Cijena dijelova PlayStationa 4

poruka: 86
|
čitano: 8.333
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijena dijelova PlayStationa 4".
14 godina
neaktivan
Re: Cijena dijelova PlayStationa 4
fade kaže...

Balkanski mentalitet? Bas konzole i pasu u to jer dobivas kratkorocno jeftinije rijesenje i onda kasnije zivis na takoreci kredit jer PS4 skoro beskoristan bez tih 50 dolara godisnje i barem jedne igre.

Jer zasto uzeti kvalitetan PC kad mozes uzeti konzolu i neki junk laptop pa za 2 god obadvoje crknu, kolicina preko kvalitete jel tako?

vidis, u japanu su konzole jako popularne, dok PC sluzi iskljucivo za posao. popularne su one i kod nas samo sto smo mi i na onoj neslavnoj listi pirata (za footbal manager 2013 u top10, haha). zivio PC. zivio balkan. :) zajebavam se malo haha

http://www.rockpapershotgun.com/2013/11/14/football-manager-2013-pirated-10-million-times-says-devs/

watch?v=lcIYDxmnKHY
14 godina

Xbone, PS4, Steambox. Kažu, PC usporediv s PS4 dođe 1000 dolara.

Realno, grafika je toliko napredovala da jednostavno više nije bitno. PS4 i Xbone će kao specijalizirane mašine biti više nego dovoljne (igre poput The Last Of Us još obaraju s nogu grafički). Usporedba BF4 ima malu ulogu obzirom da su svi launch naslovi na brzaka složeni i developeri nisu još navikli na nove konzole.

Što se tiče plaćanja za online (i dodatne usluge na Xboneu) je glupost, no na PS4 je to ograničeno samo na igranje online a zauzvrat se dobivaju igre. Primjer: ja sam platio 110kn tromjesečnu pretplatu za PS plus za PS3, a za to sam dobio Uncharted 3 i Metal Gear Rising za koje bi ovako platio minimalno 600kn, a dobit ću ih još. Dobio sam i druge igre koje su genijalne a nisam ni čuo za njih prije. Uglavnom, više nego isplativo.

Da se razumijemo, igram BF3 multi na PCu i inaće podjednako na PCu i PSu.

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Xbone, PS4, Steambox. Kažu, PC usporediv s PS4 dođe 1000 dolara.

Realno, grafika je toliko napredovala da jednostavno više nije bitno. PS4 i Xbone će kao specijalizirane mašine biti više nego dovoljne (igre poput The Last Of Us još obaraju s nogu grafički). Usporedba BF4 ima malu ulogu obzirom da su svi launch naslovi na brzaka složeni i developeri nisu još navikli na nove konzole.

Što se tiče plaćanja za online (i dodatne usluge na Xboneu) je glupost, no na PS4 je to ograničeno samo na igranje online a zauzvrat se dobivaju igre. Primjer: ja sam platio 110kn tromjesečnu pretplatu za PS plus za PS3, a za to sam dobio Uncharted 3 i Metal Gear Rising za koje bi ovako platio minimalno 600kn, a dobit ću ih još. Dobio sam i druge igre koje su genijalne a nisam ni čuo za njih prije. Uglavnom, više nego isplativo.

Da se razumijemo, igram BF3 multi na PCu i inaće podjednako na PCu i PSu.

Machinima {#}  

To nije steambox niti je steambox pravi naziv. Taj Piston je sramota... ruzan, slab,dolazi sa nekakvim xbox controllerom, vrti windowse i povrh svega kosta 1000$. 

Ovo je Steam machine  ali nije toliko bitno jer stvar je u tome da skoro svaki PC moze biti steam machine i koristiti razne controllere i igrati sve PC igre a i emulirati neke PS1/2 igre, dok na PS4 navodno ne podrzava ni vlastite starije PS3/2/1 igre.  

Grafika je napredovala sveukupno ali po usporedbi sa PC-em konzole su i dalje negdje u 2008-2010 i to sto igrace na konzolama sada obara s nogu ljudi na PC-u gledaju vec 5+ godina.

Isto tako poznata je cinjenica da te scene sto vidis na E3-u su ili prije renderirane ili se vrte na PC-u i rijetko kad predstavljaju pravi gameplay na konzoli. Evo svjezi primjer Forza Motorsport za Xbone - http://i.imgur.com/PVp0oTL.jpg

Na PC i Steamu su takve akcije na igre svakodnevnica  bez ikakvih pretplata...i kada ce se na konzolama moci donirati 5-10$ za djecu i dobiti zauzvrat 5-6 AAA Igara. Nikad. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 18:28 (fade).
17 godina
neaktivan

Ovo za Forzu 5 stoji, ali - kolko je u nekim stvarima nazadovala vizualno od E3 builda, tolko je u drugim napredovala npr.

http://abload.de/img/f5-compare3cdonz.jpg

Lijevo je finalna verzija igre, desno E3 build.

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Shai Hulud kaže...

Ovo za Forzu 5 stoji, ali - kolko je u nekim stvarima nazadovala vizualno od E3 builda, tolko je u drugim napredovala npr.

Nista bolje , grafika na razini Half Life 2 

14 godina
neaktivan
fade kaže...
Grafika je napredovala sveukupno ali po usporedbi sa PC-em konzole su i dalje negdje u 2008-2010 i to sto igrace na konzolama sada obara s nogu ljudi na PC-u gledaju vec 5+ godina.

Isto tako poznata je cinjenica da te scene sto vidis na E3-u su ili prije renderirane ili se vrte na PC-u i rijetko kad predstavljaju pravi gameplay na konzoli. Evo svjezi primjer Forza Motorsport za Xbone - http://i.imgur.com/PVp0oTL.jpg

Na PC i Steamu su takve akcije na igre svakodnevnica  bez ikakvih pretplata...i kada ce se na konzolama moci donirati 5-10$ za djecu i dobiti zauzvrat 5-6 AAA Igara. Nikad. 

ajd tocno je ovo za grafiku samo koje mi to silne igre igramo a da nisu portovi AAA naslova s konzola? sere mi se za blizzardove karikature, daj mi neku punokrvu igru ko bf3 i crysis3, da izgleda ko next gen, da je izasla 2008-2010 i da je jos PC ekskluziva? prva igra koja je po meni bila next gen je witcher 2 iz 2011. i nije ekskluziva, to je sve. kamo srece da PC dobije svake godine bar jedan AAA naslov al niko nije lud ulupit 100 milijuna dolara u razvoj da bi pametnjakovici skidali s torrenta. danas sve AAA igre koje nekog ku*** znace izlaze prvo na konzolama pa tek onda za par tjedana/mjeseci na PCu, a dobar dio su ekskluzive. gtaV kao igra generacije, lol, jos nije ni najavljena, a RDR, sada vec gaming klasik takodjer je zaobisao komp u sirokom luku. pretvorio si ovaj topic u neki obracun s konzolama, a sto je najsmjesnije od svega ne baratas s cinjenicama vec trolas. ove humble bundle akcije uglavnom nude ruzne ali zabavne indie igre, iznimno rijetko AAA igru (pamtim samo onu akciju s par EA igara i nedavno su batmani bili) dok na ps+ imas preko 100 komada, vecinom AAA. 

watch?v=lcIYDxmnKHY
17 godina
protjeran
kaisersephirot kaže...
memulica kaže...

A bogte ... paaa svaka šuša danas zna, da su ove 'nextgen' konzole zapravo punokrvni PCeki.

Imaju AMD 8(6+2) jezgreni procesor i 8(5+3) radne memorije.

Xbone ima slabiju grafičku u rangu ATi 7790, a PS4 ima jaču u rangu ATi 7870.

Dakle u startu su slabiji od zadnje generacije PC komponenti na dana izlaska. Pa mi nije jasno o čemu vi pričate !?

Nezz, poimanje ljudi i zatvorenog sistema {#} Koje današnje računalo bi s 256 MB RAM-a (koliko inače ima PS3) moglo pokrenuti Battlefield 3/4, GTA V ili The Last of Us. Osnovna stvar koju ljudi ne razumiju jest to da jedna kućna konzola ima zatvoreni sustav koji svu svoju sirovu snagu daje igri.

E sad, kad PS3/X360 pokreći sve najmodernije igre s 256MB RAM-a, pitate se što mogu s 32 puta više brze radne memorije (8 GB GDDR RAM-a)?

Sve si to lijepo nabrojao, ali mašio si ceo fudbal ... JER

... tvz. 'nextgen' konzole nisu zatvoreni sistemi (kao što su bile prethodne konzole), nego samo vješto zakamuflirana osobna računala.

I nisu ni blizu po sirovoj snazi trenutno dostupnih 'high-end' računala. Ni blizu.

Ali jbga kad ovce sve uzimaju zdravo za gotovo, dive se finom celofanu i 'jeftinoj' konzoli.

BTW za igre je namjenjeno zapravo 5Gb RAMa, a preostala 3Gb su rezervirana za OS. Isti slučaj je i sa jezgrama, jer su dvije jezgre rezervirane.

Glory Glory Man United
13 godina
neaktivan
0.o_qwerty kaže...
fade kaže...

ajd tocno je ovo za grafiku samo koje mi to silne igre igramo a da nisu portovi AAA naslova s konzola? sere mi se za blizzardove karikature, daj mi neku punokrvu igru ko bf3 i crysis3, da izgleda ko next gen, da je izasla 2008-2010 i da je jos PC ekskluziva? prva igra koja je po meni bila next gen je witcher 2 iz 2011. i nije ekskluziva, to je sve. kamo srece da PC dobije svake godine bar jedan AAA naslov al niko nije lud ulupit 100 milijuna dolara u razvoj da bi pametnjakovici skidali s torrenta. danas sve AAA igre koje nekog ku*** znace izlaze prvo na konzolama pa tek onda za par tjedana/mjeseci na PCu, a dobar dio su ekskluzive. gtaV kao igra generacije, lol, jos nije ni najavljena, a RDR, sada vec gaming klasik takodjer je zaobisao komp u sirokom luku. pretvorio si ovaj topic u neki obracun s konzolama, a sto je najsmjesnije od svega ne baratas s cinjenicama vec trolas. ove humble bundle akcije uglavnom nude ruzne ali zabavne indie igre, iznimno rijetko AAA igru (pamtim samo onu akciju s par EA igara i nedavno su batmani bili) dok na ps+ imas preko 100 komada, vecinom AAA. 

Kakvo trollanje. Govorim sto je realno i ponavljam sto dosta poznatih ljudi i developera u gaming industriji potvrduje, PS4 i Xbone su sada samo limitirani low-end PC u plasticnoj kutiji i vec su sad outdate-ani. 

Nije samo Humble Bundle ima ih vise, pricam i o steam akcijama. Uvijek ima velikih popusta na AAA igre.

Primjer iz 2010 , Metro 2033 i dalje nema nicega usporedivog na konzolama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 19:41 (fade).
14 godina
neaktivan
memulica kaže...

... tvz. 'nextgen' konzole nisu zatvoreni sistemi (kao što su bile prethodne konzole), nego samo vješto zakamuflirana osobna računala.

I nisu ni blizu po sirovoj snazi trenutno dostupnih 'high-end' računala. Ni blizu.

lol otkrio si toplu vodu, pa na ps2 si jos tamo prije 100 godina mogo instalirat linux ako si htio. a i ova druga ti je genijalna, pa normalno da nisu ni blizu kad kostaju 400 dolara sto ti nije dost ni za graficku karticu koja bi mogla "emulirat" next gen portove na kakvom takvom framerateu (barem za sada, za 2-3 godine ce PC bit isplativiji za igranje). haha

fade kaže...

Kakvo trollanje. Govorim sto je realno i ponavljam sto dosta poznatih ljudi i developera u gaming industriji potvrduje, PS4 i Xbone su sada samo limitirani low-end PC u plasticnoj kutiji i vec su sad outdate-ani. 

Nije samo Humble Bundle ima ih vise, pricam i o steam akcijama. Uvijek ima velikih popusta na AAA igre.

hahaha, dobro ajde metro. zaboravio sam na njega, super igra/grafika. :) kao sto sam ovom gore napiso, kolko para tolko muzike. ne mozes ocekivat titana u konzolici od 400 dolara jelda? ono sto ti ja zelim reci je da djabe sirova snaga i to sto ce PC za 3 godine opet bit 7-10 puta jaci kad cemo igrat portove. cinjenica je da se upravo u igre na konzolama trose stotine milijuna dolara i da je core publika tamo, PC se usprkos tome dobro drzi al nije taj koji predvodi nit je u tom kontekstu za gaming opcenito previse znacajan. steam kao servis je nesto sto konzole tek sada kopiraju i samo pokazuje kolko je valve ipred svog vremena. kamo srece da dobijemo i taj hl3.

inb4

imas metro last light, takodjer na konzolama.

watch?v=lcIYDxmnKHY
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 20:01 (0.o_qwerty).
13 godina
neaktivan
0.o_qwerty kaže...

hahaha, dobro ajde metro. zaboravio sam na njega, super igra/grafika. :) kao sto sam ovom gore napiso, kolko para tolko muzike. ne mozes ocekivat titana u konzolici od 400 dolara jelda? ono sto ti ja zelim reci je da djabe sirova snaga i to sto ce PC za 3 godine opet bit 7-10 puta jaci kad cemo igrat portove. cinjenica je da se upravo u igre na konzolama trose stotine milijuna dolara i da je core publika tamo, PC se usprkos tome dobro drzi al nije taj koji predvodi nit je u tom kontekstu za gaming opcenito previse znacajan. steam kao servis je nesto sto konzole tek sada kopiraju i samo pokazuje kolko je valve ipred svog vremena. kamo srece da dobijemo i taj hl3.

O tome i pricam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 19:59 (fade).
13 godina
protjeran

Kako neki ljudi imaju viska vremena, ali jos gore ocito i viska volje da toliko trolaju? Ne svidja ti se ps4/xbox1? Super. Ne kupuj. Netko te tjera da isti kupis? Nije? Hop cup iz teme koja te ocito ni malo ne zanima. Ili jednostavno mislis da si pametniji od svih ostalih pa ces ih kao pravi mali dobrocinitelj besplatno poduciti pameti? U tom slucaju cestitke i moje iskrene isprike sto sam te nazvao trolom, jer nisi onda samo trol, vec bedasti trol.

2 2 hvala 0
17 godina
protjeran
0.o_qwerty kaže...
memulica kaže...

lol otkrio si toplu vodu, pa na ps2 si jos tamo prije 100 godina mogo instalirat linux ako si htio. a i ova druga ti je genijalna, pa normalno da nisu ni blizu kad kostaju 400 dolara sto ti nije dost ni za graficku karticu koja bi mogla "emulirat" next gen portove na kakvom takvom framerateu (barem za sada, za 2-3 godine ce PC bit isplativiji za igranje). haha

Bogte kakve veze ima sad jadni linux na prastaroj PS dvojci ?? {#}

Jel ti razlikuješ uopće staru generaciju konzola od ovih novih?

BTW za nešto sitno više od 400 eura mogu nadogradit računalo na PS4 standard i to ako kupujem komponente u Hrvatskoj.

Glory Glory Man United
17 godina
neaktivan

Bas bi volio vidjeti PC za 400€ koji moze vrtiti BF4 u 1600x900, High postavke i u 50-60 fps, to su odprilike postavke koje se vrte na PS4.

Od ovih launch igara nijedna jos ne iskoristava sve sto PS4 i XB1 nude. Ovo je ogroman zaokret u odnosu na proslu generaciju, gdje su konzole imale dosta jak CPU ali slab GPU, sada imaju jak GPU ali slab CPU i trebati ce proci neko vrijeme da se developeri prilagode tome i pocnu iskoristavati punu snagu GPU-a i svih jezgri koje su im dostupne. Malo je glupo usporedjivati konzole i PC iako su iste arhitekture. Konzole ce uvijek moci uraditi vise stvari sa naizgled slabijim komponentama.

SteamOS sam po sebi nije nikakva revolucija, to je samo pokusaj Valvea da smanji monopol Microsofta kada je u pitanju PC igranje. I naravno da ce i SteamOS imati DRM a zove se Steam. I kako sad reci da je Steam bolji DRM od onog na PS4? Jel mozes kupiti igru na Steamu i prodati ju kad ti dosadi? Ne mozes. Jel mozes kupiti igru na Steamu i posuditi ju frendu? Ne mozes. Jel mozes kupiti igru na Steamu, igrati ju par dana i onda pokloniti frendu? Ne mozes. Može li se sve nabrojano raditi na PS4? Moze.

Mantle je tek u povojima i jos nije izasla nijedna igra koja ga podrzava, a za sada ga podrzava jako malo developera. Tako da smo i dalje limitirani na DirectX i OpenGL i Windows/SteamOS - a svaki od njih stvara "gubitke" koje konzola nema.

2 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
memulica kaže...

BTW za nešto sitno više od 400 eura mogu nadogradit računalo na PS4 standard i to ako kupujem komponente u Hrvatskoj.

da ti krajnje pojednostavim, ako hoda ko majmun, prica ko majmun i ponasa se ko majmun onda je po svoj logici to majmun. ti se stari moj ponasas ko da si otkrio toplu vodu s tim "next gen konzole su PCiji incognito", a jos prastari ps2 ti je ima sve elemente PC-a, cak je linux vrtio (ku'is sad, ee?). a za 400 ojra mozes samo sanjat o nekakvom dugorocnom rijesenju. sve sam na tu temu vec napiso a ti slobodno budi bezobrazan i nemoj citat postove, upadaj ko padobranac i pisi napamet. vidjet cemo dokad ces...

watch?v=lcIYDxmnKHY
14 godina
neaktivan
Shen kaže...
SteamOS sam po sebi nije nikakva revolucija, to je samo pokusaj Valvea da smanji monopol Microsofta kada je u pitanju PC igranje. I naravno da ce i SteamOS imati DRM a zove se Steam. I kako sad reci da je Steam bolji DRM od onog na PS4? Jel mozes kupiti igru na Steamu i prodati ju kad ti dosadi? Ne mozes. Jel mozes kupiti igru na Steamu i posuditi ju frendu? Ne mozes. Jel mozes kupiti igru na Steamu, igrati ju par dana i onda pokloniti frendu? Ne mozes. Može li se sve nabrojano raditi na PS4? Moze.

Mantle je tek u povojima i jos nije izasla nijedna igra koja ga podrzava, a za sada ga podrzava jako malo developera. Tako da smo i dalje limitirani na DirectX i OpenGL i Windows/SteamOS - a svaki od njih stvara "gubitke" koje konzola nema.

ali ps4 je u osnovi drm free. 3rd party izdavaci sami odlucuju o mogucoj implementaciji iz cega proizlazi da ova tri postavljena pitanja koja nuzno vrijede za steam, takodjer ce mozda vrijediti i za neke ps4 naslove. npr. dosta igara na novoj generaciji bi moglo imat neku online mogucnost koja je sastavni dio singleplayera u stilu dark soulsa ili bi kao u slucaju diabla 3 najvazniji dio mogao bit u oblaku. primjeri za to su recimo titanfall, the division, a suska se i da ce novi AC bit jedan svijet u kojem ces igrat svoju kampanju ali se ce moc pojaviti i ostali igraci s friend liste (dakle neka vrsta povezanog svijeta al ne u obliku co-opa/klasicnog natjecateljskog multiplayera). upravo ce takve igre bit povezane s tvojim racunom, tako da nista od preprodaje ili poklanjanja, full drm na djelu. postoji i dosta glasina/predvidanja kako je upravo ovo posljednja generacija s fizickim kopijama te priprema za iducu koja ce bit potpuno digitalna ili u oblaku (ono sto xbone nije uspio progurat, lol).

za mantle sve stoji sto si napisao, jos se namece pitanje sto je s konkurencijom? hoce li nvidia prihvatit mantle (sumnjam) il ce gurat neku slicnu alternativu. a moglo bi po nekima sve to proc kao cuveni nvidia physix. haha

watch?v=lcIYDxmnKHY
15 godina
fade kaže...
Shai Hulud kaže...

ajde ne budi smiješan. Ja imam Forzu 4 na Xboxu 360 pa me još uvijek zna iznenaditi koliko su dobri detalji u toj igri, iako se većinom igram na PC-u. A ova Forza 5 može naravno biti samo bolja jer radi u Full HD-u i čitam na svim reviewovima da igra izgleda fantastično.  

Da Half Life 2 {#}

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
Shen kaže...

Bas bi volio vidjeti PC za 400€ koji moze vrtiti BF4 u 1600x900, High postavke i u 50-60 fps, to su odprilike postavke koje se vrte na PS4.

PS4 je dobio ovih dana patch za 1080p...

14 godina

Vidim da se tema petvorila u PC vs PS4 prepirku, pa da se i ja nadovežem...

Okorjeli sam PC gamer sa prednaručenom PS4 konzolom. To bude mi prva konzola IKAD. 

Kao što je netko gore napisao, i meni je dopi..... Kupovanje grafe i ostalih komponenti svako malo, samo da bih mogao pokretati nove naslove na kompu...

Dok frend, s druge strane, piči sve na plejki (trojci), hebena grafika, psn+ uz pregršt free igrica, a sva ulaganja mu se svode na novi gamepad kad starog zafitilji u zid! :-D

Tako da sam i ja odlučio investirati novce u novu konzolu umjesto u novu grafičku... Istina, malo me strah cijena igrica (razmazili me humble bundleovi i akcije na steamu), ali u startu bude dosta naslova gratis, kupujem dva aaa naslova odmah, a dalje psn+ i zdravo...

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yovitssa-2302/hero/17304910
Moj PC  
3 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
memulica kaže...
kaisersephirot kaže...
memulica kaže...

A bogte ... paaa svaka šuša danas zna, da su ove 'nextgen' konzole zapravo punokrvni PCeki.

Imaju AMD 8(6+2) jezgreni procesor i 8(5+3) radne memorije.

Xbone ima slabiju grafičku u rangu ATi 7790, a PS4 ima jaču u rangu ATi 7870.

Dakle u startu su slabiji od zadnje generacije PC komponenti na dana izlaska. Pa mi nije jasno o čemu vi pričate !?

Nezz, poimanje ljudi i zatvorenog sistema {#} Koje današnje računalo bi s 256 MB RAM-a (koliko inače ima PS3) moglo pokrenuti Battlefield 3/4, GTA V ili The Last of Us. Osnovna stvar koju ljudi ne razumiju jest to da jedna kućna konzola ima zatvoreni sustav koji svu svoju sirovu snagu daje igri.

E sad, kad PS3/X360 pokreći sve najmodernije igre s 256MB RAM-a, pitate se što mogu s 32 puta više brze radne memorije (8 GB GDDR RAM-a)?

Sve si to lijepo nabrojao, ali mašio si ceo fudbal ... JER

Ali jbga kad ovce sve uzimaju zdravo za gotovo, dive se finom celofanu i 'jeftinoj' konzoli.

BTW za igre je namjenjeno zapravo 5Gb RAMa, a preostala 3Gb su rezervirana za OS. Isti slučaj je i sa jezgrama, jer su dvije jezgre rezervirane.

Ja nez jel ti stvarno trollaš ili šta?

Next-gen konzole i dalje su zatvoreni sustav, dakle one i dalje su orjentirane primarno pokretanju videoigara, a ne Photoshopa, Officea ili WinRAR-a. One imaju već određenu količinu memorije određenu za sustav (3 GB) dok je ostalih 5 GB namjenjeno samo za igre. Oni ne troše resurse na svchost, dwm.exe ili već na što troše windowsi. Osim toga, misliš da je podjednako lako napraviti igru optimiziranu za samo jednu konfiguraciju ili za njih 457.256.145 različitih kombinacija? Druga je stvar što trenutne konzole koriste standardnu x86 arhitekturu, što zapravo samo pomaže developerima da lakše razvijaju igre na već poznatim okruženjima.

Što se tiče sirove snage, opet imaš promašenu temu, ja ne kažem da je PS4 jači od i7, Titanke i 32 GB RAM-a, samo da za taj novac (400€) nećeš moći kupiti osobno računalo koje će sljedećih 6-7 godina bez problema moći pokretati sve najnovije igre.

Što se tiče 5GB/2 jezgre, zar misliš da je PS3 svih 256 MB radne memorije koristio samo za igre? Što mu je držalo operativni sustav?

Nez, razbacivanje s "ovce" forama su očigledno vrhunac tvog zaključka što dovoljno govori o tvojoj cijeloj poruci {#}

Živio ti meni {#}

I can do anything I want. And so can you.
13 godina
neaktivan

Treba odvojiti kruške od jabuka!, gaming konzole ne mogu se direktno upoređivati sa PC (x86 i 64) arhitekturom prema specifikacijama i sirovim performansama? Naslovi primarno stvarani i profilirani  uz konzole optimizirani su za tu hardversku platformu i normalno da su rezultati vrhunski. Početna cijena razvoja i proizvodnje hardvera proizvođačima konzola kompenzira se  tijekom vremenskog perioda iz vrijednosti od prodaje softvera. Konzole ne kupujemo radi njihove sirove snage nego tog feelinga, naravno da proizvođači to znaju naplatiti!     

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
fade kaže...
Shai Hulud kaže...

ajde ne budi smiješan. Ja imam Forzu 4 na Xboxu 360 pa me još uvijek zna iznenaditi koliko su dobri detalji u toj igri, iako se većinom igram na PC-u. A ova Forza 5 može naravno biti samo bolja jer radi u Full HD-u i čitam na svim reviewovima da igra izgleda fantastično.  

Da Half Life 2 {#}

Stvarno koji detalji i to u 1280x720.

Ili nevidis dobro ili imas stvarno nizak standard  za "fantasticno".

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 6:07 (fade).
13 godina
neaktivan
Shen kaže...

Od ovih launch igara nijedna jos ne iskoristava sve sto PS4 i XB1 nude. Ovo je ogroman zaokret u odnosu na proslu generaciju, gdje su konzole imale dosta jak CPU ali slab GPU, sada imaju jak GPU ali slab CPU i trebati ce proci neko vrijeme da se developeri prilagode tome i pocnu iskoristavati punu snagu GPU-a i svih jezgri koje su im dostupne. Malo je glupo usporedjivati konzole i PC iako su iste arhitekture. Konzole ce uvijek moci uraditi vise stvari sa naizgled slabijim komponentama.

Ne lici ni blizu na High. 

Konzola je malo jeftinija kad ju tek kupis ali ne za puno i to se nadoknadi kasnije jer placas pretplatu 50 i AAA igre budu i po 59€ kad izadu, isto tako ti i dalje trebas kompjuter za sve ostalo. 

Za ~450€ dobijes Quad Amd , 8GB RAM , HD7850 , mATX Plocu , 500GB HDD i posteno napajanje i kuciste. B4 na High 1080p oko 80FPS

Za ~400€ dobijes isto samo sa 7790. 

I za PC postoje fizicke kopije igre a mozes i posudivati account, ne smeta im. Na konzolama isto nemozes dijeliti igre kupljene preko virtualne trgovine.

Nije sve ni u grafici ni u cijeni.

PC ima veci broj indie igri, veci broj igara sveukupno, veci broj ekskluziva , modove , mogucnost hostanja vlastitih servera, bolju backwards kompatibilnost,podrsku za vise vrsta kontrolera, mogucnost multitaskinga/vise ekrana...itd.  nemozes reci da to se sve ne racuna jer je jako bitno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 6:36 (fade).
17 godina
protjeran
0.o_qwerty kaže...
memulica kaže...

da ti krajnje pojednostavim, ako hoda ko majmun, prica ko majmun i ponasa se ko majmun onda je po svoj logici to majmun. ti se stari moj ponasas ko da si otkrio toplu vodu s tim "next gen konzole su PCiji incognito", a jos prastari ps2 ti je ima sve elemente PC-a, cak je linux vrtio (ku'is sad, ee?). a za 400 ojra mozes samo sanjat o nekakvom dugorocnom rijesenju. sve sam na tu temu vec napiso a ti slobodno budi bezobrazan i nemoj citat postove, upadaj ko padobranac i pisi napamet. vidjet cemo dokad ces...

Opet se hvataš jadne PS dvojke, iako te niko nije pitao o njoj i koja nema nikakve veze sa novim konzolama ili osobnim računalima.

Iz svega se može zaključit, da uopće ne razlikuješ novu generaciju konzola od starih.

BTW

DA, zaista za 400 eura mogu NADOGRADIT svoje staro računalo na PS4 standard. Vidim da ti je hrvatski jezik stran/kompliciran, pa da ti prevedem/pojednostavim ... napraviš UPGRADE  svog PC-a, ko što svaki normalni vlasnik osobnog računala s vremena na vrijeme napravi. 

Zar mislite da imam para na bacanje, pa da kupujem svakih par godina potpuno novo računalo?

Glory Glory Man United
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 9:27 (memulica).
17 godina
protjeran
kaisersephirot kaže...
memulica kaže...
kaisersephirot kaže...

Next-gen konzole i dalje su zatvoreni sustav, dakle one i dalje su orjentirane primarno pokretanju videoigara, a ne Photoshopa, Officea ili WinRAR-a. One imaju već određenu količinu memorije određenu za sustav (3 GB) dok je ostalih 5 GB namjenjeno samo za igre. Oni ne troše resurse na svchost, dwm.exe ili već na što troše windowsi. Osim toga, misliš da je podjednako lako napraviti igru optimiziranu za samo jednu konfiguraciju ili za njih 457.256.145 različitih kombinacija? Druga je stvar što trenutne konzole koriste standardnu x86 arhitekturu, što zapravo samo pomaže developerima da lakše razvijaju igre na već poznatim okruženjima.

Što se tiče sirove snage, opet imaš promašenu temu, ja ne kažem da je PS4 jači od i7, Titanke i 32 GB RAM-a, samo da za taj novac (400€) nećeš moći kupiti osobno računalo koje će sljedećih 6-7 godina bez problema moći pokretati sve najnovije igre.

Što se tiče 5GB/2 jezgre, zar misliš da je PS3 svih 256 MB radne memorije koristio samo za igre? Što mu je držalo operativni sustav?

Nez, razbacivanje s "ovce" forama su očigledno vrhunac tvog zaključka što dovoljno govori o tvojoj cijeloj poruci {#}

Živio ti meni {#}

1. Dosad su konzole imale 'proprietary hardware', a sad imaju i x86 arhitekturu i komercijalne PC komponente u sebi. 

2. Rezervirani resurusi za OS su tu negdje kao i kod Windowsa, ako ne i veći.

3. Da, za 400 eura možeš nadogradit na PS4 standard. I miran si slijedećih 5-6 godina.

Zaključak je po meni, da nikad nije bilo jeftinije igrati na osobnim računalima.

Glory Glory Man United
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 9:44 (memulica).
15 godina
neaktivan
memulica kaže...
kaisersephirot kaže...
memulica kaže...
kaisersephirot kaže...

Živio ti meni {#}

1. Dosad su konzole imale 'proprietary hardware', a sad imaju i x86 arhitekturu i komercijalne PC komponente u sebi. 

3. Da, za 400 eura možeš nadogradit na PS4 standard. I miran si slijedećih 5-6 godina.

Zaključak je po meni, da nikad nije bilo jeftinije igrati na osobnim računalima.

Molim te napiši sadašnju PC kongiguraciju koja košta 400€ koja je po tebi jednake jačine kao PS4, pa se čujemo za 3-4 godine {#}

Dakle, tražim kućište (ne moraš čak ni monitor ubacivati u cjenu) koje će za 400€ za 7 godina moći pokretati najnovije igre, pa da i ja sebi kupim

13 godina
neaktivan
kaisersephirot kaže...
memulica kaže...
kaisersephirot kaže...
memulica kaže...
kaisersephirot kaže...

Živio ti meni {#}

Molim te napiši sadašnju PC kongiguraciju koja košta 400€ koja je po tebi jednake jačine kao PS4, pa se čujemo za 3-4 godine {#}

Dakle, tražim kućište (ne moraš čak ni monitor ubacivati u cjenu) koje će za 400€ za 7 godina moći pokretati najnovije igre, pa da i ja sebi kupim

FX 4130 / 8GB RAM / HD 7790 ili 7850 / 500GB HDD / Posteno 450W napajanje/ mATX ploca / Core 1000 kuciste. Nekih 450€

Istina ne dobivas periferiju ili monitor uz to ali niti uz PS4 ne dobivas televizor niti mozes igrati online dok ne platis, znaci dode ti na isto.

Nitko ne uzima u obzir da se Mooreov zakon polako usporava tako da ce danas dobar PC trajati puno duze nego u proslosti.

Osim toga 7900GTX koja je stara 7 godina pokrece igre na levelu PS3 i sigurno ima vlasnika 7900GTX i dan danas, dok su prve revizije PS3 dosad sigurno pocrkavale, ne ocekuj da ce PS4 biti ista bolji.

3-4 godine i ode laser ili slicno i  onda ces morat uzeti novi ili nositi stari na papreno skup servis. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 12:31 (fade).
15 godina
neaktivan
A operativni sustav? Kontroler? Hlađenje? I da, za to multiplayer plaćanje (koje košta oko 40-tak kuna mjesečno) dobijem 2 igre besplatno, dakle cijene u razini Steam popusta {#}
I da, imao sam za tadašnje pojmove dobro računalo koje je pokretalo sve naslove (nvidia 8800 GT, Core2Duo, 2 GB RAM-a) pa sada pokrećem samo nove indie naslove, igre poput novih Batmana, Assassins Creeda i slično mogu zaboraviti, a oni se i dalje uredno pokreću na X360/PS3. I da, ta kutija me je koštala oko 700€ u to vrijeme bez ekrana {#}
URED: I da, u cjenu moje konfiguracije nije uračunata cijena OS-a {#}
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 12:37 (kaisersephirot).
14 godina
memulica kaže...
0.o_qwerty kaže...
memulica kaže...

Opet se hvataš jadne PS dvojke, iako te niko nije pitao o njoj i koja nema nikakve veze sa novim konzolama ili osobnim računalima.

Iz svega se može zaključit, da uopće ne razlikuješ novu generaciju konzola od starih.

BTW

DA, zaista za 400 eura mogu NADOGRADIT svoje staro računalo na PS4 standard. Vidim da ti je hrvatski jezik stran/kompliciran, pa da ti prevedem/pojednostavim ... napraviš UPGRADE  svog PC-a, ko što svaki normalni vlasnik osobnog računala s vremena na vrijeme napravi. 

Zar mislite da imam para na bacanje, pa da kupujem svakih par godina potpuno novo računalo?

Ajd mi molim te objasni kako ćeš nadograditi Core 2 Duo mbo sa ddr2 memorijom i 4 generacije starom grafičkom, a kamo li na standard blizu ps4? Frajeru, tebi treba kompletno novi komp za takvu rabotu, ne nadogradnja (više manje bilo kakva nadogradnja ne dolazi u obzir na takvoj konfi). I ja imam jedan Core 2 Duo koji sam platio nekih 7k 2009. sa gamingom na umu, i morao sam mjenjati grafičku koja je riknula. Investicija u taj komp je bila dakle preko 8k i  znaš što? Više se ne igram na njemu. Dovoljno je on jak za pokretanje igara, ali na viskim postavkama na full HD i u battlefield 3, kamo li 4... ne baš. Da ne govorim o Crysisima i ostalim stvarima.

Sad imam i drugi komp sa sandy bridge i5 procom starim 2 godine. Ostatak kompa je star godinu dana i sveukupno koštao oko 4500kn sa hd7850 (koji sam platio 1600kn). Mogu igrati bf3 na full detaljima na full hd-u, ali znaš što? Već bf4 na godinu dana starom kompu sa grafičkom srednje klase će biti na granici. http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/

7850, best buy dugo među karticama vrti na full hdu u prosječnih 30 sličica sa poprilično jačim procom neg je moj. Sljedeće godine mogu zaboraviti visoke postavke na 2 godine starom kompu koji je koštao dosta više nego jedna konzola.

Kažeš nadogradnja? Ako hoću nadograditi samo grafičku mogu se pozdraviti sa minimalno 1500kn ako hoću stvarno nešto ok na još koju godinu. No veći problem je proc. Mogu možda nadograditi na ivy bridge, al haswell ne. Dakle u roku 2 godine već možeš zaboraviti da ćeš samo tako nadograditi na novu generaciju procesora, što znači novi komp u osnovi.

Možeš pljuvati kolko hoćeš po konzolama, no činjenica je - platiš konzolu otprilike koliko bi platio pristojan proc i grafičku, no dok ćeš na konzoli za 6-7 godina i dalje igrati najnovije igre, do tad ćeš vjerojatno zamjeniti minimalno jedan ako ne i 2 kompa koji će svaki koštati dosta više nego ta jedna početna konzola.

P.S. Da ne spominjem koliko sam sranja prošao sa komplikacijama oko instalacije i igranja na pc-u. Prije par dana sam htio igrati bf3 singleplayer - no can do, battlelog se nadograđuje. Kakve to veze ima sa singleplayom nemam pojma. Hoćeš igrati DLC za Bioshock 2? Hahah, pa ti si iz zemlje trećeg svijeta, ne primamo tvoj novac. Reinstaliraš windowse nakon što si uložio 40 sati u gta4 i backupao si save folder. Bwahahah, zeznuo si se jer moraš backupat i neki gfwl folder koji nema veze s vezom, pa iako imaš save ne možeš ga učitati.

Konzolaška verzija - kupi igru, stavi disk, u roku par minuta igraš ko da nema sutra.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 12:51 (Chronosus).
17 godina
protjeran

Vidim da neke i dalje buni razlikovanje između generacija konzola.

Dakle PS4 nema nikakve veze sa PS3, a itekako je sličan sa trenutnom generacijom osobnih računala.

Zašto uspoređivati kruške i jabuke?

Glory Glory Man United
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
memulica kaže...

Vidim da neke i dalje buni razlikovanje između generacija konzola.

Dakle PS4 nema nikakve veze sa PS3, a itekako je sličan sa trenutnom generacijom osobnih računala.

Zašto uspoređivati kruške i jabuke?

Zbog kompota?????{#}

{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice