Apple tuži HTC

poruka: 83
|
čitano: 19.383
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple tuži HTC".
15 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

hahahahahha ... upravo to da ... hmmm .. da vidimo ...

"Time-Based, Non-Constant Translation Of User Interface Objects Between States"

No. 7,479,949: "Touch Screen Device, Method, And Graphical User Interface For Determining Commands By Applying Heuristics"

"Unlocking A Device By Performing Gestures On An Unlock Image"

"List Scrolling And Document Translation, Scaling, And Rotation On A Touch-Screen Display"

"System And Method For Managing Power Conditions Within A Digital Camera Device"

"Automated Response To And Sensing Of User Activity In Portable Devices"

"GMSK Signal Processors For Improved Communications Capacity And Quality"

"Conserving Power By Reducing Voltage Supplied To An Instruction-Processing Portion Of A Processor"

"Object-Oriented Graphic System"

"Object-Oriented Event Notification System With Listener Registration Of Both Interests And Methods"

"Method For Providing Automatic And Dynamic Translation Of Object Oriented Programming Language-Based Message Passing Into Operating System Message Passing Using Proxy Objects"

"Object-Oriented Multitasking System"

"Method And Apparatus For Distributing Events In An Operating System"

"Encapsulated Network Entity Reference Of A Network Component System"

"System And Method For Performing An Action On A Structure In Computer-Generated Data"

"Message Protocol For Controlling A User Interface From An Inactive Application Program"

"Object-Oriented Operating System"

"Real-Time Signal Processing System For Serially Transmitted Data"

"Method And Apparatus For Handling I/O Requests Utilizing Separate Programming Interfaces To Access Separate I/O Service"

"Extensible, Replaceable Network Component System"

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 22:12 (rebelsy).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Apple tuži HTC

Ma tuže zato jer smatraju Nexus One prijetnjom Iphoneu. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
Apple tuži HTC

Pa zar najveći ne kredu... Ne znam ko je u pravu to će valjda sud odlučiti, ali ovoliko tužakanje je smiješno. Nije mi smiješno kada neka korporacija iskorištava djecu kao što to radi Apple u Kini, bar je takva vijest bila jučer, nisu samo oni takvi - neka ih Apple tuži za povredu patenata jer su oni vjerojatno to patentirali iskorištavanje kineske djece.

Moj PC  
6 3 hvala 0
15 godina
protjeran
Apple tuži HTC

Bas se pravi javlja! Samo upisite u google apple ukrao i vidjet cete tko krade.

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
50% tehnologije koje Apple ima je tudje. Al takvi su Ameri, vole se tuzakati.
16 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Apple fagz report in.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 2 hvala 0
17 godina
Apple tuži HTC

ROFL kakve retardirane patente imaju.

Dobro da nisu patentirali stanicno disanje.

- Psiho246
Moj PC  
15 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Apple tuži HTC

Hahaha. Ovi kao i rambus...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Kako vam nije jasno da se u Americi moze i zrak patentirat.

Apple je mozda 'patentirao' neke svoje kvazi-inovacije, al' ovak i onak svi znamo da nisu nista posebno inovirali, osim sve to strpali u lijepi paketić nazvan iPhone.

Nisam na nicijoj strani, jer ako pažljivije pratite cijelu tu priču s tužakanjem, Nokia je prije par mjeseci tužila Apple, a Apple je odvratio protu-tužbom. HTC će vjerovatno takodjer napraviti protu-tužbu, a najvjerojatnije nitko neće imati prevelike koristi od te cijele priče. Nije to nikakva novost, i nije Apple ništa poseban zbog toga, u svijetu tech-kompanije, svako malo neko-nekoga 'tužaka'. To tako ide. Puno je kompanija 'tužakalo' druge prije Apple-a, a to neće prestati u tako skoroj budućnosti. Ako ja npr. patentiram zaobljeni dizajn kučišta kakav imaju Nexus One, iPhone i slični, mogu direkt na sud. Ne vidim čemu tolika strka. A trollove da nit ne spominjem, s tim anti-Apple-ovskim sr*njima. Apple, kao i svaka druga kompanija, ima pravo na tužbu, a potpuno je lijeva stvar hoće li sud presuditi u njihovu korist. Sve u svemu, potrošit će puno para na te tužbe, a pitanje je koliko će dobiti njima...

Pouka: ako se 'patenti' ne 'posudjuju' nema konkurencije na trzistu, a to 'nije zdravo', kako je i sam Stevo Jobs rekao.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Ako ste gledali film "Pirati silicijske doline", ima dio kada se Bill Gates izdere na Jobs-a i kaze tko zapravo krade. To u potpunosti opisuje sto Apple cini i zasto se buni.

Svatko ima pravo zasititi svoje patente, ali nekad treba popustiti konkurenciji.Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Ako ste gledali film "Pirati silicijske doline", ima dio kada se Bill Gates izdere na Jobs-a i kaze tko zapravo krade. To u potpunosti opisuje sto Apple cini i zasto se buni.

Svatko ima pravo zasititi svoje patente, ali nekad treba popustiti konkurenciji.Namigiva

Da, a Gates/Ballmer su svetci? : )

Nemoj da pocnem o M$$$-u.

17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Izvrces rijeci, pogledaj film pa ces znati na kaj tocno mislim!

Svi kradu jedni od drugih, samo se jedni sjete patentirati nesto i onda ici na sudove.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Već mi po malo Apple ide na jetra...

7 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Svi patenti bi podhitno trebali suziti područje na koje se primjenjuju tj. ne ići toliko na samu ideju već na izvedbu (tipa ovo da se koriste heuristike za pogađanje)

"Conserving Power By Reducing Voltage Supplied To An Instruction-Processing Portion Of A Processor" -> Pa onda komotno mogu tužiti sve proizvođače matičnih ploča i procesora.

Igrajte eRepublik - http://www.erepublik.com/en/referrer/Logaros
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 23:22 (Logaros).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

..hmmm treba namaknuti pare tužbom jer je ajpad podbacio...

17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Kad smo se dotakli Appleovih patenate moram ukazati na jedan zanimljiv izum.

Ukratko radi se o "revolucionarnom" uratku koji će po njima promjeniti današnji marketing.

Citiram "Apple može utvrditi da li korisnik obraća pažnju na oglas na način da pokrene aplikaciju koja prisiljava korisnika da odgovori na upit. U slučaju da korisnik nije odgovorio ili je odgovorio na neprimjeren način (što god to značilo) na upit oglasa aplikacija će zablokirati neke funkcije uređaja. U slučaju iPoda isključiti će se zvuk dok bi se na iPhone-u zablokirali dolazni i odlazni pozivi."

Pomalo zabrinjavajuće....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Apple se namjerio na Google pa ide zlostavljati manje ribice.

Uglavnom Apple je podnio zahtjev i tužbu od 700 stranica gdje želi zabranu prodaje ovih mobitela: Nexus One, Touch Pro, Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, Pure, Imagio, Dream / G1, myTouch 3G, Hero, HD2, and Droid Eris.

Zanimljivo je da mobiteli s WM su tu kako Apple tvrdi zbog "hardverskih, a ne softverskih razloga". Dakle namjerili su se na Google i Android, a HTC je prvi na paljidbi jer je puno manja zvjerka od Google-a i proizvodi Nexus One.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 23:44 (Paolo2612).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple tuži HTC
heheheh, neka ih razvale i zabrane svima upotrebu multitoucha! Što je njihovo - njihovo je! To je dobro za cijeli svijet, spriječiti da drugi koriste njihove patente. Ako ih žele preteći, neka izmisle nešto bolje i novo. Ili lijepo kupi iPhone, ako hoćeš multitouch.

Lijepo ih je Jobs upozorio prilikom predstavljanja iPhonea: "And boy, have we patented it!" http://bit.ly/9T4ppv

Zato ih je Nokia i tužila, u pokušaju da dođu do te tehnologije. Ali, neće ići, dobit će svoju siću, koliko dobivaju i od drugih (a htjeli su sami odrediti koliko da im Apple da). Ne bi išlo. Nokijina tehnologija je standard, a tu se primjenjuju sasvim druga, čvrsto određena pravila. Apple svoje patente nije odredio kao standard, pa su samo njihovi.

Android - razlaz! Nokia - doma spat! Važno je da Apple sve pobijedi i koristi isključivo pravo na tu tehnologiju, tako je dobro za korisnike. Lijepo svi isto i kraj stotinu OS-ova.

0 10 hvala 0
16 godina
neaktivan
Krivo - Paolo2612. Google nema ništa s tim. Oni su samo napravili OS, a hardver je potreban za kršenje patenta. Proizvođač je HTC (i nikako nije sitna riba) i on je odgovoran. Ne može se Google tužiti. POtrebna je hardverska implementacija. Osim toga, Apple su tek prije 2 tjedna odobreni patenti, koje su prijavili još prije nekoliko godina. Zato dosad nisu mogli tužiti, a sad su odmah krenuli i imaju pravo.
16 godina
odjavljen
twitexter kaže...
Krivo - Paolo2612. Google nema ništa s tim. Oni su samo napravili OS, a hardver je potreban za kršenje patenta. Proizvođač je HTC (i nikako nije sitna riba) i on je odgovoran. Ne može se Google tužiti. POtrebna je hardverska implementacija. Osim toga, Apple su tek prije 2 tjedna odobreni patenti, koje su prijavili još prije nekoliko godina. Zato dosad nisu mogli tužiti, a sad su odmah krenuli i imaju pravo.

Ne cemu si to ti ?!?!

Podijeli i s ostatkom drustva ovdje...

17 godina
neaktivan

Greška.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 0:32 (wyks).
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC
Ovo su jako kompleksne stvari. Prvo tehnološki a onda pravno institucijalno. Možda ovakvi sporovi dovedu napokon do reforme patentnog sustava koja je čini mi se nužna prekjučer.

Osobno, s jedne strane Apple ima pravo. Nakon iPhone svi telefoni mu lice kao jaje jajetu, prije njega bila je skroz druga priča i isto tako nekoliko kompanija je izpatentiralo sve živo i naplacivalo masno svoje patente ( sto rade i dalje ).
S druge strane, možda je samo pucanj u prazno u pokušaju da se konkurencija ( android i Google ) uspori ili iscrpi ili jednostavno da se izvuce sto
se može iz pustih patenata. Samo nadam se da ovo neće otupiti fokus koji je Apple doveo tu gdje je. Krenuli su malo
presiroko, al i drugi su ( Google, Msoft ) pa biti zanimljivo pratiti rasplet :)
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrt slobodi tržišta ili slobodi kopiranja?
17 godina
neaktivan
twitexter kaže...
Smrt slobodi tržišta ili slobodi kopiranja?

Ako su to Appleovi patenti onda imaju apsolutno pravo na tužbu.Nitko to ne bi smio osporavati.

Ispričavam se na šali bila je neprimjerna i izbrisao sam post.

Moj se komentar odnosio na ono "Lijepo svi isto i kraj stotinu OS-ova".

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 0:33 (wyks).
16 godina
odjavljen
Apple tuži HTC

Ma koji crni njihovi patenti ?!?!

Ovdje se samo radi o tome da se konkurencija uspori dok se ne zarade jos neke pare. Bolje da onu jadnu djecu po Kini plate kako spada kada ih vec iskoristavaju.

Ahh, da. HRW se bavi ljudskim pravima koja ugrozavaju druge drzave. SAD ima ekskluzivno pravo da iskoristava druge i da stanca dolare bez pokrica.

Indijance su ubacili u moderne koncl-logore zvane rezervati i to je to...

Uglavnom, nemaju oni nikakve patente. Morti da nije touch screen njihova izmisljotina nastala s iPhone-om ?!?!? Pa su eto odlucili da je zastite ?

Kakvih crnih 20 patenata koje je ukrao HTC ?!?! Prodavanje magle...

Isto kao i kada rambus tuzaka. Odvali 100 tuzbi i prodje eventualno jedna...

To je ta daleka zemlja amerika, mozes tuziti i susjeda koji nije rijesio problem vrapca koji se eto usudio da ti pokaki novo odijelo, pa sada mora na kemijsko...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 0:45 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
twitexter kaže...

Znači ja mogu ukrasti bilo koji softverski patent, staviti ga u svoj softver koji sam napravio i javno objaviti, a nitko mi ne može ništa jer nije implementiran i objavljen na nekom hardveru, a opet onda nisam ja kriv nego proizvođač hardvera? Zanimljiva teza

I neznaš što pričaš - tu su neki patenti stari preko 10 godina, koja 2 tjedna te spopala...

15 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Da, artfull, svi mobiteli izgledaju kao iPhone. Interesantno, nitko ne pljuje po Microsoftu za patent nad double-clickom ili page up-page down....
Zaboli me što "neki" korisnici misle da je sloboda kad koristiš tuđe i da je to dobro. Za koga- za konkurenciju? Da, jer ne moraju ulagati u R&D. Pa, najbolje je je tako.... Nema slobode, da, staljinizam je prava stvar. Zapravo - upravo se to zove kapitalizmom. Kad je tvoje - onda je samo tvoje.
I ne, ništa Apple ne mora izvući od drugih. Da im plate milijarde, oni ne moraju popustiti.

Kapitalizam i sloboda je kad druge prisliliš da izmisle nešto bolje i novo. Ako ne mogu, dobro je za sve da koristimo isto. Zašto bi to bilo loše? 97% ljudi upotrebljava Windowse. To nije staljinizam?

Baš se u komunizmu misli da je sve "svačije". U kapitalizmu nastojiš zdrobiti konkurenciju. Kvalitetom i inovacijom, naravno.

Paolo - tako je. Patenti su vezani za touchscreen. Možeš u svojem softwareu omogućiti touchscreen, ali dok se nalazi u tvojoj ladici i nitko ga ne upotrebljava, nitko te ne može tužiti.  Drugo, HTC je proizvođač mobitela, a ne Google. Oni u njemu imaju i software i hardware i krše patente.

Što se tiče patenata, pogledaj web sajtove i vidjet ćeš kad je Apple predao zahtjeve i kad su mu odobreni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 1:14 (aldemax).

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
aldemax kaže...

Što se tiče patenata, pogledaj web sajtove i vidjet ćeš kad je Apple predao zahtjeve i kad su mu odobreni.

Pogledao jedan - i dosta je starijih ili izdanih zadnjih par godina, a ne pred nekoliko tjedana ili nedavno

http://www.engadget.com/2010/03/02/apple-vs-htc-a-patent-breakdown/?s=t5

Patent #5,455,599: Object-Oriented Graphic System
This is the oldest patent of the bunch, issued in 1995.

Patent #7,383,453: Conserving Power By Reducing Voltage Supplied To An Instruction-Processing Portion Of A Processor
Another deeply technical patent, granted in 2008.

Patent #5,920,726: System And Method For Managing Power Conditions Within A Digital Camera Device
Granted in 1999

Patent #RE39,486: Extensible, replaceable network component system
This patent was originally issued in 2001 and then reissued in 2007,

Ali opet možda sam i odabrao krivu stranicu za čitati...

17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Prvo, patenti sami po sebi su smješni...

Ako sam dobro razumio ima jedan koji opisuje kako se gasi touchscreen kad je mobitel na uhu....

A drugo za artfulla kako to da su mobiteli svi isti i liču na iphone. Meni su to mobiteli, po nekoj logici da su svi mobiteli i trebaju ličiti jedan na drugoga. Ili možda da drugi proizvođači stavu BaBIN kur... na ekran da bi se razlikovali od Iphone-a, ono nešto kao LET 3 što se razlikuju od ostalih...

I btw po meni iphone liči na zaobljenu verziju palmpilota (iako i njih ima zaobljenih) , jel to znači da su appleovci pokrali njih????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Nije problem u Apple-u, HTC-u, Nokiji... Problem je u Američkom patentnom zavodu i njihovom sistemu. Prolaze preopćenito definirani patenti, stvari izmišljene u "18. stoljeću" i sl. Sve se mislim da bi se moglo (ili netko već je!) patentirati "proces skraćivanja zelenih izraslina sa pripadajućim držačima" i onda tužiti svakoga tko kosi vrt ili reže grane!

Trebala bi im jedna čistka, od vrha do dna, u pravom Staljinovom stilu!

Sako cera bolje, sako jutre huje!

6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice