Cijena dijelova za iPhone X prelazi 400 USD

poruka: 37
|
čitano: 4.560
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijena dijelova za iPhone X prelazi 400 USD".
14 godina
odjavljen

I opet ne vjerujem da na taj ostatak daju 600 USD(3750 HRK).

0 5 hvala 0
16 godina
Re: Cijena dijelova za iPhone X prelazi 400 USD
Dex.pwn kaže...

Pa naravno da ne daju, nego je većina cijene - brand koji oni masno naplaćuju. Druge mega kompanije prodaju svoje flagship mobitele po cijeni od 600$ pa pokriju sve troškove (prozvoda, R&D, marketinga, transporta, zaposlenih) i naravno još zarade ekstra profita.

Apple zna da ima hrpa ljudi koji će suludo plaćati njihove precjenjene proizvode pa tako i formiraju cijene - čisti zakon ponude i potražnje.

Da su ljudi manje blesavi i da im opadne prodaja mobitela da vidiš kako bi pala i cijena proizvoda. Jer nema skupljeg proizvoda za firmu od onoga koji čeka u skladištu i nema svog kupca.

Naravno da se to neće desiti jer da jabučarima Apple zamota govno i zalijepi Apple znak oni bi rekli -- Amazing.

Ovo sam sada gore karikirao, ali nije daleko od istine. Apple ima svoj kult obožavatelja koji jednostavno sve kupuju ne mareći za cijenu niti gledaju i uspoređuju sa konkurencijom - nešto nevjerojatno - nema veze sa pameti.

Da se ne bi sada uvrijedili oni koji kupuju Apple, Vama se on možda stvarno on sviđa i to je uredu, ali da Vam se sviđa svaki njihov proizvod, da ga morate kupiti i da im drugi nisu ni do koljena, e onda se trebate upitati za mentalno zdravlje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 21:29 (MasterOfDisaster).
14 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

pa za koga bi radili onda? wtf ovakva marža je razumna.

13 godina

Ako bude ekran i za servis 100usd kasnije biti će dobro.

.

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bNeo kaže...

Ako bude ekran i za servis 100usd kasnije biti će dobro.

.

ovaj ekran se neće isplatiti popravljat. preskupa nabava, a neć ga ni biti nabaviti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 21:46 (grzzi).
9 godina
neaktivan
Master: nema kod Applea proizvoda koji stoje na skladištu. Apple je firma koja je kod struke cijenjena bas zbog perfektne logistike.
S druge strane, kad prodaja ili marže idu dolje - cijena ide gore. Zato sad imaju još skuplji telefon. To je logika kojom se vodi još jedna velika firma, trenutno također najveća na svijetu. I vjerovao ili ne to je na korist kupca.

Evo konkretno: kada je Renault izbacio Clio sport koji je fenomenalan auto u svojoj klasi, kod nas je koštao oko 170 tisuća. Dvije godine kasnije cijena je otišla na 120 čime su od prvih kupaca napravili budale izbivši im jednim potezom pera po 50 tisuća iz džepa. Ovo je najekstremniji primjer, ali to stalno rade i njihovi rabljeni automobili ne vrijede ništa. Za razliku od njih VW nikad ne spusta cijenu, možeš dobiti jači motor, vise opreme bilo kaj osim skidanja cijene. I zato, između ostalog rabljeni golfovi drže cijenu ovdje i bilo gdje u svijetu na čuđenje škrtica koje kupuju Renaulte. Bez brige, lošiji VW modeli su među rabljenima lošije cijenjeni, ljudi svi skupa nisu budale i ne možeš ih muljati stalno.
Tako stvari stoje i s rabljenim ajfonima. Kupac novog s7 je u godini dana popušio vise nego ja sa sedmicom. I vjeruj mi da ću za pet godina naći kupca iste sekunde kad ga stavim u oglasnik. Pa ti reci da sam ja ovca. Stvari tako stoje kako stoje, samo budale idu protiv tržišta.
Ja rekoh
8 godina
pa i nebih se bas slozio sa tobom da vw drzi cijenu, npr. 7-8g stari passati u uk ne vrijede bas nest cca. 2000-3000gbp, a ako mi ne vjerujes slobodno provjeri na gumtree.com
15 godina

kad bi apple toliko puno davao za iphone dijelove onda nebi imali toliku godišnju zaradu od iphonea

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Feudalac kaže...
Master: nema kod Applea proizvoda koji stoje na skladištu. Apple je firma koja je kod struke cijenjena bas zbog perfektne logistike.
S druge strane, kad prodaja ili marže idu dolje - cijena ide gore. Zato sad imaju još skuplji telefon. To je logika kojom se vodi još jedna velika firma, trenutno također najveća na svijetu. I vjerovao ili ne to je na korist kupca.

Evo konkretno: kada je Renault izbacio Clio sport koji je fenomenalan auto u svojoj klasi, kod nas je koštao oko 170 tisuća. Dvije godine kasnije cijena je otišla na 120 čime su od prvih kupaca napravili budale izbivši im jednim potezom pera po 50 tisuća iz džepa. Ovo je najekstremniji primjer, ali to stalno rade i njihovi rabljeni automobili ne vrijede ništa. Za razliku od njih VW nikad ne spusta cijenu, možeš dobiti jači motor, vise opreme bilo kaj osim skidanja cijene. I zato, između ostalog rabljeni golfovi drže cijenu ovdje i bilo gdje u svijetu na čuđenje škrtica koje kupuju Renaulte. Bez brige, lošiji VW modeli su među rabljenima lošije cijenjeni, ljudi svi skupa nisu budale i ne možeš ih muljati stalno.
Tako stvari stoje i s rabljenim ajfonima. Kupac novog s7 je u godini dana popušio vise nego ja sa sedmicom. I vjeruj mi da ću za pet godina naći kupca iste sekunde kad ga stavim u oglasnik. Pa ti reci da sam ja ovca. Stvari tako stoje kako stoje, samo budale idu protiv tržišta.

Ne koncentriraš se, ali oprošteno ti je jer je već kasno. Ja sam rekao kada bi ljudi prestali kupovati u tolikom broju Apple proizvode i kada bi njihovi proizvodi zjapili u skladištu radi slabe prodaje, a poradi masovne proizvodnje onda bi Apple bio primoran spustiti cijene, jer nema skupljeg proizvoda za proizvođača od onog koji mjesecima čeka na svoju prodaju u nekom skladištu. Znači ja nigdje nisam rekao da Apple-ovi proizvodi stoje na skladištu.

Vjerovao ti ili ne firme nikada, ali nikada ništa ne rade u korist kupaca (osim ako je nekom kontrolom utvrđeno da krše neka pravila i to moraju ispraviti - ali i onda to rade sa minimalnim troškovima) jer bi bile u gubitcima, tj. blaže - sa znatno smanjenom dobiti - što njima nije u nikakvom interesu.

Ovo sa usporedbom u autima ti je totalno promašeno. U Hrvatskoj (a i u svijetu) radi jadnog standarda, ljudi ne mjenjau svoje aute nakon 5 godina pa da im je cijena rabljenog auta bitna kod prodaje, već kupuje aute koji će imati manju potrošnju, manju kvarljivost i jeftino održavanje - pa je i Renault Clio najprodavanji i najtraženiji u RH. Inače Renault - Nissan alianca je u 2017. godini pretekla Volkswagen grupaciju u prodaji vozila i sad su prvi u svijetu po prodaji vozila - LINKLINKLINK. Očito tvoja logika nema smisla inače Renault ne bi bili prvi po prodaji u svijetu.

Da ne komentiram kako je Volkswagen varao svoje kupce sa emisijom ispušnih plinova i ostale pizdarije - toliko o tvojem cijenjenom VW i njihovoj brizi za kupce - samo ti nastavi i dalje bacat pare na VW i na Apple.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 22:42 (MasterOfDisaster).
9 godina
neaktivan
E moj master, ti bi meni opraštao a kao prvo ne znaš citirati poruke i drugo - uopće nisi shvatio o čemu je riječ.

Prva tema: Appleu se ne može dogoditi da mu ostanu puna skladišta osim u slučaju iznenadnog sloma globalne ekonomije ili udara meteora. To je kontraargument tvojoj tezi da bi oni skinuli cijene kada bi ih kupci bojkotirali. Ipadovi se nakon početnog buma prodaju sve slabije - reagirali su bas kako sam ti opisao - izdavanjem još skupljih modela i prodajom lanjskih modela po 50 dolara nižoj cijeni baš kako rade i s telefonima.

Analogija s automobilima kao dokaz da jedna vrsta pohlepe može biti na korist kupcu vrijedi još vise. Da ista znaš o tržištu automobila kod nas i igdje drugdje znao bi da se upravo tu događa gotovo sve - prodaja i uvoz rabljenih je jedno 3-4 puta veći od prodaje novih sto je ujedno i dokaz da si izvalio tešku laž aludirajući da ljudi kupuju nove jeftine Renaulta i nikad ih vise ne prodaju. Ljudi ne prodaju Renaulte rabljene samo zato sto nema kupaca ni po kakvoj cijeni osim za twingo i Clio koji jedini nešto valjaju.

I još nešto, tržišnu poziciju VW sam spomenuo samo kako bih naglasio svoj argument činjenicom da se analogija ne odnosi na nekog sporednog tipa Rimac već na svjetski važnog igrača, ali i to ti je promaklo pa si se upetljao u broj prodanih. Kao da je bitno, pa ni iPhone nije najprodavaniji mobitel. Bitno je da ću ga ja kupiti, rabiti, prodati i proći financijski bolje nego ti s bilo kojim drugim usporedivim mobitelom.

Dakle, argument visoke cijene iPhonea je besmislen i ne stoji na dokazivim činjenicama.
Ja rekoh
16 godina
Dex.pwn kaže...

Dobro, ali treba platit R&D za CPU i hardver, dizajnere, marketing, support i najviše razvoj OSa.

15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

kad bi apple toliko puno davao za iphone dijelove onda nebi imali toliku godišnju zaradu od iphonea

Jel bolilo dok si izvlacio iz guzice taj zakljucak?

10 godina
Mitch kaže...
Dex.pwn kaže...

Dobro, ali treba platit R&D za CPU i hardver, dizajnere, marketing, support i najviše razvoj OSa.

I cistacice, ne zaboravi cistacice. Na njih otpada barem 400$ marze iPhona.

17 godina
neaktivan

je. kad se sve zbroji, epl je ustvari u gubitku i dijeli telefone okolo iz humanitarnih razloga, jedva pokrivajući troškove (vjerojatno zaradom iz kantine epl-središta), dobrohotno želeći da svijet postane bolje mjesto. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina

Ne kužim sarkazam.

Što su nacrte za A11 / Fusion i dizajn dobili na Piratebayu?

Ili su masovni broj primetime reklama na TVu platili zaradom od bitcoina?

iOS održava poduzeće iz Siska na crno za soma eura mjesečno? Ili tim od 25k programera?

Pogledajte wholesale price, a ne production price.

Apple ima cca 370$ marže na iPhone X, ako ga prodaje netko izuzev vlastitog Storea. Što je opet bitno manje nego kod iPhonea 6.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.9.2017 5:02 (Mitch).

5 1 hvala 0
16 godina
Feudalac kaže...
E moj master, ti bi meni opraštao a kao prvo ne znaš citirati poruke i drugo - uopće nisi shvatio o čemu je riječ.

Prva tema: Appleu se ne može dogoditi da mu ostanu puna skladišta osim u slučaju iznenadnog sloma globalne ekonomije ili udara meteora. To je kontraargument tvojoj tezi da bi oni skinuli cijene kada bi ih kupci bojkotirali. Ipadovi se nakon početnog buma prodaju sve slabije - reagirali su bas kako sam ti opisao - izdavanjem još skupljih modela i prodajom lanjskih modela po 50 dolara nižoj cijeni baš kako rade i s telefonima.

Analogija s automobilima kao dokaz da jedna vrsta pohlepe može biti na korist kupcu vrijedi još vise. Da ista znaš o tržištu automobila kod nas i igdje drugdje znao bi da se upravo tu događa gotovo sve - prodaja i uvoz rabljenih je jedno 3-4 puta veći od prodaje novih sto je ujedno i dokaz da si izvalio tešku laž aludirajući da ljudi kupuju nove jeftine Renaulta i nikad ih vise ne prodaju. Ljudi ne prodaju Renaulte rabljene samo zato sto nema kupaca ni po kakvoj cijeni osim za twingo i Clio koji jedini nešto valjaju.

I još nešto, tržišnu poziciju VW sam spomenuo samo kako bih naglasio svoj argument činjenicom da se analogija ne odnosi na nekog sporednog tipa Rimac već na svjetski važnog igrača, ali i to ti je promaklo pa si se upetljao u broj prodanih. Kao da je bitno, pa ni iPhone nije najprodavaniji mobitel. Bitno je da ću ga ja kupiti, rabiti, prodati i proći financijski bolje nego ti s bilo kojim drugim usporedivim mobitelom.

Dakle, argument visoke cijene iPhonea je besmislen i ne stoji na dokazivim činjenicama.

Naša rasprava nema smisla, ti tepeš jedno, a ja drugo. 

Ostati ćemo na tome - We agree to disagree!

Inače ne kupujem ništa što ću dobro prodati, nego kupujem ono što mi je primamljivo dizajnom, upotrebljivošću, ekonomičnosti i naravno cijenom. Ti opet ideš očito samo na isplativost - žalim te jer očito ne uživaš u životu.

Pitanje dali uživaš u tim stvarima koje ćeš dobro prodati kasnije ili ih kupuješ samo iz razloga da ćeš ih kasnije i dobro prodati? Mislim da tu nećeš dati iskren odgovor ili si kompletno opsjednut sa time da dobro zaradiš pošto očito često mijenjaš stvari. 

Uglavnom želim ti iskreno svu sreću sa VW i Apple-om, ali vjeruj mi ima i drugih marki (auta i tehnike) koje su jednako dobre, pa možda (sigurno) i bolje.

14 godina
neaktivan

kupim sve djelove, malo lema, super ljepila i voila unikatan iPhone X Homemade Edition ultra plus, cijena 3000$ 

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobra informacija, uvijek je dobro malo transparentnosti. Apple dobro zna zašto i kako formira cijenu, tako treba biti, ništa pretjerano, pa ko voli nek izvoli.

Kupio čovjek novi iPhone...

...stavio ga u stražnji džep i sjeo u auto...

...*KRC*...

(*mrtva tišina, ozbiljan pogled ispred sebe*)

..."NADAM SE DA JE KIČMA!"

Let go of any expectations and look to generate curiosity in the process, rather than expectation in the result. ~Andy Puddicombe
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.9.2017 8:34 (Zeljko B).

11 0 hvala 0
15 godina
Zeljko B kaže...

Dobra informacija, uvijek je dobro malo transparentnosti. Apple dobro zna zašto i kako formira cijenu, tako treba biti, ništa pretjerano, pa ko voli nek izvoli.

Kupio čovjek novi iPhone...

...stavio ga u stražnji džep i sjeo u auto...

...*KRC*...

(*mrtva tišina, ozbiljan pogled ispred sebe*)

..."NADAM SE DA JE KIČMA!"

Bwhahahahahahahaha!!!!

A jesi me nasmijao odmah na uranak, svaka čast!!!

16 godina

Idemo malo pojednostaviti pricu.

• Zamislimo da smo mi proizvodjaci cekica.
  • Osmislimo cekic koji je malo drugaciji od konkurencije, al' u osnovi to je cekic ko cekic.
  • Izbacimo nas cekic na trziste po cijeni od 6$ na kojem je prosjecna cijena cekica 5$
  • Prodamo sve u roku sat vremena.
  • Nastancamo novu seriju, ali i ovog puta podignemo cijenu na 7 dolara. I ona se proda u jos kracem vremenu.
  • Ok svi sretni, ocito imamo proizvodi koji se ljudima svidja, trecu seriju prodajemo po 10$ i ona se sva proda dok si rekao keks.

Ok, sad pitanje za gzilijun dolara i probajte biti iskreni:

Idemo u cetvrtu seriju.

Koliko bi od vas ovdje prisutnih u ovoj temi, koji ste sokirani i kosternirani cijenama, spustilo nazad, a koliko bi probalo sa jos vecom cijenom vasih cekica?

Osobno kada vidim upise sa psiholoskim profilima Apple kupaca kao i kada se na Bugovom forumu pojavi argument "prosjecni kupac" (na forumu gdje ponajmanje ima prosjecnih kupaca), podsjeti me na basnu "Lisica i grozdje"

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.9.2017 8:47 (syncmaster245b).

4 0 hvala 0
16 godina
syncmaster245b kaže...

Idemo malo pojednostaviti pricu.

• Zamislimo da smo mi proizvodjaci cekica.
  • Osmislimo cekic koji je malo drugaciji od konkurencije, al' u osnovi to je cekic ko cekic.
  • Izbacimo nas cekic na trziste po cijeni od 6$ na kojem je prosjecna cijena cekica 5$
  • Prodamo sve u roku sat vremena.
  • Nastancamo novu seriju, ali i ovog puta podignemo cijenu na 7 dolara. I ona se proda u jos kracem vremenu.
  • Ok svi sretni, ocito imamo proizvodi koji se ljudima svidja, trecu seriju prodajemo po 10$ i ona se sva proda dok si rekao keks.

Ok, sad pitanje za gzilijun dolara i probajte biti iskreni:

Idemo u cetvrtu seriju.

Koliko bi od vas ovdje prisutnih u ovoj temi, koji ste sokirani i kosternirani cijenama, spustilo nazad, a koliko bi probalo sa jos vecom cijenom vasih cekica?

Osobno kada vidim upise sa psiholoskim profilima Apple kupaca kao i kada se na Bugovom forumu pojavi argument "prosjecni kupac" (na forumu gdje ponajmanje ima prosjecnih kupaca), podsjeti me na basnu "Lisica i grozdje"

Pa naravno da će četvrta serija biti još skuplja od treće, a to je psihologija i marketing.

Iskreno, da li ti vjeruješ da je iPhone X zaista vrijedi duplo više novaca od android flagshipa za 5.000 kn, i da li taj andriod flagship ne može isto sve kao i taj iPhone X?

I još k tome ako se ne uzima kod operatera (na ugovor od dvije godine) iPhone ima samo jednu godinu garancije, pa kvragu na usisavač od 700kn imam garanciju od 2 godine, a na uređaj od 10.000 kn imam garanciju od godine dana - divno.

16 godina
MasterOfDisaster kaže...

Pa naravno da će četvrta serija biti još skuplja od treće, a to je psihologija i marketing.

Iskreno, da li ti vjeruješ da je iPhone X zaista vrijedi duplo više novaca od android flagshipa za 5.000 kn, i da li taj andriod flagship ne može isto sve kao i taj iPhone X?

I još k tome ako se ne uzima kod operatera (na ugovor od dvije godine) iPhone ima samo jednu godinu garancije, pa kvragu na usisavač od 700kn imam garanciju od 2 godine, a na uređaj od 10.000 kn imam garanciju od godine dana - divno.

Potpuno je nevazno sto ja i ti mislimo po tom pitanju.

Trziste je reklo da taj telefon vrijedi i ja to respektiram. Dodajmo tome da iPhone nije "one hit wonder" jer drzi to trziste  vec 10 godina.

Mene jedino iritira stigmatiziranje nekoga tko je drugacijeg misljenja, a cisto mi puca prsluk na sto ce netko potrositi svoje novce.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
9 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Ostati ćemo na tome - We agree to disagree!

Inače ne kupujem ništa što ću dobro prodati, nego kupujem ono što mi je primamljivo dizajnom, upotrebljivošću, ekonomičnosti i naravno cijenom. Ti opet ideš očito samo na isplativost - žalim te jer očito ne uživaš u životu.

Pitanje dali uživaš u tim stvarima koje ćeš dobro prodati kasnije ili ih kupuješ samo iz razloga da ćeš ih kasnije i dobro prodati? Mislim da tu nećeš dati iskren odgovor ili si kompletno opsjednut sa time da dobro zaradiš pošto očito često mijenjaš stvari. 

Uglavnom želim ti iskreno svu sreću sa VW i Apple-om, ali vjeruj mi ima i drugih marki (auta i tehnike) koje su jednako dobre, pa možda (sigurno) i bolje.

Ne možemo se složiti iz jednostavnog razloga što ti jedan argument, jednu izjavu uzmeš i od nje napraviš životnu priču, roman od 1100 stranica. A stvar je puno prozaičnija - cijena kao takva je samo jedan od parametara kod odluke o kupnji, a koji imajući u vidu trajnost apple uređaja, dugo razdoblje izravne podrške koju daju i dobru utrživost kod eventualne naknadne prodaje, sasvim drugačije izgleda tj nije tako grozno kako vi, koji ih nikad ne kupujete, imputirate.

i kad već piliš o tome što ja radim i zašto kupujem svoje stvari, da pitam tebe: ti si pravi pripadnik potrošačkog društva pa kupuješ jeftino smeće za jednokratnu upotrebu kojim zatrpavaš okoliš ili kaj?

Ja rekoh
16 godina
Feudalac kaže...

Ne možemo se složiti iz jednostavnog razloga što ti jedan argument, jednu izjavu uzmeš i od nje napraviš životnu priču, roman od 1100 stranica. A stvar je puno prozaičnija - cijena kao takva je samo jedan od parametara kod odluke o kupnji, a koji imajući u vidu trajnost apple uređaja, dugo razdoblje izravne podrške koju daju i dobru utrživost kod eventualne naknadne prodaje, sasvim drugačije izgleda tj nije tako grozno kako vi, koji ih nikad ne kupujete, imputirate.

i kad već piliš o tome što ja radim i zašto kupujem svoje stvari, da pitam tebe: ti si pravi pripadnik potrošačkog društva pa kupuješ jeftino smeće za jednokratnu upotrebu kojim zatrpavaš okoliš ili kaj?

Hmmm, jeli je ovo sarkastično retoričko pitanje ili ga ja očito ne razumjem. Da li ti misliš da je Renault (i drugi proizvođači osim VW), LG (i drugi proizvođači osim Apple-a) jeftino smeće za jednokratnu upotrebu???? 

14 godina
neaktivan

Ok sad me zanima koliko vam traje 1 iPhone , znači koliko ih često mjenjate. 

Ja sam predzadnji imao Samsung S5, 3 godine, platio ga  cca 3000kn

Sad prešao na S7, platio ga 2500 kn, nadam se da će me služiti 2 godine.

Koliko treba trajati iPhoneX ili eto iPhone 7 za cca 5000kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nex987 kaže...

Logicno bi bilo da sta je mobitel skuplji to ces ga cesce mijenjat.. Iphone X treba trajat do iphone XI-a..

9 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže..

Hmmm, jeli je ovo sarkastično retoričko pitanje ili ga ja očito ne razumjem. Da li ti misliš da je Renault (i drugi proizvođači osim VW), LG (i drugi proizvođači osim Apple-a) jeftino smeće za jednokratnu upotrebu???? 

ako trebam objašnjavati, onda baš nisi sugovornik za ovu temu.

zadržimo se na temi - cijeni iphonea

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
nex987 kaže...

moji su svi živi. petica petu godinu gazi bez greške - padala, prašena, zalijevana, kisnula... neuništiva

Ja rekoh
14 godina
neaktivan

Ljudi potpuno je nebitno koliko netko ovdje misli da vrijedi proizvod X ili Y. Kao što je netko rekao tržište određuje cijenu, appleovo tržište nije neka niša, radi se o stotinama milijuna, dapače milijarde proizvoda koji imaju svoje vjerne kupce. Ti kupci su toliko zadovoljni da je tvrtka iz gdine u godinu u vrhu po anketama o zadovoljstvu kupaca. Isto tako ti kupci, me included, iamju i koriste i druge brandove, pc, androide i sl. i nisu toliko zadovoljni njima ... so, apple naplaćuje koliko misli da može. Konkretno u slučaju X-a ta marža je manja nego do sad, tako da čitava ova dretva nema puno smisla.

što se trajanja tiče, meni svi traju daleko duže nego sam očekivao. još uvijek sam na 6+ i nemam ga potrebe mijenjati, do nedavno je radio i 3Gs i 4 kod sina dok jedan nije izgubljemn, a drugi se slomio, nije mi se dalo popravaljat ekran ipak.

3 0 hvala 0
14 godina
Nex987 ako kupis iphone onda moras svaku godinu promjeniti mobitel inace nisi u trendu i zivot ti nece biti cudesan...
😉
vicious
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice