Facebook sve popularniji

poruka: 57
|
čitano: 10.644
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Facebook sve popularniji".
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

Meni je to iskreno žalosno kad vidim neke frendove koji cijeli dan po tom fejsbuku jašu. meni je osobno što se tiče komunikacije preko interneta dovoljno nekad sa nekim IM programom čut se sa frendom, al kad sam baš u situaciji da nemogu sa njim otić van il na pivo il da dođe on/ona do mene ili ja do njega/nje. nebi volio da se cijelo društvo toliko izopači da će jednog dana naša djeca umjesto da van odu i zezaju se i piju bit kod kuće i gledat slike drugih ljudi kak sjede, jedu, gledaju tv, kako neki van idu i te gluposti. ustvari šta ja pričam. već je dočlo do toga. ali ja sam svoj doprinos dao. reko sam ne društvenim mrežama i idem se za vikend zabavt vani ko pravi normalan čovjek. internet je po meni remek djelo ali ne treba sve uzet zdravo za gotovo. da se prek neta organizira masovno bacanje u bunar, klinci glupi bi jedva dočekali tak nešt sam da se vidi kolko oni "pate". debili. uglavnom, ja se iskreno nadam da još ima ljudi kojima nije fejsbuk i ostalo glavna preokupacija. ali ko voli nek izvoli. ne osuđujem nikog. svako ima pravo birat što će radit sve dok ne ugrožava drugog čovjeka meni je svejedno. pozdrav svima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

Centralni komunikacijski hub + voajerizam (koji čuči u svima nama) + OCD= uspjeh Facebooka.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

pročito sam ono u vezi promjene pravila na tom fejsbuku. zanimljiv tekst. ja se mogu kladit da sad anketiraju sve korisnike fejsbuka u npr hrv mislim da njih 98 posto nemaju pojma da takvo pravilo postoji. a i da znaju da postoji većinu bi bolilo briga. ionak nećeš stavit kak gol trčiš po parku pa sad da neko to zlouporabi. al uglavnom vidi se iz aviona da žele izmanipulirati i iskoristiti svakog korisnika. žalosno. al eto opet ponavljam. svako ima pravo izbora. sve ima svoju cijenu. onome kome je zabavno toga sigurno zaboli k****. ali će u budućnosti biti sigurno još i gorih pravila. ali eto. tak to ide.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Facebook sve popularniji
archer02 kaže...

Što se mene tiče mogu ljudi pristati i na to da je njihov komp Facebook-ov komp.

Ne koristim ga i neću.

Meni malo nategnuto zvuči kada kažete kako vam služi za kontakte sa rodbinom.

Zašto? Pa imate komp, vezu na net, e-mail, web kamere, IM programe... čemu uz sve to Facebook?

Razmjena slika? Svatko od svog kompa napravi server čas posla vrlo jednostavnim i besplatnim aplikacijama kao što je AbyssWebServer.

Da ne spominjemo mogućnosti Windows Home Servera.

Trebate nešto jače? Za par stotina kuna na godinu dobite domenu i prostor gdje ste vi gazda i stvarate pravila.

Prosvjetlite me, ali ja stvarno ne vidim prednosti Facebooka uz samo ove sitnice koje sam gore naveo, a u svrhu

druženja sa prijateljima i kontaktiranja sa rodbinom diljem svijeta.

a odakle mi email adresa nekoga koga nisam vidio 10 godina? i zašto komplicirat sa aplikacijama i serverima kad se može jednostavno preko facebooka? i još je besplatno...
17 godina
dejo6 kaže...
archer02 kaže...

Što se mene tiče mogu ljudi pristati i na to da je njihov komp Facebook-ov komp.

Ne koristim ga i neću.

Meni malo nategnuto zvuči kada kažete kako vam služi za kontakte sa rodbinom.

Zašto? Pa imate komp, vezu na net, e-mail, web kamere, IM programe... čemu uz sve to Facebook?

Razmjena slika? Svatko od svog kompa napravi server čas posla vrlo jednostavnim i besplatnim aplikacijama kao što je AbyssWebServer.

Da ne spominjemo mogućnosti Windows Home Servera.

Trebate nešto jače? Za par stotina kuna na godinu dobite domenu i prostor gdje ste vi gazda i stvarate pravila.

Prosvjetlite me, ali ja stvarno ne vidim prednosti Facebooka uz samo ove sitnice koje sam gore naveo, a u svrhu

druženja sa prijateljima i kontaktiranja sa rodbinom diljem svijeta.

a odakle mi email adresa nekoga koga nisam vidio 10 godina? i zašto komplicirat sa aplikacijama i serverima kad se može jednostavno preko facebooka? i još je besplatno...
 Potpisujem!! Upravo sam to htio pokazat u prijašnjim postovima!!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Centralni komunikacijski hub + voajerizam (koji čuči u svima nama) + OCD= uspjeh Facebooka.

Kratko, jasno i bolno točno...pogotovo druge dvije stavke ;)

dejo6 kaže...
 Da...naravno. Ne možeš u tom slučaju ni imati adresu, ali to bi nas odvelo u šire rasprave društvenih odnosa.
To što tebi zvuči kao komplikacija sa aplikacijama, serverima i bespotrebno trošenje novaca, meni je učenje i dobro ulaganje.
Ali dobro...sto ljudi sto čudi. Nikoga ne odgovaram da se makne sa Facebooka ili kako naxeem kaže centralnog huba, samo kažem da imate
širok spektar mogućnosti sami stvoriti isto takav hub uz očuvanje privatnosti.
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
16 godina
neaktivan

Ljudi pa biti će još gore/bolje kako za koga...jer samo društvo to traži i želi...svijet to želi....
lova je ogromna....nema više povratka...ako i nešto i propadne izniknut će novo još bolje/gore i ljepše ili ružnije

..u svakom slučaju nema povratka...dajte nekom desetogodišnjaku uzmite mobitel na dva dana?Tako je i s "Fejsom"..

Uzmite nekom penziću mobitel...to je isto kao da ste mu uzeli neku boleštinu(osjetiti će olakšanje-bar većina)..stoga nema povratka....

Private
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 9:40 (Private).
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

Ja osobno nisam ljubitelj facebooka, smeta mi što ne možeš vidjeti tuđe profile bez da ih moljkaš da te priznaju kao frenda, kretenijada, kaj bi trebao cijeli dan moljakati okolo ekipu da me stavi na friend listu, tako da im mogu vidjeti profil.Ili ekipa stavi za avatara slikicu 16x16, ne vidiš mu profil.Zamorno je stalno moljakati ekipu i slati invajtove.Sranje.

Ali svi vi koji mislite da će facebook propasti, neće, posebno zbog toga što je Microsoft odlučio ući u savez sa facebookom preko Live servisa.Sviđa mi se Live servis, poglavito jer koristim njihov messanger, na kojem je sada moguće biti ulogiran sa više profila, email je vezan za account, ne treba mi nikakva eksterna aplikacija za komunikaciju sa drugima, svi vide da li sam onsline ili dostupan, uspostaviti videokonferenciju je lagano, držim da je komunikacija preko messangera superiornija bilo kakvom mejlanju i slično.Ne znam zašto taj način nisu prihvatili svi, naročito u poslovnom okruženju, a ne zastarjeli koncept e-maila.

Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakav messenger s više profila?!

17 godina
Baotica kaže...

Ja osobno nisam ljubitelj facebooka, smeta mi što ne možeš vidjeti tuđe profile bez da ih moljkaš da te priznaju kao frenda, kretenijada, kaj bi trebao cijeli dan moljakati okolo ekipu da me stavi na friend listu, tako da im mogu vidjeti profil.Ili ekipa stavi za avatara slikicu 16x16, ne vidiš mu profil.Zamorno je stalno moljakati ekipu i slati invajtove.Sranje.

Ali svi vi koji mislite da će facebook propasti, neće, posebno zbog toga što je Microsoft odlučio ući u savez sa facebookom preko Live servisa.Sviđa mi se Live servis, poglavito jer koristim njihov messanger, na kojem je sada moguće biti ulogiran sa više profila, email je vezan za account, ne treba mi nikakva eksterna aplikacija za komunikaciju sa drugima, svi vide da li sam onsline ili dostupan, uspostaviti videokonferenciju je lagano, držim da je komunikacija preko messangera superiornija bilo kakvom mejlanju i slično.Ne znam zašto taj način nisu prihvatili svi, naročito u poslovnom okruženju, a ne zastarjeli koncept e-maila.

Kao prvo: zašto biš gledao tudje profile ako ne poznaješ ljude? Ako ti je ime poznato a moguće je da ima još neka osoba s  istom imenom ( meni se to dogodilo da sam tražio nekog pa dobio dva ista profile ali različitih osoba ) onda kad klikneš add friend imaš opciju send message pa pošalješ i pitaš: jesi ti išao u tu i tu školu ili radio tamo i tamo! 
Druga stvar: O kakvih više profila govoriš? Zar na istom kompjuteru u MSN-u da si s više accountova signed in?? Neznam otkud ti to! Iako za to nisam čuo nigdje moguće da postoji! Ja imam više accountova ali mogu se ulogirat samo s jednim! I kad s tim istom negjde drugdje ulogiram upozori me da je ulogiran negdje drugdje takodjer!
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji
Probaj Linux! - www.linuxzasve.com | Otkrij Linux! - wiki.open.hr

0 0 hvala 0
16 godina
Facebook sve popularniji

Ja koristim fejs i nasao sam stare prijatelje, upoznao nove, vidio kako su se neki ljudi promijenili od kako ih nisam vidio i tako.

Glupo je osuđivat prije nego probas.

A.D.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan262 kaže...
Joe Cavallo kaže...

Ja sam isto bio skeptičan u vezi fejsa, myspace i sl. dok nisam napravio account igrom slučaja i preko njega sam našao ekipu iz osnovne s kojima se nisam vidio 8 godina. Našli sm ose za Božić kad je većina došla doma jer studiraju po Hrvatskoj ( tako da nemogu s njima na kavu kad zaželim ). Dalje, imam dosta rodbine po Hrvatskoj, Americi itd. i kako drugačije da se čujem s njima nego preko tako nečeg! Za mene je fejs sad super i svaki dan sam na njemu da se čujem s ekipom s kojom se nemogu vidjet na kavi! Tako da ubuduće ne osuđujem nepoznato dok ne probam! Cool

Slažem se sa tobom, ja sam se tako čuo sa frendovima koje nisam vidio još od osnovne. Ali me nervira kada se neki previše "užive" u fejs.
Dobra mi je izjava jednog forumaša da kad bi fajs pao 90% njegovih korisnika bi palo u depresiju, a preostalih 10% bi im se smijalo(nešto u tom kontekstu)Neodlučan.
 slažem se... kada netko daleko otiđe da možemo ostati u kontaktu.
Core2Duo2 kaže...

Kakav facebook = takvi korisnici.

čuj... to sada ovisi o mišljenju kako tko gleda na facebook.
AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.50 Ghz 2048 MB ATI Radeon 4850 Windows Vista Home Premium
17 godina
neaktivan
Joe Cavallo kaže...
Baotica kaže...

Kao prvo: zašto biš gledao tudje profile ako ne poznaješ ljude? Ako ti je ime poznato a moguće je da ima još neka osoba s  istom imenom ( meni se to dogodilo da sam tražio nekog pa dobio dva ista profile ali različitih osoba ) onda kad klikneš add friend imaš opciju send message pa pošalješ i pitaš: jesi ti išao u tu i tu školu ili radio tamo i tamo! 
Druga stvar: O kakvih više profila govoriš? Zar na istom kompjuteru u MSN-u da si s više accountova signed in?? Neznam otkud ti to! Iako za to nisam čuo nigdje moguće da postoji! Ja imam više accountova ali mogu se ulogirat samo s jednim! I kad s tim istom negjde drugdje ulogiram upozori me da je ulogiran negdje drugdje takodjer!
 postoje programi za komuniciranje koji sve IM spoje zajedno tako da na jednom mjestu imaš msn, icq, skype i ostalo...
AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.50 Ghz 2048 MB ATI Radeon 4850 Windows Vista Home Premium
17 godina
Facebook sve popularniji

Da ali on je govorio samo za MSN!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

Ne volim ga nikako.Al nece nikad propast.Dok ima debila bit ce Fejsbuka...

Anals,banals,vandals----Facebook

*AMD Athlon 64 X2 3800+ *Micron 3071 MB 667MHZ DDRII *BFG GeForce 7500 LE *Seagate Barracuda 250GB *Sound Blaster X-Fi *ASUS A8M2N-LA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

nekako mi sve ovo miriše na svađu.

korisnici facebooka vs. ostatak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Raving Rabbid kaže...

nekako mi sve ovo miriše na svađu.

korisnici facebooka vs. ostatak

Ma nemoj?Gledajte,pa ovo je ista tema kao i ona:Amd/intel ili ati/nvidia ili pc/mac...pa dajte ljudi... 
djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
17 godina
Facebook sve popularniji

Ljudi dajte se smirite jer ako ovako nastavimo bit će opet kartona a to nikome ne treba. Dok ima ljudi uvjek će biti onih koji su protiv i onih koji su za i to je tako! Uzalud sve te svadje! Svatko ima pravo na vlastito mišljenje ali nebi ga smio nametati drugima! Ako ja volim fejs ne znači da moraju svi sad voljeti fejs isto kao što je nekome draže pričat preko skype-a, dok meni nije bogzna što! Zato kuuul! CoolNevinašceSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Joe Cavallo kaže...
 1. volio bih vidjeti profile iz razloga što tako mogu vidjeti imam li nešto zajedničko sa nekim ili ne, zašto bih bio prijatelj sa nekim sa nekim čiji mi se profil ne sviđa, po sadašnjm modelu prvo moraš pitati lika da te stavi na listu kao frenda, i onda možeš vidjeti profil, i što sad ako mi zaključim da je mu ne želim biti frend, kaj sad ga maknem ?, glupo.Na ovaj način ispada da svi imaju hrpu frendova, a zapravo nemaju.Stiče se taj dojam jer za svakoga koga želiš vidjeti moraš mu bit "frend".Bedasto, tko hoće biti anoniman, ne mora se prijavljvati na fejs, a ne imati nekakve aliase ko kriminalci.Osnovno mi je da mi se neda nepoznate ljude "vuči za rukav da me stave na svoju listu frendova, a i meni je zamorno da drugi mene sa time dave".Nekad si na fejsu mogao vidjeti tuđi profil bez da mu moraš biti na frend listi, no to su ukinuli (velika greška), mnogima to smeta.

2. na windows live messangeru, nije moguće biti ulogiran sa više accounta, već se kreira "jedan za sve" tipa, znači imaš ih više, ali ulogiraš se sa jednim specijalnim, a onda kao da si ulogiran sa sva tri, možeš se prebacivati po želji itd.. imaš sve objašnjeno na windows lajvu pod sekcijom "Povezani ID-ovi".Moraš skinuti najnoviji messanger.
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...
 1. volio bih vidjeti profile iz razloga što tako mogu vidjeti imam li nešto zajedničko sa nekim ili ne, zašto bih bio prijatelj sa nekim sa nekim čiji mi se profil ne sviđa, po sadašnjm modelu prvo moraš pitati lika da te stavi na listu kao frenda, i onda možeš vidjeti profil, i što sad ako mi zaključim da je mu ne želim biti frend, kaj sad ga maknem ?, glupo.Na ovaj način ispada da svi imaju hrpu frendova, a zapravo nemaju.Stiče se taj dojam jer za svakoga koga želiš vidjeti moraš mu bit "frend".Bedasto, tko hoće biti anoniman, ne mora se prijavljvati na fejs, a ne imati nekakve aliase ko kriminalci.Osnovno mi je da mi se neda nepoznate ljude "vuči za rukav da me stave na svoju listu frendova, a i meni je zamorno da drugi mene sa time dave".Nekad si na fejsu mogao vidjeti tuđi profil bez da mu moraš biti na frend listi, no to su ukinuli (velika greška), mnogima to smeta.

ok, kolko sam ja shvatio ti hoćeš gledati profile nepoznatih ljudi i ako imaju zajedniče interese s tobom dodati ih kao frendove. Moje osobno shvaćanje pojma frend, a i facebooka, je da dodaš ljude koje POZNAŠ iz REALNOG života, i onda se s njima razgovaraš i razmjenjuješ slike ili što već. A ne borba tko će skupiti najviše "prijatelja" makar 50% tih ljudi nikad nisi vidio vlasitim očima.

Ovaj broj korisnika je po meni čista glupost, kao i broj Hrvata koji ga koriste jer ima masa ljudi koji imaju više profila, ili su prije imali profil, pa su ga deaktivirali i onda opet poslje napravili novi profil a ne reaktivaciju starog, a vjerujem da također ima puno ljudi koji se registriraju i više se nikad ne pojave, tako da bi trebalo saznati koliko zbilja ima aktivnih profila
Ja sam imao dva neaktivna profila i jučer sam ih brisao, a kod brisanja ova poruka:

Are you deleting because you are concerned about Facebook's Terms of Service?

This was a mistake that we have now corrected. You own the information you put on Facebook and you control what happens to it. We are sorry for the confusion. See http://blog.facebook.com/blog.php?post=54746167130 for more information.

- The Facebook Team

LOL, podvili ljudi rep jer su ljudi počeli iz protesta brisati profile.

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

"Mistake" kao i ono u Chromeu... ahahhahaha!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

daj kaj ste svi toliko protiv tog fejsa...

- nije to toliko glupo: čuješ se, popričaš, vidiš slike ljudi koje znaš, njihove drage trenutke, koliko su se promijenili...

-ja osobno koristim fejs ni nepunih mjesec dana, i već sam stupio u kontakt s ljudima koje nisam vidio 3-4 godine, a znam ih.

@ Baotica

-ja mislim da je dobro što ne možeš vidjeti profile ljudi koji ti nisu na friend listi.

-zašto bi netko gledao moje slike, koje su kolko-tolko privatne, a možda je neka pedofilčina iz Mongolije ( primjer, nemam ništa osobno protiv mongolaca)

- uostalom na fejs ne bi trebao dodavati/ prihvaćati nikoga koga ne poznaješ...ja npr. znam 98% kontakata na fejsu, a oni koje ne znam su svi iz moje škole, samo što nisam komunicirao s njima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Facebook sve popularniji

Kako bi to Đura Čvorović i njegova Smiljka rekli...

"....ručak na vodi, većera u operi...?? Ko to plača? 

CIA snajka CIA....zatrovali su pola sveta...

e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2200, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wiz3m4n kaže...

Kako bi to Đura Čvorović i njegova Smiljka rekli...

"....ručak na vodi, većera u operi...?? Ko to plača? 

CIA snajka CIA....zatrovali su pola sveta...

E to da! UROTA ljudi moji urota!

@ Baotica: ja i dalje nekužim zašto gledat tuđe profile da nadješ nekog istih interesa? To je kao da
 ! To nema logike! Jer ipak ja neću stavljat neke svoje privatne slike na oglasne table po gradu, a tako niti ne želim da mi bilo tko vidi slike na fejsu! Evo već 2 tipa koja ne poznajem ali imamo zajedničke frendove su me pozvali da budemo frendovi! Jednostavno sam rekao NE! Tako da to nije oglasnik pa da moraš vidjet profile da vidiš kog ćeš dodat ( kupit ) a da ne dodaš nekog tko ti se ne svidja! I zato je to meni ok! Čak je bio jedan tip koji me dodao a ima nekog majmuna na slici za profile a ime se nisam mogao sjetit tko je i poslao sam mu message i rekao mi je da smo skupa radili i tad sam se sjetio i dodao ga!

2. to za msn nisam znao iako imam najnoviji jučer updatean! 
17 godina
neaktivan
Joe Cavallo kaže...

@ Baotica: ja i dalje nekužim zašto gledat tuđe profile da nadješ nekog istih interesa? To je kao da
 ! To nema logike! Jer ipak ja neću stavljat neke svoje privatne slike na oglasne table po gradu, a tako niti ne želim da mi bilo tko vidi slike na fejsu! Evo već 2 tipa koja ne poznajem ali imamo zajedničke frendove su me pozvali da budemo frendovi! Jednostavno sam rekao NE! Tako da to nije oglasnik pa da moraš vidjet profile da vidiš kog ćeš dodat ( kupit ) a da ne dodaš nekog tko ti se ne svidja! I zato je to meni ok! Čak je bio jedan tip koji me dodao a ima nekog majmuna na slici za profile a ime se nisam mogao sjetit tko je i poslao sam mu message i rekao mi je da smo skupa radili i tad sam se sjetio i dodao ga!

2. to za msn nisam znao iako imam najnoviji jučer updatean! 
 1.U vezi profila, glupo mi je biti na fejsu ako sam anoniman, ja se tamo ne skrivam iz nekakvog aliasa, tamo sam puim imenom i prezimenom, tamo ne izjavljujem gluposti i učlanjujem se u nekakve nazi grupe.Slike možeš ili ne moraš djeliti na fejsu, štoviše to se može odjeliti od javnog profila.Hebeš skrivanje iz aliasa, barem na servisu tipa Fejs.Kako će te prepoznati frendovi npr, iz škole ili slično, ako se zoveš Pajo Patak.A rekoh gore, neda mi se glumiti privatnog istražitelja, i "razotkrivati" tko se skriva iza kojeg aliasa, i jesmo li nas dvojica zajedno sjedili u srednjoj, nemam ni vremena niti volje za takve radnje

.
I na kraju krajeva od koga se imaš skrivati na Fejsu, to je jedino opravdano ako se glupiraš, učlanjuješ u nekakove sramotne grupe, ili ako te ljudi van neta i, ili na netu pamte kao idiota.Shvaćam da je na netu neuputno objavljivati identitet, ali to uglavnom radimo jer po raznim forumima izjavljujemo gluposti, i činimo ono što u javnosti nikada ne bismo činili, i to shvaćam.Ali skrivati se na servisu tipa Fejs, nema svrhe.

2.Ha, većina featura nije razvikana, barem ne kao tips kad instaliraš aplikaciju, ali feature povezanih ID-ja postoji, a zove se čudna li čuda, Povezani ID.Idi na live pa vidi.
16 godina
neaktivan
Facebook sve popularniji

Ovako ako zna neko neki hack ili da mi da chipova za facebook poker treba mi hitno ko ima milosti nek se javi treba mi hitno moram vratiti jaranu chipove ili ako neko moze hackat njegov acc

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice