Dramatične promjene u Nokiji

poruka: 120
|
čitano: 27.990
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dramatične promjene u Nokiji".
15 godina
neaktivan

Konačno su shvatili na što su spali, ovaj novi CEO treba sve iz temelja promijeniti.

0 0 hvala 0
14 godina

Prvo  malo offtopic. Vidim da neki ovdje pišu kako Motorola ponovo rastura. Znaju li oni što je nekada bila Motorola, koliko je imala zaposlenih, kolike je imala prihode?

Radila je mikroprocesore (68000 koje ej koristio Apple), opremu za mobilne mreže, modeme, itd bila je mega kompanija a ovo sada je samo sjena.

Što se tiče Nokije, i o tome kako prodaju hrpu jeftinih telefona, novost: i tu je počela gubiti tlo pod nogama. Kineski ZTE je prodao reko 100 milijuna komada jeftinjara a prije 5 godina ga nije bilo nigdje. 2007. godine Nokija je držala 70% tržišta telefona do 50$ u Indiji a sada je spala na nekih 40%, Lokalni Indijski proizvođači koji prije 5 godina nisu postojali sada drže 25%. Ukratko ubrzano im se urušava tržišni položaj.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Dramatične promjene u Nokiji
xhm kaže...

Prvo  malo offtopic. Vidim da neki ovdje pišu kako Motorola ponovo rastura. Znaju li oni što je nekada bila Motorola, koliko je imala zaposlenih, kolike je imala prihode?

Radila je mikroprocesore (68000 koje ej koristio Apple), opremu za mobilne mreže, modeme, itd bila je mega kompanija a ovo sada je samo sjena.

Što se tiče Nokije, i o tome kako prodaju hrpu jeftinih telefona, novost: i tu je počela gubiti tlo pod nogama. Kineski ZTE je prodao reko 100 milijuna komada jeftinjara a prije 5 godina ga nije bilo nigdje. 2007. godine Nokija je držala 70% tržišta telefona do 50$ u Indiji a sada je spala na nekih 40%, Lokalni Indijski proizvođači koji prije 5 godina nisu postojali sada drže 25%. Ukratko ubrzano im se urušava tržišni položaj.

naravno

kao sto imamo korejce u mnogim stvarima (auti, elektronika...)

tu sam samo radi vijesti o apple-u
15 godina
neaktivan

Ma ja mislim da bi se stvar mogla jednostavno i prakticno riješiti.

Nokia bi trebala ponuditi jedan model mobitela slican N8 u 3 varijante.

1. sa Symbianom

2. sa Androidom

3. sa WP7

I nek budu tehnicki izvedeni potpuno jednako i kvalitetno i po istoj cijeni.

I nek s tim 1 modelom u 3 verzije na jednostavan nacin ispitaju kako diše tržište.

Ako se budu prodavali bolji ovi s Androidom nek se bace na Android, ako pak ovaj s WP7 nek se bace na WP7.

Ako ce se svi jednako prodavati ili cak ovaj sa Symbianom, onda nije problem sa 

brandom Symbian nego sa samim imenom Nokia koje možda ljudima više ne znaci puno ko nekad.

U skladu s time red bi im bio rezati cijene ili polako propadaju.

Tako bi bar ja napravio. Napraviti jedan takav testni model nije toliki problem za nekog poput Nokie.

A nema vece potvrde onog što ljudi žele od prodajnih rezultata.

To bi ujedno i pokazalo što doista znaci ime Android i WP7 u mobilnom svijetu...

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 23:52 (alen-c).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...

1. sa Symbianom

2. sa Androidom

3. sa WP7

Puno baba kilavo dite...

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
A.
17 godina

prenosu BUG: Nokia ušla u strateško partnerstvo s Microsoftom, Windows Phone postaje glavna platforma za Nokijine smartphone u budućnosti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mene samo zanima što će sad raditi pusti dizajneri i inžinjeri u nokiji ... jel to two way road ili će samo kao svaki drugi OEM štancati MS soft na svoj HW ...  ne vjerujem da svi ti ljudi nisu mogli ništa pametno smisliti, problem mora da je u rukovodstvu ... 

Iako u ovom trenutku, mislim da će oboje profitirati ... samo dugoročno nisam siguran za NOKIU.

A.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
artfull kaže...

logicno? nokia je s ovime napravila usrani potez kojim ce gubiti korisnike, symbian^3 mobiteli se odlicno prodaju i mislis da ce tim korisnicima biti bas drago kad nokia zanemari symbian i prestane ga nadogradivati? sada ce biti samo jos jedan proizvodac wp7 mobitela, isto sranje kao i svi ostali, isti hardver, isti OS, samo drugacije kuciste, ni po cemu posebni ni bolji

a sumnjam da ce se koncentracija na wp7 svidati intelu, s obzirom na meego...

ovime ce nokia vise korisnika izgubiti nego dobiti

nista, ak ne bude meegoa i symbiana, ode ja na webOS, jedino onda on ostaje sa posteno rjesenim multitaskingom

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 9:36 (grimyHR).
16 godina
protjeran
artfull kaže...

Mene samo zanima što će sad raditi pusti dizajneri i inžinjeri u nokiji ... jel to two way road ili će samo kao svaki drugi OEM štancati MS soft na svoj HW ...   ne vjerujem da svi ti ljudi nisu mogli ništa pametno smisliti, problem mora da je u rukovodstvu ...

Iako u ovom trenutku, mislim da će oboje profitirati ... samo   dugoročno nisam siguran za NOKIU.

dugorocno gledano mislim da je nokia ovim potezom stala jednom nogom u grob, ovo mi izgleda kao nesto cime je samo microsoft profitirao

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 9:40 (grimyHR).
17 godina

Ovo je jako:

For Sale: OS called "Symbian",hardly used over the last 2 years, belonged to old lady.Good as new,classic look.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
grimyHR kaže...
sumnjam da ce se koncentracija na wp7 svidati intelu, s obzirom na meego...

Ovo interesira i mene? Što će biti s MeeGo platformom? Jer sam jučer čitao kako N9 misle preseliti na WP7 umjesto MeeGo OS-a, sad jeli bila patka ili ozbiljno?

16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

logicno? nokia je s ovime napravila usrani potez kojim ce gubiti korisnike, symbian^3 mobiteli se odlicno prodaju i mislis da ce tim korisnicima biti bas drago kad nokia zanemari symbian i prestane ga nadogradivati? sada ce biti samo jos jedan proizvodac wp7 mobitela, isto sranje kao i svi ostali, isti hardver, isti OS, samo drugacije kuciste, ni po cemu posebni ni bolji

nista, ak ne bude meegoa i symbiana, ode ja na webOS, jedino onda on ostaje sa posteno rjesenim multitaskingom

ma kako se odlično prodaju? da se odlično prodaju onda bi ja imao symbian mob, a ne android... štoviše, nezz niti jednog čovjeka sa symbian 3 mobitelom...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
16 godina
protjeran
max1919 kaže...
grimyHR kaže...

ma kako se odlično prodaju? da se odlično prodaju onda bi ja imao symbian mob, a ne android... štoviše, nezz niti jednog čovjeka sa symbian 3 mobitelom...

vani se odlicnoj prodaju, a u hrvatskoj se prodaju koliko god ih dode, odi kod nas u t-mobile centar pa ih trazi nokiu n8 pa ces vidjeti sto ce ti reci

a ti nisi mjerilo nicega

17 godina
grimyHR kaže...

1. ovime ce nokia vise korisnika izgubiti nego dobiti

2. nista, ak ne bude meegoa i symbiana, ode ja na webOS, jedino onda on ostaje sa posteno rjesenim multitaskingom

1. vec je popusila, jel moze bit gore?

2. "pravi" multitasking ti je najbitniji u cijeloj prici? 

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

da se symb dobro prodaje i da ima budućnost misliš da bi napravili ovaj potez?

Mislim da im je Win u svakom sličaju bolji izbor od androida. Iako trebali su kupiti Palm.

A.
17 godina
artfull kaže...

Mislim da im je Win u svakom sličaju bolji izbor od androida. Iako trebali su kupiti Palm.

krivo, onda su mogli i ostati na Symbianu? Oni gledaju da povrate izgubljeno tržište u postocima, a to ih Android vrača, WP ih možda malo diže i ništa više?

16 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

2. nista, ak ne bude meegoa i symbiana, ode ja na webOS, jedino onda on ostaje sa posteno rjesenim multitaskingom

ne, nokia jos nikad nije popusila, do sada nije gubila korisnike nego ih je stalno bilo sve vise, jedino je trziste raslo brze od nokie, ali nokia je konstantno dobivala vise korisnika nego ih je gubila, znaci RASLA je, a sad ce padati tek, prvo ce malo narasti radi wp7-a, a onda sljedi smanjenje broja korisnika

i da, prvo sto gledam na smartphoneu je da je multitasking odlicno  odraden, ako nije mogu i dummy phone kupiti, znaci izvedba mora biti savrsena ili jako blizu tome(tj. najvaznija mi je izvedba alt-tab funkcije), a to nude jedino symbian, maemo/meego i webOS

15 godina
neaktivan
@grimy: Slazem se za multitasking, zato je meni jako zao sto je Windows Mobile propao, ali ocito je doslo neko drugo vrijeme kad kod smartphonea nije najbitnije ono "smart" nego ljepota sucelja i jednostavnost, iako mi je to gotovo paradoksalno.
Kako god, iako ga nisam nikad preferirao, steta sto ce i Symbian imati sudbinu kao WM, ali mislim da bi Nokia ovime mogla dobiti novih korisnika, kao i Microsoft, iako ce to biti ovi novi klinci, a mi, stari konji, koji zelimo stvarno pametan OS se mozemo je***, mislim da je najbolji izbor i najblize pametnom OS-u danas Android, mozda su WebOS i Meego bolji, ali mi se bas ne svidja trenutna ponuda uredjaja s njima.
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

ne, nokia jos nikad nije popusila, do sada nije gubila korisnike nego ih je stalno bilo sve vise, jedino je trziste raslo brze od nokie, ali nokia je konstantno dobivala vise korisnika nego ih je gubila, znaci RASLA je, a sad ce padati tek, prvo ce malo narasti radi wp7-a, a onda sljedi smanjenje broja korisnika

i da, prvo sto gledam na smartphoneu je da je multitasking odlicno  odraden, ako nije mogu i dummy phone kupiti, znaci izvedba mora biti savrsena ili jako blizu tome(tj. najvaznija mi je izvedba alt-tab funkcije), a to nude jedino symbian, maemo/meego i webOS

Ako ti rasteš 3% a oko tebe rastu 40% 80%  i 600% u najboljem slučaju stagniraš i samo je pitanje vremena kad će  te pojesti. Ovako se topi brže od leda na grenlandu.

Na najačem tržištu u USA nokia odavno ne postoji, na najbrže rastećim tržištima su je pokopali u high endu iOS i android, a u low endu kinezi.

Win konačno izgleda da ima mobilni OS koji ima glavu i rep i liči na nešto. Ako ponudi Nokiji bezbolni upgrade path, da svi dobiju update isti dan kao na iOSu i da se ne događa ovo kao sa androidom sa beskonačno verzija, rezolucija i varijacija na temu, dakle da se konsolidira, surađuje sa MSom ( ako je to moguće ) ponudi smislenu i ograničenu paletu uređaja, reže tamo gdje ne može više konkurirati ... inače malo po malo može se povući sa tržišta.

A.
16 godina
protjeran
artfull kaže...

Ako ti rasteš 3% a oko tebe rastu 40% 80%   i 600% u najboljem slučaju stagniraš i samo je pitanje vremena kad će   te pojesti. Ovako se topi brže od leda na grenlandu.

Na najačem tržištu u USA nokia odavno ne postoji, na najbrže rastećim tržištima su je pokopali u high endu iOS i android, a u low endu kinezi.

Win konačno izgleda da ima mobilni OS koji ima glavu i rep i liči na nešto. Ako ponudi Nokiji bezbolni upgrade path, da svi dobiju update isti dan kao na iOSu i da se ne događa ovo kao sa androidom sa beskonačno verzija, rezolucija i varijacija na temu, dakle da se konsolidira, surađuje sa MSom ( ako je to moguće ) ponudi smislenu i ograničenu paletu uređaja, reže tamo gdje ne može više konkurirati ... inače malo po malo može se povući sa tržišta.

lako rasti dok si mali, nokia je jednostavno postala toliko ogromna da veliki rast NIJE REALNO MOGUC, to je tocka do koje svaki OS dode

nokijinih 3% je ogromna brojka

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 10:37 (grimyHR).
15 godina
neaktivan
Ma kako je to Nokia rasla ako su im prihodi 2009. bili oko 900mil.$, a 2010. godine 700mil.$ ?
Nokia i Symbian su proslost, a Win OS moze bit samo win situacija za obje firme. Znanja im sigurno ne fali, te ce dobro konkurirat iOS-u i Androidu.
In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan

kao što sam već napisao, u ovoj suradnji su puno bitniji win8 od wp7. Sa sedmicom će se malo igrati, ali pravi udar napraviti na osmici i pokušati prodati nekakvu novu dimenziju integracije comp - phone gdje u jednom orgazmičkom iskustvu više nećeš znati gdje počinje nokia, završava PC, bla isti home screen, bla bla i ne trebaju ti itunesi već sve jednim klikom ili što već{#}markentingškom kampanjom.

Uglavnom i Nokia i MS hvataju jako kasni vlak za smartphone party.

iddqd

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...
grimyHR kaže...
sumnjam da ce se koncentracija na wp7 svidati intelu, s obzirom na meego...

Ovo interesira i mene? Što će biti s MeeGo platformom? Jer sam jučer čitao kako N9 misle preseliti na WP7 umjesto MeeGo OS-a, sad jeli bila patka ili ozbiljno?

"Under the new strategy, MeeGo becomes an open-source, mobile operating system project. MeeGo will place increased emphasis on longer-term market exploration of next-generation devices, platforms and user experiences. Nokia still plans to ship a MeeGo-related product later this year."

"With Nokia's planned move to Windows Phone as its primary smartphone platform, Symbian becomes a franchise platform, leveraging previous investments to harvest additional value. This strategy recognizes the opportunity to retain and transition the installed base of 200 million Symbian owners. Nokia expects to sell approximately 150 million more Symbian devices in the years to come"
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina

Bez obzira koliko Nokia i Co. imali planova, ja sam danas prodao E72, nakon 10 mjeseci korištenja. Kupio povoljno, prodao isto tako, ali ipak nisam zadovoljan njome previše. Da ja ponovo kupim Nokiu, prije svega želim UUUUUUUU dizajn (ukusi su različiti, ali meni trenutno najviše odgovara dizajn HTC-a), veliko tržište sa kvalitetnim aplikacijama gdje je WP7 grupacija trenutno tanka, opako dok Android dosta briljira. Konačno, svi bi trebali poraditi na većem kapacitetu baterije, na ovaj ili onaj način, i friendly user sučelju. Kome se stvarno sviđa LEGO koncept WP7-ice????  

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Kome se stvarno sviđa LEGO koncept WP7-ice????  

LEGO koncept? Misliš na sučelje? Meni se sviđa.

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

max1919 kaže...

vani se odlicnoj prodaju, a u hrvatskoj se prodaju koliko god ih dode, odi kod nas u t-mobile centar pa ih trazi nokiu n8 pa ces vidjeti sto ce ti reci

a ti nisi mjerilo nicega

Nisi pošten. S jedne strane drugome govoriš da nije mjerilo nicega, a s druge strane smatraš da ce Nokia sad propast jer

je zanemarila tebe i neki mali postotak Symbian korisnika. Odkad si ti mjerilo necega a drugi nisu?

Decko je samo rekao što misli baš kao i ti.

Kao što vidite stvari za Symbian su završile a i bilo je i vrijeme. 

Mi sad možemo samo nagađati što ce ovo znaciti za Nokiu, ali samo vrijeme ce pokazat, 

baš kao i prodajni rezultati. Ja baš mislim da ce se Nokie sad bolje prodavati jer su našli full mocnog saveznika.

Nadam se da ce sad tržišni udio Nokie i WP7 skociti, jer premda volim Apple kao firmu, ne volim

monopol koji dobiva sve više. Konkurencija je jedino poželjno za nas korisnike.

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
15 godina
alen-c kaže...
grimyHR kaže...

max1919 kaže...

a ti nisi mjerilo nicega

Nisi pošten. S jedne strane drugome govoriš da nije mjerilo nicega, a s druge strane smatraš da ce Nokia sad propast jer

je zanemarila tebe i neki mali postotak Symbian korisnika. Odkad si ti mjerilo necega a drugi nisu?

Decko je samo rekao što misli baš kao i ti.

Kao što vidite stvari za Symbian su završile a i bilo je i vrijeme. 

Mi sad možemo samo nagađati što ce ovo znaciti za Nokiu, ali samo vrijeme ce pokazat, 

baš kao i prodajni rezultati. Ja baš mislim da ce se Nokie sad bolje prodavati jer su našli full mocnog saveznika.

Nadam se da ce sad tržišni udio Nokie i WP7 skociti, jer premda volim Apple kao firmu, ne volim

monopol koji dobiva sve više. Konkurencija je jedino poželjno za nas korisnike.

Ti je dizes u neba!

[img]http://i19.tinypic.com/5yb9xrm.png[/img]
15 godina
neaktivan
0verlord kaže...

Ti je dizes u neba!

A da? Cime to? Sve što kažem argumentiram, i u krajnjoj liniji imam pravo na svoje mišljenje.

I ne dižem Apple u nebesa ali sam protiv izokretanja istine i izmišljanja gluposti.

Jednostavno nastojim biti objektivan i ne mrzim ni jednu firmu kao neki na ovom forumu.

Jednostavo uz Apple je vezano previše stereotipa, izmišljotina i rekla kazala komentara.

Mnogi ga ne koriste, a rijetki su koji ga koriste pa da nisu zadovoljni.

Kako god nemoram Apple dizat u nebesa ni ja ni itko drugi.

Dovoljno je pogledat njihove prodajne rezultate i pametnome dosta.

Ostali ce se uvijek kaciti na neke gluposti i ponosno ustvrditi da baš oni koriste najbolju stvar

a svi ostali koji se ne slažu su budale.

Glupo razmišljanje, ali sto ljudi sto cudi..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice