Apple iPad mini - svjetska promocija

poruka: 194
|
čitano: 23.439
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple iPad mini - svjetska promocija".
17 godina
Re: Apple iPad mini - svjetska promocija
grzzi kaže...

Svakako, Nexus i Amazon imaju što ponuditi. Kome ne odgovara iOS, premda je u ovom trenutku daleko zrelija platforma za tablet i sa više sadržaja ima solidnu alternativu. 

Apple je napravio što je morao, izbacio budget tablet, mini iPad ili maxi iPod whatever. Ima svoje prednosti i mane u odnosu na konkurenciju, prodavati će se odlično. iOS i sadržaji i aplikacije su ono gdje Nexus ne može još primirisati. I da, izrada je puno ozbiljnija.

Kao što sam rekao, cijena je morala počinjati sa maksimalno 299$ a idealno sa 249$ ... 

Ova reza je jedina shvatljiva, al sigurno je downgrade za nekog sa bilo koje retine. Dogodine ... retina za 299$ a za veliki će morati nešto smisliti novo.

I ne zaboraviti ... 

Apple sells devices.

Amazon sells books.

Google sells...you. 

;)

ozbiljnija izrada, zrelija platforma, google sells you ...  parole, kao da slušam hrvatski sabor

ajde molim te, definiraj ozbiljniju izradu?  uređaj je predstavljen prije nekoliko sati, a ti si već u svom laboratoriju, prepilio hss pilom za željezo svu konkurenciju i appleov uređaj i konstatirao si da je izrada 'ozbiljnija' kod applea.

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
14 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

ozbiljnija izrada, zrelija platforma, google sells you ...  parole, kao da slušam hrvatski sabor

ajde molim te, definiraj ozbiljniju izradu?  uređaj je predstavljen prije nekoliko sati, a ti si već u svom laboratoriju, prepilio hss pilom za željezo svu konkurenciju i appleov uređaj i konstatirao si da je izrada 'ozbiljnija' kod applea.

da si imalo pametan shvatio bi da apple radi vrhunske proizvode sa vrhunskom izradom,

a sada, ako si antiapple nastrojen kao i večina koja posjećuje teme sa nazoivom apple/iphone/ipad/ipod kako objasnit to čovjeku?nemoguće

tako da opet ne shvaćam vaše pračenje takvih tema kada samo spamate ,išta drugo neznate.

Battlelog CRO_ZeNGe
14 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

plastika vs aluminij, keramika? tanji i lakši uređaj iako ima veći ekran i teže, prirodne materijale zahtijeva i ozbiljniji pristup konstrukciji i izradi. Zapravo je dovoljno viditi slike i komentare ali pravi dojam će se dobiti kad se uređaji usporede jedan pored drugoga. I do sad je bilo tako kad se veći iPad uspoređivao sa konkurencijom. Veliki iPad je sad što se izrade i dizajna tiče nekakav bastard jer je novi više baziran na iP5 dizajnu.

Masa ljudi će donijeti odluku o kupnji samo na osnovu boljeg dojma u ruci, luksuznijeg feela i toga što je tanji, lakši, a brand im ionako "garantira" kvalitetu. Nexus je rađen da bude što jeftiniji, al tako i izgleda.

17 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 15:01 (hrvooje).
17 godina
hrvooje kaže...

apple postaje sam sebi konkurencija, tj. slabo će sad prodavati ostale ipade. mislim da su u googleu zadovoljni,

Upravo ovo je bio najveci problem. Apple nije smio izdati dobar mali tablet za $200 jer bi unistio vlastitu prodaju vecih iPada na kojima dobro zaradjuje, a na novom ne bi zaradio nista. Ovo sto su napravili je odlicno, za vlastitu zaradu. {#} 

Umjesto da su izdali mali jeftini "budget" iPad, izdali su tablet koji drugaciji. Nitko sad nece kupiti mini iPad jer nema novaca za veliki, nego ce ga kupiti zato jer zeli manji tablet koji moze lakse nositi, koristiti jednom rukom, itd... A Apple ce i dalje zaradjivati prilicnu svotu za oba modela...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
SII, Paranoid 2.22 + Dorimanx 7.4
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

STEVE JOBS WOULD NEVER HAVE JUMPED OUT A BALLON FROM 128,100 FEET

Moj favorit.

Swedish latin super funk.
13 godina
protjeran

Ona glupa fraza o "post PC dobu" je ocito sve samo ne glupa :(

MS predstavlja OS prilagodjen touchscreenu, pa surface, ovo, ono... Apple predstavi rMBP13, iMac 21/27, mac mini, ali i mini iPad. I svi se raspisu o shugavom tabletu, nije vazno ciji je isti, ili kindle, ili nexus ili pak ipad.

Tablet, tablet, tablet... Poceo sam lagano mrziti iste.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
hrvooje kaže...

apple postaje sam sebi konkurencija, tj. slabo će sad prodavati ostale ipade. mislim da su u googleu zadovoljni,

Upravo ovo je bio najveci problem. Apple nije smio izdati dobar mali tablet za $200 jer bi unistio vlastitu prodaju vecih iPada na kojima dobro zaradjuje, a na novom ne bi zaradio nista. Ovo sto su napravili je odlicno, za vlastitu zaradu. {#} 

Umjesto da su izdali mali jeftini "budget" iPad, izdali su tablet koji drugaciji. Nitko sad nece kupiti mini iPad jer nema novaca za veliki, nego ce ga kupiti zato jer zeli manji tablet koji moze lakse nositi, koristiti jednom rukom, itd... A Apple ce i dalje zaradjivati prilicnu svotu za oba modela...

Ja i dalje mislim da im je ovo teži propust ... već sam naveo gore, radije 289 početno i nadoknadi sadržajima i dodacima i maržom na skupljim te dugoročno zadržati veći udio. 

16 godina
neaktivan

Izgleda da će kupci koji su iPad 3 kupili u zadnjih mjesec dana, u određenim trgovinama moći trojku zamijeniti za iPad 4: Peeved? Apple will exchange your 3rd-gen iPad for the newer model

The manager at the Stockton Street store in San Francisco explained that "this specific store" would allow purchasers of the third-generation iPad to exchange their device for the fourth-generation iPad if purchased within the last 30 days. She emphasized that, unless the recently purchased iPad showed serious signs of wear-and-tear, the usual 14-day return policy would be waived.

U članku preporučaju da nazovete obližnji Apple Store i provjerite rade li isto, i pritom pripomenuti da barem jedna trgovina omogućava povrat u roku od 30 dana umjesto samo 14 dana. Ne znam je li to slučaj i kod nas - što se tiče zakonskih odredbi, na stranicama Ministarstva gospodarstva piše:

11. Kupili ste proizvod za koji ste nakadno utvrdili da Vam se ne sviđa. Želite povrat plaćenog iznosa ili zamjenu za drugi proizvod.
Ukoliko se radi o proizvodu koji je ispravan odnosno nema nedostatka, trgovac nije zakonski obvezan zamjeniti takav proizvod odnosno vratiti novac. Sukladno Posebnim uzancama u trgovini na malo (Narodne novine broj 16/95) propisano je ukoliko potrošač želi ispravnu i neupotrebljavanu robu već kupljenu u toj prodavaonici zamijeniti drugom, smatra se dobrim poslovnim običajem da trgovac udovolji želji potrošača. Najbolje je prije kupnje interesirati se kakva je poslovna praksa trgovca. Navedeno se ne odnosi na proizvode kupljene izvan poslovnih prostorija trgovca i na daljinu, na koje se odnose posebne zakonske odredbe.

@F10EXX

U A6X najvjerojatnije se nalazi PowerVR SGX543MP4, ali umjesto na 250 MHz na koliko radi u A5X, nagađa se da u A6X radi na 500 MHz. Detalje možeš pročitati ovdje.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 15:50 (hrx).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mogu li s pravom racunati na cijenu iPada mini od oko 2300kn na njusci ? 

0 0 hvala 0
16 godina

Direktor nas počastio sa tabletima (kao dobro je za teren i to...) imam ga sad valjda mjesec dana i mogu samo reći....

Dečki ne treba vam to...

apsolutno je stvar beskorisna...

-neki govore da je dobro koristiti ga kao bilježnicu u školi kako bi to iskoristio ko' bilježnicu da mi je znati ???

... ili za surfanje u kafiću... za to češ dati 3000kn+

((nije vrijedno tih novaca))

pojavljuju se proizvodi koje donosi nova tehnologija tipa računala, mobiteli... pa smartphonovi ... laptopi pa ultranotebookovi i mislim da je svaki na svoju stranu revolucija...

Moje mišljenje je da tablet nije nikakva revolucija niti imamo potrebu za time osim što tu pišemo i što bi svi htjeli to imati ... ma da niti neznaju što će im?

opet to društvo...

jedino za što je koristan i to svaka čast... dok si na WC-u imaš veći ekran nego na mobitelu... i to je sve.

Bolje da mi je kupio nove zimske gume za auto to mi stvarno treba.

ako netko misli da sam u krivu nek mi navede za što konkretno koristi tablet i za što smatra da je koristan?

3000kn hesus! pa treba to zaraditi... s čime? pameću i tehnologijom.

a prelistavati oglase poslova s burze se može i sa mid range smartphonom :)

s'trolo sam te ko' odojka

2 0 hvala 0
16 godina

meni je dobra zamjena za laptop plus jos neke stvari koje laptop nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve ovo što si napisao je u principu točno.Ali u biti samo je stvar u tome da bi  većini ljudi koji svoje laptope koriste za Facebook,internet forume ili slično,a uz to  sve to još rade u WC-u,onda ipak bilo bolje kupiti Ipad mini ili maxi ,svejedno.

Nekome tko ne radi sa  specifičnim programima na laptopu i PC kompjuteru(a takvih je siguran sam jako puno),dovoljan je i tablet,a ako je uz to još i fensišmensi-super.

4 0 hvala 0
16 godina
McD kaže...

Kad su ga dizajnirali ko da su "škicnuli" na Samsungov Note

Po meni čista kopija iToucha (novog)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan

Slažem se Mitch, toliko su nisko pali da su počeli svoje uređaje kopirati, najbolje da tuže same sebe!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
drveni krastavac kaže...

Direktor nas počastio sa tabletima (kao dobro je za teren i to...) imam ga sad valjda mjesec dana i mogu samo reći....

Dečki ne treba vam to...

apsolutno je stvar beskorisna...

-neki govore da je dobro koristiti ga kao bilježnicu u školi kako bi to iskoristio ko' bilježnicu da mi je znati ???

... ili za surfanje u kafiću... za to češ dati 3000kn+

((nije vrijedno tih novaca))

pojavljuju se proizvodi koje donosi nova tehnologija tipa računala, mobiteli... pa smartphonovi ... laptopi pa ultranotebookovi i mislim da je svaki na svoju stranu revolucija...

Moje mišljenje je da tablet nije nikakva revolucija niti imamo potrebu za time osim što tu pišemo i što bi svi htjeli to imati ... ma da niti neznaju što će im?

opet to društvo...

jedino za što je koristan i to svaka čast... dok si na WC-u imaš veći ekran nego na mobitelu... i to je sve.

Bolje da mi je kupio nove zimske gume za auto to mi stvarno treba.

ako netko misli da sam u krivu nek mi navede za što konkretno koristi tablet i za što smatra da je koristan?

3000kn hesus! pa treba to zaraditi... s čime? pameću i tehnologijom.

a prelistavati oglase poslova s burze se može i sa mid range smartphonom :)

Evo da ne ostanes bez odgovora :) koristim ipad za posao. Prvo jedinicu sada new ipad. Prvenstveno za fotografiju kada sam na terenu. Prebacivanje s fotica (automatsko i bezicno), pregled, uredjivanje, slanje klijentima. A sve to bez da mi treba stol ili nesto slicno za laptop i misa. Jednostavo ubrzanje rada od barem 100%. Drugi dio je urednicki. Spajanje od bilo kuda na cms kad je hica (ipad mogu nositi sa sobom i u kino ako treba), dovoljno veliki ekran za sve sto mi treba. Ali najbitnija je mobilnost. Lagan, mobilan i koristan... A to je samo dio price.
15 godina
neaktivan

Neće imati retinu, znači ista slika kao kod ipad 2... Ja bas i ne vidim neku razliku između retine, a baš mi i netreba,... nije da čitam neke knjige/tekstove po par sati, a eye strain nisam osjetio,

AKO SAM TI POMOGAO KLIKNI HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

da si imalo pametan shvatio bi da apple radi vrhunske proizvode sa vrhunskom izradom,

Sad to reci onim nesretnicima što su iz pakiranja izvadili zglođani iPhone 5

14 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...
hrvooje kaže...

a sada, ako si antiapple nastrojen kao i večina koja posjećuje teme sa nazoivom apple/iphone/ipad/ipod kako objasnit to čovjeku?nemoguće

tako da opet ne shvaćam vaše pračenje takvih tema kada samo spamate ,išta drugo neznate.

Da si ti imalo pametan shvatio bi da Apple ne radi ABSOLUTNO NIŠTA HARDWARE-a. Kažeš Apple-ova kvaliteta, a ekran Sharp, Samsung i jos jedni, memorija Toshiba i Samsung, proc Samsung, čipovi Qualcom i ostalo večina Foxconn. Znaš, onaj Foxconn koji proizvodi za milijun drugih firmi. Tako da ako je Apple kvaliteta sa kupljenim tuđim djelovima onda su firme sa svojim dijelovima isto, ako ne i bolje. Oni jedino rade dizajn koji je više puta zakazao (PipPin, Newton, Cube, Ping-software, ali opet , Shuffle 3, Apple TV oriđiđi, mini...). Zato čuti

17 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

često napišem komentar pa ga onda obrišem. boldano govori samo za sebe više o tebi nego bi to moj komentar učinio :)

činjenica je da apple u ipad mini nije donio ništa revolucionarno. ovo je takoreći "me-too" taktika, ista ona koju su ostali imali kad su stizali drugi na tržište. apple je vidio koliko dobro idu uređaji od 7" ostalih proizvođača, unatoč nekadašnjim izjavama stevea jobsa da su 7" tableti 'dead on arrival" i nije mogao propustiti zaradu na ovom području, stavivši inovaciju na drugo mjesto.

ipad mini će se prodavati odlično, al na uštrb ostalih ipada. vjerovatno će na kraju premašiti prodaju svih ostalih ipada. kupit će ga onaj tko je ionako želio kupiti ipad. onaj tko želi dobiti više za manje novce uzet će nexus7. pogotovo nakon što google 29.10. predstavi 32GB model za 249$, a 16Gb za 199$.

http://www.firstpost.com/tech/tiny-tablet-face-off-ipad-mini-vs-google-nexus-7-vs-kindle-fire-hd-502004.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 11:29 (hrvooje).
17 godina
NEW_MAN kaže...

@Sasoon

4:3 je bogom dani isto ko i na iPhoneu? A sorry zaboravil sam da je novi iPhone 5 16:9.
Tablet nije od kamena da je na njemu nekaj uklesano nego se prikaz slike prilagodi dimenzijama ekrana, ti stvarno mislis da nemres gledat pdf kak spada ili surfat jer na ekran ne stane sav sadrzaj?
Btw video sadrzaj je 16:9 tak da na 16:9 ekranu gledas film kak spada, bez onih crnih linija sastrane ili razvlacenja slike da stane na 4:3.

Kakve veze ima telefon i tablet? Različiti uređaji s različitom namjenom.

Da, pdf se prilagodi veličini ekrana, tako da se stranica smanji, i bude teže čitljiv.

Koristio sam 4:3 i 16:9 tablete.

A što se tiče filmova, ako usporediš 7 inchni Nexus 7 i iPad Mini, slika je veća na iPadu, bez obzira na omjer i crne trake gore i dole. Ovdje ih možeš usporediti u pravoj veličini. Odvuci Nexus preko iPada da vidiš koliko je ekran veći:

http://www.sizeall.com/compare/Apple-iPad-Mini-Google-Nexus-7/330

17 godina
Ak mogu citat pdf na svom telefonu onda mogu i na tabletu od 7 incha.
Normalno da je slika veca na vecem ekranu, no shit sherlock!!! Pricam o tome da je 16:9 u kojem je film automatski razvucen kak spada i sve se vidi bez ikakvih crta.
Sutra mi dolazi Kindle Fire HD od 7 incha pa ti javim ako ne mogu citat nesto jer ne stane na ekran.
17 godina

Here's where consumers might have a problem though - for £150 less, they'll be able to pick up a Google Nexus 7 or Amazon Kindle Fire HD with 32GB of storage, a much faster processor and a more impressive screen.

We're sure this will outsell the competition simply because it's an Apple product, but ultimately the brand has once again squeezed out the lowest spec it can manage on the device to get it down to a relatively competitive price point.

http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/tablets/ipad-mini-1096514/review

najbolju prodaju od pojave na tržištu imao je kindle fire hd u srijedu nakon predstavljanja ipad minija :) link

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 13:35 (hrvooje).

0 0 hvala 0
17 godina
15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Ne razumijem zašto ne otvoriš novu temu za Nexus 7 ? 

(ali slažem se u biti, ići će kao vruće kifle) 

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
14 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Ah, kod nas ce ionako biti oko 2,5k :(

17 godina
fakEEE kaže...
hrvooje kaže...

Ah, kod nas ce ionako biti oko 2,5k :(

postoje već oni od 8gb od 199$, kod nas su 2119 u svijetu medije i u linksu za 2299kn. sad će samo ovaj model od 16 gb zauzeti to mjesto, dok će 32gb biti 249$.

nemoj nabavljat kod nas i stvar riješena ;)

12 godina
neaktivan

Trebam pomoć nekoga tko mi može odgovoriti na par pitanja oko iPada:

Planiram uzeti iPad3 zbog posla, ali potrebno mi je isključivo da ga mogu koristiti ubacivajući vjesti na portal, slike, videa.... Portal je rađen u Jomli tako da sam dosad koristio isključivo "notped". Pa me sad zanima da li može se i preko iPada to isto raditi s obzirom da je drugi sustav i da li postoji tipkovnica na njemu HR (č,ž,š...)? Ili ako ima neki drugi tablet dobar koji bi mi mogli preporučiti.

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 17:00 (milisb).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Agent Rico kaže...
hrvooje kaže...

Ne razumijem zašto ne otvoriš novu temu za Nexus 7 ? 

(ali slažem se u biti, ići će kao vruće kifle) 

poslije ovog, pogotovo

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ie6-8rrvXOY

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice