuzije. Aluminij izdvaja iskrom vodik iz vode u prisutnoj plazmi iskrišta (i poneke atome helija?). Električna energija se u iskrištu može reciklirati (jer je iskrište titrajni krug). Izdvojeni vodik se ponovno može uključiti u proces izgaranjem sa kisikom (jer šteta bi bilo izgubiti tešku vodu, znači još jedno malo iskrište gdje se vodik spaja sa zrakom).

Ja već godinama predlažem ovakve i slične izvore energije.

Nije problem u idejama, problem leži negdje drugdje...

A taj fenomen na ovoj planeti će morati rješavati neki drugi ljudi, jer mi znanstvenici nemamo više snage za to. Obratite se vašim političarima i ekonomistima... Samo neka mi nitko ne govori da ne postoje rješenja...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Cika branko... mi cemo morati ozbiljno popricati za koju godinu ako bude srece...
In Control
17 godina
protjeran

Ako prije toga ne odletim u zrak...Namigiva

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve za znanost ;)

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Gdje ces ti u jednoj zemlji treceg svijeta njima naloziti da grade vjetroelektrane, pa u Kini jos uvijek otvaraju nove termoelektrane (i to na ugljen)!!!

Sad mi je jasno zašto se kinezi doseljavaju u Istru!

Sako cera bolje, sako jutre huje!
17 godina

Što god oni govorili da nuklearke nezrače svejedno ja nebih živio pokraj nuklearke, najmanje 5km. Nije problem nuklearka kao nuklearka već šta napraviti sa nuklearnim otpadom.

Najbolje bi bilo da usavrše solarne ploče da imaju veliku korisnost i onda svi to nabace na krovove i ko Bog.

Nepratim razvoj solarnih ploča no začudio sam se kada je jedan profesor prošle-pretprošle godine rekao da najbolje solarne ploče imaju samo 14% korisnost, a opet su dobre. Šta bi tek bilo sa 60-70% korisnosti ili dao Bog 100%?

Doslovce bi se kupali u energiji.

Vjetroelektrane nepodržavam, rade buku,tjeraju životinje, idu nam na živce. Dobre bi bile na mjestima gdje stvarno nema nikoga i nikome nesmetaju te naravno puše jak vjetar.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 16:46 (Hyperion).
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice