Apple će objaviti detalje o privatnosti vezanoj za

poruka: 36
|
čitano: 4.303
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple će objaviti detalje o privatnosti vezanoj za".
17 godina

Pa imam prepoznavanje lica na mobitelu zadnje 4 godine... što je točno novo u tome?

Generalno gledano, otisak prsta mi je najbolje sjeo i nekako mi se čini najjednostavniji i naučinkovitiji... Stisneš prstom na gumb za otključavanje, ako je otisak dobar otključa telefon, ako nije mobitel javi da ne valja i to je to...

Ovo sa skeniranjem face, šarenice i sl. je sranje, još malo pa će i onu stvar mjeriti 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 12:46 (lllnuclearlll).
Moj PC  
11 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Apple će objaviti detalje o privatnosti vezano
lllnuclearlll kaže...

Pa imam prepoznavanje lica na mobitelu zadnje 4 godine... što je točno novo u tome?

Generalno gledano, otisak prsta mi je najbolje sjeo i nekako mi se čini najjednostavniji i naučinkovitiji... Stisneš prstom na gumb za otključavanje, ako je otisak dobar otključa telefon, ako nije mobitel javi da ne valja i to je to...

Ovo sa skeniranjem face, šarenice i sl. je sranje, još malo pa će i onu stvar mjeriti 

Novo je sto opet apple rjesava problem koji ne postoji ;)

Ako ista priznam da na iphoneu radi odlicno toi je fp skener e sad to nije dovoljno ajmo doodatno zakomplikovati i dodati hardware koji ne treba cisto da uvedemo kao nesto novo...

A i ovo o privatnosti nemojte da vam promakne da je ovo doslo poslije senatskog dsaslusavanja ili pozivanja na izjasnjavanje o tome. Tacnije senator je trazi informaciju odakle ima slike na kojima su testirali faceid i kojim su ga ucili....

Da ne bude vidis kako je apple dobrica i javno objasnjava kupcima kako brine o njima....

14 godina

Malo je teže komentirati učinak skeniranja "mojeg" lica, a brinuti/nezbrinuti se čini li me to jednom numerom u nečijoj bazi podataka?! 

Obzirom postoje sustavi koji "nas nadziru" iz zraka već neko dulje vrijeme, utvaram si nekako da se ustvari samo stvara bespotreban hype. 

Ionako već, živimo prekratko, prebrzim tempom života, pa kako me ne zamara ništa vezano u smislu negativnih pojmova, uvjeren sam da bi im moj "osobni opis" bio samo dosadan, nikako interesantan, zanimljiv 

BTW; ako je mogao SONY pogurati onaj svoj 3D scan, koja je onda frka kod Apple-a , nešto ne vidim smisla da je Apple "govno" nešto smrdljivije?!?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ko kaze da je govno? Vjerovatno radi odlicno. Samo je nepotrebno kompliovanje i korak unazad. Zasto ne recimo fp senzor u power tipci? Ne vidi se a tu je....

15 godina
neaktivan
Mali off topic, ali nisam upucen pa me zanima - postoji li mogucnost uklanjanja otkljucavanja bez pin-a i prepoznavanja lica? Znaci, za one koji zele bez ikakve zastite otkljucati iphone. To bi trebalo raditi po sistemu tap na ekran pa swipe???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mali off topic, ali nisam upucen pa me zanima - postoji li mogucnost uklanjanja otkljucavanja bez pin-a i prepoznavanja lica? Znaci, za one koji zele bez ikakve zastite otkljucati iphone. To bi trebalo raditi po sistemu tap na ekran pa swipe???

0 0 hvala 0
14 godina
Torent kaže...

Ko kaze da je govno? Vjerovatno radi odlicno. Samo je nepotrebno kompliovanje i korak unazad. Zasto ne recimo fp senzor u power tipci? Ne vidi se a tu je....

Uopće ovdje mi nije bila poanta omalovažavati Apple "postignuće", već je više ovo bila akcija>reakcija na hype koji je pokrenut, dok za SONY "mogućnost" je javnost ostala bez slike i tona, uopće apasolutno! 

Ja osobno, nemam ništa protiv toga FaceID protokola, barem bi načitana ekipa čim te ugleda sa takvim komadom gadgeta odmah znala da je uzaludno uzimanje, otimanje od "mene" takvog komada gadgeta, jer je DEBELO ZAKLJUČAN! 

U kontekstu, ŠTO JE BOLJE, svrsishodnije, dalo bi se komentirati nadaleko i nadugačko, no opet, kako ti ili bilo netko drugi opravdavate smisao i postojanje "PREKLOPNIH" mobitela ???? 

Meni su oni teška debilana, koliko god tko to odobravao, koliko god se išli sa argumentima tući, lemati, nikako se uvjeriti ili uspjeti utvarati da bi takvo nešto moglo imati dugoročan globalni uspjeh, kao i curved display mobilni gadgeti! Tu su, a nikakve koristi! 

ATJ Lučko
17 godina

Moje osobno misljenje je da je senzor lica prijelazno rijesenje dok ne ugrade otisak prsta u ekran bez fizicke tipke. Najidealnije bi bilo da dotaknes ekran mobitela prstom i on se automatski otkljuca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marko_27 kaže...

Na mome iPhoneu X ja sam isključio te opcije i ulazim u mobitel bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 13:22 (BarbaVeli).
14 godina
marko_27 kaže...

Da bi uopće kolega na samom početku od nule "ušli" u iPhone, prvo vi osobno uradite svoj AppleID, pa odradite svoj FaceID, oni sa 8-icama odrade svoj FingerprintID, tako da nekom XYZ ništa od uspjeha u pokušaju neovlaštenog ulaska u iPhone, NIKAKO PA NITI TAKO !!!! 

ATJ Lučko
16 godina

I ja noćima ne spavam zbog toga što će iPhone skenirati moje lice prije nego uploadam svoje slike na Face i Instač. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
protjeran
Torent kaže...
lllnuclearlll kaže...

Novo je sto opet apple rjesava problem koji ne postoji ;)

Ako ista priznam da na iphoneu radi odlicno toi je fp skener e sad to nije dovoljno ajmo doodatno zakomplikovati i dodati hardware koji ne treba cisto da uvedemo kao nesto novo...

A i ovo o privatnosti nemojte da vam promakne da je ovo doslo poslije senatskog dsaslusavanja ili pozivanja na izjasnjavanje o tome. Tacnije senator je trazi informaciju odakle ima slike na kojima su testirali faceid i kojim su ga ucili....

Da ne bude vidis kako je apple dobrica i javno objasnjava kupcima kako brine o njima....

Recimo imaš rukavice ili mokre prste. Po tebi i mnogima najbolje da se zaustavi razvoj mobitela. A možda i tehnike generalno. Eto xbox preko kinecta isto prepoznaje korisnike. Da možda nećemo zabraniti prepoznavanje glasa. Bolje da se ljudi bune na kamere postavljenje na svakom koraku i pitaju se gdje ti podaci završavaju i tko ima pristup do toga. Nitko nikoga ne tjera da koristi iphone ali po ulici se moraš kretati. Jedina opcija je da nosimo maske poput Anonymousa.

Osom toga ako sam dobro shvatio svi ti senzori daju dodatne mogućnosti prednjoj kameri. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 15:56 (CroDexter).
9 godina
odjavljen
CroDexter kaže...
....

Recimo imaš rukavice ili mokre prste. Po tebi i mnogima najbolje da se zaustavi razvoj mobitela. A možda i tehnike generalno. Eto xbox preko kinecta isto prepoznaje korisnike. Da možda nećemo zabraniti prepoznavanje glasa. Bolje da se ljudi bune na kamere postavljenje na svakom koraku i pitaju se gdje ti podaci završavaju i tko ima pristup do toga. Nitko nikoga ne tjera da koristi iphone ali po ulici se moraš kretati. Jedina opcija je da nosimo maske poput Anonymousa.

Zasto rukavice ili mokre prste niko nije do sada spominjao kao problem???????? Sad odjednom fp senzor nista ne valja niti je ikad valjao.... 

Sta ces pricati kad ukinu face id i stave senzor ispod stakla? De reci sad odmah da ne moram snimati poruke vas koji sad pljujete po FP senzoru a do juce jedino je to valjalo sve ostalo je bilo smece... Podsjecam te koliko se pljuvalo po face id na S8....

16 godina
protjeran
Torent kaže...
CroDexter kaže...
....

Zasto rukavice ili mokre prste niko nije do sada spominjao kao problem???????? Sad odjednom fp senzor nista ne valja niti je ikad valjao.... 

Sta ces pricati kad ukinu face id i stave senzor ispod stakla? De reci sad odmah da ne moram snimati poruke vas koji sad pljujete po FP senzoru a do juce jedino je to valjalo sve ostalo je bilo smece... Podsjecam te koliko se pljuvalo po face id na S8....

Nitko ne kaže da fp senzor ne valja. Meni je face id fora. I radi u mraku. Jeb*ga, volim nove tehnologije. Što se tiče problema mislim da ima puno mudrih poslovnih izreka i primjera na tu temu.  Čovjek bi očekivao da ljudi ovdje vole miniturizaciju i sve moguće tehnologije, a kad ono ... S8 se ako sam dobro shvatio mogao prevariti sa običnom sliku. Bolje face id na S8 ni ne spominjati. Ne, nisam Apple fanboy. Volim tehnologiju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 16:04 (CroDexter).
9 godina
odjavljen
CroDexter kaže...
Torent kaže...
CroDexter kaže...
....

Nitko ne kaže da fp senzor ne valja. Meni je face id fora. I radi u mraku. Jeb*ga, volim nove tehnologije. Što se tiče problema mislim da ima puno mudrih poslovnih izreka i primjera na tu temu.  Čovjek bi očekivao da ljudi ovdje vole miniturizaciju i sve moguće tehnologije, a kad ono ... S8 se ako sam dobro shvatio mogao prevariti sa običnom sliku. Bolje face id na S8 ni ne spominjati. Ne, nisam Apple fanboy. Volim tehnologiju.

Pa volim i ja i radujem se svemu novom. Ne volim tj ne razumijem toliko dizanje u nebesa sve sto apple napravi kao da je to sveta krava i jedino ispravno. Face id je fora koju sam koristio prije par godina pa mi vise nije fora. Zato mi je svaka apple prezentacija dosada ziva.....Kao i sve druge prezentacije..... 

Niko ne spo,inje bezicno punjenje koje je konacno doslo na iphone ali kao teski fail. Treba ti adapter ;) Sad niko ne govori kao je to bezveze a ne hvali jer je apple totalno ukakio motku zahtijevajuci adapter... Tako fanboyevi jednostavno ignorisu postojanje istog ;)

A za njega znas kako radi a za face id ne znas ;)

14 godina
neaktivan
Torent kaže...
CroDexter kaže...
Torent kaže...
CroDexter kaže...
....

Pa volim i ja i radujem se svemu novom. Ne volim tj ne razumijem toliko dizanje u nebesa sve sto apple napravi kao da je to sveta krava i jedino ispravno. Face id je fora koju sam koristio prije par godina pa mi vise nije fora. Zato mi je svaka apple prezentacija dosada ziva.....Kao i sve druge prezentacije..... 

Niko ne spo,inje bezicno punjenje koje je konacno doslo na iphone ali kao teski fail. Treba ti adapter ;) Sad niko ne govori kao je to bezveze a ne hvali jer je apple totalno ukakio motku zahtijevajuci adapter... Tako fanboyevi jednostavno ignorisu postojanje istog ;)

A za njega znas kako radi a za face id ne znas ;)

kakav adapter za bezicno punjenje?

i kakva usporedba sa tim face id-om koji si ti koristio prije par godina koju si mogoa prevariti sa slikom ili je bila uzasno spora i neprecizna ? da probao sam i ja to na sony z1 kad je stiglo pa to nije nista valjalo, trebali su nekakvi idealni uvjeti i morao si imat kameru pod tocno odredenim kutom. ja to ne smatram pod face id nego losim gimmickom.

vidjet cemo kako ce ovo raditi u praksi.

iako je meni osobno drazi FP.

8 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
marko_27 kaže...

Da bi uopće kolega na samom početku od nule "ušli" u iPhone, prvo vi osobno uradite svoj AppleID, pa odradite svoj FaceID, oni sa 8-icama odrade svoj FingerprintID, tako da nekom XYZ ništa od uspjeha u pokušaju neovlaštenog ulaska u iPhone, NIKAKO PA NITI TAKO !!!! 

khm khm, reverse engieneering ??

Trust nobody, become the best !
11 godina
neaktivan

Ljudi budimo realni i nemojmo odma osuđivati. 

Apple ima svoje kupce koji su spremni dati za iphone x, i kojim se sviđa face ID i nemojmo ih osuđivati. Svako ima nešto što im se sviđa. Ai mene je malo zainteresirao faceID iako nisam iphoneovac nego androidaš. 

O upotreblivosti FaceID neka ocijene korisnici uživo. Sami će reći dali im se sviđa to ili senzor na otisak prstiju. Premda se slažem s time da su i njega trebali ubaciti. Jer su bile glasine da će njega ubaciti negdje sa strane :D 

Ako im se iphone X ne svidi ili se osjete impotentnim, uvjek se mogu vratiti na stariju verziju Iphonea. 

15 godina
neaktivan

U mene je glava ko mješalica tako da mi je iphone siguran.......hahahahha

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ako korisnik ima blizanca?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ATJLučko kaže...

Ionako već, živimo prekratko, ... 

Kad smo to živjeli duže?

9 godina
odjavljen
brada09 kaže...
.....

i kakva usporedba sa tim face id-om koji si ti koristio prije par godina koju si mogoa prevariti sa slikom ili je bila uzasno spora i neprecizna ? da probao sam i ja to na sony z1 kad je stiglo pa to nije nista valjalo, trebali su nekakvi idealni uvjeti i morao si imat kameru pod tocno odredenim kutom. ja to ne smatram pod face id nego losim gimmickom.

Ti pouzdano znas kakoface id na iphoneu x radi tacko kako????? Probao si? Gledao si neki review? Kako? Ocim rijeci lika na pozornici koji nije uspio otkljucati mob ;) Znam nije njegova krivica ali svejedno je bilo jadno....

Nici cuo za adapter? Mislio si da mozes direktno prikopcati? Heheheheh 

https://www.cnet.com/news/iphone-x-8-fast-charging-usb-c/  Znaci Kupis qi punjac, napajanje i adapter da povezes napajanje i qi ;) EPIC!!!!! A na appleovoj stranici pis ovo:"With no charging cable required, iPhone X is truly designed for the future of wireless." Kad ono trebaju 2 ;)

Citaj i uzivaj u appleovom just works....

Bas me ineteresuje kako ces ovo opravdati.... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 20:44 (Torent).
16 godina
Torent kaže...
..

-its a fičer, + digneš cijenu za +100$ i svi sretni. Apple zna kako (dobro voditi biz)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
odjavljen

Bez konkurencije....

Moras priznati da su madjionicari. Umjesto da koristis punjac od telefona ili napravis poseban punjac ti uzmes punjac koji imas i napravis adapter. Prodas punjac adapter i pod umjesto da prodas samo pod a da koristis punjac i kabel od mobitela. Kao ostatak svijeta....

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 21:06 (Torent).
14 godina
neaktivan
Torent kaže...
brada09 kaže...
.....

Ti pouzdano znas kakoface id na iphoneu x radi tacko kako????? Probao si? Gledao si neki review? Kako? Ocim rijeci lika na pozornici koji nije uspio otkljucati mob ;) Znam nije njegova krivica ali svejedno je bilo jadno....

Nici cuo za adapter? Mislio si da mozes direktno prikopcati? Heheheheh 

https://www.cnet.com/news/iphone-x-8-fast-charging-usb-c/  Znaci Kupis qi punjac, napajanje i adapter da povezes napajanje i qi ;) EPIC!!!!! A na appleovoj stranici pis ovo:"With no charging cable required, iPhone X is truly designed for the future of wireless." Kad ono trebaju 2 ;)

Citaj i uzivaj u appleovom just works....

nemam ja sta opravdavat, nije to moja firma lol 

kao sto i napisao "vidjet cemo kako ce ovo radit u praksi" otkud si tu izvukao da ja pouzdano znam kako radi face id na iphoneu, ali s obzirom na senzore i sto nekoristi samo obicnu selfie kameru sam uvjeren da ce raditi bolje od ovog traljavog nacina dosad.

sto nije qi univerzalan? znaci kupim npr qi punjac u ikei i stavim taj novi iphone na njega i to puni ili sam ja nesto propustio? kakav adapter? jesi ti pobrkao brzo punjenje i bezicno?

10 godina
protjeran
brada09 kaže...
Torent kaže...
brada09 kaže...
.....

nemam ja sta opravdavat, nije to moja firma lol 

kao sto i napisao "vidjet cemo kako ce ovo radit u praksi" otkud si tu izvukao da ja pouzdano znam kako radi face id na iphoneu, ali s obzirom na senzore i sto nekoristi samo obicnu selfie kameru sam uvjeren da ce raditi bolje od ovog traljavog nacina dosad.

sto nije qi univerzalan? znaci kupim npr qi punjac u ikei i stavim taj novi iphone na njega i to puni ili sam ja nesto propustio? kakav adapter? jesi ti pobrkao brzo punjenje i bezicno?

Izgleda da je pobrkao brzo punjenje i bezicno. Jer za brzo punjenje treba extra punjac i konverter (lightining->usb c). Platis 1000 eura mob, ali da ga brzo punis trebas kupiti dodatni adapter i punjac. Za bezicno punjenje treba samo dodatni kabel. 

Ti se nemas sto opravdavati jer samo trolas. Nastavljas tradiciju sinatre i drugih velikana bug foruma 

12 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Teško, previše puta bi javljalo error i molilo korisnika da izmjeri svoju spravicu a ne palac. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
9 godina
odjavljen
Magnolia_fan kaže...

.... 

Izgleda da je pobrkao brzo punjenje i bezicno. Jer za brzo punjenje treba extra punjac i konverter (lightining->usb c). Platis 1000 eura mob, ali da ga brzo punis trebas kupiti dodatni adapter i punjac. Za bezicno punjenje treba samo dodatni kabel. 

Ti se nemas sto opravdavati jer samo trolas. Nastavljas tradiciju sinatre i drugih velikana bug foruma 

Pa i za brzo punjenje i bezicno punjenje trebas dokupiti nesto. Niti jedno ne radi out the box.... za 999 USB ne dobijes niti jedno..... AKo ti nije govance u oci korisnika ja ne znam sta jest ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 16:03 (Torent).
10 godina
protjeran
Torent kaže...
Magnolia_fan kaže...

.... 

Pa i za brzo punjenje i bezicno punjenje trebas dokupiti nesto. Niti jedno ne radi out the box.... za 999 USB ne dobijes niti jedno..... AKo ti nije govance u oci korisnika ja ne znam sta jest ;)

Naravno da jest. Ali ni konkurencije ne daje bezicni punjac u boxu. Nisam protiv da se pljuje po Apple, ali treba zadrzati profesionalnost.

9 godina
odjavljen

Ali kupis kineza za par dolara zajedno sa kabelom a QC je uvijek ukljuceno u cijenu i nikad ne treba nista dodatno....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice