Firefox 4 – brže od konkurencije?

poruka: 189
|
čitano: 39.234
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 – brže od konkurencije?".
17 godina
neaktivan
RE: Firefox 4 – brže od konkurencije?
movie kaže...

A što mi znače testovi ?  Koristim ono što mi je oku ugodno !  Vizualno mi je chrome odvratan a opera neobična.  Najugodnije se osječam na firefoxu i ne namjeravam ga mijenjati !  Na papiru ima puno ljepših i boljih žena od moje pa je još nisam zamijenio.  Navika i ugoda su nezamijenjive stvari !

Svi likovi koji pljuju po [stavi_ime] browser trebaju vrlo pomno procitati sto je napisao  movie.

Dakle, ne radi se o tome, kao sto netko vec rece, koliko milisekunda kasni odredeni browser zad drugim niti za koliko procenata bolje renderira nesto vec o navici/navikama.

Fight FF vs Ostali stvarno nema smisla, to je isto kao da se svadate koji je audio/video player najbolji....na primjer nekima je WMP najugodniji za rad unatoc tome sto je vise gladan sa RAM ili vise cucla procesor. Primjera ima bezbroj

Fakt je da je Opera sa zadnjom inacicom prevazisla samu sebe sto se tice brzine i stabilnosti...otklonili su mnogo bugova (TinyMCE editor nije radio na ovom forumu a sada radi). Isto tako vidim da se stvari krecu na bolje i kod Firefoxa, Chromea (pluginova ko u prici) Safari isto tako.

Druzim se sa Operom od vremena kad sam je morao krekati i navika je ostala. Kada se nesto nece otvoriti u Operi otvorim ga u IE. U cemu je problem?

I da budem iskren, imam i FF 3.6.6 ali instaliranog u Windows XP Mode-u na W7 i ne koristim ga :P

Neki su glupi i bez Facebooka......... - Šef
16 godina
neaktivan

Sviđaju mi se njihova obećanja no volio bi to vidjeti u praksi..Ništa čekam Rujan da vidim što su nam to dečki i cure iz mozzile spremili..

16 godina
odjavljen

Evo upravo pišem s Opere, nakon dugo vremena. Koristio sam FF pa prešao na Chrome, ali bilo je nekakvih usporavanja par dana te sam ga maknuo, iz navike sam se vratio na FF. I eto sad upravo instalirao Operu i nekako lijepo izgleda, pravo osvježenje nakon FF-a.

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Renesis kaže...

rusio se u samim pocecima nastanka chromea, u novim nikako, znaci 5 ni 6 mi se nisu nikad rusili.

A Chrome je već u verzijama 5, 6...? Pa jel nije tek prošla godina-dvije da to postoji... Iznenađen

17 godina
neaktivan
Mila kura si planina kaže...
Renesis kaže...

rusio se u samim pocecima nastanka chromea, u novim nikako, znaci 5 ni 6 mi se nisu nikad rusili.

A Chrome je već u verzijama 5, 6...? Pa jel nije tek prošla godina-dvije da to postoji... Iznenađen

LOL isto moje misljenje... pa pogledaj samo android sisteme... evo vec v3 a koliko postoji...

Opera postoji zadnjih 15 godina, sto znaci oko 0.7 verzija svake godine... i obozavam je....

Ne bih nikada rabio niti jedan drugi...

In Control
15 godina
neaktivan
@movie ako ti je chrome odvratan onda si slijep. iz mojeg iskustva chrome mi je do sada najpouzdaniji, najbrzi, najsigurniji . postujem operu,odlican browser ali cinjenica je da je chrome bolji.
“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
17 godina
wanderer kaže...
@movie ako ti je chrome odvratan onda si slijep. iz mojeg iskustva chrome mi je do sada najpouzdaniji, najbrzi, najsigurniji . postujem operu,odlican browser ali cinjenica je da je chrome bolji.

Da je slijep, ništa mu ne bi bilo odvratno.

Ja ostajem na FF-u, bez obzira na konkurenciju, pa što budućnost donese...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 12:55 (Elles D.).
17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
wanderer kaže...

to sam i ja mislio. ali evo me na chromeu.

Dočekali...10.11. The MW2
16 godina
odjavljen

Ponosni user Firefoxa od verzije 2.0 (trenutno na Minefield 4.0b2pre). Po mom mišljenju, najbolji browser (nije najbrži ali bez addonova se ne može).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Prison Breaker kaže...

Otkad znam za sebe, uvijek obecavaju kako ce Firefox biti brzi. Svakom novom verzijom, svakim novim izdanjem, jedna od prvih stvari koje obecavaju je brzina. Da je tako uistinu i bilo, onda je Firefox dosad trebao biti 3x brzi od konkurencije.

Ovako sve obecavaju brze, ali uglavnom, gdje su, tu su. Jedino eto sto sad moram priznati da je ova beta 4 verzija ipak nesto brza od 3.6. Ali nisu neke drasticne razlike.

Koristim tj. koristio sam Firefox od kako je dosla na "trziste" i svaka nova verzija je na zalost sve sporija te se nadam da ce to promjenit jer sam se radi njene lose brzine prebacio na Chrome 6.

TiMi79 kaže...
M4X kaže...

čini se da firefox sve više zaostaje

da se ja ipak prebacim na chrome?

Prebaci se ti na Operu. Tko je jednom proba ne ostavlja je...barem kad sam ja u pitanju. Ponosno surfam Operom već ohohoo godina i super zadovoljan.

Svakim novim izdanjem sve bolja.

P.S.

Ne radim u Operi ako je netko pomislio Cool

Nisi u pravu. Imao sam na kompu prije nego sam instalirao nove Windowsw (prije par dana) apsolutno sve "aktualne" browsere i Chrome je bio uvjerljivo najbrzi te je to vidljivo naocigled bez nekih posebnih testova.

Don Kihoty kaže...

Firefox je brz bez addona.

Sa addonima uspori...

Opera je brza, nasprem čega? IE-a?

Chrome je najbrži...

Da, Firefox uspore add-onovi no sa njima uistinu mozes napraviti "cudo" od browsera. Makar vise ne koristim Firefox, kapa dolje za sve dodatke koje je moguce stavit na nju i na njene mogucnosti gdje Opera za njom "kaska" jedno par godina.....sto se tice dodataka.

Inace po mome testiranju sa najnovijim verzijama je islo ovako:

1. Chrome 6 Beta (i najnovija sluzbena verzija 5)

2. Opera

3. Firefox

- sve verzije su bile najnovije i tek skinute sa sluzbenih stranica

- Chrome 6 je vidljivo bio najbrzi...nisu bili potrebni nikakvi testovi

Da mi je Opera bila bolja i brza, naravno da bih koristio nju, a ne Chrome 6 Betu.....posto mi se ionako Chrome nikada nije posebno svidao no on taj browser mozda ne nudi toliko opcija kao ostala dva navedena browsera, ali je vidljivo najbrzi i lijepo sam se naviknio na njega.

deadman kaže...
Don Kihoty kaže...

Da, naspram IE-a... i svih ostalih browsera.

Nisi u pravu....Chrome je brzi. Drugo ako si neki "Opera fan" pa sada tupis po svome.

Inace koristio sam Operu godinama tj. jos od vremena dok se placala ili si morao stavljati na nju crack/patch/serijski broj (ne sjecam se vise) ili si gledao njihove reklame.

Mnogi to koji tu pisu ni neznaju jer u to vrijeme ili nisu ni imali komp ili nisu uopce culi za bilo sta drugo osim IE-a (ne navodim nikoga posebno no oni od 15-16 god. bez uvrede tu Operu nisu ni vidjeli, a kamoli da su radili sa njom)

Weky kaže...

Opera i Chrome su uvjerljivo najbrzi browseri, kakav mrtvi Firefox....

Na zalost istina.....no nadam se da ce verzija 4 to ispraviti.

No po statistikama ljudi uz IE ipak jos uvijek najvise koriste taj "mrtvi" Firefox radi brda njegovih dodataka i mogucnosti.

FlyBoy kaže...
Don Kihoty kaže...

Chrome je najbrži...

Daj se raspitaj prije nego što počneš pisat gluposti.

Opera u verziji 10.60 je brža od Chromea, a i od ostalih browsera

Opet...nisi u pravu.

Don Kihoty kaže...

How Yes No.

Pogledaj testove, Chrome je trenutno nedodirljiv...

Ne trebaju testovi....kazem....isprobao sam ih sve i Chrome je uvjerljivo najbrzi i vidljivo golim okom.....ne trebaju uopce testovi neki posebni.

Ucitavao sam stranice tipa index.hr i sl. gdje ima more sadrzaja i Chrome je bio daleko najbrzi.

FlyBoy kaže...

A to kaže tko? Neki lik s nekog foruma. Pogledaj malo pouzdanije izvore npr. dailytech, ili još bolje skini obadva browsera pa sam izvrši sunspider, JS, v8 i futurermark testove.

Ja jesam, i mogu reći da je Chrome brži samo u V8, a opera ga u ostlaim testovima šiša.

Sad, ja sam testirao s Chrome 5.0.375.86, jer je 6.0 testna verzija verzija još uvijek opasno nestabilna, i čujem da se crasha svakih par minuta, pa onda to i ne uzimam za browser, nego za neki ispljuvak, jer budimo realni što će ti brz browser ako ne možeš klip pogledat na YT a da se ne crasha.

EDIT: pa kakav taj frajer ima kompjuter kada mu je Sunspider total score s operom 10.60 ~630ms, a evo, ja sad opet obavio test i rezultat je

Total: 259.6ms +/- 1.1%

SLIKA 

Krivo cujes. Slubeni tj. najnoviji build Chrome-a 5 radi bez greske kao i Chrome 6 Beta koji mi je do sada imao samo jednu gresku tj. samo jednom nije ispravno pokazao stranicu da bi pri refreshanju bilo sve ok.

Znaci od kako je izasla prva verzija 6-ice niti jedan drugu bug nisam primjetio osim navedenoga, a kamoli da je "opasno nestabilna"......imho glupost.

Inace sve na YT gledam naravno preko Chrome-a 6 beta i nikada se nije "crashala".....

Instaliraj sve i onda sudi, a nemoj pricat napamet i prepisivat neke tzv. testove sa neta.

0veR kaže...

Firefox 4 ce biti brzi od svi ostali browsera i stabilniji kad izade u finalnu verziju!

Iskreno se nadam. Chrome 6 je trenutno najbolji browser (bar meni) no nedostaju mi mozda neke napredne opcije koje ima "lisica".

No fascinantno kako su taj Chrome napravili tako jednostavno i da radi tako dobro.....sucelje minimalizam, nije napadno + meni jako vazno mogu normalno staviti gore WOT.

Uz to bookmarksi su izvedeni bolje nego sto je to slucaj kod Firefox-a ili Opere.

Don Kihoty kaže...

Ti si čuo da se Chrome chrasha, a provjerio nisi?

Uostalom, Chrome je jedini browser koji ja nisam uspio zbrejkati,

makar mi FF glavni, u njemu redovno imam 55+ otvorenih TAB-ova,

u Chromu nekih 40ak.

Uostalom, Chrome 6 je brži... Ne previše, ali 252ms je dovoljno da ti dokažem da je i Alpha verzija Chrome 6 brža od full verzije Opere.

Evo slike Tab-ova (moje redovne radne okoline u FF-u, cca 800Mb do 2000Mb zauzeće memorije, ovisno šta radim),

i Chrome 6 Alpha koja razvaljuje tvoju Operu.

http://img142.imagevenue.com/img.php?image=08373_FFtabovi_122_129lo.jpg
http://img187.imagevenue.com/img.php?image=08392_CHROME252.0MS_122_219lo.jpg

Da, zalosno sto ljudi sude necemu a nisu niti vidjeli...niti isprobali.

Nikada nisam volio Google pa ni Chrome.....no kako se Firefox sve vise usporavao, Opera mi se nije svidala makar sam se pokusavao opet naviknit na nju....isprobao sam Chrome i odusevio me + sve je bolji i sve je brzi!

No ni rijeci o nestabilnosti ili crashanju...bar ne kod mene.

Uz to kada hocu browser, onda hocu jednostavan browser...a ne mail i news klijent (jako los btw) + more nepotrebnih gluposti (Opera).

Koristim browser koji je meni osobno najbolji. Svaka cast Operi i Firefoxu...no trenutno mi je najbolji Chrome.

Iskreno se nadam da ce verzija 4 kod Firefoxa donijeti stvarno ta sva poboljsanja jer kada se to dogodi, Chrome kod mene odlazi u povijest se dok opet etko ne zabrlja ili ako Chrome nastavi sa ovakvim razvijanjem i opet mi i dalje bude najbolji.

Kazem...Opera je odlican browser,ali meni ne pase. Testovi idu u korist Chrome-u.....i to kao sto rekoh na ocigled se vidi da je najbrzi. No opet, nije ni brzina toliko bitna vec ono sto ti se svida i sta ti pase. Meni recimo Opera ne pase vise...dok mi je prije jos kada je bila komercijalna pasala posto nije bilo previse drugih browsera na biranje osim IE-a i Netscape-a (mozda je bio jos neki no ne sjecam se).

Kada je dosao Firefox toliko me odusevio da vise nisam ni gledao Operu makar sam skoro svaku verziju isprobao no uvijek bih se na kraju vracao Firefoxu.

Trenutno mi Firefox ne pase i presao sam na browser koji samdoslovce "prezirao"......svi su ga hvalili, a ja sam ga kao neki pljuvao bez da sam mu dao priliku....ne volim Google, ne volim njihovu "politiku" te sam skrenio kada sam vidio da su uz sve izbacili jos i browser. No danas evo koristim taj isti browser jer je MENI trenutno najbolji.

Svatko nesto voli.....no nemojte kenjkat po necemu ako niste to probali...a i izbor browsera je totalno stvar ukusa....kao i 90% ostalih stvari koje imate na kompu!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 14:28 (win32).
15 godina
protjeran

Ipak kapu moraš skinuti samom comunity-ju, koji vrijedno razvija addone,

kao i comunity-ju javascripta...

Kad imaš browser koji je ujedino i robot, s kojima iz šale radi prema kolegi koji je 400LVL na mafiji,

pa ga u roku 3 mjeseca prestigneš, a on zna da igra 12+ mjeseci, onda znaš da imaš nešto što radi

kako spada, nešto nezamjenivo...

(inače, ne igram mafiju, bila je oklada u pitanju... 90 dana 24/7 robot = GG)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina
Don Kihoty kaže...

Ipak kapu moraš skinuti samom comunity-ju, koji vrijedno razvija addone,

kao i comunity-ju javascripta...

Kad imaš browser koji je ujedino i robot, s kojima iz šale radi prema kolegi koji je 400LVL na mafiji,

pa ga u roku 3 mjeseca prestigneš, a on zna da igra 12+ mjeseci, onda znaš da imaš nešto što radi

kako spada, nešto nezamjenivo...

(inače, ne igram mafiju, bila je oklada u pitanju... 90 dana 24/7 robot = GG)

Iskreno, svima njima ja "skidam kapu".....no samo sam realan.

Sve je to stvar ukusa kao i sa apsolutno svim programima! Recimo prije sam koristi BSPayer i on mi je bio daleko najbolji.....nakon njega KM dok danas koristim meni najboljii najdrazi GOM dok po mogucnostima je mislim VLC najbolji no meni ne pase tj. nisam mu dao priliku jer koristim player koji zadovoljava sve moje potrebe sto se tice multimedije no mislim (nisam siguran) da je sto se tice toga VLC daleko bolji no opet ja ga ne koristim (makar ga imam uvijek instaliranog posto on uvijek sve pokrene i to je jedina stvar koju imam "u duplo" na kompu...znaci dva programa koja rade isti posao (ako izostavimo IE koji dolazi po defaultu sa Windowsima te WMP).

No situacija je kod mene ovakva:

1. Firefox

Meni najdrazi, ima brdo dodataka koji olaksavaju "zivot" na netu, puno naprednih opcija....ali sto su dolazile novije verzije sve manje mi je odgovarao te je bio sve vise gladan memorije (ni Chrome nije as Bog zna sta sto se tice resursa...tu su negdje)

Uz to "gusio" mi je cijelu vezu te su se neke stranice ucitavale "godinama". Bolja polvica koja koristi Firefox par godina isto tako se sve vise zali na njeg,  kako joj radi jako sporo te mu treba dugo da ucita neke stranice, a ima odlicnu vezu na net + jedini add-on koji koristi je WOT tako da nije do njegovih dodataka. Njoj se npr. svida Firefox jer nije "napadan" i natrpan sa nepotrebnim stvarima te joj se to svida. Jedino sto mjenja su teme i to je to....zene, sta ces! Smijeh

2. Opera

Kao sto sam rekao, koristio sam je od verzije dok je jos bila komericijalna i dok nije bilo bas previse izbora. Nije bilo nekih dodataka, svih ovih naprednih opcija koje ima danas i bila mi je daleko bolji izbor nego npr. IE, a Netscape nisam previse koristio (ne sjecam se vise ni zasto).

Ljudima lijepo izgleda....meni se ne svida te mislim da su je malo po defaultu vec pretrpali. Recimo mail klijent i news klijent koji dolazi sa njom je totalno nepotreba stvar te su trebali dati mogucnost odabira tj. dali ga hoces ili neces....meni je osobno taj mail los te ga ne koristim kao sto ne koristim ni Operu.

Odlicno se razvija i trenutno da biram izmedu nje i Firefoxa, definitivno bih izabrao nju kao glavni browser. Pokusao sam je koristit cca tjedan dana no jednostavno mi "ne lezi" vise i to je to.

Sve stranice mi je prikazivala ok i tu se ne bunim nista....radila je kako treba no jednostavno mi ne pase + kao sto rekoh pretrpana je nepotrebnim stvarima, ali to je sve samo moje misljenje.

3. Chrome

Mrzio sam ga....prezirao totalno. Kada sam cuo da je Google izbacio jos i browser nisam mogao vjerovat + sve one zavrzlame oko EULE i privatnosti podataka (ne vjerujem da su neki drugi nesto bolji sto se tice toga, samo to mozda ne isticu).

Instalirao sam jos kada je bio u prvoj beti i maknio ga za par minuta jer nisam mogao vjerovati kako netko moze koristit to "smece" od browsera koji je od Google-a + odurno izgleda i nema bas nikakve opcije te se osjecam kao da nesto radim sa Win. explorererom i naravno vratio se na Firefox.

No kako je firefox po meni bio sve losiji tako sam instalirao sve browsere na komp da vidim kako rade posto sam ionako isao uskoro na "format c".

Na pocetku mi se nije svidao, da bih vec za par dana automatski pokretao njega umjesto Firefox-a, slozio si sve kako meni odgovara, poslagao si bookmarkse (IMHO najbolje izvedeni bookmarksi po defaultu nego sto ih ima ijedan browser) te ga poceo sve vise koristit. Onaj minimalizam kod dizajna mi se svidao sve vise pa sada kada nesto radim u Firefoxu mi je sve cudno i osjecam se kao da ima previse stvari oko mene te mi je bas taj minimalizam omogucio ugodnije i bolje surfanje netom.

Istina da nema neke napredne opcije kao sto ih ima Opera ili Firefox, ali 90% tih opcija ionako nikada nisam koristio te mi ne nedostaju nesto previse tj. uopce mi ne nedostaju.

Izgleda mi odlicno, radi brzo (makar nije sve u toj brzini), sve stranice otvara bez greske (samo je jednu do sada krivo pokazao da bi nakon jednoga F5 sve bilo kako treba), nikada se nije rusio kao sto mi se znao u zadnje vrijeme rusit Firefox......i to je trenutno meni najbolji browser.

Ono da se "crasha" ili da ne mozes gledati video na "jubitu" je totalno njesra.....posto se meni do sada nije nikada "rusio", a svaki video mi otvori bez ikakve greske te mi radi bolje od svih browsera koje sam probao i uz to MENI najljepse izgleda.

Nekima se taj minimalizam ne svida, dok je meni npr. predivan i ima sve ono sto ocekujem od jednoga browsera.

Tako da nemojte pricati napamet.....probajte na duze staze neke stvari pa onda sudite, a ne samo slijepo vjerovati onome sto procitate na netu ili sto kaze sintetika (za koju me zaboli iskreno), jer kazem...izbor browsera je kao i izbor svakog drugog programa na kompu.

Nekome je najbolja Avira...dok je nekome najbolji Avast, a drugi se kunu u Kaspersog....znaci sve je stvar osobnog odabira te se ici vrijedat ili nesto sl. radi neke stvari kao sto je neki browser, antivirus i sl. je u najmanju ruku glupo.

Ili ono...."dao sam tu TD pa s ti misli".....smijurija i gluposti sa kojima se zamaraju ili klincurija ili ekipa koja stvarno nema pametnijega posla. Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 15:29 (win32).
15 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
wanderer kaže...

da to si dobro rekao

Smijeh

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
17 godina
djdomi kaže...
Elles D. kaže...

to sam i ja mislio. ali evo me na chromeu.

Čuj, Chrome je u verziji 6, a ja ga još uvijek ne želim imati instaliranog na računalu :)

Možda kad dogura do verzije 34, za godinu-dvije, pa mu dam još jednu šansu XD

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
15 godina
protjeran

Chrome je najbolji sidekick...

Lagan i pokretan, te tabilan do bola...

FF glavni za 50+ tabova i 2+GB zauzeća... + 50 addona...

Ali to je živi browser, sam misli, jede, pije, razmnožava se (zato koristi toliko RAM-a).

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
17 godina

Baš sam prešao na Chrome sa Firefox-a 3.6

Osjetno je brži i to se primjeti, očito Mozilla mora pisati engine od početka

Google je Mozilli opasniji konkurent od Microsofta, pošto Microsoftu internet nije glavno područje

djelovanja, a Google-u jest.

A tek kakav Google ima feedback od korisnika, znaju i što volimo jestiNamigiva, najmanji problem im je

pogoditi želje korisnika

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 12:30 (Floki).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Floki kaže...

Baš sam prešao na Chrome sa Firefox-a 3.6

Osjetno je brži i to se primjeti, očito Mozilla mora pisati engine od početka

Google je Mozilli opasniji konkurent od Microsofta, pošto Microsoftu internet nije glavno područje

djelovanja, a Google-u jest.

A tek kakav Google ima feedback od korisnika, znaju i što volimo jestiNamigiva, najmanji problem im je

pogoditi želje korisnika

i microsoftu je internet postao glavno područje djelovanja. 

Servisirao sam neki kompjutor i znam da kada instaliras recimo google chrome ili Mozilu firefox ( na windows 7)  onda počne nuditi bing kao glavnu stranicu bla bla, i pita te želite li spriječiti da to drugi programi mjenjaju te postavke bla bla. Nije mi jasno googleov i mozillin preglednik i taj bing se nagura. 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
15 godina
neaktivan

Meni se čini da u Redmondu opasno rade na IE9, i ne bi se začudio da to bude i najjači browser kad izađe, MS ima zasigurno i resurse i više znanja pogotovo za MS platforme i ako će baš zapeti napravit će najbolji browser sigurno, pitanje je samo koliko im je to prioritet, makar po ovim previewima verzije čini se da jako napreduju :)) (acid3 su sad već na 83/100, prije mjesec dva su bili ispod 50 il tako nešto, HTML5 počeo šljakat, ko zna što sve tu bude)

17 godina
neaktivan

Bit će i desetka do Nove godine. Sada namjeravaju svakih 6 tjedana izbacivati novu verziju - imaju previše ideja.

A New Version Of Google Chrome Now Due Every Six Weeks

BTW. novi AdBlock dodatak za Chrome od verzije 2 sprječava ne samo prikazivanje reklama, nego i njihovo učitavanje, a može se skinuti ovdje.

15 godina
klimama kaže...

Bit će i desetka do Nove godine. Sada namjeravaju svakih 6 tjedana izbacivati novu verziju - imaju previše ideja.

A New Version Of Google Chrome Now Due Every Six Weeks

BTW. novi AdBlock dodatak za Chrome od verzije 2 sprječava ne samo prikazivanje reklama, nego i njihovo učitavanje, a može se skinuti ovdje.

Samo neka rade na njemu jer meni je sve bolji i bolji....a ova najnovija beta radi odlicno.

P.S.

Hvala za link na AdBlock jer je totalno koristan dodatak. Uz WOT mi ide obavezno na browser.

15 godina

Meni je firefox bio oduvijek dovoljno brz jer sam ga podesio prema uputstvima za ubrzavanje.Kad god sam ga uspoređivao sa Operom bio mi je osjetno brži.Chrome sam samo jednom usporedio pred nekih godinu dana sa svojim tada 3.0.7 Firefoxom,bili su podjednako brzi,neznam točno koja je tada bila verzija Chrome-a.

Problem kod Chrome je privatnost,on je poznat po tome što špijunira korisnika i mnogi mu to zamjeraju i ne mogu preći preko toga.I druga stvar što je Firefox sa svim svojim dodacima zanimljiviji i ljepši od Chrome-a.

Što se tiče novog Firefoxa 4 - predivan je ! Uljepšali su ga,maknuli mu slova iz menu-a,sada izgleda futuristički.Stisnuli gornje trake da manje mjesta zauzimaju,biti će i brži,stabilniji....jedini minus vidim u tome što će svaki novi otvoreni tab imati svoj odvojeni proces(kao i Chrome),pa ako neko ima otvorenih 20 tabova to će biti 20 firefoxovih procesa koji će vjerovatno gadno napumpavati potrošnju RAM-a,vidjet ćemo,ne mora značiti.Inače do sada sam jako zadovoljan kako Firefox malo RAM-a okupira,i ne usporava surfanje.

0 0 hvala 0
15 godina

Evo

gdje se vidi kako meni Firefox 3.6 dosta brzo otvara neke malo zahtjevnije stranice.Bolje će se kužiti ako povećate video.Gore u adress baru sam stavio dodatak progress bar pa se može primjetiti kad se stranica u potpunosti očita taj plavi bar nestane.

Meni fakat brže od toga ne treba.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 12:48 (ALVIN).

0 0 hvala 0
15 godina
ALVIN kaže...

Problem kod Chrome je privatnost,on je poznat po tome što špijunira korisnika i mnogi mu to zamjeraju i ne mogu preći preko toga.I druga stvar što je Firefox sa svim svojim dodacima zanimljiviji i ljepši od Chrome-a.

Mislim da je rijesen problem oko EULE, a uz to imas Chromium koji je isti Chrome...sa malo izmjenjenom ELUO-m.

Uz to mislis da F i drugi browseri ne kupe inforamcije od korisnike!? Jako tesko... No nije bas da me to brine jer od mene ionako nemaju nista posebno za pokupit, a nije da sam im i posebno zaniljiv...imaju vjerojatno milijune koji su zanimljiviji od mene, ali nemoj se zavaravat cinjenicom da samo Chrome narusava neku privatnost.

Privatnost narusava samo surfanje netom sa bilo kojim preglednikom.....o Gmail-u necu ni pricat.

17 godina
neaktivan

2. Opera

a Netscape nisam previse koristio (ne sjecam se vise ni zasto).

Ja se sjecam :) MS je minirao Netscape i IE je bio brzi (to jedan od razloga)

2. Opera

Ljudima lijepo izgleda....meni se ne svida te mislim da su je malo po defaultu vec pretrpali. Recimo mail klijent i news klijent koji dolazi sa njom je totalno nepotreba stvar te su trebali dati mogucnost odabira tj. dali ga hoces ili neces....meni je osobno taj mail los te ga ne koristim kao sto ne koristim ni Operu.

Niti ja ne koristim Operin mail i news (ima i IRC clijent!) client ali koristim citac feedova. Koliko vidim to sto su ti klijenti integrirani u Operu ne povecava/smanjuje brzinu surfanja ili pokretanja. Sto se tice izgleda tu nema diskusije...stvar osobnog ukusa.

Dugo vreme koristim ovaj browser i ponekad sam ljubomoran korisnicima FF-a zbog mogucnosti nadogradnje sa raznim pluginovima (vecina nepotrebna) i to sto skripte bolje (ispravnije) rade na FF. Moju Operu (10.60) sam opremio sa dve vrlo korisne (za mene) skripte koje ipak rade: Za skidanje Youtube videa i pirate IMDB skriptu koja me ispali na neku torrent stranu + bonus ispali me na strane sa titlovima....milina jedna :)))

Ostalim sudionicima imam poruciti nesto. Kada pljuvate browser koji ne_znam_iz_kojih razloga se vama ne svida......imajte bar dobre argumente i budite samo-kriticni. Svaki browser ima mane. Evo na primjer Opera se zna zblesaviti kada klikas na neki link za download i umjesto dialog prozora za start skidanja pojavi se novi tab sa tekstom (ovo je vec otklonjeno u beta erziji 10.61)

An elephant is a mouse built to government specifications
17 godina

Ne znam baš ima li MS više resursa za napraviti aplikacije tipa browsera od Google-a, uz to Google ima sigurno najbolji feedback od korisnika

Činjenica jest da je MS još od IE 7 skužio da se mora više truditi ako želi zadržati tron, pogotovo to vrijedi od kad je Google ušao u igru

A to što neki misle da je Chrome nešto posebno opasan za privatnost, Google i ovako i onako ima te podatke, preko tražilice, youtube-a - nebitno koji se browser koristi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 20:17 (Floki).
15 godina
Floki kaže...

A to što neki misle da je Chrome nešto posebno opasan za privatnost, Google i ovako i onako ima te podatke, preko tražilice, youtube-a - nebitno koji se browser koristi.

Upravo je to ono o cemu pricam....samo sto je Chrome eto to istaknuo u EULI te svi digli frku oko tog kao da je to ne znam sta.....a opet sve se pamti bez obzira na browser.

15 godina
neaktivan
Floki kaže...

Ne znam baš ima li MS više resursa za napraviti aplikacije tipa browsera od Google-a

Ovo je cudna izjava buduci da M$ ima cijelu vojsku programera i nenormalan tempo rada. A tek financijska pozadina... Mislim ono, ti ljudi imaju svoj browser jos iz vremena kad Google nije ni postojao.

IE toliko zaostaje samo zato sto ga je M$ zapostavio. Dok mu je pridavao znacajnu paznju IE je bio itekako konkurentan.

Ne obozavam ih previse, ali neke im se stvari moraju priznati.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
rustweaver kaže...
Floki kaže...

Ne znam baš ima li MS više resursa za napraviti aplikacije tipa browsera od Google-a

Ovo je cudna izjava buduci da M$ ima cijelu vojsku programera i nenormalan tempo rada. A tek financijska pozadina... Mislim ono, ti ljudi imaju svoj browser jos iz vremena kad Google nije ni postojao.

IE toliko zaostaje samo zato sto ga je M$ zapostavio. Dok mu je pridavao znacajnu paznju IE je bio itekako konkurentan.

Ne obozavam ih previse, ali neke im se stvari moraju priznati.

Ne kažem da MS nije programerski div, ali i Google je to postao.

Ne bi uopće iznenadilo da Google krene u izradu desktop OS-a, a najave za to već postoje

Da ne pričam o Google Earth-u, poslikali su svaku ulicu u pola svijeta, očito imaju velik kapacitet na raznim poljima

15 godina
neaktivan

Google ima veliko osoblje to je neupitno, ali vecina njih nisu programeri, dok je MS prakticki firma programera. A sto se OS-a tice svi googleovi pokusaji u tom smjeru se vrte oko linuxa, tako da to prakticki i nije novi OS nego samo distra.

Usporedivati MS i Google u svijetu razvoja softvera je isto kao usporedivati Google search i Bing u svijetu trazilica. Vise smisla ima usporedivati MS i IBM ili Apple nego MS i Google.

Ali malo smo skrenuli s teme, ovdje se ipak raspravlja o firefoxu... Izlanuo se

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina

Jest da je OT, ali Android uopće nije loš, istina , baziran je na Linux kernelu, a firma je kupljena od Google-a

očito je da imaju ambicije u Google-u, a love im ne nedostaje

zato smatram da će glavni konkurent IE-u biti Chrome, a ne Firefox

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice