Firefox 4 beta 8

poruka: 46
|
čitano: 10.855
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 beta 8".
15 godina
protjeran
RE: Firefox 4 beta 8
Sum_of_all_fears kaže...

Vrtiš Win7 koji neće baš svašta pokrenuti (osim ako mu je UAC isključen). Jedna pogrešna ActiveX kontrola i bye-bye. Koliko ti se toolbara naselilo u IE?

UAC mi je isključen od početka. ne znam šta je to active x kontrola mislim da to nemam (to se instalira jel?) ne kužim samo ono zadnje koliko mi se tool bara naselilo u IE. može slikovni opis ili pojašnjenje?

May justice be done though the heavens fall
16 godina
odjavljen

UAC - jako "pametno".

ActiveX - pluginovi za IE, omogućavaju flash, quicktime, system req. lab, yada, yada... Kontrola bi trebala pitati jel se smije instalirati osim ako ju netko ne pripremi da ne pita. Rupe u IEu to omogućavaju.

Toolbar - one gluposti za traženje i sl. od Winampa, ask.com, deamontools i sl.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran
aha sve 5 skužio sam.

- uac me je živcirao non stop me blokirao što god da sam radio pa reko e nećeš više i smanjio ga na nulu. svaki dan radim scan s MBAM i nađe mi infekcija 0

- active x nemam samo adobe flash da gledam youtube i ostale video uratke širom interneta to volim.

- toolbar je čist to ne dozvoljavam na svom lapu, kad nekaj instaliram ne dopuštam instaliranje aska i ostalih ponuđenih opcija uvijek instaliram samo program. tražilica mi je google only bez google tool bara dakako.

hvala sum na objašnjenjima. uvijek sam te cijenio kao vrhunskog poznavatelja računala, pomogao si mi s instalacijom 7 zahvaljujem. bio si vrlo nesebičan.
16 godina
odjavljen
Firefox 4 beta 8

Aj ok al sad ćemo i potrošnju riješit. U tijeku je instalacija Viste Business ("najčišća" Vista, nemam pri ruci Win7 x32) u VirtualBox. Ide na nju IE7, pa IE8 pa IE9 pa budemo vidjeli koliko tko RAMa cucla. I stavit ću zadnji nightly Minefielda, zadnju betu Firefoxa, Chrome i Operu. Svakog će dočekat čista instalacija za testiranje. Youtube, Bug forum i face će biti otvoreni na istim stranicama kao test poligon.

U debelom smo offtopicu pa ću to preselit u drugu temu samo da riješimo ovaj spor oko potrošnje RAMa.

I naravno, safari -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 21:59 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dobro može nema problema, volio bih da znam te rezultate, baš ti hvala.
15 godina
Firefox 4 beta 8

ajd bas i mene zanima taj tvoj test... javi nam link do teme na kojoj ces objavit rezultate!

edit:
.. i uvrsti sve procese vezane za svaki browser

(da i IE-ovci vise vide kako njihov browser ne trosi samo 50MB.. a bas me i zanima kakvo je operino stanje.. nemoj ni safarija zaboravit{#})

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 21:41 (sisko93).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
soundstream kaže...

Jos si malo i reko lol
Ma taj Firefox 4.0 je žalibože...
Je*beš ti taj Browser koji ti povuce preko 300Mb rama
A koliko su pricali o brzini itd nist se nije pomaklo i dalje je najsporija u konkurenciji cak je i IE brzi ....
Ovi koji misle isprobat savjetujem da ostanu na 3.6 jer je bolja,ako nista drugo barem duplo manje rama trosi

Na 6 GB rama stvarno me šokira što mi pojede 300 MB istog ...

Kaj nisi skužio da nije problem u 300MB potrošene memorije već u tvom kompu koji ima samo 512 MB memorije ukupno ?

I sve to početkom 2011 god.  Toliko memorije na nekom računalu sam imao zadnji put krajem prošlog stoljeća ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 23:19 (movie).
16 godina
neaktivan
Firefox 4 beta 8

OK, neznam da li je itko pročitao naslov teme, ali rasprava je FF 4 b8, a ne zašto vam je IE dobar.

Kad se zbroji broj add-onova kojih koristim, nije ni čudo koliko potegne FF. Jednostavno koliko želiš mogućnosti toliko žrtvuj RAM-a. Goli FF, bez add-ona gotovo je nikakvo opterećenje za RAM.

Ne bih puno o drugima, FF je moj prvi izbor godinama i veselim se gomili novih stvari u novom FF. A i ako je RAM bug, valjda će i to riješiti.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

2 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4 beta 8

390mb sa 6 otvorenih tabova...Možda malo previše,ali zašto to nekome predstavlja problem? Na mojih 5Gb,baš me briga...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4 beta 8

Probao chrome i ie9, ali mi firefox još od 3.5 pruža najbolji workflow i funkcionalnost.

http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Firefox 4 beta 8
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Svaka ti dala majstore.

http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
16 godina
neaktivan
Firefox 4 beta 8

Ovako:

Firefox 4 ima problema sa memorijom kao što sam već napomenuo. (pogledati pod "depends on")

I na tome se radi. No verujem da će potrošnja memorije biti malo povećana kada izađe finalna verzija. (naspram 3.6)

Uostalom brža JavaScripta je i odgovorna za malo veću potrošnju memorije a tako i hardverska akceleracija.

Ima problema i sa intenzivnim korišćenjem HDD-a na čemu se takođe radi.

Tu su i problemi sa sporim pokretanjem Firefoxa zbog hardverske akceleracije i na tome se takođe radi.

Ujedno se radi i na poboljšanju pokretanja Firefoxa.

Što se tiče ružnih fontova za to je odgovoran Microsoft.

Isto tako IE9 ima problema sa fontovima mada su manje izraženiji jer automatski isključuje Direct2D/DirectWrite u compatibility modu.

Mozillini developeri su izjavili da imaju neki workaround ali će prvo sačekati šta će Microsoft uraditi povodom toga.

Iako se većina Flash problema rešilo, tu idalje postoje problemi sa sporošću Flasha tj. njegovim velikim konzumiranjem CPU-a kod nekih stranica.

Postoji 464 bagova koji trenutno blokiraju finalnu verziju, tako da sam siguran da će se mnogi problemi rešiti pre nego što finalna verzija izađe, toliko bagova opravdavaju i 10 beta.

Što se tiče budućnosti Firefoxa, prilično joj svetla.

Rad na separaciji procesa "Electrolysis" (chrome i content) je počeo, tako da će se sporo podizanje, sporost brauzera, zamrzavanje kod pokretanja i veća potrošnja memorije rešiti.

Sva pitanja, probleme a i rasprave u vezi nadolazeće četvorke možete nastaviti u ovoj temi.

http://redfoxyhead.blogspot.com

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Firefox 4 beta 8

Firefox nikako da izađe iz bete{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pristojan kaže...

Firefox nikako da izađe iz bete{#}

Svi bi mi želeli da što pre izađe, ali dosta promena je bilo u četvorci pa je to i razlog.

Recimo hardverska akceleracija je oduzela dosta vremena, zato se nije ni pojavila u Operi 11 je za to treba vremena.

http://baguje.com/author/icecold/
15 godina
neaktivan
escobar_ kaže...

Predlažem povratak na Netscape 1.0. Možda tada budeš zadovoljan potrošnjom RAM memorije?

Sa obzirom na prosjek godina na BUG forumu, vecina njih nije ni cula za Netscape. NHF

karakteran kaže...

ja imam 2 GB RAM-a i nisam lud da kupujem novo računalo kako ti to savjetuješ. imam IE 9 koji troši 70 MB RAM-a a brz je ko munja i najfunkcionalniji browser na tržištu, a o izgledu neću ni govorit tu će mu konkurencija još dugo gledat u leđa. lagan na resursima, brz, lijep i funkcionalan, stabilan iznad svega. jednostavno prava stvar. {#}

Nekada je bolje sutit, a ne lupat ovakve gluposti. Stabilan, brz, najfunkcionalniji.....OMG. {#}

Sum_of_all_fears kaže...

Mali hint - skini process explorer i vidi koje sve .dllove i ostale sitnice učitava iexplore.exe. Mogao bi se naći na čudu koliko ima dependancya i koliko oni skupa cuclaju memorije {#}

EDIT: možeš mu komotno pribrojat i veličinu shell32.dll

Vjeruj mi, nema pojma o cemu mu sada pricas...na zalost. {#}

P.S.

Jesu rijesili problem sa memorijom na Lisici? Nakon cca godinu - dvije vracam se Lisici posto mi jedino ona ne radi nikakve probleme. Chrome mi je na zalost poceo stekat na BUG forumu, Opera mi ne prikazuje kako treba WebUI no Firefox 3.6.13 pokazuje sve kako treba i vracam se Lisici bar dok ne isprave bug sa Sliverlightom i Chromeom.

Kakvi su vasi dojmovi o novoj "cetvorki"?

Dali postoji za 3.6.13 neka live sinkronizacija passworda i bookmarksa koji bi mi se sinkoronizirali negdje na netu? Ima mozda neki koristan add-on za RSS tj. koji je najbolji? Osim neizbjeznoga WOT-a i Adblocka ne koristim nista drugo.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:37 (win32).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice