Francuska želi zabraniti Tor i javni Wi-Fi

poruka: 80
|
čitano: 9.639
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Francuska želi zabraniti Tor i javni Wi-Fi".
17 godina
neaktivan
Re: Francuska želi zabraniti Tor i javni Wi-Fi
dai53nja kaže...

Sad će "team Zuckerberg" popiz*** ali u duhu gornjeg članka, FB se čini kao fino upakirani conditioning za prihvaćanje "tko **be privatnost" stava.

Pretpostavljam da se ovo odnosi (i) na mene, ali moram ti reći da se slažem s tobom po ovom pitanju. Ne u smislu da on to radi smišljeno iz nekih političkih pobuda, ali stvar je u praksi izazvala taj efekt. Slično je i s Googlom.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
15 godina
neaktivan

Ja osobno za vanjsku politiku volim:
http://www.advance.hr/

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Cesc kaže...
Visak kaže...

Fašistička desnica? Onda uz Le Penove vjerojatno misliš da je i Pegida isto tako fašistička, a o onom prosvjedu od 140 tisuća Poljaka protiv imigranata mogu tek zamisliti kakvo je tvoje mišljenje 

1) Za sada sam za Pegidu čuo samo da je profašistička.
 2) 1939-e je u Njemačkoj bilo puno više fašista od tih 140000 čak i da jesu ili nisu oni svi fašisti.
 3) U današnjoj Ukrajinskoj vlasti ima ljudi koji su unuci Njemačkih kolaboratora iz WWII. (Njih nisi spomenuo ali ja  jesam) Da ne velim da neko od znakovlja Desnog sektora je vrlo slično znakovlju nekih SS jedinica.

1) Normalno da si to čuo kad je to danas kad samo tu temu i vrte mainstream mediji. U nacističkoj Njemačkoj je slična uvreda bila nazvati nekoga komunistom, a u SAD-u 50-tih godina prošlog stoljeća si imao lov na komuniste. Najčešće su to bili obični ljudi koji veze nisu imali sa komunističkim strankama i ideologija, bilo je slučajeva gdje su ljudi bivali zatvarani i osuđivani na osnovu toga što su rekli u društvu da socijalizam i nije tako loš. Što je najbolja stvar, ti progoni su bili pokretani bez ikakvih dokaza, kao da npr. ti meni kažeš da sam komunist i onda moram dokazivati da nisam, umjesto da koristimo pretpostavku nevinosti i da se prvo mora dokazati moja sklonost komunizmu, ja moram dokazivati da nisam komunist. Ujedno, kad je netko bio prozvan komunistom, to je praktički značilo da ga se odbacuje iz društva, bez obzira na istinitost te činjenice. Danas je ista stvar sa "konzervativnim" stavovima (po meni je i ovo glup naziv jer se podrazumijeva da koče tzv. napredak),  samo zato jer nisam ovca koja sve prihvaća kako mu se servira, dobiješ etiketu da si profašistički nastrojen. Pegida daje drugi pogled na situaciju, evo neki od linkova koje objavljuju: Arapska mafija u BerlinuMilijunske prevare prilikom uzimanja doplatka za muslimansku djecu u Austriji i moji favoriti Ljevičarski ekstremisti (čitaj) Antifa provalil u gradsku vijećnicu u Leipzigu = Kako "umjereni" portali izvješćuju o ljevičarskim radikalima, nije isti događaj na zadnja 2 linka, ali poanta je ista.  Evo ti jedan ljevičarski primjer, Šveđanka (volonterka) je kad se ova migrantska kriza rasplamsala radila u nekom kampu za migrante u Švedskoj, gdje ju je migrant silovao, ona ga u početku nije prijavila, budući da joj je bilo žao da ga deportiraju. Vjerojatno je to taj progresivan način razmišljanja kakav "liberalni" ljudi potiču 

2) Hoćemo onda isti primjer za muslimane? Koliko samo muslimana ima više nego Poljaka? 

3) Ako se ne varam, na čelu je prozapadna vlada. Što to onda govori o Ukrajini? Zato je Antifin logo u Beču vrlo miroljubiv i potiče na bratstvo i jedinstvo. Za sve što imaš na desnom sektoru, postoji isto to, ali na lijevoj strani. 

Why so serious?
11 godina
neaktivan

Ne mogu da ne podjelim dva videa s vama.

Kritizirajte, ako je potrebno, ili hvalite ako je potrebno.

Ne znam koji od ta dva mi je bolji, ali ako baš moram, ona cura lijepo pjeva....

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 22:45 (dai53nja).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cesc kaže...
g12356 kaže...
Cesc kaže...
Visak kaže...

Fašistička desnica? Onda uz Le Penove vjerojatno misliš da je i Pegida isto tako fašistička, a o onom prosvjedu od 140 tisuća Poljaka protiv imigranata mogu tek zamisliti kakvo je tvoje mišljenje 

1) Za sada sam za Pegidu čuo samo da je profašistička.
 2) 1939-e je u Njemačkoj bilo puno više fašista od tih 140000 čak i da jesu ili nisu oni svi fašisti.
 3) U današnjoj Ukrajinskoj vlasti ima ljudi koji su unuci Njemačkih kolaboratora iz WWII. (Njih nisi spomenuo ali ja  jesam) Da ne velim da neko od znakovlja Desnog sektora je vrlo slično znakovlju nekih SS jedinica.

1) Normalno da si to čuo kad je to danas kad samo tu temu i vrte mainstream mediji. U nacističkoj Njemačkoj je slična uvreda bila nazvati nekoga komunistom, a u SAD-u 50-tih godina prošlog stoljeća si imao lov na komuniste. Najčešće su to bili obični ljudi koji veze nisu imali sa komunističkim strankama i ideologija, bilo je slučajeva gdje su ljudi bivali zatvarani i osuđivani na osnovu toga što su rekli u društvu da socijalizam i nije tako loš. Što je najbolja stvar, ti progoni su bili pokretani bez ikakvih dokaza, kao da npr. ti meni kažeš da sam komunist i onda moram dokazivati da nisam, umjesto da koristimo pretpostavku nevinosti i da se prvo mora dokazati moja sklonost komunizmu, ja moram dokazivati da nisam komunist. Ujedno, kad je netko bio prozvan komunistom, to je praktički značilo da ga se odbacuje iz društva, bez obzira na istinitost te činjenice. Danas je ista stvar sa "konzervativnim" stavovima (po meni je i ovo glup naziv jer se podrazumijeva da koče tzv. napredak),  samo zato jer nisam ovca koja sve prihvaća kako mu se servira, dobiješ etiketu da si profašistički nastrojen. Pegida daje drugi pogled na situaciju, evo neki od linkova koje objavljuju: Arapska mafija u BerlinuMilijunske prevare prilikom uzimanja doplatka za muslimansku djecu u Austriji i moji favoriti Ljevičarski ekstremisti (čitaj) Antifa provalil u gradsku vijećnicu u Leipzigu = Kako "umjereni" portali izvješćuju o ljevičarskim radikalima, nije isti događaj na zadnja 2 linka, ali poanta je ista.  Evo ti jedan ljevičarski primjer, Šveđanka (volonterka) je kad se ova migrantska kriza rasplamsala radila u nekom kampu za migrante u Švedskoj, gdje ju je migrant silovao, ona ga u početku nije prijavila, budući da joj je bilo žao da ga deportiraju. Vjerojatno je to taj progresivan način razmišljanja kakav "liberalni" ljudi potiču 

2) Hoćemo onda isti primjer za muslimane? Koliko samo muslimana ima više nego Poljaka? 

3) Ako se ne varam, na čelu je prozapadna vlada. Što to onda govori o Ukrajini? Zato je Antifin logo u Beču vrlo miroljubiv i potiče na bratstvo i jedinstvo. Za sve što imaš na desnom sektoru, postoji isto to, ali na lijevoj strani. 

1) Činjenica je da ekstremna desnica trenutno jaše na valu popularnosti. Što se tiče dva članka o ljevici, ne vidim uopće razliku među ta dva članka. Također više imam dojam o 'konzervativcima' kao da su ovce koje gutaju sve što im se servira, a omiljena hrana im je koncept religije i boga/bogova.
Ljevica(ona prava) je upravo odbijanje starih tisućljetnih laži koje neki drugi pokušavaju nametnuti kao "prirodne"(iako zapravo znanost pokazuje da nisu prirodne nego je puno kompliciranije).

Što se tiče pak te Šveđanke, ona je za mene heroj-mučenik ljudskosti. Ako nakon toga svega zadržiš takvu lojalnost prema ljudskosti, ona je za mene heroj-mučenik, ne budala. Bori se protiv mržnje sa ljubavlju, ljudskošću i oproštenjem. Budala je onaj tko ide sa vatrom na vatru. Također je pak bezveze "neopipljive" entitete poput nacije, nacionalnosti i sličnih stvari stavljati na veću važnost od drugih ljudi, koje god oni boje kože, nacionalnosti ili čega već bili.

2) Mogu li dobiti izvor za te podatke?

3) Bolje je pitanje što je to trulo na zapadu ako je on tu istu vladu silom postavljao pa i sa false flag operacijama. Koliko bez srca čovjek mora biti da uopće pomišljaš da gamad poput desnog sektora želiš koristit kao pomoć za ostvarenje svojih planova?

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
11 godina
neaktivan

Visak, može neki razlog za TD osim tvoje procjene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dai53nja kaže...

Visak, može neki razlog za TD osim tvoje procjene?

Ovo je forum za raspravu o nekoj temi, a ne fejsbuk zid gdje se lijepe slikice i filmići. Ako imaš što za reći onda to napiši i po mogućnosti argumentiraj, a nemoj lijepiti filmove bez ikakvog objašnjenja i onda tražiti da ih mi komentiramo.

11 godina
neaktivan

Oba dva videa su povezana s raspravom. Jedan je žalosno smješna pjesma, između ostalog, vezana za temu, drugi je uputstva u način rada. Nisam to napisao kao post za facebook, več da ljudi vide do kud smo došli. A ako ti se pobija sadržaj, samo naprijed, štoviše, čut komentare sam i tražio, ali nemoj pobijat post bez da možeš argumentirano posrat se po sadržaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ruzcheHR kaže...

Pa činjenica je da se Tor koristi većinom za ilegalne radnje kao što su pedofilija; prodaja droge, oružja, ukradenih kartica itd. Zašto bi se krio ako nemaš što kriti, ili te možda strah da neki Agent Smith čita tvoje intimne poruke ili kako zoveš nekog na kavu. Vjerujte niste dovoljno zanimljivi.

Zato jer mi se krije!

A zasto mi se krije!?

Sto te boli ona stvar????

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Cesc kaže...
g12356 kaže...
Cesc kaže...
Visak kaže...

1) Činjenica je da ekstremna desnica trenutno jaše na valu popularnosti. Što se tiče dva članka o ljevici, ne vidim uopće razliku među ta dva članka. Također više imam dojam o 'konzervativcima' kao da su ovce koje gutaju sve što im se servira, a omiljena hrana im je koncept religije i boga/bogova.
Ljevica(ona prava) je upravo odbijanje starih tisućljetnih laži koje neki drugi pokušavaju nametnuti kao "prirodne"(iako zapravo znanost pokazuje da nisu prirodne nego je puno kompliciranije).

Što se tiče pak te Šveđanke, ona je za mene heroj-mučenik ljudskosti. Ako nakon toga svega zadržiš takvu lojalnost prema ljudskosti, ona je za mene heroj-mučenik, ne budala. Bori se protiv mržnje sa ljubavlju, ljudskošću i oproštenjem. Budala je onaj tko ide sa vatrom na vatru. Također je pak bezveze "neopipljive" entitete poput nacije, nacionalnosti i sličnih stvari stavljati na veću važnost od drugih ljudi, koje god oni boje kože, nacionalnosti ili čega već bili.

2) Mogu li dobiti izvor za te podatke?

3) Bolje je pitanje što je to trulo na zapadu ako je on tu istu vladu silom postavljao pa i sa false flag operacijama. Koliko bez srca čovjek mora biti da uopće pomišljaš da gamad poput desnog sektora želiš koristit kao pomoć za ostvarenje svojih planova?

1) Pa da, zato su Glavaš i ekipa pobijedili na izborima.  Grčka, Njemačka, sve su to zemlje sa ekstremnom desnicom na čelu. Naravno da ne vidiš, budući da imam dojam da samo vidiš desni dio političke scene, a na lijevom se isto to događa, samo to izgleda nije u điru ovih danu, za sve su ionako krivi desničari. A što kad ljevica nameće ta ista pravila? Jel se onda bori protiv same sebe?
Tunnel vision, rekao bih .  Hahaha, ja ne vjerujem što ti pišeš. Što se Šveđanke tiče, predavao mi je profesor koji je jednom rekao da su dobar i budala dva brata. Imaš tako slučaj u Finskoj gdje je 14- godišnja djevojčica silovana od strane muslimanskog (17-godišnjeg) azilanta, dok je drugu djevojku, od 17 godina silovao pa zapalio 19-godišnji (sigurno možeš pogoditi koje je vjere, možda čak i nacionalnosti) azilant jer je htjela prekinuti sa dečkom. Fantastični prikazi lojalnosti prema ljudskosti, a i mogle bi se polako i naviknuti, ionako po šerijatskom zakonu se zna gdje je ženama mjesto. Ovaj tjedan je ta finska reportaža bila vijest dana na daily mailu, a prilično je kasno da sad tražim link za to. Imaš pravo, nema smisla progoniti one teroriste koji su organizirali napad u Parizu, pa valjda su ti ljudi "koje god oni boje kože, nacionalnosti ili čega već bili" vrijedniji od "neopipljivog" entiteta, npr. života onih stotinjak poginulih.  
2) Hej, nisam ja taj koji je počeo sa podacima  Sliku je objavio espn-ov komentator Curt Schilling prije par mjeseci, a podaci su, po wikipediji, Chrisa McNaba (2011). Hitler's Master Plan. Nego, da ti pomognem sa brojkama. Muslimana ima oko 1,6 milijarda, neka je od toga 5 % radikalno nastrojeno, to je 80 milijuna ljudi. Poljska ima oko 38 milijuna stanovnika, Njemačka oko 80 milijuna. Dakle, radikalnih muslimana u mom primjeru bi bio 2x veći od cijele Poljske, a jednak broju stanovnika Njemačke. Zamisli koliko toga oni mogu napraviti. 

3) Korporatizam, sve je to dobro za posao. SAD napadne Irak, razruši pola države, onda dođu tvrtke za obnovu i zarađuju na osnovu obnove Iraka. Ista stvar sa Gadafijem, 40 godina je bio "dobar", da bi odjednom, baš u trenutku kad je odlučio ponuditi naftni biznis Kini, tek onda je postao tiranin kojeg moraju maknuti sa vlasti. Trenutno stanje u državi je takvo da je bezvlašće, razne male vojske se bore, sve one trebaju oružje i sve ostalo što je potrebno u ratno vrijeme. Sirija je bila zemlja sa najvećim pragom tolerancije za manjine, to nikako nije dobro za posao i dobit, a sad je vrlo profitabilno mjesto za prodaju oružja. Kako se financira IS? Prodajom nafte ispod cijene. Isto tako je i u Ukrajini nešto što stvara ili tek treba stvoriti profit određenim kompanijama, na kraju krajeva, sve se vrti oko novca. Sam Staljin je rekao da je smrt jednog čovjeka tragedija, ali smrt milijuna je statistika. 

Why so serious?
15 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
dai53nja kaže...

Oba dva videa su povezana s raspravom. Jedan je žalosno smješna pjesma, između ostalog, vezana za temu, drugi je uputstva u način rada. Nisam to napisao kao post za facebook, več da ljudi vide do kud smo došli. A ako ti se pobija sadržaj, samo naprijed, štoviše, čut komentare sam i tražio, ali nemoj pobijat post bez da možeš argumentirano posrat se po sadržaju.

Nekorektno je na forumu stavljati filmove bez vlastitog komentara. Napiši za svaki film o čemu se radi i što ti misliš o tome, pa ću ja odlučiti je li mi tema zanimljiva i hoću li ga gledati ili ne. Ako se tebi ne da pisati zašto bih ja gubio vrijeme na gledanje? Ovako izgleda kao da nam daješ domaću zadaću.

Ljudi stave po par filmova od sat vremena bez ikakvog komentara. Tu bi se i moderatori mogli malo aktivirati.

15 godina
neaktivan
Cesc kaže...

Što se Šveđanke tiče, predavao mi je profesor koji je jednom rekao da su dobar i budala dva brata.

Svaka ti čast na "moralnoj i civilizacijskoj vertikali" koju ističeš(sarcasm intended). Šta ćeš reći da je još zakon jačeg super stvar i da bi se svi po tome trebali ponašati? Si čuo možda za "Ponašaj se prema drugima onako kako bi htio da se ljudi prema tebi ponašaju!"?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2015 13:08 (g12356).
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Cesc kaže...

Što se Šveđanke tiče, predavao mi je profesor koji je jednom rekao da su dobar i budala dva brata.

Svaka ti čast na "moralnoj i civilizacijskoj vertikali" koju ističeš(sarcasm intended). Šta ćeš reći da je još zakon jačeg super stvar i da bi se svi po tome trebali ponašati? Si čuo možda za "Ponašaj se prema drugima onako kako bi htio da se ljudi prema tebi ponašaju!"?

Jbg, rekao sam istinu, a to što ona tebi ne odgovara, to je druga stvar. Pa svi se tako ponašaju, kao što imaš poredak u prirodi, isto tako imaš poredak u društvu. Zašto se američke vojnike/generale ne može procesuirati na haškom sudu, a hrvatske/srpske/bošnjačke može? Zato jer je SAD najjača svjetska sila, a zemlje sa Balkana su niže u društvenom poretku. Okreni se malo oko sebe, pa ćeš vidjeti sličan obrazac ponašanja u društvu. Koliko je to dobro ili nije, očito da je dobro kad je većina društava uređena na taj način. Jesi ti čuo možda za prvo pravilo kapitalizma: "Čovjek je čovjeku vuk"? Daj mi još samo reci da si "građanin svijeta"  

Why so serious?
10 godina
protjeran
Cesc kaže...

...jer je SAD najjača svjetska sila...

U rambo filmovima.Kad nalete na jaceg ili istog onda podviju rep.

15 godina
neaktivan
Cesc kaže...
g12356 kaže...
Cesc kaže...

Jbg, rekao sam istinu, a to što ona tebi ne odgovara, to je druga stvar. Pa svi se tako ponašaju, kao što imaš poredak u prirodi, isto tako imaš poredak u društvu. Zašto se američke vojnike/generale ne može procesuirati na haškom sudu, a hrvatske/srpske/bošnjačke može? Zato jer je SAD najjača svjetska sila, a zemlje sa Balkana su niže u društvenom poretku. Okreni se malo oko sebe, pa ćeš vidjeti sličan obrazac ponašanja u društvu. Koliko je to dobro ili nije, očito da je dobro kad je većina društava uređena na taj način. Jesi ti čuo možda za prvo pravilo kapitalizma: "Čovjek je čovjeku vuk"? Daj mi još samo reci da si "građanin svijeta"  

Svi je relativan pojam, ne ponašaju se svi tako, daleko od toga. Po tvojim stavovima mislim da ili si kre**n ili me flameaš.

I da, jesam građanin svijeta po svojim stavovima, jer na kraju krajeva nacija nije ništa drugo nego arbitrarna tvorevina kreirana od ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 14:00 (g12356).
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Cesc kaže...
g12356 kaže...
Cesc kaže...

Svi je relativan pojam, ne ponašaju se svi tako, daleko od toga. Po tvojim stavovima mislim da ili si kre**n ili me flameaš.

I da, jesam građanin svijeta po svojim stavovima.

Zadnjom rečenicom si sve rekao. Možda porazgovaramo za koju godinu kad budeš imao realnije stavove 

@Firef0X, sva sreća da ne ratuju sa takvima često  

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 0:54 (Cesc).
14 godina
Cesc kaže...
g12356 kaže...

I da, jesam građanin svijeta po svojim stavovima.

Zadnjom rečenicom si sve rekao. Možda porazgovaramo za koju godinu kad budeš imao realnije stavove 

@Firef0X, sva sreća da ne ratuju sa takvima često  

Oboje ste u pravu. Neki ljudi se ponašaju po jednom obrascu, drugi po drugom. Istina je da će jedni imati u prosijeku manje novca od onih drugih (koji smatraju da su dobar i budala dva brata), ali sjetite se i one s kim si takav si. Nisam siguran da želiš biti s takvim istomišljenicima kad trebaš trepnuti, a kamo li kad ti malo zaškripi u životu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 9:21 (axos).
15 godina
neaktivan

Ideologiji po definiciji te riječi nije smisao da bude realna. Nego ona je skup ciljeva i želja za budućnost šireg društva.

Moja zadnja, neda mi se više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 11:19 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice