Francuska želi zabraniti Tor i javni Wi-Fi

poruka: 80
|
čitano: 9.655
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Francuska želi zabraniti Tor i javni Wi-Fi".
13 godina
neaktivan
Re: Francuska želi zabraniti Tor i javni Wi-Fi
kerum kaže...

Bolje bi im bilo da zabrane izopacenost nazvanu "multikulturalnost" te pokrenu deportacije i trajne izgone luđaka iz cijele EU,a ne da ukidaju građanske slobode. Mogu si onda lijepo maknuti i plavu boju sa zastave.

Slažem se! Koliko samo divljih Hrvata živi u Francuskoj... 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
16 godina
ruzcheHR kaže...

Pa činjenica je da se Tor koristi većinom za ilegalne radnje kao što su pedofilija; prodaja droge, oružja, ukradenih kartica itd. Zašto bi se krio ako nemaš što kriti, ili te možda strah da neki Agent Smith čita tvoje intimne poruke ili kako zoveš nekog na kavu. Vjerujte niste dovoljno zanimljivi.

Ali zaboravio si u listu  dodati borce za ljudska prava, aktiviste, novinare, zvizdače, odvjetnike koji se bore za običan narod...

Lista je poveća.

Ali ako čika sa finim satom i odjelom sa TV-a koji ima 4-8 godina expiration date kaže da je to alat koji se koristi isključivo u kriminalne svhre... Odmah to pogasit.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina
Magnolia_fan kaže...
.....

Odlican film!

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
13 godina

Napisao sam većinom za ilegalne radnje. Za običan narod se ne bori niko, svi se oni bore za sebe, oni koji to rade ilegalno traže način da ostanu anonimni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 17:50 (ruzcheHR).
13 godina
neaktivan
ruzcheHR kaže...

Napisao sam većinom za ilegalne radnje. Za običan narod se ne bori niko, svi se oni bore za sebe, oni koji to rade ilegalno traže način da ostanu anonimni.

Da nisi možda gledao zadnju epizodu Sainfelda? 

Stavljen pred sud "morala", svaki čovjek bi završio u zatvoru. 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
16 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Kada žrtvuješ svoju slobodu za sigurnost znaj da su teroristi pobijedili jer se ti njima prilagođavaš i daješ im pažnju.
Osim toga život u fašizmu nije ni vrijedan življenja.

Lijepo je Benjamin Franklin rekao da onaj tko daje svoju slobodu za makar malu trunčicu sigurnosti, taj ne zaslužuje nijedno.

Upravo ovo. Kako Izrael rješava taj problem (ostavljajući po strani ulogu, položaj i politiku Izraela na bliskom istoku, te eventualnu motivaciju terorista)? Cca sat do dva nakon napada obavljen je očevid i mjesto napada je već očišćeno od bilo kakvih tragova. U medijima se može naći informacija o napadu, ali bez bombastičnih napada, bez senzacionalizma, bez panike. Dogodilo se, završilo je, idemo dalje. Možda djeluje neprirodno, ali njima je to jedini način na koji je uopće moguće nositi se s napadima u takvom okruženju. Da nastupaju "europski", već bi ih pregazilo.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
ruzcheHR kaže...

Većinom nije neka konkretna brojka zasnovana na ičemu osim na vlastitom mišljenju, koje je oblikovano generalnim i čestim slučajevima vrlo površnim ali clickbait zanimljivim informacijama na netu.

S obzirom da velika *većina* ljudi nije dublje upoznata sa TOR projektom kao ni sa ljudima i non profit organizacijama iza njih, uspješno je stigmatizirana u očima javnosti kao onaj ilegalni alat zla koji sluzi isključivo kao bazen za pedofile, kriminalce i preprodavače droge.

Ukratko svedeno u jednu rečenicu= Silkroad

A tko i za što se sve koristi TOR u pozitivne svhre i od kakvih ljudi i organizacija o tome se manje priča, jer ne paše gospodarima svemira bilo što oko čega nemaju apsolutnu 100% kontrolu ili nadzor-uviđaj nad istim.

Nije TOR i enkripcija-privatnost općenito tako crno bijela priča kako bi Hollande i takvi poput njega htjeli to servirati i usput izvršiti svoj teror nad jedinom sferom di nemaju potpunu kontrolu a to je internet.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
neaktivan
Visak kaže...
Opasnost od terorizma realno nije jako velika. Puno više ljudi strada u prometu ili od krivo propisanih ljekova, pa ne zabranjujemo aute, avione, vlakove ili lijekove.
Smisao terorizma nije ubiti što više ljudi, nego izazvati strah (eng. terror). Dakle upravo ovakvim reakcijama teroristi postižu svoj cilj i motivirani su da nastave dalje.
Ako pristanemo živjeti u strahu i odreći se važnih stvari (za one koji građanska prava smatraju važnima) bit ćemo poraženi čak i ako se nikad više nikakav napad ne dogodi.

U Francuskoj je naglo ojačala fašistička desnica, je li njihova vlast manje zlo od terorista? Je li katolički klerofašizam bolji od islamskog?

Ne ubijaju auti (topla, hladna oružja) nego ljudi koji ih voze (koriste). 

Fašistička desnica? Onda uz Le Penove vjerojatno misliš da je i Pegida isto tako fašistička, a o onom prosvjedu od 140 tisuća Poljaka protiv imigranata mogu tek zamisliti kakvo je tvoje mišljenje 

Why so serious?
11 godina

Iscenirati lažni napad na vlastite stanovnike, optužiti skupinu ljudi, naoružavati vojsku i ukidati slobodu ljudima su koraci koji polako vode prema totalitarizmu i diktaturi.

U povijesti ljudi, kao i u brojnim filmovima ima 100 primjera koji to pokazuju. Za one koji (vanjsku) politiku prate preko mainstream medija i kojima je to jedina istina će ovo biti logično no stvarnost je drukčija.

Mnogo stvari ne znamo što bi trebali znati, te se tu međusobno svađamo dok nam se ljudi koji su ovo smislili smiju i to s razlogom jer velika većina ljudi ne koristi mozak, ako ga i koristi, on služi za zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba u stilu Vuce: popit, pojest, poprčit.

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Haha, kažeš "U prilog tome navode činjenicu da se putem kriptiranih veza najčešće dogovaraju ilegalne i kriminalne aktivnosti, koje tajne službe onda ne mogu nadzirati.", u americi onaj par sve dogovarao preko facebooka, da FACEBOOKA i opet nisu niš učinili,kod nas onaj lik što je prodavao oružje libijcima razgovarao preko SMS poruka!!!!

A i taj kineski "Velika Vatrozida" je neki zayeban lik...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 21:25 (zerocool12).

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

marsovac zemaljski   Kako to misliš "isceniran napad" ?    Tamo je se stvarno dogodio napad i pobijeno je 130 ljudi , a ti pričaš da je to sve "iscenirano". Ako je iscenirano , onda gdje je tih 130 ljudi? Gdje su nestali i zašto ih nema?    Ti možeš negirati terorizam koliko hoćeš , ali terorizam i ISIL su stvarnost i oni su prijetnja svakom čovjeku na svijetu. Ti manijaci se nalaze nedaleko od mene , pošto ja živim u BiH. I ti bi ih se plašio da si u njihovoj blizini.    Ali , čini mi se da si ti samo još jedan od onih koji slijepo vjeruju onim ludim teoretičarima zavjera kao što su David Icke i Alex Jones - ti ljudi u svojim pričama 50% bubaju gluposti i besmislice.    Negirati terorizam je bježanje od istine - terorizam je stvarnost , pa ti pričaj što hoćeš.    To su agresivni islamisti sa ekstremističkim ciljevima koji ubijaju svakoga tko ne živi po njihovom "uvrnutom stilu života". Iza tih napada ne stoje nikakvi iluminati , masoni , rotšildi i slične organizacije. To su nasilnici ispunjeni ekstremnim islamizmom i mržnjom prema svakoj drugoj religiji i nevjeri. Ali , Putin se dobro "brine" za njih u Siriji sa svojim bombarderima.

http://www.dailymotion.com/Excellent-Party
14 godina
protjeran

Koja je prednost Tora u odnosu na bilo koji drugi preglednik? Za normalnog korisnika koji nema želje za sigurnijom komunikacijom i sl.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Koja je prednost Tora u odnosu na bilo koji drugi preglednik? Za normalnog korisnika koji nema želje za sigurnijom komunikacijom i sl.

tor nije samo preglednik, 2. stvar nema prednosti ako te boli fifa za sigurnost.  Ustvari samo će ti zagorčati život (zna biti spor itd. itd.). Jedino bi dobra stvar bila recimo da ne možeš biti žrtva blokiranja nečega na osnovu područja s kojeg dolaziš (iako i to ovisi o exit nodeovima).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 0:54 (zerocool12).
17 godina

Smijeh, imaš x ljude koji u pravilu ne rade probleme, pustiš u zemlju y ljude kojima želiš pomoći i x ljudi im pomažu, no određeni y ljudi rade probleme. Što napraviš? Nadzireš x ljude radi sigurnosti, a y ljude i dalje puštaš dok ne steknu većinu i dok ne uvedu svoj fašizam kojem će se prikloniti 99% y ljudi sa 100% to tvrdim, a toga ima koliko želiš u zemljama od kuda tzv. bježe. Logika. Nema.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 11:50 (zbuzanic).
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

greška, 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 16:29 (Markić7).
11 godina
violencia kaže...

marsovac zemaljski   Kako to misliš "isceniran napad" ?    Tamo je se stvarno dogodio napad i pobijeno je 130 ljudi , a ti pričaš da je to sve "iscenirano". Ako je iscenirano , onda gdje je tih 130 ljudi? Gdje su nestali i zašto ih nema?    Ti možeš negirati terorizam koliko hoćeš , ali terorizam i ISIL su stvarnost i oni su prijetnja svakom čovjeku na svijetu. Ti manijaci se nalaze nedaleko od mene , pošto ja živim u BiH. I ti bi ih se plašio da si u njihovoj blizini.    Ali , čini mi se da si ti samo još jedan od onih koji slijepo vjeruju onim ludim teoretičarima zavjera kao što su David Icke i Alex Jones - ti ljudi u svojim pričama 50% bubaju gluposti i besmislice.    Negirati terorizam je bježanje od istine - terorizam je stvarnost , pa ti pričaj što hoćeš.    To su agresivni islamisti sa ekstremističkim ciljevima koji ubijaju svakoga tko ne živi po njihovom "uvrnutom stilu života". Iza tih napada ne stoje nikakvi iluminati , masoni , rotšildi i slične organizacije. To su nasilnici ispunjeni ekstremnim islamizmom i mržnjom prema svakoj drugoj religiji i nevjeri. Ali , Putin se dobro "brine" za njih u Siriji sa svojim bombarderima.

Čitajući tvoj komentar stekao sam dojam da čitam članak u potpisu HRT-a, Nove ili RTL-a.

Objasnit ću ti na jednostavnom primjeru pa ćeš možda shvatiti. Na primjer, da se mi poznajemo i ako ti kažeš da sam ja najgora osoba na svijetu i to napišeš na internetu svi će povjerovati da sam ja najgori na svijetu. Ako dođe druga osoba koja me na primjer također poznaje i kaže on je dobra osoba uz svoje vrline i mane, čitatelji koje zanimaju moje osobe će steći drukčiji dojam o meni te će imati 2 istine iz koje će korištenjem logike i vlastitog mozga moći stvoriti sliku o meni da li sam loša ili dobra osoba.

Da se vratimo na politiku, slijepo vrjeruješ političarima i uzimaš njihovu "istinu" kao jedinu i ne preispituješ je. Mediji žele da ne misliš svojom glavom pa ti prenose informacije i ponavljaju je toliko puta da misliš da je istina. Edward Snowden je pokazao da se političarima ne treba vjerovati i da oni taje od nas mnoge informacije. Takozvani 9/11 u SAD-u je također iscenirat gledajući zakone fizike pri rušenju zgrade okomito kao i famoznom izgaranju goriva gdje izgori avion ali ne i putovnica talibana.

Zar ti na primjer misliš da je GMO zdrav jer ga oni prave da bi ti imao više vitamina ili da bi određeno voće izgledalo veće i kako bi ga ti kupio te da bi oni imali zaradu. Ako ne radiš u farmaceutskoj industriji vjerojatno moraš slijepo vjerovati doktorima i farmaceutima da će ti određeni lijek pomoći, a kako znaš da određeni lijek pomaže a da netko ne zarađuje na umjetno stvorenim bolestina kao svinjska gripa, ptičja gripa, i gle začudo toliko razvikana ebola koja je sada nestala iz medija.

Da li si pratio povijesna događanja iz libije, egipta, sirije, iraka i afganistana kroz 20 stoljeće?

Vjerojatno ne znaš da su amerikanci davali afganistancima oružje u borbi protiv sovjetskog saveza.

I za kraj iako bi ti svaku riječ mogao komentirat, ti famozni amerikanci koji brane čovječanstvo od "zlih ljudi" misliš da idu "pomagati državama" besplatno?

Da li bi ti išao ratovati na antarktiku i razdvajao jedno pleme pingvina od drugih samo zato što ti ih je žao. Naravno da ne bi ako ne bi imao koristi. Tako i ovo sve što sam napisao.

Živiš u zabludi, TV razmišlja umjesto tebe i registrirao si se na forum samo da meni komentiraš te da bi se ispostavilo da i dalje nisi u pravu.

Uživaj i pročitaj koju knjigu o politici o tematici gdje ćeš pročitati verziju obje strane pa mi se javi da diskutiramo.

13 godina

Tor i onako ne služi za ništa nego za ilegalne aktivnosti i ostale neke aktivnosti koje se mogu raditi i na obicnom webu, i ne vidim što je problem kod nadziranja? Ako ne radite nista ilegalno nemate se cega bojati. Nije vam oduzeta sloboda, samo su povecane mjere za otkrivanje ilegalnih aktivnosti.

0 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
warix kaže...

Tor i onako ne služi za ništa nego za ilegalne aktivnosti i ostale neke aktivnosti koje se mogu raditi i na obicnom webu, i ne vidim što je problem kod nadziranja? Ako ne radite nista ilegalno nemate se cega bojati. Nije vam oduzeta sloboda, samo su povecane mjere za otkrivanje ilegalnih aktivnosti.

A da ti policija upade i napravi pretres jer si kupio nož!?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
MrBlc kaže...
warix kaže...

A da ti policija upade i napravi pretres jer si kupio nož!?

Da je to ilegalno zabranili bi kupovinu nozeva, znaci ne bi se nikakav pretres desio da radis legalne stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 19:54 (warix).
9 godina
neaktivan

marsovac zemaljski   Kao prvo , kako možeš tako naivno zaključivati da sam se ja registrirao na ovaj forum da bi se baš samo s tobom raspravljao? Ovo je samo jedan od mojih računa na forumu. Ja sam sa drugim računima već godinama registriran na ovom forumu i sudjelujem u mnogim temama. Ja sam se registrirao najviše iz razloga da djelim iskustva o youtube zaradi , ali nisam mogao podnijeti tvoj komentar gdje tvrdiš da je terorizam isceniran , pa sam ti morao odgovoriti , ali sa novim računom , da mi tvoji potencijalno negativni komentari ne bi uništili dobru reputaciju na starim računima za On-Line zaradu. Bez uvrede , ali to je istina , jer ne mogu zbog prepucavanja s tobom dovesti u opasnost moje poslovne profile na ovom forumu koji jako koriste meni i mojim suradnicima za On-Line zaradu.

Što se tiče terorizma , on je stvaran i članovi ISIL-a žive ovdje kod nas u BiH , kao i u mnogim drugim zemljama i pripremaju se za iduće napade. Pitam se što ćeš slijedeće reći - da je i Domovinski rat također isceniran? Da su Vukovar i Srebrenica bajke za malu djecu i da tamo nije pobijeno preko 10 tisuća ljudi? To je sve stvarnost i terorizam je stvarnost i treba to shvatiti i prihvatiti. Što bi sa onim Tomislavom Salopekom? Zašto se on ne vraća kući svojoj uplakanoj ženi i djeci koja ga čekaju već 4 mjeseca? Pa ne može se vratiti jer ga je ubio ISIL , eto zašto! Što se tiče Europe , gadno je pogriješila što je prihvatila izbjeglice jer među njima je velik broj ISIL-ovaca koji su jedva čekali da dođu u Europu gdje će sijati terorizam. Jedan od bombaša u Parizu je čak prošao kroz Opatovac u Hrvatskoj. Teroristi ulaze zato što ih naivna Europa pušta , a oni su maskirani u izbjeglice bez putnih isprava , i kad dođe pravi čas , počet će bacati bombe po Europi. Tek tada će Europa shvatiti koliko je pogriješila , ali tada će biti prekasno jer će biti toliko mnogo terorista da ih nitko više neće moći zaustaviti.

Također , ja uopće ne negiram štetnost GMO hrane , otrovnost Chemitrails aviona i subliminalne poruke u TV reklamama kako ti misliš , ali trebaš shvatiti da te tajne vlade , Masoni , Monsanto i Rotšildi ne mogu upravljati baš svime oko nas. Mogu velikim dijelom , ali ne mogu svime.

Terorizam je stvarnost i to se ne smije negirati. Samo se ne smije previše zaluđivati teorijama zavjera Davida Ickea i Alexa Jonesa koje tvrde da je cijeli svijet "isceniran" od strane tih iluminata i rotšilda , da nas vlade prisluškuju preko štednih žarulja , da je financijska kriza izazvana namjerno od masona i rotšilda , jer to su čiste bedastoće i izmišljotine.

Za trovanje GMO hranom , 11.rujan , Chemitraelse i subliminalne poruke se 100% slažem s tobom i vjerujem da su za to krive te svjetske vlade i masoni koji to rade za osobnu korist i bogaćenje , ali smatram da je sve ostalo čista glupost.

Najveća ludost i izmišljotina koju sam nedavno pronašao na YouTubu je jedan video teorije zavjere koji se zove "Šta znači pepsi?" Tu se tvrdi da PEPSI proizvodi i prodaje neka izraelska teroristička skupina kako bi prodajom PEPSI-ja zaradila novac s kojim će financirati svoje teroristićke napade po Palestini. Koja glupost! Još veća glupost je što u tom videu spominju da su popularne svjetske pjevačice poput Rihanne , Shakire i Beyonce zapravo "SOTONKE" koje podržavaju PEPSI i njegove zle planove. To je još luđa teorija zavjere ili bolje rečeno - "čista laž" koju je netko izmislio.    To su sve gluposti u koji će svaki naivac povjerovati - prvi bi povjerovao David Icke i Alex Jones.

Također je glupost gdje Alex Jones govori da Angelina Jolie nije nikakva humanitarka iz UN-a , već ratna profiterka i zločinka. Eto , to je razlog zašto treba bježati od tih teoretičara zavjera koji smatraju da je cijeli svijet isceniran , i da sa svijetom upravljaju izvanzermaljci i gušteri , a ne ljudi.

Teoretičari zavjera su nas previše našpricali svojim lažima , a mnogi su im povjerovali , nažalost.    Nisu sve teorije zavjere izmišljena priča , ali 50% tih priča sigurno jesu izmišljene bajke.

I za kraj moram reći ovo:

1.Za terorističke napade u Parizu je kriva Francuska i Europa - zato što su pustili teroriste da dođu pod maskom "izbjeglica" i znali su dobro što se može dogoditi. Samo je pitanje vremena kad će teroristi opet raspaliti novi bombaški napad u nekom drugom europskom gradu.

2. Za gospodarsku krizu nisu krivi Rotšildi , vlada u sjeni i Masoni - mi smo krivi zato jer smo postali lijeni i ne želimo raditi , već se nadamo nekoj brzoj "new age" zaradi na raznim igrama na sreću , pokeru i kladionici. Eto zašto su Hrvatska i BiH u krizi , a da ne spominjem hrpu drugih zemalja. Dok se ljudi ne opamete i ne počnu raditi i dok ne odustanu od tih glupih igara na sreću i o iluziji o "brzoj zaradi" , neće biti napretka i bit će stalno siromaštvo i gospodarska kriza.

Ti možeš govoriti da je terorizam "isceniran" , ali kad jednom u Zagrebu i ostalim europskim gradovima počnu pucati ISIL-ove bombe kao u Parizu , morat ćeš promijeniti svoje mišljenje. Od svega toga se ne bi moralo strahovati da Hrvatska i sve ostale zemlje nisu pustile te teroriste da uđu prerušeni u "nevine izbjeglice" koje jedva čekaju da krenu u terorističke napade.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 20:08 (violencia).
14 godina
warix kaže...

Da policija kaže da moraš imati u svakoj prostoriji kuće/stana kameru da bi oni mogli paziti da ne sastavljaš bombu ili se baviš nekom drugom kriminalnom aktivnosti da li bi i to bilo ok?

9 godina
neaktivan

axos   S jedne strane je OK , a s druge nije.    Kamere po čitavoj kući bi spriječile terorista da pravi bombe jer ga policija stalno gleda , ali zato on ne bi imao nimalo privatnosti za sve ostale stvari koje nisu kriminalne i to je razlog zašto policija ne može naređivati građanima da stave kamere u kuću. Osim ako građani sami to žele , ali teško je da će se bilo tko 100% odreći svoje kompletne privatnosti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 20:21 (violencia).
13 godina

Kao prvo takvo sto nije moguce jer ne mogu pratiti sve ljude , kao drugo sve ima svoje granice i to nije isto kao ovo s zabranom tora,preko njega se lagano moze doci do ilegalnih stvari (droga, oruzje itd.)  i da njega zabrane promet bi se pregledavao automatski pomocu botova a ne rucno tako da nitko nece gledati tvoje privatne stvari, jer nema sanse da oni mogu pregledati sav promet rucno.

14 godina

Pa ne moraju gledat stalno. Ne radi se bomba u 10 sekundi. Tu i tamo bace oko.

Ista stvar je ovo s torom. Zato nešto i je privatno a ne javno jer ne želimo da se zna.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Mozel se deep webu pristupiti necim drugim umjesto tora.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Već i saznanje da nemaš privatnost bez da si učinio išta negativno utjeće na ljude. Ljudima kao vrsti je privatnost jako bitna.

http://idtrail.org/files/Margulis_Contours.pdf

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Sad će "team Zuckerberg" popiz*** ali u duhu gornjeg članka, FB se čini kao fino upakirani conditioning za prihvaćanje "tko **be privatnost" stava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cesc kaže...
Visak kaže...
Opasnost od terorizma realno nije jako velika. Puno više ljudi strada u prometu ili od krivo propisanih ljekova, pa ne zabranjujemo aute, avione, vlakove ili lijekove.
Smisao terorizma nije ubiti što više ljudi, nego izazvati strah (eng. terror). Dakle upravo ovakvim reakcijama teroristi postižu svoj cilj i motivirani su da nastave dalje.
Ako pristanemo živjeti u strahu i odreći se važnih stvari (za one koji građanska prava smatraju važnima) bit ćemo poraženi čak i ako se nikad više nikakav napad ne dogodi.

U Francuskoj je naglo ojačala fašistička desnica, je li njihova vlast manje zlo od terorista? Je li katolički klerofašizam bolji od islamskog?

Ne ubijaju auti (topla, hladna oružja) nego ljudi koji ih voze (koriste). 

Fašistička desnica? Onda uz Le Penove vjerojatno misliš da je i Pegida isto tako fašistička, a o onom prosvjedu od 140 tisuća Poljaka protiv imigranata mogu tek zamisliti kakvo je tvoje mišljenje 

1) Za sada sam za Pegidu čuo samo da je profašistička.
 2) 1939-e je u Njemačkoj bilo puno više fašista od tih 140000 čak i da jesu ili nisu oni svi fašisti.
 3) U današnjoj Ukrajinskoj vlasti ima ljudi koji su unuci Njemačkih kolaboratora iz WWII. (Njih nisi spomenuo ali ja  jesam) Da ne velim da neko od znakovlja Desnog sektora je vrlo slično znakovlju nekih SS jedinica.

Firef0X kaže...

Mozel se deep webu pristupiti necim drugim umjesto tora.

Zapravo deep web nije jedinstven, nego svaki protokol(tor je jedan od tih protokola) ima svoj dio onoga što mi skupno nazivamo deep web. Tor-ova mreža je tu najrasprostranjenija. Međutim postoje alternative poput I2p i freeneta. Ali nemožeš sa npr. I2p-a pristupiti stranici sa tor-a osim ako na toj stranici postoji podrška i za I2p, kao ni suprotno.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
odjavljen
warix kaže...

Da je to ilegalno zabranili bi kupovinu nozeva, znaci ne bi se nikakav pretres desio da radis legalne stvari.

Ilegalno je nekog ubiti nožem, iako je to relativno lako ako imaš nož. Legalno je koristiti tor za tražiti rješenje protiv hemoroida bez da te poslije po netu prate reklame za kreme (da, obično private window pomogne, ali ponekad te po ip adresi skuže, ako istovremeno s te adrese postoji samo jedna gmail aktivnost). Legalno je objaviti inkriminirajuće dokumente ukoliko si do njih došao legalnim putem i nisu pokriveni nekim posebnim zakonom, ali ćeš to napraviti preko tora ako misliš da bi netko mogao doći do tvoji podataka i osvećivati ti se. Tor je ilegalno koristiti za objavu inkrimirajućih dokumenata dok kojih si došao ilegalno ili su pokriveni nekim zakonom koji to brani, ali je to moralno za napraviti.

Posjeduješ alat koji se može upotrijebiti za ilegalne stvari.

violencia kaže...

marsovac zemaljski   Kao prvo , kako možeš tako naivno zaključivati da sam se ja registrirao na ovaj forum da bi se baš samo s tobom raspravljao? Ovo je samo jedan od mojih računa na forumu. Ja sam sa drugim računima već godinama registriran na ovom forumu i sudjelujem u mnogim temama.

....

Također , ja uopće ne negiram štetnost GMO hrane , otrovnost Chemitrails aviona i subliminalne poruke u TV reklamama kako ti misliš , ali trebaš shvatiti da te tajne vlade , Masoni , Monsanto i Rotšildi ne mogu upravljati baš svime oko nas. Mogu velikim dijelom , ali ne mogu svime.

1.) Multiaccount je zabranjen na forumu, a ti se još javno hvališ, pa kad ti banaju account će ti masoni biti krivi.

2.) Nikakva zavjera tu nije ni potrebna, dovoljno je da određeni dio pojedinaca radi ono što nije moralno, a donosi im profit ili moć. Razlika je što se to događa prešutno, a zavjera bi uključivala planiranja i dogovore. Čemu takve komplikacije kad to sve može daleko jednostavnije, a možda i bolje funkcionirati prešutno. 

3.) Nisam 100% siguran da je marsovac ispravno upotrijebio riječ inscenirano. Mislim da je više ciljao na dogovoreno, prešutno dopušteno i/ili iskorišteno da druge ciljeve.

4.) Što se izbjeglica tiče, pričaš gluposti. U pravilu se radi o ljudima koju su već integrirani u društvo. Velik dio njih je država već nadzirala jer su bili u kampovima za treniranje i greška je što su im dopustili povratak u državu nakon toga. Možda su neki od njih putovali s izbjeglicama, ali takvi su rijetki jer im je jednostavnije sjesti na avion nego danima putovati, dijelove puta pješačiti i slično. Čudi me da čovjek s takvim stajalištima guta ovakvu medijsku kašu.

warix kaže...

Kao prvo takvo sto nije moguce jer ne mogu pratiti sve ljude , kao drugo sve ima svoje granice i to nije isto kao ovo s zabranom tora,preko njega se lagano moze doci do ilegalnih stvari (droga, oruzje itd.)  i da njega zabrane promet bi se pregledavao automatski pomocu botova a ne rucno tako da nitko nece gledati tvoje privatne stvari, jer nema sanse da oni mogu pregledati sav promet rucno.

Jednako tako može i tu sustav automatski spremati sliku svakih 10 sec do pola sata. Ti ne znaš kad će okinuti, pa ti dođe kao da te snima konstantno.

Je li tebi jasno da kriva osoba na krivoj poziciji visokopozicioniranoj osobi može uništiti karijeru leakanjem dijela razgovora iz vremena prije nego je postao javna ličnost bez da je ovaj išta kriv. Dovoljno je da loše zvuči izvađeno iz konteksta. Uz zakone poput patriotic acta po kojima osumljičeni za terrorizam nemaju pravo na odvjetnika, mogu biti pritvoreni unedogled bez optužnice i zabranjen im je ikakav kontakt, ako nekom smetaš, možeš nestati s lica zemlje zbog dogovaranja strategije u igri putem skype-a! 

11 godina

@violencia

Ti spominješ teorije zavjere, ja ih nisam spomenuo, dovoljan mi je vlastiti mozak koji ne uzima ništa oko sebe kao 100% istinito jer ako te laže član obitelji zašto te ne bi lagali političari, znanstvenici i svi skupa s njima.

Teoretirači zavjera imaju pozitivnu stvar što razmišljaju na sličan način ali pretjeruju u razvijanju teorije pa se dođe do gluposti kao ljudi reptili.

Da se maknem od teoretičara zavjera, i vratim na trenutno aktualne događaje. Ako znamo da je takozvani 9/11 imao repove i puno dokaza koji negiraju istinu preko medija, tako ne vjerujem niti u ovu istinu za francusku.

U jednom i u drugom "napadu" su poginuli nevini ljudi, kao što su poginuli ljudi u Vukovaru u domovinskom ratu radi nekog višeg cilja (kod nas za priznanje agresije na Hrvatsku). Viši cilj je opravdanost napada i naoružavanje vojske i policije i povečavanje prava nadređenih za sigurnost dok se istovremeno smanjuju prava "običnog" stanovništva što i je glavna poanta ovog članka (inače će moderator zatvoriti temu za komentiranje).

Ne može se ISIS promatrati iz stajališta samo da su nastali iz čista mira bez uzimanja u obzir arapskog proljeća i donošenje američke demokracije i sloboda naroda u Libiji, Egiptu, Siriji i prije toga u Iraku i Afganistanu. Također se mora uzeti u obzir Turska, Saudijska Arabija i Katar koji su prijatelji SAD-a i koji imaju također stvari temeljene na diktaturi, čaki u goroj verziji od država spomenutih u američkom proljeću no te se države ne dira zbog kapitala vojnih paktova. Ne treba biti teoretičar zavjera da bi se tako što shvatilo i primjetilo.

Također ne treba biti teoretičar zavjera za one gluposti u Ukrajini kao i sudjelovanje SAD-a u ratovima na Balkanu (Hrvatska, BIH, Kosovo) gdje SAD nije došao pomoći tim državam besplatno i zato što nas jako puno vole.

Ne treba niti odbaciti stavku da niti jedna jedina raketa niti metak nije poletio prema Izraelu, prema državi koju ISIS (po njihovim teorijama) bi trebao toliko mrziti. Izrael i Sirija imaju zajedničku granicu ali igrom slučaja Izrael je ostao netaknut.

Treba uzeti u obzir da u Francuskoj živi najviše muslimana u Europi a da država nije bila u izravnom doticaju sa Islamom (spram BIH, Albanije kao turskim kolonijama), i režiranje nereda kako bi im se mogla smanjiti prava je presumnjivo.

Hitler je optuživao židove za neke stvari koje su im nacionalističke vlasti podmetale, zar nije slično?

Uglavnom, politika nije crno bijela ( kao putin i obama :D ) i nije sve istina što mediji govore, a znamo u Hrvatskoj da svaka stranka ima svoj medij.

Poanta svega je da svaku informaciju koju čuješ, analiziraš njezinu logiku i pouzdanost, staviš tu vijest u kontekst strane za i protiv i stvoriš vlastito mišljenje koje će biti tvoje i koje ćeš moći obrazložiti tvrdnjama i činjenicama.

Pozdrav

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice