Facebook još agresivnije tjera ljude na Messenger

poruka: 27
|
čitano: 5.356
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Facebook još agresivnije tjera ljude na Messenger".
14 godina
odjavljen
Iskusio sam tu frustraciju. Jako glup potez

7 0 hvala 0
17 godina
Re: Facebook još agresivnije tjera ljude na Messen

Ovakav potez osobito će se "sviđati" ljudima čiji mobiteli imaju malo prostora za pohranu - i Facebook i Messenger aplikacija su veliki žderači prostora, što je možda i najveći razlog protiv njihove instalacije.

KaeR
17 godina

Evo vam ga na

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Dobro da ste me podsjetili, evo upravo sam ga deinstalirao, ionako samo davež.

Deckard
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A da za Android naprave normalnu aplikaciju, to bi možda korisnike motiviralo da je koriste.

Aplikacija za Android je glomazno i sporo smeće, a još i najveća zamjerka joj je to što ne koristi notification API već implementira svoj sustav preko media API-ja, pa zaobilazi globalne postavke za notifikacije, poput glasnoće i do not disturbe opcije!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

14 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hint: U Chrome-u kliknite na Request desktop site i mogu se normalno koristiti poruke, tj. više neće prebacivat na Google Play.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, samo ćeš na mobitelu imati miljun drugih problema, od pojačanog trošenja baterije do sjebanog editora koji nije prilagođen za mobilne preglednike.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina

Ako idete na facebook preko opere ne nudi tako agresivno messenger

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 8:45 (franciskod).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Rabim taj messenger za komunikaciju svakodnevno i nisam naišao na nikakve probleme u radu; niti aplikacije niti smartfona. Što se mene tiče, radi izvrsno. Paralelno uz messenger rabim i Whatsapp, Telegram te Viber i to već poduži niz godina (od prvog dana kako su postali dostupni na app/play storeu.)

Sad, koliko što zauzima mjesta...smatram da bi osobi koja ima prosječan smartfon, to trebala biti sporedna stvar. Prostor je "nikad jeftiniji".

If you notice this notice, you will notice that this notice is not worth noticing.
Moj PC  
4 4 hvala 1
9 godina
neaktivan
Edge mobile im nije bitan pa nas zato ne smaraju tim. Dok ovako radi, na pamet mi ne pada instalirat bilo kakvu njihovu aplikaciju.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Klikom na to i dalje se ostaje na m.facebook, sve je isto, ali moze se pristupiti porukama.
17 godina

Ili instalirate Facebook Lite i GG, pristupas preko toga porukama i niko te nist ne forsa. Sam kaj ljudi ne znaju da to postoji :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Da im aplikacije ne siluju bateriju i nekako a ovako nema šanse. 

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lol. Nikad.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
johnwaynesk kaže...

Rabim taj messenger za komunikaciju svakodnevno i nisam naišao na nikakve probleme u radu; niti aplikacije niti smartfona. Što se mene tiče, radi izvrsno. Paralelno uz messenger rabim i Whatsapp, Telegram te Viber i to već poduži niz godina (od prvog dana kako su postali dostupni na app/play storeu.)

Sad, koliko što zauzima mjesta...smatram da bi osobi koja ima prosječan smartfon, to trebala biti sporedna stvar. Prostor je "nikad jeftiniji".

Messenger koristim na dnevnoj bazi (uz Viber) i stvarno je dobar. Aplikacija radi posve normalno na relativno pristojnom hardveru (4xCPU, 2 GB RAM, 16GB pohrana) ali shvaćam zašto se ljudi žale. Onima s manje RAM-a (i dalje se prodavaju mobiteli s 512MB) i manje prostora za pohranu (neupotrebljivih 8GB ili manje u cjenovnom rangu do 1000kn) ove aplikacije su spore do neupotrebljivosti, posebno glavna Facebook aplikacija. 

Naravno, nije rješenje "kupite si snažniji mobitel" i Facebook bi trebao ispolirati ove aplikacije za ugodan rad s minimalnim hardverskim zahtjevima (uvijek me zanimalo zašto su tako relativno jednostavne aplikacije napravljene tako trome i veilike, pa barem veliki Facebook ima hrpu vrhunskih programera).

16 godina
neaktivan

Koristim lite verziju facebooka i radi super, a i sve imaš na njoj pa ti ne tribaju dvi zasebne aplikacije.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

svakim se danom u svakom pogledu pokazuje kako je je neposjedovanje računa (i čitave aplikacije/"usluge") na tom facebooku bio dalekovidan i mudar potez. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kaj se tice baterije ne sisše visše tolko ko prije, barem na mm. A da su glomazne jesu, al ni to vise nije tooolko veliki problem, pa sad je standard 3 gige rama, a aplikacije se rade za nove mobe, ne stare, jbga, to ke tak, ak hoces napredovati moras ulagati..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Once upon a time ti nije ni trebala nikakva aplikacija nego se na poruke moglo lijepo odgovarati direktno iz mail obavijesti o primljenoj poruci koja je dolazila odmah (ako se dobro sjećam), a ne kao danas nakon pola sata, sat i to bez obzira na to jesi li poruku već pročitao i odgovorio na nju. Uopće ne razumijem ovo njihovo glupiranje s dvije aplikacije od po 40 MB, pogotovo kad skoro jednaku funkcionalnost ima Facebook Lite sa 412 KB. Draže bi mi bilo da mi u taj mail zakelje neku reklamu svaki put, ali da ga mogu koristiti kao tada.

Još jedan primjer aplikacije koja je totalno otišla kvragu je Shazam, zadnjih par mjeseci je postao toliko spor, pun reklama, notifikacija koje dolaze na random i sličnih gluposti da sam ga na kraju deinstalirao. Eto, Android verzija Shazama danas ima 26 MB, a ona u Windows Storeu (za desktop, ne mobitel) ima 4.1 MB. Može li mi netko to objasniti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 13:50 (Mirko935).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Slažem se, meni su mail notifikacije izvrsne i jako korisne.

Da li je možda netko pronašao kakvu alternativu za mail notifikacije pošto se čini da će Facebook kroz neko vrijeme skroz ugasiti ovu mogućnost?

12 godina

Meni ni dan danas nije jasno zašto su uveli taj Messenger kao obaveznu app za FB. Pa koja je logika da za jednu društvenu mrežu moraš rabiti dvije  aplikacije ? To je kao da pokreneš app YT ukucas video koji zelis, nađeš ga na listi ali da bi ga gledao potrebna je druga aplikacija 

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Bivši Bugovac daje rješenje na facebooku.

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 22:39 (mali.ivica87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mali.ivica87 kaže...

Bivši Bugovac daje rješenje na facebooku.

Ili gore u "url" se obrisi "m." ispred facebook i isto dobijes desktop verziju

13 godina
neaktivan

Ako vas smeta prostor(a imate microSD) ili memorijsko zauzeće probajte sa Greenify i Link2sd. Meni dosta pomoglo. :-)

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze se skinuti facebook lite, sluzbena app od samog facebook-a koja ima i inbox i brzo radi sve :) 
https://www.facebook.com/lite/ 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Brate kakav facebook,upravo obrisao instagram i face skroz.Facebook je toliko nepouzdan,uzas...Bolje nista ne imat..
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice